Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wn2tl
aktív tag
Holnaptól belépünk a Tűz Ló évébe, dinamikus irányváltásokkal és fordulatokkal teli időszak következik.

-
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
"Mondjuk van tapasztalatunk, látjuk Orbán itthon mit csinált, Trump gyakorlatilag abból a kottából játszik."
Szvsz fordítva van a dolog, mivel a fidesz-t gyakorlatilag az amerikai Arthur J. Finkelstein republikánus stratéga teremtette, illetve a közvetlen kollégája George Birnbaum. Nagyon sok közös motívum van a politikájukban Tumppal, ahogy a negatív pszichológiával manipulálják a tömegeket.
-
Wn2tl
aktív tag
Nem elfelejtendő az sem, hogy az AI alatt nem csak az LLM értendő:
Az alábbi területeket akarják boostolni az AI rendszerekkel megtámogatva. A lista folyamatosan bővülni fog:
(i) fejlett gyártás;
(ii) biotechnológia;
(iii) kritikus anyagok;
(iv) maghasadás és fúziós energia;
(v) kvantuminformáció-tudomány;
(vi) félvezetők és mikroelektronika.Minden kutatási területet be fognak integrálni az AI platformokba. Az összes egyetem kutatólabor egy nemzeti AI-ba lesz integrálva. Ahol többek között AI ügynököket és új szakterület specifikus alapmodelleket fognak fejleszteni. stb.
Minek írjam le a a Genesis Mission-t még egyszer ide, már volt linkelve.
Ha ez nem sikerül USA lassan elveszti a gazdasági és technológiai vezető szerepét, nem csak annyi lesz a gond, hogy kipukkannak az AI a cégek.
-
Wn2tl
aktív tag
Még jóformán piacon sincsenek, fel sem épültek az ai farmok és már temetitek. Az építési szakasz jövőre talán befejeződik. Aztán minimum két év bevezetés, fejlesztés, mire azt mondhatjuk na ez jó vagy kuka. Ha beválik akkor 2030 után technológia ugrás és agi.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
favagoJoska
üzenetére
Az USA ezt a technológiai megatrendet szeretné fordítani most, amelyik mélypontban vagyunk az árba szerint. Ez nem pusztán egy tőzsdei buborék. A manhattan projekt komolyságával kezelik a technológiai ugrást, már ha sikerül meglépni:

Ha valakit érdekel itt a teljes anyag a Vangurad-tól. -
Wn2tl
aktív tag
Szerintem önmagában az agi előfutára lesz egy sokkal komolyabb dolognak. Csak egy lépcső a szuper intelligenciához vezető úton. A szuperintelligencia kezdeti alapjait a 2027-töl kereskedelmi forgalomban megjelenő kvantum processzorok fogják megteremteni.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
"ekkora tömegű eladás biztosan visszahat az árfolyamra."
Nem olyan nagy mértékű eladás. Az egész alap 3.3m dollár, ami nem kicsi, annak a 2%-a lepkefing. Ahhoz mérve, hogy az NVDA kapitalizációja nagyobb, mint az összes bank együttvéve.
Ugye a momentum az a hype-ot és a fomo-t kapja el matematikai alapon és azzal, hogy majdnem lefelezték igazolja azt amit érzel, hogy nem pörög annyira mostanában.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Egyébként szerintem ez az ország már az előző választásokon elveszett és nincs visszaút, amíg orbán él a diktatúra marad. Max egy 30-35%-os Tisza eredményre számítok. Anno Vona is azt hitte belovagol fehér lovon és lett belőle egy 20%. Talán a 2/3-as most elmarad. Na de nem offolok tovább itt.
-
Wn2tl
aktív tag
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
forumpista
üzenetére
Az átlagbér felett is magas az adó!
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Na akkor nekem ennyi volt. Tiszát hanyagolom. Túl alacsony a határ amit meghúztak. Elmennek a picsába.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
MrDollar
üzenetére
"Te mit vennél inkább a IUIT helyett? USA és főleg hasonló ETF!?"
Nem tudom, zavaros Trump miatt a helyzet. Bármi történhet és az ellenkezője is. Az egész it szolgáltató szektort földre viheti és nem is kifejezetten a vámokkal, hanem a politikából eredő súlyos bizalmi válsággal.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Gondolom azért akar befektetni oda, mert annak a szektornak a hozama kiemelkedő lehet. De hogy lehet lefedni, csak kiemelkedő hozamú, trendformáló cégeket, úgy hogy majdnem minden potenciálisan szóba jöhető szektor és cég benne van? Erre szerintem a válasz az, hogy momentum faktort kell tartani a szektor pickelés helyett.
-
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
-
Wn2tl
aktív tag
Hát ha nem csak a réseket tölti be a piac, amit hátra hagyott, akkor örök érvényű az öreg Kosztolany mondása: a franciák költik a pénzt, az angolok keresik és az amerikaiak csinálják.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
üzenetére
"Ugye Wn2tl, Joe123 valami ilyesmi zajlik a fejetekben?
"Nem gondolom, hogy maga-s lennél. Értelmes embernek tartalak, akinek az analitikus gondolkodása mindenben mintát keres és nem tudja teljesen befogadni azt, hogy a dekadens 'tard hülyék dominálhatnak egy világvezető nagyhatalom esetén is.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Én ezt nem tartom valószínűnek, hogy ezzel akkor bárki is kalkulált. Az esés nagy része abból fakadt, hogy a nagy részvényesek likvidálták a pozícióikat, mert pánik volt. Lehet valaki meglovagolta a negatív hullámokat, de nem akart ott senki sem csavargatni semmit, fejvesztve menekült mindenki a papírból.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A 2008-as bankpánikban főképpen nem azért szakadt be az otp részvény ára, mert shortolták (ok biztos lökött rajta lefelé az is). Az esés fő oka volt, hogy az amerikai tulajdonosok, mint pl. a bank of america, a teljes részvény pakktól megszabadultak, nagyon rövid idő alatt adták bármi áron. A top 10 legnagyobb részvényesek között voltak akkor. Most nem tudom mi a helyzet, nem követem.
-
Wn2tl
aktív tag
Nekem is van IQSA-m, de nem követem, hogy mit mikor hova pakol. Btw. msft, elég érdekes szitu. Egyértelműen a virágkorát a desktop és on-premise rendszerek viharos elterjedésének az időszaka jelentette. De most a cloud éra jön, ahol viszont óriási verseny van, valamint a mobil készülékeken sem hódít már az MS. Nem temetem, csak szerintem a jövőt tekintve már nem az a különleges egyedi brand, mint régen.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
"Volt az elmúlt 100évben olyan időszak, amikor hús-vér valós aktívan kezelt alapok mondjuk 3-5éves időfutamon túlteljesítették az index-ETF-eket...."
Hogyne lett volna. Ott van példának Jim Simons néhai alapja. Érdemes egyébként a youtube-on megnézni a pofáról pár dokumentum filmet. Hallatlan érdekes, legalábbis számomra.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A nemzettudat egy hatalomtechnikai eszköz, ahogy azt mostanában divat a nevén nevezni soft-power.
-
Wn2tl
aktív tag
"Szerintem egy olyan mechanizmusra számítasz, ami nincs."
Nyilván, ha esik a részvény azt bukod, de aki world index-be vesz az nem stock/sector pickingelni akar. Egy MSCI/FTSE index sem azt csinálja, hogy akkor durr bele megveszünk minden részvényt oszt' jóvan az úgy. Elég szigorú inclusion methodology-t használnak, amiről bő lére eresztett leírásuk van arra az esetre, ha valaki akarná érteni, hogy mit vesz.

-
Wn2tl
aktív tag
válasz
attiati
üzenetére
"Azt nem értem, hogy a trumpli adminisztráció miből gondolja, hogy az USA vesztese volt a liberális világrendnek és tőke szabad áramlásának."
A keresztény nacionalista republikánusok ezzel a kamu szöveggel próbálják alátámasztani a világképüket. Ugyanolyan pusztító ez, mint amit itthon tol orbán és a fidesz pepitában. A probléma ezzel az, hogy akiket manipulálnak, azok nem fogják fel, hogy ez miért rossz. Amikor pedig majd érzik a bőrükön, akkor jön a szöveg, hogy na ugye megmondtuk a demokraták okozták az egészet.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Cartman023
üzenetére
Ha nem egy ex hedge fund manager lenne trump pénzügyminisztere egész biztosan azt gondolnám őrült, így csak 50-50-et mondok rá, hogy őrült.

-
Wn2tl
aktív tag
válasz
julius666
üzenetére
"Ezt a részét gondolom nem így találták ki a tanácsadók se."
Fene tudja. Trump egyik első embere az akit sikeresen démonizál már tizenéve a fidesz. Aki beöntötte az angol fontot. Csak itt nálunk ugye a Sorosozás megy, holott azt gyakorlatilag Trump embere csinálta nem Soros.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Joe123
üzenetére
Ez az unorthodox politika a legmagasabb szintű lopás és a lakosság megkárosítása volt. És mivel rosszmájú vagyok feltételezem azt is hogy a belső körök tudatosan ezzel a baromsággal ideologizálták meg a mutyijaikat, a személyes vagyonszerzést, ahogy ez a fideszes körökben szokás.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Hát volt ma egy kis slip, a ~2000$-os avws nyerőm majdnem nullára szakadt. Taknyan-nyalan csúszott a finishben a small cap.😆 A többi a portfólió elemnél semmi exta, pár százalék esés oszt annyi.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
attiati
üzenetére
"AGI-ban nem lesz érzés (hacsak bele nem programozzák)"
Szvsz az érzés is program, a túlélés szempontjából fontos priorizált program, amit a tudatod érzésként tapasztal. Az már csak az emberi öntudat hallucinációja, hogy miként fogja fel és hogyan alkalmazza az adott helyzetnek megfelelő cselekvés kiváltására.
-
Wn2tl
aktív tag
Remélem lesz még idén pár ilyen rallyzós hét.
Az év jól bekezdett. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
lemusz
üzenetére
Én régebben azt a magyarázatot olvastam erre, hogy amikor emelkednek az US indexek, vagyis a pénzt részvényre cserélik, akkor adják a dollárt. Amikor esik a tőzsde, vagyis az eszközt pénzre váltják, kvázi hirtelen megnövekedik a dollár iránti igény, akkor erősödik dollár. Ez szerintem ilyen likviditásbeli kérdés lehet. Sokszor nem egyértelmű, mert mindig jelen van valamilyen torzító hatás, de nagyobb tőzsdei mozgáskor látványos.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Ixion77
üzenetére
Utópia és disztópia, mind a két forgatókönyv lehetséges végkimenetel. Egyetlen egy dolog határozza meg, hogy kibillenünk-e valamelyik irányba, az pedig az, hogy a befektetett energia képes-e megindítani a technológiai szingularitás kialakulását. És itt az energia szó szerinti formában jelenik meg. Az AI kapcsán a kérdés az, hogy a rendelkezésre álló energiaforrásokkal el lehet-e érni, hogy egy ilyen öngerjesztő transzformáció kialakuljon. Ha a hatásfoka rossz, és idővel számottevően nem tud javulni, akkor az egész folyamat elhal szerintem.
-
Wn2tl
aktív tag
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
bigbuda
üzenetére
Szerintem az lesz, ami az előző beiktatása után. Egy évig még megy a bolt aztán jön a nagy 30% korrekció. Nehéz megmondani mikor, sok opportunista republikánus próbál meg lobbizni a bolond szöszihajúnál. Ha történik valami az nem azonnali, kell idő ahhoz, amíg a pusztító határozatok működésbe lépnek. Bár most jobban rákészültek, mint előzőleg.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Ixion77
üzenetére
Orbán szerintem alapvetően a törököket majmolja, azt akarta pepitában megvalósítani, amit ők. Viszont a törökök tényleg Ázsia és Európa kapuja. Pl. ott van Isztambul hatalmas a üzleti negyedeivel felhőkarcolókkal, a tömegközlekedés minősége meglepő, van elektronikus jegyrendszer, ami pl. az olasszal szemben működik is nem kell minden második automatába belerúgni. A politikai társadalmi rendszerük fura, mert muszlim ország, giga infláció sújtotta őket nemrég, de az üzletelés a vénájukban van, nekem érzésre szubjektíven egy közepesen erős EM országnak tűnik.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Szibilla
üzenetére
Nagyon lepusztult ország még pl. az infrastruktúrában. Megnézel egy mumbai úti videót, jópár évtizedes elmaradásban vannak. Vannak viszont elég komoly technológiai központjaik, van teljesen saját űrprogram, stb. és azok húzzák fel az országot. Olyan fejlődési szakasz előtt lehetnek, mint kína volt 20 éve. Óriási növekedési potenciál lehet az országban hosszú távon.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Nem, az EU-nak elege lett abból, hogy a magyar maffia állam oligarcháit hizlalják az európai adófizetők pénzén. Miközben a magyar állam minden erőforrásával de-stabilizálni próbálja az európai unió egységét, elárulva azt, ebben nem kevés teret biztosítva a ruszkiknak és befolyásolási módszereiknek.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Dendytv
üzenetére
"Erre mennyi esély van ? Elég sok helyről hallom, hogy korrekció várható."
Várják, de a jövőt senki sem ismeri. Ahány ember annyi féle okot sorol fel schiller p/e, elszakadtunk nagyon a 10%-os éves átlaghozamtól, trump, infláció, vámháború, recesszió és még ki tudja mire hivatkoznak. De már 10 éve ez megy csak mindig mást énekel a kórus.

-
Wn2tl
aktív tag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Én a DTLA-t spekulációs célból vettem, hogy majd a FED vág bőven vissza és azzal a hosszú lejáratú kötvények értéke növekedik. Viszont a tervek szerint nem nagyon akarnak olyan ütemben csökkenteni amire gondoltam, így most inkább a biztos rövid kötvény alapokba mentem, mert azt is valószínű rövid időn belül elhagyom a korrekciónál. Lehet, hogy az egész growth túlsúlyos porfólióm átalakítom biztonságosabbra 2025-re.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Én eladtam az összes DTLA-m mikor Powell kijelentette, hogy jövőre csak két kamatvágás lesz összesen az egész évben. A DTLA kötvényeire pedig akkor van igazán kereslet, ha kamatot vágnak. Én inkább ultrashort bond vagy moneymarket etf-et tartok, hogy ha jövőre jön egy nagyobb korrekció abból átrakom valahova.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Azt is lehet kapni. Himalájai hegyi levegő.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Az arany százezer év múlva is arany marad, bármilyen nagyságú kataklizma esetén is. Egy tiszta arany meteornak igen kicsi a becsapódási esélye. A Marson mire értelmezhető bányászat lesz, mi már nem valószínű, hogy élni fogunk. A btc-nek 10-20 éven belül, amikor elterjednek a kvantum chipek, rá mernéd tenni a nagy esküt, hogy lesz még értéke?
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
nort_on
üzenetére
Remélem a nagy alapok, kereskedőházak nem kezdik el használni az arany kiváltására. Tudom hogy mohóak és elkezdenének egyre komplexebb termékekkel előállni. Előbb-utóbb valamelyik bedönti a piacot. És a gyakorlatilag értéktelen btcben tárolt érték köddé válik. Nem szeretném megérni, amikor a Blackrock vagy Vanguard egy ilyen miatt bedől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- E-roller topik
- World of Tanks - MMO
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- Beyerdynamic Dt 1770 Pro 250 ohm fejhallgató eladó
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- ELADÓ: ASUS MAXIMUS VII Ranger LGA1150 alaplap - ritka, gyűjtői darab (+gari/számlás)
- Lenovo Thinkpad T14 X280 X390 Yoga 460 Magyar Billentyűzetek eladó
- BESZÁMÍTÁS! Philips 223V5LHSB2/00 22 75Hz FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"