Hirdetés

2018. december 18., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Római számok

  [link] (valamiért nem akarja elfogadni a YT a linket.)

  Grétsy László ezeket kéri, hogy maradjanak római számok: emeletek, uralkodók, kerületek.

  Mekkorát változott az ország mindössze 21 év alatt?! Az uralkodók maradtak meg egyedül stabilan római számokkal.

  Mi történt az emelettel? A lakcímkártyán már arab számos, a kaputelefonok is már arab számosak.

  Mi történt a kerületekkel? Az utcanév táblákat kivéve szinte sehol sem állnak már római számok. Kiváló példa ismét a lakcímkártya, ahol a lakcím(ek) és a kiállító hatóság is arab számos.

  Ez van. Úgy érzem, hogy butul a nyelvhasználat. Csökken a színvonal. A magyar nyelv sajátossága, hogy egy szó vagy szám önmagában is jelent valamit és nem feltétlenül kell kontexusba helyeznem. Ha kiragadod, akkor sokkal kisebb arányban szorul kontexusba helyezésre, szemben a kiváló ellenpéldával az angollal.

  A dátum mikor kerül felcserélésre? A minőség lejárta már évek óta kötelezően így van jelölve. A név mikor kerül felcserélésre? A multiknál már felcserélt a név írás.

  buherton 6 hónapja 107

 • Önvezető autó orosz módra

  A GaZella kisteherautóban a következő kombinációt kell megcsinálni:
  először a gyújtást kell ráadni, majd beindítani, háromszor jobbra indexelni, kétszer felvillantani a reflektort, ötször kuplungolni, felpörgetni a motort háromezerig, majd a műszeregység bal oldali gombját néhány másodpercig forgatni.
  Ekkor elindul egy tetris a központi kijelzőn...

  buherton 1 éve 3

 • Az én coming outom

  27 éves férfi vagyok, aki egész életében tudta, hogy más. Sokáig tanakodtam és örlődtem, hogy megírjam eme bejegyzést, de úgy gondolom, ennek pontosan itt az ideje és helye. Sokan elfelejtik, hogy milyen is másnak lenni. Íme itt az írásom olvasd hát örömmel.

  Az ilyen fajta másság már az ősidők óta végig kísérte az emberi fajt. Sőt, az emberi fajon túl az élővilágban más élőlények esetén is látható. Így már az elején elmondhatjuk, az evolúció nem szabott gátat és már-már bátorkodhatunk kijelenteni, hogy genetika végett.

  Ezt a másságot sokan megbélyegzik és előítéleteik vannak ezzel szemben. Hiába végeztem nagyon jó eredménnyel a villamosmérnöki karon a válság éveiben nem volt könnyű munkát szereznem. Biztosra veszem, hogy megtudták a másságom és a cég "portfóliójába" nem fértem bele. Sőt tovább megyek. Ma nagyobb hátrány ér, mint bárrmi mással, ami elég elszomorító. Kisebb az esélyed a munkahely szerzésre, nem állnak ki mögötted a civil szervezetek (nincs is ilyen jellegű), nincs felvonulás sem, ami ezt hírdetné és hadd ne soroljam. Persze vannak jogaim, de senki sem harcol értem(ünk) egy jobb életért.

  Természetesen rengeteg színész és tudós él ezzel a mássággal és nagyon sikeresek. Gyakorlatilag nekik köszönhetjük, hogy itt tartunk a világban.

  Folytatás...

  buherton 1 éve 47

 • X-Faktor és amit gondolok róla

  A feleségem szereti nézni, így néha én is bekapcsolódok az ilyen "sztár" csinálós műsorokba. Ezt tettem az idei X-Faktorral is. Nem kellett volna. Határozottan nem. Nem követem a magyar zenei életet semmilyen formában, így a zsűri tagokról még csak hallani sem hallottam kivéve egyet. Radics Gigit hallottam élőben énekelni az István, a király c. rock operán és be kell, hogy valljam a nevével ellentétben tetszett ahogy énekelt. No, de ez egy másik sztori.

  Első rész elején bemutatkoztak a zsűri tagok és arra lettem figyelmes, hogy 4 feminim emberi lényt látok a képernyőn, holott csak egyet kellett volna a külső alapján. Ejj mondom már a zsűri felhozatal is erős, itt sok jóra nem számíthatunk. Nem is kellett, hogy az első rész véget érjen már jött is az első hideg zuhany, ami engem is őszintén meglepett. Báj Alex felhúzta az orrát a semmin. Itt kétféle lehetőség ugrott be. Az egyik, hogy tényleg ilyen szerencsétlen vagy hohó pénz üti a markát ezért. Nem néztem, de biztos vagyok benne, hogy a Blikk és társai oldalakon keresztül vesézték ki, hogy miért húzhatta fel az orrát Báj Alex. Ezzel véget is ért első rész. Hozzátenném, hogy ezzel a húzásával a szakma iránti alázatosságot teljesen ledobta magáról. Lényegtelen mi volt az indok, a jelentkezőkre akkor is figyelni kell, pont úgy ahogy a szakmaiságra. Sőt, aki valóban elkötelezett a szakmája iránt, ő képes felül emelkedni a saját hülyeségein is. Egy művésztől különösen ezt várnám el.

  Folytatás...

  buherton 1 éve 60

 • Reklámok a TV-ben!

  Lassan 10 éve hogy felhagytam a TV nézéssel. Szökőévente fordul elő hogy nézek valamit a TV-n. Most épp oda kapcsoltam x csatornára, ahol egy tényfeltáró sorozat aktuális része ment. Mondanom sem kell hogy elég gyorsan elérték a reklámblokkot és itt lepődtem meg igazán. Gyógyszer, gyógyszer, autó, gyógyszer, gyógyszer, divat, gyógyszer, gyógyszer, gyógyszer, gyógyszer és nem fogjátok kitalálni mi volt az utolsó?! Gyógyszer! A következő reklámblokk hasonlóan nézett ki es itt szakadt el a cérna, ami teljes TV kikapcsolást jelentett.

  Tényleg ez megy mindenhol? Ez komoly? Mert viccnek elég durva lenne :( .

  buherton 1 éve 44

 • Borat véleménye Trumpról

  buherton 2 éve 0

 • Japánok magyarul

  A feleségem talált rá erre az oldalra. Több szempontból is igen elgondolkodtató, ugyanis mind fogalmazásban mind helyesírásban kenterbe verik az átlag magyart. A világ másik oldalán élnek. Gyökeresen eltér a kultúrájuk és mégis vannak, akik a magyar nyelvet választják és azt olyan szinten művelik, hogy csak lesek.

  Íme az oldal: [link]

  buherton 2 éve 12

 • Szalontüdő

  buherton 3 éve 13

 • A tökéletes háziállat

  Nem büdös, nem hullatja a szőrét, nem ugat, nem kell sétáltatni, nem kell mindennap etetni...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 éve 278

 • A szikvíz

  Amit illik tudni, eme hungarikumról.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 7 éve 131

 • Gondolatok...

  Miért nem szeretik magukat az emberek?

  "Mindig máshoz hasonlítják magukat az emberek, de mindenki magát ismeri a legjobban, és magának nem tud hazudni, ezért sem szeretik magukat az emberek, mert más ember nem mondja soha azt ki, amit magának igen."

  Szomszéd nője mindig zöldebb. Akarom mondani fűje :DDD .

  Igazi társ

  "Alapjába véve az ember nem tud egyszerre több fele figyelni. A társ pozíción (barát/pár) csak egy ember állhat. Próbálkozni lehet, de nem fog sikerülni, valakinek mennie kell erről a pozícióról."

  Boldogság, öröm

  "Tudom hogy ezt is már sokan mondták előttem, de minél többet dolgozik az ember valamiért, annál édesebb a jutalom íze, annál jobban becsüli meg, amit kapott. És ez igaz áttételesen az örömre és boldogságra is. Sokkal boldogabb az ember, ha előtte bánatos vagy szomorú volt és akkor történik vele valami nagyon jó. Ha meg átlagos hangulatban éri valami boldogító az nem fog olyan örömöt/boldogságot okozni."

  buherton 8 éve 0

 • Mihez van jogunk?

  Azért jött létre ez az írás, mert sajnos az eladók egy része megakarja kímélni magát a kellemetlenségektől és...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 72

 • Karácsony szelleme!

  A futballtörténelem alighanem legelképesztőbb mérkőzését 1914 karácsonyán játszotta a Királyi Walesi...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.