- Őskoczka
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
DarkByte #19004 üzenetére
"Mégis megkapod ezzel kapcsolatban az irígységet ha kiderül hogy IT-s vagy. "
Az ide betévedő senior villamos/gépészek amikor látják az ITs fizu beírásokat jellemzően néznek bután sött néha azt hiszik kamukálunk... hát ezért.
@kardkovacsi Nem építőiparban dolgozó vállakozót hanem fizikai munkást írtál. Nagyon nem mindegy.
-
julius666
addikt
válasz
DarkByte #19004 üzenetére
Van bárhol erről releváns statisztika btw?
Hays salary guideok szvsz elég jók. Ott látod, hogyan viszonyul más irodai melókhoz. Még mindig jól fizet relative egyébként.
Sokan kiégnek ebben a szakmában és elmennek homlok egyenest mást csinálni, farmerkodni, asztalosnak, stb. Bármit ami kézzel fogható produktumot eredményez.
Persze, mert felhalmoztak annyi megtakarítást, hogy megengedhessenek maguknak egy ilyen költséges életközepi válságot. Szívesen váltana szakmát az önkormányzati papírtologató meg a mekis dolgozó is, csak ők nem tehetik meg. Mondjuk ők sokszor IT-s állásról szoktak álmodozni, csak az IT-ban dolgozóknak büdös annyira.
Én is gondoltam már rá hogy megcsinálom a villanyszerelő képzést (mióta megszűnt az OKJ levelezős lehetőség, azóta nem), de nem azért hogy csináljam is, csak mert érdekel.
Ami otthoni villanyszereléshez szükséges tudás az full autodidakta módon megtanulható kb. 1 hét alatt (se) youtuberól meg egyéb online anyagokból. Kell hozzá némi kézügyesség meg barkácsérzék, de ha az megvan, akkor nevetségesen egyszerű bármilyen IT melóhoz képest. Ez nyilván nem teljeskörű villanyszerelői tudás, de én pl. a milliós villanyszerelői költségen túl lazán megspóroltam vele egy lakástüzet is felújításnál. Az előző tulaj által hívott villanyszerelő életveszélyes megoldásokat hagyott hátra (alu meg rézkábel összetekergetve, illetve hasonló csoda megoldások), akit én hívtam meg szart ezekre magasról, az egyszerű melót megcsinálta aztán elhúzott, hiába fizettem volna ki neki teljes hálózat rendberakását is (amit ő csinált is gány volt amúgy, a kiselosztót is inkább én újrakötöttem utólag, egy fillért nem ért a munkája).
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
DarkByte #18320 üzenetére
Remélhetőleg ő tudja értelmezni a hsz végén lévő smileyt...
Amúgy a hsz-ed jól pont jól rávilágít a probléma lényegére: az hogy valaki "nem akarja beáldozni 20 évét" arra hogy legyen következő generáció, még nem indok arra hogy ne járuljon hozzá ehhez a közös célhoz. Társadalomban élünk, nem anarchiában. Ami pedig mindenkinek jobb így, gyerekesnek és gyerektelennek egyaránt.
-
-
-
-
válasz
DarkByte #16444 üzenetére
Pont olyan ez is, mint a wrexit. Ott is a csillagot lehazudták az égről a Farage és Rees Mogg féle figurák meg ment a "megy a brexit profit az nhs-nek" busz, aztán jött a nemulass. Persze mindent IS ráfogtak a covidra.
#16445: igen, ha ez tartós, akkor TALÁN kivégzi a nyomorék ruszkit végre.
-
Simia
junior tag
válasz
DarkByte #12760 üzenetére
Az előző nagy forint elszállásnál hallottam olyan konstrukcióról ismerőstől, hogy a munkaszerződés forint alapú és fix, de negyedéves bónusz is jár mellé. A negyedéves bónusz az EUR/HUF árfolyamhoz volt kötve, és hogy-hogynem pont kompenzálta azt. Ez elvileg tök legális, csak a munkáltatónak nagy szopás, szóval sok szerencsét hozzá. Minket elhajtottak :-(.
-
válasz
DarkByte #12068 üzenetére
en 3 napja huzoma vasarlast, ah nezem mar hetfore marad
ugyis sp500 tech szektort akartam venni, nincs jo arany etf itt ausztriaban
a big tech eleg szar kilatasokat kelentett koltseg oldalon, foleg az ai-val kapcsoatos koltsegeik emelkedese varhato, talan ez is kozrejatszik a leertekelesben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest