- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
t72killer #16998 üzenetére
"amikor a fundák javulnak"
Addigra reg elment melletted a piac, te meg eladtal olcson, es veheted vissza dragabban.
Ha attol felsz, hogy a vilaggazdasag Japanna valtozik (nem fog, eg es a fold a ketto kozott a kulonbseg), akkor nem neked valo a tozsden befektetes.
#16996 forumpista: Tul sok a "ha" az irasodban.
Medvepiacok a legjobb vagyoncsinalo idoszakok amikor meg nem nyugdijba keszulodsz. Amikor mar nyugdijba keszulodsz, akkor meg ugyis tartasz reszveny mellett kotvenyt, aranyat, casht is.
-
válasz
Oppenheimer #16987 üzenetére
"Mikor kell visszaszallni?" - amikor a fundák javulnak, azaz pl az orángutánt elrángatják a világgazdaság irányításától. Egyes papírokba lehet SOHA nem kell visszaszállni, egyszerűség kedvéért maradjunk az indexeknél (Buffet amúgy tudtommal egyedi részvényeket vesz). Ha már indexek, mindenki el van szállva az amerikai indik elmúlt 3 évtizedétől. Ránézel esetleg, hogyan teljesített ugyanezen idő alatt pl egy NIKKEI vagy FTSE100? Mivel pont nagy világrend-átszabási kísérlet folyik az amerikai gazdaság iránti BIZALOM szétbombázásával, teljesen reális az esélye, hogy újrajátszunk indikben is egy '68 - '90es időszakot. Valós emberi lényként van ennyi időd tartani?
Amúgy az, hogy a "nagy bölcs" zöldben ült az elmúlt hetek esései idején, utal arra, hogy bizony ő is eladogatott, csak cseppet ügyesebben mint a kicsik. Az ésszel játszó kicsi kb a márc. 26.-ai elbukott emelkedés és a vámháború konkretizálódásának első híreire adott el.
SzVSz van 3féle piaci viselkedés:
1. "természetes", amikor nem ugat bele senki direkt tőzsdemanipulációs céllal, azaz csak zajlik a gazdaság annak egészségi állapota szerint
2. Manipuláció1 - vagy inkább nevezzük ÁTGONDOLT mentésnek, gazdaságélénkítésnek VALÓS, komoly alapokon, pl ahogy a FED elindít egy QE programot, kormányzat BEINDÍT egy nagyszabású AKTÍV BERUHÁZÁSI PROGRAMCSOMAGOT (ld Roosevelt New Deal)
3. Kisiskolás manipuláció egy kis rövidtávú tarháljanak a haverok project, TARTALOM NÉLKÜLI random hülyeségeket behajigálva a FUNDÁKAT messze elkerülveLehet tippelni, hogy a 3.verzió mennyire tartós, mennyire hasznos strukturális problémák kezelésére...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
t72killer #16979 üzenetére
Igen, az Apple érdekes volt. Mondjuk szerintem voltak itt rendes vételek is dögivel, különben nem mentek volna 10% fölött az indexek. A másik oldalról meg ha húzol egy trendvonalat akkor pont az eső trendvonalig mentek fel. Szóval az eső trend még él. Mondjuk kérdés ki a franc mer itt benyitni bármilyen shortot.
-
forumpista
aktív tag
válasz
Oppenheimer #16987 üzenetére
Ez a strategia teves (de legalabbis kevesse kifizetodo) ha medve piacunk van.
Ha megnezed pl. az s&p 500 grafikonjat 2008 korul, akkor jol latszik hogy kb. masfel evig esett (2008 eleje-2009 kozepe), majd utanna kb. 4 ev kellet mig visszakapaszkodott ugyanoda (2013).
Szoval boven van idod venni, (ha nem a visszapattanokat akarod megjatszani), es a legroszabbul azok jartak akik az elejen kezdtek el venni az esest.
Mar persze ha medve piacunk van. -
avl
senior tag
válasz
Oppenheimer #16983 üzenetére
csatlakozom:
#16980emvy
#16983Oppenheimer
#16987Oppenheimer
#16989Oppenheimeröszintén nem is értem, aki nagy mozgást csinál, mit gondol ? tudja mit csinál másnap Trump (Orbán, Putyin, ÉK-i nagyfiú, Zelenszkij, ...) ?? a gyerekedröl, baratodrol, szülödröl sem tudod biztosan
persze bejöhet, de az ellenkezöje is
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
atee_13 #16992 üzenetére
Igen nagy becsben tarthatod Bence Balazst, ha az 1000 eves buy & hold strategiat neki tulajdonitod.
De ha valaki egyszer betett egy nagyobb összeget és abból akarja kihozni a legtöbbet és egyéb összeget nem akar már befektetni annak ez a taktika sovány vigasz.
Uj vagy a tozsden, igaz?
-
atee_13
őstag
válasz
Oppenheimer #16989 üzenetére
Az a baj, hogy kontrollban akarsz lenni. Minel inkabb ura akarsz lenni a helyzetnek, annal jobban bele fogsz csavarodni pszichesen. El kell engedni, uszni kell az arral, es a ha olcso minden, akkor tobbet venni, mint amikor draga.
Ez ilyen BenceBalázsos feeling, tőle is mindig csak azt hallani, hogy vegyél eladni/realizálni soha nem akar. Alapvetően persze igaz, ha azt nézed, hogy valaki minden hónapban megtakarít. De ha valaki egyszer betett egy nagyobb összeget és abból akarja kihozni a legtöbbet és egyéb összeget nem akar már befektetni annak ez a taktika sovány vigasz. -
avl
senior tag
válasz
julius666 #16974 üzenetére
szerintem csak a "hebehurgyákból"
azt hiszem már idéztem (nem a mostani tarif dolgokra irta, hisz korabbi !!):
"You have no control over what happens with taxes, trade, tariffs, the Fed, interest rates, economic growth, inflation, earnings or stock market returns. None. So it’s really your reaction to the uncontrollable events that determines your success or failure as an investor...."
tedd meg a befektetesed, szabalyaid alapjan, zajjal ne foglalkozz es "go on with your life"
"You want to be confident in your decisions so you can move on and enjoy your life."
-
AMD Power
titán
válasz
Minden szavaddal egyetértek!
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
aAron_ #16986 üzenetére
"Sima" pénzügyi válságban nem éreztem volna magam ilyen rosszul, sok könyvet olvastam róluk. Ez a világ vezető hatalma teljesen megbolondul újdonság, és nekem legalábbis mentálisan nehezen kezelhető, most kiderült.
Barmikor a jovoben amikor medvepiac lesz a tozsden, mindig masmilyen lesz mint a korabbiak. Sosem fogod kozben pontosan erteni hogy mi tortenik, csak utolag fogunk tisztan latni.
mentálisan nehezen kezelhető
Az a baj, hogy kontrollban akarsz lenni. Minel inkabb ura akarsz lenni a helyzetnek, annal jobban bele fogsz csavarodni pszichesen. El kell engedni, uszni kell az arral, es a ha olcso minden, akkor tobbet venni, mint amikor draga.
-
avl
senior tag
válasz
aAron_ #16972 üzenetére
nekem is ez jut eszembe - meg a több "ez teljes kaszinó" beírás, hogy
- persze, hogy rövidtávon "kaszinó", rövidtávon akármi is lehet
- hirtelen akciószerü tevékenység (adás, vétel, short, ...) - rövidtávú zajokra figyelve - rendkivül kockazatos (nyerni es veszteni is lehet, ..sokat is)
viszont ezek egyike sem újdonság, aki azt hitte eddig, hogy tudja mi lesz rövidtávon, az ...naiv? nagyképü? stb.
pozitivan nézve: Trump megtanít arra, hogy bármikor bármi lehet rövidtávon (es 50 év múlva nagy eséllyel ez mind csak zaj, nem jelentöségteljes)
épp ezekért SOSEM (sem Trump, sem akármi miatt) érdemes nagy mozgásokat csinálni (legfeljebb ha valaki abszolut most kezdi, 1 honapja takarit csak meg, ha elveszti sincs jelentösege)
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
t72killer #16985 üzenetére
"Neked rossz irányú trendben leglogikusabb döntés az egyik vmi oknál fogva eufórikus pillanatban kiszállni."
Nem teljesen ertem, de en azt irom, hogy nem logikus kiszallni.
"lefelé tartó trend"
Es meddig fog tartani? Mikor kell visszaszallni?Minel hosszabb a lefele tarto trend, annal jobb tobb a veteli lehetoseg.
Mivel nem tudod hol es mikor lesz az alja, ezert kiszallni hiba.
-
aAron_
őstag
válasz
Alapvetően igazad van. Annyiban vitatkoznék, hogy ez olyan jó lehetőség lett volna bevásárolni. Eladásnál mondjuk biztos jobb volt.
"Sima" pénzügyi válságban nem éreztem volna magam ilyen rosszul, sok könyvet olvastam róluk. Ez a világ vezető hatalma teljesen megbolondul újdonság, és nekem legalábbis mentálisan nehezen kezelhető, most kiderült.
Az biztos, hogy újra kell gondolnom, ezt a pszichés részét hogy fogom kezelni. Egyelőre fogalmam sincs.
-
válasz
Nem pánik van, lefelé tartó trend. A pánik múlt pénteken volt, fundás alapokon - a tegnapi eufórikus pillanat pedig egy nettó manipuláció eredménye, azaz valószínűsége hogy trendet törjön (nem tette eddig) kicsi. Neked rossz irányú trendben leglogikusabb döntés az egyik vmi oknál fogva eufórikus pillanatban kiszállni.
Hogy Buffet mint mond a kishalnak (ill hogy a kishalak hogyan válogatják saját szájíz szerint a "bölcsességeit") és hogy a valóságban mit csinál az két külön téma.Buffet jó korban
-
Oppenheimer
nagyúr
Hatalmas hibát követsz el ha kiszállsz, nézni fogsz mint borjú az új kapura amikor elmegy melletted a piac, te meg alacsony árakon eladtál.
Srácok, nagyon egyszerű ez az egész tőzsdézés, annyi helyen le van írva, annyiszor elmondta Buffet is hogy mit csináljanak a kisbüfik:
- NE akard időzíteni a piacot
- NE akarj okosabb lenni a piacnál
- NE adj el soha (főleg nem pánikban)
- Ha káosz van és félelem, akkor kell csak igazán venni, ha van mibőlOlvasom hogy ott csomóan ki-be ugrálnak mert esett 10-20%-ot... Inkább örüljetek a Trump okozta turmoilnak és vásároljatok. Rátok férne másfél-két ciklus bitcoinban hogy megtanuljátok mi az a volatilitás és hogyan kell kezelni.
-
Bármi mágikusat számbavehettek volna korábban is, volt rá lehetőség... Ugyanez a bölcs piac sz.pott be egy full sima KACSÁT 48 órával korábban: nem akarták észreveni, hogy kamu. Most pedig nem akarták észrevenni a pár perccel később érkző atombombát: IGEN, az USA - Kína kereskedelmi háború nem vicc, élesben tolják.
#16981: szimpla mechanika: mindenkinek tele van
a gatyászűk stoppokkal a grafikonja. Ha beindul a dominó, akkor visz mindent percek alatt - ahogy itt is történt, a stop nem olvas/elemez hírt hanem aktiválódik. Nagy tételben short beszállók/visszaszállók meg égi eladási jelre várnak. -
+1. Ma egy shortpánik/eufórikus emelkedés volt, mindent IS lesz.rva. Az, h az 1:1ben Kínának kitett AAPL 15%-ot száguld miközben közben kijött "apróbetűvel", hogy bizony Kínába nemhogy a korábbi, de egyenesen 125%al szállnak bele, nekem azt jelzi, hogy ez egy szimpla pánikmozgás volt. Kiszedték mindenből IS a shortokat, nehogy más is profitáljon...
-
Pá
addikt
válasz
aAron_ #16972 üzenetére
Úgy beszélsz, mintha már vége lenne, pedig valószínűleg még az elején járunk.
Nekem ez inkább tűnik egy második esélynek most nagyobb pozikból viszonylag jól kiszállni.Nem látom, hogy a közeljövőben hova tudna még nagyon emelkedni, viszont rengeteg okot látok arra, hogy miért zuhanhat be megint.
-
-
julius666
addikt
válasz
User_2 #16924 üzenetére
There has been reports that the battle around tariffs in the White House has pitted Treasury Secretary Scott Bessent against trade hawks like Peter Navarro.
With a pause on tariffs announced and Bessent speaking to the media, it seems that Bessent ‘won’ the battle inside the White House.Ezért somolygott.
-
julius666
addikt
válasz
aAron_ #16972 üzenetére
Nem csak belőled, az egész piacból. Ugyanott vagyunk szinte mint a "liberation day" előtt, holott közben 125% vám életbe lépett Kínára, 84% vagy mennyi visszafelé, a többi ország pedig az eredetileg piac által várt vámszintet csak ideiglenesen kapta meg.
Ha a jelenlegi helyzetet jelentette volna be eredetileg, valszeg hasonló módon szakadtunk volna, most meg örül a piac mint majom a farkának. Az asztalra szarós "art of the deal" úgy tűnik nem hogy nemzetek közt, még a piaccal szemben is működik.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi #16965 üzenetére
-
aAron_
őstag
Hát, belőlem hülyét csinált Trump teljesen. Sajnos buktam is vele egy minimálist, ahhoz képest mintha ignorálom ezt az egészet. Egy leckének viszont nagyon jó volt, könyvekben olvasni, hogy ilyenkor semmit nem csinálunk, valamiért most nem volt elég.
-
ngaba
aktív tag
Én nem csináltam semmit, ahogy ezen a fórumon tanultam.
(Majd kiderül, hogy jól tettem-e: az IBKR portfólió mínuszban per pill.)
-
válasz
Oppenheimer #16967 üzenetére
Fogok
engem most leginkább a secops dolgok meg az AI-assisted infrastruktúra (including corporate IT) érdekel. Ami legkevésbé érdekel most, az az AI-assisted app dev.
-
julius666
addikt
Az USTR fejének kongresszusi meghallgatása közben twittelte ki a 90 napos vám szünetet Trump.
Élő közvetítésben olvasták a fejére, valami egészen döbbenet: [link] -
kardkovacsi
senior tag
Én nem is emlékszem láttam-e ilyet már. QQQ +12%. Tesla +22%, NVDA +18% még az Apple is + 15% pedig neki elvileg nem javult a helyzete.
A QQQ pont a táblás nap aljáig jött fel, azaz teljesen letörölte. -
Pá
addikt
válasz
lemusz #16961 üzenetére
Szerintem hétfőn sem kacsa volt, csak túl hamar kiszivárgott. Már akkor gyanús volt, hogy pár napon belül ez lesz, de persze kaszinó, hogy mikor dobják be, szóval ez is olyan információ, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni.
A másik lehetőség, hogy tényleg random volt hétfőn, viszont látták, hogy reagál rá a piac és ötletet adott nekik. De szerintem inkább az előbbi.
-
lemusz
addikt
válasz
pictigjis #16917 üzenetére
Azzá. Nonszensz hogy egy ember úgy rángathatja a világgazdaságot, mint kisgyerek a matchboxot. Mondjuk a hétfői kacsa hír után elég érezhető volt, hogy ha itt jön valami jó hír komoly rakétázás lesz. Az eset beszámolója után a családi kupaktanács azt az állást foglalta, hogy még lehet a havi DCA-zást is be kellene szüntetni. Februárban ez még úgy nézett ki, hogy jó, de akkor semmi amerika (all-world se) csak európa, márciusra úgy folytatódott hogy oké, de csökkentjük a DCA mértékét, áprilisra meg hogy lehet abbahagyjuk az egészet és semmi új pénz nem megy a tőzsdére.
-
válasz
Oppenheimer #16957 üzenetére
Itt vagyok a Nexten, tényleg elég impresszív dolgok jönnek. Az A2A nem annyira újdonság szerintem, de tényleg az egész Google az agentekre fordul rá.
-
Pá
addikt
Teljes kaszinó lett a tőzsdéből, nem tudom, hogy ilyen helyzetre mi lenne a helyes reakció. Se részemről, mint magánszemély, se a piac egészétől. De ez így biztos, hogy nincs jól.
Az mondjuk rendes volt Trumptól, hogy súgott pár órával előre.
-
Ajatollah
csendes tag
válasz
Ajatollah #16850 üzenetére
Azt a mindenit de bemákoltam a mai ZPRV vásárlással (jelen állapot szerint).
Amikor az okostojás "vámmal sújtott seggnyaló országokról" beszélt, akkor dönöttem el, hogy veszek, de azt gondoltam tovább viszi a zseniséget.
Na mindegy, 10 év múlva kiderül, hogy jó döntés volt-e a mai.
-
Oppenheimer
nagyúr
Srácok, míg a politikai zajjal, meg a ±10%-okkal vagytok elfoglalva, addig Google lefekteti az automatizáció jövőjét:
Agent 2 agent protokoll:
https://developers.googleblog.com/en/a2a-a-new-era-of-agent-interoperability/Fú, kemény dolgok fognak jönni a következő 1-2 évben.
Vegyétek a részvényeket, techet felülsúlyozva!
Teljesen mindegy hogy Trump az elnök, meg hogy jogállam sérül az USA-ban. 10 év múlva sokkal komolyabb változást fog AI okozni, mint amit most látunk a politikai mocsárban.
-
julius666
addikt
válasz
PredatorZoli #16937 üzenetére
És ezt még sokszor el lehet játszani... Ha jól értem csak haladékot kaptunk, 90 nap múlva lehet ugyanitt fogunk tartani.
Eddig is sejtettem, de most már egészen biztos vagyok benne: a tárgyalóasztalnál végül fontos feltétel lesz, hogy a partner ország mennyire vámolja Kínát. Szóval mi is kénytelenek leszünk bekeményíteni, ennyit azokról az elképzelésekről, hogy nálunk olcsók maradnak az importált cuccok.
-
Simia
junior tag
válasz
Nade akkor holnap eladni kell, vagy venni?
Trump egy cseppet sem lett sem okosabb, sem meggondoltabb, sem etikusabb az éjszaka folyamán, tehát a hullámvasút valószínűleg folytatódik. És ha folytatódik, akkor lefele azért több a tér mint felfelé. Vagy?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi #16840 üzenetére
Ez az írásom is egész jól öregedett
-
kardkovacsi
senior tag
Tényleg mi is volt pontosan a kötvény piacon ma? Elszálltak a hosszú hozamok?
-
bigbuda
aktív tag
Egyébként a jelenlegi hirtelen forinterősödést mivel lehet magyarázni?
-
Wn2tl
aktív tag
Hát ha nem csak a réseket tölti be a piac, amit hátra hagyott, akkor örök érvényű az öreg Kosztolany mondása: a franciák költik a pénzt, az angolok keresik és az amerikaiak csinálják.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi #16936 üzenetére
Így-így, a legnagyobb kasza akkor van, tudsz egy gyors nagy mozgást előre, rövid lejáratú, távoli opciókkal, amiknek irgalmatlanul elszáll az ára.
-
Én azt gondolom, h az amcsi tőzsde elég kellemetlen helyzetbe került azzal, hogy lényegében naponta rángatja az elnök. Ez így nem egy jó befektetés hosszútávon, emiatt várhatóan a növekedés üteme alacsonyabb lesz.
-
válasz
forumpista #16928 üzenetére
A Csendes-óceánon áthajóztatni egy raklapnyi egeret-billentyűzetet -autót, stb alsóhangon 2 teljes hét. Trampli ennyi idő alatt már a kikötőket is átrakatta a Keleti partra, nemhogy fejreállítja a vámszabályokat, ami szerint az érkező hajó kipakolhat...
Most ugye akkor kapják a 125%-os csekkeket az amerikai importer kereskedők
-
pictigjis
őstag
huf is 403 alatt
-
pictigjis
őstag
válasz
és eddig azt hittük, ilyet csak a kriptóval lehet megcsinálni, aztán kiderült, hogy baromira nem. valahol tényleg baromi elkeserítő ez az egész
(mondja a lúzer, akinek nem szóltak előre a gonosz bácsik)
-
BlackV
őstag
válasz
Azért a Kína USA nem enyhült . Sőt. Olyan nagy örömre sincs még ok szerintem .
-
BlackV
őstag
Persze miután bezárt a xetra.
Bundaaaa!! -
PredatorZoli
senior tag
Én napok óta ugyanazt gondolom az elmúlt 1 hét eseményeiről, és biztos voltam benne hogy ez lesz, csak abban nem hogy meddig húzza.
Meglátásom szerint az évszázad tőzsdei manipulációja volt ami az elmúlt 1 hétben történt. Naponta többször átforgatták. Ki kellett fizetni a tűzhöz közel ülőket, akik a kampányát kifizették. KP ban nem tudta rendezni, maradt a bennfentes kereskedés. -
sajtos365
tag
Mindenki megvette az ehetit?
-
Ringman
félisten
válasz
kardkovacsi #16913 üzenetére
-
snipr
aktív tag
válasz
kardkovacsi #16927 üzenetére
hát az biztos, hogy így utólag már több értelme van annak, amit a mai nap folyamán láttunk
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
forumpista #16928 üzenetére
Biztos van valami mesterterv az egész mögött, mert az USA elnöke körül mindenki zseni, csak mink bugris parasztok eztet nem érthetjük.
-
forumpista
aktív tag
válasz
User_2 #16918 üzenetére
Engem speciel az is erdekelne hogy ez az egesz hogy szolgalja a “vissza az ipart” celkituzesuket (ami persze baromsag).
Most minden vallalat azt lathatja hogy van vam, nincs vam, van vam, nincs vam, hat ez engem biztos nem motivalna semmire.
Aki visszaviszi es nem lesz vam az jol rab@szik azokhoz kepest akik nem vittek oda a gyartast.
Ha lesz vam akkor meg forditva.
Na de ha ez ketnaponta valtozik, en biztos nem tennek semmit. -
j0k3r!
őstag
válasz
Oppenheimer #16923 üzenetére
Valami erre specializált ETF se lenne rossz
-
User_2
tag
Treasury Secretary Bessent, White House press secretary Leavitt address tariff news
kb 3:30-tól
https://youtu.be/4sQG7kjbgxM?t=212nem bírom dekódolni azt a mosolyt a fején
-
válasz
Peetey91 #16910 üzenetére
Hmm, zavaros az öreg, ezekszerint a Kínaiakra nem vonatkozik a 90 nap
**? Sílécet elővenni srácok, ez alighanem fekete pálya lesz (én meg neemtoksíelni
)... Holnap reggel ha van eszem, eladom a maradék OTPmet is...
#16920: ez már a bundázott lottóhúzás kategória. Ami durva, hogy usákiában ezt politikusok simán büntetlenül csinálhatják. Ha viszont nem vagy politikus, úgy lesittelnek mint állat.
**Ők jobban tudnak nálam amerikaiul, ők is úgy értelmezték, hogy az elenyésző kis távolkeleti gazdaságocska Kínával nincs semmiféle szünet, insta 125% durrodaneki. A tőzsde még nem olvasta, majd kereskedési idő után
-
pictigjis
őstag
válasz
Soulfly842 #16893 üzenetére
így utólag mennyire más fényben csillog ez is, na ő például biztos tudta, mi jön
rohadnának meg mind egy szálig, komolyan mondom
-
User_2
tag
90nap pause mindenkinek, csak a saját országát b*sza szét,
vállalkozások tízezrei mennek tönkre, mert nem tudják kivenni a vámszabad területről a korábban beérkezett árut, most még rávág +25%-ot immidetli, parcel szolgálat meg kiviszi az árut és a kapuban mondja be a meglepit, hogy akkor még 25%-ot tegyen rá.
beszarásvalószínűleg magyarországról kaptak telefonos segítséget valami gazdaságos minisztériumból
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi #16914 üzenetére
most nem (csak) azért, mert ma délelőtt nem toltam all-int kb. bármibe, de azért baromi frusztráló, ami itt történt. egyszerűen botrány, hogy ilyen lépések teljesen random egymás után megtörténhetnek minden következmény nélkül, nevetségessé válik az egész tőzsde is egy kicsit
-
j0k3r!
őstag
válasz
kardkovacsi #16914 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe. Ki fog neki mostantól elhinni bármit is?
You don't have the cards -
kardkovacsi
senior tag
A vicc az, hogy Kína kapott egy bazi nagyot és mégis tépnek mindent. Szerintem ezután már semmit se fognak elhinni ennek a csókának.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Peetey91 #16907 üzenetére
Ja, baszódna meg
Az összes shortom kilőtt. Alig bírtam belőlük kimenekülni (szerencse, hogy egy részét hamarabb csuktam). Azt hiszem most egy kicsit hagyom ezt a mókát. Kimerít idegileg. Csináltam tőkére vetítve 20%-ot január vége óta, de volt 35-ben is.
Valószínűleg tudott volt ez már belső körökben, hogy jönni fog a bejelentés. Ezért nem tudott esni a piac. -
ciricica
junior tag
Erre mondjátok, hogy nem tudja mit csinál.
Tegnap állhírben közölték, hogy lesz 90 nap szünet a vámokra.
Ma meg azt mondja, hogy OKÉ legyen.
Mekkora troll a csávó.
Nem lesz itt nagy gebasz. Most a gyengéktől elveszik a pénzt. Aki kicsit merész tud keresni kicsit. Akik közel vannak a tűzhöz most nagyot szakítanak. Szerintem.
Részben várható volt valami ilyesmi. Azért az elmúlt 2 évben elég sok pénz elment más országok támogatására. Trump most szeretnék visszatölteni a perselyeket.
-
-
Peetey91
senior tag
Na mégis 90 napra felfüggeszti a nagyokos a vámokat? Baj van ebben a világban, nem kicsi.
-
atee_13
őstag
-
Ringman
félisten
US Treasury Scott Bessent: "For the next four years, the Trump agenda is focused on Main Street. It's Main Street's turn. It's Main Street's turn to hire workers. It's Main Street's turn to drive investment. And it's Main Street's turn to restore the American dream."
[link]
elmennek a falig? -
Janusz001
őstag
Kabaré ami megy, be is csukom a híreket, grafikonokat, megy az eredeti terv, dca, hónap elején x összegért világ etf.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Corsair K100 RGB INGYEN FOXPOST
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest