- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi0323
csendes tag
válasz
matyi0323 #39252 üzenetére
Mindent újraindítottam vagy kétszer, aramtalanitottam a beltérit, illetve a net modem/wifit is, így most működik.
Vissza raktam a régi 10 éves hdmi kábelt, ezzel megy, de gondolom ez nem befolyasol semmit.Brutál képe van, egy meccs nézés vagy netflix is nagy élmény így számomra.
Egy kérdés, 4 darab HDMI csatlakozó van a tvn, mindegy melyikbe rakom? Valamelyik 60hz, 144hz , illetve arc/earc. Én most az utobbiba csatlakoztattam, jelentsen az bármit is.
-
matyi0323
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy 65" c6k készüléket.
Eddig az előző tvn ami egy 10 éves sima hd ready tv, a telekom set top boxrol mentek úgymond a mezei tv adások hdmi kábellel. Ma vettem egy új kábelt is, régi tvbol kihuztam, ebbe bedugtam..a box bekapcsol, kiirja kapcsolódott az internethez, de mégis csak tölt és nem lép tovább.
Az előző tvnel ez max 1 perc volt..
Esetleg tudja valaki mi lehet így a gond?
Netflix, YouTube minden működik a tvn egyébként. -
Vhiktor
nagyúr
Muszaly leirnom igy az LG G5 tesztelése közben, hogy akinek van C835-öse az nagyon becsülje meg. Egymás mellett van most a 2 tv, iszonyatosan jól helyt áll a tcl, a tcl kb legjobban sikerult tvje a 835, igaz nem akkora a fenyereje mint a c855nek vagy a c9knak, de sokkal sokkal dinamikusabb, kontrasztosabb kepe van, sokkal mélyebb feketékkel, 3d lut kalibráltan. Remélem lesz még ilyen tvje a tclnek.
A mostani irány a fényerő hajsuolassal nem az igazi, ha közben a kontraszt es a feketeszint kemenyen be van aldozva ennek. Sajnos sötét jelenetnél ezeket a tvket iszonyatosan alázza egy c835. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Megörököltem egy 55c635-ös tv-t.
Két kérdésem lenne.
Nem látja az 5GHz-es wifit a tv kertes házban, ahol nincs semmilyen zavaró tényező.
Lehet valahogy szervíz menüből vagy régió mókolással pvr funkciót előcsalni? -
mikrofon
veterán
válasz
headhunter #39243 üzenetére
Francia TCL-nél van ilyen méretben:
https://www.tcl.com/fr/fr/tvs/55c89kKérdés hogy a panel valójában egy 55c7k szintjén van vagy tényleg készítettek c8k-ból 55"-ost....
-
mikrofon
veterán
válasz
rainman72 #39244 üzenetére
Itt megtalálod az egyetlen különbséget a C7K és a Q7C panelek között, a gyakorlatban a Q7C matt, míg a C7K fényes felületű. Ha hinni lehet ennek....
https://www.4kfilme.de/test-tcl-c7k-4k-mini-led-fernseher-preis-leistungs-tipp-2025/ -
rainman72
nagyúr
válasz
headhunter #39243 üzenetére
Meg van Q7C is jóval drágábban mint a C7K .
Kérdeztem már itt mi a difi de nem jött válasz. -
headhunter
addikt
Alzán megjelent egy ilyen tv 55" TCL 55C89K, nyolcas széria elvileg csak 65"-tól indulna, mégis kihoztak belőle kisebb méretet is?
TCL oldalán 65" a legkisebb: [link]
Itt 55" a legkisebb: [link] -
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
rainman72 #39238 üzenetére
Akkor csak simán a telekomos szám,la sorszáma ami a papíron van?
Mert papíron van egy 16 számos "számla sorszáma" illetve egy 8 számos "szerződés száma". Sőt, van rajta még egy 8 számos "folyószámlaszám", a már említett "bankszámla" mellett.
Honnan legózzam ki, mi kellene?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
A TCL Promotions-nél melyik számlaszám kell?
Az, ami a saját (tehát OTP pl), vagy magának a vásárlás számlájának a sorszáma?
-
Exian
addikt
válasz
nimfas #39219 üzenetére
Én nemrég vettem 55C6K-t, nekem tökéletesen megfelel, szerintem ez is egy elég jó típus. Persze, ha "a pénz nem számít", akkor érdemes feljebb menni. Én 200e-t szántam TV-re, egy 200ezres Samsungot néztem ki eredetileg, de a boltban a srác nagyon határozottan lebeszélt róla, azt mondta, a Samu QLED-je helyett vegyem ezt a MiniLed-es TCL-t és ez volt 230e Ft. Nem bántam meg, számomra tökéletes. Igaz, nincsenek is nagy igényeim.
-
gabber01
addikt
-
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39208 üzenetére
Másfél hét alatt még semmi zavaró hibát nem tudnék mondani. A tv bekapcsolást jelző ledje szerintem elég erősen világít, még a tv kikapcsolt állapotában is. (ezt lehet, hogy módosítható a beállításokkal)
Illetve pont tegnap egy elvileg Dolby Vision filmet csak HDR10-ben játszott le, de ez lehet, hogy a tartalom hibája, mivel másik filmen ment a Dolby Vision. -
freeland0806
tag
válasz
boborján2 #39218 üzenetére
Exiam: na igen a bőség zavara, amikor több idő megy el válogatással, mint magával a filmnézéssel.
Egyébként a fényerőhöz csak tippelek de a kép beállításnál ha lejjebb mész a "minden képmód alkalmazása" menüpontig akkor ha kiválasztod a "minden jelforrást" elvileg nem lenne szabad változnia semminek. Esetleg az adaptív fényerő lehet bekapcsolva maradhatott. Azt meg úgy tudod megnézni, hogy megnyomod a 3 vízszintes vonallal jelölt gombot (9es gomb alatt eggyel) és valahol jobbra lépkedve ott kellene legyen
boborján2: szerintem nincs ezzel semmi gond ha elfér, enni nem kér. Nálam volt, hogy napokig nem volt net egy vihar miatt és akkor is jól tud jönni egy ilyen gyűjtemény. Segít elütni az időt stb
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
TV-t szeretnék venni 55" méretben és erről a márkáról azt hallottam, hogy ár/érték arányban kiválló.
Régebben a C805-t ajánlották, most a C6K lett a középút ahogy nézem.
Esetleg a C805 utódja is szóba jöhet?Mivel tud többet vagy kevesebbet az egyik a másiknál?
Streaming Disney, HBO, Skyshow, Prime a fő felhasználás és PC gaming néhanapják.
TV-t nem igazán nézek....
Az nem lenne rossz ha ezeket a tv tudná és nem kéne a FireTV stick is hozzá, esetleg Kodi is elfut ezeken a tv-ken?Köszönöm a tippeket!
-
boborján2
senior tag
Ha csak úgy rád hagyta az még fogcsikorgatva elmegy kategória, de igazából úgy élni nem lehet nyugiban ,hogy mindent is extrán betankolok ,mert ki tudja mi lesz.
Ha elmúlik a net vagy csak korlátozzák, akkor tuti nem az lesz a legnagyobb gond hogy mennyi film van otthon offlineba. -
Exian
addikt
válasz
freeland0806 #39215 üzenetére
"a világ összes filmje itt van konkrétan pár kattintásnyira tőlünk."
Na nekem épp ez a legnagyobb bajom ezzel az egésszel sokszor. A bőség zavara (Netflix, HBO Max, Disney+, virágbolt, stb...). Nem való ez nekem
Néhány éve külföldre költözött egy ismerősöm és rámhagyományozta a többezer darabos DVD gyűjteményét. Elraktam, ki tudja mikor húzzák le a rolót a zinternetre vagy mikor korlátozzák a mai zavaros világban
akkor még jól jöhet a házi videótéka lent a pincében, csak legyen áram... Nem, nem vagyok apokalipszis hívő vagy ilyesmi, de bármi jöhet még
Hogy ON is legyek végre: valamit elkeffenthettem a TV beállításban (C6K), az van, hogy a különböző tartalmak különböző fényerővel mennek. Állítgatnom kell, mert van, ami tök sötét, van, ami túl világos. Esküszöm, most nem találom, hogy mit és hol állíthattam el, gondolom valami alkalmazás specifikus beállítás, vagy környezeti fény figyelés, mintha lett volna ilyen valahol.
-
freeland0806
tag
Megvolt a varázsa annak az időszaknak is, hogy tudtunk örülni a filmeknek még akkor is, ha így visszagondolva volt köztük nem kevés gagyi darab. Pláne mai szemmel. A tékás csávóval másoltatni a filmeket (ameddig be nem szereztünk olyan lejátszót amivel ezt meglehetett oldani okosan
). Én teljesen megértem ezt a hobbit meg azt is aki erre nosztalgiával gondol vissza, pedig a világ összes filmje itt van konkrétan pár kattintásnyira tőlünk. Akkoriban vadászni kellett a filmekre, mégis én is jó szívvel gondolok vissza arra az időre. Lehet ha fiatalabb lennék, akkor én is feljebb tolnám a mozgás javítást ki tudja..
-
-
Exian
addikt
válasz
freeland0806 #39209 üzenetére
"Vagy a CRT televíziókon nem volt ilyen látványos?"
Szerintem itt a lényeg. A CRT TV-k amúgy is nagyon villództak (mármint nem az utolsó példányokra goldolok, amik akár 100 Hz-t is tudtak emlékeim szerint). Szerintem nem volt annyira látványos. De ettől függetlenül, mint már kiderült, az én ízlésemnek pont, hogy kell a 24 képkockás "villódzás". Ami linkelve volt videórészlet, az tényleg elcseszett konvertálás lehet, azért nem erről beszélünk. Normális 24-es felvétel azért nem ilyen. Lásd pl. az általam említett Alien 2, ami gondolom szintén 24 fps-ben rögzült annak idején és hát tele van gyors mozgásokkal.
"... minőség és mint adathordozó ..."
Engedd is el
Én is azt teszem. Ez nem a minőségről szó ezesetben. Pont ez a lényege, hogy az pont nem lényeg ebben a műfajban. Ez az adathordozóról szól valójában, annak van "lelke", a maga hibáival, de a lényege az, hogy fizikailag rajta van a szalagon a film. Mégjobb lenne persze otthoni körülmények között 35 mm szalagról vetítetni, de hát az kissé körülményes lenne. A munkahelymen van 2db ilyen böszme vetítő is, de hát ~2 tonnát nem tudok hazacipelni, pedig amúgy régóta ki akarjuk selejteni
(moziként működtünk ~20 évvel ezelőttig).
Írtam korábban, hogy én mókus vagyok, szóval ezzel ne foglalkozz, vannak filmek, amiket így szeretek nézni és kész
Azzal is tisztában vagyok, hogy ez manapság teljesen értelmetlen és ésszerűtlen, ezt tényleg csak az érti és csak az tudja értékelni és szeretni, akinek ez a mániája (és esetleg ebben nőtt fel, mint én. Én a '80-as években voltam kisgyerek, akkor jöttek be nagyjából a VHS magnók és filmek). Amúgy meglepően sokan vagyunk VHS fanok, a Facebook tele van VHS adok-veszek-gyűjtök csoportokkal. Olykor megdöbentő árakon cserél gazdát egy-egy ritkább gyári műsoros film. Ez egy hobbi, kell hozzá kellő elszántság, hülyeség, ferdeség, miegymás
És van egy fajta hangulata, amikor ilyen módon "mozizol". Mindegy, ízlésen, hobbikon és gyűjtőszenvedélyeken értelmetlen és kár "vitázni", mert hülyeség és teljesen haszontalan úgy is mindegyik
-
PuMbA
titán
válasz
rumkola #39205 üzenetére
Itt maga a videó anyag lett rosszul konvertálva / kódolva, tehát a CiNEFiLE, aki készítette ezt a fájlt, ő rontotta el
Cirka 15 éves kódolás ez, amikor még elkezdett terjedni az x264, így előfordultak malőrök. A rendesen kódolt 24fps-es filmek bőven folyamatosabbak nálam, illetve manapság már ritka, mint a fehér holló az elrontott kódolás.
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #39207 üzenetére
Én ezt nem értem. Tényleg nem akarok offolni, de ha már szóba került magyarázza már el nekem valaki a következőt:
Ha X évig így néztünk filmeket (nem tudom ki mennyi idős ezért nem írok számot) és ameddig nem jöttek be az úgymond modernebb televíziók senki nem panaszkodott emiatt az úgynevezett judder miatt, akkor miért pont most lett nézhetetlen a 24képkocka? Régen is az volt? Régen is bántotta ezeknek az embereknek a szemét? Vagy a CRT televíziókon nem volt ilyen látványos? Én tényleg nem török pálcát senki felett, mindenki úgy nézze ahogy neki tetszik. Csak egyszerűen ezt nem értem.Qtya123: véletlenül neked válaszoltam
rumkola: ez egy kicsit szélsőséges példa. Ha a kamerát lassabban mozgatták volna nem így nézne ki. Azért nem mindegyik film így néz ki
-
Qtya123
őstag
válasz
rumkola #39205 üzenetére
Kinek mi. Neked ez rossz, nekem meg egy nézhetetlen szappanopera ha tele van pakolva javítással egy film.
Lehet nézni mozi helyett otthon is szappanoperásítva minden filmet, ha az tetszik. Ezen nem fogunk összeveszni.Arra reagáltam, hogy nem azért nem 1000 képkocka számmal készülnek a filmek, mert jóóvanazúgy a 24 FPS.
-
bnorci71
addikt
válasz
Buxi72 #39196 üzenetére
M4 sporton meccsnézés közben tapasztaltam, hogy a fű színét és élességét néha változtatgatja, de ez lehet csak az M4 sport hibája.
csak meccsnél veszed észre vagy máshol is?
melyik szolgáltató?75C845 minden M4 adáson csinálja több forrásból is és több szolgáltató esetén is.
TCL 75C845 Pr telekom kábeltévé szolgáltató koax kábeles rendszer, amin az Internet és telefon is rajta
eredmények
Movie képbeállítás fényerő 10-20-30% Local Diming Maximumon
-földi digitális M4sport > nincs hiba
-szolgáltató Amiko Hd boxa > nincs hiba
-Tv saját digitális tunerje > hiba Local Diming mindegy hova van állítva már a kikapcsolást is próbáltam.
kontrolnak ugye az olimpia lehetőséget adott a EUSport összehasonlításra is ott sincs hibaén arra gyanakszok az M4 küld ki rossz jelet a szolgáltatóknak, mondjuk a stb-vel nincs gond ez ellentmond ennek
-
boborján2
senior tag
Szökevény című Harrison Ford filmet pl. kizárólag VHS-ről láttam eddig és évente 1-2 alkalommal tuti megnézem ilyen módon.
Amikor már a DVD is felejtős, mint minőség és mint adathordozó, akkor itt már épeszű érvekkel nem tudok vitába szálni. Jobb ha elengedem.Viszont most hogy megkaptam az észosztást , miért rossz az nekem ami igazából jó, akkor szerintem lapozhatunk.
-
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39197 üzenetére
Ja nem úgy értettem, hogy előtte Oledem volt. Egy 7 éves 55 collos Lg nanocell tv-t váltott, ahhoz képest óriási az előrelépés. Mire eldöntöttem, hogy vennék oledet 65-ös méretben, kifutott a G4 és C4, illetve feljebb ment az áruk. Akkor döntöttem inkább úgy, hogy kevesebb pénzért inkább veszek egy nagyobb tv-t. Én szemből nézem, de ahogy oldalról elsétáltam mellette, ott sem láttam nagyon torzulást. Nyilván nem oled minőség, de ár/érték arányban szerintem teljesen jó vétel volt (emag -30%-os kuponnal).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Gyúrósok ide!
- Autószerelők, autószerelés
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest