- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gerner1
- kemotox: Ki érti ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #39193 üzenetére
Ez nem ennyi egyszerű, hogy egyszer valaki kitalálta és jóvanazúgy. Nem azért nem terjed el, mert nem akarják, hanem mert nem jó a látvány mozis értelemben.
Itt egy jó írás erről:
"A PC-s gamerek mindig felkapják a vizet ezen a kérdésen, de a válasz már nem a gazdaság, hanem az, hogy a 24fps 180 fokos záridővel pont jónak tűnik a fikciós munkákhoz (és a non-fikciót komolyabbá teszi).
Már régóta tudunk magasabb képkockaszámmal forgatni és vágni, de a rendezők, producerek és operatőrök szinte kivétel nélkül a hagyományos képkockaszámot választják, mert egyszerűen jól néz ki. Egyfajta súlyt ad a képnek, hogy a szubjektív nézői élmény inkább egy mozgó festmény nézéséhez hasonlítson, mint egy élő színpadi előadáshoz. Ha láttad a Hobbitot 48fps-ben, láthatod, hogy van egy "kinézete" és érzete, ami nagyon más, inkább egy élő színpadi produkcióhoz hasonlít. A kellékek jobban néznek ki kellékeknek, a díszletek jobban néznek ki díszleteknek, a jelmezek jobban néznek ki jelmezeknek, és a színészek jobban néznek ki színészeknek.
Képzeld el, hogy valakinek szobrot akarsz készíteni, ami tiszteletet és csodálatot kelt az illető iránt. Valószínűleg márványból vagy más kőből faragnád, nem? Bár egy színes viaszszobor realisztikusabb lehet, nem adja át ugyanazt a súlyt. Ugyanez a helyzet a filmekkel is. A 48fps vagy a 60fps objektíven simább és életszerűbb, ezért technikailag "jobb". De a magas képkockaszám szubjektív érzelmi élménye a fikcióban (vagy a viaszszoborban) nem az a szubjektív élmény, amit a filmkészítők, a reklámszakemberek, a drámai tévéműsorok producerei keresnek.
Tl;dr: Ez egy művészi döntés. Inkább egy mozgó festmény kinézetét adja, mint egy élő színpadi előadásét."Ezt én sem tudtam volna jobban megfogalmazni, hogy efelett a képkocka szám felett, és a mozgásjavítókkal a film inkább előadás, mint film. És a díszlet sokkal jobban kiadja, hogy díszlet.
Természetfilmek, sport esetén jó dolog, de nagyvászonra felejtős, pont a mozi súlyát vesztené el és egy folyós, selymes valami lenne belőle. -
Exian
addikt
válasz
Velem ezügyben mellélőttél, írtam, hogy én mai napig használok DVD-t, sőt, VHS-t is időnként (főleg régi filmekhez), majdnem korabeli TV-n
Ez egy hóbort, illetve nekem a hangulat miatt időnként kell ez. Hát ez van. A Szökevény című Harrison Ford filmet pl. kizárólag VHS-ről láttam eddig és évente 1-2 alkalommal tuti megnézem ilyen módon.
"Zenénél is ugyanezt tudnám elmondani."
Ebben pláne mellélőttél
Analóg módon hallgatok zenét ezen a szetten (az a csúnya EQ csak dísz, nincs bekötve), főleg vinilről ("bakelit"), de van csillió magnókazettám és még szalag is. Jó, van egy jófajta Digitális Sony Walkmanom Hi-Res lossnessi szörnyes szuper minőséggel, de azon is nagyrészt a saját magam által digitalizált zenéket hallgatom, ha épp nincs lehetőségem a tornyot beüzemelni (azért is vettem ilyen "csodát", hogy az eredeti hanghoz leginkább hasonlító, tömörítetlen formátumban tudjam hallgatni, jó minőségben - érdekes, zenénél jobban ragaszkodom a minőséghez, mint filmeknél).
Tudom, most akkor az a kérdés, hogy mit keresek itt ebben a topikban, ilyen "hatalmas", modern TV-vel
Tudom, meglepő lesz, de TV-zésre használom leginkább
-
PuMbA
titán
válasz
"Konkrétan hidegrázást kapok a régi bútoroktól, nem tudnék létezni olyan házban."
Ezzel én is így vagyok, de nem is veszek régies kinézetű bútort emiatt
"Egyszer valahol valaki kitalálta hogy 24 kockával frankó. Oké szép és jó, de van jobb."
Igen, van jobb, készültek már 48fps-sel filmek, de senki se akarta eléggé, hogy elterjedjenek.
"akkor gondolom pl egy 1984-es filmet is korának megfelelő eszközön néziket, és nem egy modern tévén "
Egy 1984-es filmet sem a régi doboz TV-re szánták, hanem egy szép nagy mozivászonra
Ez ma sem változott. Zenében szintén ez a helyzet, a zenéket koncertekre írták, nem az akkori, otthoni Sokol rádiókra.
-
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39194 üzenetére
Nekem az van, 75 collos, de még csak másfél hete, nincs sok tapasztalatom.
A gyári beállításokat egyelőre nem is bántottam, nagyon nem is értek hozzá. Filmmaker módban használom, a HD csatornák esetében a tv adás is teljesen rendben van. M4 sporton meccsnézés közben tapasztaltam, hogy a fű színét és élességét néha változtatgatja, de ez lehet csak az M4 sport hibája. Másik sportadón ezt nem tapasztaltam, tenisz közben sem. Fényerő teljesen oké világos nappaliban is. HDR és dolby vision filmet usb-s külső vinyóról néztem, nekem bejön, a fekete színek, a kontraszt is. Feliratnál nem vettem észre bloomingot.
Én végül Oled helyet vettem, így a 65 coll helyet inkább lett nagyobb. Egyelőre nem bántam meg. -
boborján2
senior tag
Jól írták korábban ,ízlések és pofonok.
Házfelújítós csoportokban is olvastam olyat,hogy a régi bútort pl. restaurálva meg kell hagyni,mert a ház azzal szép és az a házé.
Konkrétan hidegrázást kapok a régi bútoroktól, nem tudnék létezni olyan házban.
Így van ez a filmekkel is. Egyszer valahol valaki kitalálta hogy 24 kockával frankó. Oké szép és jó, de van jobb.Ha ennyire művészlelkek vagytok (nem sértésből írom)
akkor gondolom pl egy 1984-es filmet is korának megfelelő eszközön néziket, és nem egy modern tévén , ami bár lehet 24fps , de mégis csalás ,mert brutál fénye és színei vannak es a katódsugárcső sem villódzik az 50hz miatt. Zenénél is ugyanezt tudnám elmondani. -
Exian
addikt
Basszus, tökéletesen megfogalmaztad, megelőztél, de pontosan ezt a példát akartam én is említeni, ugyanez jutott eszembe
Hogy egy festménykiállításra sem ecsettel és színpalettával megyünk, hogy átpingáljuk a mi szájunk íze szerint a festményeket.
"Továbbá a film egy művészeti alkotás."
Így van, ugyanígy vagyok a fentiek mentén a filmekkel is.
De már nem szeretném tovább offolni a topikot ezzel a témával, bár érdekes téma ez is, csak nem ide tartozik, ezért is raktam off-ba.
Jah, gondoltam, hogy az eredeti kópia is eleve nagyon jó minőségben készült ennél a filmnél (Alien 2), de az meglepett, hogy ennyire szép és jó. Csak nem tudtam eldönteni, hogy történt e utólagos bármilyen feljavítás, vagy egyszerűen ilyen jó volt az eredeti felvétel. Mert azért ez elég ritka, ilyen jó minőségben még nem láttam hasonló korabeli filmet. Igaz, nincs is meg túl régóta a TV, az eddigi kisebb (43"-os) TV-inken nem láttam azért ennyire. A projektoromon meg pláne nem, mert hiába vetítek 100"-on, közel sem 4K vetítőm van. Mondjuk azt tudtam, hogy a régi filmszalagok nagy felbontást tudtak tárolni képkockánként, de azért ehhez brutálisan jó optikával ellátott kamerák kellettek. Meg persze extra jó minőségű filmszalagok.
-
Buxi72
csendes tag
Sziasztok!
JBL fülhallgató tv-hez párosítással nincs valakinek tapasztalata?
Egy C7K tv-hez szeretném csatalkoztatni bluetooth-on a JBL Vibe flex fülhallgatómat, de sehogysem sikerül. Percekig kerestettem a tv-vel, nem látja. Már mindent próbáltam. Ötlet esetleg? -
kokokka
addikt
válasz
boborján2 #39182 üzenetére
A 32mm-es filmek olyan mennyiségű es minőségű adatot tartalmaznak, amit akkoriban semmilyen technológiával sem.tudtunk.volna megnézni. Még a mozi vetítők tudtákvissza adni. 4K és 6K közti minőségnek felel meg egy jó mesterszalag állítólag. Ezekből a mai technikával már nem nehéz hibátlan minőséget készíteni
-
PuMbA
titán
Továbbá a film egy művészeti alkotás. Egy múzeumban sem lehet átalakítani a kiállított festményeket a nekünk tetsző módon, mert akkor feleslegesen mentünk el oda
Hiszen a lényeg, hogy mást lássunk, mint a mi preferenciánk, ezzel tágítva a látóterünket, gondolkodásra sarkallva, hogy mi lehet ebben, új dolgokat befogadva. Mindig az én szájízemre módosítva nézni egy kaptafára a dolgokat....számomra halál unalmas lenne, de ez csak én vagyok.
-
PuMbA
titán
válasz
"Nekem az a fura ,hogy a játékokat mindenki a világ összes fps-ével akarja játszani hogy abszolút sima legyen, de a filmet meg szándékosan nem."
Mert a kettő teljesen más
Játék esetén például fontos a reakcióidő, ezért jobb a minél több fps. Továbbá a legtöbben motion blur nélkül játszanak, így szintén fontosabb a több fps. Filmeknél egyáltalán nem számít ez. A filmeket pedig nem akarjuk játékká alakítani. Ez olyan mintha valaki a basszust feltekerve hallgat zenét, minden zenét egyen módra alakítja, pedig szerintem ez a szép, hogy mindenféle médium mást mutat. Ha egy zenében nincs basszus, akkor nem akarok basszust hallani. Ha egy film 24fps-es, akkor nem akarom 60-nal nézni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
pedig az igazán hardcore a vhs, narrátoros verzióban
-
boborján2
senior tag
Ez nagyon egyszerű. A hagyományos celluliod filmet szkennelik és ahol esetleg sérült ott belejavítanak.
Ami valami más hordozón van, azt digitalizálják és AI -val felhúzzák a felbontását.Nekem nem jut eszembe VHS anyagot nézni. Ha csak nem esetleg valami régi családi video, de azt meg nyilván 20 éve digitalizáltam.
DVD SD-t sem nézek ,max akkor ha valami csak abban elérhető.
Nekem az a fura ,hogy a játékokat mindenki a világ összes fps-ével akarja játszani hogy abszolút sima legyen, de a filmet meg szándékosan nem.
Egy jó 120fps game után ,24 fps filmnél a szemem is kifolyna az fix. -
gabber01
addikt
Akinek C7K-ja van, tudna egy kis beszámolót írni? Képminőség, blooming (különösen feliratoknál), betekintési szögek, mennyire torzulnak a színek, mennyire fakul, mozgásmegjelenítés, stb.
Előre is köszi -
Exian
addikt
válasz
mephi666 #39179 üzenetére
Úgy úgy!
Mondom, én még annyira is morbid vagyok, hogy van néhány film, amit kizárólag VHS szalagról láttam eddig
Valahogy nekem azzal van meg az igazi hangulata, élménye bizonyos filmeknek és ezeket időnként, évente 1-2 alkalommal előveszem (van rengeteg műsoros, gyári VHS-em, nem vagyok már annyira fiatal). Igaz, ezeket kisebb, "hozzáillő" TV-n szoktam nézni. Na de ez már tényleg nagyon más téma.
Amúgy jah, a nagyon szép, modern természetfilmek mellett még nálam is a konzol, aminél viszont pont, hogy a legjobb minőség tetszik, maxra állított játékmóddal (Xbox One X, Forzázni szoktam).
De a normál mai sorozatokat, filmeket inkább 24fps, nem tökéletesített képpel nézem. Legyen normális mozihangulata.
Viszont: fentvannak most a Disney+ -on az Alien filmek (a régiek is az új sorozat mellett). Tegnap néztük feleségemmel a 2. részét. Azon viszont ledöbbentem, hogy mennyire brutálisan jó minőségű, elképesztően tűéles és tiszta a kép, nem is értettem! Pedig '86-os film! Hogy a bánatba lehet ez? Feljavított verzió lehet?
Ezen az új, nagy TV-n most nagyon meglepett, hogy mennyire jó minőségű. Még a feleségem is szóvá tette, pedig ő kevésbé érzékeny erre, de ő hozta szóba, hogy milyen jó minőségű.
-
-
Exian
addikt
válasz
boborján2 #39163 üzenetére
Pfuuu, mennyire látszik, hogy ízlések és pofonok. Nekem az első dolgom volt a TV-n (és a korábbi Samsungokon is) kikapcsolni a simítást ("Tiszta kép"). Borzasztó az a folyékony, - ahogy írta valaki - szappanoperás hangulat, amit az kelt... nem bírom elviselni. Valahogy annyira műanyag, steril, túl művies lesz tőle az egész, hogy rettenet. A mozihangulathoz számomra hozzátartozik a nem tökéletesen folyékony kép. "Drámailag" is csak elvesz ez a túl tiszta, túl élethű simítás, valószínűleg nem véletlenül alkalmaznak sok filmben sok jelenetnél szándékosan állvány nélküli, direkt "remegős", bemozdulós felvételeket, mert az is megadja a jelenet hangulatát. Figyeljétek meg egyszer! Persze, van, akinek ez sem tetszik, nekem viszont abszolút. Ha viszont ezt csökkentjük ezzel a simítás izével, hát akkor az egésznek annyi.
Ismétlem, ízlések és pofonok, de engem rettenetes zavar, ha maximumra van állítva a simítás. Általában a legalacsonyabb értékre szoktam rakni (hogy azért ne is villódzon az egész kép a gyors jeleneteknél), de vannak filmek, amiknél abszolút kikapcsolok MINDEN csilivili utólagos javítást, amit tud a TV és direkt úgy nézem, ahogyan a rendező, operatőr és mindenki eltervezte és ahogyan láttatni szeretné a nézőkkel a filmet. Ezeknél lehet felőlem zaj, képhiba, "akadozó" gyors mozgás, bármi is.
Oké, én ilyen szempontból mókus vagyok, én még DVD-t, sőt, olykor még VHS magnót is használok
A teljes simítást maximum nagyon modern, nagyon ultramegagiga HD felbontással rendelkező természetfilmeknél tudom elképzelni és szoktam használni, de itt eleve a rendező is sok esetben nagyon folyékony hatást szeretne elérni mondjuk egy patak minél folyékonyabb bemutatásával. Azoknak jól áll, de "normál" filmeknél... hát nagyon elveszi a "drámát", a hangulatot. SZERINTEM!
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
gabber01 #39155 üzenetére
65" vettem, mivel egy alapkategóriás LG LCD-t cserélt, amivel pont a most tárgyalt problémám volt, eszméletlenül zavaró módon ugrált a fényerő, minden szempontból óriási lépés, nem nagyon tudok elfogulatlan véleményt mondani.
Emagon vettem ha jól emlékszem 320-ért, én jó vételnek tartom, már régebben megfogalmazódott bennem, hogy a következő TV-m TCL lesz, mert hogy ár-érték tökéletes, de nem vagyok tisztában a modellek közti különbséggel, ha jól tudom ez egy újabb 25ös modell, a C9K már jóval drágábban volt, ezen kívül semmilyen más utánajárás nem befolyásoltq a döntésem.
A hang brutál jó, nekem a kép is tetszik, kezelhetőségét illetően nekem nem bonyolultabb mint egy Androidos telefon, ez az egy dolog zavar hogy nem tudok a távirányítóval TV csatornát váltani.
-
boborján2
senior tag
válasz
kokokka #39167 üzenetére
Általában van filmenként pár jelenet amin nagyon látszik , de igazából nem izgat.
Amíg egy film jó let tud kötni és az tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani, akkor vidáman elengedem ezeket a dolgokat.Összességében inkább így , mint a szaggatós mozigép effektussal
pl. most néztük az egyik Mission Impossible filmet, van benne gyors mozgás bőven, de esküszöm, meg nem mondom hol volt benne hiba a mozgásjavítás miatt.
Valszeg azért , mert nem arra figyeltem és észre sem vettem. -
kokokka
addikt
válasz
boborján2 #39163 üzenetére
Érdekes preferencia a maxra húzott simítás. Az, hogy a szappanopera kép tetszik e valakinek vagy sem, egyéni ízlés kérdése, de hogy bírod nézni, amikor gyors mozgások vannak? Ha pl. egy repülő madarat mutatnak éppen, annak olyan után húzás van, hogy kiesik a szemem. Téged ez nem zavar?
-
Vhiktor
nagyúr
Közben hogy szolgálják egy kis infóval is a C9K kapcsán:
Max kalibralt fényerő 10% ablakban felfelé kerekítve 4000 nit (3800)
Ansi kontraszt arany local dimming high mellett 13.500:1.
Kikapcsolt local dimmingel 4.600:1
Panel natov feherponttal.max fényerő 5600 nit. -
boborján2
senior tag
Láma kérdés....
65C835 esetén mennyit javít a minőségen ha nem ő a lejátszó hanem külső eszköz , ami pl. a 24 fps filmet ,24hz -re váltva küldi?
Főként az az eset érdekelne ha a mozgás simítás (vagy mittudomén mi a neve
) maxra van húzva , mert úgy használom.
-
Vhiktor
nagyúr
Ma voltam kalibralni egy 85 colos C9K-t.
Akinek esetleg van c9k vagy c8k modelje kérem nézze meg, hogy hdr filmek esetében, sötét jelenteknel ingadozik e a fényerő? Ha nem akkor milyen fw van rajta? Köszönöm. -
válasz
gabber01 #39151 üzenetére
Utóbbiakban nevesítődött a problémája, hogy sötétebb jeleneteknél hajlamos a “color banding”-re, ami elvileg nálam erősebben kijön, mint másoknál.
Lehet valami központibb hiba van vele, ami okozza, valamint talán ugyanebből a hibából kifolyólag a kalibrált beállítások is másképp érvényesülnek nálam.
Én már nem kínlódok vele, remélhetőleg az egész csak szoftveres és talán egyszer majd a messzi-messzi jövőben megoldást nyer a dolog csak úgy “magától”.
-
gabber01
addikt
válasz
Viktorbáró #39153 üzenetére
Egyébként mi a véleményed a C7K-ról? Kép, hang, kezelhetőség? Mekkorát vettél?
-
boborján2
senior tag
válasz
Viktorbáró #39153 üzenetére
Addig örülj még az a boxod van!
Csere esetén már androidosat fogsz kapni és hidd el, ott nem az lesz a legnagyobb problémád hogy két távirányítót kell használni.
-
Viktorbáró
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy vettem egy TCL C7K TV-t, Telekomos tv előfizetésem van, egy régebbi CISCO ISB2201MT settopboxal, amit a HDMI eARC-ba dugtam.
Az lenne a problémám, hogy a TV távirányítóval nem tudok csatornát váltani, a settopbox távirányítóját kell használom. Utánaolvasva a box nem támogatja a HDMI CEC-et, viszont a korábbi LG TV-met, ha átkapcsoltam HDMI-re gond nélkül tudtam használni a TV Magic Remoteját.
Van erre bármilyen megoldás azon kívül, hogy lecseréltetem a boxot a Telekommal?
Köszönöm! -
schwabika
újonc
Sziasztok. Most vettem 65. C7K -t . miért van az hogy nagyon későn reagál a tv a távirányító -ra???
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #39144 üzenetére
Ha 2-5 filmről van szó , akkor pendrive. 1.-én ráteszed és elvagy látva 30 napra. Az vállalható.
Combosabb routerrel torrentezni , meg kiszolgálni ,az meg ilyen semmilyen félmegoldás , szerintem. Akkor már inkább elköltöm a combosabb router árának két vagy kétésfélszeresét és megvan a nas. Ha meg az megvan akkor van docker,fájlszerver,torrent,családi fotótár, telefon realtime szonkronizáció,automatizált biztonsági mentések ,plex szerver,dlna,jellyfin szerver ,stb... És minden egyben, egyidőben futtatva.
-
lemmy9
őstag
Ez a firmware van az én 85C805-ös vasamon. A Telegrammról van.
V-8-0012T01- LF1V486.002129. Az eleje gyanús a netes keresések után.
Biztos, hogy 0012T01 az jó? Nem a "...T653T01... " kéne? -
bnorci71
addikt
válasz
boborján2 #39114 üzenetére
Nas azért kicsit ágyúval verébre ha havi 2-5 filmről van szó, de aki egyszer bele kostól mást el se tud képzelni.
Én végigjártam a routerre dugott hdd-től a Htpc- keresztül a Nas-ig és az a router még nagyon nem erre volt kitalálva sok is volt neki a 1-200 torrent, az fw- t is mókolni kellett hozzá ,de egy mai erős routerre amibe eleve benne a hálózati hdd megosztás simán el tudom képzelni megoldásnak -
bnorci71
addikt
válasz
blizzrd #39106 üzenetére
Nem tudom mi van rajta -holnap leszek otthon akkor tudom megnézni- ,ami most települt mindenkinek OTA ha akarta ha nem. Nekem is ki volt kapcsolva a frissítés pont az ilyen malőrök miatt. Előtte az volt fent amivel vettem 1 éve azt hiszem és nem volt hangcsúszás problémám mint sokaknak.
-
Bogyi007
veterán
Egy kis negatívum. A v509-es firmware alatt is megmaradt az a rossz tulajdonsága a tévének hogy a fényerő-beállítás kvázi beragad, bármikor és bármilyen formátumba váltok is át.
Például ha nézek egy tévéadást aminél 30 a fényerő és átváltok például egy Youtube vagy Prime Videos Hdr videókra akkor ott is 30 lesz a fényerő nem pedig a beállított 100...
Minden más beállított érték rendben van de a fényerő az marad az utolsó megtekintett tartalom fényerején.
Ez kicsit bosszantó azért.
-
python1
veterán
Köszi srácok!
Lejebb teszem valamennyivel, kicsit magasan vanígy a teteje, kicsit kényelmetlen így valóban, közelebb kell az ideális szemmagassághoz illeszteni. -
Bogyi007
veterán
Beállítva a Hdr, DV és SDR film tartalmak Vhiktor 486 fw fölötti csomagja alapján az 55C805 készülékemre.
Hát jól odatette ezt a csomagot is!
-
freeland0806
tag
-
zsolt501
nagyúr
válasz
kokokka #39137 üzenetére
Írtam, hogy nem mindegy honnan nézed, az meg hogy nálad nincs fájdalom még nem jelent semmit, nem feltétlen kell fájdalommal járnia, most az anatómiába ne menjünk bele, de ha nagyon érdekel a dolog találsz biztos a neten ez ügyben anyagot, hogy mi a jó test és tartás, illetve fej tartás.
A lényeg hogy nem mindegy milyen távolságra és magasságra nézed a tévét, mert kellemetlen is lehet, nekem változtatni kellett a TV magasságán mert hosszabb filmet már kényelmetlen volt néznem, szó szerint a nyakam merev lett és érzékeny. -
kokokka
addikt
válasz
zsolt501 #39135 üzenetére
Nekem is feljebb van ettől a 85-ös TV-m, de semmiféle nyakfájdalmam nincs miatta. Ha szemmagasságba raktam volna a TV-t az alja alig lenne feljebb a padlótól. Míg nem volt meg a konzolom, lábakon állt a hifi szekrényen, de még úgy sem szemmagasságban volt a TV közepe. Szóval nem tudom, ez másnál hogy kivitelezhető, de nálam sehogy.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
python1 #39133 üzenetére
Szerintem ez a kérdés összetettebb, igazán az a lényeg hogy szemmagasságban legyen a TV közepe ahonnan néznéd, de ha nagyon magasra teszed az nem biztos hogy jó ötlet, mert a nyak izmait fogod terhelni vele ami hosszabb távon nem jó, akár nyak és fejfájást is okozhat.
Alapvetően az ember egyenesen néz, de hosszabb ideig pár fokos szögben lefelé, mert az a kényelmesebb. -
python1
veterán
Sziasztok!
Tv falra szerelés közepén vagyok, egy 86"-os TV-ről van szó, a konkrét kérdésem az lenne, hogy kell-e dönteni a TV-n, mert a teteje 186cm magasan van? -
freeland0806
tag
válasz
szoltan70 #39108 üzenetére
Nem vettem meg pedig nem ártana, mert ahogy írtam DV-ben a színek nálam full gyárilag elég fakók ezért is preferálom jobban a HDR-t. Habár játéknál nem annyira kirívóan fakó, mint a DV fényes vagy a DV sötét. 486 előtti fw-n nem ilyen volt azt hozzáteszem. De végülis teljesen elvagyok a HDR-el is, szerencsére Xboxon meglehet oldani, hogy streamingen is úgy nézzem a tartalmakat DV helyett. Olyan mintha Samsungom lenne
Bogyi007: na akkor ennek örülök, hogy valamennyire tudtam segíteni
-
Bogyi007
veterán
válasz
freeland0806 #39127 üzenetére
Hidd el hogy adtál nekem egy kis kapaszkodót ezzel.
Filmezéshez megvettem az imént Vhiktor 486 feletti beállításait.
-
freeland0806
tag
válasz
Bogyi007 #39104 üzenetére
Huhh pedig én nagyon gyári beállításokat használok, nincs benne túl sok változtatás a gyári beállításokhoz képest.
Először is HDR és SDR módban is minden mesterséges képjavító funkciót kikapcsolok. SDR-ben ritkán játszom, de ha igen akkor ott nálam ez vált be: 70%os fényerő, csúcsfényerő: szabvány , színhőmérséklet: 3 ,gamma: 2.2, helyi fényerőcsökkentő: közepes, élesség: 0HDR: 80-100 a fényerő, attól függően mennyire van sötét a szobában, gamma 2.4, csúcsfényerő: szabvány, viszont itt én a dinamikus hangtérképezésnél a "prioritás részletes leírását" választottam, olyan mintha jobb lenne a kontraszt tőle. Helyi fényerőcsökkentő: közepes, színhőmérséklet itt is 3, hogy ne legyen se túl meleg se túl hideg. Az élesség nekem itt gyárilag 10, ahhoz nem nyúltam de gondot nem okozott.
Hát nem tudom mennyire tudtam segíteni. Csak saját felelősségre próbáld ki ezeket a beállításokat
Ilyenek, hogy VRR, ALLM be vannak kapcsolva természetesen az Xboxon és a tévén is. Amúgy érdemes egy képkalibrációt is csinálni az Xboxon belül: beállítások - általános - tv és kijelző beállításai - HDR kalibrálása a játékokhoz
-
Tibor77i
csendes tag
válasz
kacsento1 #39105 üzenetére
Nekem ez van egy nagyobb tévéhez. Lehet, hgy neked más típus is jó a ettől a márkától:
https://www.stell.hu/kihuzhato-sima-tv-tarto/sho-8610 -
szoltan70
tag
válasz
Vhiktor #39117 üzenetére
Csak DV esetén volt ez a probléma a tévéken és mindkettőnél kb két hónapra rá, hogy feltettem a LUT-os beállításokat. SD és HDR10 is gyönyörű volt. Nem kell visszautalni, nem azért írtam. Dolgoztál vele. Örülök, hogy rájöttem mi lehetett a gond. Most v135-ön vagyok mindkettőn, de majd felteszem a v509-et. Valahogy az az érzésem, hogy az Xbox okozhatta valahogy talán.
Van itt olyan aki játszik DV-s játékot series x-en (Cyberpunk pl) és használja is Vhiktor LUT-os kalibrálását? -
Bogyi007
veterán
válasz
zsolt501 #39113 üzenetére
Nem feltétlenül rossz, csak nekem a V412 volt a bevált és bejáratott fw, 486 és afölött nincsenek például konkrét gamemód beállítások, nálam pedig az elsődleges lenne.
Sokaknak akik filmeket, sorozatokat néznek csak, azoknak jó lehet - ahogy olvastam maximum a fekete szín beállítását kell csekkolni újra.
Mondjuk nekem úgy tűnik hogy muszáj lesz megszoknom ezt a verziót, mivel az én 55C805 tévém (Telekomos bő 7 hónapja vásárolt) mindig ezen a verzión landol...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Padisah #39115 üzenetére
Annak idén nálam is voltak szoftveres anomáliák régebbi szoftver verzióval pláne DoVi filmekkel, most 486-al ez megritkult, van egy két film ahol még észrevehető mikro lag, de már nem zavaró a mértéke, és nem minden filmet érint ez szerencsére.
Most Chromecast with Google TV 4k verzióval küzdök, mert a legutolsó frissítés Android TV OS verzió 12-röl 14-re váltott a Netflix applikáció DoVi filmek lejátszása esetén a film megállításakor kifekteti a lejátszót, annyira hogy a lejátszó felülete 8 bitre áll át szétesik a szín és csak a készülék (nem a TV) áramtalanításával hozható helyre a probléma, így a Chromecast with Google TV-n most Netflixet nem akarok nézni, minden más lejátszó programmal nincs gond pl. HBO vagy Plex.
Gyanús nekem hogy a Netflix applikációja Android TV OS 14-el nem egészen kompatibilis, pedig a felület gyorsabb.
Még mielőtt megkérdezi valaki miért használom a Chromecast with Google TV-t a TV-hez, csak mert jobb a képe még mindig. -
snyper990
őstag
Ha sűrűn töltögetsz filmeket, pendrive-ot nem ajánlott ilyenre használni. Valószínűleg sokkal rövidebb élettartama lenne, mint egy bármilyen SSD-nek.
Árban tényleg egy kb. bármilyen SATA3-mas HDD/SSD + USB-s külső tok lehet a nyerő
Használhatóságban/kényelemben meg valóban a NAS lenne az optimális megoldás, vagy a letöltésre használt számítógépről is meg lehet osztani a filmeket helyi hálózaton keresztül, és akkor plusz eszköz sem kell, csak egy kis utánajárás -
boborján2
senior tag
Nagyjából bármelyik. 65C835 -re ha JMicron vezérlős usb---sata eszközt rakok random HDD vagy SSD -vel az is megy, ha temu-s fogalmam nincs milyen nevű átalakítóval szintén megy gond nélkül.
Viszont arra készülj hogy hamar unalmassá válik a folyamatos dugdosás , úgyhogy inkább egy nas legyen a kiszolgáló ,a maga összes előnyével együtt.
Ha mégis az usb mellett maradsz ,akkor legyen egy 10-20cm kábeles usb hosszabbítód is, ami folyton a tv-ből lóg, csak hogy ne a tv csatit nyírd ki a folyamatos ki/be húzással. A kábel bármikor cserélhető , a tv usb csati már kicsit nehezebben.
-
zsolt501
nagyúr
Olvasgatva a fórumot itt, és csak lesek, ennyire rossz lenne a V509-es szoftver a C805-ön?
Vannak valakik akiknél nincs gond?
Nekem a TV még nem ajánlotta fel a V509-et így elnézve akkor szerencsém van?Megjegyzem a TV Telekomos beszerzés ha ez számítana, de nem hiszem.
-
Bogyi007
veterán
-
szoltan70
tag
válasz
freeland0806 #39103 üzenetére
Te is megvetted Vhiktor beállításait? Biztos, hogy a LUT-os kalibrálással van összefüggésben nálam, mert ahogy töröltem és úgy tettem fel a v135-öt (de most már gyanítom, hogy talán lehetett volna bármelyik v486 előtti) azonnal megszűnt mindkét tévén a jelenség.
-
blizzrd
senior tag
válasz
bnorci71 #39012 üzenetére
C805 V509-es fw-vel sajnos ugyanezt tapasztalom. Csináltam soft reset-et, de továbbra is fennálló jelenség tv adásnál és youtube-on is. Bár youtubon egyszer csak szinkronba kerül, meg a legtöbbször tv-n is. Van ennél frissebb FW ami fel lehetne tenni? Próbáltam visszakeresni, hogy melyik régióban volt ennél újabb de nem találtam.
-
kacsento1
senior tag
Kicsit off, de mégis ide tartozhat. Milyen fali tartót érdemes venni, ami jó árban van és minőségre is megfelelő? Ami szükséges, hogy oldalra irányba is dönthető legyen, de nem szükséges teljesen kihajtható kivitel. 55p655 tv-hez kellene.
-
Bogyi007
veterán
válasz
freeland0806 #39103 üzenetére
Te leszel az emberem!
Sokadjára is visszaraktam a V135-ös majd V412-es fw- t végre úgy tűnt sikerrel és mentesültem a V509-től - egészen addig míg a tévé egyszer újra nem indult. Utána "természetesen" ismét tendszerfrissítés és felrakta az új csomagot.
Vagyis úgy tűnik mindenképpen az 509 a kijelölt fw a TLC-nél a prioritás a C805 esetén.
Úgyhogy ma intézem Vhiktor filmes beállításait - téged viszont kérdeznélek hogy az Xboxhoz milyen setupokat használsz HDR10 és SDR módban amikor játszol?
-
freeland0806
tag
válasz
szoltan70 #39100 üzenetére
Mindenesetre furcsa. Én is C805 tulaj vagyok egy bő fél éve és v486 fw-el használom, de kifejezetten ilyen gondom nincs és nem is volt, bár egyetlen egyszer én is találkoztam ezzel a lilás képpel. (bővebben alább)
Egyébként egy Xbox Series S konzollal szoktam használni játékra és streamingre is gyakran a tévét. Streamingre azért mert folyamatosabbnak látom Xboxon a képet Netflixen és HBO-n, mint a tv saját rendszerén. Judder mentesebbnek látom én úgymond. Sokszor nézek DV és HDR10 tartalmakat. Utóbbit jobban preferálom, mert gyárilag az én tévémen valahogy "színesebb", mint a DV. Játék is előfordul, mostanában elég gyakran a gamepassnak köszönhetően mindig találok valamit .
Ezeket azért írtam le, hogy lásd nyüstölöm bőven a tévét, kap DV és HDR-t is szép számmal, konkrétan olyan problémám, mint neked nem volt. Más hiba, ami hasonló képhibát produkált egyszer volt.HBO Maxon tapasztaltam, hogy lefagyott léptetés közben az app (ekkor nem az Xboxot használtam, hanem a tv saját rendszerét). Ekkor kiléptem az adott filmből aztán ilyen lilás rózsaszínes lett az HBO app menüje, meg a betűk stb. Egy restart megoldotta (lekopogom) de furcsa volt. A képmód DV fényes volt. Azóta sem találkoztam ezzel a hibával és nem is szeretnék
remélem csak valami hülye bug volt az app miatt, de kísértetiesen hasonlított a kép a tiedre amit felraktál. Ennek már kb 1 hónapja, azóta nem volt gond. Hát nem tudom mennyire releváns ez neked, de gondoltam leírom, enni nem kér.
-
válasz
Vhiktor #39101 üzenetére
Akkor tehát ahogy DDC-n keresztül importáltam az adatokat, azok pl a “Szabvány” és egyéb képmódokba nem tudhatottak belepiszkálni.
Ezzel az infóval végülis kizárnám, hogy a factory reset akkor javítson bármit is az esetemben és továbbra is reménykednék majd egyszer egy újabb firmware-ben.Leginkább YT-on tapasztalom, de kisebb részben Netflix-nél is találkozom vele.
Ugye a sötétebb témák hozzák elő a jelenséget (kár, hogy inkább a sötétebb tartalmakat szeretem), viszont YT-on HDR tartalmaknál egyáltalán nem látom, azok gyönyörűek.Sajnos egyéb forrásokat nem szoktam nézni, csak YT és Netflix.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hardcore café
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- Elektromos autók - motorok
- Trollok komolyan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest