- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMartin03
aktív tag
Egyébként másik videóknál bírta a magasabb felbontás + gyorsabb sebességet, lehet a videó is halmozottan hátrányos helyzetű. És a menüm pedig jobb lett, mióta áramtalanítottam + reset-eltem, remélem nem jön vissza napok múlva. Most elég gyors, köszi a tippet!
Az akadást pedig amúgy MacBook-on is észrevettem, csak kevésbé látszódik. Az szerintem benne van a videóban, amit én látok. (És ezért is ilyedtem meg, mert a YT eddig hibátlan volt, és ezen észrevettem hirtelen, azt hittem az idő múlásával lett rosszabb) Kevésbé észrevehető, még annyira se látszik, mint a Netflix-es jelenetek.
Azóta kibékültünk a TV-vel egyébként, de még b*sztatni fogom, amíg van elállásom. Nem keresni akarom a hibát, de nem szeretném ha 30 nap után mégis kiderülne, hogy állandóan visszalassul a rendszerem, vagy ehhez hasonlók.
Ahogy írtam is, alá raktam a régi LG-met, és jézus isten... Totál más világ. Arról nem is beszélve, hogy azt az LG-t megette a 4k60fps-es YT videó, nem nagyon tudott semmit kezdeni vele.
Szóval azért innen más a hasonlítási alap, nem egy high-end PC a TV továbbra sem, be kell látni. Szimplán csak törekszem mindig a maximumra, néha túlzottan is, sajnos. -
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #34098 üzenetére
Közben ránéztem a videóra. Bevallom sosem néztem videót gyorsított módban, így ezt nekem is ki kellett próbálnom. Akadozás nálam nincs 1.5 sebességen TCL -en. Ez valószínű(?) nálad abból ered, hogy már maga a TV is laggol. Már a menüben is.
Viszont pont úgy visszaveszi 360p -re, ahogy nálad. Ha meg feljebb veszem a felbontást, akkor visszaugrik normál sebességre. Ez viszont normális dolog. Már ha annak lehet nevezni. Mivel megnéztem Samsung -on és LG -n is, mindegyiken ezt csinálja.
Nem kutattam az okát, de gondolom ezt a YouTube csinálja. A TV -hez viszont biztos nincs köze, mert más OS -en is így működik.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
wwenigma #34057 üzenetére
Én nagyon sokat, és azért, mert 20 órás videó anyag, vagy egy fentebb linkelt 1,5 órás videó esetén nem mindegy, hogy hamarabb be tudom-e fejezni, és akár azért is, mert nem teljesen ismeretlen dolgot nézek, viszont jól jön, ha jön belőle új infó. Ez csak egy-két példa.
Sőt, átlagos videókat is (sajnos) már gyorsítva nézem. Nem tudom ez miért olyan kákán is csomó, ha a YT-on évek óta elérhető a funkció. -
Hiei555
aktív tag
Azért írtam nem LFC de amúgy az LFC onnan kezd ahonnan akarod softwaresen lehet módosítani mint ahogy látjuk az XBOX is ezt csinálja valszeg csak( ne hívjuk LFC nek akkor de ugyan az gyakorlatilag a mőködése) a 48 nincsen kőbevésve.
És akkor így már világos minden miért jó az XBOX a tv-nek -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34094 üzenetére
Nem, LFC nem kapcsol be 48 felett, eleve a low framerate compensation a lényege. Amikor már leesik az alsó határ alá, ahol a VRR nem lenne képes működni. Ami a kijelzőn nem támogatott.
60 -nál meg végképp nem tud, mert akkor 48 alatt nem lenne VRR. Másról van szó. Majd erre is rátúrok, de ez most nem is igazán fontos. Majd a PC teszt lesz az.
Szerk.:
Amit beszerkesztettél az lehetséges, sőt, sanszos. De az nem LFC, csak azonos a működése annak is. Így akkor az Xbox biztos felejtős ennél a problémánál, mert tuti nem lesz jelen nála. -
Hiei555
aktív tag
Xboxon nál mindig aktív a duplázás/triplázás azért van mindig 120hz közelében lehet hogy nem LFC a neve de ezt csinálja és ez mindent megmagyaráz.
Xbox automatically doubles / triples frames where possible. Even if the VRR range is 40-120, Xbox will attempt to double / triple to stay at the high end of the range where possible. This is ideal, because most overdrive settings are optimized around the upper end of the VRR range. Ez pontosan így van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34083 üzenetére
Nincs köze ennek az LFC -hez. Az csak az megjelenítő eszköz alsó tartománya alatt kapcsol be. Tehát 48Hz alatt. Annak pont ez a dolga, hogy ott kapcsoljon be, ahol kiesik a rangeből. Valamit másképp csinál az Xbox. Nem tudom...de nem nagyon érinti. Majd PC -n meglesem.
Csak a korábbi, itteni beszélgetés alapján az derült ki, hogy az Xbox -ot is érinti. Amikor freeland0806 írta, hogy nála is ez van. Azért néztem azon, és mert egyszerűbb volt nekem megoldani, hogy a TCL közelébe kerüljön.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #34091 üzenetére
Veszel egy homaticsot, rateszed corelecet és probléma megoldva. Tudod indítani coreelec módban és gyári módban is.
-
Qtya123
őstag
Üdv!
MEGOLDÁSSAL (remélem nem kiabálom el és később nem jön elő valami agyrém...) jelentkezem akadások terén.Nem rövid a sztori, mert persze nem ment egyszerűen a dolog, kísérletezni kellett.
Mint írtam, korábban próbálkoztam a Homatics Box R 4K Plus médialejátszóval, még a CoreELEC-et is feltettem, de akadozás volt ugyanúgy az android és a CE rendszeren is... El is engedtem a külső lejátszót, csak most felhúztam magam a Venomon, majd a most elkezdett Silo 2. évadján is, ami az utolsó csepp volt a pohárban, mert rengeteg helyen beakadt. Ezért a mi veszteni valóm van felkiáltással megvettem ma a Dune Pro Vision 4K típusú lejátszót. [link]
Friss termék, nagy ígéretekkel a weboldalon, hogy ezzel a termékkel az volt a cél, hogy az android teljesen háttérbe legyen szorítva és a Dune saját programjai legyenek használva, kimondottan hálózati lejátszásra ajánlják, míg a Homaticsot inkább a streaming szolgáltatókra.
Egye fene, 14 nap elállás sok idő a tesztelésre, nézzük milyen a cucc, CoreELEC meg egyéb mókolások nélküli használattal.
Először majdnem kudarc, mert még azok is elkezdtek akadni, amelyek eddig nálam nem akadtak.......... Pl a Dűne jelenete, ahol sétál a csaj a szolgálók felé balról jobbra. Arra írták itt a fórumon többen, hogy akad, nekem ismeretlen fogalom volt abban a jelenetben az akadás. Eddig.... A médialejátszóval már ez is akadt...Végül lett rá egy megoldás:
Ha elindítom a médialejátszót, úgy van beállítva, hogy a TV-t is élessze fel és bejön a lejátszó menüje. Ekkor fogom és átkapcsolom a TV távirányítón a bemeneteknél a Google TV-re, hogy a TV saját menüjében a főképernyőt mutassa az ikonokkal. Majd ismét visszakapcsolok arra a HDMI-re, amelyre a médialejátszó van csatlakoztatva.És ha ezt a váltást megteszem, akkor onnantól MINDEN akadásmentes. A Dűne, Vérapó, Venom, 3 test, de még a teljesen elcseszett Wolfs is, ami mások általi teszt során kb mindenen akadt.
Szóval egyelőre így állunk, remélem anomália nem lesz. Keserű a szájíz, hogy ez 70.000 Ft-ba került és még egy bemenet váltást így is eszközölni kell, hogy jó legyen, de ez van. Legalább működik...
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34084 üzenetére
Nem az a lényeg most
de ezzel egyetértesz lehetséges hogy így van?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34077 üzenetére
Nah gondoltam tehát mindig mondjuk 90 felett van a szám amit a tv mutat a képfrissítés hz.
A monitoroknak van olyan funkció hogy overdrive.
Ezt a monitoron lehet állítani általában 3 fokozatban.
Nos ezeknek a tévéknek szintén van beépítve overdrive de állítani nemtudod,automata. Ahol ez az overdrive váltás van ott a panel hibázik,nemtudja eltalálni a megfelelő feszültséget, a megfelelő sebességet amivel frissüljön a kép és ott bizony az lesz amit levideóztam az Indiana jonesba. Ennek a tvnek eh az overdrive váltás valahol ezen a ponton van 55-80 hz nél és itt nem tudja eldönteni rendesen hogy mi is a helyzet.
Mivel az xbox az LFC miatt mindig valószínű 80 feletti értéket küld ezért a tv egyfolytában a magasabb funkcióba van,nem váltogat így jobban eltalálja a dolgokat.
Pc nél és Ps en ha leesik az fps nincs lfc(pc van de most ez nem lényeg a megértés szempontjából) ott olyan jelet küld ami éppen van. Teszem azt ha gyorsan változik 55 és 80 között márpedig gyorsan fog akkor a tv nem tudja eldönteni hogy mi is legyen és hibázik. Ezért jobb az xboxon bármit is csinálsz mert ha 120 ra állótod mindig 80 felett lesz mondjuk ha 60 akkor pedig mindig 60 környékén és a tv nem kap olyan jelet ami miatt éppen a 60 fölé kellene menni(mert az a max ugye) 120 nál.pedig nem kap olyat ami miatt mondjuk 80 alá kellene(de ezt ti látjátok mennyi a legalacsonyabb) mennie és a tv így marad szépen a gyorsabb/lassabb overdrive funkcióba.Tehát a pc és a ps össze vissza küldi, az fps hez mérten ugye próbalja lekövetni hogy mennyivel menjen a tv és mivel nem erőmű a ps mondjuk így előfordul az 55-89 közti ugrálás és hopp a tv máris bolondul a különböző sebességek miatt és váltogatja magát lassabból gyorsabba /fordítva.
Na egyenlőre ennyi. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34077 üzenetére
Bár másik TCL TV, de itt például úgy látom, hogy Xbox -on nincs panasz VRR -ra. Többen kiemelik, hogy PS -en és PC -n vannak gondok.
Gondolom minden más problémát említettek volna, ha lenne VRR -ral kapcsolatban.
Nem tudom másnak volt -e problémája Xbox -on, de valószínűleg így hiába tesztel bárki bármit rajta.
-
freeland0806
tag
-
RBJ
addikt
Vodafonos IC kártyat használva a műsorlista ABC sorrendbe van.
Valahogy lehet állítani,.hogy a kiosztás szerint legyen? -
Hiei555
aktív tag
Az a gond még mindig nem értitek amire én gondolok..mert nem látjátok xboxon.Na megpróbálom megint a feltétel a hibának az az hogy ugye 120hz legyen a maximum HZ VRR el (nem az Fps én azt soha nem mondtam hogy annyi fps kell) és korlátlan framerate.
Nos egy kérdés csak igen nem választ szeretnék freeland től is utána folytatom a gondolatomat.
Láttatok-e olyat hogy úgy hogy ez a feltétel teljesül(120hz maximum, unlocked framerate VRR bekapcs) a TV fent 55-80 értéket mutat? No offense tényleg csak szeretném megérteni ha benne vagytok. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34072 üzenetére
Ha van csatlakozód/átalakítód ahhoz, hogy mondjuk egy pendrive -ot tudj csatlakoztatatni a telefonra, akkor nem is kell PC.
Én ehhez nem szoktam PC -t használni. Letöltöm telefonra, aztán másolok. Vagy kicsomagolok és másolok. Attól függ mire van szükség.
Persze ehhez kell tárhely is, de manapság pár giga nem nagy cucc.
Szerk.:
Egyébként én ilyen pendrive -ot használok erre a célra. Mindkét oldalon becsúztatható, de más fajta USB csatlakozója van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34071 üzenetére
60Hz -re állítod a kimenetet, akkor nem fog duplázni. Elvileg ott kellene gondnak lennie. Ha ott esik, akkor jönnek a VRR problémák.
Olyan játékkal, ami alap 60 fps vagy performance 60. És persze az is fontos, hogy nem tudja tartani. Aminél mondjuk a felbontást állítgatja vissza a viszonylag stabil fps -ért, az nem jó.
-
freeland0806
tag
válasz
Hiei555 #34055 üzenetére
Csak Xboxom van csak arról tudok nyilatkozni. VRR ALLM mindig bevan kapcsolva. De ugye az van, hogy ha mondjuk játszol egy játékkal ami max 30 fpsre van lockolva eredetileg és te 120 hz-es képmódon játszol, akkor is 120at fog írni a kijelző pedig közel sem lesz annyi fpsed. Más amikor a játék is támogatja lásd Halo vagy COD
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34069 üzenetére
Ha nálad vannak akadások 412 -n, akkor sokat nem veszíthetsz vele, ha 420 -ra frissítesz. Szerintem.
-
Hiei555
aktív tag
Nem az fps a lényeg hanem a képrissítés hogy hány hz. Ha Xboxon mindig 120 körül van akkor mert mindig duplázza vagy valamit csinál vele akkor nem fog leesni 60 HZ-re Próbáld ki PC-n. Tudom hogy nem azonos éppen azért nem értelek miért példálózol az FPS el hogy nem lesz 120 konzolon nyilván nem lesz... De a TV game barja jót mutat csak FPS-nek írja a képfrissítést hibásan.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34055 üzenetére
Frém duplázásnak ehhez semmi köze nincs. Ha szar a VRR, akkor tök mindegy hányszor bök be plusz frémet. Tehát attól még nem lesz 120fps a játék. Pont ugyanúgy 60 marad. Vagy alatta, ha lemegy.
A Hz és az fps nem azonos.
Szerk.:
A 30 fps -t is lehet négyszerezni, de pont ugyanolyan szar lesz vele pörgős játékot játszani. Sétaszimulátornál lehet nem zavaró. Vagy annak, aki nem érzékeny rá. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TheMartin03 #34031 üzenetére
Őszintén hány/mennyi videót és miért nézel 1,5es sebességgel?
Istenem...a kákán is csomót esete...
-
Imi1981
veterán
Olvasgatva a fórumot már annak is örülnék ha szaggat kicsit csak kapjam már vissza a tévét a szervizből. Már több mint egy hónapja ott van. Emag szerviz. November 27-én jött az üzenet, hogy kész és 3-5 munkanapon belül szállítják. Azóta sincs sehol és az emag se tud értelmes választ adni! Most egy kicsit megutáltam az emagot.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34051 üzenetére
Pc-n amúgy próbáltátok?(vagy ps) Mert Xboxon ha tényleg a tv mindig 120 hz körül mutat VRR bekapcsolva fps unlocked mode-ba akkor az annyi is és akkor ezért nem fog jelentkezni annyira ha minden igaz, mert nincs esés 60HZ körüli értékre.
-
Márton
nagyúr
-
mrmft
senior tag
válasz
freeland0806 #34047 üzenetére
A V420 akadasban nalam jobb DV modokban lejatszas kozben (reset utan, az emlitett Red one nem akad pl.), cserebe lassabban indul el a rendszer, es van beragadt menupont a kepbeallitasokban.
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #34049 üzenetére
Konzolon ha jól bevan állítva nincs egetrengető gond szerintem. Legalábbis az én szememnek. De lehet ez is játék függő. Annyit tudok csak elmondani, hogy eddig amiket próbáltam többségében nem volt gond (Halo Infinit, F1 23, NFS Unbound, Ori 2, Hell Let Loose).
Amiknél felemás volt az élmény az a Flintlock volt és a Stalker 2 és FC 24nél mintha a játékmenet és az animációk között lett volna kis megröccenés, tudod amikor elmegy szögletet végezni a játékos, az animáció olyankor nálam nem volt stabil teljesen de zavarni nem zavart. De ezek a játékok az FC 24ent kivéve nem a legjobbak optimalizáció szempontjából valószínűleg. Minden nap játszom mióta megvan a tv. Ma este lehet ránézek az Indire is így, hogy már csak 88 giga (140 volt az is) -
Hiei555
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34049 üzenetére
A lényeg annyi hogy az XBOX máshogy csinálja a VRR.t ott valamivel jobb mint a ps. PS en VRR bekapcsolva fps unlocked úgy lehet gond ha leesik 60 fps köré ugyan így pc-n is a 60 fps a baj VRR el. Ha fixen van a képfrissítés VRR nélkül úgy nincsen baj sehol. Az ingadozásokat nembírja nagyon ahogy tesztelgettem. Nekem xbox nincs én csak PC-n meg Ps-en tesztelgettem
-
TheMartin03
aktív tag
Aki konzollal játszik a 805-845-765 trión, ott van valami probléma egyébként?
Ha ilyen gondolataim lennének a jövőben a 765-el, akkor jól működnek konzolokkal?
PC-s VRR-t láttam, hogy nem annyira jó, de kicsit sok és hosszú komment volt azzal kapcsolatban, szóval kicsit skip-eltem, de lehet mindjárt újraolvasom őket. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34047 üzenetére
Nem tudom, ki kell próbálni. Volt aki arra is panaszkodott.
Én biztos nem kísérletezek tovább így, hogy elégedett vagyok.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #34045 üzenetére
Nálam C805 van, így csak erről tudok nyilatkozni. Az eddigiek alapján a 412 rendben van, de sajnos nem mindenkinél oldja meg a problémákat. Egyelőre pont ezért nem is tervezek frissíteni, ha csak a TV nem lesz túl erőszakos.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #34039 üzenetére
Ahogy felettem freeland0806 írta, ez nincs hatással az eszközön lévő szoftver verziójára. Csak visszaállítja a szoftvert a gyári állapotra. Amennyire tudja, mert ha valamilyen rendszer szintű hiba van, azt nem biztos, hogy meg tudja oldani.
Erre van az FW újratelepítés, lehetőleg IMG fájlos. Ami nagy eséllyel megold ilyen gondokat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34038 üzenetére
Régi OS -en, illetve felületen mindig is ilyen volt (nálam). Ezek a készüléken. Aztán az újabb megoldotta. Utána már nem volt vele gond.
A probléma inkább az volt, hogy nem igazán jött rá frissítés. De Telegram -ról megoldottam. Csak hát nem így kellene működnie.
Mindegy, mert mint írtam ez rendeződött. Meg aztán már 3 hete eladtam. Így nyugodt szívvel, mert nem szívesen szivatnék másokat egy rossz TV -vel.
-
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #34039 üzenetére
Nem állítja vissza a fw-t
-
TheMartin03
aktív tag
A gyári visszaállítás visszadobja a FW verziót?
Vagy azon belüli visszaállítást csinál?
Annyit még tuti megér nekem, csak kicsit felhúztam magam hirtelen.
Lehet lassan az a baj, hogy keresem a hibát, mert visszaüzemelve az LG tv-t, az sem leányálom, ahogy üzemel, és tölti be a rendszert, meg a YT tartalmakat.Simán lehet hogy sok az elvárás....
-
freeland0806
tag
Le kell korlátozni a háttérben futó folyamatokat 1re vagy 2re aztán annak elvileg meg kellene oldani az ilyen dolgokat. Nekem is volt egyszer hogy max appot használtam egyszercsak tekerésnél fogta magát és újraindult a tv. De mondjuk volt is megnyitva pár app mert a képet teszteltem minden streamingnél meg youtubenál is. Meg azóta a maxra is jött egy frissítés lehet az app volt hibás mert azóta nem csinált ilyet.
-
ρσгτσ
addikt
Igen, ezt javasoltam én is először. Meg a gyári visszaállítást. Aztán ha ezek nem hoznak semmilyen pozitív változást, akkor nyúlnék csak jobban hozzá. Pl. FW újratelepítés.
Itt tényleg az a probléma, ha meg is oldja, és később visszajön, akkor bukhatja az elállást. Aztán nem biztos, hogy egy IMG újratelepítés véglegesen megold minden problémát. Csak esélyes. Mert szerintem az sem nyúl hozzá minden fájlhoz, partícióhoz. Ráadásul szerintem nem zárható ki a szoftveres hiba sem.
Én sem azt mondom, hogy küldje vissza egyből és szar az egész...csak hát érdemes ezzel számolni.
-
bnorci71
addikt
rajtam kívül van valakinek C845?
Van vele bármi problémája?
Csak azért kérdem mert én semmi problémát nem tapasztalok és nem tudom eldönteni én vagyok a vaksi kuksi vagy a C845 egy teljesen már tv mint a C805/C765 amire csak ömlik a panasz -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34027 üzenetére
Engem baromira zavarna. Anno nekem C725 -nél, még nem a Google TV -s, hanem a korábbi felületen azért nem volt túl gyors a rendszer. Nem fagyott, de összességében nem volt túl sima. Egyes appok lassabban is reagáltak. Nagyjából úgy viselkedett, mint amikor nem elég a hardver a szoftver alá.
Mivel hálószobai TV volt, és én alig használtam, így annyira nem idegesített.
Aztán amikor később felment rá a Google TV, akkor nagyon sokat változott, és a rendszersebesség is sokkal jobb lett.
Volt néhány TCL -em, de ilyen probléma másiknál nem volt. Laggolás meg fagyás végképp nem. Szerintem az elég gáz.
-
gab1ka
senior tag
válasz
TheMartin03 #34031 üzenetére
Én ugyan csak pc-n néztem ezt meg, de ott hibátlan akármilyen sebességgel (Gigabit fel/le).
A youtube-nak nem kell sávszélesség az agyontömörített dolgaihoz, ahogyan a netflixnek se, ezt csak zárólejbe jegyezném meg, mert ez mindig felmerül hogy biztos a wifi "lassú". Az ilyen pár megabitet egy ügyesebb kezű füstjelekkel is elmutogatja manapság.Lehet meg kéne próbálnod egy másik youtube kliens-t a tévén, hátha azzal megjavul, ámbár szerintem ez az xy lejátszási sebesség nagyon rétegigény.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #34025 üzenetére
Amennyire lehet, ki akartam hagyni az Androidot. Ez is ATV11 rendszerre épül, de ez a Dune saját tesreszabása, egyből a Dune felülettel indul. Én, sajnos, nem szeretem a kodi-t, így a CE-t sem, ezért a saját lejátszóját használom, és elégedett vagyok vele.
A Homaticsom pihen, gyári állapotában, ha kell alakinek,nincs rá szükségem, mert a TCL805 Netflix, stb teljesen jó nekem, ehhez nem kell külső lejátszó. Igaz, van hozzá 1G usb-s LAN:. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34021 üzenetére
Még egy update:
Lehet, hogy azzal a videóval van valami, mert minden másik videó bírja az 1080p60fps-es gyorsítást, viszont nagyobb minőségnél és 1.5x-nél ledobja 1080p60fps-re...
Ez kicsit mondjuk érthető, de a bizalmam eléggé meginogot...
És lehet hogy gépen is néha döccen, de sokkal kevésbé, mint a TV-n, de már nem tudom eldönteni.
A videó, amit nem bírt 1080p60fps + 1.5x-el:
[link]
Ha esetleg vki unatkozna...
Szerintem alszok rá párat. Mondjuk sokat nem tudok így az ünnepek előtt/között.
Főleg, hogy aláraktam a régi LG-t, és elszomorodtam a kontraszton és a fényerőn -
freeland0806
tag
válasz
TheMartin03 #34008 üzenetére
Hát figyelj én utána olvastam redditen stb. Sokan jártak így, volt aki azt mondta megtartotta, mert ebben a kategóriában jobbat nem talált. Sima mini ledes Hisense van (nem Qled, U7KQ) az lehet még alternatíva, minden más visszalépés lesz képileg sajnos, gondolok itt az ismertebb márkák azonos árú modelljeire. Valaki írta külföldi srác, hogy elvileg mi box 4en van egy olyan funkció ha előhozod a developer menüt megkeresed, hogy enable framerate fix és az megoldotta neki az akadást. Nekem van mi box s-em de ilyen funkció nincs a developer menüben. Én a Strong Leap S1en gondolkodok hogy beszerzek majd egyet hozzá
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34021 üzenetére
Oké, csak hogy fair legyek, a régi LG tv-men nem is lehet sebességet állítani.
Lehet nem véletlenül...
Mondjuk ez nem nyugtat, mert gyakorlatilag a TCL-en sem lehet... És a 2 között van 5 év, és 250 ezer forint. -
Hiei555
aktív tag
Nekem is volt hogy laggolgatott/többet gondolkododt ez nem zavart annyira sőtt olyan is volt hogy a bekapcsolás hát legalább hát 20 mp biztos volt de lehet több, azt mondjuk már kicsit sokallottam h addig a szép TCL logot bámultam de még ez sem lett volna gond ha utána minden megy rendesen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34023 üzenetére
Ha a felbontás csökkentést meg is lehetne magyarázni a nettel, a videó akadást pedig azzal, hogy szar a videó...azért a menü laggolás és fagyás eléggé más jellegű problémára utal. Ami persze nem zárja ki, hogy a másik két probléma is ebből ered.
Nem tudom lenne -e kedvem ezzel szórakozni néhány napos TV -nél. Főleg, ha mondjuk újratelepítenék IMG -ből, minden rendben lenne, aztán pár nap múlva visszajönne minden hiba. Vagy csak egy része...
Szerk.:
Itt tényleg az a szívás, ha az ember kiesik az elállási határidőből, akkor komplikáltabb megoldani a helyzetet. -
Qtya123
őstag
Akkor ha jól értelmezem az írást, felesleges tornázni, hogy a teszt videón látszik-e a piros háttéren a felirat, mert ha igen, az pusztán annyit jelent, hogy a lejátszó képes 12 bites DV-t kiküldeni, de lényegében mindegy, nincs jelentősége, ha csak 10 bites kijelző kapja meg.
Ennyi lenne a lényeg nem?(hogyhogy cseréltél Homaticsról?)
-
Hiei555
aktív tag
Hát nekem sem, amúgy én direkt leteszteltem a netet és wifivel 5g úgy hogy itt van mellette sokkal több volt a sebesseg mert a kábel amúgy csak 100megás. Meg amúgy is ha a VR szemüvegemnek jó az 5gs wifi simán játszok vele wireless pc ről nehogy már ennek ne legyen elég(tudom ott nem a net sebesség a lényeg csak annyit akartam ezzel h bőven képes a router annyi adatot wifin továbbítani szerintem). Meg hát a telo is azon van semmi baj a youtube al)
-
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #34016 üzenetére
Ahogy mondod. Mindegyiknek vannak korlátai. Nem lehet olyan lejátszót, tv-t csinálni, ami MINDENT lejátszik. Amúgy nekem éppen Dune-HD Pro Vision 4K-m van. A saját lejátszóját használom, Lan -nal,nem akad, gyors, szép a képe. A fórumokon olvasott profil 7 FEL DoVi-val kapcsolatban én is erőlködtem és írtam a Dune-nak, elküldtem nekik a teszt file-okat is. Ez a válszt kaptam, és én el is fogadtam.
A Dune HD Dolby Vision-t kezelő lejátszói mind támogatják a Dolby Vision Profile 7 FEL formátum lejátszását, és 100%-osan felhasználják a legfontosabb információt is a FEL rétegből: a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU) – így kompromisszumok nélkül élvezheted az ilyen Dolby Vision tartalmak extra színinformációit. A tesztfájlokkal kapcsolatos internetes eszmecserék alapja az a sokak által ismert tény, hogy a modern médiaprocesszorok (RTD1619, S905X4, S928X) androidos SDK-ja nem támogatja az úgynevezett „residual signal”-t a FEL rétegből. Léteznek ennek a detektálására készített mesterséges tesztfájlok, de ezeknek kb. semmi jelentősége nincs az otthoni házimozizáskor az alábbiak miatt:
– A Dolby Visison Profie 7 videók két réteget tartalmaznak: BL (Base Layer) ls EL (Enhancement Layer). A MEL-típusú Blu-ray kiadványokon az EL tartalmazza a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU). A FEL-típusú Blu-ray lemezeken az EL kétféle adatot tartalmaz, az RPU mellett a „FEL residual” jelet is. Ahogy a Dune HD lejátszók gyártói termékleírásában is szerepel, a készülékek kiolvassák és használják az RPU adatokat a második rétegről. Ez a legfontosabb Dolby Vision információ, amely tartalmazza minden egyes képkocka számára egyedileg a színtartományokat, hogy a legsötétebb és legvilágosabb részeknél és lássál részleteket. Ez a folyamat teljes egészében működik, nincs szükség egy második HEVC dekóderre emiatt.
– Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
– Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
TheMartin03 #34020 üzenetére
Na most jön az igazi meglepetés
Kábelen is lerontja 1080p60fps 1.5x-ről 360p-re.
És a mikroakadások, fps droppok ugyanúgy jelen vannak sima 1x-es fullhd60fps tartalomnál.
Pedig közben egy áramtalanítás is történt.Esküszöm ide fogom hozni alá az 5 éves LG-met, és megnézem hogy az lejátsza-e....
Gépen persze hibátlan. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
Qtya123 #34016 üzenetére
Csak hát itt meg annyi a probléma, hogy 1db USB van, akkor ha vmi USB elosztóval bedugom az HDD-t és a netet (arról nem is beszélve, hogy macera lenne a kábelt ebbe a szobába húzni), akkor milyen meglepetés fog érni?
De azért végighúzom most a lakáson a netkábelt kíváncsiságból, mert bosszant. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34018 üzenetére
Nem normális dolog az biztos, és még az is lehet, hogy nem szoftveres hiba okozza. De ezen még elképzelhető, hogy tud segíteni.
Ráadásul az sem biztos, ha például visszaállítás segít, akkor néhány nap múlva nem jön elő újra probléma. Ezért (is) írtam több opciót.
Egyébként nekem sem sok kedvem lenne ilyenekkel foglalkozni. Főleg új TV -nél.
-
Hiei555
aktív tag
Na de pont ezt mondom h pár napos tv és egyből laggol meg droppol... Mi lesz akkor később mindig gyári reset, áramtalanítás firmware reset? És ha 2 naponta rossz lesz? Gyanús ez az egész amúgy. Nem tudok mást mondani csak h a 10 éves tv ugyan olyan most is mint mikor vettem szinte. Ez meg pár nap múlva már nem bírja?
-
TheMartin03
aktív tag
Ilyenen is gondolkodtam, de bakker, csütörtökön vettem át a TV-t....
5 naponta nem szeretnék reset-elni, meg FW-t telepíteni...
Pedig ki is van kapcsolva a gyorsindítás, hátha nem tárol el felesleges dolgokat cache-be. Vagy ez kontraproduktív?
Szívesen nyúlkálok ilyenekbe a szakmám gyanánt, de nem 5 napos TV után. És ha szívemre teszem a kezemet, első nap sokkal reszponzívabb volt szerintem.
Ugyanakkor ha visszagondolok, hogy amikor néztem az Avatar 2-t, akkor milyen élményt kaptam.... -
Qtya123
őstag
válasz
TheMartin03 #34012 üzenetére
Esetleg próbáld meg kábellel adni neki a netet. Ha nincs Gigabites ethernet adaptered, akkor csak 100 Mbit lesz a gyári porton, de annak bőven elégnek kellene lennie fullhd felbontáshoz.
Érdekes, hogy ledobálja 360-ra. Mintha sebesség nem lenne meg neki.
Egy próbát megér szerintem.Amúgy még szerencsém van, hogy nem használom semmiféle youtube, TV műsor nézés, miegymás feladatra a készüléket, csak mozira. Eleve úgy van beállítva, hogy csak alkalmazások módban induljon. De ugye DV filmek esetén így is vergődés van néha. Biztos agybajt kapnék, ha másra használva még jönne X darab új probléma.
Továbbá nem tudom, már tehetetlenségemben azon is gondolkozom, hogy beszerzek egy Dune HD Pro Vision 4K lejátszót és adok egy újabb esélyt a dolognak. Volt már egy próba, az sima Homatics box r 4k plus volt. De ott CoreELEC-el kendácsoltam, arra gondoltam induljon tiszta lappal ez a másik médialejátszó a Dune saját szoftverével, kendácsolás nélkül. Hátha...
Amúgy az amologic topikba beleolvasva is csak elmegy a kedve az embernek... Ott most épp azon ment a diskurzus, hogy a jól beállított CoreELEC-ek kukázódtak, mert ATV14-es frissítés kijött a boxokra és hiába nem azzal indítják, hanem a CoreELEC-el, kihat rá és kukázza a jó rendszer indulását/működését. Már megy a routerben letiltogatás a frissítésre és egyéb henkölések.
Vicc ez az egész TV-s dolog már... Megnőttek az igényeink, a piros kispálcás csavargatós Orion időszakban bezzeg örültünk, ha kép van. Most meg DV meg minden...
Viccet félretéve, elkeserítő, hogy akár TV belső rendszere, akár médialejátszó irányába indul el az ember, annyira összetett már minden, hogy nem egy egyszerű plug&play van, hanem kendácsolás, próbálkozás, hogy oké legyen. Mármint annak, aki a maximumot akarja. Aki megnézi az esti híradót, meg elindít egy SD tartalmat, annak kb mindegy és tökéletes. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Mondjuk a menü laggolás, fagyás sem túl normális dolog. És hogy leugrik a felbontás, akad, az is lehet, hogy összefügg ezzel.
Én azért egy 10-20 másodperces áramtalanítással próbálkoznék. Vagy egy gyári visszaállítással, hogy megjavul -e. Aztán ha nem, akkor lehet csak FW újratelepítés segít. Ha segít...
Vagy ha nem akarsz ezzel szórakozni, leginkább az utóbbival, akkor elállás.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
A konzollal még elmegy azzal nem lesz gond én a PC miatt lettem figyelmes rá amúgy ha nem kötöm gépre lehet észre sem veszem. de ezt a youtubos dolgot én is láttam egyből össze hasonlítottam a pc-vel ahol semmi gond nem volt...egyszerűen hiába 1080p mondjuk és 60 fps nem érződött annyinak a tvn.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Hiei555 #34011 üzenetére
Kicsit valljuk be, hogy túlzol, valószínűleg EGY külső lejátszóval a dolgok nagy része azon keresztül menne. Én nem fröcsögök, és szidom nagyon, viszont a 3 nap szerelmesedés után most ért 1-2 pofon a mai napon. És félek, hogy ahogy idősödik a TV, rosszabb lesz, az emelkedő minőségek, és ehhez hasonlók miatt.
Mindemellett pedig ha hozzávetjük másik TV-kkel, azok képével, és árával, akkor azért van difi... Ahogy olvasom...
Viszont tény, hogy elég kompromisszumos a dolog.
És a VRR sem hangzik túl jól, mert gondolkodtam rajta, hogy később jó lenne egy konzolt is rákötni... De ha abban is csalódnék, az elég gáz...
Nem tudom mitévő legyek... -
Hiei555
aktív tag
válasz
Na de az milyen dolog h veszel egy drága tv-t mer amúgy már ez is az aztán kell még mellé mindenféle mókolás ilyen olyan firmwarre várni...Mert a netflix így megy jól a másik a kodival a harmadik a firestick a negyedik az apple tv a youtube ilyen képmódba az amazon prime olyanba egyik film dolby bright a másik dark... Csomó mindent beállítasz mire jó lesz aztán gondol egyet elfelejti. Én ugye elődlegesen a pixel.miatt küldtem vissza meg a VRR így utólag ami miatt nem is kértem másikat de ezt biztos nem csináltam volna amit hallok itt napok óta h mikkel próbálkoztok.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Helyesbítek, 1x-es sebességen a 1080p60fps szintén fps droppol végig...
Igaz, másfél órás videó, de hát könyörgöm... -
alaves
addikt
Lehet, hogy nem áramfelvételi probléma, mert a Samsung S90C/LG C1 TV-knek semmi problémát nem okoz a 4 TB HDD (WDBU6Y0040BBK-WESN) az 5V/1A USB-n. Elvileg az USB 3.2-vel szerelt HDD-k is figyelembe veszik, hogy ha 1A-t kap, legfeljebb nem működik csúcsteljesítményen, de TV-nél nem is kell.
-
TheMartin03
aktív tag
Na jó, most elértem egy olyan pontra 5 nap után, hogy lehet én is visszaküldöm a TV-t...
Netflixen nem igazán találtam problémát, de 1-2 döccenés feltűnt nekem is, mióta küldtetek példákat.
De bakker, most YT-on nézek videót, és a 1080p60fps anyagot nem képes 1.5-es sebességen lejátszani, mert NAGYON RENDSZERES mikroakadások vannak benne, és 10 másodperc után ledobja a minőséget 360p-re...
Majd amikor újra felrakom 1080p60fps-re a videót, akkor ledobja a sebességet...
Kétlem, hogy a nettel lenne baj, gigás net van, ugyanabból a szobából a MacBook 950/990-t kap.
Azért ennyit kéne bírnia nem?Nem mondom, hogy a 4k60fps-t nagyobb sebességen bírnia kéne, meg mindent, de amúgy az se lenne elrugaszkodott... De hogy 1080p60fps 1.5x-en nem képes maradni...
És a menüben lévő laggolás nem zavarna, de ma/tegnap úgy jártam, hogy másodpercek teltek el, amíg reagált a menü...Csalódott vagyok, mert eddig elvarázsolt.
Amin gondolkodok még, az egy külső lejátszó, Apple TV, vagy FireStick. De nem mindenre megoldás, ahogy olvastam? -
turho
addikt
Csak azért írtam, hogy saját benyomásaimról beszêljek, én teszteltem 2 hdd-vel, usb-s microsd-vel, és ssd-vel.
Csak az 1 Tb hdd hasalt el, pont határ felett van az induló áramfelvétele.
Ha kapott segédtápot a másik usb ágon kívülről, egyből jó lett az is.
Azt hiszem, 5V 1A az usb korlát a TCL-eken.
Ha felismeri, akkor is lehet egy pont határesetes tápkorlát, ami miatt fejmozgatáskor behal az elektronika. -
ρσгτσ
addikt
Ha felismeri, jelzi is, de nem tudja olvasni, akkor valószínűleg nem a tápolással van probléma. Bár érdemes megpróbálni, ha egyáltalán nála van még a TV (nem hiszem). Hátha mégis összejön.
Pendrive -nál vagy micro SD -nél is előfordulhat hasonló hiba. Függetlenül attól, hogy mire van formázva.
-
ρσгτσ
addikt
Ez nem árkategória kérdése. Egyes gyártóknál, bizonyos régiókban már nincs erre lehetőség. Pl. az említett Samsung -nál sincs, de ott szerviz menüből bekapcsolható. LG -nél pedig az új modelleken is elérhető.
Engem ez a két funkció nem igazán érdekel, így nem jártam utána, de érdemes lenne körülnézni a neten, hogy van -e erre megoldás, mert úgy olvastam TCL -nél is van olyan régió, ahol elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Viccrovat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Energiaital topic
- Android játékok topikja
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Goddess of Victory:Nikke
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest