- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
Jól írták korábban ,ízlések és pofonok.
Házfelújítós csoportokban is olvastam olyat,hogy a régi bútort pl. restaurálva meg kell hagyni,mert a ház azzal szép és az a házé.
Konkrétan hidegrázást kapok a régi bútoroktól, nem tudnék létezni olyan házban.
Így van ez a filmekkel is. Egyszer valahol valaki kitalálta hogy 24 kockával frankó. Oké szép és jó, de van jobb.Ha ennyire művészlelkek vagytok (nem sértésből írom)
akkor gondolom pl egy 1984-es filmet is korának megfelelő eszközön néziket, és nem egy modern tévén , ami bár lehet 24fps , de mégis csalás ,mert brutál fénye és színei vannak es a katódsugárcső sem villódzik az 50hz miatt. Zenénél is ugyanezt tudnám elmondani. -
Exian
addikt
Basszus, tökéletesen megfogalmaztad, megelőztél, de pontosan ezt a példát akartam én is említeni, ugyanez jutott eszembe
Hogy egy festménykiállításra sem ecsettel és színpalettával megyünk, hogy átpingáljuk a mi szájunk íze szerint a festményeket.
"Továbbá a film egy művészeti alkotás."
Így van, ugyanígy vagyok a fentiek mentén a filmekkel is.
De már nem szeretném tovább offolni a topikot ezzel a témával, bár érdekes téma ez is, csak nem ide tartozik, ezért is raktam off-ba.
Jah, gondoltam, hogy az eredeti kópia is eleve nagyon jó minőségben készült ennél a filmnél (Alien 2), de az meglepett, hogy ennyire szép és jó. Csak nem tudtam eldönteni, hogy történt e utólagos bármilyen feljavítás, vagy egyszerűen ilyen jó volt az eredeti felvétel. Mert azért ez elég ritka, ilyen jó minőségben még nem láttam hasonló korabeli filmet. Igaz, nincs is meg túl régóta a TV, az eddigi kisebb (43"-os) TV-inken nem láttam azért ennyire. A projektoromon meg pláne nem, mert hiába vetítek 100"-on, közel sem 4K vetítőm van. Mondjuk azt tudtam, hogy a régi filmszalagok nagy felbontást tudtak tárolni képkockánként, de azért ehhez brutálisan jó optikával ellátott kamerák kellettek. Meg persze extra jó minőségű filmszalagok.
-
PuMbA
titán
Továbbá a film egy művészeti alkotás. Egy múzeumban sem lehet átalakítani a kiállított festményeket a nekünk tetsző módon, mert akkor feleslegesen mentünk el oda
Hiszen a lényeg, hogy mást lássunk, mint a mi preferenciánk, ezzel tágítva a látóterünket, gondolkodásra sarkallva, hogy mi lehet ebben, új dolgokat befogadva. Mindig az én szájízemre módosítva nézni egy kaptafára a dolgokat....számomra halál unalmas lenne, de ez csak én vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fogyjunk le!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mini PC
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung 55" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- TCL 55C745X2 FALD, 144Hz, 2029.07-ig gyári garanciás, dobozában, fóliás, karcmentes TV.
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest