- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Volt itt szervizes másfél hete a 98C7K miatt (az 534-es rendszer óta a HDR10 képes fehér csíkokat produkálni PC-vel, Xbox-szal). Hát, semmit nem tudott kezdeni vele, mert nem tudta, hogy hogy kell upgradelni (hogy a szokásos procedúra miért nem működik vele). Mondjuk elég érdekes, hogy állandóan az áramról kihúzva resetelgette a TV-t és hozta elő a szervízmenüt, holott simán elég lett volna anélkül lenyomni tartani a bekapcsoló gombot...
Nem tudom, hogy ez vezetett-e a következő problémához, vagy az, hogy időközben 538-ra lett a TV frissítve, de gyakorlatilag teljesen tönkrement a színkezelés.
Az égvilágon minden color bandinggel. Eleinte a Windows-ra gyanakodtam, de a TV saját menüi is csinálják. A natív HDR content nem csinálja, de eddig az SDR se mutatott semmi ilyet, most meg a Steam, Reddit, stb. úgy néz ki PC-n TV-vel mint a köpedelem (mintha valami 6 bites panel lenne, mindenhol banding). És a TV külön menüiben is, aminek köze nincs a HDMI-hez. Több gyárizás se oldotta meg.
Elromlott a panel? Mi ilyenkor a teendő? A downgrade-elésben valaki tud segíteni? A szervízmenü csak update from SD Card meg ADB opciót ad ki de egyik se működik. Hogy lehetne pendrive-ról butítani? Hátha talán az megoldja a gondot.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
rainman72 #39238 üzenetére
Akkor csak simán a telekomos szám,la sorszáma ami a papíron van?
Mert papíron van egy 16 számos "számla sorszáma" illetve egy 8 számos "szerződés száma". Sőt, van rajta még egy 8 számos "folyószámlaszám", a már említett "bankszámla" mellett.
Honnan legózzam ki, mi kellene?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
A TCL Promotions-nél melyik számlaszám kell?
Az, ami a saját (tehát OTP pl), vagy magának a vásárlás számlájának a sorszáma?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
A 2025-ös TCL TV-k mindegyikénél (a MiniLED modelleknél egész biztosan) ugráló fehér csíkok jelennek meg a képernyőn, ha az HDR10 módban futó eszközre (Windows PC, Xbox) van kötve. A probléma csak a legújabb firmware-rel jelentkezik.
Van opció a TV (jelen esetben a 98C7K TV-m) downgrade-elésére?
Továbbá itt van néhány forrás a problémáról:
Forrás 1, Forrás 2, Forrás 3 -
DaemonX
HÁZIGAZDA
A 98C765 akciósan 700 az Euronicsnál. Nagyon jó vétel annyiért.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Buxi72 #38679 üzenetére
Meg vagyok vele elégedve, de minden annak a kérdése, hogy mit mennyiért: például ha megkapnék egy 42"-os 4K TV-t 10 ezer forintért, nem panaszkodnék rá, még akkor se, ha a lehető legalapabb fajta lenne. Éppúgy a 98C7K-t is 40%-kal a piaci ára alatt hoztam ki, 3 helyett 5 év garanciával, ami sokat árnyalja a képet.
A véleményem bővebben a #38594-es kommentben olvasható. Számomra ez a TV OLED-szerű képet hoz, csak magasabb fényerővel, és az említett paneltechnológia hátulütői nélkül (beégés veszélye, fényerő ugrálása a képernyővédelem miatt, VRR flicker, PC-hez nem épp ideális pixelstruktúra, stb.).
Persze ehhez hozzáteszem, hogy én 99%-ban PC-hez fogom a TV-t használni, így a perspektívám is sajátos. Számomra fontos a magas képfrissítés (288Hz 1440p és 1080p mellett), a tény, hogy nem kell félni a beégéstől és nyugodtan lehet teljes képernyőn Google Sheets-t használni akár egész nap, illetve én a filmeket is PC-ről fogom indítani többnyire, most, hogy már a Windows 11 támogatja a Dolby Visiont (már egy 1080p BluRay forrás is jobb képet ad, mint egy Netflix stream, a 4K BluRay-ről már nem is beszélve).
A feketék egyébként gyakorlatilag tökéletesek voltak minőségi HDR tartalom esetében YouTube-ról, így szerintem a Netflixnek is rendben kell lennie (mindkettő tömöríti a képet). A képen minimális blooming látható a nő arca mellett, de ez a valóságban semennyire sem látszik, csak ennél jobban nem sikerült lefotóznom.
A C7K 75-ös méretben van. Ha arra gondoltál, a Telekomtól érdemes kihoznod, ott akár 200 ezer forint kedvezményt is kapsz rá az előfizetési konstrukció függvényében. -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Amúgy viccesnek tartom, hogy a C8K és a C9K elvileg új panellel van felszerelve, aminek a fő vonzereje elvileg az lenne, hogy oldalsó szögből nézve is pontos, torzulásmentes képet ad a TV, erre fel netes tesztben pont, hogy azt írják, hogy nem jók a C8K betekintési szögei (illetve itt a kommentmezőben is csalódásként kategorizálta valaki az új panelt), míg én semmilyen torzulást nem látok a régebbi paneles C7K-val.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
AxBattler #38597 üzenetére
Köszi.
A betekintési szög extrém szélről nézve se változott semmit ennél a modellnél (nem volt torzulás, fényerőcsökkenés, színfakulás). De ehhez azért hozzátenném, hogy egy külföldi videós teszt szerint a QM7K (ami Európában a C7K) 98"-os változata elvileg magasabb szintet képvisel, mint a többi változata, és pl. alapból nem szenved a pontatlan kalibráció előtti képtől, mint kisebb társai (erről a Rtings írt).
Ami a tükröződéseket illeti: a kanapétól balra található egy ablak, onnan vetül jelentős fény a TV-re. Szürke hátteren (Google TV menü) és fekete részeken látszik valamennyi tükröződés (ahogy az látható az egyik fentebbi képen is), színes felületeken egyáltalán nem.
Egyébként új modellt csak akkor vegyél, ha 55-65-ös méretben akarsz. Úgy ki lehet fogni őket olyan árakon, amiknél egy év múlva sem lesznek olcsóbbak (eMag promócióknak hála). Máskülönben érdemes régebbi modellt nézni, mert az új modellek (akár TCL, akár Hisense) eléggé extrém árakon kerülnek a piacra.
Én is csak azért vettem 98C7K-t, mert bár 1,5 misi az ára, Telekomnál (amit az Árukereső nem listáz) 200 ezerrel kevesebb, és még ebből lejött kb. 400 ezer forint rokon előfizetésének hála. Így van egy 1,5 millás TV kb. 900 ezerből, amit ráadásul 0%-os THM-mel lehet törleszteni, és a Telekom 3 helyett 5 év garanciát ad TCL TV-kre (ehhez csak regisztrálni kell a szériaszámot egy oldalon).
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Több hétnyi huzavona és utazgatás (meg egy fárasztó lépcsőzés) után csak sikerült megszerezni ezt a közel 80kg-os monstrumot: 2,5 méteres TCL 98C7K (2025-ös modell, a 2024-es C765 utódja).
A TV-ről tervezek majd videós bemutatót a költözési munkálatok befejezte után. TCL 85C735-ről váltva viszont néhány korai tapasztalatot összegeznék (pozitívat, semlegeset, negatívat egyaránt).
A 98" meglepő módon nem ad akkora plusz élményt azonos nézési távolságból (3 méter) 85-höz képest, mint ahogy korábban gondoltam. De ebben szerepe lehet az eltérő szobának, illetve a magasabb TV szekrénynek is.
A kontraszt a kifejezetten a HDR erejét demonstrálni kívánó videók esetében fantasztikus, élénk sárga, piros, zöld, és kék színekkel, valamint mély, valódi feketékkel (elvégre több, mint 2000 dimming zóna van). Számomra ez hozta azt, amit LG és Hisense OLED TV-ktől láttam, csak természetesen nagyobb fényerő mellett.
Az olyan tartalmak, melyek nem HDR-re vannak masterelve, vagy visszafogottabb színpalettával rendelkeznek, azoknál vagy csak bizonyos domináns színek emelkednek ki élénkebben (pl Scavengers Reign), vagy teljesen ugyanúgy néznek ki, mintha egy sima QLED TV-n néznénk őket.
A szoftver Google TV, és teljesen ugyanaz, mint a többi TCL-en. Apró különbségeket vettem eddig csak észre. Pl. a C735 nem írta ki a nyelvét a választható hang- és feliratsávoknak pendrive-ról betöltött filmek és sorozatok esetében, a C7K meg igen. Mindenesetre megvannak ugyanazok a döcögések és akadások a rendszerben, mint az évekkel korábbi modelleknél, ami elég kiábrandító lesz sokaknak (engem ez annyira nem érint, mert nálam a PC 90%-ban PC monitorként és PC gamingre lesz használva).
A hangszóró itt Bang & Olufsen fémjelzést kapott, és a korábbi modellek Onkyo hangrendszerével szemben két fontos különbség figyelhető meg: az újakat magasabb fokozatra kell tekerni, hogy ugyanolyan hangerővel szóljanak, viszont sokkal természetesebb a magas, a közép, és a mély tartományok aránya, így mindenben lehetett érthetően hallani a dialógusokat (míg a C735 esetében állandóan fel-le kellett állítani a hangerőt attól függően, hogy beszéltek-e, vagy sem).
A távirányító is többnyire maradt a régi, mint a rendszer, csak szálcsiszolt, miközben bizomyos gombok (pl. hangerő és csatorna fel/le) textúrázottak, illetve kicsit méretesebb is lett. Ettől függetlenül brutálisan gagyi, hogy még mindig középkori módon kell navigálni a D-Paddal böngészéshez, mert képtelenek voltak valami filléres mozgásérzékelőt belerakni, ami már évekkel ezelőtti, belépő szintű LG TV-kben is alap volt.
Egy hét múlva remélhetőleg már rá lesz kötve a PC-m, aztán akkor többet is tudok majd mondani a készülékről: a 288Hz-es 1440p-s mód például kimondottan érdekel.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Úgy látszik, így jártam. 22-én hoztuk volna a TCL 98C7K-t ki Telekomtól, de már nincs készleten. Emiatt kötöttük meg a telefonos előfizut (a 470 ezres TV kedvezmény miatt). Megyek és visszaváltok Dominóra. Verjem bele a ...
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
TCL 98C7K (2025) helyzetjelentés:
(3000 nit, 4K 144Hz / 2K 288Hz, QD-MiniLED, 98")
Ma megkötöttük a Telekom szerződést, elvileg hat nap múlva intézhetjük a TV rendelését, tehát szerintem max két hét múlva itt kell lennie.Várom a kérdéseket, ha valakit érdekel, akár a modelltípus, akár a méret miatt. TCL C735 és TCL C765 TV-khez tudok majd viszonyítani márkán belül, azokat használtam, vagy próbáltam.
Emellett tervezek a készülékről egy videotesztet is készíteni, de főleg PC-s / gaming oldalról megközelítve.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
F-ECT$ #31048 üzenetére
Itt az összes érv (saját és ismerősök részéről). Azt előre megjegyzem, hogy ez nem valami OLED-ellenes poszt, csak szimplán észrevételek, tapasztalatok, amik miatt ismerősök visszaváltottak OLED-ről LCD-re, én meg nem vennék OLED-et. Nyilván az OLED-nek is megvannak a maga előnyei, mint például a jobb motion clarity, vagy akár a szoftver LG TV-k esetén más TV-khez hasonlítva, stb.
1. Az OLED képminőségbeli szuperioritása túl van misztifikálva. Ha nagyon számszerűsíteni akarom, azt mondanám, hogy már egy tisztességesebb QLED panel hozza egy high-end OLED képi színvonalának 85-90%-át... csak éppen fele, vagy akár harmad annyiért.
2. Mind OLED TV-n (ismerős 1, LG C2 és C3), mind OLED monitoron (ismerős 2, Alienware AW3423DWF) probléma a pixelstruktúra, amire nincs a Windows optimalizálva. Ez nem feltétlen a technológia hibája, de bizonyos tartalmak (különösen a szövegek) így mosottasnak látszódnak.
3. Az OLED sajátos pixelstruktúrája viszont már probléma abból a szempontból, hogy pl. az LG TV-knél olyan, mintha egy rácson néznél át, emiatt a 4K-s, 42"-os OLED érzetre, hatásra alacsonyabb felbontásúnak érződik egy 75"-os 4K LCD-nél (ismerős 1 elmondása alapján). A 34"-os 1440p ultrawide és a 27"-os 1440p 16:9-es LCD között ugyanez tapasztalható meg, holott technikailag ugyanakkora PPI-vel rendelkeznek (ismerős 2 tapasztalatai alapján).
4. Általános probléma OLED-nél a VRR flicker, különösen nagyobb fps lengések közben.
5. A C2 elég gusztustalanul állítgatta automatán a fényerőt (Cyberpunk 2077-ben ez például nagyon látható volt), ami kimondottan zavaró tudott lenni játék közben. Ez egy olyan funkció, amit elvileg csak garancia vesztéssel, fejlesztői üzemmódban való huncutkodással lehet kikapcsolni. A készülék ezt azért csinálja, hogy óvja a panelt, de marha irritáló, ha kifizetsz egy vagyont egy TV-ért, és ilyen kompromisszumokkal kell mellette megküzdeni. A C3 ilyen téren előrelépés, de még mindig nem tökéletes.
6. A beégés még mindig valós tényező (PC-s használat esetén mindenképpen), bármennyit is javultak ezek a panelek. Ha a fényerő ugra-bugra nem lenne elég kompromisszum, szomszéd haverom folyamatosan úgy használta a TV-jét , hogy be volt állítva a fél perc után elsötétülő kijelző, az eltűnő tálca (hogy fix képek ne okozzanak problémát), stb.
7. A poén az, hogy az én IPS monitoromon (LG 38GL950G-B) ami tartalom nem color bandingelt, az szanaszét bandingelte magát az Alienware OLED-en. Ez olyan szinten volt tetten érhető, hogy pl. filmek nézéséről szinte teljesen letett ismerősöm, annyira gusztustalanul néztek ki rajta. De az LG 42C3 TV is érdekes, mert például a Warhammer 40000: Space Marine 2 sokkal élettelenebbnek és fakóbbnak nézett ki rajta még mindenféle korrigálás után is, mint az én TCL 85C735-ömön. Na ezt hogy?
8. A konstans fényerő egy újabb külön plusz pont az LCD-nek. Tök mindegy, hogy mennyire tud pár pillanatra (vagy kis ablakban) egy OLED felugrani, a konstans, teljes képernyős fényerő az esetek többségében sokkal jobb egy LCD-nél (legalábbis a mi tapasztalataink alapján), ez pedig bizonyos helyzetekben elég előnyös tud lenni.
#31047: De.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
TCL C765 (2024)
Szombaton jött meg a C765 55-ös méretben, amit szomszéd havernak rendeltem. Játékhoz próbáltam ki. A High Refesh Rate mód bekapcsolásával elérhető 4K-ban a 144Hz, immáron NVidia kártyával is. A 240Hz 1080p FHD alatt opció csupán. A 240Hz valós, folytonosabb, de érzetre a panel (válaszideje) nem tud lépést tartani vele, és túlságosan mosottas. Illetve az 1080p (szerintem) gusztustalanul néz ki a PPI-je miatt, úgyhogy én ezt potenciális saját készüléknél hanyagolni fogom.
A TV értelemszerűen a MiniLED megvilágításnak, valamint rengeteg dimming zone-nak hála OLED-szerű képet ad, de persze mivel nem individuálisan vannak megvilágítva a pixelek, minimális halo-effect lesz azért, ha nagyon vájtszemű módra keressük a "képhibákat". Itt annyi kontextust adnék, hogy a viszonyítás LG C3-hoz képest történik, amit haver leváltott erre. Neki is elege lett az OLED-ből, ahogy egy másik ismerősömnek is, az OLED leváltását pedig mindketten pozitív élményként élték meg (én pedig sose vágtam hanyatt magam a cyberszektások által agyonistenített technológia miatt).
A napokban film, és egyéb tartalmak terén is rá fogok nézni a TV-re. Haver azt mondta, jobban kipróbálta játék közben, és szerinte gyönyörű a kép, de hozzátette, hogy VRR alatt flickerelt a The Crew: Motorfest neki (de ez valószínűleg csak felhasználói hiba és nem állította be megfelelően).
Ami a TV-t illeti egy szintén TCL TV-hez, az én 85C735-ömhöz viszonyítva: az enyém hiába sima QLED 330-400 körüli fényerővel, ez pedig MiniLED 2200 Nittel (azt hiszem, Emagnál tévesen 2000-nek írják), nem érződött teljesen őszintén érdemben, jelentősen jobbnak a kijelzője. Fényerőben se (sokan elfelejtik pl, hogy az érzékelt kontraszt és fényerő esetében a méret is kimondottan meghatározó tényező lehet).
Más:
A 98C765 1 millió 100 ezer az Emagnál, az Alzánál 1,7. Eddig minden C765-nek, ami felkerült az Emagra, pár nap után megugrott az ára. Az 55-ös repült 250-ről 350-re, a 85-ös 780-ról 1 misire, stb.
Tekintve, hogy az előd C805 (C755) ugyanebben a méretben, egy év távlatából kerül ugyanennyibe (1,1 misibe), lehetséges az, hogy a 98C765 egy év múlva se lesz kevesebb ennyinél, és most volna jó vétel?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Buzztee #30964 üzenetére
Én még mindig amiatt szívom a fogamat, hogy nem csaptam le a 85C805-re, amikor 530 volt, pedig éreztem, hogy kellene. Az áfa nélkül (céges vásárlásra) "csak" 386,900 forint lett volna.
Most meg már úgy vagyok vele, hogy inkább várok a 85C765 leárazására, csak félek, hogy kifutok az időből, mert alapvetően azt akarnám, hogy berántom a TV-t céges módon, aztán az 1 év garanciát kompenzálom a TCL extra 3 év garanciás promóciójával. De az csak év végéig tart, a 85C765 normál árzuhanáshoz meg lehet, hogy kell majd 6 hónap is.
Mindegy, addig is kipróbálom az 55-öset, bár ez utána havernak fog menni.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Buzztee #30952 üzenetére
Szerintem azt vedd, amelyik olcsóbb a preferált méretben, túl nagy különbség nem lesz köztük. A C805 egy 2023-mas TV, ami a C845 (szintén 2023-mas) enyhén butított változata, némileg kevesebb dimming zone-nal és alacsonyabb fényerővel.
A C765 a C805 (eredeti nevén C755) egyenes ági, 2024-es utódja, ami lényegesen több dimming zone-nal rendelkezik nem csak a C805-nél, de a C845-nél is, emellett pedig meghaladja mindkettő fényerejét is (kivéve 55" esetén, ahol a C765 2400 nit helyett 2000 nitet tud, ami a C845-tel egyezik meg).
55" esetén: TCL C765. Most Emagnál ez 250 ezer forint. A C805 ugyanennyi, de gyengébb, a C845 meg már erősen kifutó modell, és 330 alatt nincs árukeresőn.
65" esetén: itt már kicsit nehezebb a döntés: Emagnál 360 a C765, a C805 meg csak Euronicsnál kapható, ott 320. Viszont a C765 jobb, és Emag vásárlásnál tudsz extra 3 év ingyen garanciát aktiválni TCL promóció miatt. Kérdés, hogy ez megér-e neked plusz 40 ezer forintot. Ami a C845-öt illeti, felejtsd el, az 380.
75" esetén: ezt hagyd ki. A 75-ös modell C805-ből alig olcsóbb, mint a 85-ös C845, a 75C845 horror áron van, C765 pedig még nem került forgalomba ebben a méretben tudtommal (vagy horror áron van még az is).
85" esetén: C845, ez 630 ezer (csak reménykedj, hogy ne X1-eset fogj ki). Más esetben C805, ami 625 ezer, bár ez volt már akcióban 530 is. C765 ebben a méretben egyelőre nem éri meg (1 misi).
98" esetén: C805 1,1 misiért. C845 nincs ekkora méretben, a C765 meg 1,7 misi, szóval az felejtős.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Na, a C765 elvileg 20-a és 23-a között kerül kiszállításra hozzám. Egyelőre még mindig nem lett átadva a futárcégnek. Négy dologra leszek nagyon kíváncsi gamerként:
1. A 4K 144Hz-es mód végre használható-e NVidia kártyával, vagy ugyanúgy csak AMD oldalról megoldható, és be kell érnem a szokásos 120Hz-cel? Tekintve, hogy az embereknek 90%-ban GeForce kártyája van, 4K-s kijelzőt meg valószínűleg még nagyobb százalékban NVidia oldalról használnak, elég nagy marhaság lenne, ha ez továbbra se került volna megoldásra 2 év elteltével.
2. A beharangozott 240Hz-es mód most akkor hogy működik? Mert ahány forrás, annyi félinformáció van róla.
a) Most akkor ez natív 240Hz, vagy algoritmusos hakni? Ezt még a gyártó oldalát nézve is lehetetlen eldönteni, mert ugyan említik konkrétan, hogy natív 240Hz-es a panel, utána rögtön azt írják, hogy ez egyedi algoritmusoknak hála válik lehetővé. Milyen egyedi algoritmus? Hol minden első, hol minden második sor villan fel, szóval egyfajta interlaced módon kapunk 240Hz-et? Ha igen, nem lett volna egyszerűbb ezt írni, vagy azt, hogy 1080p 240Hz?
b) Amennyiben a 240Hz natív, akkor ez natív 1080p-ben fut, vagy valami váltottsoros, 4K felezős üzemmódban? Ez se egyértelmű, mert több helyen azt olvasni, hogy 1080p-re vesz vissza a panel, ha 240Hz-et akarunk használni. Máshol azonban azt olvasni, hogy csak egy irányba feleződnek a pixelek, a köztes pixeleket pedig a TV intelligensen (feltételezhetően AI-val) tölti ki.
c) Amennyiben a 240Hz váltottsoros 4K (egyszerűség kedvéért 4K interlaced), akkor ez hogy mutatkozik meg PC-n? Ki lehet választani ténylegesen a 4K240Hz-es opciót PC-n, csak ez aztán majd 4K interlaced módban jelenik meg? Vagy ugyanúgy továbbra is csak a 1080p240Hz a kiválasztható, és erre van rácibálva valami képpontfelezős akármi? Mert utóbbi esetében ennek semmi értelme nem lenne, mert hiába felezi a 4K-t az algoritmus (pl. 1920x2160-ra), ha alapból az 1080p kiválasztásának hála csak 1920x1080-at jelenítek meg.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
G-Bali #30907 üzenetére
"viszont 7-es széria"
Ezen a helyedben nem rugóznék, nem nagyon jelent ez most semmit, mert a C765 technikailag és elhelyezésileg sokkal inkább a 8-as, mint a 7-es szériához áll közel. Azért, mert a 7-es széria tipikusan QLED volt eddig, többnyire dimming zónák nélkül, a 8-as meg MiniLED dimming zónákkal, és a C765 is ilyen lett.
Még konkrétabban a C765 a C805 egyenesági utódjának tekinthető, hiszen mindkettő az adott év (2023/2024) végén jött ki, egyfajta olcsóbb változataként a fősodros MiniLED modellnek (ez '23-ban a C845 volt, idén pedig a C855).
A C765 egyedül azért nem a C815 nevet kapta (ami egyértelműsítené, hogy a C805 utódja), mert ez a megnevezés már el lett használva a TCL MiniLED vonalának fősodrához (amit a C825, C835, C845, majd C855 követett).
C845-öt már csak azért is kerülném, mert egy csomóban a kolbász chip van (X1), amivel mindenféle kínok vannak, és lutri, hogy ezt, vagy az X2-t fogod ki vásárláskor. Meg ahogy nézem, a C845 az 2000 nit, a C765 2400 (65-től felfelé), szóval ilyen téren jobb választásnak tűnik (más különbség nem tudom, hogy van-e).
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
rainman72 #30902 üzenetére
Úgy lesz, köszi.
A 85-ösnél lenne ez a fő terv, mert lerántja a céges vásárlás 27%-kal az árat, és hiába viszi le 1 évre a garit, megkérdeztem anno a TCL Promotiont, és akkor is lehet az extra garit használni, szóval az fellövelné 4-re (mert elvileg nem 2-t, hanem 3-at adnak pluszba).
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Tudom, én is Win 11-et használok, de a TV auto-hdr módja (a HDR-javítás) sokkal jobb HDR képet adott.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Na mindegy, legalább az extra garis TCL promóciót meghosszabbították. Jó volna addig eladni a 85C735-öt és venni egy C805-öt, vagy valami hasonlót, csak ekkora méretben / ilyen áron senkit nem érdekel használt TV, hiába jó áron hirdetem.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
A TCL 85C735-ömre ma reggel települt fel az új frissítés, ami többek között megváltoztatott vizuálisan néhány menüt, és engedélyezte a Game Master módot PC használata mellett is (eddig ez csak konzollal működött). Ez elméletben több funkciót tesz lehetővé, illetve a TV azt is kiírja, hogy RTX 3090-es gépre lett rákötve, amit ezelőtt nem tett meg. Ebből az egész frissítésből kiindulva pedig feltételezem, hogy a többi modellen végre elérhető a 4K 144Hz Nvidia kártya mellett is, és nem csak AMD-vel (a TLC ezt már nagyon rég ígéri, hogy orvosolja).
Viszont van egy kis gond. Én a PC-t eddig mindig csak és kizárólag HDR-javítás móddal használtam, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy az SDR jelet HDR-re konvertálja. Ez a mód pedig annyira jó, hogy jobban működött, mint a Windows natív HDR beállítása, vagy a játékok natív HDR beállításai. Emellett pedig nyugodtan tudtam használni a VRR-t és ezáltal a G-Sync-et is.
Azonban az új frissítés azáltal, hogy aktiválta a Game Master módot PC-n, egyben a VRR-t a játékmódon belüli exkluzív opcióvá tette, amennyire én látom, azaz nincs lehetőség azt külön állítani. Game Master módban viszont nem lehet képmódok között váltani (pl. Film, PC, stb.), így nem tudom a HDR-javítás módot együtt használni a VRR-rel.
Tehát vagy az a lehetőség, hogy játszok beépített Windows- és játékbeli HDR-rel (ami rosszabb), vagy játszok SDR-ben (ami szintén kevésbé jó), vagy játszok ugyanúgy HDR-javítással, mint korábban, de VRR nélkül (amitől meg szakadna szét a kép). Értelemszerűen V-Syncet meg nem akarok az input lag és egyebek miatt.
Szóval mi volna erre a megoldás?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Akinek 2023-mas TCL TV-je van (nevezetesen C745, C805, C845, C955, vagy X955), és van gaming PC-je, le tudna valamit tesztelni nekem?
Ezek a TV-k tudnak 240Hz-et, viszont nem tiszta, hogy csak Full HD-ben (1080p), vagy 4K-ban a horizontális pixelek felezésével (ami kvázi 2160 interlaced).
Random helyeken csak az 1080p-ről olvasni, de egy teszt a 98C805-ről azt írja, hogy mind a natív 1080p, mind a 4K felezős megoldás működik.
Elvileg ezt az egészet úgy kell bekapcsolni, hogy aktiválni kell a Game Mode-ot, majd a Motion Clarity beállításokon belül bekapcsolni a Dual Line Gate-et.
Érdekelne, hogy ebben az esetben megjelenne-e PC-n (Nvidia vezérlőpulton belül) a 4K240Hz opció, vagy csak 1080p mellett lehet kiválasztani a 240Hz-et.
Kíváncsi vagyok amúgy, hogy a 240Hz-es TCL TV, amit a Prohardver megnézett, véletlenül nem a C805 volt-e.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Én nagyon rágerjedtem a 98"-os TCL C805-re, viszont egyelőre úgy látom, hogy aránytalanul túl van árazva nem csak a kisebb változatához (85") képest, hanem az őt körülölelő modellekhez (P745, C955) képest is. Ha beszakadna olyan 1-1,1 miskára az ára, akkor nettóban elég jó volna kihozni, a kevesebb garanciát meg tudnám kompenzálni a TCL garancia promóciójával, ami meg lett hosszabbítva március végéig.
-
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
DaemonX #22512 üzenetére
Na, azt a választ kaptam eMAG-tól Facebookon, hogy nem tudnak egyeztetni a raktárosokkal, úgyhogy a legjobb megoldás az, hogyha esetleg X1 chipes TV jön, akkor visszaküldöm arra hivatkozva, hogy nem jó terméket kaptam. De azért remélem, hogy jó termék jön, mert decemberben még jó lenne elintézni, hogy a TCL 5 éves gari promóciójába még beleessek.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
DaemonX #22501 üzenetére
Na jelenleg ott tartok, hogy benn van a kosaramban a TV, de előtte még meg akartam kérdezni az eMAG-ot, hogy rá tudnának-e nézni a dobozra, hogy X2-es-e a TV, mielőtt feladják... csak hát az eMAG-nak éppen megszűnt a telefonos ügyfélszolgálata, és már csak emailes van, amire fél év után válaszolnak csak, addigra meg biztos visszaugrik a TV ára.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Mennyi az esély rá, hogyha az eMAG-ból rendelek, X2-es revíziót kapok a C845-ből, ami már Pentonic chipet használ? A termék dobozán esetleg ezt meg lehet nézni?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Tegnap beakciózták 700-ra a TCL 85C845-öt, pittyegett is róla az árukereső értesítő. Gondolkodtam is, hogy berántom, mert a TCL 85C735-ömet normális áron el lehet adni. Csak addig nem nagyon akartam mozgolódni, amíg a régit nem viszik el. Erre fel fogta az eMAG, és visszacsapta a TV árát a mai nap folyamán 950 ezerre (!!!) az "Elektro Hétvége" jegyében (10% kedvezmény két darab vásárlása esetén). Szóval ez az akció konkrétan tartott fél napig.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Na, én végül arra jutottam, hogy eladom a 85"-os TCL C735-ömet és lecserélem egy idei C845-re. Ha sikerül, akkor írok róla tesztet/beszámolót, úgysincs róla egy se, és szerintem sok embert érdekelne, ha már itt a fórumon kb. a C735 a legnépszerűbb TV (ez meg annak az eggyel fentebbi szintű utódja).
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Na, nekem megjött az 50DP600 és eddig elég pozitívak a benyomások róla. Az input lag nagyon alacsony, a színek szépek és élettel telik, 1080p és 1440p is jól mutat rajta, a PC képbeállítás pedig ideális nemcsak PC használathoz, hanem játékhoz és filmezéshez is.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Ha minden jól megy, jövő héten jön meg a TCL 50DP600 TV-m, akkor pedig egy részletes beszámolót fogok írni róla. Mindenesetre most Lidl Jacob és Walter_White (pacsi, Breaking Bad) hozzászólására reagálva itt van minden fontos információ, amit eddig össze tudtam szedni róla különböző forrásokból.
Az ok, ami miatt a választásom erre a TV-re esett:
Én a kedvező áron túl (120-140 ezer forint helyett 67 ezer forint a Telekomtól) azért döntöttem emellett a készülék mellett, mert minden egyes negatív pontja/esetleges hátránya olyan, ami engem semennyire sem érint, viszont az előnyei meg nagyon is fontosak számomra (ezekről a következő pontokban olvashattok).
Előnyök:
* 1080p-ben mindösszes 10-11 ms az input lag, 2160p-ben HDR-rel együtt 26-30 (HDR nélkül nyilván alacsonyabb). Szóval ilyen szempontból az egyik legjobb TV játékra, de ez nem újdonság, elvégre TCL-ről van szó.
* Elvileg van benne Full Array Local Dimming, de csak az 50"-os modelltől kezdődően (43 és 49"-os modellekben nincs). De valahol meg csak sima Micro Dimminget írnak, szóval ennek még utána kell járni.
* Támogatja a 4.4.4-es Chroma Subsamplinget, szóval élesen jeleníti meg a szövegeket is, így használható PC monitorként is.
* Nagyon szép, tiszta képpel rendelkezik, ami különösen a sötétben mutatkozik meg. A VA panel mély, élettel teli színeket ad és sötét feketéket. Akár a kétszer drágább készülékek szintjét is hozza (ez megintcsak nem újdonság, javarészt ezért tartják a legjobb ár-érték arányú TV-knek a TCL modelljeit).
Potenciális hátrányok/negatívumok:
* Nehézkesen működő és hiányos okostévé funkciók (számomra ez irreleváns, mert úgyis a TV-hez kötött PC-met használom majd böngészésre és minden egyébre).
* Minimálisan alacsonyabb fényerővel rendelkezik, mint a hasonló árkategóriában lévő modellek (nekem ez nem probléma, a monitoromat is 0% fényerőn használom, illetve úgyis javarészt csak sötétében használnám a TV-t).
* Nem igazán hatékony a képfelskálázó algoritmusa (ez engem nem érdekel, mert vagy natív 4K tartalmat fogok ratja nézni, vagy 1080p-t, ami meg egyenletesen fog eloszlalni úgyis a pixelek száma miatt).
* Rossz minőségű a hangja, így ajánlott egy házi-mozi rendszer, soundbar, vagy éppen fejhallgató (én fejhallgatót használok, így számomra ez nem probléma).
* A betekintési szögek rosszak, legalábbis a hasonló amerikai modelleknél ezt írták (nekem az ággyal szemben lesz a TV, szemből fogom nézni, úgyhogy ez engem nem érint).
* Fltételezhetően gyengébb anyagminőség az amerikai modellek alapján (nekem ez mindegy, nem terveztem a TV-t dobálgatni és kalapáccsal verni).
Források:
* Árukereső (arukereso.hu) oldalon írt vásárlói vélemények
* Reddit (reddit.com) oldalon írt vélemények
* Gyártói oldalon fellelhető információk
* YouTube-on fellelhető tesztek erről a modellről
* YouTube-on fellelhető tesztek nagyon hasonló, USA-ban forgalmazott TCL modellekről -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Én ugyan már nem nézek lassan 10 éve TV-t, meg PC-n játszom és filmezem egy 34"-os ultrawide monitoron, de sikerült belefutni egy olyan jó dealbe, hogy hülyeség lett volna kihagynom.
A TCL 50DP600-as TV 110-140 ezer forint között mozog az Árukereső alapján, viszont most van CyberNovember a Telekomnál (sok minden akciós náluk), emellett kapok plusz kedvezményt a bekötött vezetékes telefon és internet miatt, így pusztán 67 ezer forintért kihozhatok egy ilyen TV-t... ráadásul kamatmentes részlere is.
Ez még a hülyének is megéri. Ha megjön a TV és kipróbáltam, beszámolok róla majd nektek, de elég jókat olvastam és hallottam róla összességében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest