Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát először is: a Pana plazmát ma nem lehetne forgalomba hozni, mivel nem éri el a minimális 220 nit fényerőt. Amikor a 65"-ös plazmádat piacra dobták, az MSRP 3600 dollár volt, a TCL 75C7K ára kb a harmada, a 65"-ösé negyede kb, miközben még dollárban is mérhető infláció volt 12 év alatt, tehát a Pana ára minimum az 5-szöröse a TCL-nek (mai áron másfél-2 millió forint). Továbbá. A full HD 65"-on egészen pontosan a hulladék és a nagyon rossz között mozog, miközben egy fekete lyukban kellene nézni, hogy valamit lássunk, nem ám hogy HDR-t, nem ám hogy nappal. Összefoglalva: a Pana: hulladék, ma már teljesen használhatatlan felbontás és képminőséget ad kb ugyanakkora fogyasztással, és olyan rossz hatásfokkal, hogy a sok hulladékhőt ventilátorral kell elvezetni, miközben fényerőben csak 5-10%-át tudja egy mai miniLED-nek. (Az akkori LCD-k rosszabb képe mellé sokkal kisebb ár és fogyasztás tartozott.) Akárhonnan nézem, a szolgáltatás/ár, szolgáltatás/fogyasztás, fogyasztás/ár stb hatékonyságmutatókban mindben elvérzik.
Mondhatnám, hogy a plazmák egyetlen érdeme az volt, hogy már egy-másfél évtizede elérték azt a maximális fogyasztást, ami mellett azon a méreten kiváló képminőséget kell kapnunk manapság.... Köszönjük nekik, hogy végigjárták ezt a zsákutcát, és lezártak egy fejlesztési irányt.
-
kokokka
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A 65''-os Samsung plazmámnak 350W volt a fogyasztása a gyári adatok alapján. A 85C765-nek ez 390W. Én egyáltalán nem sokallom még úgy sem, hogy az ez előtti 65Q6F-nek csak 215W volt.
-
szabochris
aktív tag
Helló!
TCL 55czk vagy LG 65QNED92A6A?

Még egy kérdés:
Van egy Samsung soundbarom, és most egy 43"-os Samsung tv-m, köztük bluetooth kapcsolat.
Imádom, hogy a TV bekapcsolásakor egybol kapcsol a soundbar is, és a TV távirányitója működteti azt is.
Namost, ha veszek egy bármilyen más márkájú TV-t, jól gondolom, hogy ott ez már nem fog igy működni?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Többet is enged, mert az energiacímkén a fő tényező az SDR fogyasztás, ami jelen esetben az említett C8K -nál 65 colos méretben 67W. Ez nem éri el a korlátozási szintet.
HDR esetében 290kWh/év. Ami 1000 órában van meghatározva, pont úgy ahogy az FTC is számolja, de ugyanez az amcsi modellnél 362kWh/év.
Tehát oké, hogy HDR tekintetében megengedőbb, de valamiért mégis csökkentik a fogyasztást az EU -ban, aminek gondolom(?) az az oka, hogy forgalombahozatalnál, minősítésnél nem mindegy milyen kategóriába kerül.
Ezt írtam feljebb is, hogy valószínű ez nem mindegy, hiszen nem lenne értelme ehhez hozzányúlni szoftveresen.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az általam említett fogyasztások nem mért értékek voltak, főleg nem különböző képmódokban. A 75C7K-ra SDR-ben 128W-ot mondanak, HDR-ben 365W-ot, átlagos vegyesben 200W-ot. De azt nem szabad elfelejteni, hogy a) a Panasonicod abszolüt mért csúcsfénye nem érte el a 160 nitet sem, míg a 75C7K a 10-20-szorosát tudja, tehát sokkal hatékonyabb, és b) az elavult Pana 2 millió pixelt jelenített meg, a TCL meg 8 milliót...
-
balojazz
aktív tag
Nem-nem. Nem olvastad végig. Idézem a linkedből: "Felmerül a kérdés, hogy a szigorú energiahatékonysági követelmény kihat-e a TV-k képminőségre, különösen, hogy a nagy dinamikatarományú (HDR) képtartalmak megjelenítése magas csúcsfényesség előállítását teszi szükségessé, ami több betáplált energiát igényelhet. Nos, emiatt feltehetően nem kell aggódni, van ugyanis egy kiskapu. A követelmények teljesülését a TV-k alapértelmezett képmódjánál vizsgálják, de azok továbbra is kínálhatnak más, manuálisan választható, több energiát fogyasztó képmódokat, amelyeknek azonban a megnövekedett energiafogyasztásra figyelmeztető értesítést kell megjeleníteniük a képernyőn." - Ez itt pont az a minimum elvárás fényerőben, a 65%-os szabály, amit említettem: alapértelmezetten a maximum fényerő 65%-át kell nyújtaniuk. Hányszor mondjam még, hogy nincs korlátozva a fényerő?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Szerintem nem csak a fogyasztás szabályozás döntő tényező, hanem az is, hogy milyen besorolása van. Ezzel nem vagyok képben, utána kellene nézni, de lehet rosszabb besorolás esetén forgalombahozatalnál többet kell fizetnie a gyártónak. Vagy a forgalmazónak.
Legalábbis nem lepődnék meg ezen sem. Forgalmazóként, teljesen más szegmensben mi is elég szépen fizetünk emiatt a kasszába.
Persze lehet ebben az esetben nem érvényes, ez részemről csak tippelek volt.
-
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Sajnos iszonyat káosz van választék terén. Nincsenek nagy igények igazából, alsóbb kategória van megcélozva emiatt (kb 150k), de nyilván a pénzemért szeretném a legjobbat kapni. 50" lenne, amit kinéztem az egy TCL 50P7K illetve Hisense 50E7Q PRO. Árban ugyan ott vannak, viszont a hisense 144Hz.
A TCL-ről annyit hallottam, hogy nagyon feljött. Esetleg tudnátok tanácsot adni? Köszi! -
balojazz
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Sokat fogyasztanak a mostani nagy tévék, de a plazmák egyenesen katasztrofálisak voltak. Egy 46"-os plazma 270W körül evett, és aktív hűtésre volt szüksége. Egy mai 75"-ös TCL C7K kb 370W-ot, nem pedig 540-et, amit a 2-szer akkora képernyőből gondolnánk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Energiahatékonyság: 2023-ban a 8K TV-knek is teljesíteniük kell az EU követelményeit
Az energiacímkén már az van, amit módosítás után kapott a TV.
A fogyasztás csökkentésének legegyszerűbb mondja, ha szoftveresen csökkented a maximális fényerőt.
-
balojazz
aktív tag
Nem, nincsen szabályozva a maximális vagy csúcs fényerő sehol az EU-ban sem sehogyan. Az, hogy egy gyártó önkéntesen korlátozza, az lehet, de ismétlem: semmilyen szabályozás nem kötelezi erre. Ezt hagyjuk már ennyiben. Vannak MINIMÁLIS fényerők, amit meg kell ugrania a tévének, pl 100 luxos környezetben legalább 220 nit, meg az említett gyári minimum 65% a maxhoz képest, de semmiféle felső határ nincs.
-
ρσгτσ
addikt
Egyébként az energiahatékonyságot célzó szabályozás itt TCL -nél szerintem inkább a 8 -as szériától felfelé érdekes. Tehát valószínűleg a C7 nem érintett.
Ami jobban szív, azok a 8K TV -k, aminek sokkal nagyobb a fogyasztása, mint amit megenged az EU. De ide tartoznak még az OLED TV -k is.
2021 -ben volt először erre vonatkozó szabályozás, majd 2023 -ban szigorították.
-
Pro Koryak
addikt
EU modell is tudja az 5000nitet, de csak nagyön rövid ideig - meg persze nem kalibrált módban - úgynevezett "boost"-tal, utána visszaveszi a fényerőt 2000nit körül.
[link]
"Note how boost initially goes up to 3500 nits, then does not kick in the next three times, so peak brightness hits around 2000 nits, before it is "recharged" and fires off at nearly 5000 nits again. So yes, the TV can deliver up to 5000 nits, but with caveats depending on scene characteristics and the time since the last boost." -
balojazz
aktív tag
Én meg az állítólagos EU szabályozásra reagáltam. Természetesen nem létezik ilyen leszabállyozás, sőt valójában a minimum fényerőt követelik meg: out-of-the-box alias home módban a feltüntetett csúcsfényerőnek minimum a 65%-át kell nyújtania, nehogy túl sötét móddal energiahatékonyabbnak láttassák a gyártók a terméket. Nincs semmiféle fényerőkorlátozás az EU piacra sem. Ez városi legenda.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Feljebb a 8 -az szériáról volt szó, arra reagáltam. Ott van 5000 nit az USA -ban, ami valóságban ugye nem annyi.
QM7 vagy C7 -nél nem tudom mi a helyzet, mert ott jóval alacsonyabb a fényerő. Kalibráltan, 10 százalékos ablakban a 2000 -et sem éri el. Ami egyáltalán nem rossz, csak feljebb másról volt szó.
Ha Vhiktor -hoz kerül egy, akkor biztos kiméri majd és megosztja velünk.
-
balojazz
aktív tag
A patinás whathifi [link] is tesztelte a 65C7K-t. Noha ez egy mérések nélküli "vájtszemű' teszt, azért kiemeli a brutál HDR fényerőt. Ezt alá tudom támasztani: a csillanások, ellenfények, szembe sütő nap, havas táj tényleg a valóságban is vakító tud lenni. Figyelembe véve, hogy az energiaosztálya a kiválóan gyatra "F", nem hinném, hogy visszafogták volna a fényerőt. Az is kiderül a tesztből, hogy nem a C7K-ból, hanem a Q7C-ből spórolták ki a tükröződésmentes bevonatot, szóval itt sincs különbség a QM7K-hoz képest.
-
turho
addikt
Engem kevésbé érint, tizenX éve nem nézek tv műsort, jobb szeretem az egybe-mkv-t
de megértem, akinek fontos. De a streaming elvét is vágom, zeneügyileg ugyanez van, általában lehetetlen letölteni. Csak ebben az a szomorú, hogy pl. Tidal előfizunál, ha nem vagyok wifiközelben, ugrott a muzsikálás. Illetve néha eljátsszák azt, hogy 1-1 zeneszám vagy album hopp, eltűnik...
és akkor megint pislogás. -
ρσгτσ
addikt
Többször volt már erről szó, hogy főleg ebben a régióban szándékos a korlátozás. Egyelőre nincs törvényileg tiltva, de a vége valószínűleg az lesz, hogy minden márkából száműzni fogják.
Vagy korlátozott módon, ahogy most is a szolgáltatók kezébe teszik a lehetőséget. Amivel nem minden műsor lesz rögzíthető, illetve visszajátszható.
A műsorrögzítés azért felvet néhány jogi aggályt. Ráadásul pénzügyileg sem mindegy a TV szolgáltatóknak, illetve a stúdióknak. Nem véletlenül kezdtek streaming appokat csinálni előfizetői modellel.
nicu71:
Igen van. Pl. LG is. -
nicu71
addikt
válasz
szabochris
üzenetére
LG kizárólag OLED,az összes többi szerintem átlagos LCD túlárazva.Nem kérdés hogy a TCL.
Nincs USB felvétel ,jól tudod,de manapság van olyan új TV ,amelyiknél lehetséges?🤔 -
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
Megéri a TCL 65c7K egy LG 65QNED86A3A helyett?
A TCL-ben tényleg nincs USB felvétel?
-
balojazz
aktív tag
Jól van, ez tényleg alaposabb utánajárásért kiált. Nyilván le kellene levelezni a TCL-lel, és még akkor is kétséges, hogy válaszolnak-e, illetve hogy tényleg tudja-e a supportból valaki. Örülnék, ha valaki kinyomozná ezt. A tuner és a távkapcs magától értetődő és lényegtelen tulajdonságok, a többi nyilvánosan elérhető és biztos specifikációkban nem találtam eltérést. Rtings annyit mond, hogy nem tudják, ezért nem állíthatják, hogy azonosak, és nem teszteltek EU modellt... Hm.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Csak hogy a valószínűleg még mindig piacvezető Samsung felé nézzünk, ők rendszeresen kevernek a különböző modellekkel. Nála például egyáltalán nem ajánlott kizárólag amcsi teszteket nézni, mert eltérhet a panel, illetve egyéb különbségek is lehetnek, és voltak is az elmúlt évek során.
Igaz, nem TCL...de emiatt ez nem jelentkető ki általánosságban, hogy nincs régiók közötti komolyan kavar. Pl. ADS-VA, WOLED-QDOLED.
-
Vhiktor
Topikgazda
Sajnos ujra mem mukodik jol a lut kezeles az uj szeriakon.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Uniós szabályozás miatt a TV -k jelentős részén alacsonyabb nit érhető el, energiatakarékosabbnak kell lenniük. Amcsiknál nincs ilyen komoly korlátozás.
Az említett TV esetében ez 500 nit, ami önmagában nem jelentős, mivel az amerikai tesó akár 5000 nitet is elérhet. De ez mint tudjuk nem mondható valós értéknek, és kalibrálva az rting is jóval kevesebbet mért.
Európai modellen ez még kevesebb lesz.
Hogy mi mennyire azonos a két modellben nem tudom. De emiatt biztos van eltérés. Ami HDR tekintetében az általános képminőség miatt fontos.
-
balojazz
aktív tag
Biztos vagyok benne, hogy a QMXK tesztek érvényesek a CXK-kra is. Amennyit láttam belőlük, Rtingsen nincs is (földfelszíni) tévéadás teszt, csak SDR általában: dimming, upscaling stb. A kijelző szerkezete nem más, és mindegyik glossy. Csak 1 helyen olvastam, hogy állítólag van az amcsikon plusz bevonat, de ez sem biztos; és ez is max a visszaverődéseken változtatna.
-
balojazz
aktív tag
Igazából van. Mindenhol azt olvasni, hogy a CXK brit és EU, a QMXK pedig USA piacra szánt elnevezés ugyanarra a tévére (illetve az Amazon használja a QXC elnevezést is). Olyan különbségek elképzelhetők, hogy más tévétuner van bennük, esetleg a kijelző egy picit más bevonatú,, más gyorsgombok vannak a távirányítón, de ennyi. Nem is volna logikus vagy rentábilis alapvető változtatásokat eszközölni a 2 piacra szánt tévék közt: olcsóbb a fejlesztés és a gyártás, plusz nem is indokolja semmi - az USA és Európa tévé-vásárlóereje azonos, és ettő még a közép-európai költési hajlandóság sem tér el olyan nagy mértékben, ami megérne extra budget verziókat fejleszteni, ahogy más termékeknél sem látjuk ezt. Bőven elég a termékeken belüli skálázás. De a nevezéktani eltérés megszokott.
-
turho
addikt
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Nincs bizonyság rá, hogy 100 ugyanazok a készülékek, mint az eu-s...
-
rainman72
nagyúr
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
[Itt] is meg lesz.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Amit én mindenképp betennék összefoglalóba, az a Smarttube alkalmazás telepítése: fejleszői módba rakás, downloader stb. Miután végeztem az alap kép- és hangbeállításokkal, az első dolgom volt rákeresni, hogyan reklámmentesíthetem a YT-ot. Nem tudom, ki hogy van vele, de havi 4800-at szerintem nem ér a reklámmentesség egy családban (nálunk pl majdnem pontosan ennyi a fűtés plusz melegvíz rezsije), de még a felét sem, ha egyedül használjuk. De persze ha ez szabályzatba ütközik, vagy ha ez mindenki számára triviális, hogy reflexből telepíti, akkor nem szóltam.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Az Rtings.com fenn van a C9K amcsi tesztje.
-
balojazz
aktív tag
Tré, az igaz, de gagyi probléma ellen gagyi házibarkács megoldással lehet küzdeni. Mivel hátlap, úgyse látszik. A probléma leginkább ott van, hogy nem változtattak a gyártás közben rajta egy V2 hátlappal (vagy ki tudja, talán meg is tették titokban), illetve ha elég kevés tévét érint, akkor egy utólagos garis hátlap-csereakciót vagy javítást is hirdethetnének. A gyártásba is be lehetne iktatni addig egy rezonancia-tesztet és egy köztes megoldást, míg az új hátlapokat öntik stb. De lehet, hogy megtörtént vagy épp most folyik. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy tudnak a problémáról, de leszarják, max csak akkor, ha viszonylag kevés érintett van.
-
mrmft
senior tag
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Itt beirod a keresobe es megtalalod, ez a 65C8K linkje.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Bármilyen tcl 65 colos tv doboz mérete érdekelne(hát c8k lenne a legjobb).
Mert padlástéri részre megy, és necces lesz a hely ahol felmenne!
Köszönöm. -
balojazz
aktív tag
válasz
nicu71
üzenetére
Engem biztos nem hagyna nyugodni a rezonancia. Csináltam egy gyors keresést, és azt találtam, hogy mindenféle méretben 6-7-8-as verzióknál előfordul, szóval konstrukciós hibának tűnik, valami olyasminek, hogy a hátlap bizonyos része rezonál, és valószínűleg elég egy megfelelő helyre betett extra támaszték, merevítő, alátét, szivacs. Ha tovább túrnánk a netet, talán lenne olyan eset, ahol megoldották, jó lenne egy szervizes példa, és akkor kihívni őket, és megkérni, hogy tegyék ugyanazt. Különösen bosszantó, hogy nem mindenkinél jelentkezik. Én azt tenném, hogy ráküldenék egy folyamatos basszust a problémás frekvencián, és egyujjas nyomogatással próbálkoznék, hátha egészen kis területre le lehet szűkíteni a rezonanciát, és akkor ott kezdeni valamit a hátlap alatt a szervizessel. Alternatív megoldásként a hátlapon kívül is próbálkoznék: ha pl a VESA-négyzeten belül vagy közelében van az a bizonyos terület, valami extra fémlemezt/merevítőt lehetne csavarozni a fali rögzítők alá/fölé/közé, sőt még az alá is lehet valami párnának alkalmazott gumigyűrű vagy linóleum-darab. Vagy gariban csere esetleg, de biztos nem nyugodnék, míg meg nem oldom.
-
nicu71
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Tehát valószínűleg a 75s masszivabb konstrukció mint az 55,és ez a hangban is jelentkezik.Egyet tudok érteni/föleg ha be van kapcsolva az "egyenlítő" azaz az equalizer, és alacsony hangerőn nagyon szép basszusokat hallani.Én itt kicsit visszavettem a mélyeket,és igy nem rezonál, viszont szépen szól.
-
-
balojazz
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
A tengerentúlon rendre QM6K-QM7K-QM8K a C6K-C7K-C8K neve, és amennyire tudom, csak az a különbség, hogy a kijelző matt(abb). Azon csodálkoztam pár hete a tesztek böngészése közben, hogy milyen drámai különbség van a 3 modell pontozásában, különösen az alsó kettő közt, ahol csak a 7-es tűnik elfogadhatónak/jónak, míg a 8-as egészen fasza. De a 8-as árát már sokalltam azért, ár/értékben 412-ért egy 75C7K igen jó, a képminőség (és a hang) miatt talán a legjobb vételnek tűnt bármi máshoz képest is ebben a méretben.
-
-
balojazz
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Épp ezért választottam inkább a 75C7K-t, az Rtings eléggé lepontozta a C6K-t brightnessben, és a szöveges teszt-összefoglalóban is kiemelik, és az ellenjavallatok közt említik, hogy "too dim in HDR to provide a truly impactful HDR experience". A részpontozást is végigpörgettem, és sajnálattal, de elvetettem az olcsóbbik modellt. (Mondjuk minden másban is gyengélkedik: kontraszt, fekete stb.)
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom hogy itt a forumban mennyire tudott de a C6K max fenyereje 620 nit korul van.
-
balojazz
aktív tag
válasz
nicu71
üzenetére
Na most meghallgattam a 75C7K-t, és tényleg csak kb 40-es hangerőig erősödik a basszus. Viszont addig szép tisztán hangzik, már-már rezonál a mellkas (de azért még nem, persze). A 40 egyébként már az a házibuli-hangerő, ahol kiabálni kell egymáshoz, hogy értsétek. Szóval pl Billie Eilish Bad Guy c. száma szépen brummog és cincog 40-ig. Fölötte már úgyis HiFi kellene, tévétől ez igen szép teljesítmény. Ami nagyon tetszik a hangzásában, hogy 3-4-5-ös hangerőn nézve filmet (éjszaka, amikor mások alszanak) is nagyon gazdag basszusok jönnek. Ebben a bő félórás zenei tesztben sem tapasztaltam semmiféle rezonanciát.
-
Próteusz
csendes tag
Sziasztok!
Valaki be tudná árazni a TCLS405200 kifutott, 2 éves, már nem garanciális TV-m. Köszönöm.
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát, a reklámjaik miatt, még amiatt, hogy a korai tesztek nem vizsgálták ezt mélytehatóan, én úgy érzem, hogy jogosan haragszom rájuk. Amikor vettem, ps4-em volt, ott nem tűnt fel. Az első tesztek alapján Best budget gamer TV volt. Elárulhatták volna anno, hogy van 4k120, barátom, de akkor fos lesz a kép
szóval én nem szeretem a hazug reklámokat, és az akciós 288k is fáj ma is, ezek fényében...
Nem vigasztal, hogy tudom, a Sony nak is volt ilyen kummantása... -
turho
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ok, köszi az infókat. Most nem tudok fotózni, de a korábbi rtings topicban leírják jól. 4k60-on tiszta tűéles kép, ost, SX, pc....4k130-on még minden maszatos lesz, vonalvastagodás, homályos kép a legfinomabb részletek vesztésével, cserébe a képfrissítés freki stimm. De piszkos ócska trükk volt ez a TCL részéről...bő 3 éve pont amiatt vettem meg a 65c728-at, mert de nagyon reklámozták a vrr meg a 4k120 "képességeit". Aztán volt pofára esés. A vrr-e is xar mellesleg. De az csak hab a tortán. Egy 4k60 QLED, ami egy trükkel tud 100-120 Hz-et.... Került anno 288k-ba. És hát, a feketéi is szürkék, a csúcsfényereje csak sötétben ok.
Full hibátlan, talán elmegy 150k-ért....
-
kokokka
addikt
válasz
classic B
üzenetére
Egy gyári frissitesem volt, miután kivettem a TV-t a dobozból. Azóta csináltam még hármat telegram-ról, az ég világon semmi baja nincs aTV-nek sőt, sokkal de sokkal jobb lett. Gyárilag akadt a Netflix, belső lejátszó és a YT is és ezt az első, TV-ről elérhető frissítés se javitotta meg. Még mindig ilyen lenne, ha nincs a Telegram.
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szia! Még gondolkodtam, önmagában a chroma nem okozhatja a lentebb linkelt problémát, amiről itt is beszélnek. (Homályosodó kép, interpolált jellegű képromlás, kvázi felsklálázott 2k kinézet - amennyiben 4k60-ról 4k120-ra váltasz.) Fontos lenne tudnom, de szerintem mindenkinek, hogy XXL TCL QLED modellek hogyan kezelik le a 4k120 inputot.
Tesztelni egy pc-vel egyszerű, szemmel is látszik.(Anno ezért morogtam a 75c728-amra, és bár együttélek vele a mai napig, és 4k120-on használom, a képélességet a tv-n fel kellett emelném 75-re, a Pc-n DLSS Q beállítás mellett 67 százalék shapnesst kapott - így van kvázi "éles" kamu4k12p0, de a legfinomabb képrészletek így is sánták. 4k60-nál nincs csalás, ott tűéles).
És még ezen múlna az is, megvegyem-e azt a 75c835 tévét...
Köszi aki elolvassa, segít tesztelni.
főleg ha 835-öse van.
De érdekelne az is, a c7k és c8k, vagy a 75c805 már mentes-e ettől a 4k120 homályosodás stb. problémától. Már a Windows asztalon azonnal meglátszik, életlenebb, plasztikusan a kép, egy sima intézőben is "szegélesebbek" a betűk, vonalak. 4k60-on az is tiszta. Teszem hozzá, vagyonért vettem HDMI kábelt, hogy kizárják a kábel bárminemű hibáját. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
KoVee84
üzenetére
Nem tudom a tied hogy működik(nem lehet külön hangosítani a soundbar-tól) ---ha most az optikát használom manuálisan ,nincs a tv-nek hangja, így ha csak a tv hangszóróit akarom használni, vissza kell állítanom, pld aut-ra ---- utolsó frissítés előtt a mélynyomóra volt állítva manuálisan (akkor jött át az optikán kívül a pld 5.1 --aut-ban nem) ,ez azért szerettem mert ha nem akartam épp mozizni ,volt tv hang is, nem kellett a menüben állítgatni vissza (csak optikán ugye nincs tv hang ,autómatán mint írtam nem jött át a 5.1 vagy dts) Amúgy mikor a mélynyomón volt frissítés előtt, a tv-t ugye lehetett hangosítani az 5.1től függetlenül ,de legalább 1esen kellett lennie mert 0-ban lekapcsolt a házimozi hang is
amúgy ez se így működik, a legutolsó gyári frissítés után -
classic B
senior tag
Nekem a TCL-lel sok bajom volt. Lehet még most is az lenne, ha nem kavarok a telegramos szoftverekkel, mert onnan indult minden probléma.

Samsung OLED-re váltottam mérgemben, azzal az ég világon semmi bajom nincs (kop-kop-kop). Múltkor volt egy kis bajom a Q-Symphony miatt, de ezt orvosoltam azzal, hogy kikapcsoltam.
Nincs DolbyVision, nem is hiányzik. TCL-nél se vettem észre sok különbséget DV és HDR között. Az olyan vakoknak, mint én elég ez... -
Swenk
aktív tag
"Miután nekem még soha nem jött Ota frissítés,..."
Sem a 65C805-re sem a 65C765-re.
-
Swenk
aktív tag
válasz
classic B
üzenetére
Miután nekem még soha nem jött Ota frissítés, elkezdtem én frissíteni, tettem oda-vissza fw-ket, baj nélkül, és teszem is, ha van és kell. Hasonlót sem a Samsunggal, sem az Lg-vel nem tudnám.
Ezeknél eszembe sem jutott, hogy én kavarjak. Olyannak kellett elfogadnom, amilyen volt. Kapod, amit kapsz, választhatsz néhány alkalmazásból és annyi. Ha tetszik, jó, hanem, hát.....Érdekes, hogy senki sem szidja ezeket a tv-ket: nem tudja DV-t, nem baj stb.A TCL ennél sokkal nyitottabb, talán ezért sokkal nagyobbak az elvárások, és erősebb a fikázás. Szerintem. -
classic B
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Az akkori helyzetről tudok nyilatkozni, nem tudom mi változott azóta.
Képernyőképet vagy fotót is kértek tőlem sok mindenről, többek közt a tv névjegyéről, ahol a szoftververzió is látható. Innen azért látható mi a helyzet, ha ezt keresik...@Swenk: pontosan ezt tettem én is miután megtagadták a garanciális javítást, meg kicsit "fenyegetőzni" kellet, aztán vállalták a szervizelést.
Amúgy a telegramos fw telepítés után OTA frissítés működik egyáltalán?
-
Swenk
aktív tag
válasz
classic B
üzenetére
Nekem tavaly simán cseréltek itthon alaplapot, és meg sem nézték, hogy milyen Fw van rajta. A vevőszolgálat hivatalból ezt mondja. És addig amíg a frissítéseket ugyanolyan tv-hez - nem tudni milyen elv szerint-van aki megkapja, van aki nem, addig ne ugráljanak. Én is meg vettem ugyanazt a tv-t, akkor, ha van rá frissítés, az enyém miért nem kapja meg, hiszen a frissítések hibákat javítanak, jobbá teszik az eszközt. Ezt kell számon kérni a magyarországi képviselettől, ha erősködik. Ha pedig tilos a Fw házi rátöltése, védjék le az eszközt, ne adjanak lehetőséget erre. A tv amúgy ellenőrzi telepítés előtt a Fw-t. Ha tilos, akkor miért csinálja? Szerintem nincs ezzel gond. Nem kéne ezzel riogatni másokat.
-
KoVee84
senior tag
válasz
Cartmenn
üzenetére
Én azzal szívok a C7K-n, hogy optikával van rákötve a soundbarom, a TV-n a hangkimenetet pedig automatára állítva. Alapjból a tv hangszórói szólnak, ha csak tvzünk. Ha viszont filmet néznénk, akkor bekapcsolom a soundbart, meg is jön rajta a hang, de a TV hangszórói is aktívak maradnak, szóval az egész viszhangzik. Marad a manuális kimenet váltás?
BTW arra mi a megoldás TCL-nél, hog ylekódoljam a gyerekek elől a youtube appot? Sony-féle android tv-n szögeygszerű volt, ennél viszont nem találom.
-
classic B
senior tag
TCL Ügyfélszolgálattól még tavalyról. Nem tudom mennyit fejlődött vagy változott azóta az egész hazai képviselet és a hozzáállásuk. Az biztos, hogy ezekről a telegramos firmware-ekről tavaly semmit nem tudott a magyarországi TCL.
Ha azóta teljesen másképp állnak hozzá, meg elfogadott egy chat appból letöltött firmware, akkor elnézést, és hajrá...

Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Samsung QE50Q80D 50" QLED 4K Dolby Atmos Smart TV / AirSlim dizájn
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Hisense 85A6EG 215CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM UJ MODELL! AKCIÓ!
- Új, bonatlan Philips 43" (108cm) 4K LED TV - 43PUS7609/12
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

és akkor megint pislogás.

szóval én nem szeretem a hazug reklámokat, és az akciós 288k is fáj ma is, ezek fényében...
ettol meg sokkal durvabbat is.