Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RobexX10
aktív tag
válasz bnorci71 #29638 üzenetére
Kép nálam azért számít. Feketével elvileg itt nincs gond. Ha kicsit gyengébb a kép azzal megbarátkozok én is a nagyobb méret (85") miatt.
Élőben is megnézem majd ha találok valahol kiállítva. Bár úgy is otthoni körülmények között derül ki, hogy milyen valójában.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz bnorci71 #29641 üzenetére
Próbálok változtatni a tesztek hosszán és felépítésén. Privátban simán jöhetnek a javaslatok.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Cartmenn
tag
válasz bnorci71 #29729 üzenetére
Nekem a 75 c805 alsó sarka elöl vagy 4 helyen meg volt nyomva ,egy azért láthatóan is ----kibontás se segített volna észrevenni,az a rész úgy le van amúgy ragasztva ,teljes kibontás után volt látható ---amúgy pedig a Tv úgy be van csomagolva ,csodálkoznék ha már úgy sérülne ,az enyém is inkább csomagolás előtt lett olyan
-
addikt
válasz bnorci71 #29785 üzenetére
Lehet, nem sűrűn használtam ezt a funkciót. LG -nél és Samsung -nál is sűrűn előforduló kérdés. Ott elvileg megy a szerviz menü mókolás, ha nincs.
Szerk.:
Szerintem 845 -nél sem lesz, mert korábban itt is kérdezték, de nem jött rá válasz. Majd hátha ír valaki okosabbat, pontosabbat.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
nicu71
addikt
válasz bnorci71 #29797 üzenetére
Mindenképp tedd rendbe a gagyi F-csatlakozót a koax végén,de ha Digi a szolgáltató,akkor a széteső kép az szinte a "védjegye" mióta a románok eladták Mr Jászainak.Leginkább Mozi mód ajánlott,és egész biztos sok a 100as Nálam SDRmódban árnyékos szobában bőven elég a 30.
Hamarosan kész lesz Vhiktor Yt csatornáján az optimális beállításokat tartalmazó videó, addig is ajánlom nézz rá 835 beállításaira ,az jó kiindulási alapnak."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Celtis
veterán
válasz bnorci71 #29806 üzenetére
Tv adásnál a local dimming ne legyen max, csak közepes.
Egy focimeccsen ki lehet próbálni miért. Miközben a kép jobb oldalán látható a tv műsor a bal oldalon a local dimming menüben lépkedni kell a max és közepes között OK gomb nyomás nélkül és alaposan figyelni a hatást a képen, főleg mozgás közben. (lüktető háttérfény, sötétebb folt a világos elemek körül.) -
-
nicu71
addikt
válasz bnorci71 #29841 üzenetére
Elképzelhető hogy közvetítés,vagy bármi más,de nem hinném hogy a tv hiba, ugyanis az olimpia alatt nálam is volt,de talán egyszer-kétszer,és csak ott és akkor.
A CI card nálam egy ezeréves UPC, /még nem volt ok hogy kicseréljék vodásra,meg már minek is,azt se tudjuk ,mi lesz ha a 4IG bevadul/bekapcsoláskor kiirja hogy üdvözöl,és azonosítás,ez kb 2 másodperc .Nem tudom nàlad mi okozza ..."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29841 üzenetére
100/100-as jelnél is képes a TV törni a képet, ez olyankor tud előfordulni (nálam is történt ilyen) amikor a jel erősség túl erős és ilyenkor a túl erős jellel a TV nem tud mit kezdeni, nálam a Samsung TV-n előszeretettel fordult ez elő, aztán ráuntam és szoltam a Digi-nek hogy van ilyen kép hiba nálam, kijöttek a szerelők műszerrel rámértek a koaxra és tényleg túl erős volt a jel, beraktak a kábelre egy jel csillapítót és a hiba megszűnt, a jel erősség és a minőség így is maradt 100/100-as de már hiba nélkül.
Szóval ha nálad is túl erős a koaxon a jel akkor lehet ilyen kép törés (kockásodás) érdemes szólni a szolgáltatónak.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29847 üzenetére
LG TV esetén van kompenzálás, túl erős jel esetén vissza tud venni, van benne ilyen funkció, legalábbis azokban amiket én láttam benne volt.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Imi1981
veterán
válasz bnorci71 #29868 üzenetére
Igen az 1-2 másodperces színárnyalat váltogatás nálam is van c745-ön. Ez is csak tv adásoknál! Én m4 sport forma 1 alatt veszem észre mindig. Más forrásból se hangcsúszás se ez a színárnyalat váltás nincs. A másik ami még szokott lenni forma 1 alatt, hogy sokszor szétesik a kép ( mintha közvetítési hiba lenne) de ha neten nézem m4 sporton előben ott nincs ilyen. Aki sokat néz tévé adást annak nem ajánlanám a TCL C745 és c805-öt. Egyszerűen a tunerja sz@r. Vagy szoftveresen vagy hardveresen de sz@r.
Viszont letöltött filmek és streamingra jó szerintem. Nem tökéletes de jó. -
bnorci71
addikt
válasz bnorci71 #29877 üzenetére
Tegnap egész este a box ment semmi kép szín váltásos hiba, egyedül a pillanatnyi képmegállás ,de az véleményem szerint a box hibája.
Este azért átváltottam tv-re 1perc nem kellett és jött a szín váltás és nem egybefüggő színű felületen hanem a nézőknél ami mindenféle színben van. Olyan mintha ott a háttérvilágítás nem fehér lenne hanem RGB ledSzakértők mi okozza ezt a hibát és mi a neve mert gondolom csak van valami szakszó rá.
Most a férfi kézi meccs stúdió beszélgetésen csúszott a hang, de boxon nézzük
Azért bármennyire is kedvező az ára ez a hiba tv módban elég kiábrándító. Akár honnan nézzük ez még mindig egy TV-nek árult termék aminek ez az elsődleges funkciója.
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29910 üzenetére
File manager+ programot használom erre, a progival SMB-n felmászok a NAS-ra majd ott kiválasztom azt a fájlt ami nekem kell, majd Pl. a külső meghajtóra Ext4-re formázott SSD-re belépve oda beillesztem.
Ezzel a módszerrel a TV-n lévő fájlokat vissza is tudom tenni a NAS-ra.
Az hogy nálad mért ír ilyet a plex pontosan nem tudom, én inkább arra gondolok, hogy valamit nálad a Plex transzkódol és el fogy szerverből a szufla.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
addikt
válasz bnorci71 #29975 üzenetére
Napközben, egy fényes nappaliban azért kellhet a nagy fényerő. Persze a filmezés az más téma, akkor lehet simán besötétít az ember.
mikrofon:
Igen, ez meg a másik. HDR -nél és DV -nél az általános képminőség miatt van rá szükség.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29981 üzenetére
A TV 1 tuneres, de több szabványt az egyik csatlakozón CVB-T, CVB-C illetve a másikon CVB-S és S2, és ezt 2 bemeneten ilyen már több éve van.
-
alaves
addikt
válasz bnorci71 #29985 üzenetére
A problémáid a TCL-el megmaradnak később is, illetve mindig azt keresed majd. Fix pénzügyi keretnél neked kell dönteni a méret, képminőség, hardver, szoftver, egyéb kompromisszum tekintetében. Videophile nézőpontból, ha egyszer már "megízlelted" az OLED-et, utána nehezebb miniLED-re váltani.
Az tény, hogy árban a TCL a legjobb.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz bnorci71 #29990 üzenetére
Ha 706-on jó, akkor TCL gyengeség (blokkosodás, zajosodás a nagyobb méretnél jobban látszik, színváltogatásnál nem számít). Nyilván az adások bitrátája nem nagy, lehet a TCL kevésbé tolerálja.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
zsolt501
nagyúr
válasz bnorci71 #29985 üzenetére
Én szoftver hibára gondolok, de ezt így egyértelműen nem jelenteném ki, ha nagyon zavaró a hiba akkor én elállnák, mert ki tudja mikor javítják, ha egyáltalán lesz javítva.
Én a C805-ön nem nézek TV-t engem alapból idegesítenek már pár éve a TV adások.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
alaves
addikt
válasz bnorci71 #30011 üzenetére
Alacsony a bitráta és/vagy gyenge a jelminőség. Ha ez ilyen, akkor a vízilabda szinte nézhetetlen lehet. A Philips hardvernek + szoftvernek ezek szerint sikerül javítani rajta, de a TCL már gyengusz ehhez.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
zsolt501
nagyúr
-
Vhiktor
veterán
válasz bnorci71 #30052 üzenetére
819.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz bnorci71 #30044 üzenetére
Most néztem a kajak- kenu-t (M4 telekom optikai), ugyan olyan gyenge S90C-n is, mint az általad mutatott strand röplabda (még rosszabb a víz megjelenítés miatt). Kicsi a bitráta már ehhez, pedig legalább a sportcsatornának nagyobbnak kellene lennie.
-
gab1ka
senior tag
válasz bnorci71 #30079 üzenetére
Ilyen mélységekben nem értek a témához, nem akarok hülyeséget írni.
Én egyáltalán nem nézek tévéadást, csak F1-et, illetve az EB pár meccsét néztem, semmi kirívó probléma nem tűnt fel ezekkel, néha realtime online streamet nézve, néha másnap "leszedve" az adott közvetítést.
Az olimpiás videóba belepörgetve viszont teljesen egyértelműen látható hogy valami nem volt rendben, szóval én egészen biztosan nem az M4 Sport alapján dönteném el hogy egy tévé jó vagy rossz e, de ez csak az én véleményem.Amúgy sok TCL tulaj van itt, én másoktól ilyen villogós színezős bugokat nem láttam megemlíteni, persze valószínűleg nem mindenki csak olimpiát néz, mégis engem ez továbbra is arról győz meg, hogy nem a tévének van baja, hanem annak a csatornának.
(Ha minden mást rendben találsz, akkor nyugtasson meg a tudat, hogy az olimpiának nemsokára vége, a minden más pedig majd hibátlan lesz továbbra is )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- LG LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Háztartási gépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest