- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
showtekk
csendes tag
válasz
nicu71 #37947 üzenetére
Az sajnos nem, legalábbis én nem találtam ilyen opciót, illetve neten utánajárva azt találtam, hogy a TCLC805 nem támogatja. Amit én a hang beállitásokban találtam, az bluetooth + belső hangszoró de ezt még nem próbáltam lévén, hogy HDMI-n keresztül használom a soundbart nem pedig bluetoothon keresztül de ez bizonyosan nem a Tutti Choral Sound.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #37931 üzenetére
Persze hogy nincs, viszont nem kell 50 ezret sem elkölteni, hogy egy soundbarnak jobb hangja legyen, mint bármelyik TV -nek. Ahhoz képest majdnem! mindegyik TV -nek doboz hangja van.
Már egy ideje nem szempont a jó hangzás. Fontosabb a dizájn és a vékonyítás. Plusz nagyjából már mindenki gyárt külső eszközt, és elérhető áron korrekt minőséget lehet kapni. Ami nyilván fokozható, ha az embernek jobban nyílik a pénztárcája.
Nem csak a mély, hanem az általános hangminőség miatt is érdemes rá beruházni.
A piacon elérhető TV -k között teljesen elfogadható a C765. De amúgy szerintem a legtöbb embernek a C805 is az e tekintetben.
Szerk.:
Mondom ezt úgy, hogy járt már nálam néhány TV az elmúlt években (vagy éppen tapasztaltam otthoni körülmények között), és most is van olyan, aminek jobb hangja van a C765 -nél. Tehát nem azt mondom, hogy ez a csúcs.Pl. TCL -ből a C845, vagy Samsung QN és s90 -es széria, LG -ből C és G modellek. A C835 -öt nem ismerem, de ha többen mondjak biztos tök jó hangja van. Ezt simán elhiszem.
-
válasz
nicu71 #37913 üzenetére
"Én a 765-t venném,és lenne korrekt hang ,pazar képpel.Azzal nem lehet mellé lőni."
Hát kinek mi a korrekt hang. Én ismerősnek ajánlottam C765-öt úgy, hogy nem volt saját tapasztalatom vele, aztán mikor meghallottam náluk a hangját, kikerekedett a szemem. Iszonyat doboz hangja van. Mondom ezt úgy, hogy korábban volt C835-öm, aminek tök jó hangja volt (egyébként később ismerős is jelezte, hogy szerinte is gagyi a hang, így vesz majd soundbar-t inkább).
Nem rég jómagam is beruháztam egy C765-re. Próbáltam a hangot állítani, de az equalizer az egyetlen lehetőség, és azzal nem tudtam csodát tenni. Így meghagytam az előző TV-hez vett Hisense HS214-et, és így minden oké.
Szóval az én véleményem szerint az Onkyo-nak erre nem kellene büszkének lennie.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #37913 üzenetére
Az lenne a legjobb, de szerintem az már bőven túlmegy nála a kereren. Ahol meg közelebb van a 200 ezer körüli árhoz, ott megint nincs sajnos 5 év garancia. Csak 2.
Én inkább vennék C805 -öt 5 évvel, mint C765 -öt 2 évvel, ha nagyjából azonos áron vannak. Persze ez tökre egyéni dolog.
-
blueye
veterán
válasz
nicu71 #37880 üzenetére
Sajnos egyszerűen nem , én hagyom a francba
-
Probert75
addikt
válasz
nicu71 #37771 üzenetére
Egyelőre ismerkedek a menükkel, mert minden máshová került.
Egy dolgot viszont azonnal észrevettem! A külső fényérzékelő ki-be kapcsolva nagyon csekély a különbség. Este sötét szobában be szoktam kapcsolni, mert különben kifolyik a szemem, annyira világít. Elég sok időbe telt mire megleltem a gyorsmenüben, hogy hol van. És nem lett jobb, hogy egy lebegő szigetes háttérrel az összes energiaséma ott virít. Többet kell kattintgatni és léptetgetni. Jobb volt a beállítások menüben a részletes beállításai, és a gyorsmenüben alul csak egy volt, a ki-be. -
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #37760 üzenetére
Apropó frissítés. Én is a 486ot használom, viszont az ilyen USB-s frissítések után is tud találni a TV OTA-n új fw-t? Mert valaki írta anno, hogy hiába kapcsolja ki az ember az automatikus frissítést, van, hogy úgyis felrakja. De gondolom ilyen unofficial frissítés után nem tud találni új fw verziót. Vagy tévedek?
-
banuszzs79
tag
válasz
nicu71 #37643 üzenetére
Bocsi ha értetlen vagyok de nekem ez most nem tiszta ha itt vannak ezek a frissitések akkor ezek honnan jönnek a Tcl-től? Ha igen a tvm miért nem frissiti automatikusan magát 2022 ez a szoftver azt irja... Minden jó hát nem tudom sok helyen olvastam hogy új frissitésekkel szebb lehet a kép stb...Letöltöttem már a fájlokat de nem tudom feltegyem e... gondoltam hátha valakinek van tapasztalata...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #37006 üzenetére
Kodi amúgy biztos nem rossz cucc, ha belejön az ember, akkor nagyon sok mindent be tud állítani, és nem kell folyamatosan variálni vele. Ezt én is látom a videók, leírások alapján.
Két dolog miatt én sem éreztem késztetést arra, hogy megtanuljam. Egyrészt tényleg baromi egyszerű a Plex. Másrészt meg nem minden OS -en elérhető a Kodi.
-
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #36562 üzenetére
Nem ezeket, nekem alapból brutál mód mikro laggolt szinte minden tartalom, minden képmódban (kivétel a játék képmód) főleg a lassú mozgású dolgok, vagy ha az adott jelenetben esett az eső, cigaretta füst szállt, stb. A Kodi megoldás volt 3rd party streaming addonokkal, de nyilván fájó volt a dedikált appok használhatatlansága ennek ellenére.
Úgyhogy amikor kokokka leírta a varázsszavakat, miszerint ez a fw megold minden ilyen problémát úgy voltam vele felrakom, rosszabb csak nem lesz (412-n voltam előtte). Frissítés után megnéztem azokat a jeleneteket kb féltucat sorozatban amiket tudtam, hogy akadtak (Tulsa King, Almaecet, Párduc, Squid Game, Daredevil, American Primeval, stb) és nem hittem a szememnek, mert képes volt normálisan képkocka kimaradás nélkül lejátszani mindent az összes DV és HDR képmódban.
Egyébként azt hiszem valami 50-en volt az élesség a filmmaker módban, valami brutál mód felvolt tolva a csúszka.
A gamma beállítása is érdekes lett. Mostmár olyan opciók vannak, hogy BT.1886, 1.8, 2.0, 2.2, 2.4, 2.6, nálam a 2.2 lett a befutó.Amit még észrevettem, hogy néha van egy kis flickering DV Világosnál világosról sötét vagy szürkésebb tónusba váltó jeleneteknél, de ez valószínűleg valami beállítás lesz nekem, mert a DV sötét és IQ tökéletes. Mindent összevetve elégedett vagyok mostmár
-
kokokka
addikt
válasz
nicu71 #36517 üzenetére
Írtam már: 85C765. A Filmmaker mód levesz minden kép és mozgásjavítót ami csak létezik. Ezek ellen ágálltak a rendezők, ezért jött létre. De szerintem csak akkor teszi ezt magától, ha Filmmaker-es tartalommal eteted a TV-t. Van pár ilyen megjelenés (Mátrix, Sötét lovag) de gondolom ez gyári lemezekre értendő, amiket a "formátum" megjelenése után adtak ki. Sok minden nincs róla a neten, bár annyira még nem kutakodtam utána.
A T-exhibition amolyan galéria mód, elég látványos és hangulatos. Érdemes tesztelni a képek, videók alá tett zenék és hangok is sokat dobnak rajta. Van venne AI kép generálás különböző feltételek alapján, szórakozni ez is jó egy ideig. -
st6969
őstag
válasz
nicu71 #35941 üzenetére
Ha abban is lehet a fel-le gombbal az újra definiált sorrendben léptetni, akkor igaz
Régebbi Samsungon próbálkoztam a kedvencek listával, és abban nem lehetett átszámozni a csatornákat. Tehát, ha 4-es után a listában a 67-es következett, akkor a 4-esen állva, lefelé gombbal az 5-öst adta be, ha jól emlékszem. A másik gondom meg az volt vele, hogy bekapcsolás után nem a kedvencek listát adta default, hanem először át kellett rá váltani, és utána tudtam benne navigálni. De lehet, hogy a TCL-nél ez másképp van.
Egyébként, már csak azért sem bolondulnék meg, mert TV-t alig nézek...ellenben Netflix, Prime -
Stealth
senior tag
válasz
nicu71 #35389 üzenetére
Nem nevezi át a fájlokat, csak a "Videótárban", az eredeti fájlnév marad mindenhol.
Ha nem jól van megadva a fájlnév, lehet, hogy nem találja meg, de akkor feldobja az ablakot és tudsz javítani a "néven". Olyan is van, hogy másnak találja meg, mint ami, ezt is lehet simán javítani.
Menj rá a fájlra, amit nem talált meg vagy rosszul talált meg, majd középső gomb hosszan nyomva és Scan to Library -bocs, én angolul használom. Itt tudod manuálisan beállítani, amit kell. Eddig nekem minden ment így.
Nagyon fasza a Kodi, de rá kell jönni a logikára.Szerk: egyébként mindent be lehet állítani, mielőtt ráengeded a Kodit az adott könyvtárra, IMDB, Trakt, nyelv, stb, mindent.
-
bnorci71
addikt
válasz
nicu71 #35389 üzenetére
A Kodi ilyet csinált? Nálam sose volt ezzel gond.
Ez a Plex sajátja#35390 ρσгτσ
fogalmam nincs mit néznek, a gyári szám nekem nem volt jó a számláról? vagy nem is tudom honnan írtam be. Visszajött egy e-mail hogy adjam meg a megfelelő SN-t erre kaptak 3 fényképet a dobozon lévő vonalkódokról meg a tévé hátuljáról oszt válogassatok
Majd jött az e-mail ezzel a szöveggelTisztelt,
Mellékelten található egy tanúsítvány, amely megerősít az új TCL
eszköz 5 éves garanciájának
aktválását.
Kérjük, őrizze meg a levelet és a mellékletet a jótállási idő lejártáig.
Köszönöm,
A Partum d.o.o.
ebből lehet ha kellene a plusz garinál valamit csinálni már cak a sorozatszámot kérik megnézik a renddszerben hogy él-e és mehet a javítás.
Vagy szarakodnak majd papírral akkor kivágom az ablakon és veszek másikat -
kokokka
addikt
válasz
nicu71 #34958 üzenetére
Ne beszélj hülyeség! Aki itt akadásról ir, annak akad is. Nekem is szar a Netflix a TV alkalmazási közül, és a YT is akad. Itt nem arról van szó, hogy nem jó a tömörítés, hibás a net vagy egy apró anomália kerül a rendszerbe. Itt arról van szó, hogy konkrétan stuttering van jelen, így szar, nézhetetlen. Én inkább megforditanám amit írsz: sokan vannak úgy mint te, mindegy mit néz/lát, jól van az úgy!
-
bdominik98
kezdő
válasz
nicu71 #34759 üzenetére
Na igen itt jön ki az, hogy nem 1-2 évre lenne és Philips 65OLED769 - 410k ért lenne házhoz hozva.. 3 év gari nem 5 viszont OLED én az ambilightot nagyon szerettem egy spanomnál volt, kérdés a hang mennyire rossz kell-e soundbar egyből (az 50-es lg tök oké volt a 60-as viszont ritka fos) illetve az op-rendszer csak rosszat látok róla
nem értek ezekhez az okositokhoz abban a topicban valakinek DV vagy HDR-ben nem tudom már hol Fire-el asszem gyengébb volt a féynyerő.. na meg ez még 30k de lehet a netflix,yt és hdmi laptopról szokott menni az lehet okés lenne amitől tartok az a random védelmi funkciók bezavarása sötét kép pár perc után még sötétebb vagy egész statikusnál ugyan ez, beégés nem hiszem, hogy fenyegetne napi 5 órát megy átlagban
-
ρσгτσ
addikt
-
Stealth
senior tag
válasz
nicu71 #34124 üzenetére
Én ugyan így vagyok, napok óta olvasom ezeket a panaszokat. Nekem sincs semmi bajom, minden fluid, gyönyörű kép van.
Számomra érthetetlen igények is felmerülnek, azt ha nem jó akkor panasz van. Ezért kérdeztem feljebb "félig viccesen", hogy milyen szögben érdemes tartani a tv távirányítót... -
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #34124 üzenetére
Én örülök neki ha bevált komolyan. Mert amiket kiemeltél azokra nem lehet panasz, a színekkel nekem sincs bajom, a fény is elég komoly főleg ha sötét jelenet van és egy villogót vagy egy fényszórót ha felkapcsolnak nagyon durván visszaadja a panel. Szinte vakít és nem folyik szét a fény egyáltalán. De sajnos vagyunk egy páran akik ezzel a hülye hibával küzdenek. És lehet, hogy nem mindenkinek jelentkezik, de akiknek igen azok szívnak vele, mint a torkos borz.
Többieknek:
Egy Xbox játékmód VRR always on kombóval az akadás is megoldódik ahogy nézem Netflixen legalábbis. Ha DV játékmódban indítom el a filmet (Renfieldet néztem tesztnek) majd közben átváltok DV fényesre akkor az sem akad Xboxon. Ha DV fényessel indítom el akkor igen. -
ρσгτσ
addikt
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nicu71 #33545 üzenetére
Sport műsorokat nem szoktam nézni, így az nálam kiesik, szerencsére tényleg javult a helyzet az új szoftverrel, a mikró akadás még nem szünt meg teljesen, de az is javult, már kevésbé észrevehető az is nem annyira zavaró mint volt, ja és lényegesen kevesebbszer fordul elő.
Megjegyzem én PLEXEL hajtom, nálam ez a fő lejátszó program, a filmeket érintetlenük játszom le, szóval nincs le vagy felkonvertálás.
-
Padisah
tag
-
Imi3estNew
csendes tag
válasz
nicu71 #32960 üzenetére
Köszi az infókat!
Közben sikerült a Plex telepítés is egy kics csavarral: számítógépen nyitottam meg a play áruházat és onnan távolról telepítettem a tv-re, működik szuperül. Tesztképpen megnyitottam egy 4k hdr természetfilmet, szépen lejátszotta. (mozgásjavítás itt is kell azért szerintem)
Kicsit túlszaturáltnak tűnnek nekem ezek a hdr tartalmak, de nem tudom a tévé tolja túl a színeket vagy ezeket a filmeket direkt ilyenre csinálják. Van valami standard hdr anyag pl youtube-on ami nincs direkt túlszínezve? -
vata666
tag
válasz
nicu71 #31526 üzenetére
Nekem nem kell, kellett feltenni a Tv -re, mert selejtes a készülék amit hoztak. Így megy vissza és küldenek egy másikat. Készülékház hátsó felső része ahogy összepattan a tetejével. Ott volt egy... mintha egy patent vagy összeillesztés nem stimmel. Össze lehet nyomni, de nem marad úgy. Nem sikerült rendesen összeszerelni.
-
boborján2
senior tag
válasz
nicu71 #31425 üzenetére
Nagyon szívesen segítenék , de az enyém be van már konfigolva és be van lakva. Nem szívesen akarnám "szétkapni"
Egyébként windows kodiban (gondolom ugyanez a tv is)
System-Media(lent fogaskerék expert nézet) - Library - Videos - Add videos - Browse - Add network location- :
Kitöltöd adataiddal , majd ok
Itt egy katt a sorra ami megjelent és OKA következő ablako OK, majd azután adsz egy fantázia nevet a megosztásodnak és kész.
Ezután a főmenüben a video almenüben már látható és böngészhető a megosztás.
Remélem nem hagytam ki semmit sem
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
nicu71 #30883 üzenetére
Ugyanaz a helyzet azzal is. Ki fogok próbálni másik kábelt, amúgyis terveztem venni 2.1-es HDMI-t, illetve olvastam olyat, hogy meg kell nézni a refresh rate-t a Windows-ban, hogy a külső eszközhöz mi van beállítva. Én azt gondolom, hogy valami beállítás híja lesz, csak még rá kell jöjjek, hogy mi
-
st6969
őstag
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30672 üzenetére
,talán a fenyőknél mintha lenne egy pirinyó folytonossági hiany a Vérapónál
Na ja. Igen ott akad. Szerencsés vagy ha nem zavar, sőt észre sem veszed. Majd teszek fel normál sebességű videót, hogy nálam milyen. Össze lehet hasonlítani majd Qtya123-éval esetleg te is készíthetsz egyet.
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30664 üzenetére
Mozi mód, minden képjavító kikapcs, local dimming high. De mozgásjavítással és dimming nélkül is jön. A DV sötét/világos módtól viszont erősen függ, hogy hol és mennyire akad.
- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
- A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- DELL T40 EMC Szerver
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest