- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
freeland0806 #39209 üzenetére
"Vagy a CRT televíziókon nem volt ilyen látványos?"
Szerintem itt a lényeg. A CRT TV-k amúgy is nagyon villództak (mármint nem az utolsó példányokra goldolok, amik akár 100 Hz-t is tudtak emlékeim szerint). Szerintem nem volt annyira látványos. De ettől függetlenül, mint már kiderült, az én ízlésemnek pont, hogy kell a 24 képkockás "villódzás". Ami linkelve volt videórészlet, az tényleg elcseszett konvertálás lehet, azért nem erről beszélünk. Normális 24-es felvétel azért nem ilyen. Lásd pl. az általam említett Alien 2, ami gondolom szintén 24 fps-ben rögzült annak idején és hát tele van gyors mozgásokkal.
"... minőség és mint adathordozó ..."
Engedd is el
Én is azt teszem. Ez nem a minőségről szó ezesetben. Pont ez a lényege, hogy az pont nem lényeg ebben a műfajban. Ez az adathordozóról szól valójában, annak van "lelke", a maga hibáival, de a lényege az, hogy fizikailag rajta van a szalagon a film. Mégjobb lenne persze otthoni körülmények között 35 mm szalagról vetítetni, de hát az kissé körülményes lenne. A munkahelymen van 2db ilyen böszme vetítő is, de hát ~2 tonnát nem tudok hazacipelni, pedig amúgy régóta ki akarjuk selejteni
(moziként működtünk ~20 évvel ezelőttig).
Írtam korábban, hogy én mókus vagyok, szóval ezzel ne foglalkozz, vannak filmek, amiket így szeretek nézni és kész
Azzal is tisztában vagyok, hogy ez manapság teljesen értelmetlen és ésszerűtlen, ezt tényleg csak az érti és csak az tudja értékelni és szeretni, akinek ez a mániája (és esetleg ebben nőtt fel, mint én. Én a '80-as években voltam kisgyerek, akkor jöttek be nagyjából a VHS magnók és filmek). Amúgy meglepően sokan vagyunk VHS fanok, a Facebook tele van VHS adok-veszek-gyűjtök csoportokkal. Olykor megdöbentő árakon cserél gazdát egy-egy ritkább gyári műsoros film. Ez egy hobbi, kell hozzá kellő elszántság, hülyeség, ferdeség, miegymás
És van egy fajta hangulata, amikor ilyen módon "mozizol". Mindegy, ízlésen, hobbikon és gyűjtőszenvedélyeken értelmetlen és kár "vitázni", mert hülyeség és teljesen haszontalan úgy is mindegyik
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest