Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

válasz freeland0806 #39209 üzenetére

"Vagy a CRT televíziókon nem volt ilyen látványos?"

Szerintem itt a lényeg. A CRT TV-k amúgy is nagyon villództak (mármint nem az utolsó példányokra goldolok, amik akár 100 Hz-t is tudtak emlékeim szerint). Szerintem nem volt annyira látványos. De ettől függetlenül, mint már kiderült, az én ízlésemnek pont, hogy kell a 24 képkockás "villódzás". Ami linkelve volt videórészlet, az tényleg elcseszett konvertálás lehet, azért nem erről beszélünk. Normális 24-es felvétel azért nem ilyen. Lásd pl. az általam említett Alien 2, ami gondolom szintén 24 fps-ben rögzült annak idején és hát tele van gyors mozgásokkal.

#39203 boborján2

"... minőség és mint adathordozó ..."

Engedd is el :) Én is azt teszem. Ez nem a minőségről szó ezesetben. Pont ez a lényege, hogy az pont nem lényeg ebben a műfajban. Ez az adathordozóról szól valójában, annak van "lelke", a maga hibáival, de a lényege az, hogy fizikailag rajta van a szalagon a film. Mégjobb lenne persze otthoni körülmények között 35 mm szalagról vetítetni, de hát az kissé körülményes lenne. A munkahelymen van 2db ilyen böszme vetítő is, de hát ~2 tonnát nem tudok hazacipelni, pedig amúgy régóta ki akarjuk selejteni :) (moziként működtünk ~20 évvel ezelőttig).

Írtam korábban, hogy én mókus vagyok, szóval ezzel ne foglalkozz, vannak filmek, amiket így szeretek nézni és kész :) Azzal is tisztában vagyok, hogy ez manapság teljesen értelmetlen és ésszerűtlen, ezt tényleg csak az érti és csak az tudja értékelni és szeretni, akinek ez a mániája (és esetleg ebben nőtt fel, mint én. Én a '80-as években voltam kisgyerek, akkor jöttek be nagyjából a VHS magnók és filmek). Amúgy meglepően sokan vagyunk VHS fanok, a Facebook tele van VHS adok-veszek-gyűjtök csoportokkal. Olykor megdöbentő árakon cserél gazdát egy-egy ritkább gyári műsoros film. Ez egy hobbi, kell hozzá kellő elszántság, hülyeség, ferdeség, miegymás :DDD És van egy fajta hangulata, amikor ilyen módon "mozizol". Mindegy, ízlésen, hobbikon és gyűjtőszenvedélyeken értelmetlen és kár "vitázni", mert hülyeség és teljesen haszontalan úgy is mindegyik ;]

Új hozzászólás Aktív témák