- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
gabber01 #39515 üzenetére
Megnézném egy vakteszten pl. 100-ból mennyi ember mondja meg éppen melyik van bekötve
Persze értem én ,hogy egyes helyeken otthoni környezetben a 230v tápkábel sem mindegy, annak ellenére hogy az is csak rézből van és a transzormátortól a villanyóráig még mindig ugyanaz a kábel van és az is lesz. Vagy hogy a hangfal vagy bármilyen kábelt be kell járatni, mert utána szebben szól
Aztán ki tudja , lehet ennek a 40 euros kütyünek detto ugyanaz a három euros a belseje. Találkoztam már az ebay-es 1500forintos D/A konverterrel magyar bolt polcain 8000forintért, csak épp más volt a "márkája" , amúgy pont ugyanaz mint az olcsó
-
boborján2
senior tag
válasz
Stealth #39481 üzenetére
Nem értek egyet. Nálam pl. a tv a lejátszó és soha semmi gond nincs az ilyen anyagokkal.
(plex,kodi,vimu,jellyfin)
Ebből eredően feltételezem ,hogy értelmes képességekkel bíró ,akár olcsóbb külső lejátszóknak ugyanúgy semmi gondjuk ezekkel.Természetesen a válogatós teljesen zárt rendszerű pl LG tévékkel ez biztosan nincs így, de aki azt választotta az konténerezze át magának az anyagot, vagy töltsön olyat amit megeszik.
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
mikrofon #39446 üzenetére
Nalam a tv a lejátszó, egyik ilyen alapsáv+DV sávos filmmel sem volt még gond.
@kokokka
Már leírtam én is és más lényeget.
Ha tesztelni akarod akkor probáld UFO féle DV rilízzel ,ami single track,single layer. Rögtön nem lesz HDR10+.
Ha tudja akkor DV lesz,ha nem akkor zöld-lila kép. Esetleg lejátszási hiba. -
boborján2
senior tag
Ha csak úgy rád hagyta az még fogcsikorgatva elmegy kategória, de igazából úgy élni nem lehet nyugiban ,hogy mindent is extrán betankolok ,mert ki tudja mi lesz.
Ha elmúlik a net vagy csak korlátozzák, akkor tuti nem az lesz a legnagyobb gond hogy mennyi film van otthon offlineba. -
boborján2
senior tag
Szökevény című Harrison Ford filmet pl. kizárólag VHS-ről láttam eddig és évente 1-2 alkalommal tuti megnézem ilyen módon.
Amikor már a DVD is felejtős, mint minőség és mint adathordozó, akkor itt már épeszű érvekkel nem tudok vitába szálni. Jobb ha elengedem.Viszont most hogy megkaptam az észosztást , miért rossz az nekem ami igazából jó, akkor szerintem lapozhatunk.
-
boborján2
senior tag
Jól írták korábban ,ízlések és pofonok.
Házfelújítós csoportokban is olvastam olyat,hogy a régi bútort pl. restaurálva meg kell hagyni,mert a ház azzal szép és az a házé.
Konkrétan hidegrázást kapok a régi bútoroktól, nem tudnék létezni olyan házban.
Így van ez a filmekkel is. Egyszer valahol valaki kitalálta hogy 24 kockával frankó. Oké szép és jó, de van jobb.Ha ennyire művészlelkek vagytok (nem sértésből írom)
akkor gondolom pl egy 1984-es filmet is korának megfelelő eszközön néziket, és nem egy modern tévén , ami bár lehet 24fps , de mégis csalás ,mert brutál fénye és színei vannak es a katódsugárcső sem villódzik az 50hz miatt. Zenénél is ugyanezt tudnám elmondani. -
boborján2
senior tag
Ez nagyon egyszerű. A hagyományos celluliod filmet szkennelik és ahol esetleg sérült ott belejavítanak.
Ami valami más hordozón van, azt digitalizálják és AI -val felhúzzák a felbontását.Nekem nem jut eszembe VHS anyagot nézni. Ha csak nem esetleg valami régi családi video, de azt meg nyilván 20 éve digitalizáltam.
DVD SD-t sem nézek ,max akkor ha valami csak abban elérhető.
Nekem az a fura ,hogy a játékokat mindenki a világ összes fps-ével akarja játszani hogy abszolút sima legyen, de a filmet meg szándékosan nem.
Egy jó 120fps game után ,24 fps filmnél a szemem is kifolyna az fix. -
boborján2
senior tag
válasz
kokokka #39167 üzenetére
Általában van filmenként pár jelenet amin nagyon látszik , de igazából nem izgat.
Amíg egy film jó let tud kötni és az tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani, akkor vidáman elengedem ezeket a dolgokat.Összességében inkább így , mint a szaggatós mozigép effektussal
pl. most néztük az egyik Mission Impossible filmet, van benne gyors mozgás bőven, de esküszöm, meg nem mondom hol volt benne hiba a mozgásjavítás miatt.
Valszeg azért , mert nem arra figyeltem és észre sem vettem. -
boborján2
senior tag
Láma kérdés....
65C835 esetén mennyit javít a minőségen ha nem ő a lejátszó hanem külső eszköz , ami pl. a 24 fps filmet ,24hz -re váltva küldi?
Főként az az eset érdekelne ha a mozgás simítás (vagy mittudomén mi a neve
) maxra van húzva , mert úgy használom.
-
boborján2
senior tag
válasz
Viktorbáró #39153 üzenetére
Addig örülj még az a boxod van!
Csere esetén már androidosat fogsz kapni és hidd el, ott nem az lesz a legnagyobb problémád hogy két távirányítót kell használni.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #39144 üzenetére
Ha 2-5 filmről van szó , akkor pendrive. 1.-én ráteszed és elvagy látva 30 napra. Az vállalható.
Combosabb routerrel torrentezni , meg kiszolgálni ,az meg ilyen semmilyen félmegoldás , szerintem. Akkor már inkább elköltöm a combosabb router árának két vagy kétésfélszeresét és megvan a nas. Ha meg az megvan akkor van docker,fájlszerver,torrent,családi fotótár, telefon realtime szonkronizáció,automatizált biztonsági mentések ,plex szerver,dlna,jellyfin szerver ,stb... És minden egyben, egyidőben futtatva.
-
boborján2
senior tag
Nagyjából bármelyik. 65C835 -re ha JMicron vezérlős usb---sata eszközt rakok random HDD vagy SSD -vel az is megy, ha temu-s fogalmam nincs milyen nevű átalakítóval szintén megy gond nélkül.
Viszont arra készülj hogy hamar unalmassá válik a folyamatos dugdosás , úgyhogy inkább egy nas legyen a kiszolgáló ,a maga összes előnyével együtt.
Ha mégis az usb mellett maradsz ,akkor legyen egy 10-20cm kábeles usb hosszabbítód is, ami folyton a tv-ből lóg, csak hogy ne a tv csatit nyírd ki a folyamatos ki/be húzással. A kábel bármikor cserélhető , a tv usb csati már kicsit nehezebben.
-
boborján2
senior tag
válasz
szoltan70 #39056 üzenetére
A resetet említetted. ...
Én 1.5 év alatt kb. 3x frissítettem a tv-t. Most a 3. -nál kértem pici segítséget ,mert kicsit elvesztettem a verziókban a fonalat.
De ami a lényeg hogy soha nem reseteltem vagy állítottam vissza nullára. (android telefonnal sem csináltam soha ilyet)
Googlehomeról nem tudok nyilatkozni, szerintem soha nem használtam. -
boborján2
senior tag
Két samsung led is van a tcl mellett , elpusztíthatatlanok. A fiatalabban már nagyon sok évvel ezelőtt kiakadt a számláló 9999 óránál
.
A másikba bele sem merek gondolni,hány órá üzem van benne.
Porszívó szintén zenész.Nem tudom ezeket miből rakták össze.
Ellenben samsung telefonból már 2 is megkotlott.
Az egyiknek a hangszórója ,a másik az örök bootloop mezejére lépet egy havi frissítés után. -
boborján2
senior tag
Eurocsicsal sógornőm is megszívta.
2db nagy beépíthető háztartási gép, mire be akarta az asztalos szerelni ,kb.3 hét pihi után,akkor vették észre hogy mindkettő sérült.
Nagyon elrontotta ,hogy nem nézte meg a boltban. Most 30 napot kér a bolt még kivizsgalja a dolgot.
-
boborján2
senior tag
válasz
camrom #38989 üzenetére
Légyszi....használd a hozzászólásra válasz gombot.
Mert pl. fogalmam nincs mi 5 perc mert nem ismerem az előzményt.
Mindenhol azt olvasom ,hogy a régiónkba szánt modellek nem tudnak műsort rögzíteni.
Az már egy másik kérdés, hogy bizonyos márkák és modellek esetén a felvétel lehetősége service menüben bekapcsolható. Természetesen saját felelőségre, mert könnyen lehet csak papírnehezék a tévéből , ha nem tudod mit csinálsz. -
boborján2
senior tag
T615T03 (65C835)
Tud valaki legujjabb firmvarehez tapasztalatot és főleg linket adni?
Amit keresővel itt találtam az a link halott.
-
-
-
boborján2
senior tag
válasz
vargalex #36912 üzenetére
Mediamarkt tablet biztosításnál nekem csak annyit mondott az eladó , az a lényeg és jól véseem az eszembe ,ha eltörik,akkor nem a kutya volt, nem a szomszéd , nem a gyerek, hanem én magam és nem volt harmadik fél, csak én és a tablet.Minden más történet csak extra kavarás a biztosítás érvényesítésénél.
Persze el még nem tört úgyhogy nincs konkrét tapasztalatom. -
boborján2
senior tag
válasz
koppasz1986 #36772 üzenetére
rá a pkg file
-
boborján2
senior tag
Vicces hogy pont én ekézem a samu -t
Ahol elvileg pont az alábbi nyűg nincs.
Jelenleg egy streaming előfizetésem van életben tartva , az a skyshowtime, ês persze , mert hát miért is ne, ők az egyetlen ahol TCL tévén ,se HDR , se DV. De még a feliratozással is szívás van ,ha az android rendszerben be van kapcsolva a feliratok testreszabása.
Az 1bites üfsz meg természetesen azt sem tudja felfogni ,amit kérdezel ezzel kapcsolatban. -
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #36694 üzenetére
A tévékben nem szokott ilyen valasztahó opció lenni. Ha lesz is valahol ilyen ,akkor az az app an lesz.
Legutóbbi netflix előfizetésemnél meg is lepődtem ,hogy van az appban HDR on/off kapcsoló.
(Ami esetemben kb annyit jelentett hogy DV vagy SDR)@ρσгτσ
Végre a samsungosok is kapnak valami értelmesebb minőséget a túlárazott tévékre.
Valahol azt olvastam hogy 2025 végére akarják a teljes könyvtárat HDR10+ -ra is átgyúrni. -
boborján2
senior tag
Emlékszem amikor 10+ éve vettünk indukciós főzőlapot. Fél év után az egyik hűtőventi elkezdett halkan ciceregni forgás közben. Abszolút nem volt vészes ,meg működött rendesen, csak épp annyi hangja volt hogy ha nincs háttér zaj mellette ,akkor idegesítsen.
Kijött a szervizes ,na mondom 5 perc kicseréli és megoldva. Nem cserélte ki, elment és egy hét múlva visszajött egy csereutalvánnyal , ezt meg elvitte.
Azt mondta ez kuka. Wtf???
(bár attól a háttérben lehet megoldották okosba, de ez soha nem derült ki)Végülis jobban jártam, mert ez a modell már nem volt zanussiban, így helyette lett a közetkező ami egy picivel még jobb is tudásban és azóta is hibamentes.
Szóval csak azt akartam mondani ,hogy néha tudnak a gyártók/szervizek érdekesen kezelni egy garis javítást.
-
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #36654 üzenetére
Bár nem értek hozzá, de a szervíz szerintem a gyártó útmutatója szerint dolgozik.
Ha az van kiadva ,hogy a, d , c , d hibákra alaplap csere , akkor alaplap csere. A gyártónak egy alaplap az pedig nem egy nagy összeg a tömeggyártás miatt.
-
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #36556 üzenetére
....és majd kikapcsolt frissítéssel is jön egy frissítés ami elk..ja
Tűzfalban azonnal tiltani kell neki a saját szervereit amiről frissít, vagy dns-ben feketelistára tenni.(adguard home)
-
boborján2
senior tag
válasz
z123456z #36188 üzenetére
Kizárt hogy a TCL tv-ben ne lenne DLNA!
Egyébként a telefonból viszonylag könnyen lehet faragni akár ftp szervert is, és mivel androd tv bármit telepíthetsz arra is.
Sőt ajánlott is ,pl egy kodi. nem csak azért mert sok protokollt kezel,hanem a lejátszási képességei miatt is. -
boborján2
senior tag
válasz
Perillustris #36127 üzenetére
65C835 592fw.
Soha nem mértem , de kb 1perc kell neki szerintem.
Illetve nem igazán használom , mert az 592-vel stabil a gyorsindítás. -
boborján2
senior tag
válasz
vargalex #36114 üzenetére
Nem értem mi folyik itt gyöngyösön
,illetve a tcl -nél.
Amikor megvettem akkor frissült ez a része , de maga a firmware soha. Én frissítettem telegremról letöltött 592 OTA-val. (akkor ez tűnt a legjobbnak) Azóta már kijött vagy 5 firm ,azokra sem frissít. A napokban ,hogy nyomkodtam a menüt ,akkor látom van egy update , és ez volt az.
Illetve nem tudom nevezhetem e update-nak ,ha minden ugyanaz. Firmware azóta sem jön , bármit csinálok vele.
További érdekesség ,hogyja a tv hálózatát az otthoni adguardhome-on átengedem , egy árva dns kérése nincs amikor a frissítés keresésre rányomok.
Olyan mint ha a 835-ben ez rész halott lenne.
-
-
boborján2
senior tag
65C835
Ugyebár erre soha nem jön semmi, még keresve sem.
Kíváncsiságból benéztem az update menübe és volt egy ilyen
Rányomtam , lefutott 10-15 sec alatt , de nem változott semmi , még a kiadási megjegyzés dátuma sem. -
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35922 üzenetére
Az oké hogy ugyanazt adja ki, de akkor is biztosan újra van tömörítve. A tv stúdio átadja optikán pl bixen kersztül a jelet 10megabit/sec -el a kábeltársaságnak azt nem fogja egyik szolgaltató sem kiengedni,mert ilyen bitráta csak a diginél létezett kábelen , az is csak addig még nem került 4ig kézbe.
Az meg hogy milyen encoder milyen konfiggal van a dvb-t másik oldalán vagy bármelyik szolgáltatónál , azt csak ők tudják.Érdemes volna a hibázós és a jó streamből is rögzíteni 1-1 mintát , főleg amikor hibázik ,azt a részt valami pc progival alaposabban megnézni.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35915 üzenetére
Értsd: A tv csatorna a kimenő streamen olyat módosít ,hogy a szolgáltató ,efiknél lévő eszközei nem játszák le/belehibáznak a dekodolásba.
(egyébként nem gondolnám hogy ez megeshet , de sosem tudni)Ha én lennék a szolgáltató, akkor fix hogy encoderekkel újra kódolnám az összes csatornát a saját konfiguraciómban és azt tolnám az ügyfeleimnek. Ezzel biztosítva ,hogy nem lehet hiba ilyen tekintetben.
Egyébként hogy van ez a fű elszíneződés? Bocs nem követtem teljesen.
Mi a hiba ,mikor jelentkezik , melyik szolgáltatóknál, stb...Streamről tudsz mentést készíteni , vagy van olyan pl. mobilos videod amiben ez jól látszik?
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #35911 üzenetére
Nehezen hiszem hogy nem nyúlnak bele.
Szerintem a szolgálttaónak az a legjobb ha belenyúl, hiszen akkor tudja a saját disztribúcióját kézben tartani.Nem bírom elképzelni ,hogy azt megendedik ,hogy egy rajtuk kívül álló belenyúj a streambe és az "konrtolálatlanul" kiengedik.
Maximum olyan tekintetben nem nyúl bele ,hogy ha van txt az rajta is marad , vagy ha dolby hangsáv is van akkor az is rajta marad , stb...
-
boborján2
senior tag
válasz
st6969 #35902 üzenetére
Ez erősen környezet és felhasználó függő is.
Láttam már néhányat belülről. (TCL -t pont nem) Volt amelyik 1-1.5 évesen olyan retkes és ragadós volt belülről ,hogy kis túlzással csak védőltással lehetett megfogni. És ennek a teljes ellentéte is.
Az enyém (65C835) most 14-15. hónapos , az látszik hogy kopik rendesen , hozzáaeszen nem is kímélő űzemmódban van napi 6-8 órában, de attól szépen teszi a dolgát.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
Stealth #35765 üzenetére
Nekem 65C835 -re soha nem jön semmi, pedig már van rá vagy 5 firm azóta amit használok.
Akkor ezek azerint egy sem hivatalos?
Kétlem hogy írtak ennyi firmware-t ,de egyet sem engedtek ki. Főleg úgy hogy nagy bug nincs egyikben sem.Szerintem inkább az van hogy hivatalos az, csak a tcl firmware update része van elcseszve, legalábbis az én tévémben biztosan
-
boborján2
senior tag
válasz
Tomix24 #35678 üzenetére
Óriási szerencse hogy nem megy fel ami nem rá való.
Ha felmenne ,lenne egy drága és szép téglád tv helyett.Egyébként nekem is 65C835 van.
Melyik firmware van rajta?
Milyen bugok vannak ,ha van?Majd írd le tapasztalataid hogy mi változott és mire frissitettél
Egyébként nálam továbbra is fennál az a "hiba" hogy random várakozik amikor másik google profilt választok. Érdekesség ,hogy ugyanaz a el3 profil van egy xiaomi s gen2. boxon és az is teljesen random homokórázik profil váltáskor. Szinte egyidőben jött ez a hiba.
Tudom kaptam javaslatot ,hogy használjak mittudomén milyen youtube alternatív appot ,mert ott nincs ilyen.
De ezt nem szeretném ,mert családi prémium van ,annak az összes előnyével együtt kihasználva. -
-
boborján2
senior tag
Amíg bármilyen netes kapcsolat 200+ -ban van ,addig bőven jó.
Fölösleges méregetni,amíg nincs akadozás semmivel sem .
Olyan ez is mint a pixelhiba, ha keresed és megtalálod ,akkor folyton az fogod keresni. Ha nem keresed és vagy van vagy nincs ,akkor meg nem számít. -
boborján2
senior tag
Sziasztok!
TCL tv esetén miként lehet megfigyelni, hogy használat közben melyik app (akár a háttérben) mennyi erőforrást eszik.
Van egy olyan tippem , hogy valamelyik app nem megfelelően viselkedik és ennek akarok utána járni.Köszönöm.
-
boborján2
senior tag
Gyári lejátszó olyan mint pc-n volt az internet explorer
Jó hogy van , mert kell hogy valami legyen, de helyette vannak sokkal jobbak.
-
boborján2
senior tag
válasz
bdominik98 #35225 üzenetére
Én meg inkább azt mondom ,ne legyen végtelen kontraszt ,de a fényerőt tolja meg rendesen ahol meg kell. Sajnos az oled ebben az árfekvésben nem fogja tudni ezt megoldani.
-
boborján2
senior tag
válasz
wwenigma #35195 üzenetére
Ez csak az elméleti max az adott wifi kapcsolaton, ennyit nem fogaz ténylegesen mérni, de ha minden körülmény adott ,akkor nem lesz gond a fullos 4k anyagokkal sem. 200+ megabitet tudják a tcl tévék.
Csak megjegyzéskén ...Épp a telefonom is 2x annyit ír a wifi infóban sebességnek ,mint amit ténylegesen ki tud hajtani.
-
boborján2
senior tag
Ez az ikonra nem kirakható playstore elég defektes megoldás nálam is. A kereső természetesen nem talál semmit. Mint ha nem is lenne összedrótozva a keresősáv és a playstore.
Ez a gyors menübe rakás most nekem is egy pro tipp, erre nem is gondoltam eddig,mert alkalmazások között indítottam ,manuálisan kikeresve.
Soha nem fogom megérteni ,hogy ami jól működik (áruház gombnyomásra indít - keres - telepít) abba miért kell belenyúlni és elcseszni.
-
boborján2
senior tag
válasz
kkp900 #34640 üzenetére
Nem tudom. De az fix hogy a skyshow fejlesztője nem a legélesebb kés a fiókban.
-hangsávok összekeveredve
-forced feliratok hiánya
-androidon: az elmített felirat hiba, film adatlapján HDR de mégsem az és stb jóságok.Én csak a gyerekek miatt tartom meg ,mert a mesék 2000ft -ot megérnek ,hogy gombnyomásra nézzék.
Ha csak nekem kellene akkor 99% ,hogy instant dobnám. -
boborján2
senior tag
válasz
kkp900 #34638 üzenetére
Android rendszer beállításaiban kapcsold ki a feliratok megjelenítését.
Így kikapcsolható , ellenben nem lesz sem árnyékolása ,sem háttere a feliratnak. Nagyon sokszor kényelmetlen vagy olvashatatlan.
Egyébként ezt a skyshow megjelenésekor leírtam nekik emailban,de az 1bites ügyfélszolgálatuk nem is értette miről beszélek. -
boborján2
senior tag
Adott egy auchan mártás (qilive) bt füles.
Árához képest meglepően kellemesen szól mobillal, és jól bírja az akku is.Viszont ha 65C835 -höz párosítom ,akkor néma marad.
Beállításokat nagyjából végig zongoráztam.Valami kompatibilitási probléma van és engedjem el,van van valami megoldás esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Mikrotik routerek
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Ingatlanos topic!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest