Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
Sziasztok! Aki c835-t használ PC-n. Chroma Subsampling 4:4:4-t 4k 120hz-n tudja? Mert azt olvasni, hogy nem megy. Elvileg maga a Mediatek chip az oka és nem lesz megoldva.
-
ETOM
addikt
Ettől eltekintve még egy kis problémám van vele. (TCL 55C835)
Ha 120hz vagy 144hz-re van állítva olyan minta állítgatna valamit néha meleg lesz a kép néha meg hideg. 60Hz 4k-n nem csinálja. Amit találtam kikapcsoltam, de az a fényerőre vonatkozott. Mást kellene?Ilyen kábellel van használva: [link] RX 6600XT-vel.
-
ETOM
addikt
Az új kábel se oldotta meg. Végül arra rájöttem, hogy 4k 144hz 8bit úgy tűnik oké a VRR mellett is.
60-120hz HDMI1-HDMI2 porton néztem és csinálja ezt a hülye szín hőmérséklet váltogatást ha bevan kapcsolva VRR. Próbáltam videót készíteni róla, de annyira nem látszik: [link]
Pont úgy akartam használni, hogy 4k 120hz 10bit VRR.. mert úgy tudja a teljes local dimming-t.
144hz-n hiába állítom be VRR mellett látom, hogy local dimming low beállítást használ.Nem tudom, hogy az AMD driver miatt ilyen vagy a TV maga. Pedig "FreeSync Premium Pro" elvileg..
-
ETOM
addikt
[link] Vannak ehhez hasonló részek aminél a vibrálás zavar.
C835-n sikerült "eltüntetni" ha motion clarity>judder reductiont pl. 6-ra állítom.
Tegnap este 6-ra állítva jó volt. Ma vibrált pedig megjegyezte a beállítást. Újraindítottam menüből a TV-t és megint aktív lett a beállítás.
Az okozhatta a gondot, hogy gyors indítás bevan kapcsolva és úgy jött vissza alvásból? -
ETOM
addikt
válasz rumkola #15393 üzenetére
"Akkor nálad 4K 144hz RGB 8bit megy?"
Igen. Ha 144Hz-re állítom csak 8bit van AMD driverben. [kép] Ez a kábel [link]
Igaz feleslegesen vettem mert amit ezzel tud azt az 5000Ft-s 3méteres is tudta, de mindegy.Én azt is olvastam, hogy a 144hz-t csak AMD kártyákkal tudja jelenleg.
"Nekem a 144hz sehogy sem jó, egy idő után bevillog, zizeg, elmegy a kép. "
Ilyesmi nincs nálam. VRR nem az igazi azt nem használom jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
-
ETOM
addikt
válasz rumkola #15640 üzenetére
Nem a legjobb így sem. Talán az egyetlen ahol kb. jól működik a VRR az 4k 144Hz 8bit HDR off. Vagy ha VRR-t kikapcsolom úgy mehet a HDR is.
+Ha elállítom 144Hz-ről pedálul 120 vagy 60hz-re és bekapcsolom a VRR-t akkor jön egy újabb hülye bug ami windows asztalon a legidegesítőbb. Úgy tudnám leírni, hogy hideg és meleg között váltogatja a szín hőmérsékletet. [link]Nem marad más mit venni egy bika kártyát ami kitol jó sok FPS-t.
-
ETOM
addikt
válasz rumkola #15800 üzenetére
Ez az új fw (503 azt hiszem) nekem mintha javított volna a vrr+hdr kombon. Jól megy az FH5 egy órát toltam és nem jött elő eddig az az enyhe fényerő vibrálás. (C835 55")
Igaz olyat is olvastam, hogy visszavonták az fw-t azért nem ajánlja fel már.
Gamebart azt nem csak játék konzolnál lehet elő hozni?
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz rumkola #15805 üzenetére
Igazad van. Azt hittem csak konzolnál elérhető. Ez a rész zavart meg: [kép]
Nálam itt vannak beállítva a dolgok: [kép] És itt találtam meg gamebart: [kép]503 FW furcsaság: eddig VRR kikapcsolva belehetett játék alatt állítani a local dimming-t high beállításra. Aztán VRR visszakapcsolás után eltűnt ugyan az opció, de aktív maradt. Most viszont local dimming nem megy vagy csak low-n van ahogy nézem. 144Hz 4k.
Majd megpróbálom 120Hz-n mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz Rendo84 #15820 üzenetére
Jah ez bug nálam is ilyen azt hiszem ezért is raktam át angolra.
Gamerbart ezzel tudod előhozni pc-n: [link]"144 Hz: Win 11 és nvidia vezérlőpultban is 120 Hz-et látok. 144 Hz hogyan hozható elő?"
Én úgy tudom, hogy csak AMD kártyákkal elérhető jelenleg úgy hogy ne kelljen valamit mókolni a háttérben. (Egyedi felbontás/hz stb.)HDMI Mode: On állapotban van nálad? Próbáld arra beállítani ha nem.
-
ETOM
addikt
válasz Rendo84 #15831 üzenetére
A "game master" az csak akkor érhető el ha játékkonzol van csatlakoztatva ott írja is.
Az nekem sem érhető el csak a gamebar.Ott lesz a gond, hogy hiányzik a HDMI Mode rész ez lenne a "HDMI fejlett szabvány" magyarul?
Addig nekem sem ment a VRR míg ott át nem raktam automatikusról>bekapcsolt állásba.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz Vhiktor #16180 üzenetére
A coil whine problémára gondoltam.
Amúgy 144hz radeon 6xxx videókártyával beállítható mindenféle buherálás nélkül.
És megy is. Gondom csak 4k/144hz +VRR +HDR alatt van leginkább.
Meg ugye van szín hőmérséklet váltogatás féle dolog az is VRR miatt jön elő. Olvastam TCl telegram oldalán is több felhasználó észlelete.Szóval ami gond van a TV-vel. Az főleg a VRR meg a coil whine lehet.
V470>V503-ra mióta frissült a TV local diming hol megy hol nem PC játékok alatt. (VRR kikapcsolva oké)
-
ETOM
addikt
válasz winters123 #16183 üzenetére
Megy csak néha vibrálás jön elő. Vagyis Forza Horizon 5 alatt történt meg párszor. Az új FW vel (v503) még nem próbáltam. Ránézek majd.
[link] Talán ehhez hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz winters123 #16187 üzenetére
Na találtam mástól egy jó videót a VRR problémáról. [link]
Ami érdekes egyedül 144Hz mellett nem csinálja. Ott csak alacsony FPS-nél (vagy pl. töltő képernyőknél) van némi vibrálás. -
ETOM
addikt
válasz peternac #16250 üzenetére
#16248 rumkola
Igen a kikapcsolása megoldja a gondokat, de valahogy nem szívesen mondok le róla. RX6800-ra váltás javított a helyzeten nem jár annyit alacsony FPS-n, de azért ez se tud mindenhol 4k +100fps-t.
#16250 peternac
Ha találsz valamit jelezz pls. Én most várom az fw frissítéseket. Csak csinálnak vele valamit egyre többen jelzik.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Egyébként a "reset all és reset shop" vs menüből factory reset között mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz dgyuri0123 #16420 üzenetére
Az enyém ciripel mint állat ha fekete a kép, de ezért nem akarom szervizeltetni mert hátha szétcseszik.
De azért ennyi pénzért, hogy coil whine van mint a videokártyáknál..[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs