- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Kempingezés és sátrazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Kisebb C645-ös modelleknél működik a Game Accelerator fícsör, vagy ez csak 55" mérettől elérhető? -
Anubris
őstag
válasz
Krisztián42 #38698 üzenetére
Értem, így már világos.
És akkor szerinted erre a 2,5-4m távolságra jó a 85 col nem kell 75-ös? -
-
mike99.hu
csendes tag
Sziasztok
Két hete vagyok tulaja egy 75C7K-nak (Telekomos beszerzés) Egy 8 éves 65-ös Samsungot váltott. Annál amatőr szemmel is sokkal szebb a képe.
Egyenlőre egy olyan 'hibáját' találtam ami engem bosszant és nem tudok vele mit csinálni.
A tv hangja optikai kábellel erősítőre van kötve, onnan szól minden. Tv adást nézve a kép és a hang csúszik (a hang késik) ez csak akkor látszik ha pl hiradó vagy hasonló megy és látszik pontosan a szájmozgás. Megtaláltam a menűben a kép és hang szinkronizálására vonatkozó részt, ott lehet is -50-ig állítani a dolgot, de még akkor is a késik a hang (kevesebbet mint mikor az alap nullán volt)
Van más lehetőség is ezt állítani, vagy valami beállítással ezt kiküszöbölni? -
kokokka
addikt
válasz
Anubris #38692 üzenetére
Az oldalról azt jelenti, hogy nagyon oldalról. Amit írsz az teljesen szemből lesz. Nekem is így van, 250-es a kanapém, és nekem is 85C765-öm van. A feleségem kanapéja van oldalt a TV-hez képest, de még onnan is jó a kép. Ahonnan ő nézi, az kb. 45 fokban van a TV közepéhez képest, ott még biztosan nem romlik a szín. A TV meg tökéletes, ha ez mellett döntesz nem fogod megbánni.
-
Anubris
őstag
válasz
Krisztián42 #38689 üzenetére
Szia, köszönöm a választ, még a 85T8C-ot néztem, ott azt írja hogy tükröződésmentes a kijelző, de nem tudom a valóságnak ez mennyire felel meg.
Az oldalról az mit jelent, mert nálam a kanapé olyan 3,5 méter széles, (TV kb 190 cm) ha a TV-t kb középre helyezem el akkor azért jó lenne hogy ha a kanapéból űlve kb mindenki normálisan tudná nézni.
-
Krisztián42
kezdő
válasz
Anubris #38688 üzenetére
A 85c765 jó tv nekem az van.
Hátránya oldalról nézve nagyon torzúl csak szemből vagy nagyon minimálisan oldalról nézhető.
Tükröződik de ezt a nagy fényerő egyensúlyozni tudja.
Ps5 mellé tökéletes választás lehet tudja a 4k 120hz.Ár kategóriában jobbat nem nagyon lehet kapni.
Amennyiben bele fér még a 855öt ajánlom de az jóval drágább. Esetleg még az új modellek között érdemes nézelődni.
Kb ilyen a képe hdr ben bár mobilról fotózva nem adja a legjobb minőséget. Ki indulásnak jó lehet a kép. De mi denképpen menj el egy szaküzletben és nézd meg élőben is. -
Anubris
őstag
Sziasztok!
85 col méretben keresek TV-t, elsősorban letöltött pendrivos filmnézés és ps5 mellé. 85C765 és 85C765-ket néztem. Egy LG 49UF850V-t váltana, így gondolom bármelyik nagy ugrás lenne, de abszolút nem vagyok képben a mai trendekről, hogy mit lenne érdemes nézni. Nappali helyiségbe kerülne ahol elég sok fény áramlik be TV-vel szemben és oldalról is.
-
Bass
addikt
válasz
Krisztián42 #38686 üzenetére
Hát ez remek dolog
megpróbálom megkeresni
Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok mitől lehet h a TV random bekapcsol éjszaka? 50"C645 Köszönöm
-
#akcio
TCL 85C765 85" 4K QD-MiniLed Smart TV
449900 Ft | Árukereső: 549990 Ft-tól -
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Buxi72 #38679 üzenetére
Meg vagyok vele elégedve, de minden annak a kérdése, hogy mit mennyiért: például ha megkapnék egy 42"-os 4K TV-t 10 ezer forintért, nem panaszkodnék rá, még akkor se, ha a lehető legalapabb fajta lenne. Éppúgy a 98C7K-t is 40%-kal a piaci ára alatt hoztam ki, 3 helyett 5 év garanciával, ami sokat árnyalja a képet.
A véleményem bővebben a #38594-es kommentben olvasható. Számomra ez a TV OLED-szerű képet hoz, csak magasabb fényerővel, és az említett paneltechnológia hátulütői nélkül (beégés veszélye, fényerő ugrálása a képernyővédelem miatt, VRR flicker, PC-hez nem épp ideális pixelstruktúra, stb.).
Persze ehhez hozzáteszem, hogy én 99%-ban PC-hez fogom a TV-t használni, így a perspektívám is sajátos. Számomra fontos a magas képfrissítés (288Hz 1440p és 1080p mellett), a tény, hogy nem kell félni a beégéstől és nyugodtan lehet teljes képernyőn Google Sheets-t használni akár egész nap, illetve én a filmeket is PC-ről fogom indítani többnyire, most, hogy már a Windows 11 támogatja a Dolby Visiont (már egy 1080p BluRay forrás is jobb képet ad, mint egy Netflix stream, a 4K BluRay-ről már nem is beszélve).
A feketék egyébként gyakorlatilag tökéletesek voltak minőségi HDR tartalom esetében YouTube-ról, így szerintem a Netflixnek is rendben kell lennie (mindkettő tömöríti a képet). A képen minimális blooming látható a nő arca mellett, de ez a valóságban semennyire sem látszik, csak ennél jobban nem sikerült lefotóznom.
A C7K 75-ös méretben van. Ha arra gondoltál, a Telekomtól érdemes kihoznod, ott akár 200 ezer forint kedvezményt is kapsz rá az előfizetési konstrukció függvényében. -
-
Till@
aktív tag
válasz
Baga19830701 #38652 üzenetére
Persze, hogy nem találkoztak.
Az ilyen tévéket a boltnak küldik vissza.Tavaly rajtam kívül, azt hiszem volt még valaki, aki ugyanígy járt. -
kokokka
addikt
válasz
Morph76 #38668 üzenetére
Senki nem néz homogén képet, ha csak nem fogyatékos. Természetesen nem igaz, hogy nagyon oldalról nem torzulnak a színek, de a saját TV-ről is bizton állíthatom, hogy még extrém szögből sem nézhetetlen. Olyan szögből, ahol a régebbi tévéim már rég elhasaltak. Ha meg csak simán "oldalról" nézel egy filmet, nem látható a változás. Még akkor is, ha ez sokaknak hihetetlen.
-
GrandS
senior tag
Egy frissítés után a tv-n (P635) hiába választom ki a beállításoknál, hogy a hdmi1 legyen az alapértelmezett induláskor, mindig a google home jön be. Tudtok erre valami megoldást? Köszönöm!
-
válasz
rainman72 #38642 üzenetére
Akinek van Genius előfizetése vagy próbaidőszaka, meg tudja nézni, hogy ad-e bármilyen plusz kedvezményt az 55C765-re?
Akárcsak annyi, hogy díjmentes lehet vele esetleg a szállítás.
Alapból összesen +2 év garival (4 év) 265e Ft-ra jön ki az összeg, ami kb annyi, mint ahogy korábban Alzánál is volt, aztán Alzán az utóbbi pár héten bőven 300e fölé emelték, amíg aztán eltűnt a kínálatukból. -
rumkola
nagyúr
75c765 EMAG-on 370K
75c7K lekuponozható 428ezerre
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Amúgy viccesnek tartom, hogy a C8K és a C9K elvileg új panellel van felszerelve, aminek a fő vonzereje elvileg az lenne, hogy oldalsó szögből nézve is pontos, torzulásmentes képet ad a TV, erre fel netes tesztben pont, hogy azt írják, hogy nem jók a C8K betekintési szögei (illetve itt a kommentmezőben is csalódásként kategorizálta valaki az új panelt), míg én semmilyen torzulást nem látok a régebbi paneles C7K-val.
-
rainman72
nagyúr
-
turho
addikt
Sziasztok!
A 65c728-am hazug 4k120 megjelenítése a mai napig tüske a szememben. Melyik a legegyszerűbb , újabb 65"-75" modell, amit ajánlatnátok helyette. A lényeg: valóban tudja megjeleníteni a 4k120-at, ne csak ilyen memc még progresszív felező sunyi módozatban. (A 728 sajna ilyen, szóval 4k120-on picit homályosabb is a kapott kép). Köszi
(Lehet hogy eladom, elcserélem értékegyeztetèssel, tekintve hogy 4k-ban játszom, Pc-n...mert amúgy filmre, minden másra fullos, és homogén és szép a kép). -
Morph76
senior tag
-
lithium86
csendes tag
válasz
rainman72 #38644 üzenetére
Köszönöm szépen a(z összes) segítséget. Megrendeltem az eMag-ról az 55C765-öt. Remélem, hogy sokáig jó szolgálatot fog tenni.
(Kockáztattam: nem rendeltem hozzá kiterjesztett garit.)Alap, hogy Vhiktor beállításait meg kell venni hozzá (ha igen, melyiket), vagy azért nézzem meg, próbálgassam? (Nem értek hozzá és eddig nem is nagyon vacakoltam egyedi beállításokkal).
-
Morph76
senior tag
Beújítottam egy 85c9k-t.
Az biztos, hogy kalibrálni kell. (sajnos Viktorunk még nem ér rá...)
A WHVA panel csalódás, csak egy nagy Hype!(többet vártam) Minimálisan jobb az elődnél. Fényerő brutális, kontraszt is szuper. Nekem a C935-t váltotta. Egyelőre barátkozom a HDR beállításokkal, hogy balance, vagy detail, vagy high brigthtness legyen. Ez egy picit fura. Az biztos, hogy hardverből kinyomja a hdr 4000-es szabványt. Elképesztő dinamika van a képben. Nagyon jó local dimming. Elképesztő homogén a kép! Dirty screen egy szál sem! Ilyet még lcd tv-től nem láttam, 85" és nagyon homogén. A tv tunerje és felskálázása nagyon sokat fejlődött, van értelme végre használni a motion blur rásegítőt! 2-3-as állás és nagyon szépen simítja a svenkelésnél a rángatást. Több nyilván szappanopera effektet tol, és azt nem szeretem.
Megtartós, jövő évig mindenképp, amikor jönnek az rgb-ledes lcd-k, ott meglátjuk mi a kínálat. -
rainman72
nagyúr
válasz
lithium86 #38643 üzenetére
Ezt nagyon nehéz megmondani.
Igazából nem rossz választás az a tv még sokáig.
A C7K lenne talán jobb de ha egymás mellé tennénk lehet semmi nem látszana sok embernek,ez alapján akár még fél vagy 1 év távlatában is jó választás.
Most igazából a 2 év gari ami "hátrány",de ez van ha 250e alatt veszel tvt. -
rainman72
nagyúr
Mai árak eMag
55C765 230e
75C765 370e
75C7K kuponnal -30% 420e -
nicu71
addikt
válasz
Baga19830701 #38639 üzenetére
Hu... nagyon remélem hogy cserélik gyorsan, és nem akadékoskodnak,mert ez így ultragáz.Én már ezt olvasva is teljesen lehangolódtam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701 #38639 üzenetére
Személyes vásárlásnál 3 munkanapos csere, online vásárlásnál pedig 14 napos elállásod is van. Csak One -nál nem tudom mennyire komplikált, mert szolgáltatóknál nem mindig egyszerű.
Van ahol szimplán sztornózzák az egész sztorit, aminek van egy nem túl rövid átfutási ideje...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701 #38634 üzenetére
One accountra nézz fel, utána pedig keresd ki azt a dátumot, ami a megrendelés/vásárlás környékén, illetve után van. Elvileg ott kell lennie a számlának. Ha részletre vetted, akkor nullás számla. Ha nem, akkor arról az összegről szól, amennyit fizettél érte.
-
kokokka
addikt
válasz
Baga19830701 #38634 üzenetére
Olyan nincs. Törvényi kötelezettség számlát adni, ez evidencia. E-mailben esetleg?
-
lemmy9
őstag
válasz
mephi666 #38628 üzenetére
Igen jó lenne, ha jó lenne. Lehet, rosszul fogalmaztam.
Ugyanaz, de van hogy nem pont ugyanaz a beállítás marad a streamingeken sőt a Youtubeon is, mint a TV bemeneten beállított érték. Ha felhúzom a streamingeken , akkor a Tv bemeneten is felmegy, de nem a felhúzott értékre, hanem egy random magasabbra, káosz szerűen. C805/486fw
-
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38629 üzenetére
A kereskedő által a vásárláskor adott számla száma.
-
Baga19830701
csendes tag
A TCL kiterjesztett garancia oldalon tölteném ki az adatokat, de mégis mi a fészkes fenére gondolnak számlaszám alatt?
-
lemmy9
őstag
Az miért van, hogy beállítok egy fényerőt a TV adáshoz mozi módban, majd streamingnél marad az alacsony fényerő, holott be van állítva a forrásonkénti megjegyzés, vagy mi.
-
mephi666
nagyúr
na, miután 5 év alatt a 2év garon túl 1-6 hónapokkal a 2. samsungunk is megdöglött (első foltosodott, majd reboot-loop... a második azonnal reboot-loop-ba ment), elcsábultam TCL irányba egy 50P7K-val
az 5év garancia meggyőzött és eddig a készülék is... nem olyan ultraslim, mint a BU8002, de masszívnak tűnik és eddig meg vagyunk vele elégedve... (beállításokkal azért kicsit bűvészkedni kell, hogy minden egyes forrásnál meglegyen az optimális, de ennyit ki lehet bírni)
-
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38624 üzenetére
Akkor ezt a gyárban cseszték el.
-
vargalex
félisten
válasz
blakey #38622 üzenetére
Igen, valóban a hátlap a hibás (vagy, ahogy írod, valójában másik készüléké). Hiszen, ha a hátlap a belsőhöz megfelelő lenne, akkor ahogy írtam, a furatoknál ott kellene lenni a belső fém menetes résznek.
Ezért is kérdeztem, hogy biztosan teljesen bontatlan volt-e a készülék.#38620 Baga19830701: a hátlapon található címkén lévő
Serial No.
egyezik a Beállítások->Rendszer->Névjegy->Termékinformáció oldalon lévővel? -
blakey
titán
válasz
vargalex #38621 üzenetére
Azért nincs nála menetes rész, mert a hátlapon "5 négyzetet" tévedtek a vesa furatokhoz képest, nála "3 négyzetnyi" távolság van a vesa és általuk készített lyukak között, míg a videóban "8 négyzetnyi" a különbség, plusz az aljához képest is rossz helyen vannak megy ugye eggyel több van, lehet, hogy másik készülék hátlapját tették fel.
. Ez simán hiba, amit azonnal cseréniük kéne, merta a gyárban fúrtak rossz helyre.
-
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38620 üzenetére
Igen, a VESA felfogatás fém menetét látom a te képeden is, de a talp felfogatásban is fém menetnek kellene lennie (az általam linkelt videóból vágtam), hiszen máskülönben mi tartaná a meg a TV-t a talpon:
Ahogy látod, ott 3 furat van csak, míg nálad 4. Azt honnan tudod, hogy a talp méretileg jó?
-
Baga19830701
csendes tag
válasz
vargalex #38619 üzenetére
Igen, full bontatlan volt. Mind a két kép saját. Ott van a fém menetes...az a vesa felfogatásé, egy vesa asztali állvàmyom van most, azzal használom. Ugye az 55C805-ön, nem tudom szebben mondani, a fém menetes résztől több kockára ( ugye kis kockás háta van) beljebb kéne lennie a furatnak. Képek alapjàn. Szimplán elfurtàk szvsz. A talpat lecsekkoltam, az pont úgy jó méretileg ahogy kell.
-
vargalex
félisten
válasz
Baga19830701 #38609 üzenetére
Nincs C805-öm, így csak a képek, illetve youtube videók alapján írok. Mind a 2 kép a te TV-dről készült? Kicsomagolós videó alapján ott 3 furatnak kellene lennie és a tiédben a fém menetes részt sem látom...
Egyébként nem tudom, hogy a különböző méretű TV-k talpa egyforma-e, de ha különböznek, akkor el tudom képzelni, hogy véletlenül 50"-oshoz való talpat csomagoltak a dobozba. Bár, fura. Teljesen bontatlan doboz volt?
-
Kis Samurai
tag
Nyilván nem tudok teljesen objektív lenni - és borzasztóan nem értek a tévékhez - de amit látok, az nekem meggyőző, legalábbis a C735 után.
Nincsen látható felhősödés, a szürke egészen homogén, a feketék meglepően jók. Élmény volt megnézni rajta az Alapítvány következő részét. Szebben is szól.
A lábait nem szeretem, nem tudom annyira hátra tolni a szekrényen mint a régit.
Konzolok képe is szebb, kontrasztosabb, Switch 2 és PS5 van rákötve. Én azt érzem, hogy jól jártam a cserével.
Egyébként a legtöbb esetben mese megy rajta...
Napközben azért tud tükröződni, de van redőny, gyereket/asszonyt meg nem zavarja
-
freeland0806
tag
válasz
Nagya21 #38591 üzenetére
Nekem pont az ellenkezője jött be. Filmtől függ, de a természetes stutterre/judderre érzékenyebb a szemem, ezért 2esen használom a mozgás javítást. Annyi hátránya van, hogy néha amikor ráközelít a kamera a karakter arcára akkor van hogy megröccen, mert nem jól találja ki a szoftver a következő képkockát. De cserébe meg vajsima lesz a kép 80-90%ban és 2esnél nincs szappanopera effekt sem még. Viszont kompromisszumos kissé a röccenés miatt, mivel nem tökéletes a szoftver. Sportnál viszont teljesen kikapcsolom, mert ott meg szellemképet csinál
-
mrmft
senior tag
válasz
Kis Samurai #38613 üzenetére
Majd irj par sort a C6K-rol, hogy milyennek talalod!
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Mivel a lapcsalád egy hétig elérhetetlen volt, így csak egy utólagos megerősítést szeretnék kapni, hogy nem döntöttem annyira szarul
Háttérsztori:
Volt egy TCL 55C735 tévém, ami panelhibás lett, TCL iszonyat korrekten intézte az ügyet, utólag köszönöm nekik.Mikor vettem 2023-ban, akkor gyári garancia kiterjesztéssel árulták (Alza) csak egy regisztrációhoz kötve, amit természetesen nem csináltam meg...
Viszont szériaszám ellenőrzés után a TCL úgy kezelte, mintha megtörtént volna a garancia regisztráció, elszállította a TV-t, és bevizsgálás után értesítette a javíthatatlanságról kereskedőt, aki visszautalta az árát.
Szóval a felszabadult összegből egy TCL 55C6K lett az utód, minimális ráfizetéssel -
Baga19830701
csendes tag
A Skyshowtime továbbra sem tud HDR-t a tévén(google tv app)? Csak 4k van.
-
Swenk
aktív tag
Itt megvan. Amúgy találtam egy oldalt, ahol ezt taglalják és aközepe táján van egy nagy táblázat,amelyben tv tipusok vannak. Az elején lehet rápipálni a Te tv-d tipusára, és,hogy mire vagy kiváncsi: Atmos Imax stb. Én azt találtam, hogy az én C765 tv-m ismeri DTS Profile 2-őt.
A link: https://www.flatpanelshd.com/guide.php?subaction=showfull&id=1722855796
-
Swenk
aktív tag
Köszönöm, akkor valszeg nem a profile 2-t ismeri a tv. Bár , ha jól emlkszem a 65C805 előző tv-m kiírta a válsztható kép beállításoknál, / szabvány, mozi stb/ hogy IMAX . Most ez nincs és az imax kép kiterjesztést sem csinálja minden filmnél, holott a választható formáknál felkínálja. Egyiknél igen, másiknál nem. Ám ha ez a DTS profile 2 egy tömörített fajta, akkor talán már nrm is bánom annyira, hogy nincs, hiszen az 5.1 tömörített atmosznál nem lehet sokkal jobb. Az meg van így is.
-
kokokka
addikt
válasz
Baga19830701 #38590 üzenetére
Biztos, hogy rossz helyen van a furat? Én még ilyet nem hallottam se TCL-nél, se más márkánál.
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok! Jön valakinek DTS X hanggal a Disney + valamelyik IMAX Enhanced filmje, amibeben van DTSX hang is. nekem csak az Atmos jön.A TCL Tv 65C765 adatai szerint tudja kezelni az IMAX-ot.
-
Kronk
őstag
válasz
Baga19830701 #38601 üzenetére
534 jelenleg a legfrissebb, napokban várható az 538
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest