Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vikla007
üzenetére
Először én is úgy akartam telepíteni, hogy külön letöltöttem laptopon a zip-eket, pendrive-ra rá, pendrive a TV-be és szembesültem, hogy semelyik zip-et nem látja a Kodi.
Aztán valóban a közbe linkelt videó alapján sikerült az egész, ami tökéletesen lépésről lépésre végigvezet a folyamaton.
Kezdve azzal, hogy letöltöttem először ugyanazt a Downloader app-ot, amibe aztán egyszerűen csak a “444801”-et beírva töltötte is le a szükséges zip-eket.Aztán végül csak annyiban voltam balf@sz, hogy az nCore jelszavamat úgy sikerült beírnom, hogy két helyen is ekcsesztem, de az az én problémám, hogy jelszógenerátorral generálom a jelszavaimat és mindenféle irkafirka az egész jelszó.

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bnorci71
üzenetére
Amikor megyek helyszínre kalibralni azonnal resettel kezdek. Így is sok ido, nem toltok ezzel plusz időt.
Van szórás a panelek kozott, de nem olyan nagy, hogy egetvero kulonsbeg legyen, deltae 2 max.
Csak azoknak a tvknek a beallitasoit teszem fel amik eleg rosszak gyarilag, igy meg a szorassal is beleszamolva sokat fognak javulni. Főleg ugy hogy a világ legjobb muszereiet használom, pl ha mas megy ki klaibralni egy 100k muszerrel akkor azzal akármi rosszabb is lehet mint az általam feltoltott beállítással.
Igazából az en beallitasaimmal vissza sem kellene mennem, eleg lenne megmerni hogy dobozból kivéve mennyire merek hasonlót mint a teszt tvnel. Ebből mar lehet következtetni mindent.
-
tabasco
csendes tag
-
bnorci71
addikt
jut eszembe erről a diskurzusról
Vhiktor
kalibráltál már olyan készüléket amin a te kalibrálási értékeid voltak beállítva? Mi volt a tapasztalat? -
ρσгτσ
addikt
Pontosítsunk annyit, hogy ez nem kalibrálás, hanem kalibrált beállítások átmenetése egy másik, azonos típusról.
Amivel jobb lesz, mint gyári állapotában, megéri megvenni, főleg TCL -nél, de nem helyettesíti a rendes kalibrálást. Az műszerekkel történik, egyénileg az adott készülékre.
Mivel két dobozból kivett készülék hiába azonos típus, vagy akár méret, megjelenítésben lehet eltérő. És több mint valószínű lesznek is különbségek.
-
Exian
addikt
válasz
Blackeventer
üzenetére
Köszi szépen!
-
Blackeventer
csendes tag
Ezen a linken mindent megtalálsz [link]
Pár perc alatt meg van, kapsz három videót és azokat az értékeket másolod be a megfelelő helyre a te készülékedbe.
Nem vagyok sajnos otthon és egyetlen egy képet csináltam így "futásból" egy film részletből, azért be rakom. Ez sima sdr tartalom.
-
Exian
addikt
válasz
Blackeventer
üzenetére
Bocsi, biztos tök egyértelmű, de elsiklottam efelett. Nekem is 55C6K van nem régóta, hogyan megy ez a kalibrálás?
-
Blackeventer
csendes tag
válasz
szabochris
üzenetére
Szia én 10 napja használok egy 55" c6k modelt és mielőtt Vhiktor a színkalibrálásokat ki adta volna nagyon sok időt töltöttem, hogy tudjam ki hozni a maxot és sikerült így is kimaxolni ami már nekem nagyon tetszett, DE a kalibrálás után sokkal szebbek lettek a színek.
Az sdr tartalmak borzasztóan szépek lettek.
A legelső fél órában észre vettem, hogy a szemeimnek kellemes a kép amit nézek nincs fölösleges hunyorítás, szemfáradtság. Azt hiszem erre mondják, hogy természetes színek.
Én csak is kizárólag sötét szobában használom.
Tökéletes tv-t sikerült ki hozni 133 ezer forintból + a nettó 14 eurós kalibráló csomag.
A plusz két év extra garancia vissza jelzést is megkaptam rá nemrég.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
turho
addikt
Bt1886, gamma 2.2 vagy 2.4

Sziasztok! Kellene egy kis help ebben a Gamma-kérdésben.
2.2 túl világosnak tűnik, szubjektíve 2.4 kellemesebb a szememnek. De itt van ez a Bt1886 is, ami a 2.4-hez hasonló (első blikkre).Melyik használata a "helyesebb", korrektebb végülis.
A TV75c805, sosem nézzük fényes környezetben, csak félsötét (félhomályos), vagy sötét szobában. Fényerő sötét szobában perpillanat 31.
Köszi aki segít eligazodni ebben
Bónusz kérdés: a kalibrációs fájlok a gammát is megoldják/linearizálják, vagy legalábbis hozzá van nyúlva? -
tabasco
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez a youtuber részletekbe menő techgeek, lehet igaza van, nagy tester, de szvsz ilyen kis részleteket/különbségeket max. ilyen kaliberű emberek látnak meg, számomra átlag user számára ugyanolyan gyönyörű lesz a C9K-m képe azután is hogy láttam ezt a videót, szóval számomra semmi jelentősége nincs...
Rádadásul simán lehet h egy későbbi frissítéssel javít tovább a tcl a szoftveren, ahogy a youtuber is mondja, ez az út nyitva van... -
ρσгτσ
addikt
válasz
szabochris
üzenetére
Szerintem megéri, de ez felhasználói szokás függő.
Miket néznél rajta és milyen arányban? TV adás, egyéb SDR tartalom, YouTube, HDR/DV film, játék.
-
Kelvin
őstag
Ez a megéri sok mindentől függ, de a c7k /q7c/ egy technikailag jobb, tv. Én azt venném, és vettem is.

-
szabochris
aktív tag
Sziasztok! Légyszi segítsetek. 65 collos Tv vásárlás előtt állok
TCL 65C7k a kiszemelt. Olyan kérdésem lenne, hogy megéri a kb 100e plusz pénzt egy C6k-hoz képest? Köszönöm. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kalibralnia kellene a pasinak a tvt nem össze vissza nyomkodni.
De megnezem külön ezekkel a jelenetekkel.
Az ilyen jellegű problémákat ha vannak a locsl.dimming szokta okozni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pontosan micsodát?

Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- SAMSUNG (QE50LS03D FRAME) 127CM Q-LED SMART PRÉMIUM ART TV ! uj modell AKCIÓ
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3994, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest