Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
TCL néha egyet előre, néha pedig egyet visszalép. Régen volt ez jellemző, hogy a hátlapra is tettek csatlakozókat. Főleg komponens/kompozit időkben. Persze kivételek akkor is voltak.
Bár nekem a kedvencem még mindig az, amikor rácsapják az egyik 2.1 -es HDMI csatlakozásra az eARC/ARC -ot. Aztán ha van két ilyen eszközöd, akkor nézhetsz például egy 4K/120Hz AVR -t. Mert persze 4 db 2.1 -es csatlakozás már nem fért bele a büdzsébe.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Ilyen nálam is volt más (samsung)tv-vel, de csak addig amíg hagyományos régi termosztát volt a szobában és nem is a tv közvetlen közelében.
Nagyon egyszerű a sztori, amikor ki/be kapcsolt belül a két fém alkatrész egy pici ívet húzott, magyarul szikrázott és ez előidézett egy klasszikus elektromágneses impulzus jelenséget.
A pici elektromos szikra hatására ,elektromágneses jel indul el a levegőben és ezt a tv elektronikája vagy a HDMI kábel összeszedi.Nálam a megoldás az volt hogy vásároltam modernebb RF termosztátot. Így a vevője amiben a relé is van, elkerült messzebb a kazán mellé , a szobába meg csak az adó van, ami nem tud ilyet előidézni.
Szinte biztos hogy nálad is ez van, és fogadok hogy az éjjeli lámpádon egy sima manuális billenő kapcsoló van (vagy hasonló) és a termosztát mellett, ebben is egy mini elektromos szikra keletkezik.

Szóval a termosztáttal házi barkáccsal biztosan nem foglalkoznék ,ha már van rá kész megoldás. (új RF termosztát). A lámpa esetleg kaphat egy új kapcsolót aminek nem régiek és oxidáltak az érinkezői ,így sanszos hogy javulhat vele a helyzet.
Majd írd meg bevált e a tippem.
(ui.: egyébként pedig tévéje válogatja mennyire érzényeny erre. nálam ugyanezen a helyen előtte is samsung volt, az soha nem csinálta, az utódja meg naponta 3x is megcsinálta hogy eldobta a HDMI jelet 2 másodpercre amikor a termosztát kapcsolt)
-
balojazz
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Nálam nem zavar be a termosztát ki-/bekapcsolása sem. Egy Computherm Q3 van a 75C7K alatt kb 40 cm-re, az 5 percenként küld jelet a vevőnek; az RF gondolom, 2.4 GHz körül lehet, de nem zavarja egyik WiFi sávot sem. A tévébe csak a tápkábel van bedugva, így nem tud zavart összeszedni, 5 GHz-es WiFi-n van amúgy. A villanyászat 4 éves, 3*16 amper, és nem tudom, hogy egy fázison van-e a tévé a termosztát vevőjével (relé és keringetőszivattyú). Szóval nem tudtam segíteni, hacsak nem annyiban, hogy létezik zavarmentes állapot hasonló környezetben.
-
balojazz
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Én először a rádiós zavarást zárnám ki: tv-n wifi letilt, csatlakozás madzaggal. Ha marad a hiba, akkor a tápkört zavarja valahogy, ami fura, de akkor a termosztátot arrébb tenném máshova, majd teszt. Az egész 5 perc, és megvan a válasz. Majd áruld el, mi volt. Nekem is falon vam, alatta van a termosztát, majd tesztelem.
-
-
balojazz
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Na jó, de nincs is rá legalább valami optimális megoldás? Csak próbálgassam, aztán kössek ki valahol? Olyan, mintha a HDR10+ nem is működne, sőt sokkal kevesebb a csúcsfény, mint SDR fullHD-n vagy SDR 4k-n. Hogy kizárjam a Prime-specifikus problémát, kellene valami HDR10-es próba forrás talán? Franc tudja.
-
tlaci72
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy veszek egy TCL C9K-t és hozzá egy ambilight okosító eszközt, de akkor már árban lassan ott vagyok egy Philips OLED áránál
Vagy várok valami jó akciót mondjuk egí 65OLED820-ra
. Másik lehetőség, hogy megpróbálom elengedni az ambit csak kb 14 év használat után nem tudom menne-e. -
szaki58
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszönöm a választ. Van, akinek kínai egy-egy leírás, ezért kért meg engem az ismerős. Természetesen még utána fogok olvasni, meg Youtube-ot nézni. Ez nem neked szól, hanem egy másik építő jellegű hozzászólónak.
De igen, az az ársáv, amit írtam: [link]
Lehet, hogy nem éri meg a többlet felárat, de nem is egy évre veszi az ember a tv-t. Na jó, marad az utánolvasás. Azért még egyszer köszönöm! -
szaki58
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszönöm.
Nem a C765 utódját keresem, hanem egy jó tv-t (és nem magamnak, mert nekem már van). Tehát a C8K lenne az, amit most ebben az árkategóriában érdemes megvenni. Még egy kérdés: megéri-e az árdifferenciát a hetes sorozattal szemben a C8K? Ad-e annyi pluszt, mint amennyivel drágább? -
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
"A TCL Care aktiválási garancia csak megfelelően kitöltött garanciával és az eredeti számla csatolásával érvényes. Az adatoknak azonosaknak kell lenniük a számlán szereplő adatokkal."
Hogy ez gyakorlatban hogy néz ki azt nem tudom, szerencsére még nem volt szükség garanciális javításra, és nem is vágyom rá...
-
greenpro2011
csendes újonc
válasz
rainman72
üzenetére
Köszönjük.Megy is vissza az Euronicshoz a 280-ért vásárolt C6K, 70e már jelentős különbözet.
Pendragon911 Van C805, és C6K is, mindekettővel elégedett vagyok, bár legtöbbször csak filmet nézek rajta, tv adást nem. 43c655 van az egyik hálóban,nem fért el nagyobb,az más liga, ott már vannak kompromisszumok, de az sem rossz.
ETOM Nekem is volt ilyen problámám, az oldotta meg , hogy a router 2.4G sávjára állítottam a tv-ket, nem 5G-re(hülye vagyok hozzá, de 2 napot szenvedtem, és így elmúlt a probléma, egy próbát megér) -
válasz
rainman72
üzenetére
Albertfalvai Euronicsban ki van rakva egymás mellé mindhárom, alaposan bevizsgáltam mindegyiket: C7K-nak a nagyobb fényereje azonnal feltűnik, de feleslegesnek érzem.
P8K és C6K között talán van egy árnyalatnyi különbség, de ez szvsz max. egy sötétebb szobában szúrna szemet, a sima QLED is baromi jó. Árban ugye 65P8K kábé az 55C6 szintjén mozog, szóval elég nagy dilemma.
3.5mm-es jack mindegyikről hiányzik, hogy a fene megenné a tervezőket.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Mondjuk a TV adások szerintem minden modern TV -n szarok. Ahogy fejlődik a technika, egyre jobb a képminőség, és persze egyre nagyobb TV -k felé váltanak az emberek, annál jobban jönnek ki a hibák. Ha nem használsz semmi képjavítót azért, ha meg használsz akkor azért.
Nekem is van itthon egy mondhatni régebbi Philips, amit kb. monitornak használok. TV adásnál nézve minden tekintetben jobb, mint mondjuk egy frissebb mini LED vagy OLED.
Egyébként egyik barátommal én is C765 -öt vetettem. Variálni kellett a képi beállítással, mert szerintem e tekintben a TCL nem jó gyárilag, de amúgy frankó TV.
-
Exian
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Nekem C6K van, semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Szép és jó hangja van, persze a helyén kezelve. Én szoktam néha a TV-n "ducduc" zenét is hallgatni EZT és EZT, 30-as hangerő körül is és semmi berezonálás nincs nálam. Én konkrétan meglepődtem a hangján, a mély is egész jó, persze ismétlem, a helyén kezelve és én tudok is mihez hasonítani, mert van komolyabb hifi cuccom is, aminek azért jobb hangja van persze, de az hifi rendszer nagy hangfalakkal... ez meg egy TV, ehhez mérten nekem pozitív csalódás volt a hangja.
-
Baga19830701
csendes tag
válasz
rainman72
üzenetére
Sziasztok. Peak luminance-t ki mire szokta állítani? Van ilyen hogy szabvány, high-dynamic...etc.
Illetve aki v486-os firmwaren van, másnál is előfordul hogy csak úgy random újraindulgat a TV? Ez a második C805-ös TV-m, de az előző meg ez is újraindulgat és csak ezen a firmware-en. -
válasz
rainman72
üzenetére
“A te TCL tv-d sávosodik”
Nevezzük sávosodásnak, aztán hátha ugyanarra gondolunk.
Igazából már annyira kihegyeződtem rá, hogy már olyan kijelzőkön (mobil, táblagép) is észre tudom venni a jelenséget, amiken eddig nem tűnt fel, szóval már időközben velem is van baj.Ha korábban is tapasztalt jelenség, akkor mi végülis a tapasztalat a téren, hogy szoftveres probléma ez vagy inkább hardveres?
-
válasz
rainman72
üzenetére
Köszi a pontosítást!

Jah, hogy a kupon ott van helyben! De abban akkor úgy mi a pláne?
Igen, azt előzőleg is kiemelted, hogy eMag legyen mindenhol a forgalmazó és amúgy logikus is természetesen.
Igazából ismerős járt nálam a napokban és el volt ámulva, amikor futtatunk rajta némi bemutató videót és egy rövid jelenetet egy filmből és mindeközben color banding hibás a TV-m és így is el volt ámulva, de amúgy én is ugyanúgy.

Neki keresgélem a lehetőségeket elsősorban.
-
-
nicu71
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Ez bizonyos,yt unboxingokról is kiderült,ezert is mentem elebe a dolgoknak a kérdezősködéssel.805-n még volt.
Viszont az általad linkelt kupon megoldással rendeltem az Emagról, hálás köszönet
Elméletileg holnap- holnapután jön
Stealth: Imádtam a 805-t de most elkapott a gépszíj,probaképp meghirdettem és pillanatok alatt vitték mint a cukrot -
mikrofon
veterán
válasz
rainman72
üzenetére
Itt megtalálod az egyetlen különbséget a C7K és a Q7C panelek között, a gyakorlatban a Q7C matt, míg a C7K fényes felületű. Ha hinni lehet ennek....
https://www.4kfilme.de/test-tcl-c7k-4k-mini-led-fernseher-preis-leistungs-tipp-2025/ -
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
rainman72
üzenetére
Akkor csak simán a telekomos szám,la sorszáma ami a papíron van?
Mert papíron van egy 16 számos "számla sorszáma" illetve egy 8 számos "szerződés száma". Sőt, van rajta még egy 8 számos "folyószámlaszám", a már említett "bankszámla" mellett.
Honnan legózzam ki, mi kellene?

-
Kátai
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Philips 20PF4110/01 LCD TV monitor 20"
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- Philips 58PUS6504/12 Smart LED Televízió, 4K Ultra HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy várok valami jó akciót mondjuk egí 65OLED820-ra

Vhiktor