- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
válasz
gabber01 #39803 üzenetére
Szerintem elcseszték,nem kicsit.Muszáj lesz reszelniük szoftveresen is,esetleg lesz egy hardveres revízió is kevésbé rezonáns burkolattal,mert pont az 55ből fog a legtöbb elkelni BF, karácsony stb ,és ez igy botrányos, lesz reklamáció bőven.
Én elvagyok vele ,mert 35nél hangosabb sosem kell,addig tényleg telt a hangzás,meg van külső hangrendszer is ha nagyon kell,de ez akkor is kinos.
A 43 655nek van onkyo bass hátul ? 🤔 -
nicu71
addikt
válasz
gabber01 #39798 üzenetére
Nálam detto,rezonál a minden is,ugy 35 ig.Feljebb véve a hangerőt megszűnnek a basszushangok,semmi disszonancia ,csak a közép és magas marad, és a volumen is megszűnik.Tehát az 55 ebből a szempontból gatya.Kérdés hogy ezt hogy érik el, elméletileg ugyanazon a szoftververzión van az összes ehhez a családhoz tartózó TCL,más tv-t mégsem érint ez a korlátozás.Létezik hogy az 55 c7k speciális ebböl a szempontból? 🤔
-
freeland0806
tag
válasz
gabber01 #39710 üzenetére
"Valamint a magas fényerő minilednél okozhat élettartam csökkenést?"
Amúgy ezen én is gondolkodtam már, de az eléggé hülyén nézne ki. Mármint HDR tartalmakat ponthogy minél magasabb fényerőn ajánlott nézni. Aztán nyilván vannak akik csak azt néznek. Nálam is 80%ban HDR megy. Az csúnya lenne ha emiatt csökkenne az élettartama jelentősen -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gabber01 #39713 üzenetére
Semmi probléma nem lesz, világos szobába mehet 300-400 nit is.
A szabvány SDR esetében sötét szobához lett kitalálva, mint ahogy HDR esetében is.A sazbávnyt kérdezted, csak azért, artma ezt az értéket. 30-ra állítva egy TCL miniLED TV bőven elég SDR-hez még világos szobában is. De ízlés kérdése.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gabber01 #39694 üzenetére
Úgy indult a téma, hogy várja az 5 évről a visszaigazolást, de az egy egészen más regisztráció.
Az 5 éves promót nem közvetlenül a TCL intézi, hanem egy szerződött partner, ami egy horvát cég, a Partum. Egységesen, tehát minden országban, ahol fut ez a promó.
Ők az esetek igen nagy részében kb. mindent visszaigazolnak. Általában meg sem nézik a feltöltött adatokat, csak megy a jóváhagyás és a visszaigazolás.
Ezért van az, hogy kiválasztod az egyik promóban résztvevő kereskedőt, aztán feltöltesz egy olyan számlát, amin másik kereskedő van. Vagy kicsit szerkeszted az oldalt... Nagy eséllyel simán jön a visszaigazolás.
Igen ám, csak a garanciális ügyintézésnél igazolnod kell a jogosultságodat egy olyan számlával, ami a promóban résztvevő kereskedőkhöz szól. Önmagában a visszaigazolás semmit nem ér.
Szerk.:
Izgalmas helyzet lesz, amikor ezek a TV -k kikerülnek majd például a hardverapro.hu -ra, a laikus vevő elhiszi, mert hát az eladó is elhitte, hogy tényleg 5 év van rá. Aztán majd sorban dobálja vissza a szerviz, mert nem érvényes rá a plusz garancia. -
Grillo
őstag
válasz
gabber01 #39664 üzenetére
Bocs, elsőre a Deadwoodos vonalra válaszoltam.
Nekem nincs velük bajom, bár én tudok fullra sötétet csinálni a nappaliban bármikor.
Hangjától talán kicsit többet vártam, de lehet csak nekem volt túlzó az elképzelésem, amúgy bajom nincs vele, meg kötök rá külső megoldást, ha mégis. Falon van konzolon, lehet asztal lenne alatta, akkor jobban kijönne. -
Grillo
őstag
válasz
gabber01 #39659 üzenetére
Nekem van 55 colos, 10 éves alap Samut váltott, annál mindenképp sokkal jobb. Menü kicsit akadós, de nem bántam meg a vásárlást, eddig ment minden rendben, itt olvasott problémák nem jelentkeztek. Talán novemberben vettem, akkor felrakott egy frissítést, azóta nem talált újat, de igényét sem érzem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
gabber01 #39636 üzenetére
Asrock N100M lap, 16G RAM, paneltáp 12V adapterrel és 4x2TB 2,5"-os HDD, Arch linux-szal egy kicsi mATX házban, sima DLNA-val megosztva könyvtárak. Pihole is megy rajta meg pár dolog még, t0rrent lefelé tud 100MB/s-et, 2,5G lan van itthon. 😁 Megérte.
Plexet nézegetem hátha jobb lenne, egyelőre passz.
-
-
bnorci71
addikt
válasz
gabber01 #39618 üzenetére
most Nas -épített Pc Synology op rendszer- van előtte Pc ment 7/24 winnel Philips oled és a 845 is szereti ahogy írták Kodi/Plex ritkán a saját lejátszó DLNA-n
A legkényelmesebb megoldás.
mindkettőnek van topikja, Kodi egy "sima" hálózati fájl lejátszó, Plex is de az kicsit bonyolultabb mert ott futtatsz egy kiszolgálót a Nas-on és a klienseket a lejátszó eszközökön vagy web alapon is lehet. Ja és a Plex bárhonnan elérhető így utazásnál is jól jön
-
Exian
addikt
válasz
gabber01 #39604 üzenetére
Pfuu, már nem is emlékszem, valamilyen webes contact oldalon töltöttem ki valami üzenetküldő űrlapot. Aztán valami nem is TCL-es emailről jött a megkeresés, hanem olyanról, amit (@ utáni domaint) megnyitva egy Whirlpool Extended Care Program weboldal jön be
De közben eszembe jutott, hogy szerintem utána kitöltöttem a promóciós oldalon a regisztrációt is, lehet, hogy arra jött a válasz és nem is a küldött üzenetemre.
Tudja fene.
-
-
vargalex
félisten
válasz
gabber01 #39589 üzenetére
Elöl szélesebb (és ott férek könnyen hozzá) 71 cm-t mértem (külső szélei).
A displayspecifications szerint 71,6 cm. -
nicu71
addikt
válasz
gabber01 #39530 üzenetére
Az eredeti szoftverrel is visszavett,direkt ezzel próbáltam ki,az újjal szintén,amit ugye azonnal leszedett magának.Mégis jonak tartom a hangzást.
freeland0806: A fényerőt az baromi nagy ,ezzel párhuzamosan sajnos a feketék nem olyan mélyek mint a 805 esetében,ugyhogy e tekintetben csalódás.
Nem tudom más tulajoknál hogy áll ,de nálam nem tudja teljesen lekapcsolni a fényerőt/a keret mibdig látható kiveve ha egyáltalán semmi sincs a képernyőn.. -
freeland0806
tag
válasz
gabber01 #39526 üzenetére
Akár kisebb szoba, jobb akusztika. De lehet még az is, hogy a tied elállítódott a frissítés után
nicu71: Lenne egy pár kérdésem, habár még elég korai, mivel még jóformán ismerkedsz a tévével.
A C805höz képest a fekete és a fényerő is rendben van? Mintha azt hallottam volna, hogy ebben kevesebb a local dimming zóna. Zavaró blooming nincs? A mozgás megjelenítés milyen ? -
boborján2
senior tag
válasz
gabber01 #39515 üzenetére
Megnézném egy vakteszten pl. 100-ból mennyi ember mondja meg éppen melyik van bekötve
Persze értem én ,hogy egyes helyeken otthoni környezetben a 230v tápkábel sem mindegy, annak ellenére hogy az is csak rézből van és a transzormátortól a villanyóráig még mindig ugyanaz a kábel van és az is lesz. Vagy hogy a hangfal vagy bármilyen kábelt be kell járatni, mert utána szebben szól
Aztán ki tudja , lehet ennek a 40 euros kütyünek detto ugyanaz a három euros a belseje. Találkoztam már az ebay-es 1500forintos D/A konverterrel magyar bolt polcain 8000forintért, csak épp más volt a "márkája" , amúgy pont ugyanaz mint az olcsó
-
vargalex
félisten
válasz
gabber01 #39462 üzenetére
Nálam egy 43C655 van, amit egy Tasmota-ra flash-elt GoSund EP2-vel néztem. Érdekes módon teljes kikapcsolás esetén 1W a mért fogyasztás, készenlétben stabil 0W. Ez mondjuk hihetetlen, de konzekvensen ezt az értéket méri. Természetesen kalibráltam az eszközt.
-
Exian
addikt
válasz
gabber01 #39462 üzenetére
Ok, holnap rányomom a fogyasztásmérőmet. Csak úgy a kíváncsiság kedvéért.
Amúgy ma újra kellett indítanom a TV-t. Most átmenetileg Wifin használom, amúgy utálom, minden eszközömet, amit csak lehet, kábellel kötök a routerhez, de kellett a TV-nek kihúzott kábel egy asztali géphez és még nem raktam switchet. Na mindegy, szóval ma teljesen újra kellett indítanom, mert leghülyült. Fel-le lépkedett wifin. Próbáltam telefonon indított hotspottal is, azzal is ugyanazt művelte. Egy újraindítás után lett jó. Szóval én sem szeretem, hogy kvázi állandóan fut a háttérben a rendszer valamennyire.
-
Szuk78
csendes tag
-
-
parts
tag
válasz
gabber01 #39257 üzenetére
Szia! Gondolkodom egy 65C7K vásárlásán és Te ezt a típust vetted. Utólag is megvennéd? Marantz NR1200 erősítőre lenne kötve, a mélyhang gyengülés talán nem annyira zavarna. A képet tekintve hogy vagy megelégedve vele? Milyen a HDR, van-e zavaró blooming, stb. Tudom, hogy még csak most vetted, az első benyomásokra vagyok kíváncsi.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
gabber01 #39287 üzenetére
Az a baj, hogy a rezonanciát sok minden okozhatja, összeszerelési hiba, tervezési hiba is ezt igazán kideríteni csak a készülék megbontása után tudod.
Amúgy nagy csodát nem kell várni ha ilyen lapos a készülék és ugye az anyag használat ezeknél jellemzően műanyag ami szintúgy tud mélyebb frekvenciák esetén rezonálni, szóval csodát nem kell várni a készülékekbe épített hangszóróktól, annyit még tudsz talán megbontás nélkül, hogy a teljesítményt visszaveszed, illetve a frekvenciákkal szórakozol, de túl sokat ne várj, nagy valószínűséggel a készülék rezeg a mély hangoktól. -
showtekk
csendes tag
válasz
3méteren azért kevésbé lehet mellélőni (nekem 20m 4k HDR 144hz-et kellett megoldani, volt pár kör mire hosszútávon sikerült.
) Én az alzát tudom javasolni tesztelésre ha van alzabox a közeledben a legegyszerűbb megoldás, másnap reggelre ott van és 30napig tudod tesztelni is és ingyen visszaküldeni ha mégse válna be. Ismerősömnek egyébként ilyen van 5méteren és tökéletes: (ez tudja a 4k 144hz-et is)
AlzaPower AluCore Premium HDMI 2.1 High Speed 8K 3m fekete 6 690 Ft-ért - Videokábel | Alza.hu -
pkaresz
őstag
válasz
Szia! Meg nem mondanám a tipust, de én azt tettem, bementem egy ilyent árusító üzletbe,
ez maszek volt, vidéken. Közöltem, hogy mit szeretnék, mire, s ha nem jó visszahozom.
Szerencsém volt, mert tv szerelő is a szaki, s mondta ezt ajánlja, s ha mégsem tuti, vigyem vissza. Tuti volt, igaz nem 3m es.
A többit a hozzáértők megmondják. -
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39208 üzenetére
Másfél hét alatt még semmi zavaró hibát nem tudnék mondani. A tv bekapcsolást jelző ledje szerintem elég erősen világít, még a tv kikapcsolt állapotában is. (ezt lehet, hogy módosítható a beállításokkal)
Illetve pont tegnap egy elvileg Dolby Vision filmet csak HDR10-ben játszott le, de ez lehet, hogy a tartalom hibája, mivel másik filmen ment a Dolby Vision. -
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39197 üzenetére
Ja nem úgy értettem, hogy előtte Oledem volt. Egy 7 éves 55 collos Lg nanocell tv-t váltott, ahhoz képest óriási az előrelépés. Mire eldöntöttem, hogy vennék oledet 65-ös méretben, kifutott a G4 és C4, illetve feljebb ment az áruk. Akkor döntöttem inkább úgy, hogy kevesebb pénzért inkább veszek egy nagyobb tv-t. Én szemből nézem, de ahogy oldalról elsétáltam mellette, ott sem láttam nagyon torzulást. Nyilván nem oled minőség, de ár/érték arányban szerintem teljesen jó vétel volt (emag -30%-os kuponnal).
-
Buxi72
csendes tag
válasz
gabber01 #39194 üzenetére
Nekem az van, 75 collos, de még csak másfél hete, nincs sok tapasztalatom.
A gyári beállításokat egyelőre nem is bántottam, nagyon nem is értek hozzá. Filmmaker módban használom, a HD csatornák esetében a tv adás is teljesen rendben van. M4 sporton meccsnézés közben tapasztaltam, hogy a fű színét és élességét néha változtatgatja, de ez lehet csak az M4 sport hibája. Másik sportadón ezt nem tapasztaltam, tenisz közben sem. Fényerő teljesen oké világos nappaliban is. HDR és dolby vision filmet usb-s külső vinyóról néztem, nekem bejön, a fekete színek, a kontraszt is. Feliratnál nem vettem észre bloomingot.
Én végül Oled helyet vettem, így a 65 coll helyet inkább lett nagyobb. Egyelőre nem bántam meg. -
Scarabeus
aktív tag
válasz
gabber01 #39155 üzenetére
65" vettem, mivel egy alapkategóriás LG LCD-t cserélt, amivel pont a most tárgyalt problémám volt, eszméletlenül zavaró módon ugrált a fényerő, minden szempontból óriási lépés, nem nagyon tudok elfogulatlan véleményt mondani.
Emagon vettem ha jól emlékszem 320-ért, én jó vételnek tartom, már régebben megfogalmazódott bennem, hogy a következő TV-m TCL lesz, mert hogy ár-érték tökéletes, de nem vagyok tisztában a modellek közti különbséggel, ha jól tudom ez egy újabb 25ös modell, a C9K már jóval drágábban volt, ezen kívül semmilyen más utánajárás nem befolyásoltq a döntésem.
A hang brutál jó, nekem a kép is tetszik, kezelhetőségét illetően nekem nem bonyolultabb mint egy Androidos telefon, ez az egy dolog zavar hogy nem tudok a távirányítóval TV csatornát váltani.
-
válasz
gabber01 #39151 üzenetére
Utóbbiakban nevesítődött a problémája, hogy sötétebb jeleneteknél hajlamos a “color banding”-re, ami elvileg nálam erősebben kijön, mint másoknál.
Lehet valami központibb hiba van vele, ami okozza, valamint talán ugyanebből a hibából kifolyólag a kalibrált beállítások is másképp érvényesülnek nálam.
Én már nem kínlódok vele, remélhetőleg az egész csak szoftveres és talán egyszer majd a messzi-messzi jövőben megoldást nyer a dolog csak úgy “magától”.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
gabber01 #38932 üzenetére
TCL-el sajnos szoftveres gondok vannak, mint itt is olvasható szinte naponta a topikban, amúgy simán jó lehet egy C7K.
Az 55C5 jobb, de jelenleg 450e körül lehet venni, 150e-rel meg nem jobb az 55C7K-nál.
Az LG G5-el is vannak gondok az új tandem panel miatt.
Azt amúgy ki mérte ki, hogy idővel mennyit csökken az oled panel fényereje? Japersze, ilyen városi legendák vannak, pl. nálam 6,5 éve hiba nélkül üzemel napi szinten egy Pana oled. -
mikrofon
veterán
válasz
gabber01 #38916 üzenetére
C5
Miért?
Ha nem azt veszed mindig benned lesz hogy ha azt vetted volna akkor sokkal jobban jártál volna...
Azért nem véletlen az árkülönbség. Még ha nem is indokolt az ekkora különbség...
Mondom ezt úgy hogy nekem TCL TV-m van a premium szegmensből és nem az első. Mindegyikkel elégedett voltam mert a saját kategóriájában kezeltem és sosem adnék annyi pénzt egy TV-ért mint a C5...Esetleg ha nagy méretben és mondjuk a c9k-t néznéd a TCL-ből akkor azt mondom érdekes alternatíva lehetne. Legalábbis egy próbát megérne max visszaküldöd. De a c7k az két kategóriával lejjebb van.
Ennek ellenére nagyon jó TV a c7k a saját kategóriájában.
-
ρσгτσ
addikt
-
Imi1981
veterán
válasz
gabber01 #38916 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy sötétben a c5 még mindig sokkal ütősebb mint egy nagyon jó miniled! Nagyon jók a miniledek de akkor sem oled. Ha lenne rá pénzem biztos a c5-öt választanám.
Világos környezetben a nagyobb fényerő miatt a c7k lehet jobbnak tűnik de általában filmeket és sorozatokat sötétebb környezetben nézzük ( legalábbis én).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- TCL 55C805 - 55 col 4K QD-MiniLED 144hz
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év
- Lenovo 14 Ideapad Slim 3 FHD IPS i5-12450H 4.4Ghz 8mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest