- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
válasz
Rottweiler89 #39626 üzenetére
Ez saját beállítás,ugy ahogy neked tetszik? A baj vele, hogy túl sok képjavító bizbaz van beállítva , amit általában első körben kikapcsolunk.Nem tul digitális, mesterkélt a kép így? 🤔
-
kokokka
addikt
válasz
Rottweiler89 #39626 üzenetére
LED: System, Advanced setting, Stanby Indicaton Bar. Itt átállitod Flashing-re.
-
bnorci71
addikt
válasz
gabber01 #39618 üzenetére
most Nas -épített Pc Synology op rendszer- van előtte Pc ment 7/24 winnel Philips oled és a 845 is szereti ahogy írták Kodi/Plex ritkán a saját lejátszó DLNA-n
A legkényelmesebb megoldás.
mindkettőnek van topikja, Kodi egy "sima" hálózati fájl lejátszó, Plex is de az kicsit bonyolultabb mert ott futtatsz egy kiszolgálót a Nas-on és a klienseket a lejátszó eszközökön vagy web alapon is lehet. Ja és a Plex bárhonnan elérhető így utazásnál is jól jön
-
Rottweiler89
senior tag
Fényerő
Fényerő 47
Kontraszt 100
Feketeszint 50
Gamma 2.2
Auto HDR konvertálás ki
Dinamikus kontraszt alacsony
Fekete sáv ki
Helyi fényerőcsökkentés közepes
Csúcsfényerő szabvány, ha este van, vagy ha aludni készülök, nappal viszont jó a magas fényerő
Helyi kontraszt alacsony
Dinamikus fényerő ecoSzín
Színtelítettség 50
Árnyalat 50
Dinamikus szín be
Színhőmérséklet normál
RGB mód ki
Fehéregyensúly mindkettő ki
Színtér natívKéptisztaság
Élesség 50
Mpeg nr közepes
Dnr auto
Digitális képsimítás alacsonyMozgás
Kép tisztasága közepes
Led mozgás törlés ki
Dinamikus gyorsítás kiIlletve nekem az adaptív fényerő a védje a szem egészségét menüben be van kapcsolva, így kellemesebb a szememnek.
Egy kérdésem hirtelen lenne, mégpedig az, hogy a visszajelző ledet kikapcsolás után nem lehet breathing módba állitani valahol?
-
phoenix1989
addikt
Sziasztok!
tcl 805. frissités óta pattog a hangfal ha csatornát váltok. mi lehet a baj? elötte nem volt semmi gond. tv-ből optika DAC-ba , DAC-ból 3,5 jack hangfal. -
Exian
addikt
válasz
gabber01 #39604 üzenetére
Pfuu, már nem is emlékszem, valamilyen webes contact oldalon töltöttem ki valami üzenetküldő űrlapot. Aztán valami nem is TCL-es emailről jött a megkeresés, hanem olyanról, amit (@ utáni domaint) megnyitva egy Whirlpool Extended Care Program weboldal jön be
De közben eszembe jutott, hogy szerintem utána kitöltöttem a promóciós oldalon a regisztrációt is, lehet, hogy arra jött a válasz és nem is a küldött üzenetemre.
Tudja fene.
-
-
gabber01
addikt
C7K-val használ valaki NAS-t? Vagy úgy egyáltalán használ valaki NAS-t itt?
Azon gondolkozom, hogy kellene valami jobb megoldás, mint mindig pendrive-ot hurcolászni a gép meg a TV között, de úgy tudom nem mindegyik külső tárolóeszközt szeretik feltétlenül a TV-k. Úgyhogy kísérletezés helyett jobb lenne egyből olyat venni, ami biztosan működik is.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #39616 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem még jó a dumája sem, sőt! Persze, ha teszik, az a te dolgod. A többi videója is sokszor szakmaiatlan, teljesen magánvéleményen alapszik. Hiába burkolja a tech szó mögé. Talán 3 videóját láttam, de elengedtem.
-
freeland0806
tag
-
rainman72
nagyúr
Megjelent a TCL a [Media Markt]
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #39607 üzenetére
Kikapcsolt local dimmingel hasznalja a tvt:
Csak gratulálni tudok hozza, akkor miért nem vesz egy belépő kategorais 70ezer huf tvt? Mert igy a majdnem oledből csinal egy alja tvt.....
Komolyan mondom szűrni kellene hogy ki tehet fel "szakmai" videókat a yt-re.
-
nicu71
addikt
válasz
Pontosan ezeket csináltam, teljesen egyértelmű hogy minden ilyen izé off .kiv a local dimming,hisz pont az a tv legfontosabb fegyvere.Gamnát feljebb tettem, fényerőt, csúcsfényerőt a lehető legkisebbre,feketeszint 49 ,ahogy a 805nél is.Annál megvettem Vhiktor beállításait,erre a c7k ra is nagyon remélem lesz,mert valahogy a szinek se az igaziak.
HDR módnál hogy lehet lejjebb tenni a fényerőt hogy ne vakuljak meg? Lejjebb veszi,de tulajdonképpen nem valtozik semmi 😃 -
Imi1981
veterán
válasz
Én is néztem azt a videót és mikor mondta , hogy ki szokta kapcsolni a local dimminget felhúztam a szemöldököm, hogy mi van? Ha kikapcsolom a local dimminget az én tévémen ( 55c745) rosszabb a fekete mint egy local dimming nélküli van paneles tévén! Bírom a srác dumáját de ez beállítás kikapcsolása ( főleg egy optimális képbeállítás videóban) nagy hülyeség volt. Miniled tévén egyenesen bűn kikapcsolni!
-
kokokka
addikt
válasz
Ezt a csávót inkább hagyjuk. Láttam pár videóját, azóta ha beadja a kereső valamivel kapcsolatban, lépek is tovább.
-
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #39605 üzenetére
Szerintem ha kikapcsoltál minden mesterséges képjavító funkciót (helyi kontraszttól kezdve a dinamikus kontrasztig mindent) akkor nem sokmindent tudsz ezen kívül csinálni. Nyilván a local dimminget be kell kapcsolni, de azon kívül minden off nálam, igaz C805 alatt. Lehet megérné kalibráltatni a tévét. Nincs véletlenül ECO módban? Gamma nem túl magas?
OFF: a local dimmingről jutott eszembe, hogy megnéztem ennek a techworld-ös srácnak ezt a videóját [link] amiben ő elmondja, hogy kvázi kikapcsolt local dimmingel használja a tévét, merthogy zavarja a szemét a zóna szabályzás. Ezt az újaknak mondom, hogy a mini led lényege az pont ez. Mármint a local dimming. Ha ezt kikapcsolja az ember nagyjából az történik, hogy a mini led tévéje egy átlagos LED tévére fog hasonlítani
-
nicu71
addikt
válasz
mikrofon #39602 üzenetére
Én Mozi módban használom,mint mindig, ezenkívül mire figyeljek? Egykét dolgot bevettem,csak kíváncsi vagyok más mit ajánlana.Annyi bizonyos hogy 10esnèl magasabb fényerőt nem tudok tolerálni a C7Knál .805 30on volt állandóan.
A hanggal viszont nem tudok betelni, most áttettem fali üzemmódba,ahogy javasolták,tiszta mozi feeling. 😀 -
gabber01
addikt
Na, ez meglepően tök korrekt.
Egyébként hol, milyen címen tudtál nekik írni? Mert az oldalon csak telefonszámot találok a TCL Hungary-hez.
Megpróbálnám én is velük kiterjeszteni a garanciát az 55C7K-nál, csak ráadásul ez még csak nincs is a listában, csak 65"-től felfelé, de Q7C-ből meg van 55", ami meg dettó ugyanaz a TV... -
Clown
csendes tag
T. Fórumtársak! Segítségeteket kérem. A 805-ös 55”-os tv-m megkapta az új firmware-t. Azóta a Dolby Vision jelet megkapja a tv, de nem vált át abba a módba. SDR és HDR módban hibátlanul működik Viktor új kalibrációs értékeivel is. Megcsináltam egy gyári visszaállítást, de a hiba ugyan az maradt. DV jelet megkapja (az info gomb megnyomásával ki is írja az aktuális bitrátát), de nem hajlandó a DV képre váltani, még HDMI csatlakozóról sem. Mit csináltam rosszul? Vagy kell egy hard reset? Ha van ilyen és hogyan kell? Eddig a készülék hibátlanul tette a dolgát, de ez úgy néz ki hogy hazavágta. Remélem hogy tudtok segíteni vagy egy jó megoldást mondani. Legvégső eset a szervíz, mert másfél éves a készülék. Köszönöm.
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #39543 üzenetére
Nem mindegy melyik kép módban van és milyen beállításokkal. c855-nek is igen nagy a fényereje és mellette a fekete is nagyon jó a megfelelő beállításokkal.
Meg kell próbálni úgy beállítani hogy a fekete is jó legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03AAUXXC) 165CM 4K Q-LED FRAME SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Hisense 75E77NQ Pro 144Hz, 4k, 189cm, dobozos, garanciás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest