Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
TV vonalon van az LG-nek IPS MiniLED, például az 55QNED92 csak én most nem abban az árkategóriában keresek
Ezért lett volna jó a TCL vagy Hisense, csak ezek a gyártók meg egyáltalán nem alkalmaznak IPS-t.Swenk: Értelek. Ennek az IPS-es LG-nek nagyobb volt a betekintése szöge, mint a C6K-nak. A fekete / kontraszt úgy van, ahogy írod, de nálam elsőnek a mozgásmegjelenítés legyen minél jobb, utána jön a fekete szint, hiszen a feketét meg lehet oldani azzal, hogy kis fényt kapcsolsz a szobában és eltűnik a szürkeség.
-
PuMbA
titán
Ma megnéztem egy 55-ös C6K-t élőben azok után, hogy az amcsi megfelelőjénél az RTINGS nem annyira fényes panel válaszidőt mért: TCL QM6K TV Review.
Vittem pendrive-on egy Formula 1-es TV közvetítést és én úgy láttam, hogy egy LG 55QNED70 IPS panellal jobbat nyújtott ebből a szempontból, ami mondjuk nem csoda, mert a gyengébb VA panelek ilyenek. Az RTINGS szerint a QM7K-val már nincs ilyen gond vagy minimális, de még az is feltűnt, hogy a TCL alacsonyabb minőségű képfeldolgozása nem éri el az LG-ét. Mindkettő Filmmaker módban és az LG-n szebben, élvezhetőbben nézett ki a TV adás minőség.
Szomorú, hogy ennyire a VA panelt nyomatja a legtöbb gyártó és egyébként nem értem, mert jó lenne a választás lehetősége, különösen azért, mert a C6K-ban ott van a tök jó dimming technológia. Régen sokkal több IPS TV volt, ma meg a gyártók ránk erőltetik az alsóbb kategóriában a jobban mosódó VA-t.
-
-
PuMbA
titán
válasz
rumkola
üzenetére
Itt maga a videó anyag lett rosszul konvertálva / kódolva, tehát a CiNEFiLE, aki készítette ezt a fájlt, ő rontotta el
Cirka 15 éves kódolás ez, amikor még elkezdett terjedni az x264, így előfordultak malőrök. A rendesen kódolt 24fps-es filmek bőven folyamatosabbak nálam, illetve manapság már ritka, mint a fehér holló az elrontott kódolás. -
PuMbA
titán
válasz
boborján2
üzenetére
"Konkrétan hidegrázást kapok a régi bútoroktól, nem tudnék létezni olyan házban."
Ezzel én is így vagyok, de nem is veszek régies kinézetű bútort emiatt

"Egyszer valahol valaki kitalálta hogy 24 kockával frankó. Oké szép és jó, de van jobb."
Igen, van jobb, készültek már 48fps-sel filmek, de senki se akarta eléggé, hogy elterjedjenek.
"akkor gondolom pl egy 1984-es filmet is korának megfelelő eszközön néziket, és nem egy modern tévén "
Egy 1984-es filmet sem a régi doboz TV-re szánták, hanem egy szép nagy mozivászonra
Ez ma sem változott. Zenében szintén ez a helyzet, a zenéket koncertekre írták, nem az akkori, otthoni Sokol rádiókra. -
PuMbA
titán
Továbbá a film egy művészeti alkotás. Egy múzeumban sem lehet átalakítani a kiállított festményeket a nekünk tetsző módon, mert akkor feleslegesen mentünk el oda
Hiszen a lényeg, hogy mást lássunk, mint a mi preferenciánk, ezzel tágítva a látóterünket, gondolkodásra sarkallva, hogy mi lehet ebben, új dolgokat befogadva. Mindig az én szájízemre módosítva nézni egy kaptafára a dolgokat....számomra halál unalmas lenne, de ez csak én vagyok. -
PuMbA
titán
válasz
boborján2
üzenetére
"Nekem az a fura ,hogy a játékokat mindenki a világ összes fps-ével akarja játszani hogy abszolút sima legyen, de a filmet meg szándékosan nem."
Mert a kettő teljesen más
Játék esetén például fontos a reakcióidő, ezért jobb a minél több fps. Továbbá a legtöbben motion blur nélkül játszanak, így szintén fontosabb a több fps. Filmeknél egyáltalán nem számít ez. A filmeket pedig nem akarjuk játékká alakítani. Ez olyan mintha valaki a basszust feltekerve hallgat zenét, minden zenét egyen módra alakítja, pedig szerintem ez a szép, hogy mindenféle médium mást mutat. Ha egy zenében nincs basszus, akkor nem akarok basszust hallani. Ha egy film 24fps-es, akkor nem akarom 60-nal nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Jövedelem
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Philips 20PF4110/01 LCD TV monitor 20"
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tök fura, hogy drága TV-knél meg lehet választani...
Vhiktor