Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz blakey #29493 üzenetére
"..a TV-k saját rendszerén futó alkalmazások nem tudnak kadenciahelyes lejátszást.."
De igen tudnak, miért ne tudnának? A tv-n futó plex-szel kadenciahelyesen nézem a filmeket a pc-mről nap mint nap már évek óta.
Nekem úgy tűnik hogy Celtis pontosan tudja hogy mi az a pulldown, épp ezt írta körbe, hogy vélhetőleg a tv a kadenciahelyes lejátszás helyett alkalmazza a 3:2-t akár egy bug miatt, nem pedig azt hogy kadenciahelyes=pulldown. Szerintem itt egy félreértés miatt felesleges volt ez a magyarázat.
-
Celtis
veterán
válasz blakey #29493 üzenetére
Nem értem miről beszélsz. Tisztán látszik, hogy ahol nem téveszt a tv pulldown módot, ott kadenciahelyes a lejátszás. Hiába 120hz a panel frissítése, te abból semmit nem látsz, csak jó esetben azt, hogy másodpercenként 24 különböző képkocka jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz blakey #29498 üzenetére
Tudom mit jelent a 24p playback nem kell újból és újból elmagyarázni, arra próbáltam rávilágítani, hogy ez nem is volt kérdés eddig sem..
Celtis felvetése már érdekesebb, ha ő arra céloz hogy esetleg menet közben a tévé ezt össze vissza váltogatja és ez okoz akadást. Nem tudom hogy ez lehetséges e egyáltalán.
-
Celtis
veterán
válasz blakey #29619 üzenetére
Egyfelől a tv kijelző frissítési frekvenciája alkalmazkodik a forráshoz, ahogy coolabácsi is írta. Így tudja a készülék például az 50Hz-es tv adásokat is helyesen megjeleníteni. 60/120Hz-es képfrissítéssel nézhetetlen lenne.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha a tv képernyőn megjelenő kép kadenciahelyes, akkor teljesen mindegy, hogy belül a lejátszó alkalmazás és a megjelenítő algoritmus között van-e pulldown vagy sem. Szíved joga azt mondani, hogy neked ez a megközelítés nem felel meg, de egy vizuális tartalom paraméteréről beszélünk, amit vizuális módszerekkel lehet tesztelni és egyértelműen megítélni.
Egy droidos oprendszer esetén tudhatod, hogy az alkalmazás kénytelen pulldownt használni, de mégis honnan a fenéből állapítod meg, hogy egy zárt oprendszerű LG vagy samsung készüléken belül mi történik?
Köszönöm, maradok az rtings és a Vhiktor által is használt objektív kadencia helyesség elvnél és tesztelő eljárásnál.
-
zsolt501
nagyúr
válasz blakey #29733 üzenetére
Tegyük hozzá hogy a TV-re telepített Plex alkalmazás nem vált hiába van engedélyezve a váltás, Chromecast with Google TV-re telepített Plex esetén hibátlanul megy a váltás ha engedélyezve van.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Redlight2
tag
válasz blakey #29738 üzenetére
Jelenleg most PC-ről megy a szerver és a tv-n a plex. Plex passom nincs.
Miutàn a tv-n bekapcsoltam,mintha javult volna a dolog,de így sem tökéletes. De lehet már csak placebo és haluzok Nem tudom, csak kicsit elkeseritő. Hogy ami eddig jò volt és nem kellett állítgatni hozzá semmit, azzal most szenvedni kell és úgy sem jò -
Till@
tag
-
-
addikt
válasz blakey #29789 üzenetére
Nem viccelek, régiónként eltér, és egymást győzködik az emberek, hogy de van, de nincs. Pl. C1 -en nálam itthon tuti van, mert már véletlenül rányomtam.
Samsung -nál S90C -n, és az előző mini LED -en sem volt már. De ott elő lehet hozni szerviz menüből. Bár engem nem kifejezetten hoz lázba a téma, így nem nyúltam hozzá.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
bnorci71
addikt
válasz blakey #29933 üzenetére
Ezért mondtam a Pr-telekom is a szerelők állítása szerint nem nyúl a tv adás jeléhez. Ettől az M4sport és a EUSport a kintről kapott jelhez hozzányúlhat és más lesz amit én kapok a végén.
A földi digi sugárzás dolog arra lesz jó, hogy a kábel és a földi adást össze tudjam hasonlítani.Én nem értek ilyen mélységben a tv adások jeléhez. De nem lehet, hogy valami kapcsoló jel mondjuk ami a 16:9 képarányt adja a tv-nek az variál bele a képbe valami hiba folytán, vagy valami hasonló?
Azt hiszem Viast3-nál volt egy időben olyan problémám, hogy a kép ugrált 16:9 és 4:3 között.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Volband
tag
válasz blakey #30391 üzenetére
Egy 15-20 perces teszt esetén is érdemes leszedni? Mi csak kiszednénk, megnéznénk, hogy nem-e törött vagy pixelhibás, és esetleg youtube-on egy-két videót megnéznénk, hogy egyáltalán elégedettek vagyunk-e a képpel. Utána tennénk vissza.
Mondjuk az is megoldás lehet, hogy addig lenémítjuk.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
-
bnorci71
addikt
válasz blakey #30739 üzenetére
igen ez igaz.
ez speciel szerintem inkább bug
megnéztem guglival horvát nyelven van a képernyő beállításoknál a széles és a nyújtott zoom, angolnál angolde ettől a gugli is jobban fordít , az advanced setting, hogy lett speciális videó mindenhol
na de ilyen a Philipsen is előfordult igaz ott legalább angol maradtELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS