- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Amikor én asztali állványt vettem, akkor olyat néztem, amin van kábelvezető vagy bújtató. Szerintem hasznos dolog, mert nem lógicsálnak itt-ott a kábelek. Meg van olyan is, ami forgatható, de nyilván arra nem mindenkinek van szüksége. Pl. Hama.
Ami kérdés jelen esetben, hogy mennyire emeli meg a TV -t. Nem néztem végig az összes kereskedőt, de nem láttam méretezéseket. Egyébként nem tűnik rossznak.
Szerk.:
Bár ezeken általában magasabban van a TV, de szerintem jobb ezt előre tisztázni. -
rumkola
nagyúr
szia
sajna nem jó
flicker van és sokszor észrevehetően villog a VRR ablakos és teljes képernyős módban is
a múltkor azért tűnt jónak mert addig állítattam, hogy bebugzott és nem is volt aktív...
már újra fix képrfissítéssel használom a PC-t, inkább butítom a grafot, hogy meglegyen a fix 120 -
westcoastog
veterán
Ezt a dolgot próbálgattam de nyilván nem tud a 25 fps-ből többet csinálni hogy smoothabb legyen a mozgá, így nekem elég hülyén néz ki bármi ami kevés fps-ről van kisimítva.
#33282nfsu17
50hz-es is csinálja ezt a villódzást, a perus 4k videó is. Azért mondom hogy ez független a videóktól, valami a képfeldolgozásával nem oké a tévének szoftveresen szerintem.#33290mrmft
pc módban van mindig, de ezt a vibrálós dolgot sem a monitoromon sem az előző tévémen nem tapasztaltam soha.#33291rumkola
game módban is hiába veszem le, vagy bármilyen módban.Szerintem a tv szoftverébe kéne erőszakolni egy kis élsimítást vagy homályosítást, mert úgy néz ki hogy a sűrű képrészletekkel (értsd, fű, fák vonalak egymás mellett, ruhák anyagai) nem tud mit kezdeni a tévé, csak egy szétélesített katyvasz lesz.
-
BlueSteel
tag
Hogy én is írjak valami pozitívat, rendszeresen játszom a TV-vel (RTX4070), de semmi hasonló jelenséget, amit rumkola ír, nem tapasztaltam. Ami korábban szóbakerült (inverse ghosting), azzal szintén nem találkoztam. Mondom ezt úgy, hogy volt nálam pár éve egy LG 165 Hz-es VA paneles monitor (32GN650-B), az szörnyű volt (black smearing, invertálódás), a C805 ahhoz képest - ebből a szempontból - lenyűgöző.
A BlurBusters NVIDIA G-Sync beállításos guide-ja szerint próbáljátok meg beállítani a paramétereket, hátha az segít.
-
klaya86
senior tag
Nekem sehogy nem frissített. Írtam is pár napja. V576rol akartam frissebbre upgradelni, mert néha elég lassú volt a Tv. De bekapcsolt automata frissítés mellett sem talált új szoftvert,ha manuálisan kerestem, akkor sem. Ezért maradt a pendrive. Remélem maradt is ez az állapot.
-
BreamHunter
tag
Csak félve merem leírni itt a TCL topikban, de valszeg úgy, hogy ez maga a TCL.
Ezért abban az árkategóriában van amiben.
Én mikor vettem rácsodálkoztam, hogy hű de szép a képe ennyiért megérte. Aztán azóta eltelt kis idő és úgy vagyok vele, hogy soha többet TCL.
Szép kép, de a körítés a béka segge alatt, értem ezalatt a szoftvert, anyaghasználatot, stb.Anno 95 ezerért vettem az 55C645-öt. Gyakorlatilag 75 ezerrel
olcsóbban mint az akkori ára. Telekomtól tudtam elhozni ilyen kedvezményesen. Most már tudom, hogy többet nem is ér. -
Imi1981
veterán
Igen csak nekem pirosas vagy narancssárgás az árnyalat amire vált ! Csak forma 1-nél látom de ott mindig! Ja és az aszfalt színén lehet észrevenni nagyon . Más tévé adást nem nézek úgyhogy nem tudom más műsoroknál is előjön e vagy sem .Előző Samsung tévémen nem rémlik ilyen jelenség .
-
peternac
tag
igen, ugyanígy vibrál/villog nekem is néha
én is a sötétebb részeknél vettem észre és statikus tartalomnál, pl. töltőképrnyő és menü (mint ahogy a linkelt videonál is írja)
lehet, hogy többször és máskor is vibrál, csak azt nem veszem észre
az idő mondjuk 95%-ban tuti jó, de tök jó lenne ha sosem vibrálna -
ρσгτσ
addikt
Itt mondjuk lehet nem panelenként, hanem komponensenkénk kellene kezelni a problémát. Egy jobb műszerész, aki TV -kkel foglalkozik esélyes, hogy meg tudja oldani. Gondolom vannak még ilyenek(?).
Manapság a gyártói szervizekben már nem gondolkoznak kicsiben. Szimplán kicserélnek egy teljes panelt.
Most olvasom a neten, hogy G2 -vel is elég sokan szenvedtek ezzel. Ráadásul volt aki panelt cserélt, és utána rosszabb lett.
Bár lehet egy próbát megér...lerendelsz egy panelt és majd meglátod mire jutsz vele.
-
-
Celtis
veterán
Elvileg az ilyen modulcsere nagyon egyszerű. Arra figyelj, hogy húzd kia tv-t a konnektorból és várj mondjuk 10 percet, hogy a kondik kisüljenek.
De minek akarod cserélni? Miből gondolod, hogy a harmadik jobb lesz? Illetve ha garanciában cserélték korábban és nem javult meg a zaj, akkor cseréltesd újra garanciában.
-
kormi0312
senior tag
Igen, tegnap előtt frissített 603-ra, 474-rol.
Pár hónapja telepítettem img fájlbol a 474-est, és pont azért állítottam be hogy nem kell frissítés mert nem akarok tovább szenvedni a lehetséges problémákkal.
De már a 474-nel sem volt minden rendben, de ott csak dovi tartalommal jött a local dimming hiba -
igen, erre, de ennél általában látványosabb, valahogy nagyobb lépcsőkben szaggat, vagy hogy mondjam, mintha egy képkockát egy tizedmásodperce "odaragasztana" valaki a képernyőre
@Vhiktor, ezek be vannak kapcsolva a kezdetek óta, igyekeztem utánanézni mik az ideális beállítások, gyakorlatilag ez az egy gondom maradt.
-
amdboy
senior tag
-
szkutyi
addikt
Bevehetik a végét ezzel a buzi szöveggel..addig kell menni amíg le nem nyeli a b*zi anyjukat...nálam a penzemért nincs ilyen....saját magammal lenne tiszteletlenség...megdolgozok keményen azért a 2-3-5-800k-s tv-ért és majd ciripel meg foltos......hagyjuk is...
Azért csinálják ezt mert az esetek 95% lenyeli a fogyasztó.....Vhiktor tudja mit mentem anno a Samsung ellen....és nyertem... -
szkutyi
addikt
-
RaGi91
senior tag
Először a euronics-nak írtam. Küldek egy válaszlevelet, hogy adjam meg az adatokat, küldjek képet számláról, készülékről, stb.
Jegyzőkönyvbe vették, továbbították a szervíznek, akik kb 2 munkanap múlva hívtak. Egyeztettünk időpontot, hogy mikor jöjjenek a tv-ért és ennyi.
De írta a euronics, hogy gyorsabb ügyéntézés érdekében egyből a márkaszervízzel is felvehetem a kapcsolatot.
Márkaszervíz: Conelser Kft.
Az oldalon szereplő számon beszéltem egy nagyon kedves hölggyel, vele mindent meg tudsz beszélni. -
TheProb
veterán
-
rumkola
nagyúr
Ez akkor látszik, ha szar a forrás (jelen esetben a háttérkép, és sajnos van olyan játék is ahol ez belőfordul, de a szar minőségű filmeknél is előjön). Tökmindegy a megjelenítő típusa. Én is gyülölöm a jelenséget, mert szintén a világosra állított gammát szeretem.
A "hiba" ettől még megmarad, csak nem lesz zavaróan látható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest