- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
válasz
szoltan70 #39752 üzenetére
Nálad mi a probléma DV tartalommal? Nekem nagyon kontraszttalan, lapos a kép és mintha lenne egy zöldes fátyol a szineken. Kb. egy hónapja frissitettem a C805 tv-met és egyből megvettem a friss FW-hez való kalibrált beállításokat. Tehát nem tudom hogyan nézett volna ki kalibrálás nélkül, de azt biztosan állíthatom hogy a "régi" fw+ Vhiktor setuppal nem volt ilyen fos a DV mód.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szoltan70 #39763 üzenetére
Calibrated movie kepmodban vagy csak lut nelkul? Van 1d es 3d lut is. Ha ebben a keomidban vagy akkor a képeken szereplő beállítások jok, csak nincs ami finomítsa őket, próbáld meg csak az 1d lutot ratolteni.
Ha a lut okozza akkor megy a refund tőlem.
Egyszer megneznek szemelyesen egy ilyen tvt hogy mi lehet a baja.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szoltan70 #39769 üzenetére
Minden jel arra utal hogy meg mindig vannak problémák nehanyaknak a fw-el.
Nekem itthon a c835 szerencsere tokeletes.Egybekent a lut semmi mast nem tartalmaz mint hogy adott szinbe mennyire kell belenyulni megjelenésekor. Ahhoz nincs köze hogy nem valt dolby vision modba a tv, nem kellene, de ki tudja.
Itt az a fura hogy egy ideig jo aztan megzakkan.
-
szoltan70
tag
válasz
szoltan70 #39754 üzenetére
Közben írta nekem privátban, hogy ő csak törölte a DDC-ket, egy napra áramtalanította és bekapcsolás után jó lett. Se visszaállítást, se downgrade-et nem csinált.
Én töröltem a DDC-ket, downgradeltem, v509 vissza, így jó lett.
Most úgy van a kép beállítva, ahogy a csomagban van de a lut fájlok nélkül. Nagyon eltér így a teljesen kalibrálttól?
Amúgy k.rva érdekes, hiába a downgrade, utána legújabb szoftver vissza (img mindkettő) minden beállítás megmarad, lut fájlok is. Tehát nem gyalulja az egész mindenséget. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
szoltan70 #39752 üzenetére
Azok csak TXT fileok azt tartalmazzák hogy az egyes színeket hogy kell korrigálni.
Nagyon kíváncsi lennék mi hozza Nálad elő. Soha nem lattam meg ilyet.
Kézzel ezeket nem lehet beallitani. Másik módszer hogy hagyni a lutot a fenébe es csak manualis kalibralas mint regen. -
Clown
csendes tag
válasz
szoltan70 #39628 üzenetére
Nem, nincs Xbox-om. Végül minden DDC-t töröltem. Majd 3x (!) kellett gyári visszaállítást csinálni, hogy újra normális legyen a DV tartalom. Utána beállítottam a DCC-t Viktor adatai alapján. A DV és a HDR10 jó lett, de az SDR DCC beállítás valahogy nem jó. Az ég kékje beszürkült, foltosodás jelent meg a képen (akár tv adás akár YT videó), így ez megmaradt alapbeállításon. Sajnos downgradelni nem tudok, nincs img fájlom valamint a menetét sem ismerem. Köszi az infókat.
-
freeland0806
tag
válasz
szoltan70 #39108 üzenetére
Nem vettem meg pedig nem ártana, mert ahogy írtam DV-ben a színek nálam full gyárilag elég fakók ezért is preferálom jobban a HDR-t. Habár játéknál nem annyira kirívóan fakó, mint a DV fényes vagy a DV sötét. 486 előtti fw-n nem ilyen volt azt hozzáteszem. De végülis teljesen elvagyok a HDR-el is, szerencsére Xboxon meglehet oldani, hogy streamingen is úgy nézzem a tartalmakat DV helyett. Olyan mintha Samsungom lenne
Bogyi007: na akkor ennek örülök, hogy valamennyire tudtam segíteni
-
Bogyi007
veterán
-
freeland0806
tag
válasz
szoltan70 #39100 üzenetére
Mindenesetre furcsa. Én is C805 tulaj vagyok egy bő fél éve és v486 fw-el használom, de kifejezetten ilyen gondom nincs és nem is volt, bár egyetlen egyszer én is találkoztam ezzel a lilás képpel. (bővebben alább)
Egyébként egy Xbox Series S konzollal szoktam használni játékra és streamingre is gyakran a tévét. Streamingre azért mert folyamatosabbnak látom Xboxon a képet Netflixen és HBO-n, mint a tv saját rendszerén. Judder mentesebbnek látom én úgymond. Sokszor nézek DV és HDR10 tartalmakat. Utóbbit jobban preferálom, mert gyárilag az én tévémen valahogy "színesebb", mint a DV. Játék is előfordul, mostanában elég gyakran a gamepassnak köszönhetően mindig találok valamit .
Ezeket azért írtam le, hogy lásd nyüstölöm bőven a tévét, kap DV és HDR-t is szép számmal, konkrétan olyan problémám, mint neked nem volt. Más hiba, ami hasonló képhibát produkált egyszer volt.HBO Maxon tapasztaltam, hogy lefagyott léptetés közben az app (ekkor nem az Xboxot használtam, hanem a tv saját rendszerét). Ekkor kiléptem az adott filmből aztán ilyen lilás rózsaszínes lett az HBO app menüje, meg a betűk stb. Egy restart megoldotta (lekopogom) de furcsa volt. A képmód DV fényes volt. Azóta sem találkoztam ezzel a hibával és nem is szeretnék
remélem csak valami hülye bug volt az app miatt, de kísértetiesen hasonlított a kép a tiedre amit felraktál. Ennek már kb 1 hónapja, azóta nem volt gond. Hát nem tudom mennyire releváns ez neked, de gondoltam leírom, enni nem kér.
-
szoltan70
tag
-
snyper990
őstag
válasz
szoltan70 #39056 üzenetére
Nekem le van töltve. Ha kéred, fel tudom lökni Google Drive-ra délután
#39058 AxBattler:
„Gyári firmware helyett jobban bízol az innen-onnan összegereblyézett, ki tudja honnan származó negyedéves frissítésekben?”
Nem tudom, ezt honnan vetted, de pont az ellenkezője. Nyugodtan olvasd el megint az ezzel kapcsolatban írt hozzászólásaimat, meg azokat a hozzászólásokat, amikre azok válaszul érkeztek, és próbáld meg újra értelmezni (lehetőleg addig a velem kapcsolatos előítéleteidet tedd félre, úgy könnyebb értelmezni, mert nem azt fogod olvasni, amit ki akarsz belőle látni, hanem azt, ami le van írva, illetve vedd figyelembe a teljes szövegkörnyezetet, mert anélkül tényleg nehéz megérteni, miről is van szó)„Tehát Te minden készülékeden, minden gyártó esetében kételkedsz a frissítések tartalmában, és ellenőrzöl?”
Nem. Csak - mint ahogy azt már írtam, - az általam nem megbízhatónak tartott országok állampolgárai által létrehozott és üzemeltetett platformokon ismeretlenek által terjesztett, ellenőrizhetetlen forrásokból származó, ellenőrizhetetlen eredetiségű firmware-ek manuális telepítésével kapcsolatban vagyok (ezek szerint) az átlagosnál óvatosabb. Frissítésekről nem volt szó részemről egészen szerda délutánig, amikor is több mint fél év után végre érkezett egy újabb, magától a gyártótól.„És melyik gyártó vállal ilyen "teljeskörű tájékoztatást"?”
Nem a gyártókról beszéltem (bár a normálisabbak/jobbak/drágábbak azért legalább egy changelogot oda szoktak biggyeszteni egy-egy frissítésük mellé), hanem arról, hogy itt a topikban úgy folyik a diskurzus ezekről a firmware-ekről, mintha teljes mértékben kockázatmentesek lennének.Nem tudom, ezek hogy nem világosak bárkinek, aki olvasta az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat, de most magyaráztam el utoljára. Nem tudok mindenkinek különórát tartani szövegértésből
-
boborján2
senior tag
válasz
szoltan70 #39056 üzenetére
A resetet említetted. ...
Én 1.5 év alatt kb. 3x frissítettem a tv-t. Most a 3. -nál kértem pici segítséget ,mert kicsit elvesztettem a verziókban a fonalat.
De ami a lényeg hogy soha nem reseteltem vagy állítottam vissza nullára. (android telefonnal sem csináltam soha ilyet)
Googlehomeról nem tudok nyilatkozni, szerintem soha nem használtam. -
snyper990
őstag
válasz
szoltan70 #39035 üzenetére
Ha T653T01 (mint a C805), akkor nem tudom, hogyan nem találtad meg Telegramon. Én a héten szereztem hozzá onnan teraboxos linket
De előtte győződj meg róla, hogy T653T01-re való firmware való rá -
blakey
titán
válasz
szoltan70 #38977 üzenetére
De, kiírja
- a lényegen nem változtat, mert nem kapcsol át DV módbaVan rá esély, hogy helyben javítják, vagy viszik minden esetben?
- nem ismerem a TCL szervizpolitikáját, de ekkora méretet elvileg helyben javítanak, ha tudják a gond okát.És javítás után mi a garancia, hogy nem járok ugyan így?
- tesztjeim során, akkor találkozok a fent vázolt jelenséggel, amikor a DV erőltetve van, de a megjelenítő nem DV módban játssza le, az esélye, hogy jó legyen megvan, de nem tudok ennél többet írni. -
blakey
titán
válasz
szoltan70 #38947 üzenetére
Ilyen kép, akkor fordulhat elő, amikor a Dolby Vision erőltetve van a lejátszó részéről (ez lehet külső vagy belső is), mivel úgy érzékeli, hogy a TV képes rá, de a TV valójában nem vált át, elképzelhető, hogy valami beragadt. Ilyenkor ugye nem írja ki, hogy Dolby Vision? Gyári visszaállítás megoldás lehet.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szoltan70 #38953 üzenetére
Így, hogy bemeneti jelen, és saját szoftveren is ugyanazt a hibát produkálja, szinte biztos, hogy a TV -vel van gond, ami nagy eséllyel szoftveres probléma.
Esetleg azonos külső eszköz vagy app hibája okozhatott problémát mindegyik TV -n.
Ezek előtt mindenképp húzd le a külső eszközöket, és csak akkor dugd vissza, ha megbinyosodtál arról, hogy nem produkálja a TV a korábbi hibákat.:
- Első körben, ha még nem volt, próbálnék egy 10-15 másodperces TV áramtalanítást.
- Ha ez nem segít, ami esélyes, akkor egy gyári visszaállításra lesz szükség.
- Ha még ez sem vezet pozitív eredményre, akkor a rajta lévő szoftvert (esetleg frissebbet) raknám újra IMG -ből.
Más esetben, ha ezek sem segítenek, akkor nekem sem marad több ötletem, mint a szerviz.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szoltan70 #38947 üzenetére
Ilyen képet nekem is csinált a TV C805 de Chromecast with Google TV-vel hajtva, megállítottam a lejátszást a lejátszón, és mikor újra elindítottam ez a kép fogadott, csak a TV teljes kikapcsolása és újbóli bekapcsolása segített, az a fura, hogy ezt csak a külső eljátszóval produkálta leginkább Netflix esetén DV tartalommal, a TV-n futó Netflixel és Plexel ez a hiba nem jött elő DV tartalommal.
-
XenHai
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest