Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qtya123
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyetértek.
-
Qtya123
őstag
Na igen. Néha botrányosan alacsony fényerővel adják ki a filmeket. Hallottam olyan indokot, hogy azért mert a moziban sem nagy fényerőn adják és ezért a HDR/DV anyagon sem tolják fel a fényerőt, hogy a mozit adja vissza. Nem tudom mi igaz ebből.
Nekem mondjuk tűéles DV anyagnál a film grain is néha több a kelleténél. -
rainman72
nagyúr
65C6K 216e plus szállítás.
-
Kiss4ever
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszi, na kb pont erre lesz nálam is használva, Tkom hd adások és disney 4k streamingre, meg persze lokális tartalmakra, tényleg avval hogy áll a gyári lejátszója? Mert pl LG az vitt mindent kérdés nélkül(H264 H265 , hdr stb)
#41540 nicu71
Na ez jól hangzik köszi, mivel csak a fa alatt lesz kibontva ezért nem nincs még tapasztalatom/véleményem a kép és hangminőségéről a gyakorlatban
(Amivel amúgy kb jó nagy lutrit vállaltam ezt tudom, mert ha gyári hibás vagy törötten érkezett akkor így jártam
) -
Pro Koryak
addikt
-
freeland0806
aktív tag
De az is lehet, hogy pontosan az lesz majd, mint az OLED-ekkel amikor bejöttek. Hosszú évekig tartották az árukat. De már csak amiatt is borsos árra számítok, hogy valahogy meg kell különböztetni árcédula szerint is, a sima miniLED tévét az RGB miniLEDtől. Fentebb írták pl, hogy a C8 1M-nál kezdett. Akkor egy RGB miniLED bőven afelett lesz. Én arra számítok, hogy közel egy árban lesznek az OLED-ekkel később is. Aztán majd meglátjuk hogy öregszik ez a gondolatmenetem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
TV vásárlásnál (is) mindig az időzítés fontos. Megjelenéskor csak akkor szabad venni, ha leszarod az árát.
Én mindig akkor vásárolok, amikor már úgy érzem számomra megfelelő az ára. A 800 ezres TV ára is sokat esik majd.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Igen, pontosan erről beszélek. Nem nézek sz@rt en sem hosszú évek óta, de azért na....
-
freeland0806
aktív tag
válasz
kokokka
üzenetére
Hát.. igazából ugye a nitet emlegetik nagyon, hogy 8-10.000. A másik, hogy elvileg a betekintési szöge is jobb lett, meg a mozgás megjelenítés is okés már. Én személy szerint elvagyok a mezei miniLED-el is, meg ellennék egy szintén mezei OLED-el is. Ár érték arányban a miniLED volt az, amire azt mondtam, hogy oké, ezt talán érdemes lenne megnézni. De ha annyiba került volna, mint a fenti árak biztos hagytam volna a francba. Nálam is van egy lélektani határ mire mennyit vagyok hajlandó költeni.
-
kokokka
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerintem meg rohadtul magasak. És itt tekintsünk el attól, hogy kinek milyen mély a pénztárcája, természetesen ésszerű kereteken belül. Tudom, mindig van mihez viszonyítani, de ha ez a technika ennyi pénzért akkora eszméletlen, hatalmas, vilagszenzációs különbséget hoz a piacra, hogy majd mindenki az állát keresgéli a TV előtt, akkor megeszem a nem létező kalapom. Most komolyan, tényleg úgy gondolod, hogy ez nem sok pénz egy TV-ért? Ha van egy teljesen jó TV-d és nézel egy filmet rajta, azon fog járni az eszed, hogy micsoda technika is ez? Most lehet rám köpködni, de az én TV "csak" 550k-ba került, 85"-os, gyönyörű képe van, öröm rajta nézni minden UHD-t, de ennek a vásárlást is 2x meggondoltam. Pedig megtehetném, hogy ettől jóval drágábbat is vegyek, de valahol mégiscsak kell lenni egy határnak, és még ha 100 vagy akár 116"-is is, ennyi pénz szerintem egy józanul gondolkozó filmszeretőnek is hatalmas összeg.
-
bnorci71
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
75C845 is 1M körül kezdett
de a 4,5M az azért már naaa....
-
Pro Koryak
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Indulóárnak ezek nem magasak.
Pl. 75C8K 1,1misi körül nyitott év elején. -
Steve2006
tag
válasz
freeland0806
üzenetére
-
Anubris
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Pont most ezen dilemmázom, 85C8K vagy 77C5.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Ezt a maximális nitet úgy kell értelmezni, hogy nem állandó minden ponton. Ami kalibrálás után biztos nem ennyi lesz. Csak azt segíti elő, hogy néhány jelenet úgy jelenik meg, ahogy a valóságban is. Már ha normálisan van masterelve a film, ami nem jellemző.
Tehát például a napba nézel, visszaveri a fényt a hó, vagy a szemből érkező autó LED fényszórója elvakít. HDR szabványoknál.
-
freeland0806
aktív tag
Nem tudom, de ez a 8000 nit elég betegen hangzik. Nekem C805el is sokszor kiégett már a retinám ha DV anyagot néztem. Ekkora fényerő után már a távolsági fényszóró egy éjszakai út során telibe a szemembe meg se kottyan.
Na de akkor ezek szerint nem a micro led lesz a "jövő"? -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Az IFA -n bejelentettek olcsóbb modelleket is, amiből az U9 várhatóan 1499 euróért jön 55 colon. Az már kicsit barátibb ár. De hogy nálunk mennyi lesz, az majd kiderül.
Ezek ugye még mindig induló árak. Ami még nem fix.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Az biztos, hogy nem ennyi. Ott egészen más árak vannak. Pl. tavaly az 55 colos Q9K Kínában 4499 jüannal nyitott.
Arról nem beszélve, hogy a TCL kihagyta az IFA -t, így majd jövőre a CES -en várható bármilyen bejelentés a nemzetközi megjelenésekkel kapcsolatban. Csak otthon, Kínában volt bemutató. Nem globális.
Így még azt is meglátjuk, hogy más régióban milyen készülékek jönnek.
-
ρσгτσ
addikt
Majd meglátjuk életben, valóságban milyen lesz. Mert állításuk szerint még mindig kihívásokkal küzdenek az RGB LED -nél.
Így amit a fenti cikk elfelejtett megemlíteni, magasabb kategóriában az X11L nem RGB LED lesz. Oda meg 98 colos méretben 10 ezer nitet és valamivel több mint 20 ezer zónát ígérnek.
-
KFury
csendes tag
Idénről átcsúszik jövőre a költözésem és ezel együtt a TV vásárlásom is, így elkezdtem nézegetni a 2026-os kínálatról mit lehet tudni. Nos jövőre elég nagy "felfordulás" lesz TCL-éknél, mert a TCL kínálni fog elérhető áru RGB-Mini LED TV-ket.
Egy 65Q9M-re igerncsak kíváncsi leszek. Állítólag Kínában már idén decemberben árusítják 7500 jüan (kb 350.000.-Ft.) árcédulával.Elég laikus vagyok a témában, fogalmam sincs, hogy mit lehet várni ettől az RGB technológiától.
https://www.hazi-mozi.hu/tcl-jonnek-a-marka-elso-rgb-mini-led-lcd-tv-i/
-
gabber01
addikt
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Köszönöm, bár végül nem így állíottam be, hanem bekapcsoltam a DLNA-t KODI-ban és így már látja a NAS-t simán.
Így már megy a DV is, igaz nem minden filmnél, de feltételezem mert nem minden DV profilt támogat a lejátszó és/vagy a TV.
Kár, hogy a VLC nem tud DV-t, pedig az a lejátszó jobban bejön egyelőre. -
turho
addikt
Sziasztok! Tudtok kimondottan olyan letölthető tesztfilmecskékről, amellyel ki lehet próbálni. 75c805--ömet DV, HDR, HDR10 módokban, esetleg teszteli is a FALD képességeket, ilyesmiket az ember?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kiss4ever
üzenetére
"elsősorban hd tvzéshez és streaminghez kell, arra remélem még így is jó lesz "
65C6K-ról tudok nyilatkozni
Ott is kevés a zóna mihez képest,de én oled meg több mini led után is elégedett vok a feketével.
Tkom HD adások is teljesen jók nem nagyon tudom elképzelni mit tud hozzá adni mondjuk 1 Lg amit jobbnak
tartanak itt is kisebb felbontású tartalmak felskálázásában.
4K streamingnek meg illik jónak lenni,de a disney+ vagy a Skyshow hd csomagja is megfelelő. -
Kiss4ever
tag
Szia, rosszul fogalmaztam, a Telekomnál nem volt 55'-ban a C7k, a 65ös meg már túl nagy lenne, nem fér be, ezért maradt a C6k, és amilyen jó áron sikerült hozzájutni szerintem annyit megért még ha kevés a dimming zone is és fele a fényereje a C7khoz képest, elsősorban hd tvzéshez és streaminghez kell, arra remélem még így is jó lesz

#41407 balojazz
A HDR képesség nem annyira szempont, megvagyok a szemvakító hdr képességek nélkül is, legtöbbször félsötét/sötét szobában lesz használva#41412 Kelvin
Lehet, ebben igazad van, élőben nem hallottam a C7k B&O hangszóróit, csak a neten fellelhető tesztekből és review-okból tájékozódta, ott több helyen említik hogy halk és hogy néha torzít berezonál, lehet nem minden példányt érintenek ezek a dolgok. Azért bízok benne h a C6k Onkyo rendszere sem lesz annyira rossz(ha igen akkor veszek valami hangprojektort hozzá, bár ahogy olvastam a véleményeket a TCL hangprojektorokról nem igazán a magas minőséget képviselik. -
kokokka
addikt
válasz
kkp900
üzenetére
Nekem NTFS-re formázott 2.5"-os SSD van rákötve egy 4-es USB hubon keresztül. Nem használom ugyan a belső lejátszóját (nem is tudom minek lóg rajta az SSD), de amikor teszteltem vele, két DV filmet is simán lejátszott, szóval nem annyira szar az a proci. A külső feliratnál meg csak a technikai részt irtam le, de megmondom őszintén, nem emlékszem rá, hogy a felirat külső volt e, amikor próbáltam.
-
Voice24
őstag
Hali!
Nézegetem a TCL tévéket, most egy 2017-es szériás Philips van, de megérett a cserére.
Amiket konkrétan néztem, az 55P8K és az 55C6K. Nyilván a legnagyobb különbség köztük a panel (QLED és miniLED), más jellemzőik nagyjából hasonlóak, legalábbis ahogy én láttam. Megéri az árkülönbözetet a C6K, nyújt annyival nagyobb élményt a miniLED? -
ρσгτσ
addikt
válasz
kkp900
üzenetére
NTFS -t is elfogadja, de nem szereti. Vannak azért TCL -nél tárhelykezelési problémák, ha ez esetben is erről van szó. Még ha nem is mindenkinél. PC -ről osztva, ha van, és nem mennek óriási folyamatok a háttérben, meg nem keményebb PC, akkor azért 25-40W között meg lehet úszni a fogyasztással Win11 mellett is. Pl. Plex -en keresztül.
Nyilván erre a feladatra legjobb egy NAS, de az már nagyobb költség. Annál nem sokkal lejjebb pl. N100 mini PC aktív hűtéssel, vagy egy olcsóbb, kisebb méretű Optiplex. Én inkább ezeket ajánlom, ha belefér. Vagy van otthon valamelyik.
LED -re pedig egy pici, fekete szigetelőszalagot, ha nem kikapcsolható. Őszintén megmondom erre nem emlékszem, nem is néztem, mert senki nem alszik abban a szobában, amiben a TCL van.
-
kkp900
senior tag
válasz
kokokka
üzenetére
Nem kezdő vagyok azért ebben a szakmában és létre is hoztam külön minden részhez egy mappát amibe ugyan azon a néven is van a film meg a felirat ,de van olyan rész amit így se lát a tv a Mac mini persze mindent visz ugyan abból a mappából... Ezért kérdeztem rá hogy van e valami külön trükkje. Amúgy a tv FAt32 re formázta a vinyót. Így már 5 GB nagyobb filmet nem is visz . Előtte NTFS volt akkor se vitte sajnos .Szerintem nagyon gyenge lehet benne a proci meg a memoria. ui: Mindig teljesen van kikapcsolva a tv ,mert idegesítő a közepén 5 perc múlva bekapcsol a fehér led. És nem lehet kikapcsolni csak teljesen kikapcsolással így meg ugye mindig újra indul a google rendszer atom lassítva a tvt.De köszönöm a segítséget .
-
gabber01
addikt
válasz
koppasz1986
üzenetére
Fölraktam azt is, csak még nem jöttem rá, hogyan tudnám hozzáadni a nas-t.
-
gabber01
addikt
Másnak működik a DV lejátszás C7K-n letöltött anyagoknál? Mármint még akármit próbáltam, mindig csak HDR-re defaultol a TV lejátszója. Amúgy VLC-t használok a TV-n, nincs külön médialejátszó box. Streamingnél semmi gond ilyen szempontból, de külső háttérről még nem találtam olyan anyagot, amit rendesen DV-ben játszana le.
-
Exian
addikt
55C6K-ban tudom szerkeszteni a listát.
Ebben a menüben "A Csatorna szerkesztése" menüpontra nekem bejön ez a kép, és itt egyrészt tudok csoportokat csinálni (csináltam pl. egy Ismeretterjesztő és Magyar adók csoportot is), és a csoportokon belül tudom toligálni a csatornákat tetszőleges sorrendben. Rányomsz az áthelyezendő csatornára és ott Csere. Lehetséges, hogy először mindenképp kell csinálni valamilyen csoportot (én először egy Összes nevű csoportot csináltam), lehet, hogy enélkül nem lehet, erre már nem emlékszem.

-
bt983
csendes tag
Sziasztok! 3 hete vásároltam egy 75c8k-t es azóta kétszer fordult elő, hogy két függőleges sávban sokkal sárgásabb volt a panel, forrástól függetlenül, a menüben is. Ezek kb 40 cm szélesek voltak. Csak aramtalanitas, vagy a menüben található ujrainditas után tűntek el. Kezdjek aggódni? Fotót nem csináltam, de legközelebb fogok.
-
ftc
nagyúr
Sziasztok, lehet én vagyok béna, de van lehetőség a kedvenc programok szerkesztésére? Pl 10-es csatornát átnyomni 1-re?
Ellőtte Philipsem volt, s itt nem igazán találtam rá megoldást.
55Q7C-ről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Flint 2 OFF topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- OpenWRT topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Csinálj fényképet a sima kék égről egy fényképezővel, amiben nincs vagy nem nagy mértékű az utófeldolgozás és látni fogod.

)