- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoltan70
tag
Sikerült mindkét TV-men "megjavítani" a DV problémát és azt hiszem rájöttem mi történt. Mikor a C765-öt megvettem, lefrissítettem v486-ra, feltettem Vhiktor beállításait és élveztem a gyönyörű képet. Kb két hónap után egyszer csak a DV tartalom nézhetetlen lett. Előszőr factory esettel próbálkoztam aztán a v509-cel, közben Vhiktor DDC alatti beállításait is töröltem de egyik sem segített. (Be is jelentettem szervizre). Utolsó próbálkozásra downgradeltem v135-re. És ekkor megjavult a DV! Ezen felbuzdulva elővettem a C805-öt és v486-ról downgradeltem ugyan úgy v135-re. Viszont itt nem lett jobb semmivel. És ekkor jutott eszembe, hogy ezen nem töröltem v486 alatt a feltöltött DDC beállítást. Feltettem rá újra a v486-ot, Dv alatt ugyan úgy megvoltak Vhiktor beállításai. Töröltem, v135 img-t telepítettem és az is megjavult. Magyarul vettem fölöslegesen egy TV-t
Mindegy, legalább tudom már mi történt.Azt, hogy mi váltotta ki jó lenne még tudni de így azért már előrébb vagyok.
-
válasz
Vhiktor #39096 üzenetére
Látom már be lett linkelve a megfelelő videó.
Mobilon én is látok valamennyi bandinget ugyanannál a jelenetnél, a TV meg gondolnám a maga “dinamikusabb” kijelzője miatt ezt felerősíti, de akkor úgy tűnik nálam valamiért valóban nem normális szintű a dolog.
Talán egybefügg a háttér hiba azzal, hogy a kalibrált beállításokat sem találom számomra megfelelőnek.
A kalibrált beállításokat már számtalanszor átnéztem, mint ahogy most az előbb is, természetesen az SDR mappa szerinti fotók alapján.Mindegy, emiatt szerintem még nem küldöm vissza 14 napon belül, mert talán legközelebb valami egyéb hibától szenvedő TV-t kapnék, ami jobban zavarna.
Mondjuk ez is zavar mostmár így, hogy szerintetek ez nagyon gáz, de max annyi reményem van, hogy majd valami újabb firmware hátha javítja.Szerk: Az a baj fogalmam sincs az alapból rajta lévő v412-vel milyen lehetett a jelenség, mert igazából csak akkor kezdtem ismerkedni a TV-vel, miután felpakoltam rá a v534-et.
-
szoltan70
tag
-
válasz
Vhiktor #39070 üzenetére
Vártam vele estig, mert este szoktam csak TV-zni.
Itt van pl a PlayStation csatornájáról a “Silent Hill f” trailer 4K-ban játszva és abból lőttem képeket.
Minden képmódban csinálja.Ez itt pl a “Szabvány” képmód (kikapcsolva benne pár opció, amit a topik ajánlott):
De pl a kalibrált beállításoddal os ugyanilyen (mint ahogy ugye minden más képmódban is):
——————————————————
@rumkola: Mostanában 80-as fényerőt használok SDR-nél és a fényerő lejjebb vétele csak annyit segít, hogy ugyanannyival halványabban látom a hibát, mint ahogy magát a tartalmat is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor #39018 üzenetére
Kétszer is megcsináltam a downgrade metódust a V135-te amiből elsőre frissítésre V412 lett aztán meg hiába tiltottam le a frissítést ismét felrakta a V509-et, a TCSCore-t pedig nem engedte a rendszer letiltani csak kényszerített leállítás van opcióként..
Hazaérve megpróbálkozok a régi beállításokkal rajta a Mozi és Filmmaker módban, ha nem működnek akkor viszont nem tudom mitévő legyek...
Én legtöbbet játékra használom a tévét. Csalódott lennék ha épp arra nem tudnám ideálisan használni az új fw miatt..
-
RBJ
addikt
Médiaklikk hogyan telepíthető? Nem hozza az alkalmazás között keresve.
-
szoltan70
tag
válasz
boborján2 #39060 üzenetére
Hidd el nem erre gerjedek. A C805-öt másfél év alatt nem reseteltem csak mikor jött ez a DV probléma akkor próbáltam, hátha megjavítja. Aztán vettem ezt a C765-öt és most ezen is ugyan az. Eddig csak frissítettem, ha jött egy új és jó vélemény volt róla, meg a kalibrált beállításokat tettem fel, amit Vhiktortól vettem. Google home-ot is csak azért tettem fel a telefonra mert hogy elvileg könnyebb lett volna beállítani vele a TV-t.
-
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy milyen kép opciót lenne érdemes állítanom, hogy ilyen sötétebb jeleneteknél ne lássam darabosnak a színátmeneteket?
Nem tudom hogyan fogalmazzam meg pontosan, olyasmi, mint régen a videójátékoknál, amikor 16bites színmélység grafikai beállításon játszottunk 32 helyett, ha jól emlékszem egyáltalán ezekre az adatokra.Próbálom egy képpel szemléltetni:
-
snyper990
őstag
válasz
szoltan70 #39056 üzenetére
Nekem le van töltve. Ha kéred, fel tudom lökni Google Drive-ra délután
#39058 AxBattler:
„Gyári firmware helyett jobban bízol az innen-onnan összegereblyézett, ki tudja honnan származó negyedéves frissítésekben?”
Nem tudom, ezt honnan vetted, de pont az ellenkezője. Nyugodtan olvasd el megint az ezzel kapcsolatban írt hozzászólásaimat, meg azokat a hozzászólásokat, amikre azok válaszul érkeztek, és próbáld meg újra értelmezni (lehetőleg addig a velem kapcsolatos előítéleteidet tedd félre, úgy könnyebb értelmezni, mert nem azt fogod olvasni, amit ki akarsz belőle látni, hanem azt, ami le van írva, illetve vedd figyelembe a teljes szövegkörnyezetet, mert anélkül tényleg nehéz megérteni, miről is van szó)„Tehát Te minden készülékeden, minden gyártó esetében kételkedsz a frissítések tartalmában, és ellenőrzöl?”
Nem. Csak - mint ahogy azt már írtam, - az általam nem megbízhatónak tartott országok állampolgárai által létrehozott és üzemeltetett platformokon ismeretlenek által terjesztett, ellenőrizhetetlen forrásokból származó, ellenőrizhetetlen eredetiségű firmware-ek manuális telepítésével kapcsolatban vagyok (ezek szerint) az átlagosnál óvatosabb. Frissítésekről nem volt szó részemről egészen szerda délutánig, amikor is több mint fél év után végre érkezett egy újabb, magától a gyártótól.„És melyik gyártó vállal ilyen "teljeskörű tájékoztatást"?”
Nem a gyártókról beszéltem (bár a normálisabbak/jobbak/drágábbak azért legalább egy changelogot oda szoktak biggyeszteni egy-egy frissítésük mellé), hanem arról, hogy itt a topikban úgy folyik a diskurzus ezekről a firmware-ekről, mintha teljes mértékben kockázatmentesek lennének.Nem tudom, ezek hogy nem világosak bárkinek, aki olvasta az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat, de most magyaráztam el utoljára. Nem tudok mindenkinek különórát tartani szövegértésből
-
Kátai
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
szoltan70 #39056 üzenetére
A resetet említetted. ...
Én 1.5 év alatt kb. 3x frissítettem a tv-t. Most a 3. -nál kértem pici segítséget ,mert kicsit elvesztettem a verziókban a fonalat.
De ami a lényeg hogy soha nem reseteltem vagy állítottam vissza nullára. (android telefonnal sem csináltam soha ilyet)
Googlehomeról nem tudok nyilatkozni, szerintem soha nem használtam. -
Van egy film, 1,45-nél megdöccen egy pillanatra, visszaküldöm
Trú.#39051 snyper990
Persze mindenki eldönti, hogy mennyi kockázatot vállal, pl. megbízik-e vakon egy készülék által a telepítendő firmware-en végzett vizsgálatban, aminek egyébként konkrét példákat lehet találni a hibás működésére. Nyilván az esetek túlnyomó többségében nem így alakul ... De ahhoz szükséges a teljeskörű tájékoztatás, aminek a része a kockázatok ismertetése is szerintem. Én csak ennyit írtam.
Tehát Te minden készülékeden, minden gyártó esetében kételkedsz a frissítések tartalmában, és ellenőrzöl?
Okoskarperectől és -hűtőgéptől az elektromos autóig és kerékpárig?
Gyári firmware helyett jobban bízol az innen-onnan összegereblyézett, ki tudja honnan származó negyedéves frissítésekben?
És melyik gyártó vállal ilyen "teljeskörű tájékoztatást"? -
szoltan70
tag
válasz
snyper990 #39053 üzenetére
Igen köszönöm, ezt megtaláltam.Pontatlanul fogalmaztam, direkt linket szerettem volna. Nem akartam még egy 28. regisztrációt meg appot hogy letölthessem. Amúgy is rohadtul unom már ezt a b@szódást. Ilyen reset, olyan firmware telepítés, a telefonos google home-mal nem lehet befejezni a beállítást mert annyira csehszlovák. Vettem is egy Apple TV 4K-t azzal fogom használni ha egyszer megjavul, csak kijelzőként.
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy létezik e már C745-re kalibrált beállítás?
Legutóbb tavaly februárban érdeklődtem akkor még nem volt csak a PH-s, de azt meg nem javasolta Vhiktor. -
snyper990
őstag
válasz
szoltan70 #39035 üzenetére
Ha T653T01 (mint a C805), akkor nem tudom, hogyan nem találtad meg Telegramon. Én a héten szereztem hozzá onnan teraboxos linket
De előtte győződj meg róla, hogy T653T01-re való firmware való rá -
Kátai
senior tag
Van itt valakinek 65C6k TV-je? Szívesen vennék jótanácsokat, hogy milyen beállításokat használja csak sima tévézésre ( hátha majd Vhiktor csinál egy pontos beállítási sémát).
Értem ez alatt, hogy mit kapcsoljak ki vagy be, mire figyeljek. A fényereje (akinek van ilyen készüléke) megfelelő? Tegnap csak épp behangoltam, de olyan a fényereje mintha eco módban lenne. A mai délután kezdek neki a beállításoknak. -
snyper990
őstag
Csak arra próbáltam kilyukadni, hogy ha olyan komoly ellenőrzéseket hajtana végre a készülék a telepítés előtt, akkor nemigen fordulhatna elő, hogy nem megfelelő/rossz firmware-t tud valaki telepíteni. De példák mutatják, hogy ilyen mégis előfordul.
Persze mindenki eldönti, hogy mennyi kockázatot vállal, pl. megbízik-e vakon egy készülék által a telepítendő firmware-en végzett vizsgálatban, aminek egyébként konkrét példákat lehet találni a hibás működésére. Nyilván az esetek túlnyomó többségében nem így alakul (bár attól még, hogy nem tapasztal senki hibás működést, nem tudhatod, hogy a háttérben mi folyik. Gondolom nem nagyon figyeli senki a tévé internetforgalmát packet snifferrel, meg nem vizsgálja nagyítóval folyamatosan a tévén futó összes szolgáltatás működését. Habár igazából még az sem feltétlenül lenne garancia semmire) De ahhoz szükséges a teljeskörű tájékoztatás, aminek a része a kockázatok ismertetése is szerintem. Én csak ennyit írtam.
„Kinek éri meg FW-t gyártni, a tcl nevében, úgy, hogy még a "sikert" sem tudják learatni, nemhogy anyagi hasznuk legyen.”
Ez komoly kérdés az internetes trollok aranykorában? Például egy unatkozó középiskolás gyereknek, akinek nem anyagi haszon kell, csak egy kis dopaminlöket.
Én szerintem nem fogalmaztam meg nagy elvárásokat a tévével kapcsolatban. Meg vagyok elégedve a készülékkel (55C745X2). Vannak kisebb hibái, ezek közül az automatikus hangbemenetválasztás hibás működése zavart egyedül annyira, hogy elgondolkodjak a manuális fw-frissítésen. De ez is megoldódott pont időben, hivatalos módon, úgyhogy újabb jó pont részemről a TCL-nek
Nekem nincsenek hatalmas elvárásaim, együtt tudok élni hibákkal, nem keresem a tökéletességet, mert tapasztalataim alapján az eleve egy szubjektív fogalom, mindenkinek mást jelent, és még így se nagyon létezik a valóságban. De az nem jelenti azt, hogy nem látom a hibákat, és nem is fogok úgy tenni. Megpróbálom kijavítani, ha lehetséges, de azért nem minden áron. Én ilyen vagyok.
A készülékeimet sem cserélgetem folyamatosan, ész nélkül. Ez a tévé egy '12-es évjáratú Panasonic LCD tévét váltott másfél éve. Az előző telefonomat 7 és fél év után cseréltem le (azt is kb. kényszerből, meló miatt). Rámvetítetted egy adag negatív tapasztalatodat, de szerintem én nem az vagyok, akinek szántad az elmúlt pár nekem címzett hozzászólásodat -
mephi666
nagyúr
válasz
boborján2 #39046 üzenetére
2010ben vettem 40" fhd samsungot, belement nálunk párezer óra, 5 éve szüleimnél megy nagyon sokat és semmi baja... ez alatt az 5 év alatt 2db 50" uhd ment itt resetloop-ba... telefonom 2019es, samsung, semmi baja... monitorom 931bf, ami idén már nagykorú: szintén tökéletes... csak ezek az új tv-ik hitványak ebben a kategóriában...
-
boborján2
senior tag
Két samsung led is van a tcl mellett , elpusztíthatatlanok. A fiatalabban már nagyon sok évvel ezelőtt kiakadt a számláló 9999 óránál
.
A másikba bele sem merek gondolni,hány órá üzem van benne.
Porszívó szintén zenész.Nem tudom ezeket miből rakták össze.
Ellenben samsung telefonból már 2 is megkotlott.
Az egyiknek a hangszórója ,a másik az örök bootloop mezejére lépet egy havi frissítés után. -
Exian
addikt
válasz
matyi0323 #39039 üzenetére
Nekem nagyon tetszik! Szuper minden. A Google TV rendszer is új volt nekem, sosem volt eddig ilyen TV-m. Pillanatok alatt belaktam, elég volt belépnem a google fiókomba és minden alkalmazásba már ment is simán a bejelentkezés automatikusan. Kényelmes és gyors volt így a beüzemelés.
Aztán szépen személyre szabtam az egész rendszert, elrendeztem az ikonokat, meg van egy eszköztár a gyakran használt beállításokhoz, az is nayon tetszik, oda szépen elhelyeztem a számomra szükséges dolgokat, amiket gyakran használok (elalvás időzítő, fényerő, képmód, stb).
A képminőség pazar, ettől sokkal rosszabb, egyszerűbb Samsungjaink voltak/vannak csak és persze kisebbek (43"-osak).
Engem amúgy a boltban az eladó srác egy Samsung Q7F-ről beszélt le, hogy inkább ezt vegyem, aztán megnéztem egymás mellett a kettőt és hát ja. Jobban tetszett a TCL-nek a képminősége, nembeszélve a képfrissítésről (a Samsung csak 50 Hz-et tud).
Ezelőtt csak okosórám volt TCL, azt is szerettem, de TV-ben eddig őszintén szólva még csak nem is hallottam róla, hogy van
Ahogy írtam, csak Samsungjaink voltak/vannak, viszont a boltban, amikor nézelődtem, az is eszembe jutott, hogy a családban 3 olyan eset is volt, amikor 2 év után, éppen a garancia lejárta után behaltak a TV-k. Kettőben kijelzőt kellett volna cserélni, a harmadikban meg komplett háttérvilágítást.
-
rainman72
nagyúr
Ez az alza-s 65Q7C ugyanaz mint a C7K vagy miért drágább?
-
Dr. X
aktív tag
Most vettem egy 55C765-öt és Cyberpunk közben ilyen a UI. Más is tapasztalt már ilyen felhősödést, ha így hívják? Nincs baja amúgy a tv-nek csak érdekes, hogy ilyen. Plusz ha van világos rész a képben akkor láthatóan kicsit vibrál a kép, de nem csak a játékban.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701 #39037 üzenetére
Részletre vetted vagy egyben kifizetted? Mert előbbinél szinte biztos, hogy sztornózni fogja a One az egészet. De ezt velük kellene megbeszélni.
-
Baga19830701
csendes tag
válasz
Baga19830701 #38652 üzenetére
Sziasztok!
Én vagyok az akinek a TCL 55C805-ös tvjére hibás hátlap került, emiatt a talpat nem lehetett felszerelni. Most hívott a szervíz hogy nem tudnak másik hátlapot beszerezni, ezért elvinnék a tv-t, adnának vmi csereutalványt. One-nál lett beszerezve előfizuhoz. Ott tudnám levásárolni? Közben gondoltam hogy mivel azóta felraktam egy vesa asztali tv állványra, lehet megtartom. C805-öt már nem is láttam náluk. -
szoltan70
tag
V135 IMG-re nem tudna valaki egy linket? Telegramon már nem találok.
-
Swenk
aktív tag
válasz
snyper990 #39027 üzenetére
Szia! "innen-onnan beszerzett firmwareket telepítgetni"
Ezek szerint itt-ott valakik azzal foglalkoznak, hogy fw-ket gyártsanak tcl tv-re, lehetőleg olyat, amit maga a tcl tv ellenőriz le, csak ezután telepíti.
És ha brick lett egy tv, akkor a készítők otthon röhögnek? Kinek éri meg FW-t gyártni, a tcl nevében, úgy, hogy még a "sikert" sem tudják learatni, nemhogy anyagi hasznuk legyen. Arra lennék kiváncsi, hogy ha valaki lg vagy samu tv vesz akkor is ilyen "körültekintően" jár el, hatalmas elvárásokkal. Legyen tökéletes tv, játék monitor, mindent visz média player...."Van egy film, 1,45-nél megdöccen egy pillanatra, visszaküldöm"
Ok, vegyél mást, ha találsz. Lg-t vagy samut kell venni, annak a korlátait mindenki elviseli. Érdekes. Nem tudja DV-t nem baj, szar a képe, nem baj. Én azt látom, hogy nagyon elharapódzott a szőrszál hasogatás, sok esetben. Amúgy nekem 2 tv-m van: egy 65C805 és egy 65C765.
Sajnos én is kezdtem beleesni a hibába, kezdtem nagyítóval lesni, hogy milyen problémát találhatok. Jaj, nem egyenletes a háttérfény....Ha ez nem dúrva, akkor nem érdekel, mert a storyt figyelem, a filmet nézem, olyankor meg úgysem látszik. Nem akarok műszaki vizsgáló lenni, tesztekkel és mérésekkel. Ha szemre oké, akkor én maradok néző. -
Exian
addikt
válasz
matyi0323 #39032 üzenetére
Nemhiszem, nekem 55C6K TV-m van, ennek 95 cm-re vannak a lábai, így pusztán sejtés alapján azt mondom, hogy minimum ugyanekkora, vagy akár nagyobb távolságra vannak 65-ösön.
Én egy 120cm-es polcra raktam.
Esetleg ezt lapozd át, hátha találsz benne valamit.
-
matyi0323
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a 65C6k tv-nek a lábai milyen távolságra vannak? Sajnos nem találok róla pontos méretet, kellene az elhelyezés miatt. Gondolom egy 85 centi széles polcra nem fér el. -
Yodamest
veterán
-
snyper990
őstag
Amit láttam TCL-es appot a tévén, az vagy Play Store-on keresztül frissül, vagy firmwarefrissítés során. Milyen szolgáltatásoknak létezik náluk opcionális firssítése?
Ha annyira sebezhetetlen és biztonságos a tévén a frissítési folyamat, hogy van az, hogy embereknek mégis sikerül brickelniük a tévéjüket manuális frissítés során? Redditen, XDA-n lehet rá találni példákat bőven...
Tehetünk úgy, mintha teljes mértékben veszélytelen lenne manuálisan innen-onnan beszerzett firmwareket telepítgetni, de a valóságban nem az. És szerintem úgy korrekt és teljes a tájékoztatás, ha az esetleges kockázatokat is megemlítjük. De hát nem vagyunk egyformák
Amúgy te hoztad fel a tanúsítványos témát, én csak arra reagáltam (és én legalább offban, ahogy illik). Nem teljesen értem, hirtelen hogyan lett mégis irreleváns a dolog, de you do you.#39007 @Qtya123: Szerintem meg inkább ne próbáld az elemeket „egy teljesen másik típusra” cserélni. Maradj annál a típusnál, amit a gyártó beletervezett
-
mephi666
nagyúr
válasz
mikrofon #39021 üzenetére
milyen a távirányítóknál a kompatibilitás? nagyon megszoktuk a samuhoz a kevésgombos bt-s cuccot, P7K-hoz meg alapból sokgombos van, ami infrával néha szenvedős... nézem hogy euronicsnál 7ezer alatt ott van ez az RC933, ami dizájnban is a régire hajaz, bt-n meg a működés is gördülékenyebb lenne
...mondjuk netes vásárlás: ha nem jó, max visszavihetem
-
válasz
Yodamest #39015 üzenetére
"Egy ilyen QD-Miniled nagyon visszalépés OLED-ről?"
Szerintem igen. OLED-ről mindenképpen csalódás lenne egy C6K-ra váltás. Amik talán nem okoznának csalódást, az a 75C855, 75C8K, 75C9K. Azonban hacsak nem fogsz ki valami jó akciót, ezeknek az áráért már 77-es LG C4 OLED-et is kapsz, akkor meg már inkább az preferált (részemről).
-
mikrofon
veterán
Ezt a távirányítót vettem az Amazon-ról:
Neu RC933A FMB1 Fernbedienung Ersetzt für TCL
Mozgatásra bekapcsol a gombok világítása.
Az ára lehet most kicsit sok. Mikor rendeltem volt rá 10€ kupon. Azért nem írtam akkor mert nem volt semmilyen információ hogy ez tényleg világít így nem akartam senkit félre vezetni.
Doboz és leírás nélkül egy zacsiban volt az amazon-os papírboritékban. Úgy tűnik a leírásnak megfelelően tényleg eredeti. -
Qtya123
őstag
Elemcserét megpróbálom majd.
Bluetooth módban működik és már a korábbi firmware esetén is jelen volt. TV újraindítás nem segített.
zsolt501: Egy soundbar került a TV elé nem olyan nagyon régen. De nem volt vele gond a beüzemeléskor. Más nem változott a környezetben. Kb 1 hete kezdte ezt produkálni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Qtya123 #39003 üzenetére
Én igen C805-ös TV esetén, ha a TV-be közvetlen be volt dugva a Chromecast with Google TV akkor bizony tudott ilyen anomáliát okozni, amint elkerült a TV hátuljáról a ketyere a hiba egyből megszűnt, arra jutottam hogy a bluetooth tudta megkavarni, a te TV-d esetén nem lehet hogy a közelben valami rádiofrekis dolog, pl. router is tud ilyet okozni 2,4Ghz-n
-
Yodamest
veterán
Nézegetem most ezt a 75 C6K-t, van köztetek aki LG vagy Samsung oledről jött át TCL-re? Egy ilyen QD-Miniled nagyon visszalépés OLED-ről? Erről a típusról mi az általános benyomás?
-
válasz
Yodamest #39013 üzenetére
Így voltam én is a Q7C vs C7K-val, furcsa volt kibogozni
de ott találtak különbséget is, nem tudom ez igaz-e a 6-osokra is 🤔
The display of the Q7C has a slightly matte surface, which is more reflective than the C7K, although its screen is much more shiny. Therefore, the reflections on the Q7C are blurrier, but brighter.
-
bnorci71
addikt
75C845
Az új Fw-vel engem is elért a hangcsúszás, másik csatornára kapcsolás és vissza nem segít
megoldás?
A frissítés ki volt kapcsolva ez mégis települt. -
Bogyi007
veterán
55C805 tévére ma a nagy semmiből jött egy frissítés automatikusan ami azért furcsa mert az le volt tiltva - azt tudom hogy ettől függetlenül ez meg szokott történni, de nálam a V412-es FW volt a tévén és bármikor is akartam direkt frissíteni azt sosem tette.
Most meg azzal fogadott a tévé hogy már le is töltötte a V509-es került fel rá.
Kérdés 1. Mivel továbbra is a sima tévézésen kívül Series X és Ps5 konzollal használom a tévét streaming előfizetések közül a Prime Video az aminél van esetleg 4K tartalmunk, a többi szolgáltatónál Standard csomagjaink vannak.
A korábban Vhiktortól megvett Hdr és Dolby Vision beállításokat ezzel a szoftverrel kvázi kukázhatom mert nem lesznek kompatibilisek ezzel a szoftverrel?
Esetleg vannak-e új beállítások amik jók játékra is már?
Korábban úgy tudom csinált Vhiktor új setupot de az nem tartalmazta a gaming beállításokat - ez változott-e azóta?Ha nincs külön gaming setup akkor visszalehet downgradeolni a tévét még a régi módszerrel és utána feltenni pl a V41-t és utána letiltani a TCSCoret?
-
ferob
őstag
válasz
Qtya123 #39003 üzenetére
A probléma szempontjából fontos, hogy bluetooth vagy infra módban működik-e a távkapcsoló, de ettől függetlenül célszerű lehet elemet cserélni, akár egy teljesen másik típusra és kipróbálni úgy.
Ha nem változik utána, akkor érdemes volna tudni, hogy ez esetleg egy konkrét firmware verzió után jelentkezett-e, valamint hogy a tévé újraindítása után jól müködik-e egy ideig, mert ha az utóbbi, akkor szoftveres probléma, amit vagy megold egy gyári visszaállítás, vagy rosszabb esetben csak a régebbi firmware.
Másik platform esetében is jelentkeztek már nem pont ilyen, de hasonló problémák, ezért érdemes az említett dolgokat megfigyelni, kipróbálni.
-
ferob
őstag
válasz
snyper990 #39002 üzenetére
Az a beállítás főként a szolgáltatások opcionális frissítése miatt kapcsolható, a kritikus javításokat tartalmazó frissítéseket nem gátolja meg.
A vázolt problémákra a megoldás le lett írva, másoknak is hasznos a jövőben, ha felmerül a kérdés.
Ezen felül minden általad említett teljesen irreleváns és felesleges taglalni.
-
Yodamest
veterán
Skacok, ezt a tv-t miért nem találom a TLC gyártói oldalán? TCL 75Q6C
Valamit elírnak a magyar webshopok? vagy más néven szerepel a TLC-nél? -
Qtya123
őstag
Üdv!
C845 TV gyári távirányítója (RC833) az utóbbi időben néha csinál olyat, hogy duplán érzékel egy-egy gombnyomást. Nem adott gombbal van a gond, mert bármelyik gombra képest ezt csinálni. Találkozott már valaki ilyennel?
-
snyper990
őstag
Elég sokat ROMoltam anno ahhoz, hogy tisztában legyek „az ADB megfelelő használatával”. Azt sem állítottam sehol, hogy ne lehetne megmókolni egy kis ügyeskedéssel.
De akkor hadd kérdezzem már meg, szerinted minek van az a kapcsoló a beállításokban?Az Nvidia a világ 1., a Microsoft a világ 2. legértékesebb cége, ráadásul pont IT cég mindkettő, mégis szivárgott már ki tőlük is tanúsítvány, illetve kulcs, amivel lehetett tanúsítványt hamisítani... Az, hogy aláírással rendelkezik egy firmware, még nem bizonyíték semmire, főleg egy kínai cég esetén
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kompakt vízhűtés
- Wi-Fi 7-es ASUS router jött a játékos kedvűeknek
- LEGO klub
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Hisense 75E77NQ Pro 144Hz, 4k, 189cm, dobozos, garanciás
- SAMSUNG (QE75QN900ATXXN) 190CM 8K NEO Q-LED ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN900DT) 165CM 8K NEO Q-LED 2025 CSUCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN95BAT) 190CM NEO-QLED 4K 100HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03AAUXXC) 165CM 4K Q-LED FRAME SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest