Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68251) paatrick válasza PhilBrick (#68246) üzenetére


paatrick
őstag

Igen Joel famíliát is lecserélték latinóra. Szerintem ez nem annyira zavaró, hiszen a karakter legalább hasonlít (bár Joel köpcösebb mint Pedro). Nem tudom milyen összefüggésre gondolsz sehol nem gyakori a latinó-afroamerikai házasság :P ha a (házassági) statisztikát nézed a fekete nők amerikában 95%-ban fekete férfival vannak, 4% fehérrel, 0,valamennyi van latinóval vagy ázsiaival vagy egyébbel.

#68250 WayneGace
Akkor ez olyan minthogy én nem láttam a Gyűrűk Ura sorozatot, de szerintem a semmi probléma nem volt vele, nem értem miért akadtak ki az emberek ;]

Meg igazából nem szarozzuk a sorozatot csak ha már 1:1-ben dolgozza fel a játékot, szinte jelenetszinten, akkor miért nem lehetett a leghasonlóbbra csinálni a szereplőket is.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#68252) Mik76 válasza BITBOYS (#68248) üzenetére


Mik76
senior tag

Szerintem is jo.

En az eredeti jatekkal nem jatszottam, csak a remastered verzio akadt a kezeim koze a nyaron. Szoval nem kotodok annyira nyilvan az elso verziohoz. Mivel a hangulat, a sztori, meg ugy majdnem minden tok jo volt, vegigtoltam, elveztem a jatekot azt kesz. Ez a ket dolog a sorozatban is jol mukodik, igy nem ertem a problemat.

Horrort forgatni gyerekekkel amugy is necces. Raadasul itt nem csak futni meg sikitozni kell, hanem legyilkolni egy rakas embert meg zombit.
Normalis szulo/producer/rendezo ilyesmit nem vallal be. Ilyenkor jon az hogy minimum egy 18 evet betoltott szineszt tesznek be.
Az meg hogy kit.. Aki hajlando ezt elvallalni, eppen raer, van mar tapasztalata, lehet vele egyutt dolgozni, nem lett belole tulsagosan nagy mellu no 18 eves korara, szoval el lehet sozni mint egy tizenket vagy hany evest.
Hja es akivel meg tudnak allapodni a penzrol.

Ez azert valoszinuleg elegge leszukiti a kort.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68253) Komplikato válasza Mik76 (#68252) üzenetére


Komplikato
veterán

Millie Bobby Brown 9 évesen eljátszott egy kislány testbe bújt pszichopata sorozatgyilkost egy BBC sorozatban, emiatt kerűlt a Stranger Thingsbe, aminek az első szezonja nem volt rossz, de szerintem sokkal kisebb színészi melót őlt bele. De tény, elég kevés szülő adná a gyerekét ilyen filmbe gyerekszereplőnek.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#68254) PhilBrick válasza paatrick (#68251) üzenetére


PhilBrick
őstag

Ha most tenyleg belemegyunk itt a szamokba, akkor Nico Parker negyed reszben fekete es siman lehetne mulatnak nezni. Az anyja es az egyik nagyanyja benne lenne a 4%-odban. Dehat angolok. ;]

[ Szerkesztve ]

(#68255) paatrick válasza Mik76 (#68252) üzenetére


paatrick
őstag

Bella Ramsey 13 évesen a Trónok harcában nyomta ami tudjuk milyen volt. Szóval bőven vannak szülők akik engedik. Sőt egy 16 évesnek elég jó kiugrási lehetőség egy nagy költségvetésű közönségkedvenc sorozattal berúgni az ajtót. Meg szerintem itt amúgyis neonzöld kezeslábasba öltözött csókákkal verekednek max. Vagy még azzal se. Te ezt jobban tudod a szakmádban.
Olyan nagy trauma csak nem éri őket, ellenben ha én lettem volna a Jurassic Parkban a kisgyerek azt a 2 méteres épített T-Rex fejet az esőben sötétben az arcomba nyomták volna, na az trauma :D

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#68256) Mik76 válasza paatrick (#68255) üzenetére


Mik76
senior tag

Nem lattam a GoT-ot, nem az en zsanerem. :N

Nyilvan sok modszer van arra hogy minnel kevesbe legyen bevonva egy gyerek a legveresebb, legkegyetlenebb jelenetekbe, de ebben a sorozatban ez nem megy. Persze, biztos hogy a clickereket vegul utomunkaval csinaljak meg veglegesre, de a sima zombikat valszeg nem. Egy ilyen forgatas azert trauma egy gyereknek, es itt nem egy snittrol beszelunk a dinos peldara valaszolva hanem sokrol. Mas.

Itt a szuk keresztmetszet az az akinek van hosszu tavu jo munka referenciaja, benne van egy horror forgatasban, es akar csak megkozelitoleg is hasonloan nez ki. Szerintem nem hoztak rossz dontest, de azert vegigneztem volna a casting listat kivancsisagbol.

Mert ugye amirol meg nem beszeltunk az a castingolas. Itt meg nincs mogottuk harom blockbuster, tucatnyi szakmai dij, igy bizony szereplovalogatas is van. Hiaba nez ki esetleg valaki hasonlobban, ha a castingon bena, vagy lefagy, vagy esetleg paraszt. A kulso masodlagos, azon lehet dolgozni. A szineszi kepesseg, es a munkamoral fontosabb.
:K

[ Szerkesztve ]

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68257) mephi666 válasza paatrick (#68255) üzenetére


mephi666
nagyúr

van az a mélynövésű tiktokhuszár, aki egyrészt törpe, másrészt babaarca van és folyamatosan gyereknek nézik :DDD ...amin persze ki is akad...

...na, rá kellene tenni egy parókát és simán csinálhatná a gyilkos kislány szerepeket :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#68258) BITBOYS válasza Mik76 (#68252) üzenetére


BITBOYS
addikt

..amúgy sem értem miért érdemes előtte végigtolni a játékot, ezt így is lehet élvezni simán.
Nem neked szól, csak írták páran, meg máshol is, hogy kötelező.

Más..
Nem tudtam hova tenni az apát (Pedro Pascal) megtestesítő színészt, mivel rengeteg sorozatát, filmjét nem láttam :B köztük van két SW sorozat is.
A lényeg, hogy összekevertem Sergio Peris Mencheta (Snowfall) színésszel :D
Még életkorban is egyformák, kinézetre pedig nagyon megtévesztően hasonlítanak egymásra bizonyos képeken. Most ahogy hasonlítgatom egymáshoz a képeket annyira nem, de valamiért mégis hasonló az ábrázatuk, tekintetük... na de mindegy is :D

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#68259) Mik76 válasza BITBOYS (#68258) üzenetére


Mik76
senior tag

Narcos.
Nem fogod megbanni szerintem. :K

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68260) TSanya válasza BITBOYS (#68248) üzenetére


TSanya
aktív tag

Nekem viszont ez "zavart" be folyamatosan az élménybe közben.
Bár ez nem sorozat, de meglehetősen hasonlóak az alapok.

[ Szerkesztve ]

(#68261) Tasunkó válasza BITBOYS (#68258) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Mert ha nem látod előtte, akkor a történet feszültségben tart azt illetően, hogy alakul, mi lesz a szereplők sorsa, közben meg játszol akár órákig bizonyos résszel, amikor a történet nem halad viszont a szereplők sorsának a tétje egyre csak dolgozik, akkor megint elárul valamit a történetből, és így a hatás folyamatosan erősödik a történetileg passzív részekben is dolgozik a történet, ráadásul ott játékosként vagy aktív az meg azért izgalmas meg szórakoztató. Ilyen játék kevés van, pl. a Telltale Walking Dead, de mivel azokkal ellentétben ennek a játszhatósága is, hangulata, vizualitása is 10 pontos, így valójában csak ez az egy van. Jó sorozat meg van néhány.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#68262) BITBOYS válasza Mik76 (#68259) üzenetére


BITBOYS
addikt

És tényleg, pedig ezt a sorit már párszor szerettem volna elkezdeni, de...
Már rajta is van sticken, így véletlen se felejtem el megnézni :D

#68260TSanya

Ennek utánanézek, még nem láttam.

#68261Tasunkó

Tökéletesen igazad van és egyetértek veled. Régebben nekem is volt hasonló élményem bizonyos játékok kapcsán.. szerettem volna ha film készül belőle. Ilyen pl. a Half-Life, viszont nem akarom sorolni a többit, rég volt, elmúlt..
Szépen megírtad a lényeget játék/film adaptáció kapcsán.. mások röviden úgy akarták eladni a sorozatot, hogy aki nem játszott a játékkal az semmit sem fog érteni belőle.. na ez egy kicsit megmosolyogtató volt, de érezze úgy mintha ezzel ő előrébb lenne és kiemelkedik a sorból. :)

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#68264) Tasunkó válasza Gymbeam (#68263) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Az elejét úgy hallottam hogy laszto fasz :DDD

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#68265) paatrick válasza Mik76 (#68256) üzenetére


paatrick
őstag

Trónok harcában szex, nemi erőszak, belezés, vér mindez gyerekszínészek jelenlétében is akár. Sőt volt hogy a gyerek volt a gyilkos.

Vagy ott a Walking Dead, ami szerintem félelmetesebb lehetett mert ott ténylegesen csinálták a maszkokat és kevés CGI volt. Abban is voltak gyerekek bőven. Volt olyan rész is hogy 2 kislánnyal mentek, egy 4-5 évessel meg egy 10 évessel, és a történet szerint a 10 éves szétszurkálta a kicsit, majd ott állt véresen és fejbelőtték.

Horrorfilmekben is szokott lenni gyerek. Szóval biztos kitalálták már hogy kell ezt kezelni, van ott pszichológus, apa-anya, stábtagok vicceskednek hogy ne legyen trauma nekik.

Igazából nem is hallunk ilyen sztorikat hogy felnőtt a gyerek és visszatekintve milyen trauma volt neki. Egy híres/hírhedt eset van a Kék lagúna Brooke Shields-cel de hát ott a rendező elég beteg volt agyilag :D

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#68266) Mik76 válasza paatrick (#68265) üzenetére


Mik76
senior tag

A "jelenlet" nem szamit. Millio modja van hogy azt hidd egyutt voltak felveve, pedig nem.

Nemtom mi volt a Walking Dead-ben, de lefogadom hogymeg volt trukkozve a dolog. Valszeg eleg jol, ha te azt hiszed hogy ezt ugy vettek fel. :DDD

Az hogy van egy horrorfilmben gyerek, meg semmit nem jelent. A kerdes hogy mi tortenik vele, es neki mit kell csinalni.
Pontosan, ahogy mondod, ki van ez mar talalva. Es ez pont azt jelenti amiket en irtam, nem azt hogy utana majd kap egy nyalokat de elotte vegignezi a nemi eroszakot a filmbeli anyukajan. :K

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68267) paatrick válasza Gymbeam (#68263) üzenetére


paatrick
őstag

Amúgy a 19 éves az mióta "gyerek"színész? :P

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#68268) BITBOYS válasza Mik76 (#68266) üzenetére


BITBOYS
addikt

Az ördögűző (73) c. filmben ez pont fordítva volt :D
Gondolom tolták bele a nyalókát rendesen :D

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#68269) Mik76 válasza BITBOYS (#68268) üzenetére


Mik76
senior tag

Na ja, azota megvaltozott par dolog. A Kubrick fele lelki terror se elfogadott mar, de a Shining idejen meg azert se jart retorzio.

Ma mar mas szelek fujnak hala istennek. :)

[ Szerkesztve ]

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68270) S e t h válasza paatrick (#68267) üzenetére


S e t h
nagyúr

Nem tudom ki ez a művelt bácsi, de láthatóan kimerült az érvrendszer abban, hogy nincs nagyobb bűn annál, hogy egy színésznek, aki gyerek, kritizálják a külsejét.
Aki 19 éves.

Nálam nem oké a casting, legyen az én problémám, de ebben benne van az is, hogy a játékot nagyon kedvelem, ezért elfogult vagyok, nehéz is tárgyilagosnak maradnom.

Aki ismeri a játék két részét az tudja, hogy a lány milyen személyiségjegyeket hordoz az elején és milyen lesz később.

Nálam Bella Ramsey ott bukott, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy tudja interpretálni Ellie gyermeki, ártatlan lényét.

Tudná bizonyítani az ellenkezőjét? Persze, kilenc alkalommal lesz rá lehetősége, viszont hagy éljek a gyanúperrel, hogy amikor a castingnál egy szőke, kékszemű karakterből afrot csináltak, akkor más kiválasztásnál is lehetett preferencia pl a nonbinaritás.

Kivéve ha erről nem tudtak a készítők és csak később nyert nyilvánosságot Bella Ramsey által.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#68271) mephi666 válasza HUTCHDB (#67589) üzenetére


mephi666
nagyúr

mi a héten kezdtünk bele: Olasz Renátó tényleg jól hozza a karaktert :K az aranyéletben irritált a kis g*ci, de most már el kell ismernem a színészi képességeit, mert eddig azt hittem, hogy alapból olyan a személyisége... aztán csak tökéletesen hihetően játszotta a karaktert...

mi este fejeztük be a 4. részt, eddig tetszik, holott soha nem rajongtam Jimmyért :K az énektudását el kell ismerni, de mi a '90es években csak egy bohócnak tartottuk... asszony tegnap meg is jegyezte, hogy "jó nagy g*ci volt, aki sorban csinált 1-1 gyereket, majd ment a következő nőre... mellesleg hogy nézett már ki ezzel a fejjel?" :D ...aztán megmutattam neki, hogy a '80-as években hogy nézett ki igazából: hozzá képest a Renátó egy jóképű srác (a sárm meg a pénz elég volt, hogy lenyeljék a nők a hülyeségeit... jó érzékkel megtalálta azokat, akik elviseltek neki mindent... na meg a pénz se volt hátrány)

érdekes ez az egész fejtegetés amúgy, hogy: öngyilkosság volt, véletlen baleset, vagy esetleg valaki lelőtte? szerintem leginkább véletlen baleset (figyelmetlenség):
- öngyilkosságot kizárnám, mert szeretett élni (túlságosan is)
- gyilkosságot kizárnám, mert ha már 10-20 évig elviselték a nők, hogy végigdugja a fél világot, akkor most lett volna elegük? (mellesleg becsülettel talicskázta nekik a pénzt)

...inkább csak arra tippelnék, hogy jan2-re egy rendesen végigpiált ünnepi szezon után volt valami családi perpatvar, mire elkezdett a pisztollyal bohóckodni, csak arra nem gondolt az öntöltő beretta csövében van 1 golyó és elkattintotta magán... (alapvető dolog fegyvertartásban, hogy "üres lőfegyver nincs: soha ne tartsd olyanra, akit nem akarsz lelőni" ...ha ezt az alapszabályt tartja, akkor max durrant egyet a plafonba, kicsit összecsinálja magát és semmi nem történt... nem távozik 42 évesen)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#68272) erahurka válasza S e t h (#68270) üzenetére


erahurka
félisten

A magyar IGN (ha jól tudom filmes részének) főszerkesztője.

(#68273) Frod válasza erahurka (#68272) üzenetére


Frod
addikt

Nincs bajom a palival, twitteren is követem, mert jók a filmes aprói, de szegénynek annyira nem áll jól ez a (shorts/tiktok) formátum.
Vagy lehet csak én vagyok boomer már ezekhez.

Do you see the white shadow?

(#68274) erahurka válasza Frod (#68273) üzenetére


erahurka
félisten

Én eleve a magyar Tiktoktól hányingert kapok, ez az erőltetetten fenegyerekként nyomjuk stílus borzalom, van valami dagadt kopasz szakács is, szörnyű hallgatni. Annyira mű az egész. Meg ez az ocsmány szoftveres "kékháttér" amit az IGN is használ, igénytelen.

[ Szerkesztve ]

(#68275) nubreed válasza erahurka (#68274) üzenetére


nubreed
veterán

Én nem csak a magyartól. :DDD

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#68276) Tasunkó válasza BITBOYS (#68262) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Köszi! Nem akarok akadékoskodni, nem játszottam a Half Life-ot, csak a pontosítás miatt mondom hogy ez más mint az ezelőttiek. Nagy lépést tett meg olyan 2010 táján a játék-film fúzió, az előzőekhez képest. Nem a képtelen interaktív film irány, hanem egyedi fordulatot vett. A Heavy Rain működik nagyon jól, ott már látható, az az a szint amiből lehet következtetni a Last Of Us-ra, és a Heavy Rain történetéhez hasonló bestsellerek, emlékezetes thrillerek készültek már filmen, vagy a Telltale WD ahol a Walking Dead dilemmáihoz, történetének, drámájának tálalásához talán jobb formátum is mint a filmsorozat. Ezeknél az a kérdés, miért pazarolták játékra a történetüket, miért nem rögtön filmet csináltak, ugyanakkor rögtön meg is győznek arról hogy náluk jobb formátumba került a történet. Itt már az a kérdés hogy az a dráma amit átélt a játékos, azt egyáltalán a film vissza tudja-e adni, vagy színdarab akár.

Kérek egy számot a jútútú

(#68277) gbors válasza Mik76 (#68269) üzenetére


gbors
nagyúr

Most sem jár retorzió ezért, ha nem olyanokkal csinálod, akik reflektorfényben vannak...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#68278) Mik76 válasza gbors (#68277) üzenetére


Mik76
senior tag

Persze, de ez mar a befektetok dolga. Mas penzevel konnyu rizikozni.. :)
Kb 100 millio usd.
Khm..

[ Szerkesztve ]

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68279) dellfanboy válasza mephi666 (#68271) üzenetére


dellfanboy
őstag

az megvan hogy 2000 körül gamestar vagy pcguru magazinban benne volt mint a világ legrondább nője? ;] asszem vmi worlduglywomen.com

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#68280) la_cc válasza dellfanboy (#68279) üzenetére


la_cc
addikt

Mármint Jimmy? :DDD :DDD :DDD Ezen besírtam.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#68281) dellfanboy válasza la_cc (#68280) üzenetére


dellfanboy
őstag

[link] bár én woman-re emlékszem lehet tévedtem.. de ha holnap megtalálom a gamestart esku lefotozom

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#68282) mephi666 válasza dellfanboy (#68279) üzenetére


mephi666
nagyúr

...jaja, Árpit meg mirigyék figurázták ki: "nézdmá': Zámbó Árpi... te hülye, ez Quasimodo" :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#68283) k-adi


k-adi
nagyúr

A tégla
The Mole (2022)

Ez a netflixes féle Mole, 10 részes 10 versenyzővel, akik között van egy beépített ember, akinek a feladata szabotálni a többieket, hogy minél kevesebb pénzt gyűjtsenek a feladatok során, így a végén minél kevesebbet lehessen nyerni. A feladatok jópofák voltak, a karakterek a tipikus netflixes idegesítő félék, stb. Valóságshowkat nem szoktam nézni de ez valamiért mégis lement.

(#68284) negyven2


negyven2
veterán

Invincible - Season 2 Teaser

Late 2023... more or less | Prime Video

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#68285) gbors válasza Mik76 (#68278) üzenetére


gbors
nagyúr

Ööööö, ezt most nem értem.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#68286) Mik76 válasza gbors (#68285) üzenetére


Mik76
senior tag

Ehehe.. bocsanat. Felre ertettem. :B

Azt hittem a sorozat szereplovalsztasra celzol nemileg ironikusan. :N

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68287) Tasunkó válasza dellfanboy (#68279) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Akkor ezért lehetett pre-transgender élményem, amikor meghallottam a hangját. Mintha egy férfi, soprán operaénekesnőt akarna utánozni. És ezzel eladott annyi lemezt, te atya világ.

Kérek egy számot a jútútú

(#68288) xcvbxcvb


xcvbxcvb
aktív tag

Fauda 4. évad kijött a netflixen .

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#68289) gbors válasza Mik76 (#68286) üzenetére


gbors
nagyúr

Nem, arra gondolok, hogy míg a színészeket már nem szabad kínozni, a filmgyártás egyéb, kevésbé látható szereplőit nem védi sem a közvélemény, sem más.

Amúgy ez a Kubrick-kérdés baromi nehéz. Egyrészt egyetértek, hogy nem szabadna azt emberekkel csinálni, amit Shelley Duvall-lal vagy Malcolm McDowell-lel művelt, másrészt az is nehezen vitatható, hogy a végeredmény jobb, erősebb, hatásosabb lett ezektől a módszerektől. Azt hiszem, a kérdés inkább az, hogy ki az, aki hajlandó ilyen árat fizetni azért, hogy a film nem "szimplán" nagyon jó, hanem kiemelkedő legyen - Kubrick láthatóan igen, és mint a végére kiderült, saját magát sem kímélte, az Eyes Wide Shut felfogható munka általi öngyilkosságnak is.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#68291) Mik76 válasza gbors (#68289) üzenetére


Mik76
senior tag

Ilyen ez a film szakma. En is akkor csinalok hiteles robbanasokat ha kozben engem is felrobbantanak idonkent.. :DDD

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#68292) Maxxy10


Maxxy10
addikt

Cobra Kai 6. évad berendelve. És ezzel kaszálva is a sorozat.

Kaszát kapott a The Mosquito Coast.

Kaszát kapott a One Of Us Is Lying.

Kaszát kapott a Vampire Academy.

Kaszát kapott az NCIS: Los Angeles.


[ Szerkesztve ]

(#68293) Jeanne d'Arc válasza k-adi (#68283) üzenetére

Imádtam minden percét, aki szereti az ilyen műsorokat, nagyon ajánlom neki. :)

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#68295) Bad Pritt válasza Gymbeam (#68294) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A többi évadához képest? Úgy igen. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#68297) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Tulsa King (2022-)

Ez is Taylor Sheridan sorozatja. És tényleg meglepően jó, a ~75 éves Sylvester Stallone szintén.

Zseniálisan tálalja a sorozat, ahogy a főszereplőnk 25 év börtönje után mennyire megváltozott a világ. Habár nem írják a műfajnál, hogy vígjáték lenne, de rengeteg lehet nevetni a morbid humorán. Nagyon jól meg van írva, karakterek is rendben vannak. Fényképezés kifejezetten szép, bőven átlagon felüli.

És hát kapna is egy magas értéket a sorozat, de sajnos a végére egyszerűen elfogy, mintha elkapkodták volna, s ez a CGI-on is látszik. Így mínusz egy pont. Persze ettől még ajánlott marad.

7/10

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#68298) Pitterix


Pitterix
őstag

A férjem nevében

A sok bugyutaság és hiba ellenére ledarálható sorozat.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#68299) devil-k


devil-k
nagyúr

Wednesday
S01
5/10

Bevallom töredékesen, többet vártam ettől a sorozattól. Sokkal többet. Az első négy rész borzasztóan tetszett, a hangulat, a miliő... stb. Nem néztem az órámat. Az ötödik résztől már viszont vártam, hogy mikor lesz vége és ahogy haladtunk a vége felé, annál inkább kezdtem megutálni az egészet. Most ahogy megnéztem, az első négy részt Tim Burton rendezte. Látszik is.

Az én véleményem, de ha nincs a Wednesday tánc ami nagyot futott TikTokon, akkor az egész sorozat nem lett volna ennyire felkapva. Jogosan. A sorozatnak a második fele semmiről nem szólt, csak arról, hogy Wednesday mindenkit meggyanúsít, mindenkinek beolvas, össze-vissza szaladgál fel-alá az erdőben és próbál a történet nagyon fordulatos lenni, de nem tud. Izzadtság szaga van.

Ami a karaktereket illeti:

Wednesday Addams jól eltalált, szuper karakter, de sokszor kiesett a kemény csaj szerepből már a film vége felé.

Tyler Galpin és Xavier Thorpe karaktere, külleme... egyszerűen nagyon hasonló, legalább annyi fáradtságot vehettek volna a készítők, hogy ne két ugyanolyan színű, tónusú, felépítésű srácot raknak be.

Enid Sinclair csillagos ötös. Nagyon jól eltalálták.

Gomez Addams az egyik legrosszabb, legbénább karakter. Ennek a családfőnek ebben a sorozatban semmi, de semmi tekintélye nem volt. Beraktak egy pocakos, alacsony, felejthető fickót, aki folyton ugyanazt mantrázta, csak másképp megfogalmazva. Ráadásul az a haj is amit kreáltak neki, mint egy takarítónő a 80-as évek elején. Szar.

Pugsley Addams jó választás volt, jó karakterre sikeredett.

Morticia Addams szintén jó karakter, pipa.

Uncle Fester a másik vicc kategória, amit egy nullával tudnék kb. jellemezni. Főleg, hogy sikerült egy ilyen vékony hangú szereplőt berakni... Uh.....

Mindegy. 10 év múlva a kutya sem fog emlékezni erre. sorozatra. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#68300) oriic válasza devil-k (#68299) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

" Beraktak egy pocakos, alacsony, felejthető fickót"

Ezzel mi a gond? Gomez ilyen eredetileg:

[link]

Live-Die-Respawn

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.