Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
és Arcus77:
A dvd nem tulajdonnév. (Nem csak egy létezik.) A MÁV (vagy Máv) az.
Hasonlóan nem kell nagybetűvel írni, hogy kft. (kivéve ha az egy cég nevében szerepel, hisz onnantól már egy tulajdonnév része).Azt elfogadom, hogy nagybetűvel szokás, de nem kell. (én is sokszor úgy írom)
Arcus77: gratulálok a jó helyesírás eredményedhez!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz M_AND_Ms #3302 üzenetére
Javítom magam, a Máv helytelen.
Arcus77, vélemémyem szerint add vissza azt az egy hibapontot is, mert...
" A közszói betűszók (amelyek közneveket jelölnek) állhatnak csupa kisbetűből, de a csupa nagybetűs írásmód sem helytelen; a szaktudományok esetében általában a csupa nagybetűs írásmód az elterjedt. A tulajdonnévi betűszóknak minden betűjét nagybetűvel írjuk."
(forrás: Wikipedia, Betűszó cikk)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Arcus77
csendes tag
-
KTTech
veterán
válasz M_AND_Ms #3306 üzenetére
Az a gond, hogy a DVD nem magyar betűszó, így a külföldi írásmód vonatkozik rá. Az pedig a nagybetűs írás, mivel a kitalálói így határozták meg (ugye a Philips, Toshiba, Sony és a Panasonic).
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
M_AND_Ms
veterán
Ez sem teljesen igaz. A magyar nyelvtan szabályozza az idegen szavak, köztük a tulajdonnevek helyesírását is.
Több esetben eltérünk az eredeti írásmódtól: Bécs, Koppenhága, Amszterdam.A dvd és DVD is helyes.
Én itt befejeztem az off-ot.
-
KTTech
veterán
válasz M_AND_Ms #3310 üzenetére
Már bocs, de ha a kitalálók nagy betűvel álmodták meg, akkor kutya kötelességed úgy is írni, akármit mond a magyar helyesírás... erről ennyit. A DVD egyben betűszó és márkanév is (ezt el is felejti mindenki), bejegyzett, jogvédett logoval...
-
Arcus77
csendes tag
válasz M_AND_Ms #3313 üzenetére
Szerintem a DVD a kétféle betűszó (közszói, vagy köznévből eredő és tulajdonnévi) közül a tulajdonnévibe tartozik, mert ez lett levédetve annak idején „Digital Versatile Disc”.
Egyébként vannak ellentmondások a szabályokban is, mert OTP csupa nagybetű, az Ofotért-nél pedig ez a megszokott írásmód, pedig a nyelvtani szabály szerint csupa nagybetűnek kellene lennie (Optikai, Finommechanikai és Fotocikkeket Értékesítő Vállalat)Én is befejeztem az offot, mindenki írja, ahogy jól esik neki, a sok szvsz, vok, lax, cuppi, és herceghnő között úgysem veszi észre senki
[ Szerkesztve ]
"Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
M_AND_Ms
veterán
-
ZEN1TH
őstag
Mindig meg tud lepni ez a topic.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
Killer01
őstag
Itt mindig lehet mit tanulni, ha nem technikai dolgokról és plazma tévékről akkor a helyesírásról
-
kiki22
senior tag
Hello!Az lenne a kerdesem ha dvb-t vetelere milyen antenneat eremes beszerezni?Mert van egy olcso tescos szoba antennam de azzal elegsokszor szettesnek az adok.
-
norral
aktív tag
Nekem egy régi székely közmondás jutott az eszembe.
"Hogy a csaladáDÉ VÉDÉ e az ínyet, az mindegy is, mert nem kerget a medve."
[ Szerkesztve ]
-
-
bigdady
nagyúr
A digitális földi adók sem lesznek meg csak legkorábban 2015 ben nem hogy a full hd adók!
[link] -
KTTech
veterán
Egy közepes vagy nagy lepke lenne jó, valószínűleg. Korábban említettem a Betacom nevű céget, ott kellene szétnézni... (az árgépen levő cuccokat inkább kihagynám, de ez saját hülyeség, 5 éven keresztül forgalmaztam ilyen cuccokat - igaz sok minden más mellett).
-
zsigus
őstag
válasz bigdady #3328 üzenetére
A DVB-T mi ha nem digitális? És az M1 HD, M2 HD, Duna HD mi na nem FullHD-s? Jó tudom 1080i, de rá lehet fogni, hogy FHD.
Ez a cikk az analóg lekapcsolásról szól, de a digitális adások már egy pár éve mennek. Vagy lehet, hogy én értek félre valamit? Vagy befogtam olyan adót ami nem is létezik?
KTTech: Általában ott a legolcsóbb minden, ezért mertem linkelni, kösz a javítást.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #3328 üzenetére
Eléggé el vagy tájolva! Az előfizetésemben jelenleg 15 fullHD adó van, ami 1080i50Hz-ben jön, ezen felül 130 digitális SD-adó, ráadásul semmi nem kell hozzá, csak a konax-kártya a TV oldalába, így még SetTopBox sincs.
De már most, minden előfizetés nélkül, egy drótdarabbal tudsz fogni digitális fullHD adókat DVB-T-n keresztül, ha megvan a lefedettség a lakóhelyeden. Márpedig ezek erősen digitális földi adók és erősen fullHD-k, méghozzá egyre több, tényleges fullHD adással.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Egy kizárólag Budapesten jelenlévő szolgáltató. Vidéken nem tudom, van-e olyan szolgáltató, aki ennyi HD-adót kínál alapcsomagban. Ezen a 15 csatornán felül még további tematikus HD-csomagokat (pl. HBO HD, FilmBox HD, xxx HD csatornák, stb.) is tudnék választani opcióban, felárért.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Hsanyika1
senior tag
pana 50st50 [link]
-
zsigus
őstag
A Pana is babonás lenne?
30-as sorozat után 50-es (a 4 szerencsétlen szám), tisztára mint a Nokia, akik a 4888-at sem merték kiadni, pedig volt benne három nyolcas (ami szerencsés szám).
-
M_AND_Ms
veterán
Akkor javaslom, hogy elsőnek egy passzív antennával próbálkozz. Nekem itt Pécsen egy passzív tescos van (700 Ft volt), kb 10 km-re van légvonalban a torony. Az antenna a ház átellenes szobájában, az ellenkező irányba néz. Valószínű a szemközti házról visszavert jelet fogom. Tökéletes a vétel.
A belépőszintű aktív, erősítős antennák szarok, mert maga az antenna gyengén vesz. Inkább dizájnelemnek jók.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Ijk
nagyúr
válasz M_AND_Ms #3342 üzenetére
Itt mindenki tv torony mellett lakik?
Nekem is van egy ilyen olcsó teszkós passzív antennám, néha tökéletesen behoz mindent, néha meg szétesik a kép. Elég furcsa, mert ráállítom a kiskőrösi toronyra, működik és néha mintha lekapcsolnák a tornyot, behal az egész. Akkor ráfordítom a kékesire, de az már messze van (Kecskemét)./人◕ ‿‿ ◕人\
-
M_AND_Ms
veterán
Nem mellette, de Pécsen és környékén nehéz úgy lakni, hogy ne lásd a tornyot.
Tiszta időben a csúcsáról állítólag látni a Badacsonyt. Az viszont tuti, hogy Siófok felől érkezve Dombóvár előtt már látható a pécsi torony.
Amúgy nálam is szoktak vételi zavarok lenni: amikor nyitva van a ruhaszárító az erkélyen.
[ Szerkesztve ]
-
Hsanyika1
senior tag
nekem KÉKESNEK van állítva ez[link] tökéletes vétel
-
-
M_AND_Ms
veterán
Dvb vétel ügyében ezt a témát ajánlom itt a fórumon:
"DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, STB)"Elnézést, hogy nem linket adok, de mobilról vagyok.
-
GeneraL_XTX
veterán
Tudom hogy itt sokatoknak a fallra van szerelve a TV. Ti hogy oldjátok meg a kábelek szép elvezetését? Nekem vagy 4-5 kábelt kéne eltüntetnem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest