Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MM

őstag

válasz imyourfriend #203238 üzenetére

Természetesen nem, ezért vagyunk itt.

Eddig főleg Megane 1.5 dci-ket nyúztam az elmúlt 10-15 évben, 500k+ km-t mentem velük.
    Közben átmeneti autóként volt Seat Toledo 1.2 TSI, Seat Leon 1.2 TSI fél évig, GolfVII Sportsvan 1.5 TSI pár hónapig. Most egy MKV Hybrid Mondeo-ból ültem át, ezt 1,5 évig nyúztam (kicsit lassan jött meg az Octavia), igazából ez volt a hiba... :D

Összességében hasonló vezetni, mint a VAG-os tesóit, amiket próbáltam. A Renault/Ford vonalhoz képest általánosságban (nekem) kényelmetlenebbek az ülések, izgága a kormányzás, feszesebb/rázósabb a futómű.

Ettől függetlenül bármelyik korábbi autó után amit használtam, ez űrugrás, de a Mondeo-hoz képest viszont hiába high-tech, hangszigetelésben, futóműben eléggé elmarad tőle. Mentségére legyen mondva, hogy ezekben a Mondeo elég magasra teszi a lécet, egy Superbhez / Passathoz képest is. Vályi Pista a szívemből szólt.

Motorikusan: 2.0 CRTDI 150HP 4x4 DSG7, jól megy. Nem présel az ülésbe a gyorsulás, viszont nagyobb sebességnél is van tartalék, kellemesen lehet vele utazni pl. 190-el is (Német autópályán próbáltam... :B ) 2700 RPM mellett. Az úttartása is jó, a nagy hullámokat jól veszi, de a sok kis göröngy (= magyar utak 90%-a) eléggé átjön, ezen nem sokat segít a 18"-os felni sem.

Ne érts félre, nem panaszkodni szeretnék, vagy ekézni itt a VAG topikban. Nagyon jó kis gép, de saját pénzből ennyiért biztosan nem ilyen autót vennék.

#203237 enddav:
    Ezt eddig nem találtam meg, de meg fogom nézni, köszönöm.

#203227 flpuovd:
    Nekem ennél az Octaviánál kezdettől rezonált az egész autó, de csak 800-as fordulaton.
    Garanciában egy egész nap keresték, mi a hiba oka. Elvileg az üzemanyag szűrő nem volt jól a helyén, szerencsére az üzemanyagot szűrte / nem eresztett, de hozzáért a karosszériához, és berezonált tőle az egész autó. Mióta megigazították, hibátlan. Talán lehet banális oka nálad is.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés