Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27951) PumpkinSeed válasza n00n (#27950) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Ez egy monitorozó program, bár csak akkor működik ha a forgalom ki van tükrözve egy olyan portra amire a programot futtató gép van kötve.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#27952) WhiteWalker válasza Gubek-Einste (#27946) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Ezzel a repeaterrel a gyenge vételi jelhez tudnék az alsó szinten csatlakozni?
Ma olvasgattam a neten erről , kicsit összekavarodtak a bitek bennem :D
Írtak WPS (ezt a telekom Dlink modem nem tudja - ez kilőve), Bridge és ezt a Repeater funkciót is...

[ Szerkesztve ]

(#27953) Gubek-Einste válasza WhiteWalker (#27952) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Gyenge jelet csak gyengén tud erősíteni így oda kell tenni ahol még kb jó a jelszint, nagyjából az eredeti és használati helyhez képest fél útra.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27954) WhiteWalker válasza Gubek-Einste (#27953) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Nem hangzik valami túl jól :(((
Javítanám a fent elhangzott mondatom , ugyanis tudja a Telekom modem a WDS funkciót :B

Olvastam itt a PH!-n egy logout bejegyzést is , ahol pont ezt taglalják... és elhangzik a range extender "varázs szó" . Utána néztem és találtam ilyen eszközt: TP-LINK-TL-WA730RE Range Extender.
Ez esetleg lehetne megoldás? :F

[ Szerkesztve ]

(#27955) Levi123 válasza SztiviVander (#27942) üzenetére


Levi123
senior tag

Köszönöm a választ neked és a Vikt0rnak is!
Amire szeretném haszálni: van egy telek a házunktól amit kamerákkal szeretnék megfigyelni, de nem akarok ott is internet előfizetést. Viszont fontos lenne a stabil (szakadásmentes) működés, ezért néztem a parabola antennákat ehhez a pont-pont kapcsolathoz.
Így elméletem szerint olyan antennákat vennék ami ethernet csatlakozós, ahhoz egy-egy PoE tápot, megy egy-egy routert csatlakoztatnék.
Igen utólag néztem, hogy ami linkeltem az 5-6 km távig jó.

Kisebb teljesítményű irányított antennát tudnátok ajánlani vagy inkább a házi barkácsolás marad?

Levi

(#27956) n00n válasza PumpkinSeed (#27951) üzenetére


n00n
őstag

Köszönöm, de nem tudom értelmezni amit írtál. :)

(#27957) frenk26


frenk26
újonc

DHCP ip cím probléma!

Sziasztok! A következő a problémám, kérem aki már találkozott hasonlóval és tudja mi lehet a gond segítsen:

Adott egy 10 PC-ből álló hálózat egy Cisco RV320 Routerrel, mögötte egy 16 portos switch-el. Minden szépen működik, Az összes gép WIN7 platformon, A router osztja az ip címeket. Az egyik DELL Latitude E6440 laptopon újra kellett telepítenem a WIN7-et. Miután ez megtörtént a gép többé nem kapott IP címet a router DHCP szerverétől. Napok óta nyomozok, de nem jövök rá mi lehet gond, főleg hogy:
- a Laptop másik hálózaton indítva, automatikus hálózati konfigurációval simán kap ip címet
- se a wifi se az ethernet csatoló nem működik automatikus beállításokkal
- statikus beállításokkal minden működik, ha beállítom az átjárót, subnet maszkot, dns szervert, ip címet.
- Minden a hálózaton lévő pc hibátlanul működik, tehát nekik oszt ip címet a router
- a laptop hálókártya diagnosztikája azt mondja, hogy nincsen DHCP kiszolgáló a hálózaton, pedig van és működik.

Valakinek valami ötlet, hogy mit rontottam el?
Előre is köszi a segítséget!

Frenk

(#27958) And válasza Levi123 (#27955) üzenetére


And
veterán

"Így elméletem szerint olyan antennákat vennék ami ethernet csatlakozós, ahhoz egy-egy PoE tápot, megy egy-egy routert csatlakoztatnék."
Némi fogalmi zavart érzek ebben: egy antenna nem lehet 'ethernet csatlakozós', mivel az passzív eszköz, azt egy wifi-berendezés RF-csatlakozójára kell kötni, és a wifi-eszközön lehet egy vagy több LAN-port. Az általad is linkelt integrált kültéri eszköz pedig nem szimpla antenna, hanem többfunkciós wifi, amelyben egy erősen irányított antenna is található. LAN-portja van, épp ezért nem kell hozzá külön router (mármint a kültéri kapcsolatot kezelni nem kell hozzá újabb eszköz, az internet eléréséhez természetesen igen, de az gondolom úgy is adott), és PoE-tápot sem kell hozzá venni, mivel gyári tartozékként adják hozzá.
Házilag is barkácsolhatsz, de azért az, hogy 'biquad = 0 Ft', fenntartásokkal kezelendő, mivel nem mindenkinél rohangál otthon megfelelő méretű nyáklap / rézlemez, rézcső meg a többi. Olcsón kihozható, az tény, de azért dolgozni is kell vele, összeraktam már vagy egy tucatot. Viszont 2,4 GHz-es SOHO routerekkel csak akkor kezdjél valamit, ha az anyagi keretet erre a célra nagyon szűk. Egy 5 GHz-es kapcsolat meghálálja a befektetést (jóval tisztább, sokkal több hely van rajta, nagyobb átviteli sávszélt biztosíthat és a teljesítmény is nagyobb lehet rajta), és stabilitásban egy valamirevaló kültéri eszköz sem ugyanaz, mint ezek az olcsó otthoni routerek. Ezen kívül nincs kábelveszteség sem, hiszen csak egy LAN-t kell a tetőre / kültérre vinned, nem pedig koaxot, amelyen az antennajel oda-vissza csillapodhat.

(#27959) SPeti1984


SPeti1984
senior tag

Kipróbáltam, hogy a T-home-os wifis router és az én földszinten levő Tp-link 1043-as routerem közé betettem egy ősrégi switch-et(vagyis nem úgy mint eddig hogy a t-home-os összekötve a másik szobában levő wifis routerral, majd abból le a földszintre (CAT6-os kábellel) és ott is egy wifis router) így lent is nagyon jó a jelszint. viszont vennem kellene egy modernebb switchet mert a mostani az már 13 éves (KTI KS-180). Gondolom gigabiteset érdemes venni igaz? 30 megás a netem

Ezeket néztem ki, melyiket lenne érdemes megvennem?

D-link GO-SW-5G 5 portos 4.400 Ft
Tp-Link TL-SG 1005D 5.000 Ft
ZYXEL GS-105SV2 5.000 Ft

[ Szerkesztve ]

(#27960) Gubek-Einste válasza SPeti1984 (#27959) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Teljesen mindegy, ebben a kategóriában csak a márka a különbség.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27961) And válasza SPeti1984 (#27959) üzenetére


And
veterán

Ha jól működik a mostani switch-csel is, akkor minek egy új? 30 megás net sem igazán követelne meg egy gigabites példányt, legfeljebb akkor, ha a helyi hálózatban is sűrűn mozgatnál nagyobb adatmennyiséget azon keresztül.
Egyébként a régi felálláshoz képest mi változott, amitől jó lett a jelszint, ha eddig is kábelen volt összekötve a két lakószint, a kettő között egy routerrel, ami helyi hálózatban még mindig csak egy switch? Vagyis egy vezetékes eszköz cseréje hogyan hozta magával a (wifi?) jelszint emelkedését?

(#27962) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Sziasztok!
Ilyen Mikrotik antennám van:
http://routerboard.com/RBSXT2nDr2
Jelenleg a másik utcában lévő wifi antenna jelének felerősítésére használom.
Használhatok egy másik ugyanilyen antennát arra is, hogy a szomszéd utcában lévő szüleim házából a netet áthozzam? (kb. max. 300 méter légvonalban, szabadon)
Ha ez nem járható út, milyen megoldást javasoltok, amivel az adsl-t 300m-re át lehet küldeni? A szobában lévő wifi router jelét ugyanis alapból nem látom a kültéri antennával sem...

Hogy mi szükségem erre az egészre?
Egyszerűen olyan elátkozott helyen élek, ahol az utcámban semmilyen internetszolgáltatás nem elérhető. Az egyeduralkodó a T-home lenne, max. 5mbittel, ez van a másik utcában lévő szülőknél. Ezt lenne jó áthozni.

Köszi!

(#27963) Gubek-Einste válasza HagaNRG (#27962) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez egy kültéri antennával egybeépített AP eszköz.
Csak 2 db egymásra állított ilyen vagy hasonló eszközzel lehet megoldani a stabil kapcsolatot a két helyszín között.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27964) Vikt0r válasza Vikt0r (#27915) üzenetére


Vikt0r
aktív tag

Valaki?

Sziasztok!
Most ahol lakok van egy nyilt wifi hálózat amire böngészöbe kell bejelntkezni. Ez a hálózat úgy van kiépitve, hogy több poverline router van az épületbe. Az internet kapcsolat állandoan bontodik és újra be kell jelentkezni böngészöbe, hogy tovabb tudjam hasznalni az internetet ez szerinetm azért lehet mert egy powerlinera sokan vagyunk rákapcsolodva. Most ha vennék én magamnak egy powerlint rátudnék azzal csatlakozni az épület hálózatára és magamnak osztani vele internetet?

(#27965) mezis válasza Vikt0r (#27964) üzenetére


mezis
nagyúr

Kockázatos. Néha azonos fázison sem lesz megbízható kapcsolat. És annak valószínűsége, hogy azonos fázison legyen, csupán 1/3.

mezis

(#27966) ftamas0201


ftamas0201
senior tag

Sziasztok. A fenéért se találom itt a topicban azt a hsz-t ahol leírjátok hogy két rourert kábellal hogy lehet összekötni, illetve milyen beállítás szükséges hogy működjön. Az első router lan portjából a másik wan portjába szeretném mert Csak egy lan van rajta és arra szükség lenne viszont a wifire is. Tudnátok nekem ebben segíteni?

Előre is köszönöm nektek!

(#27967) mezis válasza ftamas0201 (#27966) üzenetére


mezis
nagyúr

Kiolvasod az internetes kapcsolatot biztosító routered LAN IP címét, DHCP tartományát. (Pl. 192.168.1.1, 192.168.100 - 192.168.1.200)

Másodhegedűs routered WAN kapcsolatát Dynamic-ra, LAN IP címét beállítod pl. 192.168.2.1-re, DHCP tartományt is ebbe az alhálóba. (Pl.: 192.168.2.50 - 192.168.2.99). Össze drótozod a két routert LAN - WAN portokon. Esetleg egy kikapcs/bekapcs.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#27968) Buster17


Buster17
addikt

Hali. Van otthon egy dobozos mobil routeres internet és ismerős szerint ebayen lehet rendelni ilyen boxokhoz antennát amivel jobb lesz az internet jelerősége (és nem a wifi jelerőségre gondolok)

Mi ennek a pontos neve? Ha egyáltalán van-e ilyen? Nagy állítják hogy van és akarják hogy rendeljek nekik. 5000ft környékén van.

(#27969) SztiviVander válasza Vikt0r (#27964) üzenetére


SztiviVander
őstag

mi az a powerline router? nem beépített wifi AP-s powerline adapterről beszélsz véletlenül?
nem hinném hogy azért bont le, inkább azért mert be van állítva egy idő/adatforgalom korlát mint szinte az összes normálisan beállított hotspotnál. és ha veszel is egy powerline-t (és tételezzük fel lesz egy olyan az épületben ami egy áramkörön van a tiéddel) ahoz hogy csatlakozz a meglévő hálózathoz vagy fizikailag hozzá kell férni az egyik meglévő eszközhöz (nyomógombos párosítás) vagy tudnod kell az egyik eszköz jelszavát.

(#27970) btz


btz
addikt

Kábellel szeretném kiterjeszteni a wifit transzparens módon.
Erről tettem fel egy kérdést a wifi hálózatos topicban.

ⓑⓣⓩ

(#27971) Gubek-Einste válasza Buster17 (#27968) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pontosan milyen eszközhöz is kellene az antenna?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27972) Buster17 válasza Gubek-Einste (#27971) üzenetére


Buster17
addikt

(#27973) Gubek-Einste válasza Buster17 (#27972) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem találtam info-t az eszköz antenna csatlakozójáról de 3G/mobil antenna néven kellene keresni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27974) krealon válasza Buster17 (#27968) üzenetére


krealon
veterán

Ha van a mobilinternet eszkozon antennacsatlakozo, akkor egy ehhez hasonlo (ET-92425-3G-Wireless-11DBi-RP-SMA-Antenna) antennaval javithatsz a vetelen.
A fenti antennanak RP-SMA csatlakozoja van, igy valoszinuleg kelleni fog egy RP-SMA pigtail az eszkozhoz koteshez.

(#27975) Vikt0r válasza SztiviVander (#27969) üzenetére


Vikt0r
aktív tag

Igen rosszul írtam beépített wifi AP-s powerline adapterrel van megoldva az internet.

Idő limit be van állitva 90 percre de van amikor 10mp-enként bontja a kapcsolatot ( van amikor fél napig jó) úgy, hogy csak simán böngészek semmi torrent semmi nem megy. Egy áramkörön lenne azzal szerintem nem lenne probléma a párositásra lettem volna kivancsi de akkor azt nem tudom megoldani mert nem tudok se jelszot se fizikailag hozzá férni.

Valami más ötleted nincs, hogy hogyan tudnám megoldani?

Programot is töltöttem le ami 10mp-enként ellenőrzi a kapcsolatot és újra csatlakozik de lassú az újra kapcsolodás és pl skype beszélgetésnél eléggé idegesitő.

(#27976) aszim


aszim
csendes tag

Sziasztok, van egy kérdésem: a netszolgáltató látja e és naplózza e, hogy a modem utáni router utáni másodlagos elosztóra milyen MAC című eszközzel léptem fel a hálózatra? Vagy csak a modem és a rátelepített router MAC címét látja ?

(#27977) Süvi


Süvi
őstag

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne:
Munkahelyen 30/3-as UPC net, Cisco routerrel.
3 vezetékes számítógép rácsatlakoztatva, gond nélkül megy.
Minden nap néhány 3 órás oktatás idejére kb. 20 személy érkezik táblagéppel. Na ott már szétesik a net, hol van, hol nincs.
Hogyan lehetne megoldani, hogy mindenkinek legyen nete, ha nem is gyors, de minimális?
Több darab 2 csatornás router, külön csatorna az oktatóknak, külön a többieknek?
Milyen eszközre lenne szükség?

Köszönöm

(#27978) Gubek-Einste válasza Süvi (#27977) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mindenképpen érdemes lenne egy komolyabb eszközt beállítani, meg lehet oldani különböző vendég hálózatozással is.
Ha van rá pénz akkor egy dual band eszköz beszerzése is szóba jöhet.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27979) Süvi válasza Gubek-Einste (#27978) üzenetére


Süvi
őstag

Milyen eszközt lenne érdemes legalább venni és mi lenne az optimális?
Köszönöm

(#27980) Lack999


Lack999
tag

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet azt oldani, hogy a képen látható két pc között az adatforgalom, pl. totalcmd fájlátvitel a LAN Gbps-en keresztül bonyolódjon? A két gépen Win7 van és alapesetben a WLAN-t használja ami elég lassú. A csodakütyü egy huawei 4gmodem+wifi router.
A két gépet csak úgy tudom rávenni a lan használatára, ha az egyikben kikapcsolom a wifi adaptert.

Esetleg csak egy gépbe wifi adapter, és netmegosztás a másik gépre? Mondjuk ez sem az igazi.

Előre is köszönöm a válaszokat.

(#27981) negyedes


negyedes
addikt

Sziasztok, lenne egy gyors kerdesem:

Van ket varos, az egyikben van 2 db digitalis rontgen gep amlyik digitalis formutumban alakitja az rx-et, a masik varosban pedig van az orvosi aki velemenyt mond. A ket helyet kellene osszekossem valahogy. 2 dologra gondoltam:
1. valamelyik jobbminosegu NAS
2. FTP server

A klinikan atmasoljak a fileokat a nasra/servere, majd az orvos hozzakapcsolodik ehhez es bemasolja egy viewerba.

Szerintetek melyik lenne optimalis hozza? File meretek kb 10-40mega per file

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#27982) kew válasza Lack999 (#27980) üzenetére


kew
senior tag

esetleg forcebindip-vel? ezzel indítod a totalcmd-t a lan kártyára erőltetve a forgalmat. Bár lehet van egyszerűbb megoldás is, de hirtelen ez jutott eszembe :)

(#27983) mezis válasza Lack999 (#27980) üzenetére


mezis
nagyúr

Ha van rá pár ezer Ft-od, akkor tegyél be egy WiFi kliens-router-repeater (ahogy tetszik)-t és ahhoz drótozd a két PC-t.
(Lehet még így is bőven gondod a megosztással.... ;] )

mezis

(#27984) krealon válasza Lack999 (#27980) üzenetére


krealon
veterán

"Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet azt oldani, hogy a képen látható két pc között az adatforgalom, pl. totalcmd fájlátvitel a LAN Gbps-en keresztül bonyolódjon? A két gépen Win7 van és alapesetben a WLAN-t használja ami elég lassú. A csodakütyü egy huawei 4gmodem+wifi router.
A két gépet csak úgy tudom rávenni a lan használatára, ha az egyikben kikapcsolom a wifi adaptert.
"

A hálózatiprotokoll-kötések sorrendjének módosítása

(#27985) Enzo_86


Enzo_86
tag

Sziasztok!

Lehet először rossz fórumra írtam. Tudnátok segíteni a kérdésemben?

Routerem típusa TP-Link Arcer C2

(#27986) krealon válasza Enzo_86 (#27985) üzenetére


krealon
veterán

"Routerem típusa TP-Link Arcer C2
[...]
ha másolok a routerre kötött winchesterre azt maximum kb 6 MB/s tudom csak másolni? Kevésnek érzem ezt a sebességet.
"

Egy router-ben levo processzor lenyegesen gyengebb, mint egy PC-s, radasul halozati muveletekre (nem pedig hdd kezelesre) van optimalizalva.
Ennek a figyelembevetelevel a 6 MB/s igen jo ertek.

Ha nagyobb sebesseget szeretnel, ket lehetoseged van:
- NAS-t veszel (nagyjabol Plug-and-Play)
- PC-t hasznalsz szerverkent (tobbet fogyaszt altalaban, mint egy NAS, ami jelentos koltsegtobblet lehet, mivel praktikusan non-stop uzemel)

(#27987) Lack999


Lack999
tag

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Amint lesz időm kipróbálom az összes említett lehetséges megoldást. :R

(#27988) ftamas0201 válasza mezis (#27967) üzenetére


ftamas0201
senior tag

Köszönöm szépen a segítségedet! Sikerült megcsinálni, DHCP ugye kell? Mert bekapcsoltam és igazából működik, szoval semmi gond nincs a hálózattal úgy látom.

(#27989) Gubek-Einste válasza Süvi (#27979) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha van rá keret akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2 és ezektől felfelé lenne érdemes választani egy gigabites portokkal rendelkező típust.

#27981 negyedes
Mindegy hogy szerverkapacitás bérlés vagy saját szerver lesz, azt válasszátok amelyik nektek jobban megtetszik.
NAS-ban is van FTP elérési lehetőség.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27990) mezis válasza ftamas0201 (#27988) üzenetére


mezis
nagyúr

Igen kell, különben osztogathatnád magad az IP címeket.

mezis

(#27991) aszim válasza aszim (#27976) üzenetére


aszim
csendes tag

Sziasztok, van egy kérdésem: a netszolgáltató látja e és naplózza e, hogy a modem utáni router utáni másodlagos elosztóra milyen MAC című eszközzel léptem fel a hálózatra? Vagy csak a modem és a rátelepített router MAC címét látja ?
Ha nem jó fórumra irtam a kérdést, segítsetek hol kaphatok választ.

(#27992) And válasza aszim (#27991) üzenetére


And
veterán

"Vagy csak a modem és a rátelepített router MAC címét látja ?"
Valahogy így. A router mögé nem 'lát be', mármint MAC-címeket biztos nem tud azonosítani, azok maradnak a belső hálózatban.

(#27993) aszim válasza And (#27992) üzenetére


aszim
csendes tag

Köszönöm a segítséget !

(#27994) Süvi válasza Gubek-Einste (#27989) üzenetére


Süvi
őstag

Köszönöm szépen.

(#27995) Enzo_86 válasza krealon (#27986) üzenetére


Enzo_86
tag

Köszi a segítséget! :R
Akkor egyenlőre marad így...

(#27996) Magnat válasza Lack999 (#27980) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,
Gondolom a wifi meg a madzagos adapterek címei külön ip tartományban vannak. Statikus dhcp-vel - vagy sima kézzel kiosztott fix ip-vel - ossz ki fix címeket és a vezetékes adapterek ip címeire mappelj hálózati driveot, ne gépnévre, aztán tc-ben ezekre indítsd el a másolást, akkor biztos arra fog menni.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#27997) ftamas0201 válasza mezis (#27990) üzenetére


ftamas0201
senior tag

Köszönöm szépen. Még valamit szeretnék kérdezni. Hogy tudom elérni az admin felületet a routernek? mert mikor bekapcsoltam a dhcp-t azóta teszi a dolgát ahogy kell, van internet, de a 192.168.2.1-en nem érem el az admint. (ezt adtam meg a másodiknak) Az elsőt gond nélkül elérem a 192.168.1.1-en.

(#27998) Gubek-Einste válasza ftamas0201 (#27997) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A másodikat csak a másodikra csatlakozó eszközről lehet elérni a 192.168.2.1 címen, ha az elsőre csatlakozó eszközről szeretnéd elérni akkor az első által a másodiknak kiosztott 192.168.1.x címen kell tenni de ehhez kell a távadmin lehetőség aktiválása.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#27999) etejedu


etejedu
őstag

Helló!

Steames probléma: Miért van az, hogy szakaszosan töltődik le a játék? 30Megás netem van. Szóval nem folyamatosan tölt le különböző sebességgel hanem tölt nagyon alacsonnyal pl 500kb aztán 0 majd vissza. De nem pillanatokra hanem akár eltellik 1 perc is. Nem csinál mást a gép. Netem se szakadozik.
Közben ilyet is kiir, hogy lemezre irással foglalkozik.

(#28000) tomy88trance


tomy88trance
tag

Üdv!

Nem tudom jó helyre írok-e,de valószínű igen, szóval a következő kérdésem lenne:

Adott egy TP-Link router amin keresztül netezek egy helyi szolgátató modemjén keresztül ,ami lényegében a kábel tv jelén fut, szóval eddig minden okés,de most van egy olyan helyzet,hogy: Kaptam egy okos telót és szeretném ,ha itthon is tudnám használni adott esetben, na most van nekem egy Tenda 150Mbps Wireless N routerem, na most ,hogy tudnám én ezt beüzemelni? Addig eljutottam,hogy be tudok lépni a routerem menüjébe(hálózati router igen-mert két gép használja a netet) ,de a Wireless routerjébe nem, na most be dugtam oda ahova mondta meg ahogy a dobozán a rajz van stb,de úgy meg nem volt net. Ja igen és azt szeretném,hogy én ugyanúgy a kábeles netet használjam a gépen, egyedül csak a telefonnak kellene a vezeték nélküli.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1206318260

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.