Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Én már úgy megszoktam, hogy nem gyorsul a járgány(a 3 előző astra), hogy már a mostani 1,6 szívó is jónak tűnik

-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Havernak van, 230at megy utazoban es toltam mar le vele audit, mercit bmw-t. Megy az mint az allat, de egy 3.0MV6 meg aztan plane. Hiaba nagy a kasztni nagyon mennek ezek a balnak. Iszonyat jo hangszigetelesuk van amit a vectranal elkovettek hibakat az utolso evjaratoknal mind javitottak.
-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem is mondta senki. Bár a hasonló nagy autók is elég nagy tömegűek, kell beléjük a motor, ha menni akarnak.
-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
ja és a 2,5-es dízele a bmw féle motor! őszintén nem tol ez le audit vagy bmw-t, egy nagy budi, nehéz limó, kétlem, hogy leverne bármit, max jól mozgatja a bódét, de egy közel 5 méteres szekér nem gyorsulási verda!
(#49797) zolikaDB : ja, a kilinccsel előre max tükörjégen működik, ezekbe ami szériamotort raktak, az nem rally-s feeling, max jobban megy tőle!
-
F_Gergely
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Sajnos ezekhez se alkatresz se semmi, es van mar bennuk kettostomegu is amit szinten lehetetlen beszerezni hozza. Sokat is eszik de megy mint allat. BMW, Audi maga evjarataban ezeket ugy tolja le mint hokotro a havat. Kenyelmes es jo auto, de sajnos kulon bankszamla kell hozza

-
zolikaDB
veterán
-
ALI_G
veterán
autodigit-tel van valakinek tapasztalata?
-
trassher
addikt
válasz
roberto211
üzenetére
Ezt a 2 fajtát dobja a cromax. G astráé T45, a hatlapfejű nem tudom mekkora.
-
beg
veterán
válasz
roberto211
üzenetére
Kitalálom: utcára néző ablakokkal és földig érő kerekekkel

Motorkód jobb lenne, benne van a forgalmiban. Gastráé pl. torxos, ahogy már korábban írták.
-
zolikaDB
veterán
válasz
roberto211
üzenetére
Ha csillagszeru, akkor nem kizart, h torx, abbol pl G Astra Z14XE-be T45 kell.
-
trassher
addikt
válasz
roberto211
üzenetére
Attól függ hogy milyen motorral szerelt.
-
roberto211
őstag
Hali..
Abba tudtok segíteni,hogy opel corsa b hez hanyas kulcs kell ,hogy letudjam cserélni az olajat? Gondolom csillag de h pontosan hanyas lehet..
Van egy barátom, lekell cserélni minél előbb, de mivel nem otthon vagyok így nincsennek szerszámok ezért kérdem...
-
zolikaDB
veterán
F_gergely, Petyyyy: koszi, ez engem egy pillanatig nem zavar, csak mutattam, h ez ilyen.
-
-
F_Gergely
őstag
ezt a képet most találtam, basszus eszembe nem jutott volna hogy igy is lehet plusz lámpát felrakni de ez igy nagyon bejövős kinézet

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Be kell szerezni egy ilyen házat, arról nem kopik majd.
Már csak szakit kellene találni a műtéthez. -
Findzs
addikt
válasz
trassher
üzenetére
nekem ilyen utángyártott bicska kulcsom van
vateráról vettem, átraktam az elektronikát meg az immót, a kulcsos lemásoltaennek már több mint 2 éve és semmi baja pedig naponta 4x 5x ki-be csukom, tudni kell összerakni
én mikor összeraktam tekertem még egy fordulatot a rugón és bezsíroztam ahol kell, meg még kicseréltem a hozzá adott kulcsszár rögzítő stiftet, egy 25 -ös szeget ütöttem a helyére, áll mint katiban a baba

szeretem mert a zsebben van egész nap de észre sem venniegy problémám van vele:
az emblémáról kopik a fekete festék (pontosabban a hátteréről)
alkohol filccel szoktam utána javítani de sajna csak ideiglenes -
AMD Power
titán
Láttam ma élőben este egy piros K-t. Sajnos nem nagyon volt időm megnézni , illetve sötét is volt. Bár engem igy is meggyőzött!

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
Ezek szerint van olyan izzó ami tudja, csak gondolom nem az 1,3K verzió, hanem a 2,5K darab. Én tudnék élni elhalványuló világítás nélkül is. Csak a méretet nem tudom még.
zolikaDB - Arra volt már panasz. Vagyis inkább az 5050-re. Állítólag minél idősebb, annál kevesebb fényt ad.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Jofi81
üzenetére
Nekem egy 48 (?) LED-es panel van bent, pont passzol oda. Iszonyat jo fenye van. Mivel ezeknek kevesebb fesz is eleg a mukodeshez, menet kozben halvanyan derengenek - engem nem zavar, reggel 5:30-kor mar kocsiban ulok, a fenye karpotol erte. Ha kp zarral lecsukom a kocsit, akkor alszik ki teljesen. Cirka 3 eve van bent, ilyen 4-5 dollaros cucc, 5050-es LED-ek. Ha nem felejtem el, lefotozom.
-
ALI_G
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
ők is kicserélték a jeladókat (nyilván) gyárira és nem javította meg a hibát.
-
Petyyyyy
addikt
G Astra kombi rendszámtábla világításáért mekkora szofita izzók felelnek? Húzza a alá a helyes választ!
31mm, 36mm, 39mm, és 41mm.
Az egyik hiányzik, de még az üveg is. Gondoltam akkor már kipróbálok egy LED izzót. A belső világításért a 41mm-es, azt már tudom.
-
Skizz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor mi a fenének van megadva az autó önsúlya, ha +-2-300 kilogrammok röpködnek a valóságban?

-
mohabá 007
aktív tag
(..most voltam vele Opel szervizben es ok is erre a kovetkeztetesre jutottak..)

Ha a sárga lámpácska világít,akkor ott hibakód is van!!!
(akár ECU,vez tengely,főtengely jeladó,mindegy!) és,ezt egy szakszervíz nem tudja kiolvasni,a hibát behatárolni,csak találgat,tippel,következtetésre jut.
(még házilag is kilehet)
A hibával kapcsolatos véleményem változatlan.[link]Ez előbb,vagy utóbb ki fog derülni.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Miva?

Ugyan az a kulcs mint a vectra/omega kulcsa.
csak igy hirtelen. -
Skizz
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hogy a pibe? Nekem az x16xel volt 1350 forgalmi szerint.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
nyerskulcsot meg a házat ebay-ről vettem, a maratást pedig egy 18. kerületi kulcsosnál csináltattam, hozzá hordok kulcsot ha másolni kell, és az immo chipet is tudja másolni.
De vettem már eredeti kulcsot elektronikával, immoval mindennel együtt 8-ért, még az opel szervizben is csodálkoztak hogy "mennyiért???" mert nálunk csak az elektronika 20 ezer, ez meg komplett kulcs. -
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Van egy G astrám ami elkezdett rakoncátlankodni és 3200 /perc felé nem engedi a vezérlés forogni a motort, csak nagy ritkán. kb. 2 hónapja kezdődött,
Korabban kaptam itt tobb fele tanacsot is, hogy nem csak a vezerlo lehet a baj, de most voltam vele Opel szervizben es ok is erre a kovetkeztetesre jutottak, hogy fel kell ujitani, vagy bontobol szerezni egyet.Kerdes, hogy milyet keressek? Immo-val, kulccsal, vagy csak mezitlabasan? Esetleg felujitassal jobban jarnek?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Akkor ezt most nem értem. A szürke villám (apámé) is gyári kulcsos még mindig, és azon meg egyáltalán nincs az a piros kis led. Az enyémen meg van, pont úgy néz ki, mint a tiéd.
Ma délután elszaladok, cseréltetek elemet is. Gondolkodtam, hogy toll kulcsot kellene csináltatni belőle, mielőtt kiszúrja a vesémet egy zsebrerakás után.
-
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Neked van led akkor vagy nincs?
A gyári kulcs led-es, az összes utángyártott házban is villan a led mivel van neki "hely". Sőt, még külön led-et is lehet kapni.
Így néz ki az enyém. Gyári teljesen de az utángyártott kulcsház még mindig nem érkezett meg.
-
Petyyyyy
addikt
-
diablo1984
veterán
válasz
erikke17
üzenetére
ez a hengerfej pakolás gyűri a szemgolyóm, csak egyszer írd le, hogy hengerfej tömítés és akkor megnyugszom!

nekem is csinált ojat, hogy 3 henger indított, 1-2 mp után indult az utolsó is, volt olyan is, hogy indítás közben nem bírta megtekerni az önindító a motort(gondolom ott mind2 henger tele volt). de nekem nem tiszta a dugó, pedig nem ártott volna!

-
F_Gergely
őstag
Meromuszerek bekotese sajnos tolodik, jobban utana kell olvassak. Sajnos az en motortipusomnal az olajszuro gyarilag egy muanyag hazban van es csak a filtert csereled, haz nelkul. Meg kell neznem hogy a haz csatlakozoja mennyire bonthato, egyaltalan lehet e. Nagyon kitolt velem az opel mert ahol a szuro a klasszikus fem "doboz" egyszerubb barmilyet meroegyseget bekotni. Ezzel a muanyag verzioval meg fogalmam sincs mit kezdjek.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezért is írtam mikor felvetődött a LED, hogy offroad

-
Petyyyyy
addikt
Elég gyengén muzsikál a központi zár távirányítója. Max ~3 méterről és nem is mindig elsőre gombnyomásra nyit. Tudtok ajánlani lehetőleg BP-n olyan szakit/szervízt ahol képesek megfixelni a problémát?
-
erikke17
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Rozsdának nem mondanám inkább ahogy szarul égetett a henger lerakódás szerűség. Látszik hogy letakarítva okés
De az is fura, hogy az egyik szelep milyen tiszta, na meg a dugó is. Úgy látszik, hogy a fagyálló jól takarít 
Az a baj ez csak már akkor valósult meg előttem mikor gőzmozdonyra váltott és keverte olajba vizet. Előtte fogyott a víz de olyan minimálisan, hogy betudtam annak hogy szórja mert egy helyen csepegtette. Meg sem fordult ez fejemben. Sőt lezabálta 10e km-es vezérműszíjat is, ahogy visszafogta vezérműtengelyt startoláskor a hengerbe jutott víz csoda hogy nem ugrott át. Egy hetet ha álltam startolás után dadogott 3 hengerezett 5-10 másodpercet, sose jöttem rá mitől hát ettől és azt már 2 éve csinálta. Mindig azt hittem, hogy üzemanyagrendszer engedi el a nyomást.
akos86 - persze nem 100% hogy hengerfejpakolás, de nem árt vigyázni azért

-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Dísztárcsát.
Viccen kívül egészen feldobta a kocsit. 
-
haddent
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Nekem is volt benne 10 ezerre. Nem vettem észre se rosszat se jót. Szerintem megteszi simán ha nem akarsz rá sokat költeni, de ez csak szubjektív vélemény nem tudom igazolni. Én személy szerint bele merném tenni ismerősnek ha kérné, hogy minnél olcsóbban minnél jobbat. Magamnak viszont már csak Mobil1 ESP és kategóriája

AMD Power
viszont -
AMD Power
titán
Boldog Mikulást mindenkinek!

-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ja azt el is felejtettem hogy a kuplungpedál tengelyét bezsíroztam. Most már ha kinyomom akkor nincs olyan hangja mintha elbújt volna egy pulyka a kocsiban.

Gumiszőnyeg szerintem jövő héten lesz. -
Nordik
őstag
Mannol olajokról mi a vélemény?

-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azt kapta hogy ezen a héten sem hagytam ki az autómosást.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mohabá 007
aktív tag
"Kérdés, létezik-e egyáltalán erre vonatkozó szabályozás."

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
Hátrameneti lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
47. § (1) Hátrameneti lámpával fel szabad szerelni a hátrameneti sebességfokozattal ellátott gépjárművet, mezõgazdasági vontatót és lassú járművet, továbbá a pótkocsit. A járműre felszerelhetõ hátrameneti lámpák száma 1 vagy 2 db.
(2) A hátrameneti lámpa által adott megvilágítás 10 méter távolságban az úttest szintjétõl számított 0,90 méter magasság fölött 3 luxnál több nem lehet. A hátrameneti lámpa csak színtelen (fehér) fényt bocsáthat ki.
Hátrameneti lámpára vonatkozó további műszaki feltételek
48. § (1) Járműre csak jóváhagyási jellel ellátott hátrameneti lámpát szabad felszerelni.
(2) A hátrameneti lámpa átvilágított felületének alsó széle az úttest szintjéhez 0,25 méternél közelebb,az átvilágított felület felsõ széle az úttest szintjétõl 1,20 méternél távolabb nem lehet.
(3) A hátrameneti lámpa elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a lámpa csak akkor világíthasson, ha a gyújtáskapcsoló (központi kulcsos kapcsoló) és a hátrameneti sebességfokozat bekapcsolt állapotban van.
-
diablo1984
veterán
válasz
erikke17
üzenetére
bakker, ez azért nem gyenge, ahogy elnézem a szelepek már kezdtek rohadni!
de legalább a dugó tiszta! nekem 2 henger is beázott, de csak minimálisan de a tied kapta az ívet rendesen! nekem csak szivárgott, de észleltem is, nem tudom olyan állapotba mikor került volna mint a tied, de nekem a tákolás miatt eresztett(biztonsági blokkcsere következik a jövő hét végén), remélem így a teljes felújítás alkalmával most már többet nem kell rákölteni motorikusan(teljes blokk csere, kicserélve az összes szilent és szimmering, teljes HF felújítás, új szelepek és vezetőkkel,új HF csavarok és tömítés, új vízpumpa és vezérlésszett, adagoló felújítás+porlasztók beméretése, valamint a turbót sem ártana cserélni, mert kicsit lóg a tengelye....). ha már egy hónapja bakon áll, az első fékek is megkapják végre a szabályozást......naszóval lesz egy új lelkű verdám, de tényleg nem volt ennyitr szétfosva mint a tied, de az enyém dízel, ez kisebb gondnál is befosik.....
-
Zsolt!!
aktív tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Miért van az h g astrám ha nincs fullon az olak kicsit hangoskodik melegen alapjáraton? A szintjelző felett van kicsivel az olaj megyek pár száz km-t el kezd berregni csörögni halkan rátöltök egy decit és máris jobb. A szerelő azt mondta h sokáig jó lesz még a motor de engem idegesit. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
erikke17
őstag
válasz
akos86
üzenetére
Esélyes a hengerfejpakolás. Nálam is víz tiszta volt viszont minimálisan fogyott(nem számítottam hengerfejpakolásra mert egy helyen szórta vizet picit). Amikor meg totálisan átnyomta pakolást már keverte olajba vizet dadogott motor és gőzölt mint egy mozdony.
Héten szét lett kapva ez fogadott: [link]
Látszik, ahogy első hengerbe régtől megy a víz mert eléggé tiszta

Ez magyarázatot adott a repedt hűtőmnek is meg a dzsuvás gyertyára is az emlitett hengerbe. Olyan brutális nyomást csinálta hűtőkörbe, hogy megrepedt a hűtőm ahol megy rá a cső. Hajszálrepedés, plusz ha kereszteződésbe álltam utolsó héten gyorsan felment a vizem 90 fölé de vissza is hűlt gond nélkül.
mohabá 007 - Egy új hengerfejpakolást, új vezérműszíjat, új szelepfedél pakolást szívósorpakolást meg olajat meg hűtőt meg hűtővizet és egy olajszűrőt

-
mohabá 007
aktív tag
Mit kapott a "nagyszakállútól"
az autótok? 

Senkinek nem hozott semmit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mit is mondtál, menet közben is világít?

viszont