Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nálam csak jégkaparós seprű, jégoldó van. Jégoldó elvan a hátsó ülésen, a seprű meg a csomagtartóban. Emelő a helyén, kerékkulcsot kicseréltem teleszkóposra. Pótkerék mellett még van kesztyű és vontatókötél is. Energia italnak pont nem jó a pohártartó mert mozog de ha nekitolom a mikroszálas kendőt akkor éppen.
Fél literes flakonból is csak a nestea-s áll benne rendesen, a többinek kicsi az átmérője. Láthatósági mellény a kesztyűtartóban + annak a tasakjában tartom az autós töltőt is. Úgy nem zörög legalább. -
haddent
addikt
Érdekes dolgot találtam, olvasgatva GM motorokról
Szóval az A16XER (Fam1 Gen3) motorkód 85kW, szívó moci. Konkrétan le is van írva, hogy igen, implementálja a TwinPort (változó szívócső-hossz) technológiát, illetve DCVCP féle VVT -ét.
A Z16XE elvileg 74kW és G Astrában volt. Na akkor most valaki segítsen megfejteni nekem mim van

Z16XER a kód, de 85kW és VVT, ergó gondolom TwinPort is. 2010 -es gyártmány, és 2005 -től már A16XER volt. Most akkor ezmiez? A16XER, csak ráírták viccből, hogy Z16XER? Nem az elnevezés érdekel, az Euro kategória (kibocsátás) meg mégkevésbé, a VVT egészen biztos, a TwinPort érdekelne. De mivel 85kW, szerintem biztosan az is ott pihen.
Ha viszont TwinPort (is, meg VVT is), akkor azért nyugodtabb szívvel lehet lejjebb engedni ha épp olyan kedvem van, akár 1500RPM környékére is, nem? Mostanában kipróbáltam, és egész kellemesen megy, még gyorsul is. Nem lő ki, de haladásra, esetleg még előzésre is elég. (Érdekes mód amikor hozzám került nem így érződött
)Szóval vélemény? A szelepkoszolástól annyira nem tartok, tudtommal az visszafordítható kis pályázással, meg kínzással. Meg azért nem fullasztom le. Olajnyomás? Van elég?
-
diegho
nagyúr
A Kovács Autóalkatrész webshopot ismeri valaki? EGR szelepet nézegetek, ahogy látom ott a legolcsóbb.
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Jovanna, azt a 195-ost az elozo tulaj vette ra.
Nyarim: 195/55 R16 - mivel peresebb, ez meg hasznalhato, de kenyelmes, legkozelebb ennek a valtojat veszem 185-ben
Teli: 185/65 R15 - ez maradMannol: amikor vettem, fingom nem volt mi lenne a jo. A Mannolrol jokat olvastam, nem bantam meg! Elso alkalommal 13e-t ment, gyonyoru volt a szine, amikor leengedtem. Sok palya, sok varos. Most 3400-at ment mar a masodik adag, csak varosban.
-
válasz
diegho
üzenetére
Mert az általam hozzáértőnek gondolt emberek inkább a drágább, általam is ajánlott olajat preferálják az olcsóbb, pl. Mannol olajjal szemben. Amikor én cseréltem először a jelenlegi kocsimban olajat, pár márka játszott nálam is. Én nem csak 5000 km-re és 6 hónapra rakom bele az olajat a kocsimba, de hozzáteszem, akkor is jót vennék biztosan (most márkát nem említek szándékosan), mert ilyen vagyok. Nekem nem sok az 5K többletköltség olajcserénként. Én így érzem jól magam.
mod: és másnak sem ajánlanék a sajátoménál rosszabbat, természetesen.
Nem értem minek is vizsgáltatnád be. Plusz idő, plusz macera, plusz 1-2 ősz hajszál, akármi is lesz az eredmény.
Ennyit én már nem foglalkoznék vele semmiképp, de ha boldogabb leszel tőle, csináld.Kíváncsi vagyok amúgy mit fog írni az olajdoktor ennek tükrében.
-
Mint ahogy az Adac is mond eredményeket, tudod.
De nekem teljesen mindegy komolyan, ajánlottam egyet, ami szerintem jó, ha nem tetszik lépj túl rajta tényleg.

-
-
diegho
nagyúr
Tegnap beszéltem a régi szerelőmmel, azt mondta ne használjak mobil 5W30 olajat, inkább valamilyen 5W40 menjen a motorba. A kérdés melyik 5W40 legyen? Castrol?
-
AMD Power
titán
válasz
Findzs
üzenetére
El is hiszem. Nem néz ki rosszul.

Jön hétvégén megint a hideg... múltkor mondták az Opelben ,hogy csak -12 fokig "jó" a hűtő folyadékom. Leszívtam belőle egyik nap több mint egy litert. Azt kapott jó kis Prevent alu barát -35 fagyálót. Biztosra kell menni.

Az egyetlen – Opel Astra 1.6 CDTI Aut. (2016) teszt
Jó ebben a színben.
-
Findzs
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
"Hiába mondja a szerviz hogy 100 ezer inkább vesz bontottan 20ért és szidja a műhelyt."
a márkaszervízek konkrétan palira veszik az embereket és hülyének nézik őket
én is vittem a h astrámat anno kötelező szervizekre mindig átbasztakmost meg olyan helyen dolgozom ahol generátorokat meg önindítókat újítunk fel és jár hozzánk jó pár márkaszervíz (ford opel suzuki merci bmw) megcsináljuk nekik a gen -t vagy az öni. -it aztán azt szorozzák 4 el és a szerencsétlen tulaj még örül is neki, hogy ha újat vett volna 100-150 ezer
(#51209) AMD Power
simán elfogadnám

320km hatótáv nekem több mint elég, 30 perces gyorstőltőn 90% ra nyomja fel az akkut
alakul ez az elektromos autó piac
-
Findzs
addikt
válasz
becsitibi
üzenetére
"Másik:ha valaki azt akarja hogy dupla legyen a ködlámpája hátul,akkor ki kell csavarozni a jobb hátsó lámpát,és vastag csavarhúzót gázon jól felmelegíteni,majd egy akkora lyukat csinálni mint az alsó 3 lyuk,izzó bele,és műxik is."
ez nem igazán szabályos szerintem és értelme se sok van

-
F_Gergely
őstag
Y20DTH motornál valaki megtudja mondani hol van az olajszintjelző? Néztem robbantott ábrát de kétfélét találtam és nem tudom most mit is kéne nézzek.
Két csatlakozóm van az egyik tuti az olajhőgomba a másik meg vagy a szintérzékelő vagy az olajnyomás gomba. -
trassher
addikt
válasz
Kickass
üzenetére
Saját zsebből fizetted vagy biztosító állta? Ha biztosítós az autó akkor jobban fog a ceruza. Belém mikor oldalról belém jöttek anno hasonló volt a horpadás mint itt. Anyós oldali C oszlopnál, nekem sem nyíltak az ajtók. Mindkét ajtót kompletten cserélték.
zolikaDB: Hát lehet hogy ez a gép kicsit túlkvalifikált lenne a dologra.

Petyyyyy: Most kérdezi a srác hogy hány darab kéne. Jól emlékszem hogy neked 2?
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
A kiskapuk orszaga vagyunk....csak ezen nem mindig lehet nevetni sajna, mert ez is benne abban, hogy olyan a helyzet otthon, amilyen.
Az hogy draga e a szerviz az is jo kerdes. Fizetes aranyosan kell nezni. Pont azert lehet draga a szerviz, mert mindenki sokkal többet keres.
Nekem most a multkori valtos pelda egeszen jo erre. Anno amikor a kocsit vettem, elötte közvetlenül ment szet a valtoban az egyik fele a csapagyaknak. Azt anno több mint 2000 euroert csinaltak meg az elözö tulajnak. Sajnos nem csereltek ki az összeset, csak ami hibas volt (igazabol nem hibaztathato senki sem....csak mondta a szerelöm, hogy ha akkor kicserelik a maradek csapagyakat, akkor az plusz par 10k huf anyagköltseg, de a költseg nagy resze a munkadij).
Na nekem ugye jött a hülye hang, mondta aszerelö, h csapagy, bazi nagy meloval ugyan ugy szetszedtek, kicsereltek a ki nem cserelt, gyarilag szar GM csapagyakat, visszaszereltek. Ez volt 200 k huf olaj/szürök cserejevel. Ha azt nezzük, akkor fizetes aranyosan egy netto 200k Huf az kb ott van, mint itt kint a netto 2000euro. Szoval nem biztos, hogy sokkal draga valojaban a szerviz kint. (ettöl függetlenül nem vagyok hülye, nem veletlen otthon szereltetem az automat
)A vicc, hogy 1-2 honap hijja volt, hogy kicsuztam a 24 honapos garibol, amit a nemet szerviz vallalt a valtora....ha szerencsem lett volna, lehet gariban rajuk verhettem volna a hibat
...persze lehet nem...na mind1OFF mode vege

-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Igen ott azért más árak vannak, barátom kint él Zafirája volt azért adta el mert sok vele a gond. Nem értette meg hogy nem a gond sok vele, mert ugyan annyi mint bármilyen más autókkal, féktárcsa csere, olaj csere ezek bármilyen más használtautónál is csere dolgok. Viszont kint az árak is mások, csak úgy repkedtek az 500 és 1000 eurók mikor vitte javítani. Ő volt a hülye mert mondtam hozza haza a kocsit 2 nap alatt megcsinálom amit kell... Ezért most vett egy 30 ezer km-es mazdát, mondván arra nem kell költeni...
Szóval igen, németeknél nincsen trükközés cserébe igen keményen kell fizetni a kétkezi munkáért. Itthon ezt nem tudják megtenni, egyrészt mert nincsen meg hozzá az emberek fizetése, nem fogják elvinni javíttatni. Hiába mondja a szerviz hogy 100 ezer inkább vesz bontottan 20ért és szidja a műhelyt. Vagy megcsinálja a műhely de olyan kókány, szar munkát végez hogy utána hetekig szív vele az ember...
Volt egy ismerős összetörték a kocsit oldalról, annyi lett volna hogy két ajtó kellett volna új meg fényezni. Biztosító 900 ezer forint kárt állapított meg, csak az új ajtó darabja lett volna 150 ezer plusz gyári fényezés satöbbi. Igy az ismerős inkább elment bontóba vett két darab szinazonos hibátlan ajtót, átrakta amit át kell a kp-t meg felvette a biztosítótól.
De van olyan haver, az ebből él, töri mások autóját, felveszi a pénzt és töredékéből meg javítja az autót. Összes kiskaput ismeri mert dolgozott pár biztosítónál tudja melyiket hogyan lehet kijátszani. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Na igen ez valoban a masik nezete a dolgoknak.......
itt azert a Nemetknel szerencsere messze nincs ilyen fusi-musi mint otthon. Nyilvan mindennek meg is van az ara, nagyon szigoru ellenörzesek vannak, igy nem igazan eri meg egy magara valamit ado szerviznek fusizni, meg trükközni. Persze itt is lehet talalni "Hazsir & Bro." autosmühelyt.....de ezeket en messzire kerülöm 
Viszont itt 50 euroert cserelnek ki egy akkumlatort (munkadij, mod: ja bocs ebben benne volt, hogy elötte ramert müszerrel
) es 1000 euroert fenyeznek egy hatso lökharitot.... -
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Van olyan ismerősöm aki csinál ilyen javításokat. Ő mesélte, de ez ugyan olyan hogy akármilyen szervizbe sem viszem a kocsit, csak oda ami már ismerős. Szóval ez a biztosító megmondja hova vidd, ezzel az a gond, hogy a legolcsóbb legsilányabb, legokádékabb munkát fogják csinálni. Te meg azt hiszed király megcsinálták minden szép és jó holott nem...
Képlet egyszerű, rendes árat számolnak fel, viszont kevesebb anyagot használnak fel, és a különbséget meg zsebre teszi a műhely. Na pontosan ezért nem viszem akárhova a kocsit csak olyanhoz akit ismerek. -
Declare
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
uh....gondolom.....bennem ez is volt az egyik ilyen sz@r erzes, hogy oke relative aprosag törtent, de ez csak a szerencsen mulott.....mi van ha egy ember all ott....bah....következö automon, tolatokamera es hatso reflektor is lesz, meg hangjelzes....mint egy kamionon

vagy ez:

-
Gergőke88
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Én is tolattam bele már másban, ismerős az érzés.
De pl. tavaly elütöttem egy gyalogost, nah az tényleg durva volt. Nem én voltam a hibás, de maga az érzés...
Tehetetlen voltam, álló kocsisor között akart átrohanni, de arra nem gondolt, hogy a szélső sáv halad...
rendőrség, mentő stb. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ez vilagos....de en pl nem is vinnem haverhoz, hogy csinald meg minel olcsobban, okosan. Az is vilagos, hogy ezt igy a biztosito nem fogadja el....nem veletlen....
Viszont csak nem a vilag masik vegen van a kijelölt szerelö nem? Ha az adott varosba megmondjak hova lehet vinni, akkor oda viszem. A bosszusaggal, idövel, amit ez okoz, azzal nem lehet mit kezdeni, az buko, de ezen kivül engem annyi erdekelne, hogy legyen megcsinalva a lehetö legjobban.
(#51448) Gergőke88 Lehet azert vagyok ilyen empatikus, mert en is csinaltam ilyen beletolatatos mokat
....amikor az ember azt gondolja, hogy mi az neki, hogy faradt....kell egy kis kave, aztan minden rendben....hat nem
mindenesetre jo kis jel volt es örökre megtanultam a lecket....szerencsere csak a hatso lököst kellett fenyezni, se horpadas, se semmi...de az erzes borzaszto volt....az az igazi luzer erzes 
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Nem egészen, ez sose ilyen egyszerű, legalábbis itthon nem. Ha a biztosító fizeti a javítást, akkor csak adott helyre viheted, olyat nem tudsz hogy elviszed haverhoz és viszed a számlát hogy 200 ezer volt a fényezés. Vagy kérsz némi kp-t a biztosítótól és megcsináltatod ahogy akarod. Én úgy tudom ez a két út van ilyenkor.
-
Declare
őstag
Nem ertem, miert kell aggodni a karon?
Maga a bosszusag es az egesz procedura az szivas nyilvan, de nem mind1 mennyibe kerül? El kell vinni egy normalis szerelöhöz, hogy csinalja meg ugy, hogy tip top legyen. Ha csak az ajto egy reszet kell fenyezni akkor ugy, ha ki kell az egesz ajtot cserelni, akkor ugy. A masik biztositoja fizeti. Rosszul latok valamit? 
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass
üzenetére
Tegyük fel cserés az ajtó, bár így kép alapján nehéz megmondani.
Színkód alapján előszór is körbe kéne nézni, ha nincsen akkor bal első elem plusz az ajtó 40-ből meg kéne álljon, munkadíj meg nem kell otthon bárki ki tudja cserélni mindkettőt. Üveget picit macera betenni de szerintem simán találna hozzá elemeket színkód szerint, és csak max össze kell políroztatni. -
Kickass
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Abból indultam ki hogy két éve nekem Debrecen egyik legdrágább helyén volt küszöbcsere +2elem fényezése 57k.

Ha leveszik az ajtót és kibelezik teljesen + kifújják telibe az tényleg beleszaladhat 100k-ba, de én annyira kicsinek látom azt a horpatást, hogy nem biztos hogy telibe fújatnám az ajtót ha megoldható. -
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Még szerintem anno te mondtad hogy kit keressek ezzel kapcsolatban.
Ilyet még nem csinált így küldtem neki cad rajzot, azt mondta megoldható. Kerestem múltkor, azt mondta ha lesz ideje szól. Azóta is szól.
Neked nem kell egy kis fusi meló mellesleg?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kickass: Szerinted az ajtó horpadását hogy húzzák ki?
Lecsiszoljál fémig, ponthegesztéssel felpakolják a kulcsokat aztán kihúzzák. Ez nem egy tető hogy fényezés mentesen kihúzzák a horpadást. Csak a 2 elem fényezése lesz 50 papír. -
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Vagy lézerrel vagy huzalszikraval csinalja (ugy tudom, utobbi). Na, ezek tuti nincsenek magantulajdonban. Uh innentol ez fusis melo
Persze annyi, ha en is beallok CNC-n, az kva sok ido sok esetben. Ha 10db kell belole, akkor a beallasi ido tegyuk fel 1db-nal 1 ora. 10-nel meg 1/10 ora.
Ami az en szempontombol mindegy amugy... -
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Akinek van hozzá gépe és ért is hozzá annak nem telik semmibe. Mondta is hogy 10 darab alatt nem nagyon éri meg neki mert ráfizetés.
becsitibi: Ez szép.
Az ajtó horpadás érdekes, nem tudom hogy ki tudják e húzni vagy új ajtó kell. Ha nem kell ajtó akkor munkadíjjal 100-ból megáll nagyjából. -
becsitibi
senior tag
Köszi fiúk,volt betétlap,csak kíváncsiságból kérdeztem mennyi a károm?A jövő héten jön a biztosítós megnézni.
első sárvédő+doblemez+index+ajtó horpadás+festés+munkadíj.100 körül??
-
mikoljan
tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Sajnálatos ami történt, bírom az ilyen parkolózseniket. Ha jól vettem ki, akkor még egy cetlit sem hagyott egy telefonszámmal.

Két évvel ezelőtt nekem koccantak és majdnem hasonló károm keletkezett az autóban, igaz, nekem az első lököst is fényezni kellett. A lényeg, hogy Audatex kalkuláció alapján a javítás végösszege 310 ezer Forint lett, amiből a fényezés 129 ezer Ft volt.
Sok sikert a biztosítóval.
-
HoaryFox
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hmm... azt hiszem egy nulla valahol hibádzik

-
w333
félisten
válasz
Declare
üzenetére
nyilvan olcsobb nem?...
Hát ez-az, Leon -nál az 1.6 leélt drágább az 1.4 -től ami jobb állapotú !

(#51423) gzbotii
Érdekes

De az is lehet hogy ugye az eladók úgy vannak vele hogy 1.4 azért sokkal több van így ugye ott már egymásra licitálnak emiatt is lehet olcsóbb, míg 1.6 -ból nem olyan sok, vagy rosszul gondolom ezt ?

-
Declare
őstag
-
gban
veterán
Ez az hogy típustól függ.
Amelyik típust az olcsó fenntarthatóság és a tartósság miatt veszik, ott keresettebb a kisebb motor és fogyasztás (oké hogy ez nem jár már együtt, de a beidegződés maradt).
Amit meg azért vesznek mert hú de király, ott az erősebb jobban keresett, pont az előzőekből, meg a vásárló preferenciáiból adódóan. -
beg
veterán
Wehhehhheheeeee, 0.9 USD, minden fillért megért

-
Petyyyyy
addikt
trassher nagyúr!
Mi a szituáció a csini kulcstartóinkkal?

-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
G Astrába milyen fékolajat ajánlotok?
(És mennyi kell belőle?
)
köszi -
Petyyyyy
addikt
Na, tennap megvolt a szerelő-látogatás. Kaptam (sajna csak univerzális) com portos okos műszert. Négy üzenetet hozott a vizsgálat, ebből kettő az akksi kivétele miatt volt jelen:
- Izzítógyertya áramkor hiba vagy referencia feszültség... 01635
- Légkondicionáli nyomásérzékelő áramkor 000530Indítás után csak a légkondis maradt. Vagy tényleg az érzékelő feküdt meg, vagy csak képes nyavalyogni, mert nincs feltöltve a klíma. A kisautó-csavarkulcs ikon viszont még mindig van, de érdekes épp akkor alszik ki, mikor az utastér és MID kijelző háttérvilágítása megszűnik remegni. Töltés hibátlan, alapjáraton is csak egy tizeddel marad el a gyári értéktől.
-
gban
veterán
válasz
HoaryFox
üzenetére
Nem jó mindig ha megmondod mit nézzen meg.
Találja meg a hibát, ne szűkítsük le a keresést.
Lehet hogy így 2 hibát is talál, és nincs az hogy csak azt nézi amit mondasz, a valódi hiba meg nem derül ki.
Igaz ez akkor ha ott vagy amikor javítja.Nálam a gömbcsuklót nem lehetett reprodukálni, de nem is vagyok 1 tonna mint az autó, így nem is tudok olyan erőhatást kifejteni a hibás alkatrészre mint maga az autó.
A szerelő pajszerral egyből megmondta, lóg a gömbcsukló. -
F_Gergely
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Álló helyzetben mozgasd meg a kocsi elejét, meg az oldalait. egyrészt nézd meg mennyire "billeg" az autó másrészt figyeld a kopogó hangot hallod -e. Ha így rendben van akkor ha van otthon emelőd emeld fel a kocsit és mozgasd meg a kereket nem lehet kotyogás. Én inkább lengéscsillapítóra vagy toronycsapágyra tippelnék.
-
HoaryFox
őstag
Hát, eddig nem volt vele probléma, csak most akarom elvinni szerelőhöz és nem akarok egyrészt egy "apróság" (fűtőmotor + előtét ellenállás) miatt csak nem fogom csak azért elvinni, másrészt nem akarok úgy odaállni a szerelő elé, hogy "koppan valami elől, csináld meg"? hanem hogy érezze, nem vagyok hülye az autóhoz, inkább szoktam csillogni PH!-s tudásommal, hogy "lehet ez, lehet az, meg kéne nézni"

Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DPS IQ7
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fél literes flakonból is csak a nestea-s áll benne rendesen, a többinek kicsi az átmérője. Láthatósági mellény a kesztyűtartóban + annak a tasakjában tartom az autós töltőt is. Úgy nem zörög legalább.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Maga a bosszusag es az egesz procedura az szivas nyilvan, de nem mind1 mennyibe kerül? El kell vinni egy normalis szerelöhöz, hogy csinalja meg ugy, hogy tip top legyen. Ha csak az ajto egy reszet kell fenyezni akkor ugy, ha ki kell az egesz ajtot cserelni, akkor ugy. A masik biztositoja fizeti. Rosszul latok valamit?
Azért 100K nem kellene legyen szerintem.