Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
válasz
honda 1993
üzenetére
Elmész egy szervizbe és megtudod.
-
honda 1993
senior tag
Valakinek van ötlete az iménti kérdésemmel kapcsolatban?

-
-=Vacsek=-
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
ilyen szinten nem tervezném a tuningolást. inkább az aggaszt h sokat fog enni, az a 180 paci nekem tőkéletes lenne de ha letudunk faragni a fogyasztásból és cserébe nyomatékosabb autónk lesz abba én kiegyeznék.
normál felhasználásra optimalizált beállitás tökéletesen megfelelne. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nincs csodalkozas az arakon, ez van
En nem vagyok autoszerelö es nem vagyok hajlando a szabadidömböl autoszerelesre aldozni. A kocsimosas az szivesen, de ennyi. Ha ez hobbi es jolesö idötöltes valakinek akkor ugy nyilvan joval olcsobb a karbantartas 
Csippesnel szerintem a korom az "kötelezö".
egyszerüen tul van hajtva a motor, nem fog ugy müködni a rendszer, ahogyan azt megterveztek. Vagy ilyen 2 loerövel lesz több, amit eszre se vesz kb a tulaj, szoval penzt se adna erte. szvsz 
Minösegi üzemanyaggal nagyon jot teszel a dizel motornak
plane minel ujabb dizelesröl van szo annal inkabb....sokan azt hiszik, hogy a dizel az aztan barmivel elmegy, tankoljak a taknyolt roman benzint, meg a traktorbol leszivottat, aztan csodalkoznak, hogy tömödik, meg megy tönkre minden.Dizelben nagyobb a nyomatek, jobban igenybeveszi az alkatreszeket (pl kettöstömegü...hiaba van egy 1.4 turbos benzinesben is, soha nem fog tönkre menni, mert minimalis a rezges egy dizelhez kepest), az egesz dizel üzem sokkal "koszosabb" a benzinnel, igy hajlamosabb tömödni, koszolodni (DPF) es olyanok vannak benne, mint a magasnyomasu szivattyu, ami igen huzos, tönkre tud azert menni es egy benzinesben nincs.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
ez autófüggő de igen ebben igazad van. Haver volt úgy eszetlenül rátolta a "tuningot" semmi más nem volt csak több üzemanyag meg nagyobb töltőnyomás, ment a gép de evett is, plusz megevett 2-3 turbót, meg kuplungot...
De ha jó helyre viszed ott mindenre figyelnek, olyan nem lesz hogy megcsinálják és szétmegy utána a kuplungod
-
F_Gergely
őstag
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Nagyobb lóerő és nyomaték megvan, nyilván egy bizonyos mérték felett már kell változtatni a turbónyomáson ahhoz meg nagyobb intercooler kell meg akkor már a motorba is lehet vezérműtengelyt cserélni stb. szinte végeláthatatlan.
De egy jó chiptuning is kitudni hozni kb +50-70 LE-t és +50-100nm (ezek most a legrosszabb esetben kihozható értékek, ennél lehet több) nyomatékot nyilván ez nagyon sokmindentől függ. De csak a szar és sufni csippes autók kormolnak feketén ami jól megvan irva az nem kormol. És miért?
Akkor kormol ha feleslegesen sok üzemanyag kerül a rendszerbe amivel nem tud mit kezdeni, viszont ha jól megvan írva, akkor nem fog ilyen előfordulni. Viszont egy ilyen chippelés úgy kezdődik hogy felrakják az autót dyno padra és kielemzik, csak utána kezdenek bármihez is. És bizony egy ilyen kb 200-300 ezer huf.
Én egyetlen egy műhelyt tudok amiben megbízom és tudom hogy minőségi munkát végeznek. -
F_Gergely
őstag
válasz
dave93
üzenetére
Ez leginkább autó függő. Tesóm 1.4-ese 80 felett kezd el nyelni de akkor igen intenzíven 110 felett pedig már közel 10 litert eszik.
Nálam 110-ig ha tempómattal megyek 4,5-5 litert eszik. 110 felett 140-ig 5-6 litert eszik, 160 felett pedig 6,5 litert eszik. Tempómattal 130-140el szokott enni 5,7-et. De ezt ki kell kísérletezni, a 110-es váltást én is onnan tudtam meg hogy mondja egy ismerős akinek ugyan ilyen autója van akkor kezdtem el figyelni. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Opel astra f 1998 sedan.Pár nappal ezelőtt egy magasabb patkáról álltam le, miután letettem a jobb első kereket, egy furcsa, (nyikorgo / zakatoló hangot ad ki) bár a nyikorgás nem a megfelelő szó, de nem tudom mihez hasonlítani.
Szóval azóta hogy lealltam a patkáról, ez a hangja van.
Ahogy fokozom a sebességet, úgy hallom egyre gyorsabban ezt a hangot, tehát nem folyamatos, hanem gyors, pl 1-esben kB 1,5 mp-enként adja ki ezt a hangot,aztán 2-esben mondjuk 1 másodpercenként, aztán ha elkezdek gyorsítani akkor már olyan gyorsan mint ahogy a mosógép centrifugál...
Mi okozhatja ezt a problémát? A javítás mennyibe fog kerülni?
Elfelejtettem írni, hogy meglehetősen hangos ez a hang,( a kocsiban ülve is jól hallani, kintről pedig még inkább) sőt azt hiszem hogy talán hangosabb is lett miközben így használtam...
-
bubi92
őstag

-
tboy93
nagyúr
Nem tudom hogy szamoltatok ki neki ezt a 100k km alatt terul meg dolgot
Ha a gaz 180Ft jelenleg es 8L-t ker belole az auto, a benya pedig 320Ft es 6L kell, akkor 100km-en 480Ft marad meg jelenleg. Tovabba ez a jelenlegi allas, altalaban joval nagyobb difi van a benzin es a gaz ara kozott, ami miatt meg tobb marad a zsebeben. De tegyuk fel hogy csak 480Ft. Ha jol emlekszem napi 70km-t irt, annyit megy. 160k a gaz beszerelese, 480Ft/100km sporolassal ~33.333km kell, hogy behozza a gaz az arat, es sporolhass vele. Ez kb. 1.5-2 ev neki. Ha ennel tovabb meg akarja tartani az autot, en gazositanam mint a huzat. -
válasz
dave93
üzenetére
Akkor eszik a legjobban ha a forgalom lendületét követed.
Ha a 90-re mész, vagy a 100-ra, és a külső sávban fékezni kell mindig, mert nem tudsz bemenni, akkor többet eszik mintha tolnád neki 10-zel többel.
A másik hogy nem hiszem hogy megérné ragaszkodni pár 10 Ft miatt egy adott tempóhoz a rugalmasság rovására. Pedig én spórolós vagyok.
Szóval nem a sebességtől eszik többet vagy kevesebbet elsősorban, hanem a gyorsítások, meg a fékezéssel elpazarolt lendület miatt.
Harmadik, hogy sanszosan 10-zel többet mutat az órád a valós tempónál, de feltétlenül mérd be navival. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi srácok, full igaz, hanyagolom ezt az LPG kérdést. Mi az a sebesség amit tartva a lehető legjobb fogyasztást tudom elérni az M0-n? Mintha ilyen 90km/h-t hallottam volna, 80km/h már talán idegesítően lassú lenne, de talán a 90km/h is az, sokkal többet eszik ha pl 110km/h-val utazom? 1.4 8v 60LE F Astra továbbra is.

-
diablo1984
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
aki alapmotoros autót vesz, az azért veszi, mert olcsó és nem azért, hogy gyorsulási versenyeken induljon vele. van egy 1.0-ás yarisom, ahhoz képest a g astra 1,2-es motorral még nagyobb helyet is kínál, városban szaladgáláshoz pont ideális, igaz az élménytől nem lesz az embernek spontán magömlése, de addig sem fagy meg a picsa a hideg szélben!
-
tboy93
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Meg nem csomagokkal teli utazáshoz, nem emelkedőre, nem klímázásra, nem előzésre stb.

-
Elvileg minden igaz és jó vétel ha valaki ilyet keres, ismerős ismerőséé, amit nem kell azt is cserélte mindig.
-
g4besz
tag
válasz
sunci_02
üzenetére
No sikerült elérni a szakit, aki a 180ezres szervizt csinálta az autón (Opel szakszerviz). Rendszám alapján lekérte az infókat a rendszerükből és azt mondta, hogy teljesen jó állapotú volt a vezérlés, csak egy főtengely szimeringet cseréltek az olaj+szűrők+gyertyákon kívül. Illetve kapott egy új gyári akkut. Úgyhogy a vezérlés szervizt elnapoltam, a 200ezres szerviznél majd megnézetem.
-
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Valeo van nekem. Nem voltam tőle elájulva az elején. De májusban lesz 2 éves már.
-
tboy93
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Bosoko, valeo

-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
"en olajat sem cseréltem soha, meg nem is fogok, ezek, mind kiadások nekem egy autoval kapcsolatban....és szvsz a nagy többség igy van ezzel. Ha valami világit, akkor szerelő, gond, autóhiány, kiadás."
Ezzel egyet értek, de akkor ne is csodálkozzon a user ha olajcsere 20-25 ezer, és egy ilyen koromtól való tisztogatás is 100+ ezres tétel. Más kérdés ha lenne pénzem sem hordanám minden gonddal szerelőhöz mert nem. Nálam ilyen DPF nincsen szerencsére ez még a régebbi dizel.
"Kormolodashoz annyit, hogy ha normalisan be van allitva egy dizel auto, normalis üzemanyagot kap, nem csippes, es van benne dpf, akkor egy kis pamacsnyi korom sem jön ki belöle."
A kipufogóból valóban nem, ezzel egyet is értek (amúgy ha rendesen van csippelve akkor sem, csak az ilyen sufni laptop csippesek de azok korom feketén), viszont a dizel korom mert maga az égés sem korom nélküli és az a dzsuva valahol lerakódik. Ennek a mennyisége lehet minimális és lehet nagyon sok.
Miután nálam új turbó új szívósor lett és láttam milyen volt, csak prémium gázolaj megy bele és csak OMV és kéthavonta megfejelem spurival. De dízelnél szerintem egyszerű észrevenni, kicsit ki kell pörgetni és látszik ha koszos a rendszer mert elkezd füstöt tolni 3 ezer környékén."Egy dizel auto nagy szívás tud lenni az embernek"
szerintem egyébként semmivel sem nagyobb szívás mint egy ugyan olyan kategóriájú benzines
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Azert ne magadbol indulj ki, mert nem az az altalanos "autos user", aki szetkapja, meg kicsereli, meg stb....en olajat sem csereltem soha, meg nem is fogok, ezek, mind kiadasok nekem egy auoval kapcsolatban....es szvsz a nagy többseg igy van ezzel. Ha valami vilagit, akkor szerelö, gond, autohiany, kiadas.

Egy dizel auto nagy szivas tud lenni az embernek....az enyemnek alapvetöen semmi baja nem volt es nincs, megis raköltöttem mar vagy 250 ezret a valtora, egr-re.....persze lehet mondani, hogy na de nem mindenkinek megy gajra a valto....valoban...masnak meg a turbo fekszik ki, vagy a porlaszto, vagy a magasnyomasu.....nekem a relative sok autopalya es km miatt meg a joval olcsobb gazolaj miatt, igy is böven plusszban van a kocsi....de ha nem lennenek nagy egyhuzamos utjaim, helyben forgolodnek, az mar tuti buko lenne. Igy is ha mondjuk par hetig csak helyben jövök megyek a dpf 100km enekent neki all tisztitani15literes atlagfogyival, ami nem is tud lefutni, ezert el kell vinnem egy total felesleges utra ahol kb 15 percig 15l/100 fogyival megy..
Kormolodashoz annyit, hogy ha normalisan be van allitva egy dizel auto, normalis üzemanyagot kap, nem csippes, es van benne dpf, akkor egy kis pamacsnyi korom sem jön ki belöle. En pl barmit csinalhatok a kocsival korom nem jön ki egy szal sem. Aztan ezen ugye vitaznak az okosok is, hogy vajon jo e a dpf, mert nem jön ki szemmel lathato korom, de jön ki olyan mikro szennyezö, ami a tüdön keresztül azonnal a veraramba kerül es ez lehet veszelyesebb, mint ha kormot sziv be az ember....vagy sem. .. ha van a kocsiban ilyen "adblue" rendszer, mint a vw nek ami van, na az a tuti, mert az kiirt szinte minden lerokodas veszelyes anyagot....en nem is engednem enelkül a disel autokat az utakra.
-
F_Gergely
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Gyári opel, 2 nap alatt cromaxban meg is hozzák.
-
Gergőke88
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Bosoko
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok! Kellene SOS-be valami normális (de nem túl drága) ablaktörlő F Astrára, most valami tescos van rajta, de az elég botrány. Ki melyiket ajánlja, amit 2-3 napon belül megkapok?

-
F_Gergely
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Ja értelek, én azt hittem a turbóra mondod mert arról beszéltünk.
Autó is használati tárgy, nyilván használódik, de én biztos nem foglalkoznék a téma ezen részével. Nem tudom mennyire nagyon szívás, de pl én a vectrán simán lekaptam, és takarítás helyett felraktam egy bontott de tiszta szívósort és én letudtam a nagy karmolódást. Előtte meg olajcserével egybekötve átmostam a motort.
De szerintem a legtöbb ember pont leszarja hogy néz ki belülről a motort amíg működik, és van benne valami... -
Gergőke88
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én nem a turbóról beszéltem, hanem alapjában a motor kokszolódásáról.
Érdemes ezt átolvasni Modern benzines -
F_Gergely
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Turbóról beszéltünk, mivel a benzinesek alapvetően többet pörögnek 2-3-4 ezertől felfele, nincsen akkora lerakódás mint egy dizelnél ami forog 1500-200 között.
Másikfele, hogy ha normális üzemanyag van tankolva ez elkerülhető, illetve ezek "különleges" esetek én legalábbis nem ismerek olyan embert aki elviszi szerelőhöz hogy pucolja ki az autót 200-300 ezeré.... Nyilván van ilyen de annak sok fölösleges pénze van és nem tudja mire költeni.
Nézz meg egy dízelt, na az kormol! Ehhez képest amit a benzines csinál az babapuki! Ráadáasul a benzines pörög, a dízel nem. így sokkal nagyobb a lerakódás mértéke.
Szerintem ez a téma is kicsit túl van misztifikálva mint a júúúj dizel, meg a júúúúj turbós téma.
-
F_Gergely
őstag
Lehet de cserébe egy turbós kicsit másképp megy mint egy sima szívó... Ez megint olyan kinek mi, nekem pl az életbe nem kéne sima szívó mert marhára nincsen meg az a teljesítmény és élmény mint egy turbósnál.
Plusz a turbót elég egyszer rendbe tenni az autó élete során ha vigyáznak rá, azért az nem olyan mint egy vezérlés hogy X km után csere.(#51853) Gergőke88:
Egy benzines alig alig kormol, dízelnél ez problémásabb, de ott sem igazán ha kikormolja az ember. Ha huzamosabb ideig tele van lerakódással az már tudja koptatni a turbót de azt meg észre lehet venni mert mozogni fog. -
F_Gergely
őstag
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Nem olyan vészes amúgy, a turbó felújítása kb 90-140 ezer között van. A kettőstömegű meg autónként változó szerintem az a nagyobb szívás.
-
Gergőke88
addikt
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Azt vedd számításba, hogy ott a motorral és a váltóval kapcsolatban több drága kiadás is jöhet ha nem megfelelően használták.
(turbó, kettős tömegű...) -
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Én meg tervezem hogy lecserélem a 2000-es F-emet valami H-ra, csak nehéz jót olcsón találni.

-
-=Vacsek=-
senior tag
udv. tervezem h csereljem 2007es H-s 1.6os astram (enjoy) egy 2012es J-s 1.6os turbo sportra (cosmo). olvasgattam teszteket visszajelzeseket volt hideg meleg is. valtas oka egyebkent most jo aron tudok hozzajutni egy ilyenhez, viszonlag kevesett is futott 85-90k, fel eves muszaki friss teli nyari gumi szett, egy ember hasznalja. nyivan a fenttartasa kicsit koltsegesebb de mi a velemenyetek errol a modellrol?
-
adidas4death
aktív tag
Tiszteletem mindenkinek!
Mostanában olvasgattam az X20XEV-ről, és láttam hogy igen sokan "turbósitják", ehhez milyen fejlesztés szükséges a motoron? Vagy erre a tipusra egyfajta "plug and play" jelleggel fel lehet tenni mert fel van rá készítve a motor? (tervezem a nyárra kicsit rendbeszedni a B vekimet és kapna egy "sziv transzplantáció" is

Láttam hogy itt 1-2 kollégának van ez a motor és hátha többet tudtok róla mint én a kis X16XEL mocimmal.

Előre is köszönöm.

-
AMD Power
titán
Imádják ezt az új Astrat. Valószínűleg tényleg ennyire jó lett. 15 év múlva veszek majd egyet belőle én is.

Újra lehetsz opelos! – Opel Astra teszt
Opel Astra 1.4 Turbo Ecotec Start/Stop (150 LE) Dynamic teszt -
becsitibi
senior tag
válasz
trassher
üzenetére

Millió apró hiba van vele,de még így is imádom,szeptember óta van meg,de még csak most kezdem magamnak érezni.Ahogy írtátok,a kínálat aljáról venni autót nagyon nagy lutri.Most majd a tankszellőztető szelepnél kell rendet tenni,mert állandóan hibát dob,így világít az engine check mindig.valszeg egy kábel lesz a ludas,mert csak 3 voltot kap azon az ágon,de nem tudja a szerelőm hogy a kábel a szar,vagy a computerből jön gyenge jel.Na most ez következik.Ja meg persze várom a héten a biztosítós megállapítást,és ajánlat tételt .
-
trassher
addikt
válasz
becsitibi
üzenetére
Nekem nagyon ritka hogy valamelyik szerelőm hozza az alkatrészt. Én viszem, nem húzza egyik sem a száját csak dolgozik.
3000 pénz mondjuk elég baráti volt érte az biztos. Autóval mi a helyzet azóta?gzbotii: Igen még mindig tökéletesek pedig nagyon rövid távokat megy az autó.
-
trassher
addikt
vilagitas.eu-n most elég jó akciók vannak. Aki emelt fényű izzót szeretne annak most érdemes szétnézni.

-
diablo1984
veterán
válasz
dave93
üzenetére
tegyük fel, hogy benzinből 6 litert eszik a 0áson, gázból 8at. a benzin 300ft körül van, a gáz 200ft. 100km-t benzinből 1800ft-ért, gázból 1600ft-ért teszel meg, tehát 100-on 200ft, 1000en 2000ft, 10ezren 20000ft, 100ezren 200ezer ft-ot takarítasz meg vele. mikor mégy te 100ezret azzal a géppel? megéri a kínlódást?
-
norrberth
addikt
Sziasztok! Opel Astra H 1.4 Z14XEP 2006
Az lenne a kérdésem hogy a gyári GM Levegő / Pollenszűrőt.
Ki gyártja? Azt tudom hogy a gyári GM Olajszűrőt a Hengst gyártja. -
válasz
trassher
üzenetére
Köszi. Egy másik kérdés ami felmerült bennem: Februártól, 4 hónapon keresztül napi 100km-t kell megtennem az autóval oda-vissza az M0-n. Egy ilyen 1.4-es 60 lovas csodagépet érdemes lehet emiatt LPG-ssé alakíttatni? A 4 hónap után valószínű ez a napi 100km visszaesik kb heti 60-70km-re, tehát akkor nem fog menni ennyit az autó. Az állapota tökéletes, valós 30.000km van benne, tehát attól nem félek, hogy széthullik alattam, mit gondoltok érdemes LPG-ben gondolkozni vagy felejtős?

-
F_Gergely
őstag
Ismerem a helyet es az utszakaszt is, szerelom ott lakik a kornyeken. Eleg hullamos ott az ot van egy ketto resz ami ha gyorsan meg megdobja az autot plusz vannak jardaszigetek ha szinten gyorsan jossz konnyu kicsuszni...
Egyebkent nalam is volt olyan hogy varosban 160al jottem mert leszartam mindent. -
AMD Power
titán
Opellel is lehet ám ingyen parkolni! Ampera használtteszt
Opel Ampera E-Pioneer, 2012 használttesztAnno kicsit el lett túlozva az ára. Nem is lett sikeres modell. De viszont mint írják is a cikkben, a mai napig az egyik leghatékonyabb.
Kár, hogy nem lett nagyobb sláger az Ampera. Még ma sincs másik konnektoros hibrid, ami nagyobb hatótávot adna. És mindezt egy 16 kWh-s lítium-ion akkumulátorral csinálja, ügyes
-
AMD Power
titán
A kölcsön aksival 2 nap állás után reggel a -10 fokban úgy indult a gép mint egy álom.

-
Pár dolog felmerült bennem ezzel kapcsolatban.
1. milyen márka? (nekem megvan)
2. ha megvan hogy milyen márka, akkor ezzel be is van árazva? (nem akarom részletesebben, mielőtt megvan a márka, mert úgyis mindenki előbb végigolvassa mielőtt klikkelne
)
3. mennyivel kell ehhez menni? jobb első felni minden síntől meg padkától kapott? ahhoz mekkora lendület kell?
4. hárman kirepültek - vagyis hátul is ültek. Lehet, az volt a mázlijuk hogy nem voltak bekötve? Nem ez lenne az első, de tény hogy nem ez a gyakoribb.
5. mindez lakott területen (cím alapján egyértelmű)
ott pláne hogy ment ennyivel? -
F_Zolee
nagyúr
w333: egy utolsó helyzetjelentés aztán nem szemetelek ide ilyenekkel.
Ma tankoltam. 6,98 körülire jött ki a fogyasztás ebben a hideg időben.
Tele tettem MaxxMotionnal, meglátom van-e értelme ebbe ilyet locsolni. -
trassher
addikt
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Most végeztem a zsírozással. Érezhetően jobb lett mint volt de kell majd egy kis meleg hogy a zsír kicsit jobban átjárja a csatlakozásokat. Ebben a gyenge -8 fokban eléggé ledermedt.
Keresés közben ezt találtam az egyik kinti szekrény legmélyén. 1 pár opel és 1 pár mercedes feliratú. Elég veszélyes áru.

-
Sziasztok!
Lemezfelni kellene nekem az autómhoz, F Astra 1994, 1.4, 60LE, sárga indexes.
Ez jó vagy sem? Corsa-hoz írja, de F Astra-hoz nem, ugyanaz a két méret vagy nagyon nem?
5j13h2 et43
-
trassher
addikt
Vettem ma zsírt, holnap bekenem a váltókulisszát. Remélem jó lesz.
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Ebben az a csalas, hogy van mondjuk OBD2 csatid de maga az auto OBD1 rendszeren kommunikal, namost a szabvany OBD1 az 12 pines az OBD2 meg 16 pines, es hiaba rakod ra az OBD2es csatidra az OBD2 olvasot nemfog mukodni mivel maga a rendszer OBD1 viszont az ennek megfelelo csatlakozot meg nem tudod rarakni, mivel az 12 pines, az auton levo meg 16 es formara is teljesen mas...
Es ilyenkor mi a franc van?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sorozatok
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- foobar2000
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- PEACH Laminálógép és vágógép (6 in 1 Laminator & Trimmer PBP350 A4)
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

normál felhasználásra optimalizált beállitás tökéletesen megfelelne.

egyszerüen tul van hajtva a motor, nem fog ugy müködni a rendszer, ahogyan azt megterveztek. Vagy ilyen 2 loerövel lesz több, amit eszre se vesz kb a tulaj, szoval penzt se adna erte. szvsz
Ha a gaz 180Ft jelenleg es 8L-t ker belole az auto, a benya pedig 320Ft es 6L kell, akkor 100km-en 480Ft marad meg jelenleg. Tovabba ez a jelenlegi allas, altalaban joval nagyobb difi van a benzin es a gaz ara kozott, ami miatt meg tobb marad a zsebeben. De tegyuk fel hogy csak 480Ft. Ha jol emlekszem napi 70km-t irt, annyit megy. 160k a gaz beszerelese, 480Ft/100km sporolassal ~33.333km kell, hogy behozza a gaz az arat, es sporolhass vele. Ez kb. 1.5-2 ev neki. Ha ennel tovabb meg akarja tartani az autot, en gazositanam mint a huzat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ott pláne hogy ment ennyivel?