Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
+1Az 1.7 cdti egy jo öreg isuzu konstrukcio, brutal traktorhanggal es összesen csak 110-120 pacival....cserebe igen idötallo es strapabiro. Amugy az 1.9cdti k is jok tudtommal a H astrakban.
Ezek a hasonlitgatasok, viszont nekem erthetetlenek. Nyilvan az ujabb motorok kenyesebbek, dragabbak, problemasabbak....de nem azert csinaljak, mert hülyek az emberek, hanem mert annyian hasznalunk autot, hogy kb mindenhol durvabb szmog lenne, mint mostanaban pekingben.....persze, jarjunk elsö generacios szivo dizellel, turbo, egr, reszecskeszürö es minden nelkül 5000ccm el, ugyan ez benzinböl is.....kiraly lenne...olcso, soha nem romlik el....csak a tüdörak miatt lecsökkenne 30 evre az atlageletkor...

-
Petyyyyy
addikt
Nagy meló volt, de már csuklóból csinálom.

beg - Na-na, nincs sodrós jobbos. Sebességhatárok szigorú betartása mellett városban haladva nem esett még le.
Próbáltam betenni a MID kijelző elé, de túl nagy. Csak akkor nézek rá, ha pirosnál állok. Addig meg beszélgetünk.Ha már itt tartunk: ti használtok valami navit a humánon kívül?
-
gzbotii
nagyúr
Mennyi idő alatt tölti vissza az akkumulátort egy indítás előtti szintre? Régebb ugy hallottam, hogy 5km megtétele kb
-
Petyyyyy
addikt
Sikerült szereznem színes navit a járgányba. Tegnap délután gyorsan be is pattintottam. [link]

-
AMD Power
titán
Én nem vagyok nagy dízeles. Nem is szeretem őket és nem ismerem annyira. De azt tudom ,hogy ha ne adj Isten dízelt kéne vennem Opelban akkor az 1.7 lenne.
Tesoméknak a Pandakba 1.3 CDTI motorok voltak. Szerintem ugyan az van sok Opelban is. Azok pl amiket kaptak az brutál volt. Sokszor előbb adta meg magát a váltó és a kuplung mint a motor. Ott aztán nem volt hidegen kis gáz meg a többi. Futár autók voltak. Azok mindent kaptak ami létezik. Hidegen és melegen is.
-
JanR
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Ebben Te biztos vagy? Signumom van és benne vagyok a Vectra C/Signum klubban. Az 1.9 diesel motorokkal van a legtöbb gond, utána a 2.2 direct benzin.
Szívósor, turbo, porlasztók, de legtöbbjüknél a szívósor az ami kritikus.
Azt is tudni kell, hogy az 1.9 dieselből is 3 féle változat létezik (100, 120, illetve 150LE-s). Általánosítva a 150LE-s típussal szokott gond lenni.
A DPF az összes diesel halálpontja, de EU megkövetelte. A kettőstömegű lendkerék pedig használat függő, lehet arra azért vigyázni, de manapság már rengeteg benzines autóban is benne van.
(#49883) F_Gergely: Ez sem igaz általánosítva. Az én autóm is CDTI, igaz 3.0, de akkor is CDTI. Motorikusan semmi gondom nincs vele, pedig van benne 320e. km - nem eszi az olajat, nem eszi a vizet és kellemesen fogyaszt - pöccre indulás hidegen/melegen pedig alap.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass
üzenetére
igy van a CDTi-k egy kalap kuka, lehet a facelit-esek már jó de a sima első szériások hulladékok. Mondjuk egy havernak CDTi-je van benzines abban láncos a vezerlés, de én is ha vennék akkor még a jó öreg DTi-t. Sokkal kevesebb szívás van velük.
Tempomat dizel autóban meg alap szerintem. -
Kickass
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Egyrészt ez nem igaz, C Vectrából most viszonylag sok van és elég sok az 1.9CDTI.
Ráadásul én csak tempomatos találatokra szűrok.
Másrészről a CDTI-ben a következők vannak amik a DTI-ben nincs:
- DPF
- kettőstömegű
- szíj lánc helyett
- alumínium szívócsőbe épített fojtószelep sor (a 150 lovasban biztos). leszakadhat beszívhatja a turbó/motoregyébként ha az opelben is JTD-nek hívnák (mint ahonnan jött, Fiatéknál) akkor simán vállalnám mert eredetileg fasza motor, csak az Opelnek kivételesen ehhez nem kellett volna nyúlnia...
-
lafaty80
addikt
"A TÉVEDÉS, AZ ELÍRÁS, VALAMINT BÁRMINEMŰ VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!"
Na ettől a mondattól valahogy mindig menekülök, legyen az bármilyen jó ajánlat is

Declare: az elhatározás már megvan, döntés még nincs.
Valahogy nem tudom magam rávenni a dízelre, nem lesz annyi tartalékunk, hogy 2-400rFt-ot még plusszba félre tegyünk, a dízel bajoknak.
-
gzbotii
nagyúr
Mennyi idő alatt töltődik vissza egy indításnal elhasznált kraft?
-
lafaty80
addikt
Csak nálam nem megy (T ADSL, T mobilnet) a hasznaltauto.hu?
-
ALI_G
veterán
-
Petyyyyy
addikt
Na, a mai reggel jól kezdődött.
Mivel semmi más nem változott, szvsz. az utólagos trafó miatt kicsit tovább tekert reggel mire beröffent a motor. És itt véget is ért a kevésbé kellemes meglepetések sora.Amint odaértem a kárpitoshoz kivirultam. A műhelyben tényleg szakemberek dolgoznak. Látszik rajtuk, hogy értik a dolgukat és nem sajnálják azt az 5-10 percet, míg elmesélik mit hogyan csinálnak és ha otthon akarod elvégezni, hogy kellene. Ugyan nem a legolcsóbbak, de gyorsak, nem küldenek melegebb éghajlatra, ha kérdezel. Abszolút segítőkészek voltak: míg vártunk, elmeséltem a főnöknek a bánatom a xenonnal. Erre ő mondja, hogy dont fosch, megadja a cimbi számát aki az OPC-jéhez hordja az alkatrészeket. Valami mágus lehet a srác, mert szinte mindent meg tud szerezni, fejből tudja a cikkszámokat.
A tetőkárpitnak semmi baja nem volt, a tetőlemezben van egy kis hajlás. Mindenesetre szépen megcsinálták, fixen tart. Az alkatrész guruval este értekezem újra, megmondja mit, hol, kivel - nincs megoldhatatlan. Lesz megoldás a xenonra is és valószínű a MID kijelző is olcsóbban lesz megrenoválva, mint amit eddig tudtam.

-
-
mikoljan
tag
Ha javítattam volna a kocsiban az ECU-t én is hozzájuk vittem volna.
Aztán a főnökömnél elgurulhatott valami, mert talált egy kedvezményes ajánlatot és engedélyezte a cserét. Árak (bruttó):
ECU: 170000 Ft - nem emlékszek már pontosan, de 30-40%-os kedvezmény volt rajta
Szerelés, programozás: 15000 Ft -
Declare
őstag
válasz
lafaty80
üzenetére
Ekkora futasmennyiseggel en inkabb a dizelre voksolnek, mint benzinre. 20-25k km nel mar erdemes (ha jot sikerül venni).
Dizelnel viszont fontos, hogy az ember elörelatoan tartalekoljon (jo ha van talonban az autora egy 300k huf legalabb), ha valamire hirtelen költeni kell es legyen egy hozzartö szaki, aki vasarlas elött atnezi a kocsit. Ha ezek megvannak, akkor nem kell rettegni a dizeltöl sem

Nekem H astra van 1.7 cdtivel, ami egy meglehetösen jo konstrukcio (motor szempontjabol), de az 1.9 cdti is jo. Van par dolog amire figyelni kell, ha konkret elhatarozas lesz, hogy ilyet akarsz venni, leirom
Viszont az 1,2-1,4M az igen hatareset ezeknel.Skodak is jok, nagyok, de ott kifejezetten van egy ket kerülendö motor a dizelnel, ezt a vw forumban biztos leirjak.
-
F_Gergely
őstag
válasz
lafaty80
üzenetére
Szia, en csak C vectraban tudok hozzaszolni. A cdti motorok khmm kisse problemasak es ezekben van mar kettostomegu. A tavolsag miatt en a dizelre szavaznek es az Y20DTH motorra (nekem ugyan ilyen van) ha jo allapotban levot veszel vilagbol kivisz. Lancos es nem annyira problemas. Regi konstrukcio de szerintem jobb mint a cdti. Alapvetoen nem rossz a C vectra nekem mondjuk semmilyen dizajnban nem jon be (se kivul se belul nem tetszik) viszont sok dologban javult az elodhoz kepest. Alkatreszek sem veszesek hozza. 1.7 motorokrol en lebeszelnelek (szvsz 2000 kobcenti alatt nem vennek semmilyen autot) a ketezresben kenyelmesen tudsz utazni. Nem fogyaszt tobbet, cserebe jobban megy. Felszereltseg tekinteteben jol extrazhato utolag is de ki lehet fogni jolfelszerelt gyarit is.
-
ALI_G
veterán
válasz
mikoljan
üzenetére
uh, koszi a linket.
Ma hívtak vissza, nekem is ennyit 80-at mondtak a teljes felújításra, amiben benne van az össze ismert tipushiba (15) javítása 2 év garanciával. Ha kell, adnak csere ECU-t a javítás idejére, de az 150k kaució + 2x2 óra ki-beszerelés. A hölgy aki hívott egy jól betanított sales-es lehetett, mert sokat fényezte a szolgáltatást és folyton felfelé terelgette az árat
Nem hinném, hogy 15 tipushiba van egy opel ecu-ban, esetleg 15 ismert hiba. Sajnos eddig említésre méltó céget csak ezt az egyet találtam.A bontott az 60 alatt nem áll meg és arra csak beszerelési garancia van.
-
Findzs
addikt
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Eljött az ideje a kocsi frissítésnek (fiat brava '96 1.6 16V).
Családi autóban gondolkodunk és opelben. Páromnak mutattam egy vectra c 1.8 2004 verdát, azóta szerelem van iránta és ehhez hasonlít mindent
Ami eddig szóba jött: vectra c kombi, h astra kombi, zafira (és skoda octavia kombi). Benzin párti vagyok.
Ami igazából érdekelne, hogy szerintetek motor szempontjából mit válasszak? Lehet persze dízel is, de ahogy hallottam nem mindegy milyen motor.Első sorban én megyek melóba vele napi szinten 60-100km távokat, de 2 gyerekkel is mennék ide-oda. Klíma kell hogy legyen benne (mert). 1-2 zafirában volt szerencsém ülni, elöl kényelmes, de hátul nagyon fapados (mindegyik ilyen?), vectra mindenben jó volt eddig, h astrában és skoda octaviában még nem volt szerencsém terpeszkedni.
Nem tudom pl. hogy vannak-e évjárati, kasztnis, motorikus jellemzők, amiket érdemes figyelembe venni.
Ja és kb 1.2-1.4MFt lenne a cserére ...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Csak a biztos. Jobb az ha ő elmegy érte, megnézi, elhozza. Holnap kapok választ vissza tudják-e építeni a gyárit ha megjön. Nagyon remélem hogy igen. Nem hagy nyugodni a dolog.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Jó lehetne, de kb. azt sem tudom hogy néz ki a xenon trafója. Másrészt aki hozza, csak kipróbált darabot hoz majd. Így nincs szívás csomagbontás után.
-
Petyyyyy
addikt
Félvigyor a mai nap. Elkészült ugyan a gép, van villany mindkét oldalon, de azért kicsit látszik hol van az eredeti trafó. Azon az oldalon kicsit erősebb fényt vetít.
Márkaszervízt is felhívtuk az érdekesség kedvéért: Finnország, Dánia, Németország - sehol nincs trafójuk a gyári xenonhoz.
-
Markizmark
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Pár óra állás után nálam is többet teker indításkor, de utána már pöcc. Valószínű, hogy ennyi idő alatt kicsapódik a benzin a szívóágban és ugye nálunk elég hosszú az út az injektortól a hengerig és ezért mire újra feltelítődik a szívóoldal a megfelelő arányú keverékkel addig fordul és szippant párat a motor.
Ez persze csak az én elméletem, nem tudom mi más oka lehetne még.
Én még a kuplungot se nyomom ki, csak üresbe teszem és a gázt se nyomom, csak tekerek.Szívó dízelnek (full mechanikus, 0 elektronika) meg elvileg pont az a jó ha padló gázon indítod, ott nincs fojtószelep, dől be a levegő amúgy is.
-
Declare
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
"benyomott kuplung, semmi gáz,"

Hat lakotelepen ez valoban egy szivas kerdes
en par havonta randomban radugom egy delutanra, par ora alatt rendberakja. Ez biztos, hogy segit az elettartamanak.....nyilvan lakotelepen en sem szerelgetnem ki be
bar lehet celszerü lenne legalabb a teli idöszak elejen, meg vegen 
Szerintem az akkura merj ra, az lehet ludas.
-
-
HoaryFox
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Hát a szokásos 2-3 tekerés helyett ma vagy 7- tekerés alatt indult csak be. De ha már mentem vele, leállítom és utána megint elindulok egy 10 perc múlva, akkor már pöccre indul.
Sajnos a töltő nem opció, mert lakótelepen lakom, max. ha mindig kiveszem az akksit, de az nem pálya

(#49821) mohabá 007 benyomott kuplung, semmi gáz, engem így tanítottak, sőt, az autó kézikönyvében is ez van, mert tönkrevágja a katalizátort az el nem égetett benya.
Ja, és a többieknek is thx!

-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
ha a kuplungot benyomod, akkor pont nem forgatja a váltót.....szerintem......
(#49821) mohabá 007: normál esetben egyiket sem nyomva kellene klikkre indítani, nálam a fos motorral, már mindent tapostam, de akkor sem indult hamarabb, pl a sprinter meg nem is indít, ha a kuplungot nem nyomom ki! ez miatt meg biztonsági szempontból(véletlen nincs-e sebességben) én a kuplungot ki szoktam nyomni!
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
nekem csak a kuplungot mondták hogy benyomva indítsak mert akkor a váltót könnyebben forgatja meg.
-
trassher
addikt
Reggel leadtam az autót a pilkingtonnál. Fél 4-re mehetek érte.
-
F_Gergely
őstag
-
gzbotii
nagyúr
Nekem kb 3-4mp teker. Az jónak vagy rossznak számít?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
wv tud menni főleg ha valami sleeper verda azt van benne 4000+ köbcenti

De pályán peugeot-os már szívatott meg 608-as franc gondolta hogy tud menni 160-nál úgy otthagyott mint a szar pedig 180-ig toltam neki de utána hagytam hagy menjen... Álmomban nem gondoltam volna. -
beg
veterán
válasz
HoaryFox
üzenetére
Az is megoldás. Nekem is most egy olyan akksi van, amit bébiszittelni kell. Túlélt 2 éve egy kiszáradást, már 8 éves, de még megy
Este ha sok járás után leállok, majd pár perc múlva rámérek, 12,3V ami reggelre lemegy 12-re. Figyelni kell, aztán ha az állások után 12 alatt van, akkor lelkiekben fel kell készülni a cserére. -
Petyyyyy
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Ma reggel nekem is egy hangyabokányival tovább tartott az indítás. Állt vagy egy hetet.
Teljesen össze vagyok zavarodva a fogalmakkal - én hülye. A hozzája értő szerelőbácsi aszonta, hogy hiányzik a trafó. Ezért nem kap elég naftát a jobb oldali fényszóróm. Cseredarab-vadászat indul.
Ezek fényében a lámpatest hátulján figyelő fekete kis doboz a gyújtó lesz. De most már aztán mindegy.
-
Declare
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Mit jelent a sok?

a, hideg van...mennyire hideg? kökemeny minuszok nincsenek, de ha minden ugy müködik ahogy kell, egy 1.4 motor -10 ben sem tekerhet szvsz sokat.
b, akku/önindito siman lehet

c, egy öreg auto, ha patent rajta minden, ugyan ugy kell, hogy induljon, mint egy nem öreg

d, ha most fordult elö leöször, valoban ne kövess el harakirit
, de azert jol teszed, hogy foglalkoztat a dolog es utanna jarsz 
Meg estleg lehet rossz minösegü üzemanyag.
Ettöl függetlenül egy jo minösegü, automata akkutölöt erdemes beszerezni, amit ratol neha az ember. Az szulfatlanitja es kaban tartja az akkut. A kocsi az mindig maxal tölti szegenyt, ami nem tesz jot.
Nekem ez a CTEK nagyon bejött. Kicsi, könnyü, a komfort csatikkal pedig gyerekjatek radugni a kocsit töltöre. Szerintem egy ilyen alap tartozek egy autosnak es akkor az akku nem fog beszivatni

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
"Sokat is eszik de megy mint allat. BMW, Audi maga evjarataban ezeket ugy tolja le mint hokotro a havat." erre irtunk
. A legcombosabb omega a felsorolt kategoriatarsak motorpalettajanak elsö felet megfogja, mondjuk igy.
Az M bmw, ugyan ugy szeria, utcai auto, de az amugy is csak hab volt a tortan, a felsorolasban
ettöl meg lehet jo, szerethetö es biztosan jol is megy....csak azert kezeljük helyen a dolgokat....ha valami peugeottal vagy vw vel peldaloztal volna, szerintem nem szolok semmit, de egy bmw-s beszolas mellett nem tudok szo nelkül elmenni

-
HoaryFox
őstag
No, mivel régen írtam, ezért most felteszek egy 100ezer forintos kérdést
Miért tekert ma elég sokat az önindító hidegindításkor?
a) hideg van
b) akkumulátor vagy önindító
c) öreg az autó
d) most fordult csak elő, ne foglalkozz veleA paraméterek: Astra F C14NZ, elvileg jó akksi, kb. 4 napot állt, kéthetente van min. 100 km folyamatos országút
Üdv!

-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Azért az M-es bömös kicsit más tészta

Nekem volt omegám, jól megy a súlyt nem igazán értem mert 1500 kg sose éreztem alulmotorizáltnak, ellentétben az olyan autókkal amikben van 1,4-1,6-1,8-as motor.
Én szerettem az omegát bár kombi fétisem van, abból csak sedan, kombi sose tetszett. Nagy, tágas, és jól megy. Jól megy egy alfa is vagy egy saab de nekem azok beltérre nagyon szűkek. -
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
igen, ezért mondtam, hogy az omegát nem versenylónak tervezték, így alulmotorizált prémium márkákkal összevetni felesleges, azok is tudnak menni, ha olyan motor van bennük, pl a 2,5td sor6 motor a bmw-kben is ugyanígy megvan(ugyanaz a blokk).
egyszer régen az egyik tanárunk 7es bmw-ében ültünk diákok élményautózáson, asszem valami 4literes 12 hengeres rettenet volt valami kétszázpár lóval, úgy gyorsult, hogy a fejünk majd leesett, pedig a sofőrön túl még voltunk 7en a kocsiban! na az német technika volt, pedig a 7es is 2 tonna körül van, nagy budi, a motor benne akkora volt hosszában, mint egy általános iskolás gyerek!
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Most raneztem, a 2000-2001 es evjarat körül az omega legcombosabb valtozata a 3.2 V6 - 218 lo
BMW 2000 evjarat:
530i - 231lo , 535i - 245lo, 540i - 286lo, M5 - 400lo
csak ha mar a horol, meg a hotolorol beszelgettünk

sorry az offert, de az altalanositast nem szeretem
nekem is Astram van meg decidenek is....valahogy a kettö megsem ugyan az 
-
F_Gergely
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Akkor megnyugtatlak mert az asszony jol latja. Benzintemeto, vagy epp gazolaj. Mondom, iszonyat draga hozza minden (B2rol beszelunk 2001-2003 kozotti evjaratok) vagy egyaltalan nemnis kapsz hozza alkatreszt. Viszont ha jo es megy, mindent el tud veled felejtetni. Egyebkent nem nehezebb a kasztni mas autoknal nekem a vectra is 1500 kg az onsulya. Omegak nagyon mennek, foleg ha chippelva van... ha lepadlozod meg 50nel is keresztbe tud neked fordulni. En azt szerettem benne (tul azon hogy megy es nagy, kenyelmes es full extra) hogy iszonyatosan jol megcsinaltak a szigeteleset. Szerelni horror, de szinte semmi menetzaja nincs. Belulrol amugy ocsmanynak tartom mint ahogy a tobbi vele megegyezo evjaratu opelt (c vectra, signum) a B1 belseje viszont szep. Hatul szintezo allithato felfuggesztes meg hab a tortan, bar az volt b vectrara is

-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa
üzenetére
akkor én mit mondjak az 1.0-ás yarissal?
ma hajtottam a céges vivarot 2lityis cdti, besírtam, annyira hiányzott már a turbós nyomaték, pedig gyenge egy motor, de ahogy egy turbós dízel húz, az kell!(az enyém 1 hónapja van szétszedve, remélem mostmár hétvégén visszakerül a motortérbe és remélem jó is lesz!)
(#49798) F_Gergely : bmw-be is van 1,6os szívó benzin motor, audiban meg mégkisebb, azoktól egy bálna 3 japán halászhajót húzva is jobban gyorsul. nekem a c vectra kombi 1600+volt, és ment mint a bolond, de egy omega még nagyobb, már szinte feleslegesen nagy, így egy nagy benzines motorral, vagy egy dízellel is üzemanyag temető, ahhoz a kasztni megindításához kell a kraft. lendületből persze megy, de pl a nagy amcsi verdákban sem tudnám magam elképzelni, az omega is ilyen számomra.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
+1

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pont

bar lehet celszerü lenne legalabb a teli idöszak elejen, meg vegen