Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
gzbotii
üzenetére
Ma reggel indítottam újra, -5 fokban, egy napi állás után. Nekem nem úgy tűnik, hogy aku lenne.
(amúgy is írtam, hogy az utóbbi időben belement 800km körül, többnyire hosszúba)
Tegnap amikor lekapta, akkor egyből indult rendesen, nem volt ilyen fura jelenség... De most viszont 3mp hajtás után "elkapta"Ötletek

-
-
-
trassher
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nem fotel kell de eddig japán részről csak terepjáróban ültem jól. Az astra ülésével meg vagyok elégedve. Lehet általánosítottam mert nem ültem végig minden japán sedan-t. A popómnak semmi baja, a combom megtámasztása kérdéses. Egy sárga type-r recaroban gondolom ilyen problémám nem lenne de az meg sportülés.

-
válasz
trassher
üzenetére
Jo de felesleges igy altalanositani, elhiszem hogy egy swift, jazz, yaris ulolapja kicsi, de a kizashie, legende, mazda 6-e mind nem lehet kicsi a popodnak
Ennyi erovel az opele is kicsi (agila), meg a skodae (felicia), mert tudok mondani egy-egy tipust amiben tenyleg az
A g astraeval ha meg vagy elegedve? Ultem benne nem keveset es special az sem egy oriasi ules. -
trassher
addikt
F_Gergely & tboy93: Nem a hellyel van a gondom hanem az ülés fizikai méreteivel. 184cm magas vagyok. Suzuki, honda, mazda ülőlap nekem sosem volt elég. Mindig azt éreztem hogy nem támasztja alá megfelelően a combom az ülés.
Declare: Ugye hogy ugye.

Csillapítót elírtam. 15-18.000 a 4 darab összesen. Szétvágja, belső alkatrészeket és az olajat kicseréli. Menetet vág a csőbe és csinál hozzá menetes kupakot. Pont mint a bilstein csillapítók. Sachs csillapító lenne 16K/db előre, valamilyen második soros gyártó hátsója pedig 8K/db hátulra. Ez összesen 48K + autószerelő munkadíja ki és beszerelésre. Konkrétan mazdáról tudok amiben 4 éve van általa felújított csillapító és még mindig semmi bajuk. Egy próbát szerintem megér főleg úgy hogy garanciát is vállal a munkára.
-
Declare
őstag
Ülölaprol beszelt, ha figyelmesen elolvassatok es ez ügyben lehet altalanositani. En is azt tapasztaltam, hogy a japan autok döntö többsegeben az ülölap a combom feleig sem er es ez nekem is zavaro, hoszabb uton plane.
A masik a design kerdese, legfökepp a belter
van egy par ujabb japo, aminel mar egeszen jo es alakul, de többseg, plane a regebbieket en sem szeretnem megszokni....egyszerüen nem tetszik...azoktol a tekergetös bajuszkapcsoloktol, meg egyenesen fraszt kapok 
persze ha valaki ezt szereti, vegye, vigye
nekem a nemet design, elrendezes, kapcsolok kellenek 
az meg, hogy a japan autokkal kevesebb gond van...hat nem tudom. Minden marka/tipus eseten lehet talalni jot rosszat, plane hasznaltan, ahol az elözö tulaj is vastagon benne van a kepletbe. Azert meg kell nezni hany japan es hany nemet auto futkos europa utjain, van egy tippem, hogy nagysagrenddel több a nemet kocsi, igy nyilvan több remtörtenet es több rossz hirt is lehet nemet kocsirol olvasni. Utanna kell jarni, ki kell szürni a problemas tipust es alaposan at kell nezni a kocsit. Ha ez megvan, hasznaltan nem hiszem, hogy nagyobb riziko lenne egy nemet, mint egy japo....az alkatresz arakrol nem is beszelve.
Persze, ha valaki nem nez utanna, csak ramutat egy "piros" autora, akkor az vegyen egy 1.0 yarist, minden extra nelkül, en is azt mondanam

-
válasz
trassher
üzenetére
Naaa, azert ne altalanositsunk
Pl. nekem a 7gen sedan civicben nagy belter van, a 181cm-el rohogve elferek mindenhogy, magam mogott is. Az uj swift pl. tenyleg kicsi, de azert van par japo auto amiben rendesen el lehet ferni.A 15/darab ar nekem soknak tunik felujitasra, szerintem karaszy pl. olcsobban megoldja, kerdezz ra ott is. Ennyiert az opelba mar szerintem kapsz uj monroe-t is nem?
-
-
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nekem többet japán autó nem kell. Van otthon 2 suzuki is + ültem/vezettem már jó pár japán autót. Mindegyikben közös volt a törpéknek tervezett ülés és a hülye dizájn. Konkrétan kiesek az összesnek az üléséből olyan rövid az ülőlap.
15 perce beszéltem a lengéscsillapítós emberrel. Állapottól függően 15-15 ezer a 4 darab csillapító komplett felújítása garanciával. Azt mondta csak gyárit újít fel, ha kell tud adni cseredarabot is a felújítás idejére.
-
Kokkantas
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Az a baj, hogy az átlagember aki bemegy már az is megkapja ennyiért, de annak nem adnak nagyobb kedvezményt már aki napi szinten rendel alkatrészt. A normális megoldás az lenne, hogy aki az utcáról beeső névtelen ember ne kapjon kedvezményt, mert bemond egy vevőkódot ami egy valamilyen cégé, hanem csak az kapjon aki tényleg sokat vásárol. Tfh az alkatrész egyszeri vásárlóként 5k, a sokat rendelőnek 3k, a sokat rendelő meg 3,5-4k-ért+ munkadijért beszereli. Igy mindenki jól jár.
-
-
Nos újra beszéltem a szerelővel.
A kettő toronycsapágy cseréjének munkadíja 10ezer forint.
A toronycsapágyak árát nem tudta megmondani.
Mondom neki majd megmondom én, 5000 forint körül van, mert megnéztem. (nektek köszönhetően a cromax-nál)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkor egy 20-asba belefér.
Na mondom ez jobban hangzik. -
Declare
őstag
Januar 4-en picit mar kesön, de nem megkesve kivanok mindenkinek boldog uj evet, baleset es hibamentes 2016 -ot

Kiprobaltam milyen is az, ha az ember nem sietösen megengedett sebesseggel haladva, dinamikusan de nem padlozgatva közlekedik a kis 1.7 cdti vel

tudom hogy van ennel jobb es korszerübb dizel ma mar meg jobb fogyikkal, de en azt mondom, hogy le a kalappal ez elött is
föut, bakony, autopaly, bp egy kis hegyaljas araszolassal.Tegnap meg tempomat oraszerint 140 el, nemet oldalon inkabb 160, neha 180, 120km föut szabalyosan, 2 emberrel fullra pakolva 5,8 l/100 lett az 1200+ km veig -6 -8 fokban

-
aero.
veterán

Tudja valaki ennek a felninek a nevét/típusát? Az istenért se találom Google-ben. Meg akarnám nézni hogy áll az autómon, de ez a szög nem jó.
-
Petyyyyy
addikt
Ti urak!
Akad olyan vállalkozó szellemű és nagylelkű topiklakó a XI környékén aki hajlandó volna nélkülözni egy akku töltőt a művelet erejéig?
-
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Pedig ez szerintem valami feszítőgörgő, vízpumpa, generátor ... szóval valami forgó alkatrésznek a zöreje, ha kicsit húzod a gázt manuálisan akkor megszűnik a hang ? mert ugye akkor nem rezonál annyira a motor ... ha megszűnik akkor valami tényleg be rezonál (valami műanyag vagy kábel stb.), ha pedig nem akkor valami az előzőek közül amit először írtam

-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Hát hogyne.
Holnap hívom az öreget akinek megszereztem a számát. Lengéscsillapítót újít fel garanciával, kompletten, elvileg nagyon jó áron. Ez lesz a következő projekt aztán a fényezés. Ha egyetem mellett összejönne a gyakornoki munka akkor tavaszra meglennék mindennel ami még kell. -
trassher
addikt
válasz
Fr0z3n
üzenetére
A zöldhöz 115K futott km van írva de a dudagomb már be van szakadva. Az eddigi tulajok véleménye alapján 200K körül kezd el hullámosodni majd beszakad.
A vectrát meg kéne nézni, ki kéne próbálni. Képek alapján nagyon szép, jól felszerelt.
Eredetvizsgán annyi derül ki hogy lopott e, nincs e átütve az alvázszám.zolikaDB: Ez enyém is kb így indul bár 1 másodpercig az egyik hidrotőke csattan 2-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolikaDB
veterán
Egy ma esti indítás. Nem dizel
A susogast az akcios dzsekim csinalja!
[link] -
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Lehetséges. Elég műanyagnak tűnik a hang. Nem fémes.
-
AMD Power
titán
válasz
Zsolt!!
üzenetére
Kérlek szépen az ékszíj adott ilyen hangot. Pedig még egy éves sem volt benne a Bosch. Ki lett cserélve azóta semmi.
Itt az új videó a fura hangról.
-
Fr0z3n
őstag
Ahol kevés, csak azt írják ki. 150k km felett már nem szokták. Mondjuk ja, az a beszakadt duda érdekes

Erről a motorról nem tudsz valamit? Népítéletbe nem nagyon szidják, sprintmonitoron meg egész jó fogyasztást produkál. 1x volt eddig Fordom, meg 3x japán. Nem igen ismerem az opeleket

-
Petyyyyy
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha Pest nem számít világ végének, adott esetben tudsz behozatni külföldről. HR osztályvezetőnk rendszeresen jár ki autókért, egy cimbijével autókerük van.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha G-ből normálisan felszerelt kell - ez is relatív, kinek mi a normális - akkor azt max külföldről. Eredetvizsgán csak pislogtak a bőrös Astrán.
A linkelt darab nem tűnik rossznak, kár hogy motorról nincs kép, de ahogy olvasom küld kérésre. Csak ugye ez már 1.7M
-
Fr0z3n
őstag
A motor mindegyikben ugyan az. Tégy, hogy a vectra sokkal szebb, modernebb kívül belül. Ugyan abba a kereskedésben vannak, szerdán elmegyek.
tboy93: Ismerem a kereskedést, illetve aki szervizeli az autókat nekik. Nem nagyon szoktak kamuzni. Eredetvizsgán meg úgyis kiderül ha mahinált.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nincs kikötés igazából, H Sedan kb nem is létezik, kombi vagy csapott. Kombi is tetszene igazából mivel rohadt nagy a hely a csomagtartóban.
pl. ez milyen vétel lehetne? [link] Külföldi behozatal de a kép alapján szép állapot.
Mondjuk azt nézem G-ből most választék is alig van, főleg normálisabb felszereltséggel, H-ból hirtelen vagy 10-et is megnézésre raktam.
-
Fr0z3n
őstag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt vagyok és kinéztem pár G astrát. Az egyik 2.0 dti club 99-es 115k km, a másik egy 1,7 dti kombi 2000es évjárat. Valaki tud valamit ezekről a motorokról? Tudok nagyon szép isuzus fasztrát, de túl öregnek tartom. Van egy 2002-es B vectra is, fullos, digit klíma stb... De az 750, míg a G astrák 550 környékén tanyáznak. Ennyivel jobb a vectra? -
Petyyyyy
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jaa, az más. Pedig szép a dízel, jó a dízel.
Melyik felépítmény a cél? -
sasa58
tag
Bebikáztuk reggel a kocsit, mentem vele kb. 90 km-t, két indítással, pöccre indult. Kíváncsi vagyok reggel. Azért lepődtem meg, mert az előző Astra G-m gyári akksija 8(!) évig bírta és nem is azért vettem újat mert lehalt, hanem csak mert öreg volt.
A mostani akksimon lévő számok azt jelentik, hogy 2012. 01 havi?
-
Kickass
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Petyyyyy
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Úgy 4 hónappal ezelőtt ennyiért tiptop 1.7 dízelt is lehetett kapni.

Mostanában nem néztem. Hahun a G 1,3 millión tetőzik - már ami a TD kombikat illeti. -
gban
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
G ennyiből 100k km alatti, utolsó évjáratos (2009) legjava vehető.
H-t túlárazzák szerintem, de azért ki lehet fogni.
Mondjuk nekem a normálisabb az 60k km, 3-4-5 éves, lehet fapad is - ezek alapján nincs normálisabb ennyiért
Amit leírtam, az 2,2 - 2,5 körül van sajnos. -
szabonagyur
félisten
Hali
Max 1,5M-ért van már normálisabb H Astra? Vagy még ennyiből is inkább a G van?
Múltkori vásárlás nem jött össze vagyis lett egy Honda City, de asszony benyúlta.

-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem ilyen hidegben indítás után 3-5-10 mp-ig az egyik tőke hangosan kopog - gondolom az olajnyomás nem épül fel benne olyan gyorsan.
10w40 is lehet az oka, ez tény.
Meg némi eltömődés.
De már évek óta ilyen, és csak -5 alatt.
Mindig gondolkodtam tisztító adalékon, aztán elmaradt mindig.
Most 30-án mentem vele utoljára, holnap kiderül hogy áll a dologhoz úgy egészében (közel 5 éves Winny akku, hidrotőke, 10w40, stb.). -
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Amennyiből lecserélnéd még mindig újjá lehet építeni a jelenlegit, nem?

Kérdés hogy érdemes e ?

Nincs klima, nincs elektromos ablak, (centrálzárakat is cserélni kéne + távirányító) szivárog az olaj a váltóból és motorból is ... bár lehet ezek régi folyások és cserélve lettek (mivel az autó alatt 1 csepp olajat sem látok) két első lengéscsillapító csere, szerintem lambdaszonda is kéne már + légtömegmérő + futómű és kormánymű csere + kuplungot is néha úgy érzem hogy kicsit csúszik, aztán ott a fűtőradiátor mert 99% hogy onnan szivárog a víz ... szóval hirtelen csak ennyi, összes sem merem számolni hogy ezek mennyibe kerülnének, arról nem is beszélve hogy hiába cseréltem ki a hátsó lengéscsillapítókat sport Gsi kemény lengéscsillapítóra még mindig túl puhának érzem az autót ... aztán ott a motor igaz hogy 2.0i de csak 8 szelep és emiatt néha gyengének érzem ... a fogyasztásról pedig nem is beszélve ami 99% városban és a rövidtávok miatt simán megvan a 10-11 L (hosszú váltó pedig városban nagyon nem jó, 50-60-70 4 -ben már dadog kéri vissza a 3 -t, 3 -ban pedig 2500-3000 -s fordulaton kicsit hangos + többet fogyaszt, szóval pont nem jó) oké gyorsulgatni + húzatni lehet lámpánál mert nagyon bika (viszont normálisan közlekedni nem a legjobb)

Szóval hirtelen ennyi ... ennyiből meg veszek egy 7-8 évvel fiatalabb és extrásabb G Astra -t, ami még formára is jobban bejönne

Seat Leon illetve Golf 4 -t néztem még vagy Octavia ... de horror áron vannak

Arról nem is beszélve hogy egy G Astra fenntartása (alkatrész) is sokkal olcsóbb !
-
Findzs
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
írtam a linkben

16 ezer volt úgy, hogy otthagytam a régit (az ólom ára a méhtelepen 160ft/kg körül van)jász akkut én is hallottam, hogy jók

csak az 55 ös jászakunak van olyan indítója mint a 44 -es bannernak és a banner 1000 -rel volt több azért azt választottam
nekem az ah annyira nem érdekes még elektromos ablak sincs a gépben
így legalább hamarabb visszatölt a generátor -
Findzs
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
nekem az akksiboltban azt mondta a szaki, hogy ezeket a johnson controls -os gyártású ( bosch s3 -as, varta black dynamic ) olcsó ám de márkás akkukat nem érdemes megvenni
volt neki is polcon varta black dynamic de nem is ajánlotta, azt mondta alig várja hogy eladja többet nem is rendel belőle a sok garanciális bajuk miattén végül bannert vettem abból sem a legolcsóbbat [link]
műszerrel megmérve a 420 -as indító valójában 490 -en
az is hozzá tartozik a dologhoz hogy én nem akarom egy ideig lecserélni a kocsit
ha cserében gondolkodnék mondjuk idén, akkor tuti a legolcsóbb akksit vettem volna bele
-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem biztos ... frissen behozott külföldről, oké hogy sok km van benne, de ugye nem km -t nézünk hanem állapotot
arról pedig nem is beszélve hogy kint van miből szervizelni egy autót így általában a kintről behozott autók nagyon jó állapotban vannak 
Én már 1 Ft -t sem szeretnék költeni a Vectra -ra öreg már (23 éves) kicserélem "A" -t elromlik "B" szóval már nem nagyon érdemes vele foglalkozni ... persze újjá lehetne építeni az egészet, de ez nagyon nem éri meg

Ismerős most hozott a Németektől egy 1.2 (sport) C Corsa -t a lányának (2005 -s évjárat) van benne 170 ezer és gyönyörűszép állapotban van ... mindez összesen 500 ezer Ft -ba van benne úgy hogy a regadó + biztosítás + minden más papír is megvan már !

-
w333
félisten
Na persze hogy pont ilyenkor nincs pénzem ... Link

Nekem ez nagyon tökéletes lenne, nem kicsi-nem nagy, pont jó lenne !

Majd ha esedékes lesz (remélem még idén) a vásárlás akkor próbálom majd minél olcsóbban megvenni persze normális állapotban és inkább a + pénzt ráköltöm és magam cserélek ki rajta mindent amit ki kell ... így legalább tudom hogy miben ülök és nem zsákbamacska az egész

-
Calogero
addikt
Én ezzel adtam el a H Astrámat. [link]
A gyári (GM) nekem is 44-es volt de 2 évet bírt ki.
2008 után már az 1,4-esek is 56-sokkal jöttek ki. -
F_Zolee
nagyúr
Most voltam kint tölteni autóba téli szélvédőmosót és előre örülök a reggelnek, mert most be volt fagyva a zár és csak olyan -5°C van.
-
AMD Power
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Formula-1
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Beszámítás! Logitech G920 Driving Force Racing kormány garanciával hibátlan működéssel
- DELL Alienware 16X Aurora Intel Core Ultra 7 / RTX 5060 Csillagközi indigó 2029-ig garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem mondtam hogy a japán autó nem jó mert jó csak nekem 6 év után elegem lett belőle és nekem más jellegű autó kell. Mondjuk érdekes hogy a suzuki után kellett több mint fél év mire azt éreztem hogy az opel az enyém.

Ennyi erovel az opele is kicsi (agila), meg a skodae (felicia), mert tudok mondani egy-egy tipust amiben tenyleg az
A g astraeval ha meg vagy elegedve? Ultem benne nem keveset es special az sem egy oriasi ules.
van egy par ujabb japo, aminel mar egeszen jo es alakul, de többseg, plane a regebbieket en sem szeretnem megszokni....egyszerüen nem tetszik...azoktol a tekergetös bajuszkapcsoloktol, meg egyenesen fraszt kapok 
nekem a nemet design, elrendezes, kapcsolok kellenek 
Pl. nekem a 7gen sedan civicben nagy belter van, a 181cm-el rohogve elferek mindenhogy, magam mogott is. Az uj swift pl. tenyleg kicsi, de azert van par japo auto amiben rendesen el lehet ferni.
Nem tudom mi lehet az a rengeteg extra...a két első eablak vagy a már nem gyári akku? Amúgy is túl van árazva szerintem.