Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz
bubi92
üzenetére
Tezsvírem, oszt a ködlámpa és a csomagszpójler külön nem eladó?

Régóta tervezem, hogy a szedán farára teszek valami gyári vagy azzal egyenértékű vasalódeszkát, hogy kicsit dobjon rajta. Előre meg a ködösöket tervezem, ahhoz meg vágni kell a helyet, de az is a hosszútávú tervekben szerepel.
-
bubi92
őstag
válasz
Declare
üzenetére
nem, nem a fő ok amiért váltok az nem a "harag". csak egy tárgy, szóval nem tud izgatni. sokat csinálunk olyat barátnővel, hogy elmegyünk valahova autóval és az autóban alszunk egy éjszakát, ezt az anyjáék kocsijával megtudtuk oldani, viszont ebben nem. illetve nagy szempont nálam, hogy a biciklik akár szétszedés nélkül is beférjenek a csomagtartóba, így kell a kombi.
szóval ez a remélem nem sokáig lesz már nálam, az új autó várását jelentette, nem azt , hogy ez menjen.
első autóm, szeretem, de van lehetőségem váltani. jobbra, újabbra.Petyyyyy: ez a nyári

-
zolikaDB
veterán
trassher: Honved utcan vettem a tuningboltban, 3e HUF volt. Amit mutattal, az max OPC kopi, de a fulek nem tetszenek, furan fest az egesz.
Petyyyy: Opel Astra G, sedan, Z14XE, 90LE, 2004, Prestige Blue. -
Declare
őstag
válasz
bubi92
üzenetére
En is megertem, milyen az ha az ember haragszik a kocsira
, de amiket itt leirtal, nem a vilagvege dolgok es nem feltetlenül a kocsi hibaja.-az ha egy 15 eves autoban kieg valamilyen vilagitas, nem abszurd
-ha eltörsz csere közben valamit, nem a kocsi hibaja...
-trehany szerelö, nem a kocsi hibaja
-olajfolyas, fekek, futomü, szilentek, ezek a hibak, mind meg kellettek hogy legyenek vasarlaskor, ezert fontos szakival atnezetni a hasznalt kocsikat es akkor ezeknek a javitasat be lehet kalkulalni/alkudni.Nem okoskodas akar ez lenni, inkabb csak velemeny
szvsz tanulopenzkent kell felfogni es ha mas különösebb ok nincs az eladasra, csak a "harag", akkor szerintem is inkabb az lehet a kifizetödöbb, ha megcsinalod egy normalis szerelövel, ami nem lesz a legolcsobb, filleres, de utanna lehet egy jo autod. Inkabb, mint most eladasra kipofozod, jo nagyot buksz rajta, majd veszel egy ujabb zsakbamacskat...szvsz 
-
válasz
bubi92
üzenetére
Szvsz hülyeség megcsináltatni és utána eladni. Bukni fogsz rajta sokat, senki nem fogja megfizetni azt a pénzt amit belefeccöltél a gépbe. Gondold át mit akarsz, ha megjavíttatod akkor tartsd meg még pár évig, hogy megérje megjavíttatni, ha meg eladod, akkor teljesen fölösleges pénzt és energiát fektetni bele.
-
bubi92
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
185/65 r15. ez a default méret.
hát utóbbi időben, rájár a rúd. először jött a tetőkárpit csere, aztán teljes futómű és első fék felújítás, középkonzolban kiment az izzó, majd mikor cserélni akartam szinte az összes rögzítési ponton eltört. előző futómű és fék szervíz után, most újra fék csere volt, mert előző szerelők elkókányolták a csonkállvány menetét.. ezt előző szerelő nem vette észre vagy csak baszott rá, de cserébe a toronycsapágyam sem cserélték ki, vagy kicserélték csak újra szar lett, úgyhogy azt is megint kéne. de legalább mostani szervíz alkalmával kiderült, hogy a kuplung felőli főtengely szimeringet is cserélni kell..(meg lett az oka, hogy miért erőtlen 16 szelep létére, és hova tűnik az a sok olaj) = le kell szedni a váltót, akkor már érdemes kuplungot cserélni(ott is a legrosszabbra számítok) illetve a hátsó fékeket/futóművet sem ártana rendbe hozni. ezen kívül van egy öt centis rozsda a jobb kerékdobnál.
február vége óta van nálam az autó
ezeket megcsináltatom, és úgy fogom tovább adni(fene azt a becsületes lelkem), szóval aki megveszi az egy pöpec autót fog kapni.
-
Petyyyyy
addikt
Elég korrektül fest már a lista.

-
F_Gergely
őstag
válasz
korobi
üzenetére
Hát nem egyszerű az tuti, én kivenném az üléseket, kibontanám a kárpitot, és megnézném belül mi a helyzet. Nem igazán tudom elképzelni az okot, mi miatt nem enged neked tankolni.
Mondom ha tövig betolom akkor nekem is kattan egyből a pisztoly, de ha nálad nem ez a gond még csak találgatni sem tudok, szét kell szedni és sorra venni az egész rendszert.
Egyébként ez milyen autó, dízel benzines, kombi vagy sedan? -
korobi
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
igen megvan már régóta, csak sajnos garázsban állt majdnem 3 évet. ( elő is jött egy csomó baj vele....
)
kúton tankolás semmilyen féle fajta módon nem megy. végigpróbáltam többször.
sejtettem hogy bontani kell, de ezek szerint akkor a tankot kell levennem, vagy a 2db vékony csövet cserélnem mert a beöntőcsövet most cseréltem ki, az jó
-
F_Gergely
őstag
válasz
korobi
üzenetére
Régóta megvan az autó? Korábban nem volt ilyen gondod?
Nálam úgy van ha tövig betolom a pisztolyt nekem is kattan és nem megy bele nyál, de ha kijjebb húzom kb 1 centit akkor már simán tolja bele a naftát. Próbáld ki lehet nálad is csak ez a gond.
Ha nem akkor szét kéne bontani hogy mi a gond, és valami nagyobb gégecsövet végigdugni hogy van-e valahol dugulás vagy valami egyéb. -
Petyyyyy
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Hát...a gyári coupe rács 10K környékén szokott menni.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ennél már csak a "nagyságos mozdonyvezérigazató úr" megszolítás súlyosabb.
Egy ideig nem lesz gazdija a topiknak amúgy.
Mikori a gépezet és mi a szín neve? Ha ilyen színben találtam volna amit találtam...nagyon megtetszett ez a kék szín az utóbbi időben. Az első embléma nélkül meg még jobban is fest kicsit.Mikuland - km óra állása? Még gondolkozom maradjon-e ez a mező, de egyelőre jöhet.
trassher - Nekem meg a Coupe hűtőrácsán jár az agyam.
-
korobi
aktív tag
sziasztok.
Olvasgatom itt a fórumot már egy ideje, de most szükségem volna egy kis segítségre, tanácsra.
Adott egy B vectra olyan gonddal hogy ha tankolnék, azonnal elkattan a pisztoly és egyszerüen lehetetlenné teszi a kúton tankolást.
Megnéztem a beöntő csöhöz érkező 2 csőből az egyik le volt törve (pontosabban a kis pöcök tört le amire a csövet rá kell húzni). vettem egy bontottat ( jó drága még bontottan is
) kicseréltem, de a hiba még mindig adott.
Tudnátok javasolni valami "irányt" hogy hol, mi lehet eldugulva? -
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
nabazz+ezt én is benéztem cm az a mm..... -
Andor246
tag
válasz
Declare
üzenetére
Alapjába véve is nagyon jól néz ki a GTC hisz ezért vettem de a felni nagyon sokat dob rajta az emberek 99 százaléka a felnit dicséri azonnal hogy kegyetlen jól néz ki és csak azután jegyzik meg hogy milyen szép az autó a következő pillanatban pedig hogy nagyon jól áll a kocsinak.
Ezelött az autó elött egy 7 éves swiftem volt arra szerettem volna egy ilyen felnit mert nagyon tetszett de méretbe már nem lehetett.Egyébként így vettem az autót ezzel a felnivel úgyhogy két légy egy csapásra jó autó jó felnivel. Persze relativ kinek mi tetszik.Egy másik dolog ettől függetlenül hihetetlen jó érzés volt átülni a GTC-be a swiftből lehet furi amit írok de mintha luxus autóba ültem volna át pedig a swift se volt olyan gáz de azért mégis más. :-) -
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Az a fránya matek

4,5mm-el szélesebb a gumi a felnitől, tehát oldalanként 2,25mm-el!

45mm-el ( 4.5cm-el)
szélesebb a gumi a felnitől.... -
Zsolt!!
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez az oldal itt mást mutat.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ezért szeretném tudni!

-
Zsolt!!
aktív tag
Udv!
Ha mar felni lenne egy kerdesem 16-os 7,5 felnire lehet 195mm széles gumit tenni vagy 205mm a minimum? -
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
nekem is kombim van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
facebook-on vannak opelos csoportok ott érdemes. Persze van aki drágán adja a cuccait pl kapcsolók 2500-300 huf darabja én meg pár százért vettem darabját fél éve. Szóval körül kell nézni de alapvetően tetőkárpit kb 4 és 12 ezer között szokott lenni. De 6-8 a standard ár. -
Petyyyyy
addikt
-
bubi92
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
4 hónapja csináltam, és még mindig tökéletes. sehol sem engedett, hajlatokban sem, szóval tart mint a kurva élet. pedig utcán, kertben parkolok, süt rá a nap. ráadásul fekete autó. annyi, hogy mikor elkezdtem elsimítani az anyagot az üvegszálra felrakás után, a közepén egy hengerrel csináltam, majd rájöttem, hogy kézzel jobb. ennek most annyi látszatja van, hogy felrakva is látszik hol lett erősebben rányomva, szóval csak kézzel az egészet.
illetve szerintem célszerű úgy körbevágni, hogy kicsit visszatudd fordítani a másik oldalra.majd ott is végig kenni. így legalább oldalaknál plusz tartást kap.
én is féltem a palmatextől, hogy átfog ütni az anyagon a színe, ha felszívta. de semmi. a tartósság a kérdés, de azt (reményeim szerint) már a következő tulajnál fogja megélni. -
Petyyyyy
addikt
Dec 9-re kaptam időpontot a kárpotis mesterhez. Én naív azt hittem a 30-át még megcsípem.
MID kijelzőt javító szakit meg nyolcadikán hívhatom leghamarabb, addigra jön meg kb. a szalagkábel hozzá. -
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nem mindig csak néha első indításnál. Gondolom az alapjárati motor volt elkoszolódva mert ha adtam egy pici gázfröccsöt akkor beállt normálra. A spuri javára írom mert azóta nem produkált ilyet mióta benne van a tankban.
Declare: Teljesen feketében vagy ezüstben tetszene de így hogy bikolor nekem kicsit sok.

Nem 24/7 volt 2000 az alapjárat hanem reggel első indításra hébe-hóba. Alapjárati motor tuti koszos (volt) de nem jutottam el odáig hogy megpucoljam.
Adott gázpedálállásnál is volt hogy berángatott, mondták hogy kihagy a gyújtás meg kuka a motor. 1 óra alatt kivettem, megpucoltam és visszaraktam az egr szelepet és azóta semmi baja.realmadrid: Az volt ráírva a flakonra hogy kb 60 literhez. Ha csurig tankolom az autót az bőven 55 liter + amit még beleöntök. 2 hetente tankolom csurig + kannába 10 liter ukrajnában.
Az oldalon amit linkeltél a képen is nagy flakon van. -
válasz
Petyyyyy
üzenetére
17"-ban 5-6kg közötti felni már eléggé fasza
nekem a 15-ös 8kg. Minél nagyobb kerékre való a gumi annál nehezebb, mivel peresebb, több a merevítés benne, így ha nem akarok nehezebb szettet mint most, akkor kb. 6.5-7kg körüli felnit kéne keresnem 17"-ban, ami nem teljesíthetetlen azért, de nem is a 60-80k-s kategória... Gumiból én nem a felső kategóriát szoktam célba venni, hanem inkább a középkat.-ot, most is egy yokohama szett van fent, illetve télre az új hankook mintát vettem.(#49237) Declare jah, ahogy nézem a mostani gumim 17"-ban 35k/db áron mennek, a 17k/db 15"-os gumiárral szemben

-
Declare
őstag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Még a 2 literes dízellel is óvnak a 17 colltól, de néha nehéz a fejem és figyelmen kívül hagyom a tanácsot.
Ekkora méretben mi számít tényleg könnyűnek egyébként?Declare - Azért nem eszik olyan forrón. Felnit ki lehet fogni alkalmi vételként 100-120K. A köpenyek mondjuk tényleg drágák, 40K darabja egy jó szettnek.
-
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Én is szerettem volna 17"-est, de túl sokba kerül. Az 1.4-nek számít a súly nagyon, így egy normálisabb, könnyű 17-es felni simán 100-150k (amit fel is raknék), a rá való jó minőségi gumi meg szintén 100+ ezer.
Nem fért bele, így maradtam a 15"-nál. Az eibach rugók miatt amúgy is kemény a futómű

-
realmadrid
aktív tag
-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére

Alapbol nekem sem tetszik, neztem en is....viszont most a fenykepen az "en automon" nagyon jol nez ki.....szvsz

Lehet egy felni ronda is, diszkos is önmagaban vagy valamilyen auton, de lehet egy masikon viszont baromi jol nez ki. Mondjuk a masik az a meret....Andor246 gtc jen is van ez vagy 17-18 zoll....nekem meg akkora nem kellene, csak 16 es abban lehet maris mashogy festene

(#49228) trassher
figyi, azert a 2000 es alapjarathoz nem spuri kellene, hanem egy szervizes

-
trassher
addikt
Szombaton tankoltam és akkor beleöntöttem egy flakon spurit. Eddigi tapasztalat az hogy az alapjárat megjavult. Nincs 2000-s fordulat mint eddig a napi első indításnál.
-
trassher
addikt
Szebbnél szebb autók.

Declare: Dotz Hanzo
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Igen a bőrbelső minden esetben fűthető gyárilag, nem csak itt minden gyártó esetében.
Hátsók is fűthetőek (lesznek - sajnos bejött a hideg és nem tudtam a kábelezést megcsinálni).(#49221) Skizz
köszi
mondjuk azért ezek sem hibátlanok, de amiket eddig láttam azokhoz képest újak. Nyáron majd rendbe teszem őket, meg ha már csinálom a hátsók ülésfűtését, szerintem a szivacsokat is kicserélem. -
F_Gergely
őstag
-
F_Gergely
őstag
No akkor én is:
Vectra B Comfort 1998 December havi. (Full B2 packet)
Y20DTH motor 2.0 turbó dízel 101LE (74 kw) 230 Nm
Szín: L266 Novaschwarz (valami baromi ritka fényezés, horror ilyen színben fényeztetni)
Full extra, bőrbelső.
347 ezer km, nem valós nem tudom mennyi van a kasztniban, a motorban 240 ezer van ez biztos. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Kickass
üzenetére
Szép jószág, a beszámolót pedig nagy szeretettel várom, mert felettébb kíváncsi vagyok erre a motorra.
Mellesleg igaz, a futásteljesítményt nem is tudom miért vettem táblázatba.
Findzs - Nem elég, hogy "beauty" az Astrád, de a füved is zöldebb.

bubi92 - Köszönöm szépen a linket. Cseppet most elgondolkodtam, ugyanis ahonnan ajánlatot kértem a műveletre, ott kb. büntilistán van a palmatexes javítás. Most hogy szuperál a kárpit?
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nálam nem rászánás kérdése, amit akartam eddig megcsináltam. De most ebben a félévben szakdoga és a maradék 3 tárgyam mellett nincs időm semmire.
Szakértelemből itt sincs hiány, aknás garázsom is van. Csak hát idő ...
Államvizsga után első dolgom lesz ilyet beépíteni. -
Findzs
addikt
ezek a gm akksik vajon vannak olyan minőségűek mint a gyáriak amivel kigurulnak a kocsik?
[link]
a gyári gm akksik nekem nagyon jól bírták mindig, átlagban több mint 7 évig -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tisztelem és el is ismerem az ilyesmit. Látod nekem pl ilyesmi soha nem jutna az eszembe. Vagy ha igen nem lenne se kedvem se türelmem megcsinálni.

Szabadalmaztatni kéne ezt!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ezt már korábban megbeszéltük.Nem pénz kérdés.Ha tudok segíteni szivességből teszem.Egyszerű otthon található dolgokból össze lehet hozni.(Mondjuk nekem nem gond,mert van hol,és van mivel)
Szivesen segítenék,de túl messze laksz.A legnagyobb baj az,hogy nem lehet egyformát,mindenhová jót csinálni,mert nagyban befolyásolja a motortérben lévő szabad hely.Ha megfeszülnék,akkor se tudnék látatlanba csinálni,mert nem tudom hová lehet felfogatni,milyen hosszú cső kell,stb.A jó múltkor tettél fel képet egy más rendszerű lecsapatóról.
Ennek az "öszvér" változatát csináltam meg ma,kíváncsi leszek rá,hogy fog szuperálni.(pontosabban:kartergáz visszavezetés a pill szelepházba nincs,mert minek Nem kell az.)
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Pedig csak elhatározás kérdése.Nem koszolódik a pill szelepház,(nem kell takarítgatni,ami idő,és molyolás,) alapjárati motor tiszta marad,kíméred,a motor nem eszi ezt a fost,és csak egyszer kell rászánnod magad.
(és még aCO se lesz rosszabb) 
-
Findzs
addikt
g astra 5 ajtós
találkozott már valaki valamiféle rögzítő eszközzel amivel a csomagtérben jobb oldalra fellehetne valahogy rögziteni pár cuccot? (jégoldó, kaparó, ilyesmi)
úgy mint a bal oldalon ahol a világítás van meg az elsősegély doboz stb.
mert a hely megvan ugyanúgy -
zolikaDB
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mennyiért gyártanál egy ilyet?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
AMD Power

Kb: egy éve bütyköltem bele a lecsapatót.Minden frankón működött,szűri a kartergázt,de úgy éreztem,lehet ez még jobb is,ezért nekiálltam módosítani,hogy még jobb legyen.(most már tökéletes.
)
A tartályt kikaptam,és a benne lévő koszos deszt vizet,(kb:2dl) és az életlen képen látható összeállt olajsűrítmény jött ki belőle.
Ez az a trutymó,ami nem ment a pillangószelepre,nem lett a dzsuva a motorral megetetve,no meg kímélve lett az alapjárati motor a mocsoktól.2e km alatt ennyi volt a tartályban.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Beteg vagy és hánytál? Vagy ez egy másnapos kaksi?

-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
életlen a kép, ez így lehet rozsda, olaj, sz@r, csoki, zsír, bármi.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- Formula-1
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- EAFC 26
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

abba belefer a matrac + bicikli is

)

) kicseréltem, de a hiba még mindig adott.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

messze a legjobban tetszik, amit eddig lattam es nem gyari opc s