- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
espi38 #107097 üzenetére
Szintén ismétlem a tippet (lambdaszonda).
- szegény keverék
- sokat eszik
Ez hogy jön össze? Pl. úgy hogy a szonda tönkrement, szegény értéket riportol, erre még több benzint tol a vezérlés -> eredmény a magas fogyasztás.
Ezért is nem értettem az üzemanyag-ellátási tippeket, ha nem menne a nafta, hogy enne sokat? -
espi38
őstag
Hát nem tudom a motor melyik részéről beszéltek
A szívósort nehéz leszedni a c Zafiranal ugyanis mélyen van és a szélvédő nagyon rálog a motorterre.
A szívósort is úgy tudtam tesztelni, hogy szelepfedél le, majd egy gumi cső a szívósorra és abba fújtam bele és meg 😁
Mivel a maf szenzor kilőve, még azt a tippet kaptam, hogy ne csak a tankszellőztető szelepet cseréljem hanem kompletten az egészet-hát nem tudom.
"mohabá" bármikor nézem az adatokat a hosszútávú korrekció 30-35%, aminek állítólag 10% körül kell lennie -
peet137
tag
válasz
ArthurShelby #107095 üzenetére
Itt van egy műanyag takaró elem, egy ráccsal, abból gondoltam, hogy ez a helye.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
espi38 #107089 üzenetére
Azért is tekergek a szívósor PCV szelepe körül, mert azok a tünetek, amit te is észrevettél.
A PCV szelep meghibásodás leggyakoribb tünetei:
• Egyenetlen motor alapjáraton
• Olajszivárgás a gyújtótekercsnél: a gyertyánál áll az olaj leggyakrabban a 4. henger környékén
• A P0171 hibakódok visszatérő kialakulása (sovány elszegényedett üzemanyag keverék)
• Hosszú és rövid távú üzemanyag-korrekció több mint +20%
• A hiba kézenfogható pl.úgy is, hogy az olajbetöltő sapka járó motornál nehezen levehető a nagyon erős szívóhatás miatt. -
espi38
őstag
válasz
peet137 #107081 üzenetére
hát erről levenni a szivósort nagy szopás mert ez egy opel zafira C.
Nem tudom, hogy eszi e az olajat mert kb 300 km mentem az autóval-Nagyon minimálisat megyek vele az állandó hibakód miatt-meg a nagy fogyasztása miatt.
Igen volt olaj,de csak a 4 es hengernél ezért teszteltem a szivósor membránt de a teszt szerint az jó. -
espi38
őstag
válasz
mohabá 007 #107087 üzenetére
nekem is úgy müködött a dolog,hogy befogtam a zöld nyillal jelzett lyukat-fújni lehetett-de visszaszívni nem ezért gondolom,hogy jó.
Ha jól emlékszem úgy nem próbáltam,hogy nem fogtam be a a lyukat -
válasz
mohabá 007 #107087 üzenetére
Ha nem a leírtak szerint csinálod a tesztet (nem fogod be a lyukat) akkor hibásan csinálod a tesztet így az eredmény nem lesz releváns - ahogy lejjebb is megemlítették
-
válasz
mohabá 007 #107083 üzenetére
Szerintem a visszaszívás a lényeg= nem tudod visszaszívni akkor jó
Persze ezt csak a leírtakból logikáztam ki, lehet hülyeség
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007 #107083 üzenetére
Nebacc te kérsz segítséget?
Ebben a mai világban már minden megtörténhet....
(nem beszólás, inkább tisztelet)
Értelmezésem szerint ha nem fogod be a zöldet akkor fals az eredmény mert akkor a szelep által nem felügyelt úton megy a levegő.
De ha nem tudod visszaszívni akkor a fenti mondatomnak nincs semmi értelme
Arra tudok gondolni, hogy egy másik szelep lehet akár nyitva is a zöld irányába, és ezt zárjuk ki a befogásával, de most az zárva van, ezért csak a helyesen zárt szelep irányába fújsz, és az eredmény az hogy 'jó'.
Vagy dugulás van a zöld felé de amúgy jó a szeleped.
Szóval a szeleped szerintem mindenképp jó. -
mohabá 007
aktív tag
-
peet137
tag
Telepítettetek már utólag UHP4 BT-t Astra H-ba? Mi kell ehhez a modulon kívül? Délután megnézem, be van-e fűzve a mikrofon (ha minden igaz, ennek a rácsa van a belső tükör mögött, ugye?).
Ha ez megvan, akkor csak bedobom a modult és lehet OPCOM-mal aktiválni, vagy valami komolyabb SW kell hozzá?
Ill még egy kérdés, mi a különbség az eltérő UHP (2-3-4) között? CD30MP3 van, GID-del. -
espi38
őstag
Sziasztok topic tagok!
Sajnos a maf szenzor nem jött be szokásos 15 km után dobta a hibát és megint alapjáraton. -
csoszogi
tag
üdv emberek, igaza van gban-nak. Én 64k-val vettem(2017), most 126k van benne. Váltottunk itt pár szót, egyforma autónk van
. Az előző tulajt az iratok alapján név szerint megtalálhattam volna a kereskedőtől megkaptam, szlovák/osztrák üzembe helyezés volt, vezetett szervizkönyves, de a szerelőm szerint is valós volt a kilométer. Másrészt ilyesmi típusú motor van a H Astrákban is, a szerelőm mondta hogy a nálam előjövő dolgok ott is előjönnek, előbb utóbb. Remélem gban-nak nem jönnek elő...Igaz, mióta a hibák orvosolva lettek, azóta szépen megy.
MaddeNNNN: Rá lehet keresni milyen típusú hibák voltak, de szerintem (a teljesség igénye nélkül) a membrán szakadás, egy hűtőcső eldurranása, olajhűtő eresztés, termosztát ház repedés, kerékcsapágy hiba és gyújtótrafósor csere, nem tudom mennyire magyarázható ez az előző tulajjal.Benzin: igen valóban szeret sokat inni...én 100-ast tankolok bele, mert az ajánlották, jobban is megy csendesebb is. Ugyanakkor ha MOL kerül bele, az észrevehető most a hidegben, hogy kicsit rángat..
-
MaddeNNNN
addikt
és az előéletekről mit lehet tudni? lehet a tiédben már voltak cserélve a problémás dolgok, az övében meg még nem.
pl.: PCV szakadás a szelepfedélen, olajhűtő tömítés megadja magát, trafó+gyertyák itt is, illetve itt az olajcsere periódus a megfelelő opel által előírt olajjal nagyon fontos, mert a motorlaj keni az okoskerekeket és el is tömítheti a szolenoidok szűrőit az agyon használt, szemetes olaj
-
gban
veterán
válasz
MaddeNNNN #107071 üzenetére
Biztosan függ az autó állapota a korábbi gazdától is, ez így van.
De vannak már-már indokolatlan különbségek is, csoszogi kollégával gyakorlatilag egyforma az autónk, J Astra, A16XER, legelső szériás (2009-es gyártás, 2010-es forgalomba helyezés az enyém, az övé is 2010-es), nekem alig jön elő hiba, lekopogom, neki meg sokkal több gondja volt.
És a hibái egy része nem tudom mennyire indokolható az előző tulajjal. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
espi38 #107068 üzenetére
A turbó benzinesekre is igaz ami minden autóra, 90%-ban attól függ az állapota milyen volt az előző gazdája/gazdái. Egy jól megépített, megbízható motort is ki tud nyírni az elhúzott olajcsere intervallum, nem megfelelő használat (hidegen nyélgáz) és a cserélendő alkatrészek elhanyagolása.
Én 2 éve élvezem az én turbó benzinesem, kisebb gondok voltak vele de egy használt autónál ezzel számolnia kell az embernek.
Naív az aki úgy gondolja hogy vesz egy használt 10 éves autót az eredeti árának töredékéért és egy hibátlan autót kap. -
espi38
őstag
Egy biztos turbós benzinest nem veszek mégegyszer-csak szívó benzin.
-
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701 #107066 üzenetére
...én most kipróbáltam, hogy a drágább mol-os benzin mit tud, mert olvastam olyat hogy szebben indulnak vele télen... és tényleg: Z16XE1-nél hidegindításnál télen-nyáron mindig volt egy nagyon rövid zörgés, ami teljesen kisimult
és ez nem placebo nálunk... olyan finoman indul, hogy erősen fülelve se hallani 1 kis zörrenést sem
-
válasz
ncc1701 #107059 üzenetére
Még modernebb benzinesekben GPF van
.
De legalább a hangja nem traktor (bár azért hallottam már nagyonmodern' benzinest, amire először azt hittem, hogy dízel), és nem olajkályha (csúfolódóktól hallottam).2 dízelem volt, az első 7 évig, a második közel 4 évig, egyiknél sem jött elő a kötelező szervizelésen (karbantartás) és kopóalkatrész cserén kiívül más. Lehet, hogy mákom volt?
-
mephi666
nagyúr
...és annak lenne kb a legegyszerűbb a cseréje és költségben sem nagy: bontóból egy gyári és próba
tömören az én szívásom a hülye jeladóval:
- elkezdte melegen dobálni a szervizlámpát a kocsi, mentünk vele, leállítottuk, majd azonnal indítva helyből hibalámpa... 10-15perc pihentetés után meg 0 hibalámpa és bemelegedés után se jött vissza
- csatlakozóit átfújtuk, jelenség megmaradt
- csere több utángyártott jeladóra, maradt a hibalámpa (itt jött a feltételezés, hogy máshol lesz a gond)
- kábelek kimérve, szakadás kizárva
- új motorvezérlő, 1 hétig nincs hibalámpa, aztán a régi szerint visszajött
- vezérlés ellenőrzés (ilyen tippet is kaptunk, hogy ha már nincs tökéletes állapotban, akkor lehet rossz pozíciót néz és ez is lehet hibaforrás) ...hibalámpa jött visszafelkrtam az agyam, megnéztem milyen jeladó van benne: utángyártott valeo... vettem egy kotta ugyanolyan cikkszámút, beszereltem: azonnal hibalámpa már hidegen indításnál... használt valeo-t vissza: hibalámpa csak melegen... egyik helyi opel-es guruval telefonáltam karácsony környékén, ő mondta, hogy jeladóból CSAK gyárit... esetleg INA-t, mert baromi érzékeny rá a motorvezérlő
vettem 5ezerért egy bontott gyárit, 5perc alatt kicseréltem: azóta nem volt hibalámpa és pár hét alatt memóriából is törlődött a hibakód (ráadott gyújtással ott világít a hibalámpa, majd indítás után eltűnik... ilyenkor van tárolt hibakód, de asszem 40 bemelegedési ciklus után törlődik, ha 1szer nem jött vissza)
...így végül kb 150-200ezer elköltése után egy 5ezres g*ci jeladó cseréjével, 5perc alatt sajátkezűleg megszüntettem a hibát
...a tünet annyi volt, hogy ha alapból szervizlámpával indult a kocsi, akkor leszabályzott 3500as fordulatnál... úgy vagyok vele, hogy a többi se kidobott pénz volt: vezérlés csere időszerű volt és van +1 felprogramozott motorvezérlő tartalékba, amit gáz esetén elég szimplán kicserélni
...elmúlt 1 évben lekopogom: 1 kiégett bal fényszóró izzót meg 2db filléres tömítést leszámítva más hibája nem volt a kocsinak...
ui: a dolog pikantériája az, hogy 1 évig nem volt hibalámpa azzal a valeo jeladóval, amivel kb bemelegedés közben elkezdte egyszer csak dobálni a hibalámpát
(lehet az előző tulaj is szívott vele?
)
-
espi38
őstag
-
gban
veterán
válasz
espi38 #107058 üzenetére
csak azt tudná csinálni,hogy cserélgeti sorban azokat az alkatrészeket ami ehhez a hibához kapcsolodik-ha nem az megyünk tovább na ezt szeretném elkerülni.
Pont ezért írtam korábban, hogy ha lehúzod az egyik szenzort, akkor a jel hiányában átvált a motor biztonsági üzemre, és nem jön elő a hiba. Ezt tapasztalatból írtam.
Szerelőm a hibádra, hangsúlyozottan tipp szinten, lambda szondát mondana elsőre.
Ezzel meg az a baj mint másoknál is volt már más jeladónál, hogy csak a gyári a jó - lamda szondánál is ha visszaolvasol, a Bosch univerzális se jött be talán amikor a gyári is Bosch csak nem az univerzális modell.
Én egy autómban se cseréltem, így ez nem saját tapasztalat.
De még egyszer, csak halvány tipp, döntsd el hogy mikor indulsz el ebben az irányban, és ne szidj ha nem ez a megoldás. -
ncc1701
veterán
válasz
espi38 #107058 üzenetére
Modern benzinesben ugyanúgy van befecskendező, ami tönkremegy, és fel kell újítani. Turbó ugyanúgy van benne, nem is tartósabb, mitől lenne az? Kettős tömegű dettó. Dpf az mondjuk nincs.
Cserébe a benzines többet fogyaszt, általában azt szokták mondani, h egy dízel autó 100ekm alatt ugyanabban a kasztniban spórol a gazdájának 1-2 millát. Nyilván dízelt városi használatra nem vennék.
-
espi38
őstag
válasz
dellfanboy #107057 üzenetére
Köszönöm a segítő sorokat!
beszéltem azzal a szerelővel akinék volt már az autóm ő cserélte ki a tankszellőztető szelepet-de nem oldotta meg a dolgot-így csak azt tudná csinálni,hogy cserélgeti sorban azokat az alkatrészeket ami ehhez a hibához kapcsolodik-ha nem az megyünk tovább na ezt szeretném elkerülni.
MaddeNNNN igen a levegőrendszert végig jártam-gondolotam én is az üzemanyagszűrőre de ebben gyárilag nincsen.
Most kaptam egy tippet a MAF szenzorra ezt kiprobálóm szereztem egy használtat hátha ez a nyügje.
erre a vákumos nyomásszabályzóra is gondoltam-de nem találok külön hozzá csak a szívósorral együtt.
delfanboy egyetértek veled és hidd el nagyon sok szerelő vállal úgy autót,hogy nem ért hozzá és végül nálunk köt ki a járgány.
ArthurShelby
mert látom és tapasztalom,mennyi gond van a diesel autókkal de nem gondoltam hogy egy benzinessel is ennyi gond lehet -
ArthurShelby
addikt
válasz
espi38 #107038 üzenetére
Ha dízeles vagy, miért benzinest vettél?
A mi c zafink 1,8 tonna, ilyenhez szerintem nem való egy 1.4 turbo.A mi 2012es 2.0l 130lovas cdti-nk motorjával még semmi baj nem volt (285ezer km), csak az izzítógyártyákat kellett egyesével kicserélni (2db drágább, mert szenzoros).
Szerk: meg vezérlés csere volt, de ugye az kötelező/tervezhető -
MaddeNNNN
addikt
válasz
espi38 #107048 üzenetére
Elore leszogezem en sem vagyok autoszerelo, ugyan ez az 1.4T motor van csak J Astraban. Osszesen van vele 2 ev tapasztalatom meg par csereltetett alkatresz. Viszont vagyok akkora okor hogy meg akkor is utana nezek mindennek, ha az automon meg csak az elojele sem jelentkezik.
Ugye a hibakodod a P0171 ami azt jelenti szegeny keverek. Szegeny keverek lehet tul sok levego vagy tul keves benzin. Es arra is panaszkodtal hogy sokat fogyaszt. Mivel ha jol ertettem a levego reszet mar vegigjartatok, akkor en laikuskent a masikat is vegigneznem, mert valamiert sokat eszik. Ez a motor meg injektoros halistennek, injektorokat megnezni, benzincsoveket, benzinpumpat, benzinszurot. Szopo melo mert le kell szedni a tankot. Masik kerdes, milyen benzint tankolsz bele? Eloadat volt-e nezve?
En laikuskent igy csinalnan, mert ez nem egy urraketa tudomanyu motor, faek egyszeru. Egy hozzaerto szerelonek ezt meg kell oldania. -
ncc1701
veterán
válasz
dellfanboy #107047 üzenetére
Autókra tudtommal nem vonatkozik, ha arra gondolsz, h műszaki cikkekre 250eft feletti értékben 3 év gari a törvény.
-
espi38
őstag
válasz
dellfanboy #107042 üzenetére
Nem szerelő vagyok, munkafelvevő az azért nem ugyanaz és a szerelok dieselre vannak kihegyezve.
Nem jó kedvemben írogatok ide és szeretnék tanácsot kérni.
De jogos a felvetés, de nem tudtad a hátteret -
ncc1701
veterán
A 2 év törvényileg kötelező ilyenkor, a +x év gari már a márkaszervíz feltételei szerint megy. Ha 2 éves kora elött behal a moci, és csak szakszervízbe hordtad, de van számlád mindenről, és minden alkatrész a kocsihoz való, akkor ilyen motorcserénél én már ügyvédeznék, és meg is nyerném sztem.
Suzuki esetén 2x annyiba kerül, mint bármilyen szakszervízben, és 1 éves korában nyüszögő szilentre azt mondták nekem, h ez nem garis gond. Onnan nem is vittem oda.
-
-
Bilux
veterán
válasz
dellfanboy #107042 üzenetére
Azt nem mondta hogy szerelő
-
JanR
addikt
válasz
bul07 #107037 üzenetére
2019-ben és 2020-ban 2+3 év garit adtak az újonnan eladott Opelekre.
Én is akkor vettem és 4, vagy 5 szalonban is jártam. Akkor azt mondtám, hogy ez azt Opel adja.Nem vitát akarok szítani meg semmi, de a cikk olvasása után nagyon sok felhasználói hibát sejtek a hátterben.
A független szervizzel sincs baj, mert Ők is le tudják igazolni az olajcserét, vagy a kötelező szervizt. De szövegkörnyezetből úgy érzem, azt takarják ki, hogy az uccavégi sufni autószerviz megoldotta olcsón. Bár aztán kitudja.
-
espi38
őstag
Én egy diesel szervizben dolgozom és az a tapasztalat, hogy 2010 utáni autók megbízhatatlanok sok gond van velük és ez érvényes a benzines turbos autókra.
Sok ügyfél kérdezi, hogy milyen autót vegyen és fiatalabb autók között nem lehet ajánlani semmit. A jó régi 1.9 tdi kimegy a világból, sokan használják még költenek rá még akkor is megtartják ha lenne pénzük újabbat venni.
Egy biztos a Siemens /VDO injektorokkal szerelt motorokat kerülni kell.
A héten csak 8db injektort vettünk két vw caddybe ugyanaz volt mindkettő baja. -
bul07
nagyúr
Hát ha néha néha megjelenő valamire szerelő is azt mondja hogy nem kell vele foglalkozni akkor egy halandó ember hinni is fog neki.
Szerviz
Ha jól tudom Opelekre 2év garancia van
Tehát az hogy már a második olajcserét máshol csináltatták nem jelentett semmit a garanciára nézve, mert a második olajcsere után már nem lett volna garanciális amúgy se.
Az importőr úgyis elutasította volna a méltányossági kérelmüket több mint három éves kocsin ha végig szalonba szervizelték volna akkor is, max másra hivatkoznak.Amúgy a motorra írják hogy nem jó konstrukció, amit sok gyártó beépít
-
JanR
addikt
válasz
bul07 #107033 üzenetére
Az is benne van a cikkben, hogy már a 2. kötelező szervizt is egy független szervizben végezték el és utána a többit is.
Egyáltalán nem csodálkozom, hogy az importőr azt mondja, hogy lofa**t a gariba. Ez eddig se működött úgy, hogy akárhol szerelteted garis.
Illetve az is benne van, hogy Mónika leszarta a kulcsos autó piktogrammot, mert "nem ért az autókhoz".
És ebből írnak egy cikket, hogy szarazopel. Gratulálok..
-
bul07
nagyúr
válasz
cappa72 #107034 üzenetére
Én hajtottam egy Peugeot Expertett 2003-as gyártás volt és 2.0hdi igaz csak 90lóerős
Nagyon jó motor volt, pedig céges kocsiként a 20e Km olaj csereperiódus tartva volt, sőt egyszer 43e Km ment bele két olajcsere között, mikkor végre megvolt az olajcsere még megkönnyebbült a motor(főnök nem engedte a cserét mert hogy nincs pénz rá)
2003-ban kaptam és 2011-ben adtam le 245e Km-rel, úgy hogy az utolsó pár évben havi pár ezer kilométer ment bele -
bul07
nagyúr
Mónikáék Opeljében 56 ezer kilométer után ment tönkre a motor a széthulló vezérműszíj miatt
2020 áprilisi, Combo Life . 1,2 literes turbósEz a motor amiről volt más cikk is
Négyszer lett az év motorja Európában, de 100 ezer kilométeren belül tönkremehetFú ez a kép, ezt nem szereti látni senki
Szerelő Krisztián, elég lesúlytó végkövetkeztetése
"Krisztián szerint viszont talán csak az évente elvégzett vezérműszíjcserékkel lehetne megelőzni, hogy a leváló gumitörmelék lassan kinyírja a motort." -
gban
veterán
válasz
espi38 #107030 üzenetére
Egyáltalán nem bántottál meg, csak semmi nem jött át abból amit írtam.
Az lett volna a lényege hogy ha lehúzod a légtömeg-mérőt, akkor a computer átvált valami vészüzem-szerűbe, és nem produkálja így a hibajelenségeket, vagyis félrevezethet a dolog.
Függetlenül attól hogy mi okozza a hibát.
Egy szóval nem mondtam hogy nálad is trafó gond lenne, sőt ezt ki is emeltem hogy nem erről szól az írás.
Hanem, még egyszer, a lehúzott érzékelőnél tapasztalt bármi változás nem biztos hogy azért van mert kiiktattad a rossz alkatrészt, hanem mert átvált a vezérlés más üzemre. -
espi38
őstag
Ezeker akkor nyomtattam ki amikor a hibakódot bedobdta, hatha valamelyik szaki megmondja ezekből mi a gond
-
espi38
őstag
Nálam nincs semmi menettulajdonságokhoz köthető hiba csak a hibakód.
Hibátlanul indul hidegen melegen, nincs rángatás hullámzó alapjárat, szerintem nem erőtlen viszont nagy fogyasztás az van 11-12 l/100km,gondolom a szegény keverék miatt.
Ahogy észrevettem, inkább kis fordulathoz köthető ez a hiba ilyenkor a légtömegmérő beleszól a keverékképzésbe?
Visszatérve a Tankszellőztető csőhőz, a szelepet kicseréltem egy boschra de kaptam egy tippet hogy az egész csövet cseréljem mert ott van még egy mechanikus szelep is, de belefujtam a csőbe és egy irányba enged át csak igy az se lehet rossz vagy ennek ellenére mégis?... -
mephi666
nagyúr
...ja, pl valahol egy "nem gyári" jeladó van elbújva, amiből bontóból 5ezerért lehetne cseredarabot szerezni
vissza lehet nézni, mi is mit sz*ptunk ilyennel 1 éve... (mondjuk mi kontakthibára és motorvezérlőre gyanakodtunk, végül új vezérműszíjkészletet is kapott, mert az is időszerű lett... persze jeladót cseréltünk első körben utángyártottra, amivel maradt a hiba, így ezt 100%-osan kizártuk... ez volt a legnagyobb hiba)
-
gban
veterán
válasz
espi38 #107023 üzenetére
A16XER - kerestük, mitől rángat, torpan meg alacsony fordulatnál nagy gázra.
Légtömegmérővel kezdtük, lehúztuk, nem ment úgy az autó de nem jött elő a hiba.
Tuti ez a gond akkor.
Visszadugva, visszajött a hiba.
Vettem is újat, öröm, bódottá, nem lesz hiba.
Új betesz, hiba megvan...
Amikor lehúztuk, nem kapott jelet, átállt vészüzembe vagy mibe, azért is nem ment annyira.
Trafósor volt...
Nem azért írom le hogy nálad is az, hanem hogy nem feltétlen árulja el az okot ha lehúzod. -
espi38
őstag
-
espi38
őstag
válasz
ncc1701 #107019 üzenetére
Hát te se jártál jól ez tény!
Az a szerencse, hogy van a nejemnek egy 1.4 szivó benzines grande Puntoja és tudom azt használni.
Gyenge- de legalább megbízható, nem olyan mint ezek a turbos benzines motorok.
A turbos benzines szériában elsőként egy 1.4 tce scenicem volt, 3 évig használtam hiba nélkül,anno már nagyon bánom hogy eladtam. Utána jött egy egy 1.2 tsi zabálta az olajat aztán jött ez az Opel 1.4 t.
De az biztos, hogy nem veszek többet turbos benzines autót.
Más!
Mindent megnéztem amit a neten lehet találni ezzel a hibakóddal kapcsolatosan az autón amit lehetett.
Pcv membrán rendben teszteltem a szívósorban és a szelepfedélben lévőt is. Tankszellőztető szelep+kartergázcső szelep cserélve.
25 km ként jön a P0171 kód, most álltam a lámpánál alapjáraton dobta be, esetleg valakinek ötlete merre fele induljak el, nem szeretném a fél autót kicserélni.
A hosszútávon keverék illesztési korrekció 35%ami tudtommal nagyon magas, ez mitől lehet ha a Tankszellőztető szelepet cseréltem?
Segítő válaszokat előre us köszönöm -
ncc1701
veterán
válasz
espi38 #107018 üzenetére
Igazán nem űberelni akarlak, nekem az első milla úgy gurult bele, h nem mentem vele még 500km-t sem.
És általában évi 5ekm megy bele, harmadik autó. Ilyenkor fűtött garázsban pihen, ilyen mocsok időben ki sem hozom, mert tiszta. Viszont amilyen a szitu, meg kell venni az éves matricát is rá, más ár nem éri meg.
-
Bilux
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
espi38 #107008 üzenetére
Insigniámra az utóbbi 3 évben 2M felett költöttem. Ilyen ez a pop szakma.
Tavasszal nálam 2 új első lámpa, osram ledekkel, egy vezérlés csere, mellé akkor már szívósor dióörleményes takarítás, esetleg egr tisztítás. Meg akkor már ráveszem tán magam, és kicsengetem a 47 ezres olajszint szenzort, mert a tömítése mellett kicsit párolog a motorolaj, ehhez meg le kell szedni az olajteknőt, ami egy laza 3-4 órás szórakozás.Csak tömítés nincs, és a szenzor csak befele szedhető ki. Kiváló konstrukció.
-
-
espi38
őstag
válasz
ncc1701 #107001 üzenetére
igen baráti mert kedvezményem van bizonyos cégeknél-de ha veszel egy autót akkor nem úgy kezded,hogy lámpa csere-szerintem ehhez képest nagyon sok ez a 83 ezer ft és kettő kell belőle
De ha javítható az lényegesen olcsóbb lehet-most kellene legjobban a normális világítás ebben a szutykos ködös időben.
Xenon tudom,hogy jobb ez nem kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest