Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi.
Még rákérdezek a szerelőmtől, h preferál-e valamit. -
Honda567
tag
Sziasztok
H astra fűtést be kapcsolom enyhe porszagot nyom.
Azt ajánlották nekem hogy a kondenzvíz elvezetőt és a levélrácsot takaritsam ki utánna megszünik a probléma. A kondenzvíz elvezetőt hol találom? -
ncc1701
veterán
Insignia A, termosztát kérdés. Ki legyen a gyártó? Meyle, gates? Megbízhatóság, minőség számít, ár annyira nem.
-
Calogero
addikt
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezt az okoskerék traktoros autót eleve 800-ért hirdetik, amiben azért van extra gazdagon, nem tudom mennyit engedne még ha erre hivatkozna a vevő.
Calogero: Az nem kevés mani volt akkoriban. Fura ez au országonkénti lebontás, a németeknél már a cosmo felszereltség része volt az esp is.
-
-
Markizmark
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Azt mondom, ha megveszel egy benzines H astrát amiben épp jelen van az összes típushiba azt rendbe lehet tenni maximum 500ezer Ft-ból, és soha többet nem lesz rá gond, feltéve ha nem még 20 évig használod. Nem rég segítettem haveromnak egy XER vásárlásban, 3 másodperc alatt kiderült az okoskerék hiba, lealkudott 300-at és csoki. Ebbe az összegbe még a full olajhűtő javítás is belefért neki.
Egyébként tényleg ciki, hogy nem kértek anno ESP-t. Király cucc, bár én még az ABS-t se tudtam szerencsére működésre bírni, nem hogy az ESP-t, de jó ha van amikor kell...
-
dethroner
veterán
Köszönöm a rengeteg olvasnivalót a futóműről és az okoskerék témában. Gyakorlatilag egy 20 éves középkategóriába sorolt autó motorja ki kéne hogy menjen a világból, ehelyett rá lehet költeni egy komplett működőképes astra árát
Hihetetlen, azt gondoltam ennél azért olcsóbb ez a masina. Na, de hát valamire el kell cseszni a pénzt.
Az okoskerék hangot produkáló kocsit egyelőre hagyom, ott furcsának tartom hogy a cosmo felszereltséghez minden apró bizbaszt kért megrendelő, de egy rohadt ESP az nem kellett neki. Nem akartam elhinni az alvázszám alapján kilistázó lengyel oldalnak hogy nincs benne ESP, ezért megkérdeztem a magyar opelt. Itt a kapott dokument, okulásként felrakom
Tényleg nem látok ESP-t, de a hirdetésben meg szerepel [link]
-
hdanesz
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, ez öt sebssséges.
-
Pityka_
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi az infót

Akkor marad az emeltfényü halogén. -
hdanesz
őstag
2011-es meriva b, 1.4 szívó. Menet közben 60-70 körül ha leveszem a lábam a gàzról, akkor búgó hangot hallani. Jól sejtem, hogy kuplung?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...lámpapolír 2 éve volt, azóta is olyan szépen világít az a halogén, hogy jobb se kell
inkább ezt érdemes ráfordítani, ha már mattult a búra -
Markizmark
addikt
válasz
Pityka_
üzenetére
Felejtős, nálunk illegál, ha rendőr észreveszi akkor szigorított vizsgára lehet jelentkezni.
Egyébként a 40ezres kategória (osram stb.) működőképes, kelleni fog terhelő ellenállás, anélkül a BC hibát dob és lekapcsolja a lámpát 1-2 másodperc után, de az ellenállás nem fér be a búrába (és nem is ajánlott betenni mert melegszik), nem lehet rátenni a gumikupakot, párásodni fog.
Itt a topikban már van tapasztalat, de nem B zafival. -
Pityka_
tag
Sziasztok
Zafira B-nél használ valaki h7-es led világítást?
Tapasztalat érdekelne meg hogy melyik márka passzol.
Köszi -
Markizmark
addikt
válasz
Hachiko95
üzenetére
Csak sajnos a legtöbb autón ezt az indítási olajhiányt kibírják a VVT rendszerek, az opel meg valamiért gyárilag is sérülékenyebb és a kis visszacsapószelep hiba simán kivégezheti, ezek szerint. GM INA-nál jobb okoskereket sajnos nem lehet beletenni cserekor, illetve én konkrétan gyárit kértem és ez az amit annak titulálnak. Nem gondolnám hogy 10k km után traktorozniuk kéne. Made in Germanyt nem tudom be lehet-e szerezni ...
Tény, hogy indításkor nem kéne zavarnia a kis kelepelésnek, de ezeknél sajnos ez a hang már jelent valamit. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A másik topicban Integrale ezt írta: [link]
Az tény hogy más minőségellenőrzés lehet és ez kulcs sok alkatrésznél és az is hogy amiket átraktak kínába általában nem készülnek olyan szinten és az ellenőrzés sem olyan.
Nem olyan vészes probléma ez különben, mert sokszor csak indítási hang van. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy mindnek van hangja, enyémnek sem volt. De új korukban volt kiadva szerviz megjegyzés ilyen hangra. Rossz dizájn a szívó rész, nem véletlen cserélték az "A" motoroknál. Nagyon sok változó szelepvezérlés zörög, nem csak Opel és nem csak ez a motor.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Hachiko95
üzenetére
Ez se igaz... kitakarított karter, új visszacsapó, új GM kerekek és szolenoidok, azóta halál néma a rendszer. Fater lassan 17 ezret belezavart és egy árva hangja nincs az új GM kerekeknek.
De a jardnál is jól látható volt melyik csíkost ki szervizelte. Ahol adtak arra, hogy karter le és teljes pucera ott sem volt jellemző a becsörgés. Pedig beletekertek egyik másikba apámék 2-300 ezret legfeljebb 2 kerék cserével.

-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Amikor vettem hibátlan volt, tudtam erről a hangról, de semmilyen nem volt neki. És nyilván nálam kezdte el az indításkori hangot, cserekor lehetett érezni, hogy a szívóoldali lötyög a kipufogóoldali nem. GM volt benne, INA-t kapott. Aztán az is megszólalt pár hónap után finoman majd egyre jobban, de egy jó ideje már nem rosszabb és hiba sincs. Úgyhogy nem is foglalkozok vele.
-
Micsurin
nagyúr
A16 más kávéház, ott eleve azonosak a kerekek míg a Z16-nál eltérőek.

Markizmark Ergó még mindig ott tartunk, hogy olajnyomásra ügyelni -> elmosni mindent alulról és gyári GM kereket kell betenni. Itt ugyan ez a tapasztalat...
Még mindig ezért írtam jó alku alap a kelepelő kerék indításkor... elhoznám de alkudnék kőkeményen. -
gban
veterán
Okoskerék tapasztalat, hátha segít bárkinek.
A16XER, 160k km.
Sose traktorozott még, kivéve nyáron, 1 hét állás után, a 40 fokban, 0,5 - 1 másodpercig.
Gondolom a nagy melegben minden olaj (5w30) leszivárgott, az is ami akár csak 30 fokban a helyén marad (30 fokban nem traktorozott, ugyanúgy 1 hét állás után).
Továbbá az olajcsere periódus már le is járt picit (egy év letelt, viszont a futás az bőven 10k alatt volt még), de a minimum fölött volt még a szint. -
Markizmark
addikt
válasz
Hachiko95
üzenetére
Abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy 2db Z-s XER motoros autó is van a garázsban.
Az egyikbe sima INA kerekek kerültek (kb 30-35k/db, 220k km-es autó), a másikba GM INA kerekek (80k/db, 160k km-es autó).
A sima az minimálisan ketyeg az első indítás óta, talán csak akkor nem hallani amikor már rendesen meleg a motor, viszont se hideg se meleg indításkor nem traktorozik. A másik amiben GM INA kerekek kerültek az semmikor semmilyen hangot nem ad ki. Mindkét autó teljesen hibakódmentes, tárolt hiba sincs. Egyelőre én egyikből sem vettem vagy vetettem ki a visszacsapó szelepet, viszont mindkét alkalommal le lett szedve a karter és el lett takarítva minden ami az olaj szívóággal kapcsolatos, bár nem voltak kifejezetten olajsárosak. Kíváncsian várom a következő párezer km-t.
Egyébként az egyik, amibe GM INA került azzal csak én 10k km-t mentem el traktorozós indításokkal, amióta megvettem csörgött indításkor 1 másodpercig, melegen is. Amikor kifingott akkor már bedobta szívóoldalra a hibát, így már nem közlekedtem vele, de melegen határozott volt a hangja, hidegen kussolt. Erőtlenedés nem volt.
Amelyikbe sima INA került az indításkor nem csörgött, de melegen már hallani lehetett a zakatolást terheletlen pörgetéskor, gázadásra egy ideig csendben volt, hibakód viszont nem volt abszolút.
Nem olcsó játék ez, de inkább ma is ezeket venném, mint XEP-t. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Micsurin
üzenetére
"ellenben mikor beállt neki nem igen gondolkozott Ő se ~500-ért 3db csillapító felújításán"
Nekem ez nem azt mondja, hogy felújította, hanem hogy nem is gondolkozott rajta, de mindegy is.
Ha elromlik a simára kell cserélni, ennyi.Szerintem erre gondolsz a másik topikból: [link]
A visszacsapót cseréltem, a dugattyú spriccelő fúvúkákat nem, de ott alapjáratról van szó.
A lényeg az, hogy amíg nincs teljesítményvesztés vagy hibakód nem kell cserélni. Hiába van 1-2 másodpercig hangja indításnál, mert kidobott pénz lesz. Nekem több éve van hangja indításnál nem befolyásolja a használatot. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Hachiko95
üzenetére
Vatta új volt, ~700-at borított bele a futóműbe.

De, ha ismét megszólal az okoskerék a csere után az szinte mindig olajnyomás probléma. Mondom keress rá Integrale posztjaira az autósban.

Visszacsapó magában nem oldja meg, ott jellemzően valamiért nincs meg indításkor a nyomás...edit.: Itt Integrale a becsörenésről és nem a hidegen traktorozásról / dízelezésről írt.

Mondom a frisseket keresd vissza, pár hete vagy hónapja eléggé részletezve veséztük a XER-eket.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Egy ideig jó volt és utána ugyanúgy kopogott, rossz dizájn. Nem véletlen változtattak az "A" motorkódnál. Visszacsapó szelep cserélve lett, semmi különbség. Azt hiszem az okoskerék reteszelés kikopik ami összezárja és amíg nem épül fel teljesen az olajnyomás addig kopog. Ez nem olajnyomás probléma.
Szerk.:Itt van róla szó: [link]
Úgy tűnik már gyárilag lehet rossz, pontatlan gyártás miatt. Ezért kidobott pénz lehet hibakód és teljesítményvesztés előtt cserélni. Legalábbis én úgy gondolomEzt mondom, ha a simára cserélni lehet az IDS+-t ha elromlana, akkor mi a hátránya?
Lehet neki nem is működött már jól és azért nem éreztétek. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Hachiko95
üzenetére
ugyanúgy kopogott.
Vagyis nincs meg a megfelelő nyomás az okoskerekeknél, ez ennyit jelent.
Ott nem az okoskerekek cseréjével kellett volna foglalkozni elsősorban hanem rámérni az olajnyomásra és megtalálni az okot amiért elégtelen.INA-ból meg nem mindegy hol készült, lásd Integrale posztja az autós csoportban. (~130k az okos kerék cuccai csak ha éppenséggel ott vagy ildomos már a vezérlést is ledobni.)
---
IDS+-t meg nem ajánlanék, gyakorlatilag csak a Sach-tól létezik talán aranyárban alá új csillapító a régieit meg ~100-150 / darab áron lehet újítani és max 2-3 évet nyer velük. H Astra Magyarországban érdemes olvasgatni, 90%-ban sima csillapítóra csere lesz a végük. Alapvetően egy buta rendszer, Kakucson akármennyire zargattuk haver 1.6XER-jét semmit nem lehetett az IDS-ből észrevenni, ellenben mikor beállt neki nem igen gondolkozott Ő se ~500-ért 3db csillapító felújításán... Jó ha van de jobb ha nincs... inkább a sima Sport futómű ami alacsonyabb és feszesebb.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Ha az okoskerék csak indításnál kopog 1-2 másodpercig akár melegen az szerintem nem nagy gond. Nyilván a legjobb ha akkor sincs hangja. Viszont ha folyamatosan koporászik hidegen vagy melegen alapjáraton akkor lassan cserés lesz. Onnan nincs messze a hibakód és a teljesítményvesztés.
Szívó oldali szokott kikopni főleg, ha a szíj le van véve meg lehet nézni mennyire lötyögnek.Futóműnél érdemes nyomkodni a sport módot, ha van próbakör. Érezni hogy durvábban fog átmenni az úthibákon. Nem drasztikus a különbség, ha elromlik elvileg a keményebb mód lesz alapértelmezetten.
Hibakódokat ki lehet íratni a kis kijelzőn az órák között, azt hiszem fék-gáz pedál egyszerre és úgy kell gyújtást adni. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Nekem az GTC-ben is sport van IDS+ adaptív lengéscsillapítókkal. Normál állásban puhább mint a normál futómű és adaptívan állítja folyamatosan, Sport módban pedig keményebb.
Nem rossz, csak ha baj van vele akkor drága lehet mert a lengéscsillapítók darabja 100K felett van. Nekem még nem volt baj vele az évek alatt és szépen működik, de szerintem ki lehet váltani normál lengéscsillapítókkal is.
Kérdés IDS+-ról van-e szó?Szerk.: Látom az, ha nem dob hibát valójában az a fullos futómű.
Sehol nem ér le, a normál UFO CIVIC-et könnyebb meghúzni sok helyen. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Mindig felfigyelek amikor hallok egy ilyen Opelt indítani, soknak van hangja. Enyém is ilyen, pár éve lett csak a szívókerék cserélve, pár hónap múlva ugyanúgy kopogott. Kipufogó oldali és szolenoidok nem lettek cserélve.
Én azt mondom hogy amíg nincs hibakód (csere előtt sem volt) és nincs teljesítmény vesztés addig nem kell vele foglalkozni. Szerelő is mondta, aki Opelekkel foglalkozik hogy csere után (gyári 2 kerék - 2 szolenoid) újra elkezdett szólni, azt hiszem több rendőr autó is volt, azok is mind kopogtak csere után.Elég sok márkának kopog a változó szelepvezérlés indításkor, ezek ilyenek.
Most ránéztem 45-46K az okoskerék darabja, 12K a szolenoid (INA). -
Ribi
nagyúr
Nyilvan nem tudtatad

Ez a másik amit néztem a neten, de megintcsak guglin nézve semmi jele, hogy ott lenne egy kipufogós.
Van mellette egy szerelő, de a kerítésre más név van kiírva, meg hogy futóműves, de a kipufogó meg sincs említve. És a telefonszám is tök más.
1x pont jártam Auchan fele és arra kanyarodtam és a gugli mapsos képek valósak. -
dethroner
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Meg ilyen csodás kódokat ír még a gyártási lapja:
XJ2=LOWERED SPORTS CHASSIS
ZQ8=SUSPENSION SPORTS (INCLUDING: ESP, IDS, SPORT MODE SWITCH, SPORTS CHASSIS)
FE4=SPECIAL RIDE AND HANDLING SYSTEM (IDS+)Gyári gumi méret 225/45 R 17-91V, de azt ha jól láttam visszavette a ballonosabb 205/55 R16-ra.
Keményebb rugózás, rövidebb rugóút, alacsonyabb hasmagasság. Hát ezt is elengedem, nem nekem való. Francba már hogy ami jó azt rögtön elkapkodják, ami meg ottmarad, az nem az én kényelmes seggem alá való
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Na akkor ez lehet nem nekem való móka
Akkor egy másik paripa következik. Ebben gyári sportfutómű van vagyis: XJ2 Futómű, sport, süllyesztett. Így fordítja németről a google
Ez mennyire vészes ezeken a szép magyar utakon? Pattog mint a fene, meg odaveri az alját mint a hülyegyerek ültetett Golf? Vagy csak ha sport gombot megnyomom, akkor lesz ilyen, amúgy hétköznapi normál kombi? -
dethroner
veterán
Hello!
Keresgélek az 1.8-as H Astra-k között. Egyiknél azt mondja a telefonba az eladó, hogy az okoskerék az hidegen hallható hangot ad, de hibakódot nem ír és melegen már csendben van. Ez nekem mint laikus új tulajnak mit jelentene? Mekkora a gond, mivel jár, azonnal csináltatni kell vagy halasztható, illetve mennyi a költsége, mennyire nagy meló?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bilux
üzenetére
Az az 1.9 esetében állt meg, hogy a himba gyengített volt. Az 1.9 pedig a blokk elődje, kérdés itt mizu.
109747: Tudok neked mutatni igen megráncigált 2.0-át ami fém közdarabbal fut és bőven 100+ ezret futott különösebb kopás nélkül. Elég morcos csipsszel a fedélzeten.
Semmi gond azzal a közdarabbal. -
Bilux
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ne ajánlgasd, mert szűkíted azzal a közdarabbal az olaj szállítási mennyiségét.
Nézd meg mekkora annak az ajakos tömítésnek a belső átmérője és mekkora a kisipari megoldásnak… -
Bilux
veterán
Dízelnél ha szerencséje van csak a himba törött.
Ne akarjunk már egyből bontani az autót.
Keress egy megfelelő szerelőt az se baj ha többet akik majd megmondják a tutit. -
ncc1701
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Alu cucc nagy királyság, örök darab, bekaphattya a gyári cucc.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
troll81
üzenetére
Catcar.info
2.0 Multijet hajlamos olaj hiányában megszorulni, valószínű olcsón kapni bontott hengerfejet emiatt, a főtengely a nagyobb érték, komplett motorok drágán mennek. Olajpumpa szívókosár gumi tömítést mindenképp cserélni kell - tudok adni helyette alumínium kiváltót (helyi gyártás), beszéljünk privátban ha megcsinálod
Meg van szívósor swirl flap, érdemes kiiktatni.
[link] úgy látom (12-13 perc között kb), hogy elég lehet csak himbákat cserélni, talán veztengely nélkül kéne mérni kompressziót, lehet le sem kell venni a fejet -
Micsurin
nagyúr
....szerintem meg bontott blokkot bele aztán had szóljon ha más baja nem volt. Injektorokat beméretném de ha eddig nem adták jelüket akkor bontott moc + vezérlés és uccu. Ismeretlen előéletű új kocsira is el fogsz tapsolni 5-600-at mire megbízol benne annyira mint valamiben amit hajtasz évek óta.
-
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Kézzel át kell forgatni a mocit, ha akad, akkor gáz van. Illetve megoldani utána, h ne kapjon naftát, és úgy indítózni. Bár én inkább kivenném az injektorokat, vagy az izzítógyertyákat, és endoszkóppal megnézném, h wtf van. Mindenesetre ugrott vezérlésnél mai autónál nem sok esély van arra, h épen marad a bele. Ez már nem a c14nz Astra F.
-
ncc1701
veterán
válasz
troll81
üzenetére
Nem véletlen mondtam, h GTK a történet, nem rosszindulat, de esélyes a bontó, és kereshetsz más autót. Bár nem tudom, mennyit ér egy 2015-ös insignia, enyémbe fél mila alatt nincs bontott mocc. És akkor már ez rántja magával a kötelezőket, h vezérlés csere, injektorok, ha már ki van szedve, stb.
Nagyon részvétem.
Enyémen idén volt cserélve, skf ment bele, Novóth Tibi műhelyében volt, 265eft. -
Ribi
nagyúr
Mint mondtam, csak volt.
Ezért keresek másikat. Vagy aki javít/cserél kipufogót. -
bul07
nagyúr
-
dethroner
veterán
Köszönöm az infókat. Akkor még annyit kérdeznék, hogy ha az W0L0AHL3592016257 alvázszámot leccsekolom az említett [lengyel] oldalon, akkor az ott feltüntetett extrák 100% pontosak? Mert a hirdetésekben többször belefutok olyanba, hogy hahu-n fel van sorolva több extra, ami a gyártási lapon nem szerepel.
-
Hachiko95
aktív tag
-
gban
veterán
válasz
Hachiko95
üzenetére
Nagyobb kerékkel kevesebbnek kellene lenni szerintem
A16XER, J Astra: fele pálya fele város általában 7,5 körül volt.
Nagyrészt pálya is.
Ausztria, Olaszország 6,2 - 6,8 - mert sok a 100-as tábla mint kiderült.
Sok év után aktiváltam az átlag és pillanatnyi fogyasztás kijelzést, gyakorlatilag ugyanúgy vezetek csak a pályán nem 130 - 135 csak 120 - 125, és így az átlag 6,6 - 6,8.
Segít ha látod hogy mikor mennyit eszik, anélkül is hogy elhatároznád hogy nem nyomod annyira vagy érdekelne egyáltalán az átlag, úgy értve hogy az az elsődleges nem a kényelem, a jó haladás. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Ugyanaz lesz.
#109723Markizmark
H GTC ugye a Z18XER-rel nagy útnál (Németország) 7.4l-es átlagra jött ki, azt hiszem a téli 195/65 R15 volt rajta akkor. Szóval nagyobb kerékkel 7.5-8 lehet.
100% városban meg 9-10 liter.A Civic autópályán 6 sebességgel nagyjából 7l.
Országúton (max 90km/h) városokon, falvakon keresztül 6.2l a 225/45 R17 nyárival. -
Markizmark
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Szerintem decikkel max, nem erőlködik.
Nálam háznál Z18XER zafira és Z16XER csapott Astra H is van. Asszony rövidtávozik az astrával, kb 10-12 literrel, én csak hosszútávozok a zafival, az országúton klímával 8 liter, mondjuk én nem spórolok, ha előzni vagy haladni kell, ki szoktam használni, hogy szedi a lábát rendesen. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Jobban fog menni, több nyomaték lejjebb és a literteljesítménye is nagyobb szóval könnyedebben fog pörögni leszabályzásig.
Amikor ugyanazok az alapok/felépítés a nagyobb motor általában jobb szokott lenni, tartósabb, mert ugyanakkora teljesítmény leadásnál kevésbé van terhelve. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
hdanesz
üzenetére
Azaz Euro 5-ös változata a Z18XER-nek, elvileg a szívó oldali okoskerék már javított verzió, ami a Z-s motorkódoknál problémás szokott lenni. Nem tudom programozásban mennyi különbség van, hogy az Euro 5 miatt mennyire van "butítva".
Nekem a Z18XER van egy H GTC-ben, azt a súlyt jól mozgatja, gázreakció elég jó Sport módban, jól húz alul és szépen megy leszabályzásig. Olajfogyasztás nem látható, 1.8-asok jobbak szoktak lenni ebből a szempontból.Nem forog keveset, de szerintem nem hangos, egy 8. gen "Ufo" Civichez tudom hasonlítani ami már 6 sebességes és ugyanígy 1.8 140 ló (R18A2), abban a 6. fokozat miatt kevesebbet forog a motor és kevesebbet is eszik, de hangra olyan mintha többet forogna és hangszínre is kellemetlenebb. A Civic gyengébbnek érződik és a gázreació sem olyan jó főleg az Astra sport módjához képest.
Szerk.: Itt vannak [link] , hogy a különböző típusokhoz milyen motor + váltó kombó létezik. (Kicsit nehezen töltődik be az oldal.)
B Zafira ugyanaz a rövid kiosztás mint a H Astra. Érdekes hogy az 1.6-os a hosszabb kiosztással volt. -
mephi666
nagyúr
válasz
hdanesz
üzenetére
Z16XE1 105ló... 2x megjártuk vele olaszföldet, pályán 130nál forog 3500 körül, 150 környékén meg majd 4ezret és abszolút nem hangos... pedig én is tartottam az első út előtt ettől... fogyasztás meg nyáron, klímával 6.5liter
az sem vészes... annyi, hogy szlovén-horvát részre átugorva a hegyek közt itt-ott visszakívánta a 3ast is... -
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Szerintem ugyanannyit, de az sem lehetetlen, hogy kicsit kevesebbet egyen a nagyobb motor. H Astrában elvileg mindkét motor csak a közeli fokozatkiosztású (rövid) F17 CR váltóval volt, szóval ugyanannyit fognak forogni.
Signumban és Vectrában volt hosszabb fokozatokkal is. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Z18XER mennyivel fogyaszt többet mint a Z16XER, H kombi autónál, ugyanolyan vezetési stílus esetén? Amire kéne évente kb 5-6 autópályázás, többi esetben 80% országút és falvakon 50-nel átgurulás, és kb 20% megyeszékhely (Pécs). -
peet137
tag
válasz
torino1897
üzenetére
És utána is csak a 171-et dobta? Ez érdekes, nekem eleve úgy jött a hiba, hogy P171 és P1112 (ez a twinport solenoid). Elvileg neked is kellene lennie ilyennek, vagy a Z14XEP ezt nem figyeli?
-
Ribi
nagyúr
Sziasztok, tudtok valakit Budaörs környékén aki kipufogót szerel, a felx cső szétment és szelel. Vagy hegeszteni, vagy cserélni azt a rész.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2011-es Meriva B. Indítás után Code feliratot ír ki az óracsoport középső kijelzőjén. Ez valami hibát jelezne? 1.4 szívó benzin, 100 LE.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Még rákérdezek a szerelőmtől, h preferál-e valamit.
Nézd meg esetleg, mennyi a gyári. Off Golfba azt hiszem Wahler vagy Gates került, majd' 10 éve.
Hihetetlen, azt gondoltam ennél azért olcsóbb ez a masina. Na, de hát valamire el kell cseszni a pénzt.
Tényleg nem látok ESP-t, de a hirdetésben meg szerepel

inkább ezt érdemes ráfordítani, ha már mattult a búra

Enyémen idén volt cserélve, skf ment bele, Novóth Tibi műhelyében volt, 265eft.