Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
Én ráragasztottam a matricát a lámpatest tetejére, h olvasható legyen. De nálam ekkora autónál abszolút nem feltünő, ez a verda 2011-ben volt 9,5M Ft, érthetetlen, h ennyiért halogénnel vette valaki. A ráncfelvarrottja például már ledes nappali menetfénnyel jött. Na, most az enyém is ugyanúgy néz ki. Hacsak nincs valakinek tűpontos típusismerete (adott évjárat, felszereltség függő is), akkor meg nem mondja, h ez nem gyárilag ilyen. Műszakira meg max visszateszem a gyertyákat.
-
v.attis
őstag
Sziasztok.
Több hétre elutazom a Z14XE motoros G Astrám nélkül, ő a garázsban fog pihenni. Senki nem marad itthon, akinek van jogsija, ezért levenném az akku sarukat, nehogy valami baj legyen (gyanítom a garázsba sem fog belépni senki heteken át).Ilyenkor valóban elfelejt mindent a vezérlő? Amikor újra használatba veszem hagynom kell ketyegni huzamosabb ideig, hogy újra tanulja az elektronika?
-
*H*
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
23 EU-s országban (Mo-n persze nincs
) + Izland és Norvégia vannak már homologizációk egyes típusokra, de a szabályozások országonként eltérőek lehetnek. Viszont nem általános az engedélyezés egy adott LED izzóra, hanem csak egy adott típusú járműhöz, egy (vagy több) meghatározott LED van engedélyezve. Pl. az Insignia-hoz 2008-2017-ig a tompított fényszóróba engedélyezett a H7-LED Gen2. Más típus (pl. H7-LED) nem és más fényforrás már nem cserélhető.
Beszerelés után is változó a homologizáció igazolása. Pl. Németországban az ellenőrző kód beolvasása után kapott linkről le kell tölteni a típusengedélyt és a járműben kell mindig lennie, Szlovákiában a forgalmazók a típusjóváhagyás jelével ellátott matricát adnak, amit az izzó kábelére kell ragasztani. -
ncc1701
veterán
válasz
deny330
üzenetére
Biztosan szólhatnak, de ezen az autón nem feltünő, mert nekem is meglepő, h egy ilyen kategóriás autón nem xenon van gyárilag. Senki nem szólt érte még, és 5 EU államban már road legál, dolgoznak a többin.
Fóliát fóliással tetettem fel.
Lámpa magasságot sztem bármelyik szerelő beállítja. De ha nem találsz ilyet, akkor kell egy mondjuk 5m sík terep, meg egy kb 1m magas fal, amire rávilágíthatsz. A többi matek, 1%-ot kell ejtsen a fénye. -
ncc1701
veterán
válasz
deny330
üzenetére
Insignia A. Tavasszal vettem új hella lámpatesteket, H7 halogén gyertyákat kicseréltem "road legal" H7 Osram ledekre, lámpatestre tetettem minőségi átlátszó fóliát UV+kavics védelemre, ez a történet volt 330eFt. Magasság állítás műszerrel megvolt.
Most jöttünk haza tengerpartról, este fél8-kor indultunk. Mint az álom, úgy világít. Fehéren, erősen.
Ratyi utángyártott lámpatestbe ne tégy ledet, pláne ne gagyit, mert vakítani fogsz vele másokat. Az ilyet bottal verném elfele. -
-
deny330
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Rendeltem izzót, meg néztem videót is YT-n hogy mi mit tud. Osramról hallottam rosszakat hogy szeret idő előtt meghalni (bár gondolom a többlet fényerőnek ez az ára) Philips-ről meggyőzött a YT videó viszont és ahogy olvastam talán picit tartósabb mint az Osram. Philips Xtreme Vision-t vettem H7+HB3-at, kíváncsi leszek. Bár ezeknek 55w (H7) illetve 60w (HB3) a fogyasztása, nem tehetnek kárt a foncsorban az emelt fényerő miatt? Gondolom ez azért jár megnövekedett hővel is.
Köszönöm neked is!
-
-
deny330
senior tag
-
csoszogi
tag
gban: elől lóg, vezető és anyósülés fölött, F Astra hátul lógott. F az bordó metál(?) volt, a J meg sötétszürke metál (?), olyan mint Findzs autója. Végig csillaggarázsban álltak, ugyanott
.Tikakukac: igazad van, tényleg szivacs. Én is találkoztam már való életben igen instabil, és nagyon stabil szivaccsal is. Itt az UV nem játszik ugye, hanem főleg a hő gondolom, más nem nagyon lehet.
Csak fura, hogy nem történt fejlődés/fejlesztés ezen a téren....és ugye erről nem mondható el, hogy ami jó azon minek változtatni... -
csoszogi
tag
Egy kis csalódást érzek.... annó 1996-os F Astra tetőkárpit elkezdett lógni, szépen megoldottam. Nem ragasztással, de megoldottam. 2010-es J Astra, most látom, hogy ugyancsak elengedett a kárpit, elkezdett lógni...nem sokat változtattak ezek szerint a rendszeren
...gondolom csak kevesen panaszkodtak...vagy rohadt sok, ilyen sz*r ragasztójuk volt
... Gertrúd legyen szíves rendelni 10.000l (azaz 10liter) ragasztót...igen főnök, szóval 10000l ragasztó...vagyis 10ezer liter....
hoppá.. -
deny330
senior tag
Sziasztok!
Opel Astra G lámpa kérdés:
Ki mennyire van megelégedve a sima halogén típusú lámpájának a tompított fényével? Úgy értem fényerőre, vetítőképességre. Én őszintén szólva éjszaka 70-80km/h tempónál többet nem merek menni a kocsival, mert egyszerűen úgy érzem nem látok eleget a gyorsabb tempóhoz - a refi még nincs bekötve, HB3-hoz forrasztanom kell kábelt, mert előtte utólagos xenon volt benne.
A lámpa vetítése nekem amúgy is úgy tűnik, hogy nagyon a lökhárító elé megy, nem pedig a távolba. Ez normális? Amúgy bontott fekete hátteres njoy lámpáim vannak, amennyire tudtam és engedték a csavarok megdöntöttem őket hátrafele, hogy magasabbra vetítsenek, de így sem az igazi. A kocsin van egy pici ültetés az előző tulaj által, ez befolyásolhat esetleg?
Alternatíva: ajánlottak projektoros lámpát hogy cseréljem ki a mostanival. Az mennyire rendőr és nkh biztos megoldás? A xenont is azért vettem ki, mert műszakin szóltak érte. -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én is ebben bízom, bár nem UHP-t akarok, hanem egy egyedi BT lejátszót a rádió AUX-ra, de ha lenne madzag, az sok felesleges bontástól megkímélne
Azt még nem döntöttem el, hová szerkesztem, de a kesztyűtartó tűnik a legjobbnak erre, ahhoz nem kell faragni a beltérben semmit. Viszek neki 12V-t valahonnan, amit a szivargyújtó világítása kapcsolna egy relével.
Nekem is vannak mindenféle csatik a motortérben, amik nem mennek sehová
-
mephi666
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
F-nél alapból olyan óra volt a kocsiban, amin nem volt fordulatszámmérő... kicseréltük, bekötöttük az új órát, azonnal volt jel és működött
...pedig pakliban volt, hogy kábelt is kell neki húzni anyósülés mellől, ha nincs gyárilag benne... és ez egy 92-es facelift előtti példány volt... egyszerűbb gyárilag mindent kihúzni-behúzni mindegyik modellbe, maximum nem kerül a végén felszereltség függvényében 1-2 dolog bekötésre -
peet137
tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy a H Astrában, ha nincs UHP, akkor a mikrofon be van-e kábelezve? Maga a mikrofon nincs benne, azt megnéztem, de a kárpitot nem akarom megbontani csak ezért. A rádió cserénél az AUX is be volt kábelezve, csak a végén a csati nem volt rajta, ebből gondolom, hogy esetleg itt is lehet kábel.
-
-
user2
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Szép az Astra.
(Én januárban adtam el, 2012, A16XER, 99eKM. Néha hiányzik...
) -
Markizmark
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Kiegészítésképpen, akkor még vebbful néven voltam.
Az Astra Cosmo, a Zafira pedig Enjoy. -
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Én is frissíttetném a fotókat.
Zafira Z18XER, 2007, 160e km,
Astra Z16XER, 2009, 225e km.

-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
B Zafira meg a legpraktikusabb
pénteken 6 csomag laminált padló, 1 csomag 2méter feletti lambéria, festékek, 2.5méteres díszlécek, apróságok... sima ügy 3 utas mellett is... annyi, hogy a könyöklőt le kellett hajtani és ilyenkor nekem kicsit kényelmetlenebb a váltás, de nem volt vészes... -
Én is lőttem egy művészit a gépről - mivel muszáj volt lemosni, elkapott a sivatagi eső
Kicsit ütött-kopott szegény, de a külsején kívül rendben van
2001 X16XE - 205000 Km (5000 van a motorban)
Van rajta egy halom módosítás, de azt nem írnám ide
-
Micsurin
nagyúr
Na meg is van a gyökér ok... ez nem porlasztó. Valószínűleg elrepedt szűrőház lesz. Ha a kocsi áll akkor szépen visszafolyik a házból a nafta... na mármost ugye nincs rajta AC pumap....
-
akey
tag
Sziasztok,
Van egy 5 ajtós H Astrám, aminek a hátsó ajtón lévő kis fix ablakocskánál beszivárog a víz, mind2 oldalon, mert nem szimpla gumitömítés van, hanem valami plüss bevonat. Csak minimálisan, de sajnos penészedni is tud. Ahogy nézem az utcán álló példányokat, mindegyiknél látható a penészedéses probléma. Valaki talált már rá megoldást? -
Richard!
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem volt, 1.4 benya/101 nyiha és 4x100-as gyári OPC Line alufelni. Nyilván a világ hülyesége lenne az átépítési engedélyes több hónapos és 100+ ezer forintos procedúrát végigcsinálni...
Csak gondoltam hátha már valaki elmélkedett ezen, netán megcsinálta magának.
A szememnek szimplán jobban esik a 4 tárcsa, mint a gagyi dobfék
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
Igen sejtettem ezért is írtam a Kicx-et, elfogadható áron elfogadható minőség ha nem hifista füllel keresel valamit hanem szimpla átlagos userként, picitt bass heavybb a hangzás de szép általában. tboy tud róluk beszámolni neki kifejezetten sokáig futottak 7gen civic sedanban.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
A 3.2-det látva a mai napig elfog a nosztalgia, és könny szökik a szemembe a sajátomért.
Meglestem Streetview-n, és láss csodát, még mindig annál a bácsinál van, aki annó tölem megvette, még a Stilák is alatta vannak.
Van bent hirdetésértesítö, ha esetleg eladná, és lesz olyan állapotban az autó, lehet harcba megyek érte. Vagy a tiédért...
-
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Akkor neked most a hátsó hangszórók meg is szűntek? Annak a HELYÉRE kötötted a mélynyomót? Én meghagynám azt is, párhuzamosan a subbal.
Az 50k környékét néztem én is sub vonalon, többet nekem nem ér.
Még agyalok azon, hogy lehet "gyorscsatis" az egész rendszer hátul, elvégre mégiscsak kombi, hébe hóba mennek bele nagyobb cuccok is
-
HoaryFox
őstag
Petyyy* és Mephi666 frissítve
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
16,5-es kiemelő kerettel belemegy.
Sima MDF keret, bárhol kapsz kb.A csipogók maradtak azokkal nem akartam most foglalkozni. Alkalmasint lehet cserélem az egészet nagyobb szettre csipogóstul. De előbb el akarom dönteni mennyire hosszú távra tervezek a H-val. (Marad 6-7 évet amíg van alkatrész vagy 3-4 év és jön egy K 1.4T)
Egyszer, hogy tudjon vágni frekit na meg, hogy legyen magasjel bemenete. Másképp kell vegyél még külön jelátalakítót is. Kérdésre, igen mindkettőt elvittem hátra eleve külön külön oldalanként van az erősítőbe bevíve.
(Csatlakozót levágtam, rátoldottam és azt vittem hátra végig.) Kétutast ne vegyél, hamar lesz mély hiányod. Valami közepesen jó minőségű komponens szett + akár egy kis aktív láda. (Blau nem rossz nekem volt, ebbe a méretbe szerethető ha nem a légnyomás verseny a cél. Valamint a kis Blau pl direktbe köthető a hangszórók magasjelével. De keress rá van ~40-50 közt elég sok opció JBL és Alpine is amik nem rosszak.
) -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Ez a lényeg, nekem az is elég, ha a gyári minőségnél kicsit jobbat tud, nem is tervezek ajtót bélelni sem... Asszony Nissanjában van egy két utas Car Audio 6,5 set az ajtóban, egy 12" aktív sub a csomiban, meg egy JVC x342bt fej. Mondjuk ott nagyon sok lehetőség van a fejegységen, külön vágási frekik (a sub is tudja amúgy), frekinkénti EQ, stb. Elég jól szól a cucc, pedig az egy ca 15k-s hangszóró szett csak.
Nincsenek nagy igényeim, na
Kezd elfáradni a gyári hangszóró az ajtóban, sokat recseg már szegény. -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Ha jól sejtem, ezek szerint 6,5" a hangszóró, eggyel kevesebb infot kell begyűjteni a netről, köszi!
A csipogót hagytad a gyárit?
A mélynyomónál, ahogy néztem, csak arra kell figyelni, hogy tudjon az erősítő vágni tudjon frekit. Ez igazából alap manapság, sztem
Mindkép hagszóró jelét elvitted hátra? Ha igen, akkor csatlakozótól (rádió hátuljától) vagy az ajtókból egyenként? -
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
...na, trafó lesz... pont bent volt egy ugyanilyen zafira, átpróbálták abból a trafót, azonnal szépen járt...
kap egy hella-t...örülök, hogy most jött ez, nem pedig 2 hét múlva szlovénia/olaszország környékén... valahogy volt hetekkel ezelőtt egy ilyen megérzésem, hogy valami még lesz...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
...hát nem tudom én azt a szettet hallottam Somlyai által. Szerintem az kalap kabát és egy random Kicx nem sokkal többért csérbe oda és vissza törli vele fel a padlót érzékenységben és térézetben.

-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
Audison AP 6.5 van elől kibélelve az ajtókat bitu lappal, hátul meg egy 1200-as Kicker amp amit használtan vettem + egy régi Kenwood 1200-as sub amit szintén használtam. Hátsó hangszórókról kapják a magas jelet.
Nem panaszkodok.
Kicx egyébként egész jó aranyközép ha nem akarsz sokat kiadni és nem akarsz hangversenyt nyerni.
-
peet137
tag
Van valakinek tapasztalata, milyen hangszórókat érdemes Astra H ajtókba venni? Nem az a cél, hogy zenészpalántákat is kielégítő zene legyen, hanem normális mélyek és magasak, vállalható összegért.

Egyelőre nincs tervben mélynyomó, de nem zárkózom el attól sem a jövőben, bár ahogy nézegettem, a megoldása kicsit zűrösebb, mert a CD30MP3-nak nincs sub kimenete, ezért a hátsó hangszórók jeleit kell megcsapolni. -
-
mephi666
nagyúr
na, nekem is megjött a p0300
délután 35 fokban elindulás után kb 400 méterrel 0ról indulva alig akart megindulni/menni, enyhén rángatott is és jött a lámpa... klímát rákapcsolva meg mintha a lovak fele is elköltözött volnarandom több hengeres gyújtáskimaradás oka általában trafó? (megkockáztatom, hogy még a gyári van benne) ...ahogy nézem Z16XE1nél 40-50ezer között mozognak, csere meg tippre 3 perc?
-
peet137
tag
lehetséges, hogy a H Astra a hűtővízszint érzékelésnél a túl sok vizet is észreveszi, vagy csak meg van zakkanva?
"kalt max" szinten van a víz, de random időnkét jelez, hogy nézzem meg a szintet. Lehet, hogy a meleg miatt kicsivel a max fölé megy és ezért hisztizik, vagy csak döglődik a szenzor?más: egy ideje már kiégett a jobb helyzetjelző, tegnap rászántam magam és kicseréltem, amihez ki kellett venni a szűrőházat. Ezt ügyesen kitalálták Opelék
Természetesen a ház első lefogatója, ahol egy fül pattan be egy szilentszerű képződménybe, már előre el volt törve, gondolom, az előző tulaj is cserélt izzót 
-
Findzs
addikt
válasz
peet137
üzenetére
14 évig volt h astrám én így csináltam és ki is bírt mindig egy szezont büdös-mentesen.
Sajnos a mostani J astrában ezt már így nem lehet megoldani.
-Veszel olyan klímatisztítót amihez adnak csövet és lehetőleg hab.
-Kiveszed a kesztyűtartót, pollenszűrőt.
-A gyűrűs és a mutatóujjad közé fogva a cső végét benyúlsz a pollenszűrő helyéhez és miközben nyomod arra törekszel, hogy az egész hőcserélő felületét be tudd fújni a habbal.
A művelet előtt érdemes benyúlni kitapogatni, hogy mi is a helyzet.
-Vársz amennyit a gyártó a flakonra írt és belső levegő keringtetésen nyomatod a levegőt 5-6 ventivel. De ez le is lesz írva a flakonra.Beltéri klímánkat is így takarítom frissítem.
A klímabomba aminél a pollenszűrő a helyén marad csak pénzkidobás.
Többet is próbáltam már és a büdös levegő mindig visszajött pár hét múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) + Izland és Norvégia vannak már homologizációk egyes típusokra, de a szabályozások országonként eltérőek lehetnek. Viszont nem általános az engedélyezés egy adott LED izzóra, hanem csak egy adott típusú járműhöz, egy (vagy több) meghatározott LED van engedélyezve. Pl. az Insignia-hoz 2008-2017-ig a tompított fényszóróba engedélyezett a H7-LED Gen2. Más típus (pl. H7-LED) nem és más fényforrás már nem cserélhető.
de valójában persze jogosan kötöttek volna bele

...gondolom csak kevesen panaszkodtak...vagy rohadt sok, ilyen sz*r ragasztójuk volt

)