Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
DVD90-hez talán van valami 17-19-es de ennyi, nem nagy eresztés.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha nekem meglesz az autó, rövid időn belül kidobom belőle a CD Navi 70 fantázianévre hallgató fejegységet, ha gondolod, bótolhatlunk majd
-
peet137
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi az infot! Remélem, ezt nekem nem kell kipróbálni

-
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Az jó akku, azt fogok tenni a bölijárat EHS-es Z16XER-be hamarosan, kevesellem a 60-ast, szintén gyárilag nagy tálcás, gondolom nem véletlenül.
Ja, a bekopogás az izgalmasabb, annak érdemes utánamenni, mert tényleg el tudja kenni a dugót a rossz befecskendezés. A korábban említett 2.2-es Puma motoros Fordoknál "mindennapos" volt, asszem pont úgy volt a fő befecskendezés, hogy szúróláng alakult ki, egy 2014-es frissítés megoldotta, arra elvittük mi is a gépet anno, utána egész másképp is jár a motor, mélyebbről is kezdett húzni.
-
ncc1701
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Insigniám gyárilag 7xAh akkuval jött, én sosem raktam bele, csak 100-asat. Ez fér el benne max.
Hidegen induláskor nálam is van az alapjáraton kis ingás, 3-4 másodpercenként egy kicsit feljebb ugrik (éppenhogy lárni a fordulatszám mérőn, meg hallani is), majd visszaáll. Fél perc-1 perc után már tök sima. Ezért nem fogom szétborítani. Kaptam már tippet nyomás szabályzóra is.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Exide Prémium, azt hiszem 76 vagy 78AH de meg nem mondom fejből. Eggyel kisebb csak mint a max ami elférne a tálcán... úgy voltam vele kora tavasszal, hogy dízelnél végképp nem árt, mehet ami befér és van rögtön polcon.

Hmm legyen így
a bekopogás és az ingadozás viszont még mindig zavar, vagy a nyomás nem állandó vagy a befecskendezett mennyiség nem jó. (Rail nyomás jó, az elvártat szigorúan követi az aktuális.)edit.: az az OCM egyébként igen csak pesszimista a feszt illetően, mértük már multival és közel sem esett be ennyire indítózásra. Lesz ebből egy LWPM előbb utóbb.
ncc1701
Akkor csak a bekopogást lenne jó megfejteni meg az ingadozást és nem lenne panaszom végre. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
A videón látható hidegindítás szerintem simán rendben van, mégiscsak dízel és nem új autó. Talán ha egyel fordulhatna kevesebbet... emiatt csiliókat én már nem locsolnék rá. Ha jön valami -10 fok akkor kiváncsi lennék mit produkál. Milyen akku van benne? OCM modul szerint nem is nagyon esett be a feszültség.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem fél nap, ~1,5 óra alatt végeztem pedig én még cseréltem a szellőzőt is a középkonzolban. Azzal ment el a legtöbb időm...

Nekem a CID csak azért kell mert akkor tudok rá elvileg gyártani startup logot.---
[link] (ez még a gyorsabb melegindítások egyike, ha így indul akkor örülök és nem morgok
)
[link] (hidegen azért gondolkozik pedig új az akku)edit.: De ez se igazán tetszik, hogy őszinte legyek... ~4 hónapos az SCV szelep, akkor cseréltem direkt gázolajszűrőt is, valamint kivettem magát a szűrőházat és elmostam direkt kézzel. Felvannak elvileg a porlasztok is újítva, falsot nem szívhat, MAP tisztítva (mivel az egész szívóoldal diózva lett) és új a turbó solenoid is.... mégsem képes a kocsi normális alapjáratot találni.
Nem vagyok meggyőzve, februárban sokkal fickósabban indult hidegen melegen... ahogy a J kombink A17DTJ-vel sem köszörült soha. Valahogy majd próbálom elkapni a kehes napjait, jellemzően pályán vagy nagyobb tempósabb út után kehes az indítás vagy több éjjeles állás után. HO ártalmai gondolom

-
Markizmark
addikt
válasz
peet137
üzenetére
A csatit nem kellett piszkálni egyelőre, ami felül van. Azt tényleg nem lenne vicces dolog..
Ha kiveszed a pollenszűrőt akkor onnan belülről ki tudod lökni fölfelé az előtét ellenállást és egy kicsit könnyebb lesz szerelni. Amikor a zsalut szereltem és egyúttal ventit cseréltem akkor majdnem full vakon csináltam, mert 5 perc behajolás után beállt a derekam.
-
peet137
tag
Tegnap már egyáltalán nem indult el a keringető venti az Astra-ban, plusz emiatt nyilván a klíma sem. Este megnéztem mindent, végigméregettem a biztit, a csatit a táblában, OPCOM-mal meglestem a klíma dolgait, minden ok volt, azt kivéve, hogy a beállított venti fokozatot a progi szépen látja, de a visszacsatolás a ventitől 0V.
Kivettem a kesztyűtartót, kicsit megmozgattam a vezetékeket és voilá, minden frankó. Egyelőre...
A csatit nem kellett piszkálni egyelőre, ami felül van. Azt tényleg nem lenne vicces dolog.. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Szerintem lemondok a projektről, mivel nincs gyári navis fejem.
Azon kívül, hogy csili-vili színes lenne semmit nem nyernék sajnos, ez nem ér 70k + fél nap szerelést.
De köszi, ha mégis elgurul a gyógyszerem akkor kereslek.
GID egyelőre tökéletesen megfelel mindkettőben. -
nrg.960
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Még most lett véve, most fog menni szerelőhöz, olaj, váltóolaj, szervó olaj, fékfolyadék és folytószelep takarításra, meg a szelepfedél tömítés is elfáradt.
5W30 Castrel Edge fog belemenni Dexos2 minősítéssel
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem nagy meló, nem nagyobb mint a BID -> GID csere volt. Csak az RGB-t kell még bekösd. Gondolod dobok leírást.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez már szuper, köszönöm
Majd nézd meg az előzőt számítógépen, 1920*1080-as felbontáson
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Szóljon aki bármit lát a képen a méretből adódóan
-
Markizmark
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...csak kéne bele az a CID is.

Egye fene ha végre nem makrancoskodnak a porlasztók lehet kap egy CID-et a GID helyett. -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én meg nem értem, mik ezek a GID/CID/BID dolgok?
-
nrg.960
tag
Sziasztok. A16XER Astra H-nál az olajnyomás visszajelző lámpa indítás után kb 3mp-ig világít utána kialszik. Van ezzel valami teendő vagy probléma?
A Z14XEP-amint indul rögtön kialszik.
Az A16XER-en máshol helyezkedik el az érzékelő? Vagy mi lehet az oka?Továbbá CD30 MP3-hoz milyen minőségi BT adaptert ajánlanátok?
-
Markizmark
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Semmi baja nem lesz, egy egyszerű benzinmotor, nem kell 0w olaj. Néha hajtsd meg rendesen üzemmelegen és annyi.
-
Tothgera30
veterán
Sziasztok. Érdeklődnék hogy alkalmilag mennyire viseli meg a Z14XEP-et 2x2km rövidtáv? Olyan élethelyzet adódott hogy átmenetileg heti 2-3 alkalommal esőben/hideg időben (főleg télen) autóval mennék munkába, és elég közel sikerült találni állást. Esetleg 0W-s olaj segíthet az 5W helyett?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
A váltó ilyen utolsó utáni tipp gyanús mert ha valahogy kihozzák, hogy nem porlasztó akkor nem lesz már ötletem...
De erősen hajazok arra, hogy porlasztó ezért is akarom elsőnek emberünknek megmutatni, csak tartott ~2-2,5 hét szünetet. 18.-án elvileg viszem aztán meglátjuk. Nagyon szeretem ezt az ócskavasat, eléggé a szívemhez nőtt félév alatt de ezt nem fogom játsszani hosszabbtávon. Pont autósban dumáltuk ki pár hete, hogy lassan itt az elengedés ideje.

---
Az a 2.2 egy csoda... szállítmányozos kollégák és a garázsmester is oda volt érte előző helyemen...
Kérdés ha elsőre nem jött be a felújítás, akkor mi a remény egy esetleges második körnél... -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Szerintem ez nem a banános szitu ami miatt magyarázkodni kéne.
A váltó bekakkantás egész más tüneteket produkál, sokat lehet róla olvasni.
Mozgó váltókar, morgó búgó váltó... Ez a bekopogás tuti nem váltó.
Nem az első eset lenne, hogy nem sikerült jól a porlasztó.
Apám is épp csöcsön van 2.2-es Ford Transittal, ami szintén denso rendszerű... ott is fel lett újítva aztán kis idő múlva majdnem ugyanott tart a dolog, mint előtte. Mondjuk ő nagynyomásút is cserélt, mert sikerült szagszerűen elk*rnia a sajátját. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Most látom jó hülyén sikerült meló közben összeírjam az indítást...
Indítás: Attól függ, hidegen ~2-3 fordulat, azzal nincs nagy bajom az valid. Melegen azért tud gondolkodni a szentem és másodpercekig forgatni. Legjobb példa ha pályán kiállok tankolni, ott tényleg forog ~2,5mp-et. Múltkor páomr meg is szólalt lehet a cégessel kellett volna menni. Csak ott meg szigorodott a policy és családtagnak STOP.

Ha utána keresel amúgy erre is azt állítja Harangi meg egy Densot áruló csóka, hogy nem felújítható. Ellenben: Gombard, MP, Benedeczki mind foglalkozik már velük. Ahogy mint esetemben Weisz is évek óta javítja őket. Van 2 taxi is a csoportban amik felújított csúcsokkal ~290k-ról még ~440k-ig vígan elgurultak.
Igazából Harangi Máté miatt indult el bennem is a para mi van ha a bekopogás tényleg kóros... mert egyébként: jól megy, jól fogyaszt csak melegen néha köszörül -> de ez lehet már önindító is mivel nyáron a melegben 1-2x hallottam a hangját már. Felhívtam injektor miatt és rögtön megkaptam, hogy nem felújítható és elfújt / elolvadt dugó lesz a vége mert "aki ezt vállalja felújítani az vagy hülye vagy nem tudja mit csinál". Na már most én meg Poirot-ot játszok és keresem az igazságot meg a bekopogásokát, mert ~400k-ért (DPF, porlasztó refurb) nekem ne kopogjon már...

M32-ön agyalok még esetleg... mert 1-2-3.-ban néma a kocsi, ellenben melegen (víz amint eléri a 91-92-öt stabilan) 4.-ben ~2200-tól ~3000-ig bekopog. ~3000 fölött szép egyenletes megint. Rázni nem ráz sehol, alapjáratról turbó alatt is van ereje, ha óvatos vagyok főtúon ~90-100-al ~4,2 körül eljárok, pályán ~5,5 140-150 körül de még tartós 150-el sem mentem 5,7 fölé. De ez a melegindítás és a bekoporászás aggaszt...

edit.: nem az, hogy sajnálom banánra félre ne értsetek... csak kezdem unni a banánt, hogy viszi a gép a pénzt de nem érzem tényleg hibamentesnek soha.
ncc1701
Úgy úgy. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
For fun kicsit utánamentem, piezós Densot nem is lehet felújítani, csak a gyár tudja megcsinálni és megtartotta magának a technológiát. Ha igaz amit olvasni lehet.
Másrészt a piezós rendszerek 2000 bar körüliek, a solenoidos meg 1600 kb, azt írják.molnarpeter: "Ami nem mechanikus (adagolós), az többet kell forgasson mindenképp, mert nem tudja, hol áll a főtengely."
Háááááát nem tom, 1 teljes fordulatból legrosszabb esetben is tudnia kéne hol jár. Központi injektoros 28 éves B corsám jéghidegen behörren 3-4 fordulatból, melegen meg elég csak a slusszkulcsra néznem.Micsurin: Most akkor 2-3s vagy 2-3 fordulat? Előbbi sok, utóbbi nem, szerintem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen én se tudom eldönteni...

Mielőtt máshova viszem azért futnék egy kört vele. Drága buli kiszedni mert DTR-DTJ esetén a szelepfedél alatt vannak --> tömítés élből gatya. Ha más nem itthon ki és Benedeczki.
Sokat kell forgasson valóban de nem mindegy mennyit. Volt J-nk, ott az 1.6CRDi. Hidd el érzem mi a sok és mi nem. ~2-3s tekerés sok, nem ilyen volt februárban.

Markizmark Én se feltételezem, hogy ne tudná. Bízom benne gariban lerendezzük és végre elfelejtem a témát.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Jó nagy durung van a tetején, amit mintha lehetne kínaiban kapni is külön, nettó 85k az új best diesel shopban, lehet szolenoid
nem vagyok benne teljesen biztos, de a szolenoid az vékony szokott lenni végig ha jól tudom.Ami nem mechanikus (adagolós), az többet kell forgasson mindenképp, mert nem tudja, hol áll a főtengely.
D-4D is volt Bosch (1.4), 1.3-1.9-2.0 CDTI is az
azért volt szolenoidos Bosch porlasztó is, az sem olcsó, szóval nem minden a márka.Esetleg még lehetne nézetni mással is.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Ilyen érzésem van nekem is. Másra nekem senki nem tudja bemagyarázni, hogy ~4.-ben ~2000-től bekopog.
Jó emberünk költözködött, jövő héten ránéz gariban. (Akarok látni egy mérésit, hogy őszínte legyek. Hiába járok nagyon max ~5,5-el valahogy nem győz meg, hogy ~5k-val felújítás után koporászik gyorsításra.)
Valahogy az indítás sem győz meg, melegen ~2-3 fordulat mire feléled. A régi J Astrank az olyan volt mint valami óramű, első fordulatra életre kelt.
edit.: és nagyon úgy néz ki, hogy a kocsi megint kinyírt egy SCV szelepet... ~11k alatt a 2. csere szelep menne bele, gyári Densoból...

edit2.: az új porlasztókról nem vagyok meggyőzve, hogy akkor nem húspiac lesz a kocsi vége. ~113 darabja, embert még nem láttam vagy hallottam akinek lenne rá kedvezménye...

---A 2.0 nem Bosch rendszerű egyébként?
Tudtommal csak ez a csodálatos 1.7-es az ami DTJ/DTR/DTS (110/125/131le) esetén Densos. És nem akartam D4D-t venni értitek? Ezen még mindig jót röhögök.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
[link] kezdek elveszni velük, csak emiatt érdekelne… mielőtt futok egy kört a szerelőmmel mondván szerintem nem lett f*a az a felújítás.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha nem hengerfejes és jó a termosztát, nem távozik gyakorlatilag semmi egyébként, csak gőz. Viszont ugye melegedés közben túlnyomás sem tud kialakulni, ami kinyomná a hűtőnél a folyadékot. Win-win
O-gyűrű meg lehet vissza, ha megvan az új hűtő.Régebbi vasakon szokott olyan sapka lenni, amiben alul egy lapos gumikarika tömít, és lehúzva feszül meg a rugó, na ott elég lenne lazán tartani.
-
Markizmark
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na igen, nem a menet tömít. De ha az alsó O-gyűrűt leveszi akkor ugyanúgy ki tud pisilni a betöltő melletti kis "túlfolyón".
-
Micsurin
nagyúr
A H 1.7-ben lévő Denso csúcsok, azok Piezzosak? Vagy sima mágnestekercsesek?

edit.: csak mert kezdek elveszni... -
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem volt meg az első kávé, azt nem fogtam fel.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
BID-el is van vízhőfok BC-ből szóval nem para. 18XER-hez meg meglepne a TID.
-
Markizmark
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Igen, bekapcsolod a rádiót és nyomod kb 10mp-ig a settings gombot, hallasz egy beep hangot, aztán a BC gombot nyomkodva tudsz a kijelzőn sok érték között nézelődni, ott lesz az egyik lapon a coolant, egy másikon meg a töltés fesz is.
Gondolod GID vagy CID kijelző van benne.
Tartósan okos megoldás egy LWPM modul lesz neked. -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
vagy kell egy endoszkóp kamerát kölcsönkérni, behúzni a motortérbe és ráirányítani a kiegyenlítőre
út közben lehet figyelni, mennyi még a víz... -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Navi 70 gyári fej van benne. Be lehet úgy állírani akkor hogy folyamatosan mutassa a vizet? Az most jól jönne, de később kéne valami okosabb megoldás, mert kicserélném a fejet.
-
-
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hűtőkupak nélkül biztosan szétspriccolná a vizet a tartályon kívülre, azt nem szeretném. De a kupakot nem rászorítani, jó altarnatíva. Pf, hogy pont ezeken nincs vízhőmérő óra, csak vészlámpa

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
Lehetne kenni epoxit vagy hasonló, de folyamatosan szivárgó fagyálló mellett és várakozás nélkül bizonytalan, hogy mennyit használna. Szánj rá az útra 1-2 órával többet, és minimum az út elején vidéki utakon közlekedj - tapasztald ki, mennyi víz fogy pontosan. Legyen nálad egy kanna desztillált víz, fogyás ütemének függvényében később benzinkúton/alkatrészboltnál/szupermarketnél állj meg venni tervezetten bőséges mennyiséget szükség szerint. Ha már stabilan beállt a víz fogyasztás mértéke, akkor merészkednék fel pályára (ahol már nehezebb gyakran megállni). Illetve szerintem érdemes levenni a hűtősapkáról az O-gyűrűt, akkor nem tud túlnyomás kialakulni, tehát nem akarja majd a vizet annyira kinyomni a hibánál, plusz így nyomás nélkül biztonságosan leveheted bármikor a kupakot, nem fogja megégetni a kezedet a forró gőz (esetleg emiatt egy törülközőt lehet vinni, ha nagyon be szeretnéd biztosítani magad). Alternatíva: teljesen hűtősapka nélkül közlekedni

-
dethroner
veterán
válasz
hdanesz
üzenetére
Nem, inkább körbetekerem szigetelőszalaggal, de nem öntök bele semmi ilyet
ncc1701 3 hónapja égett ki alattam autópályán egy kocsi, akkor sem akartam szembe állni a felnyitott géptetővel, várni hogy mit köp a képembe, most se szívesen maszatolnék a forró rendszerrel.
-
dethroner
veterán
válasz
hdanesz
üzenetére
Akkor ez se különb
Már csak a hűtő szivárgást kéne valahogy gyorsjavítani, amíg elhozom. Ha nem akarok beleönteni semmiféle tömítő adalékot, ti mivel oldanátok meg hogy egy szivárgó hűtő kibírjon 350 km-t autópálya tempónál? Mondjuk ezt még pontosítani kell hogy melyik részén szivárog, gondolom ha az oldalán, jól hozzáférhető helyen az lenne a legjobb. -
dethroner
veterán
Hali!
Ha szivárog (még nem tudom mennyire, csak hallottam hogy igen) H Astra z1.8xer motoros autónak a hűtöje, mekkora költség a csere, és mekkora meló? És tényleg igaz hogy ezeknek az autóknak kicsit mindig olajpárás a váltó? -
Honda567
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Még nem vettem meg az Osram ledeket.
Meg kérdezek egy autó villamossági szerelőt ki kérem a véleményét róla. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Bazeg, bocs!
Kuplung munkahengerrel kevertem hirtelen
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Bontóból veszel két búrát, megfúród a kábelnek, utána kiszilózod.
De lehet ki lehet ütni op-com-ból a lámpa ellenprzéseket. -
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem is lenne jó, csavaros rögzítése van, ha jól emlékszem, valahová máshová rögzíted a közelében. Én nem szeretném elfűteni a megnyert ampereket, úgyhogy nem foglalkoztam vele.

-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Vehető hozzá ellenállás.
-
hdanesz
őstag
válasz
Honda567
üzenetére
Köszi szépen.
Majd megbeszélem a szerelővel, ha végül erre a kocsira esik a választás.Most már csak két versenyző van:
2011 Astra J Sports Tourer 1.4 turbó (120lóerős), 154 ezer km-rel illetve ez a B Meriva 2012-ből, 1.4 turbó szintén de a 140lóerős változat, 131 ezer km-rel.
Felszereltségben hasonlóak, a Meriva annyival több, hogy projektoros fényszórója van és 'kanyarfényt' is tud. De ugye ez csak a buta, felvillan egy plusz kis izzó kategória.
Illetve van első parkolószenzor is, illetve a hátsó ablakok is villanyosak. Az Astrában csak hátul van radar, nincs hátsó elektromos ablak és projektoros fényszóró sem.
Holnapra - remélem - megálmodom melyik legyen a befutó.
-
Honda567
tag
válasz
hdanesz
üzenetére
Nekem H Astra 1.6 van mikor megvettem ezen is kemény volt a kuplung pedál de még használtam vagy 2évet ettöl függetlenül még lehet birta volna de nem volt komfortos beton kemény volt. Sachs komplett kuplungszett lett be szerelve kinyomócsapággyal együtt 102ezer+ 30ezer volt a munkadij ez 3éve volt azóta biztos drágább az alkatrész. És el kellett vinnem egy futómü állitásra is nagyon szét szedik a kuplung csere miatt elmegy az eleje húzott balra a terelö vonal fele. A futómü állitást soron kivül megcsinálták 8ezer körül.
-
-
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz
üzenetére
Ugye ez az M32-es váltó lenne (MANUAL TRANSMISSION,6 SPEED (M32-6 WR))
A másik kiszemelt autó 1.4 szívó, abban ilyen váltó van: TRANSMISSION MAN 5 SPD, OPEL, 65 MM, 1.96 2ND, 1.323 3RD 0.946 4TH, 0.756 5TH, F13(WR)(HD)
Ha jól sejtem, ez a 'hosszabb' ötsebességes váltó. Ez megbízhatóbb mint az M32?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Opel Meriva 2012/08. havi gyártásű. 1.4 turbó benzin, 140 lóerő.
Ez már ugye a vásárolhatóbb 1.4 turbó? A 'születési idejét' figyelembe véve.A másik kérdés: kuplung csere mennyire fájdalmas? A kettőstömegűnek még nincs hangja, így szerintem elég lenne a kuplungot cserélni, mert jelen állapotában nagyon kemény. Amúgy szépen vált, nem reccsen. Minden fokozatot végigpróbáltam.
Más oka lehet a kemény kuplungnak?
A Kauffernél úgy látom 58-60 körül van egy LUK kuplungszett. A szerelés gondolom kb. ugyanennyi...vagy mennyivel lehet számolni? Volt már valakinek ilyen csere?Köszi.
Dani -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Létezik még BGA, Vaico, SKF és Hepu, A.Z., Dr. Motor, Febi okoskerék. Kíváncsi lennék, hogy azok dobozában INA kerék jön-e és melyik német gyártmány.
-
Hachiko95
aktív tag
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Én katasztrófális hibáról nem tudok, tehát hogy széthullana és összeakadna a vezérlés. Ebből a szempontból nem vészes és az alkatrész relatív olcsó, mondjuk egy Lexushoz képest ahol milliós tétel egy ilyen és ugyanezt az indítási zörgést csinálják.
BMW Vanos is tud ilyet, Audik, minden. Talán a Hondánál nem gyakori, ugye R18A2 ami ugyanez a kategória ott sem lánc szakadás, nyúlás, sem változó szelepvezérlés probléma nem szokott lenni.10K km után nem kellene, ezeknek simán 150.000-et kéne tudnia, de nem. És nem garantált hogy csere után nem fog megszólalni, akár a gyártási szórás miatt. Szóval én hagyom a hibakódig, lehet azt az 1 szívót kereket sem kellett volna cserélni. Persze szíjat és görgőt kell és volt is.
Egyébként visszacsapószelep volt cserélve és 0W-40-es olajat használok hogy minél előbb ott legyen hidegen. -
ncc1701
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Insignia is ugyanez volt. Baromira meglepődtem, h ilyen kategóriájú autónál volt még halogénes verzió, azt hittem, h élből xenont elbírt az akkori 9.5 misis ára. Az akkor volt 2011-ben, mai áron 20M+ az infláció miatt. Aztán lehet, h a 10 éves lámpatest is már bibis volt, fene tudja. Mindenesetre ég, és föld a diffi, és tényleg nem vakít.
-
TZ1
csendes tag
Szép napot!
Tudja valaki mit jelent a páros cikkszám? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
sőt még titkos menüd is lesz.
Majd csak arra kell valami ötlet, hogy a berakott androidos fejjel menjenek a kormányvezérlő gombok.
a bekopogás és az ingadozás viszont még mindig zavar, vagy a nyomás nem állandó vagy a befecskendezett mennyiség nem jó. (Rail nyomás jó, az elvártat szigorúan követi az aktuális.)

nem vagyok benne teljesen biztos, de a szolenoid az vékony szokott lenni végig ha jól tudom.