Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kaptam ajánlatot a reflektor klinikától és seggre ültem. A gyömrői cég nagyon maximum 12 ezer/db áron megcsinálná a foncsorozást. A reflektor klinika az alábbi műveleteket végezné:
1., fényszóró szét- és összeszerelés
2., külső-, belső tisztítás
3., projektorok felújítása a legmodernebb PVD eljárással
4., lencse tisztítás
5., fényszóró újratömítéseEzt így 101600 ft/db áron
Tehát a szétszedés és összerakás 90 ezer. Na kéne nekem egy ügyes ember, aki már szedett szét és rakott össze lámpát
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Igen néztem... alatta rákérdeztem a Densora, rögtön le is lettem ugatva.
"Azokkal nem szokott gond lenni" Ok.
--
Weisz nem veri, nagyon korrekt gyerek. Csak néha azt érzem nem akar leállni menet közben magyarázni csak a végén, engem viszont érdekelne pont ilyen esetekben hogy mint állunk... én hülyeségem igazából.
-
ncc1701
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Ismerős, mindenki szereti a más fszával verni a csalánt. De a pénzért tudják tartani a markukat.
Ő megcsinálta, dehát nem az volt a hiba, ő arról nem tehet, de azért fizessem ki. Én meg pingvinezek, hiszen nem kértem azt, h amúgy jó alkatrészt cseréljen újra.
Becsületesnepper videót nézted? 400eft/db injektorra, azért az a zorall. -
Micsurin
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Hát nem egyszerű az fix. Inkább csak picit több transzparenciának örülnék, mivel értem én hogy nem a saját munkájában keresni a hibát ahogy senki sem. (És marha jó munkát szokott végezni) De azért kíváncsi lennék pontosan, hogy teszteli a csúcsokat.
Nem Piezzosak a fejek egyébként, már ha helyesek a FIRAD leírásai. Ők külön listázzák a Piezzos fejeket és a standard elektromágneses megoldásokat. Szóval azért bőven újíthatóak kellenének legyenek. Az új az horror... ~4x120 + megint tűrkarikák + megint szelepfedél tömítés + kérdés ennyi szétszedést a szelepfedél elbír-e. A porlasztó tömítés ugyanis a fedélbe van vulkanizálva gyárilag. Ha egy cserés, akkor az szelepfedél csere a DTR blokkokon.

-
-
peet137
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Alul a motoron kell csesztetni, hogy elinduljon, de ahogy néztem, annak a csatlakozóját nem lehet csak úgy lehúzni, hanem van rajta valami biztosító perem, vagyis a motor alját le kell hozzá venni. De ebben nem vagyok biztos, sötétben néztem nyilván

Amúgy lehet ott is, mert a biztosítópöckökben van egy fém lemez, ami kicsit rozsdásnak tűnik, vagyis lehet, hogy vizet kapott szegény... -
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem volt kedvem vele most veszekedni... ha ma - holnap semmire sem jut ráfogok kérdezni. Mert a próbapad egy dolog, meg üzemmelegen a blokkban megint más dolog. (Nyomés, hő, össze sem lehet hasonlítani a körülményeket.)
Shimbucket is csak simán lapkás magyarul?

ncc1701 Mosva nem rég volt, a pumpa meg makulátlan. Rail nyomás azonnal feláll, az elvárt rail nyomást meg azonnal leköveti az aktuális.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Több ismerős járt már úgy, h felújíttatott 4 porlasztót, papíron jó volt, majd miután mégse, vett 4 újat, és nocsak, jó lett a kocsi. Gyakori hiba, h csak a legrosszabb 1-2 porlasztót újítják fel/cserélik ki, hiszen a padon kapott kódot.
Persze ez ilyenkor húzza maga után a magas nyomású pumpa felujítását is, meg egy full rendszer átmosást, máshogy nem is vállalnak rájuk garit. És máris ugrott 600-700eft. És ezért szidják a dízeleket, h szar, pedig csak elkopott (200ekm van az órájában, valóban meg 300ekm felett, csak tekerték). -
Markizmark
addikt
-
Micsurin
nagyúr
Ez izgi lesz... padon mind a négy porlasztó jó.
Szerintem Dani is felfogja lassan gyújtani azt a kék csodát... komolyan kezd olyan érzésem lenni, hogy a blokknak véresedik a torka.Vagy valami banális hülyeség zavar be (a szűrőház és a pumpa közé berakott kézi pumpa vajon? Nem hiszem...), esetleg szelephézagolást hallanám? (Tudtommal a 110 lovas nem hidrós, sima shimbucketes. Bocsi magyarul be nem ugrik mi a neve annak mikor a lapka egy kupak alatt van és utóbbit üti meg a tengely.
)
Ez vicces lesz... olyan, hogy a gyerek 2-3 napig full tanácstalan régóta nem láttak a H csoportban elvileg.
-
peet137
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát én szénkefe cserére gondoltam, de ha ezt nem egyszerű, akkor nyilván a motor csere lehet a megoldás. A bogárjáték miatt kérdezem leginkább, nem vagyok nagydarab ember, viszonylag könnyen hozzáférek dolgokhoz, de ez a verda okozott már meglepiket (pl izzócsere...), pedig annyira nem kicsi autó.
Cigivel majd készülök

-
Markizmark
addikt
-
peet137
tag
Megint előjött a keringető motor gubanc, de már nem kell kiszedni a kesztyűtartót, mert meg lehet mozgatni mögötte a vezetékeket és elindul.

Valszeg szénkefe probléma lesz, cserélt már valaki H-n ilyet házilag? Mekkora sz**ás ez? Egyáltalán a helyén meg lehet csinálni, vagy ki kell szedni az egységet? Ahogy néztem, a motor alját csak műanyag fülek tartják, akár le is jöhet könnyen... Vagy inkább bízzam szakira? Nem hiszem, hogy mostanában lesz rá lehetőségem, de inkább magam csinálnám. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Porszívó a tágulási tartályra, és le sem kell engedni.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi
Csak valami vacak Febi van most polcon berendelés nélkül, 1-2 évre jó lesz az. Aztán majd teszünk valamit polcra tarcsiba. Szerintem hétvégén kicserélem aztán jó lesz ez. Igen meglepő volt, hogy az automata venti és hőfok állítással se akart sehogy sem melegíteni
--
Weisz eltűnt, még az okoskerék, szolenidok, vízcsövek + olajhűtő + teknő takarítás is megvolt neki egy nap alatt. Rendesen feladja neki szerintem most a leckét az a bekopogás. Azt imádnám ha kiderülne valami full banális dolog.
-
-
Micsurin
nagyúr
Áh, köszi
Azt hittem hasonlóan cumi lesz hozzáférni mint a Jazzen vagy a Civicen volt.
Akkor hétvégén megejtjük. Iiigen a téli fűtés... fura volt, hogy az 1.7 dízel már a városból kiérve tolja a meleget ez meg benzines létére alig akart langyosodni.
-
Markizmark
addikt
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
ja, mert "csujj 113 fokos a víz, ajjaj megfő a motor" ...közben meg csak nyomás alatt van
...pakson vagy 300fokos a víz és nem forr (mondjuk kicsit nagyobb nyomás alatt, mint kocsinál)#109975: pedig pont most kéne cserélni, amikor megyünk be a télbe... hacsak nem szeretnél sokat vacogni a kocsiban

-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi
Akkor majd cserélek egy termosztátot benne, de lehet azzal már megvárom a normálisabb időt... tavaszig csak túléli. 
-
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem a J - A16XER-ben fix 90 fokra áll be a mutató, akkor is ha forró a dugóban, akkor is ha pályázok, és onnan nem mozdul.
Azt mondta valaki valamikor itt hogy nm egy érzékelő van, és a mutató nem pl. a motornál méri az aktuális hőfokot ahol jóval melegebb is lehet hanem a rendszerben máshol. -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...ja termosztát problémánál akadt meg nálunk is 80-90 körül a hőmérséklet 100km után is
-
Micsurin
nagyúr
Létezik, hogy a z16xer lassabban melegszik mint a z17dtr?
Enyém komolyan hamarabb van 70 fokon… apumé baromi lassan melegszik és a 100-105 fokot se éri el, 89-90-en megragad majd akár vissza is hűl 81-82-re. Termosztát gyanús nekem… -
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez egy kereskedésben álló (kinézett) autó. Így kb. a ki tudja mi lesz kategória...vagy inkább ki tudja mi van alatta...

Az alja amúgy szép, sehol nincs rozsdára utaló nyom és tákolás sem látható vagy telibe fújt alvázvédő cucc. Valamint nagy előny, hogy a leömlőtől a vége irányába új a kipuf rendszer és új az első féktárcsa/betét is. Legalább ezekre nem kellene költeni.
-
Markizmark
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Jól, főleg okoskerék csere alkalmával, hogy az új kerekeket ne tegye tönkre hamar a gyenge olajnyomás vagy az olajsár ami ott tanyázhat.
Ha lent van a teknő akkor szépen el lehet pucolni a kis szűrőt is ami a teknő és az olajszivattyú összeillesztésénél van. Ebben nem szívókosár van, hanem a teknő aljáról szív egy járaton keresztül ami a teknő része. -
Markizmark
addikt
válasz
se000
üzenetére
Ha tényleg elrepedt a termosztátház akkor cserés, lehet kapni a műanyag helyett alut is, 15ezer Ft, és természetesen külön cserélhető csak a termosztát és a termosztátház is.
De leggyakrabban a kis vékony cső könyök ereszt ami felülről megy rá a termosztátházra a fojtószelep felől. 10-ből 10-szer ez a kis könyök bele is van törve a termosztátházba, de nem nagy ügy a cseréje. -
Micsurin
nagyúr
Na a kékség leadva Weisznél, megyünk egy próbakört... kérdezem:
"Baj van? Nem hallod?" - "Igen baj van, mert én is hallom"
Ha porlasztó akkor garis, végig nézi mind a négyet padon. De egy pumpa problémát se vetne el így elsőre. Szerintem pár nap és kiderül. -
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
És ezek olyan könnyen hozzáférhetők, hogy csak mondom a szerelőnek hogy ezeket pucolja ki olajcsere alkalmával?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
hdanesz
üzenetére
Szerintem minden, ismerek egy Meriva A-t, nincs benne 60k, új kora óta garázsban lakik, hátsó ív már láthatóan rozsdásodik
Ha megvan az oka esetleg (pl lemez rétegek találkoznak), pluszban érdemes a peremezést kihúzni karosszéria tömítővel, ne tudjon megállni ott a kosz. -
dethroner
veterán
Nemrég olvastam itt a beszélgetéseket, és valami olyanra emlékszem hogy ajánlott olajcsere alkalmával leszedni a teknőt és kitakarítani? Jól értettem?
-
hdanesz
őstag
B Zafira hajlamos rozsdásodni a sárvédőíveken? 2009-es évjárat.
Kép alapján gyanús, hogy az nem csak kosz. -
válasz
se000
üzenetére
Alkatrész nem olcsó, nálam is cserélték a házat, nem is tudom a termosztát külön cserélhető-e, szerintem nem.
Mondjuk a ház csere az a komplett csere...
De nekem is esküdtek hogy a termosztátház a cserés aztán csak egy odamenő cső tört el a csatlakozásnál. Érdemes rálesni hogy pontosan hol csöpög, nálam az a cső adta meg magát ami a motor mögül a túloldaláról jön. -
se000
tag
Sziasztok. Astra H 1.6 ,116 le autónál a termosztát csöpög ilyenkor a házat szokták cserélni vagy komplett? 70 e Ft mondtak alkatrészre. Köszi
-
dethroner
veterán
válasz
kocolaci
üzenetére
Az autó gyárilag 225/45 R17 gumikkal jött ki, QL7 kódszámú alufelnivel. Azt méretet ET35 offset range 33-37 és ET39 offset range 37-41 értékkel hozza. Akkor csak elférhet a 16-os ET39 is. Csak lemezfelniben gondolkodom, ami most rajta van, a kamu alufelni kinézetű struktúr lemezfelni és a hozzá való dísztárcsa, na az a nekem való. Nincs alufelni felár, nem szakad le a karom miközben kicserélem, és nem áll égnek a hajam ha véletlenül megsérül.
-
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
A felni kérdésre tud valaki biztosat mondani, mekkore ET számú felnit lehet felrakni H Astra-ra? Itt azt írja a 16-os felni mérete 6,5JX16 ET37 offset range 35-39, de van ott 6,5JX16 ET39 offset range 37-41 is. A kettő között mi a különbség? Ha jól gondolom, akkor ET37 és ET39 is biztosan jó lehet?
-
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem gond, azt már pár hete még a vásárlás előtt tisztáztuk, hogy Opeléknál a bixenon nem 2 db xenon, hanem hibrid módban xenon+halogén
Eladó azt mondta egyik oldalon még nőgyógyászos mozdulatokkal valahogy ki és be is lehet ügyeskedni valahogy az izzócserét, de a másik oldalon semmi hely nincs, ott már lökhárító le, lámpa ki és csak utána. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
Izzó tekintetében csökkenhet a fényerő, gyakran a színe változik (lila/sárga lesz)... Szerintem ennyire nem kéne drasztikus legyen
Igazából egy endoszkóp kamera vagy esetleg kicsi tükör is jó lehet megnézni a foncsort, az a biztos. Mármint elég drága az izzó, hogy ne cseréld ki csak úgy próbaképp.
Előbb hülyeséget írtam, Osram katalógus szerint a másik izzó H7, 1 xenon izzó van /lámpa, és tompított esetében ki van takarva a fele. Ez alapján ha a halogén nélkül próbálva erős a fénye a reflektornak, csak a tompított gyenge, az erősíti a gyanút, miszerint a foncsor a gond. A foncsor felső része tükrözi a fényt lefelé, az szokott lepattogni talán a felfelé szálló hő miatt, reflektor esetén dolgozik az alja és teteje is, szóval látványos lehet az eltérés. Ki lehetne próbálni lehúzva, vagy kitakarva a halogént, úgy mit világít magában, reflektor ütemben a xenon. Bocsi az előbbi téves infóért. [link] -
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm
Gyönyörű szép a búra, az egészen biztos tökéletes, nem ott van a gond.
Van ismerős, akit megkérek, eddig még nem mondott nemet semmilyen villanyos nyűgömre, hátha most is segít. Ha tényleg 2017-ben volt cserélve a xenon, az nem tud annyira elöregedni, hogy kevesebb lesz a fénye? Menetfény nincs az autón, tehát ha mentek vele, mindig világított a tompított, a foncsor biztosan kapta végig a hőt. Következő dolgom lesz egy külső menetfény beszerzése, vagy megnézem a ködlámpát át lehet-e alakítani kettős üzemre. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
Lökhárító leszerelés leírás [link]
Ha nem akarod a búrát feszegetni, Reflektor Klinika megcsinál mindent rajta. Vagy ha mattul a búra, autóüveg4 megoldása tartós (ők mindenféle LED fényszórót stb is javítanak), futár viszi-hozza.
Azért első körben próbáld meg a foncsort ellenőrizni, talán az izzó helyén be lehetne nézni. -
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor kéne egy bátor ember Pécs környékén aki kibontaná a lámát

-
-
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
De a távolsági fény meg nagyon rendben van
-
dethroner
veterán
Hali!
Ahogy hoztam haza az autót, hát nagyon nevetni vagy sírni lett volna kedvem ettől az AFL bi-xenon lámpától. A tompított kb egy H4-es halogénnek felel meg, pedig tökéletesek a búrák, semmi mattulás nincs rajta. Az előző tulaj is mondta hogy amikor megvette, vásárolt bele új Osram fényforrást, de ő se volt megelégedve vele. Most böngészgetem az autó előéletéről a számlákat (hihetetlen mennyiség, minden megőrizve, sőt, amikor 2017-ben megvette az autót, lekérte az addigi összes szervizlátogatásról szóló dokumentációt
), szóval megtaláltam a 2017-ben kicserélt xenon-ról a számlát. Ez az Osram került bele, de hát ez valami botrány. Vajon ez az izzó ennyit tud és keressek másikat (egyáltalán van valamivel kifejezetten nagyon jó tapasztalat?), vagy valami nem kerek mert ezzel a most benne lévővel is azért egy halogént gyalázni kellene? -
Kukkéro
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Sajnos igen ezt olvastam én is, de nálam talán más lesz a baj mert egyszerre nem működik a vezetőoldali és az anyós oldali.
Viszont szervíz előtt a biztosítékot cserélném ki, de NINCS SEHOL !!!
Bárki akinek 2018 vagy fiatalabb van és tudja hol van írjon! ("ráncfelvarott" zafiráknál)
-
dethroner
veterán
H Astra felni méret ha jól olvasom 16-os méretben a következő:
Átmérő:16"
Szélesség:6,5"
ET:37 mm
Osztókör:5x110Ha ez helyes infó, az ET szám mennyire van kőbe vésve? Mennyire térhet el ami még nem okozna bajt?
-
dethroner
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Pár cseppet láttam a hűtő oldalán, a tartály tele volt. Az eladó azt mondta ő nyáron és meleg motornál nem tapasztalt szivárgást, csak hidegebb reggeleken, szerinte üzemmeleg motornál kitágul annyira az hűtő anyaga, hogy elfedi a lyukat. Ma is ránéztem, tartály tele. De azért elviszem valami szakihoz, nézzük meg mi a helyzet.
A facebook-on milyen androidos fejegység van kibeszélve? Az ilike?
MaddeNNNN És tiszta a lötyi, nem olajos
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
semennyi, az olaj szigetel
-
dethroner
veterán
Csatlakoztam én is a klubhoz, tegnap elhozam a H Astra-t
-
ncc1701
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Haver J Astrájában is ez volt. Mondtam is neki, h nem ott kéne gyógyítani a csajokat.

-
Kukkéro
tag
Sziasztok!
Zafira C ülés fűtés nem működik.
(Se a vezetőoldal se az anyós oldal, semmi visszajelzés)Biztosítékát ellenőrizném, de nem találom a biztosíték dobozt aminek a csomagtér bal oldali rekeszben kéne lennie kézikönyv és leírások alapján. Google & youtube cserben hagyott. SEGÍTSETEK
2018-as évjárat
motor típus: 1.6 SIDI (B16SHT)
motorkód:B1181626HB5X0403
Köszönöm
Attila -
peet137
tag
Van egy kis furcsaság az Astra-nál. A beszívott levegő hőmérséklet egy kb 85 fokos víz mellett, 4 fokos környezeti hőmérsékletnél 37 fokról indul. Ez normális dolog, vagy azt a szenzort meg kellene nézni? Ugyanez egy Nissannál (ez volt kéznél) kb hasonló paraméterekkel 11 fok a gép szerint. Ez utóbbi nem kínai cucc, hanem rendes autószerelős diag laptop, vagyis valszeg valós érték

Az opel képei:
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
Gyári DAB-al lenne a legláthatatlanabb.
Alisra meg: szivargyújtó relézése annak világításáról, máris csak gyújtás alatt lesz áramon.
Olaj: Z16XER nekünk is 1-2s mire kialszik, de nekem a dízel se alszik el azonnal. Összefügghet akár az olajszűrő minőségével is szerintem. Motoron pl az occó HiFlo-ban néha nem annyira jó a visszafolyásgátló szelep, tud hasonlót ott is.
-
peet137
tag
válasz
nrg.960
üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, nekem amúgy van most bevált megoldás, de jobb lenne a műszerfal mögött intézni, de lehetőleg úgy, hogy a rádióval együtt be is kapcsoljon. Alin vannak ilyen adapterek, amit bekötsz a kábelkorbácsba a rádió és a verda közé, de ahogy néztem, annak fix 12V is kell, vagyis mindig áram alatt marad.
Én ezt használom most:

Egyszerű, jól szól, két kellemetlenség van vele: mindig be kell kapcsolni külön és néha be kell dugni tölteni, ezért is van fixen összedugva a töltővel.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Szerintetek gyári a bőrözés ennek az autónak a kormányán?
-
mephi666
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
...egy droidos telefon jóval egyszerűbb navinak, naprakész és a gmaps mutatja elég jól a torlódásokat is... persze ha valakinek 5percenként csörög a telefonja, annak nem a legjobb opció... én b zafiba a bal oldali lőrésre szereltem fel a tartót, ott úgy látok rá, hogy közben az útról se kell levenni a szemem és a bal tükröt is látom a perifériás látásommal

-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én is csak 2019-es magyarított szoftvert találtam eddig rá. Más kérdés. A gyári fejegység meg tud birkózni az újraírható cd-vel? Vagy ha telefont csatlakoztatom AUX-ra, akkor a kormányról csak hangerőt lehet állítani, vagy lehet léptetni, megállítani is a lejátszást? És az AUX-ról lejátszás közben a kijelzőn látható a zenékről ID3 infók?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tehát a szétszedés és összerakás 90 ezer. Na kéne nekem egy ügyes ember, aki már szedett szét és rakott össze lámpát
felújítással meg az árának 1/3-át
Ő megcsinálta, dehát nem az volt a hiba, ő arról nem tehet, de azért fizessem ki. Én meg pingvinezek, hiszen nem kértem azt, h amúgy jó alkatrészt cseréljen újra.
Ha megvan az oka esetleg (pl lemez rétegek találkoznak), pluszban érdemes a peremezést kihúzni karosszéria tömítővel, ne tudjon megállni ott a kosz.
Igazából egy endoszkóp kamera vagy esetleg kicsi tükör is jó lehet megnézni a foncsort, az a biztos. Mármint elég drága az izzó, hogy ne cseréld ki csak úgy próbaképp.