Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Már nagyon várom a hétvégét.
Ma jött meg a karbantartási csomag.
27k volt cakkumpúder.
- levegőszűrő, pollenszűrő
- Olaj, olajszűrő, csavar
- Váltóolaj + tömítés
- egyebek, pl. wet+wax, tömítő paszta.Nekem ennyit megért, lesz elfoglaltságom egész napra.
(váltóolajat még nem cseréltem soha, szóval... de voltam jútúb akadémián; eddig az akadémián látott dolgok működtek, és jók lettek. Nem csak autós témában) -
ncc1701
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Megvolt a dobozban a letört fül. Ha nem lesz szép/jó a javítás, akkor még mindig tudok két lámpából csinálni egy hibátlant, de remélem nem kell vele pöcsölnöm majd.
(#107797) Micsurin: Megvallom, nem kérdeztem. Majd teszek be fotót. Amúgy én lökös esetén talán futnék egy kört bontókban is. Bár nyilván OPC elemek nem gyakoriak. Viszont jól teszed, h jó helyre viszed, mert méret helyesen kellene megcsináltatni, h ne álljon szarul.
-
ncc1701
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Na, rtak, h visszautalnak 3xeft-ot, a "szakértőjük" szerint ez a letört fül nem befolyásolja a használatot. Ha elfogadom.
Hajlok rá, közben hívtam a Hüllő kft-t, azt mondták, h simán megcsinálják, még erősebb is lehet, mint gyárilag.
Ami miatt hajlok a deal-re az az, hogy semmi nem garantálja, h ha küldenek egy másikat, az épen megérkezik. -
ncc1701
veterán
Amúgy meg van egy bontott gyári jobb oldalim, arról leműtöm a régi búrát, megmarad a test, az újból átteszem a foncsort, meg a búrát, fbs-el letömítem, és ugyanott vagyok, csak pöcsölök vele fél napot.
De meglátom, mit reagálnak a lengyelek a problémára. Igazából azt a két hetet sajnálom, amit bukok vele. Még akár rendelnék is egy újat, csak nem vagyok benne 100% biztos, h megérkezik hibátlanul. Kintről a 3 is olcsóbb, mint itthonról kettő... -
Mindenkinek: volt igazság abban amit írtam, csak nem ebben az esetben:
[link]Vannak olyan termékek, amiket csak az eredeti csomagolásban lehet visszaküldeni, azaz ezekre felbontás után már nem lehet elállási jogot érvényesíteni:
lezárt csomagolású hang-, videó anyagok, szoftverek,
higiéniai és egészségvédelmi termékek (pl.: fehérnemű, fogkefe, egészségügyi betét, szexuális segédeszköz, golyós dezodor, neoprén ruha)valamint
A webáruház a termék teljes árát köteles visszafizetni, kivéve, ha a vásárló a kipróbálás során a termék tulajdonságainak megvizsgálásához szükséges használatot meghaladta.És a többieknek is sokban igazuk volt:
(a vevő) Akár ki is bonthatja és kipróbálhatja a terméket. -
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
De nem volt törött a visszaküldött
Ha visszamegy a cucc és a csomagolás nem sérült, csak belül a cucc, akkor a cég jogosan mondhatja hogy eltörte a vásárló és ő úgy küldte vissza -
válasz
dellfanboy
üzenetére
Elállás sérülésmentesen, bontatlan csomagolás esetén él.
-
ncc1701
veterán
Megjöttek az első lámpatestek, a jobb oldaliról le van törve egy rögzítő pöcök, jól meg lett rugdalva a doboz. Remélem gond nélkül kapok helyette egy hibátlant.
-
csoszogi
tag
Volt benne szervo, legzsak dupla, es klima....nagyszeru gep volt..
Osztrak import.
ncc1701: igen, nyilvan. De nem erte meg uj klimahutot venni hozza, mert arany arban volt. De azt ismondtak, mivel regi darab, barhol ereszthet. Az ablakemelo manualis, beszart a vezeto oldalon: 50000ft lett volna az uj, de hala volt bontott...inkabb evente ketevente ratoltettem a klimara. -
-
csoszogi
tag
Egykorú autónk van, de az én klímám még hála jó
. Én kérdeztem a szerelőm, kell-e valamit csinálni, a klímával, de azt mondja, nem, ha jól működik. Az ugye megvan, ha bekapcsolod a páramentesítő funkciót (épp ma este tettem meg) akkor is a klíma kapcsol be. Vagyis ősszel/télen ebben a nyálkás esős időben tuti járatod....
Én abból tudtam az F Astra-nál, hogy kell bele gáz a nyár előtt, mert nem jól párátlanított.... -
válasz
body007
üzenetére
A klímás vonatkozás az lehet, ott a gáz tartalmaz némi olajat vagy mit, ami keni a tömítéseket, ezért kell télen is néha picit megjáratni.
Cserébe állítólag eszi a klímahűtőt is, ezért lukad ki bizonyos idő után.
Én 2016-ban vettem, Ki tudja előtte mikor volt karbantartva, vegyünk 2015-öt.
Múlt évig nem volt klímásnál, mert nem nagyon használtam a klímát, de amikor igen, ennyi év után is hűtött rendesen.
Aztán múlt évben hallottam némi sziszegést, klíma használat nélkül.
Hamar kiderült, elment a gáz nagy része, de még így is 170g volt benne a 600-ból.
Klímás ránézett, lukas a hűtő.
Mitől?
Kortól... 2010-es autó.
Vagy elhisszük neki vagy nem, én inkább tippelnék kavics-felverődésre, de ő a szakember.Szóval a klímát ápolja a benne keringő anyag

-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Most tuti meg nem találnám, h hol olvastam / hallottam (talán vmi klímás oldalon, videóban). Fagyvédelem szempontjából adom amit mondasz
-
ncc1701
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ezért nem szokták -40 alá keverni, de igazából -30 fok bőven elég itthon.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem-nem. Éppen ellenkezőleg, "ápolja"
-
Micsurin
nagyúr
Mivel az 1.3CDTi az az 1.3JTD édesgyermeke jól saccolom ha 77le valamint a 90le 5 sebességes esetén itt sincs kettőstömegű?
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Astra H [2008] olyan problémám van, hogy a a hátsó ajtók hülyén működnek (gyerekzár nincs elfordítva)
• központi NYITVA -> ajtó nem nyitható sem kívülről, sem belülről
• központi ZÁRVA -> ajtó kívülről nem nyitható, DE belülről IGEN. Ha már belülről nyitottam, akkor utána kívülről és belülről is nyílik a következő központi zárásig.
Mindkét hátsó ajtó így viselkedik, az első ajtók rendben.
Központi zárat hallani dolgozni az ajtóban
-
Tothgera30
veterán
válasz
body007
üzenetére
Miért pont 5W30? 0-W-40 között bármi lehet. Témára visszatérve szívó motorok vannak otthon, kíméletes használattal, tehát ár/érték arányban szoktam válogatni. Mivel 5-6 ezer km-enként ledobom az olajat amúgy szinte mindegy lenne mit rakok bele.
#107762 bul07: Ebben igazat kell hogy adjak. De ezen a vonalon elindulva mindegyik tesztben találhatok hibát.
...részemről az az olaj és szűrők téma off, megvan ennek is a topikja...
-
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Régen néztem én is ezeket a teszteket de mára nem hiszek neki
Nem hiszem hogy ugyan azzal az anyaggal tesztel értem ez alatt a forgó részt meg a kopó rész
Ugye ennek akkor van értelme mármint összehasonlítani az kapott eredményeket ha mindig ugyan az az anyag, összetétele 100%-osan egyeznie kellene, de elég ha egyik fém délelőtti másik meg délutáni gyártásból van nem lesz egyforma, máshogy kophat
És mindig cserélve van a koptató oldal hogy ne befolyásolja hogy a fülelte nem e lett, mondjuk kicsit érdesebb kopottabbEgyszerűen kizártnak tartom hogy ilyen házi körülmények között tudná ezt biztosítani
(#107757) peet137
Lehet hogy egy kis időre letapadt az egyik olajlehúzó gyűrű és elégetett valamennyi olajat, majd valami hatására mondjuk egy gyorsabb tempó után sikerült megmoccannia felszabadulnia és újra ellátja a funkcióját
-
Danecay
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
A fotódon feltételezem az alap fordulatszám olvasható, tehát az amikor hozzá sem nyúl s kormányhoz, amit egy alapértéknek lehet tekinteni. Na most ha elkezdet tekergetni a kormányt, akár a legkisebb mértékben is, feltételezem ez a fordulatszám csak nő. Így igazából szinte teljesen mindegy, hogy milyen értékhez, a valóshoz, vagy a kívánthoz viszonyítjuk az én 0 rpm fordulatomat. Szerintem.
-
deny330
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem lámpa ügyben.
Adott egy 2003/09 G astra sport 5 ajtós hatchback, amibe az előző tulaj Xenon fényszórókat rakott. A lámpamosó helye megvan a lökösön, de nem működik, illetve a szintező is kézi állítós, ergo tényleg csak bele lett rakva. Ha ez nem lenne elég, van egy nagyobb bibi is: a foncsor le van fújva feketére, emiatt a lámpával konkrétan semmit sem lehet látni, még a refi is bajos.
Nézegettem lámpákat, de kicsit elvagyok veszve. A projektoros és a xenon között mi a különbség pl? Amíg nincs a lámpamosó, szintező megcsinálva, addig nem szívesen használnám xenonnal a kocsit, erre fel azt mondták kollégámék, hogy akkor vegyek bele projektorosat, mert az fogad H7-es izzót is, később pedig xenont is, ha akarok. Ez így tényleg működőképes?
Amit néztem, az ez a lámpa lenne amúgy: [link] -
válasz
Tothgera30
üzenetére
Gondolom már végigböngészetted a táblázatot. Melyik a legjobb 5w30-as olaj?
Már ezen teszt szerint... -
peet137
tag
válasz
bul07
üzenetére
Én pl a Z16XE1-ben most épp GM-et használok, ez a 2. kör vele. Az előző csere után kb fél évvel 3-4 deci hiányzott, pedig a korábbi olajat nem ette. Öntöttem rá, cseréig ok volt. Gondoltam, még egy esélyt kap. Aztán az előző csere óta (tavaly április vége) gyakorlatilag 0 hiányzik belőle, pedig ugyanonnan rendeltem az olajat és a verda használati körülményei sem nagyon változtak. Ugyanaz az 5w30 GM...
Most esedékes a csere és most agyalok, mi legyen
-
Markizmark
addikt
válasz
Danecay
üzenetére
Van egy alap fordulatszám amit kér, akkor is, ha nem tekergeted a kormányt. Ezt emeli feljebb terhelésre. Az én korábbi fotómon is látható, hogy két fordulatszám érték van (teljesen nyugalmi helyzetben lőttem a képet, terhelés nélkül), egy kívánt és egy valós. Ha a kívánt érték nem 0, de a motor mégse forog akkor nyilván motor gond, de ha a kívánt érték is 0, akkor ott más gond lehet. Jó lett volna egy monitor fotó opcomozás közben.
-
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Azért ez nem olyan hogy valami hamar elkopik és nem bír annyit, ez olyan hogy már dobozában hibás, teát használhatatlan hulladék már gyártás után is
Vagy olajra vetítve nem olaj lenne a kannába hanem gázolajMi használtunk a Meriva A-ba GM olajat nem volt gond vele
És részemről inkább GM mint MannolIgen a szűrő az fontos, és nem csak olaj, hanem levegő is meg üzemanyag is
-
Danecay
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Fogalmam nincs, de gondol9m változó. Egy szinte egészen biztos, ha működne, nem 0 lenn
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem is ilyesmi jutott eszembe, hogy pl. az is előfordulhat hogy úgy érzékeli, megfelelő a nyomás és nem pumpál tovább - de nem értek hozzá, azt se tudom hogy működik, csak egy halovány tipp volt

Sokkal életszerűbb hogy lehalt a pumpa. -
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ha a bizti lenne a gond akkor opcommal nem ment volna a kommunikáció azzal az egységgel, nem?
-
Tothgera30
veterán
válasz
bul07
üzenetére
Ez márkától függetlenül is fordult már elő, egy ilyen hibából nem vonnék le messzemenő következtetést. Ahogy az alap GM/Mannol/Total/Castrol/Fuchs/LM/stb. adalékokról és olajokról sem. Ez olyan mint a Lemförder lengőkar szett ismerős autójában ami kb. 20 ezer km után feladta a harcot.
Másrészt viszont én is nézegetek más márkák után, mivel szeretnék "feljebb" lépni, tapasztalni. De ennek 90% inkább csak a tudat hogy papíron jobb kenőanyagot használok, és az jobb a motornak. Egy öregsl szakival beszéltem, aki pár rallyautót összerakott már, és szerinte a specifikációnak megfelelő gyakori olajcsere és a minőségi szűrők a fontosak, utóbbi hangsúlyosabb. De itt is a kíméletes használaton múlik a legtöbb.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez jó kérdés, nem tudom rá a választ. Anyayarisban H4-es osram led van, 1400lm fénnyel, az is qrvára világít. A H7-re linkeltek nekem a lumenetesek 2000lm fényű ledet is...
-
ncc1701
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nem biztos, h lengőkar, valamelyik szilent. De van a vasban 370ekm, fék már volt cserélve, én nem a fékre tippelek. Mikor beteszzük a lámpát, akkor megnézzük a szilenteket is. Haver szerint cseréljük csak a szilentet, de én úgy vagyok vele, h 60e/db a lengőkar, a 6 szilent + sokkal több meló nekem nem érné meg, legyen új. Úgyhogy csak tippelem, h lengőkar.
Erre az osram ledre nem panaszkodik. Nappali menetfény dettó, erre sem szól a verda. Anya Yarisában már 2 éve van osram led, q jó. Nem vakít, ugyanaz a vetítési képe, mint egy h4 halogénnek, szimplán 3x akkora fénye van, plusz hófehér. Sokkal jobban látni vele. Utóbbi pár évben már én is elkezdtem fosni, h elém ugrik valami holdkóros hülyegyerek full feketében, esőben+sötétben és elcsapom.
-
Markizmark
addikt
Mannol Extreme volt az, 5w40 és még az F astrában, X14NZ-vel, szóval nem okoskerekes traktorozás volt, egész egyszerűen hallhatóan hangosabb volt a motor.
Mivel ez az autóm eléggé szelepszárszimeringes volt, pontosabban már a szelepvezetők voltak oda és nem érte meg megjavíttatni, ezért a vége felé már a legolcsóbbat kapta, mivel megzabálta (1l/1000km). Drágát nem érdemelte.
De próbáltam Castrol Magnatecet is, az se volt csendes, volt sima Q8 is...
Viszont az Eneos valamelyik 5w40-ese volt a legjobb, az abban ütközött ki, hogy indításnál hamarabb aludt el a lámpás, illetve csendesebb is volt. Viszont ezt is megette.
Ami tény, hogy mannol felső kategóriást és GM olajat én személy szerint nem próbáltam.
De nem is fogok, előítéletes vagyok.
Motul gm specific vált be, Liqui Moly tényleg túl van tolva és nem hallok/érzek különbséget.
Elkalandoztam a 0w40-es irányba az XER motorok kapcsán, de lebeszéltek róla. Pedig elvileg megengedett és tudja is valamelyik Mobil a dexos 2-t. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Rázást nekem is csinálja nagy tempónál, az fix hogy lengőkar? Én féktárcsára gondoltam mert már eléggé a végét járja az enyém. Köv betétcserénél cserélem azt is.
Full ledet én még nem mertem a halogének helyett, max a DRL-t cserélném mert azon nem látszik. De amikről eddig olvastam mind dobja a hibát.
-
ncc1701
veterán
Na, indul a buli.

Hella első lámpák berendelve, 215eft a pár, Osram H7 LED, plusz a többi berendelve, nappali menetfény is kapott osram ledet, kb 60eft volt a világítás bele. A H7 led már 5-6 EU országban road legál, remélem itthon is az lesz idővel.
Amikor megjön a lámpatest, elviszem fóliáztatni, kavicsfelverődés + uv ellen.
Következő az első lengőkarok lesznek, picit rázza a kormányt nagy fék esetén pályán nagy tempórol.
-
Danecay
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Na, azt hittem, hogy közben már válaszoltam, de a jelek szerint nem. Lehet, hogy nekikezdtem, majd félbehagytam és megfeledkeztem róla

A lényeg, hogy valószínűleg megtaláltam a kábelkivezetések végeit.
A sarus végről azt gondoltam, hogy testkábel lesz, de a biztitábla oldalába csatlakozik és +12V-ot mértem rajta, míg a 3 eres csatlakozón, a két szélső kábelen is 12V-ot, míg a harmadokon semmit nem mértem, az aljzatban természetesen.
OP-COM-al is sikerült közben ránézni. Elvileg a feszkót megkapja, viszont a szervó fordulatszáma 0 rpm. Nem tudom, hogy a tápellátásra vonatkozó infót, a pumpától veszi e, vagy egy előtte lévő mérőponton méri, hogy mondjuk pl. a csatlakozónál megvan a feszültség, így nem tudom mennyire lehet teljesen kizárni egy kábelsérülést, de nem húzom az időt ezzel, mert mint ahogy írtad is, könnyen lehet, hogy tényleg a pumpa adta meg magát. Úgy néz ki 20e Ft-ért tudok ilyen szervópumpát, és az a legbiztosabb ha az megveszem, amíg még megvan. Remélhetőleg meg is oldja majd a problémámat!#107711 body007
Nem saját kép, neten találtam és csak a kábelelvezetés miatt szúrtam be
-
válasz
Newlachka
üzenetére
Ide ha beírod az alvázszámot megkapsz minden infót a kocsiról.
#107712metrion:
Nincs ott szűrű. Akkor szokott eldugulni a cső ha sokat használod rövidtávon, hidegben- a kicsapódó pára összekeveredik a kartergázzal és egy szép habos trutyi marad ott. De ha jól átmelegszik a motor akkor kidolgozza, megeszi. Megpróbálhatod kikanalazni, visszanyomkodni a blokkba (mindegy, megeszi a motor), de mindenképpen legyen átjárható (különben nem tud távozni a kartergáz és ha ott nem akkor máshol fog távozni). -
bul07
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát én nem bíznék egy olyan márkába aminek az is gond hogy hozza a csomagolásra ráírtakkat, fagyóló folyadékka csontá fagyot a fagyasztóba (mannol)
Milyen minősség biztosítás ez?
Hogy lehettne bízni abba hogy állandó minősség.Ez [link]
-
Tothgera30
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
A "volt valami olyan sztori" az álltalában kicsit fel van fújva. Állítólag a feltüntetett sepcifikációert nem fizettek, de egy másik szinte lefedte. Jogilag le is lett zárva az ügy. Mannol is elveszíti már az előnyét, mikor más márkákkal szinte egy árban van. Bár vannak vicces dolgok, mikor megverte a Castrol Edge-t, de reálisan nézve az ügyet, a Mannol felső kat. olajai jók, adott korlátokon belül (max. 10 ezer km-nél csere). Nálam az agyonhypeolt LM sem igazán jött át. A Top Tec semmivel sem volt jobb vagy rosszabb mint az Energy Formula PD.
-
molnarpeter
nagyúr
Legkönnyebben talán a kopás mérhető. Egy ledobott olajból vett minta alapján labor tud konkrétumokat mondani számokkal alátámasztva 🤔 de értem mire gondolsz, csak nincs rá listám, melyik olajjal hallgat el hamarabb a hidrotőke például. Talán motorolaj topikban tudnak okosat mondani, melyikben több az adalék mondjuk.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen ez mind ok de konkrét tapasztalatokra lennék majd kíváncsi, úgymint hangosság, esetleges traktorozás ami korábban nem volt, vagy annak megszűnése, illetve hogy mennyire fogy el egy periódus alatt, amennyiben nem 3000 km megy bele az alatt.
Ezek használható, érdemi infók, ellentétben az általánosan leírt ‘jó az’ / ‘nagyon rossz’ megfoghatatlan frázisokkal. -
molnarpeter
nagyúr
Belsős infó volt itt a fórumon, hogy a GM olaj az adott követelményeknek megfelelő legolcsóbb ajánlat. Szóval rossznak nem rossz, de van jobb is, ha valaki táltosabb olajat akar. Akinek meg olcsó kell, annak egy megbízható lehetőség, ha nincs "túlhordva", akkor ez is jó, ha meg de, akkor úgyis mindegy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Mannolból ami nekem nem vált be az a GM specifikus
Emlékszel esetleg hogy nálad melyikkel volt hangos? -
Markizmark
addikt
Apósom pl gmre esküszik, megy is az autója régóta, gond nélkül, más meg panaszkodik rá. Én nem használtam sose, viszont mannolt és Liqui Molyt igen, ugyanazon az autón. Sose volt olyan hangos, mint a mannollal, és sose volt olyan halk, mint a Liqui Molyval, ráadásul a mannollal volt valami olyan sztori, hogy a ráírt gm tanúsítványokról pl nem is tudott a gm.

Én most mindegyikben Motul gm specific-et vagy Liqui Moly Toptec 4600 5w30-at használok. Egyik Z18 másik Z16XER.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Engem a tapasztalat érdekel, nem a hit.
Gondoltam is hogy kérek egy tapasztalat-megosztást kis idő múlva, illetve egy év múlva, de addigra el is felejti az ember…
Én ugyanilyen motorba, csak J-ben Mannolt használok, tapasztalatokat többször leírtam, többen meg a véleményt hogy ami olcsó az gyanús is
-
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j
üzenetére
Megoldódott! Egy Facebook-os csoportban kaptam segítséget. Linkelem, hátha másnak is szüksége lehet rá. Itt lehet venni gyújtótekercs csatlakozó javító készletet.
-
Faterkam
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Valóban iigazad van, a helyes motorkód A16XER

Végül a gyertyákat hjagyom, marad az "eredeti Opel"
Szűrőknek ezt választottam:
Levegő +pollen +olajszűrő felülvizsgálati csomag Mann szűrő Opel Astra H, 1.6Olajnak meg ezt:
GM Opel Dexos 2 Motorolaj, 5W30, 5l -
Faterkam
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére

-
Pityka_
tag
Sziasztok
EGR szelepet tisztitatott már valaki ultrahangos készülékkel? Zafira b 1.7cdti
3 hónap alatt 3x adott hibaüzenetet és nem ment az autó. Kipucolták de azt mondták,hogy a tengelyt nem nagyon tudják tisztitani. Ezért gondoltam,hogy egy probát teszek az ultrahangos tisztitással mielőtt vennék egy új szelepet. Milyen új szelepet érdemes venni ha arra a sor? Gondolok itt gyári Opelt vagy után gyártottat.
Előre is köszi a válaszokat,infókat. -
Newlachka
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem erre egy színkódot mondani? B oszlopnál nincs benne a matrica sajnos.
Illetve ha esetleg van bontós a topikban, keresnék bal lámpát és lököst rá.Köszönöm!
-
Faterkam
addikt
Sziassztok!
Két kérdésem lenne hozzátok
1, X16Xer 1,6 H Astra, 12 éves, érdemes bele 2 vagy 3 pólusú gyújtógyertyát tenni? Ha igen milye, típus vagy link jól jönne. Most "Gyári" Opel van benne kb két éves, ez sima, egy pólusú.
2, 5W30-cas olajból mit érdemes venni, típus vagy link jól jönne itt is!
Évi 10e km max, sajnos nagyobbrészt városban, (BP)
Köszi előre is!
-
mephi666
nagyúr
válasz
Honda567
üzenetére
mekkora motor? 1.6 benzinhez 55 körülit (bráner) raktunk bele 3 éve és ezen a télen is pöcröff -10ben
...mondjuk ott van egy jumpstarter is vész esetére, mert még ismerkedési időszakban nem tudtam, hogy mi szívogatja előszeretettel az autót, de mióta rájöttem, nem volt ilyen probléma sem -
farkas-j
őstag
Sziasztok! Ma lettek gyújtógyertyák cserélve az 1,4 Meriva B autónkba (B14XER). Nagyon meglepődtem, mert két gyertya fémrészei el voltak zöldre oxidálódva, a másik kettő meg barna rozsdás volt. A Delphi gyújtótrafóról lehúzgáltam a gumiszigeteléseket és az alatta lévő rugók és zavarszűrő ellenállások teljesen elvoltak korrodálva. Amennyire lehetett megtisztítottam őket, de ez csak rövidtávon megoldás. Cserélni kellene az ellenállásokat és a rugókat is. Hol lehet ilyeneket vásárolni? Nem szeretnék komplett gyújtótrafót venni, mert az hibátlan és drága. Egyébként a kivezetéseit viszonylag jól megtudtam tisztítani majd kimosni kontaktspray-vel. Aki tud beszerzési forrást kérem jelezze. Jó állapotú használt garnitúra is érdekelne.
-
Honda567
tag
Sziasztok!
H Astra Akkumulátor tönkre ment 55Ah a gyári előirt, érdemes 65Ah akkut tenni bele? -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy ha ez a cső eldugult akkor mit okozhat? Illetve a blokknál ahová ez a cső megy, van valami szűrő? Képet nem találtam róla, hogy milyen a forgattyúsház ezen része.
-
Danecay
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ja, hogy ez a motortéri bizti tábla alja, legalábbis így találtam meg, no de biztosan nem ide csatlakozik be közvetlenül. Ilyen szépen van elvezetve alul, csak még mindig nem találtam meg, hogy pontosan hová, de közben már beszéltem egy szerelővel.
-
Markizmark
addikt
válasz
Danecay
üzenetére
Nem fogod tudni teljesen kiszűrni a kontakthibát, ha nem tudsz alábújni.
Egyébként előfordul UEC hiba is (motortéri bizti tábla), ami nem csak biztitábla, hanem egy központ is, szét lehet bontani és néha meg kell pucolni az érintkezőit, mert tud érdekességeke produkálni.
Így néz ki szétszedve:
-
Danecay
addikt
válasz
body007
üzenetére
Szia!
Igen, valami ilyesmi, már amennyire rálátok, és igen, a kábelkivezetései is ilyenek. Azt lenne jó tudni, hogy ezek hová csatlakoznak, mert a szivattyú alatt vannak elvezetve, és nem igazán tudom végig követni. Aknám nincs, aláfeküdni nem nagyon tudok.
A műszerfalon egyébként nem jelenik meg hibakód, továbbá, az említett olcsó hibakódolvasóm sem olvas ki belőle semmilyen hibát, persze egy komolyabb lehet, hogy simán kiolvasná, ha van. Bisztit néztem, elvileg a motortérben lévő táblán a 27-es, az jó volt.Persze, elviszem szerelőhöz, de először az alapvető dolgokat, mint pl. kontakthiba, szeretném kizárni.
-
válasz
Danecay
üzenetére
Egy csati van rajta, azon 2 érintkező. Nem bonyolult a dolog

Neked ilyen? Akkor nem szóltam, mert ezt nem ismerem
Van az oldalon kis infó is:
Astra H szervószivattyú hibák
Ha a szervó nem működik, mindenképp ellenőrizzük a biztosítékokat. Hiba esetén hibakód is kiolvasható a vezérlő egységből. Ha esetleg nem tudunk a szivattyúval kommunikálni, nézzük meg, hogy kap-e áramot. Elektromos hiba mellett gyakori, hogy folyik, ereszti az olajat, esetleg teljesen elfolyt az olaj. Ilyenkor tömítés garnitúra cserére van szükség. Fontos ellenőrizni, hogy az olaj nem tette-e tönkre az elektromos panel egyes elemeit.
A szivattyú tömítései idővel elöregszenek, így a víz bejut az elekrtomos csatlakozókon keresztül a szivattyú házába. A víz miatt oxidáció lép fel és a tápegység elektronikája zárlatos lesz. A központi vezérlő nem tud különbséget tenni a zárlat és a valódi hiba között , ezért tapasztalható sok esetben, hogy egyszerre több hibaüzenet is megjelenik.
Opel Astra H típusokban különösen jellemző a szervó meghibásodása, vagy szakaszos működése. Mindenképpen ellenőrizni kell, hogy a szivattyú megfelelő áramot kap e, illetve ezeknél a típusoknál a csatlakozók típusát is ellenőrizni kell, mivel kétféle lehetőség is van. Javítás után a szervószivattyúk elektromosan, és mechamikusan tesztpadon vannak tesztelve, használatra alkalmas állapotban kerülnek átadásra, 1 év teljes körű garanicával.
Tipikus hibajelenségek, melyek a szervószivattyú meghibásodására utalnak:
A kormányzás elnehezedik, illetve egyes esetekben szakaszosan működik (Ebben az esetben különösen fontos a vezetékek ellenőrzése, kontakt hiba)A műszerfalon látható sárga vagy piros visszajelző lámpa világítSzerviz vagy általános hiba lámpa világít a műszerfalon -
Danecay
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszönöm!
Nos, OP-COM-om, nem igazán van, csak egy olcsó OBD2 egységem és min az, mind pedig a multiméteres mérés 14,5V-ot mutat. Amperre levetítve nem tudom. Jó lenne tudni, hogy hová csatlakozik a szervó szivattyú, lecsatlakoztatni és direktben megtáplálni, hogy lehessen látni, hogy ad e bármilyen életjelet magáról, vagy az adta meg magát, mert ha az, akkor felesleges az egész nyomozgatás.
-
bul07
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Azt hittem vákuumos szívóra gondolsz

De mi nyomja/szívja ki a folyadékot, vagy a gravitáció elve alapján lassan kicsorog a kiegyenlítő tartályból
(#107699) Danecay
Töltsd fel a tartályt, és nézd meg mi lesz
Ha még nem is jelzi már akkor is produkálhat érdekes dolgokat az alacsony szint
Ha meg szivárog töltsétek utána mindig, alacsony szinttel vagy olaj nélkül nem érdemes használni
Ú most nem jut eszembe mit mondtak a szervó szerelő szakműhelybe az alacsony szint és habzásról
Egy Ford kisbusz volt az elszenvedő, olaj nélkül mentek vele több száz kilométert, egy egyszerű cső csatlakozás szivárgás miatti olajvesztés, és nem töltötték utána, kicserélték a csövet de a szervó nem lett a régi, sok pénzért cserélni kellene mert károkat szenvedett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- Apple iPad Pro 2025 11" M5 256GB & 512GB Wi-fi Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én már kibontott-próbált cuccot is küldtem vissza

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

hanem A16XER.
Illetve ha esetleg van bontós a topikban, keresnék bal lámpát és lököst rá.