Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
mephi666
üzenetére
Még azoknál sem feltétlenül. Valójában a rendszám a lényeg, ha az EU-s rendszám van az autón, akkor kell a szélvédőmatrica, ha nem az EU-s, hanem még a régi, magyar zászlós, akkor nem kell. Nekem is 2006-os forgalomba helyezésű az autóm, de még a régi, magyar zászlós rendszám van rajta, ehhez nem kell a szélvédőmatrica sem.
-
bul07
nagyúr
válasz
KisTücsök
üzenetére
Téli gumi esetén nem hogy nagyobbat hanem még kisebbet szoktak venni, gyári méret kell
Ezt a jó videót nézd meg
Nyolc tévhit a gumikrólEbből kiderül hogy váltó méret sincs mint olyan, miért kell a jobb gumit hátra rakni, tárolni a gumit felnin ilyen 1-1.5bar nyomáson kellene,
Téli gumi szélessége az adott videóba innen [link](#106393) mephi666
Elég kevés már a magyar zászlós rendszám
amihez nem kell a szélvédőre -
KisTücsök
addikt
válasz
bul07
üzenetére
Kell új téligumikat vennem és úgy voltam vele a kicsit nagyobb, de főleg magasabb, hátha jobb lenne. Úthibák is nagyon tudnak zavarni, hátha kevésbé adná át.
215/60-at szerintem senki nem venne észre. 225 lehet tényleg már necces, de előbbire helyem is van bőven az biztos.
-
mephi666
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
...ja, de az a matrica csak 2004 után forgalomba helyezett autóknál kötelező
keleten biztos akad sok 20-30éves gép...11éve van jogsim... kb 10 éve állítottak meg egyszer itt a városban, még az akkor 20éves F-el... az ellenőrzés nem tartott tovább 1 percnél... kocsit nem is nézték, csak az iratokat
-
bul07
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Igen ki lehetne őket venni
Amúgy ha valaki a keleti határok felé akar autózni figyeljen oda látható dolgokra, mert bejárhatja az egész országot de keleti határokhoz közeledve biztos fog látni tapasztalni közúti ellenőrzéstÉn ugye itt vagyok a Román határ mellet, nap mint nap belefutok közúti ellenőrzésbe, lámpa nem fel kapcsolás büntetés repül is, szélvédőn nincs meg a matrica vagy nagyon tépet ugrik a rendszám(munkatárs így járt pár éve), gumikat is nézik
Múltkor Gyulára menet is volt ellenőrzés -
mephi666
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
...vagy legyen annyi sütnivalója, hogy a tanksapka alól kipuskázza a gyári méreteket és ránézzen a gumikra

...egyik nap sétáltunk itt a ház melletti parkolóban és nézegettem a kocsikon a gumikat: oké, hogy legalább 60%ban téli, mert a kevés futás mellé mi is abban járunk... ami meglepett: több kocsin is téli, koppra tökig kopott mintával, másik kocsin nyári, külső oldalon tükörre koptatva... rosszul beállított futómű eredménye... ilyeneket is meg lehetne állítani
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ez nem is városban volt használva, hanem hosszabb utakra, országúton. Lehet valami esetleg elállítódott benne?
Illetve még azon agyalunk, hogy anno mégsem volt komplett kuplungcsere, a tárcsa újra lett hasznosítva, mert hogy még jó. -
bul07
nagyúr
válasz
KisTücsök
üzenetére
Ha utcán megállítanak akár a rendőr is zargathat miatta. Ha meg valami műszaki ellenőrzés futsz bele rendszám is lejöhet, lehet menni műszakira megint gyári mérettel hogy legyen megint rendszám.
Minél jobban látszik hogy valami nagyon nem gyári méret annál nagyobb az esély, meg ugye kell hogy kicsit is értsen az autókhoz a rendőr.
Ha meg Osztrák v Német felé is szoktál menni még nagyobb rizikó.
-
KisTücsök
addikt
C Vectrara mi a max gumi méret amit rakhatok? 205/55 a gyári. 225/60 mehet rá? 16-os felnin.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Kommy
üzenetére
B Zafiránál P0340-el szívtunk vagy fél évig: ha bedobta a hibakódot, leszabályzott 3500nál... már cserélt jeladó volt a kocsiban, ami helyett raktam bele bontott gyárit és 9 hónap alatt nem jött vissza a hibakód (gondoltunk mi is már mindenre és első csere egy új utángyártott jeladó volt... amiket nem szeret... új motorvezérlőt is szereztünk, amit felprogramozva 1-2 hét és párszáz km erejéig nem jött hibakód, majd utána megint randomra)
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy Opel Astra G-nk aminek olyan hibája van jelenleg, hogy 3500-as fordulatnál nem megy feljebb. Ha leveszem a szívócsövet, gyújtást adok rá akkor a gázpedál teljes lenyomására éppen nyílik a pillangó szelep.
OPCOM-al ha kivezéreltetem akkor kinyílik teljesen.
Hibák amiket ha kitöröl és éppen nem jön vissza akkor nyílik rendesen a pillangószelep, de 99%-ban egyből visszajön.
Amiket megnéztem az ECU és a fojtószelep közötti kábeleket kimértem mindegyik ép.
Kiméregettem a fojtószelepet, ott sincs szakadás. Persze konkrét értékeket nem tudok ellenőrizni, de ha kézzel mozgatom a fojtószelepet akkor változik az ellenállás.
Valakinek valami ötlete? -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
...meg amit írtam, hogy valakinek az új/sz*r 1-2ezer alatt horvátországban széthullott...
lekopogom: miénk teljesen jó egyelőre, 20-25ezerrel ezelőtt vettük a kocsit... remélem még minimum ennyit bírni fog felújítás előtt (azt meg tippelni sem merem, mennyi lehet benne: ha frissen cserélt lett volna, biztos kiemelik a hirdetésben) -
Na, a fantasztikus Astra H Z16XER megint.

Az hogy létezik, hogy komplett kuplungcsere után 60e km-nyi öreguras vezetéssel megint a nyakadban fog? Nem csúszik (egyelőre), de iszonyatosan fent fog, kb az utolsó mm-en. Lehet csak fellevegősödött a hidraulika, csak után kell állítani?
-
Pitterix
őstag
Búcsúznék a topiktól, ugyanis a Merivám eladósorba került, jelenleg is árulom.
Vettem helyette 1 C-Maxot.
Sziasztok. -
-
ncc1701
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Insigniám utóbbi 3 évben bekért kb 2 millát. És alapvetően jó állapotban van, csak összejöttek a dolgok, üzemanyag ellátó rendszer, automata váltó, ilyenek. Tudom, miről beszélsz, ha valakinek 4 millája van, akkor nagyon max 2.5 körül nézelődjön. A maradék pikkpakk rá fog borulni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
hahu-n 5milla alatt van már féltucat 1-2 éves elektronyos dacia... akkor már lehet nem sokat kénye gyűjteni a 4-re, hogy meglegyen egy olyan és az elektromos felépítése a belsőégésűhöz képest tényleg faék
...ja és 4milliós 5-10éves kocsira is gyorsan rá tud menni az az alig 1milliós különbség, ha nem hibamentesui: ja és ha mindenestől van kicentizve kb 4 a vásárlásra, akkor nem tudom milyen árkategóriában lenne érdemes nézelődni? 2-2.5milla, hogy maradjon extra költségekre is? (Zafira csoportban volt pár hete, hogy valaki a 15 éves B-re elvert még vagy 2milliót és horvátországi nyaraláson szétesett a párezer km-es, frissen cserélt kuplung... az a kocsi is majdnem 4millióban állt már meg és sz*ptak vele szépet)
-
ncc1701
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Modern autóból már nem találsz szög egyszerű, faék kategóriás autót. Nem gyártanak, euro 6, stb.
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
J Astra, legelső széria, A16XER, kategóriájában faék, nincs benne se turbó, se EGR, se kettőstömegű, 'hibamentes' is, ami annyit takar hogy trafósor csere, termosztátház csere azért beugrott, olyan 'apróságok' mellett mint a gyártónál típushiba hűtővíz tartály repedés, vékony hűtőcső repedés, klímahűtő kilyukadás.
Költségeket nem mondok, mert kedvezményes árakon szerzik be nekem, munkadíj meg nulla...
Kollégának meg ugyanez az évjárat és motor van itt (csoszogi mester), nála összehasonlíthatatlanul több hiba jött elő ugyanilyen faéknél.
Szóval ez a faék és a 60 lovas F Astra faék az nagyon nem ugyanaz a kategória, motoros levegőztető állítás mellett sok egyéb dolog van már ezeken ami megmakkanhat simán, mert minden bonyolultabb már ezen a 14 éves modellen is (2009 az első gyártás). -
Tikakukac
titán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Azért mondom, hogy amit tervezel szerintem nem feltétlen az amit keresel is egyben
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Motoron kívül is lehet bőven hibalehetőség, ami fájhat.
Ha veszel egy újabb autót, ott a kevés km se garancia, hiszen nem mindegy, hogy pályáztak vagy csak 5 km-eket mentek vele.Mostani Fusionödben tényleg egy szögegyszerű motor van, nekem is az van, csak még a régebbi 75 lóerős. Ezekben semmi sincs, ellenben az általad nézett Astra-ban változó szelepvezérlés meg szívócsőhossz is van. De egy sima gyújtótrafó is 4x annyiba kerül, mert hengerenként van egy. Persze cserébe kevesebbet is fogyaszt meg nem kell pörgetni, mert 2500-3000 helyett már 1500-től van használható nyomaték.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
A Fordos topicba is le akartak beszélni a cseréről, lehet tenyleg átgondolom 🤣
Eddig burokban éltem úgy látszik.
14 éve van saját autóm. Suzuki swift 99-es évjárat, és most a 2007-es Fusion.
Egyikkel se volt különösebb gond.
Egészen mostanáig. A Fusionba idén már 400K benne van. Igaz abból 130K a vezérlés cseréje volt. -
Tikakukac
titán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ugye itt mindig az a kérdés, mihez képest. Egyfelől egy köbméter olyan dolgot kapsz meg így is, a lepel alatt, amitől agyad lemászik, pont mostanság volt itt Meriva meg H Astra is, amikben ömlött a pénz, azok pedig ehhez képest is fapadok.
A motor pedig, persze, nincs turbó meg egy rakat egyéb ma divatos kellék, ellenben van más. Nálunk most nem tudom éppen mi baja a tiedhez képest is 3 generációval előző motornak, de ebbe is olyan finoman fog beleesni 2 minimálbér megint, mint a sicc.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Mondjuk a faéktől azért ezek az autók szerintem már cefet messze vannak
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ja hát a 4-5 milliós az áron sok km-t nem lehet vele menni. De a szögegyszerű motor kritériumot ez elég jól teljesíti.
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ha ilyen ingázásra kell újabb autó szögegyszerű motorral, akkor nem lenne célszerű inkább egy elektromos?

-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ha Te tényleg faék autót akarsz, akkor ez az!
Teljesen alap felszereltség, bár én ezt nem nevezném felszereltségnek!
De ha ez kell...
Ebben az esetben a gyakori kuplung felső, illetve alsó munkahenger hibára, illetve a hátsó lámpákban előforduló kontakthibákra számíthatsz. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Ford Fusion 2007-es 250000 km 1.4 benzines 80 lovas autómat cserélném le.
A kiválasztott ez a kocsi lenne [link]
Kimondottan faék motort keresek. Az 1100 kg-hoz nekem nem volt gond a 80 ló, ez egy picit súlyosabb kocsi, de 101 lovas. Szóval nem gondolom, hogy rosszabb lenne.
Napi 20-20 km ingázás videkről belvárosba, és vissza. Totál vegyes használatra.
Minden pro, és kontrát meghallgatok, mert nem ismerem az Opeleket.
Jo választás? A hazai forgalombahelyezesű keves km-t futott fiatal autóhoz ragaszkodnék 4M keretig max. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Megy a hengerfej műhelybe. Azonkívül meg lesz gyűrűzve és hajtókarcsapágyak kicserélve. És lehet is összerakni

-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy 1.4-es F astra 2004. A központi injektorba megy 2-3 vákum cső ha nem tévedek. Ezek a vákumcsövek szarrá vannak repedve... Megtudnátok mondani honnét tudnék rendelni hozzá újat?
Bárdi,Unix,Kaufer csak benzincsövet tudna adni, de az nem igazán erre való.
Köszi előre is. -
Tesztelem a szelepek zárását:
Másik oldalról felöntve a két szélső szelep "ereszt". Gondolom az a két szimering szar volt...A hidrotőkéket, h kell tesztelni / ellenőrizni, h megfelelőek-e még?
A generátort is elvittem felújítani. Nem volt baja de hamár szét van borítva a motor legyen az is rendben

-
xecutor
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettünk egy Opel Astra J, 1.6 Benzin (A16XER)-t és az elejétől fogva hallatszik egy fémes köszörülés hang, 2-esből 3-asba váltás előtt, olyan 2300-as fordulaton.Tehát nem a váltáskor, hanem amikor kettesben eléri azt a bizonyos fordulatot. Magasabb fokozaton már nem jön. A kipufogó flexi cső le volt szakadva már vételkor, így azt hittem talán az okozza, de az meg lett csinálva, és még mindig jön. Hibakódot nem láttak átvizsgáláskor. Van valakinek tippje mi lehet ez?
-
naomek
tag
Sziasztok!
Úgy vettem észre a méregzsákon (Opel H Astra 1.7 cdti 125hp / 235.000 km) hogy mostanság nem hallom a turbót megfelelően muzsikálni, illetve nem is úgy húz és ez a fogyasztáson is visszaköszön. Vannak pillanatok, amikor megembereli magát és megy rendesen, ahogyan kell.
Prémium gázolajat kap állandóan és sokat pályázik. Hibakód mentes.
EGR/Map szenzor kitakarítva.
Ebben a típusban úgy tudom hogy nincs turbó nyomásszabályzó.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Bármi építőjellegű ötletet meghallgatok.
Köszönöm nagyon!
-
Szétszedtem nagyából a motort. Íme a henger (még koszosan):
Balról a 2.-ban volt a gyertya törés. A 3. is tiszta olaj valamiért...
Most meg kellene állapítsam (vagy valaki kompetensebb embernek), h jók-e a henger falak...
Hogy kell ezt megállapítani? És még egy érdekesség. Szedtem le a kipufogót és látom, h a katalizátorból hullik kifele a bele:
Hát mostmár tényleg herélt katalizátor lesz alatta
-
peet137
tag
Sziasztok. cserélt már valaki H Astra Z16XE1-en vákuumcsöveket? Milyet érdemes venni belőle és milyen átmérőjűek vannak benne? Nagyon unom már a jövő -menő szegény keverék hibát és úgy fest, máshol nem lehet fals. A membrán ok, szerintem a kartergázcső is rendben, az EGR kört még megnézetem a szerelővel, de a vákuum cuccait szerintem én is ki tudom cserélni...
-
Integrale
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Vagy a szolenoid, vagy az okoskerék, vagy a visszacsapó a generátor mögött, vagy az olajszűrőház aljában a szelep, vagy maga az olajszűrő is okozhatja ezt. Utóbbi kettő részben összefügg, van olyan olajszűrő, ami nem elég hosszú/magas, nem nyomja a szelepet teljesen a ház aljában, ott visszafolyik az olaj a karterba, indításkor újra fel kell töltenie a rendszert nulláról.
Ha most lett cserélve a hőcserélő, és a szaki pasztával rakta össze, akkor a generátor mögötti visszacsapó biztos, hogy eltömődik, ha az nem tud lezárni, akkor jobbik esetben csak indításkor lesz hangja, rosszabb esetben annyira eltömődik, hogy olaj is nehezen megy át rajta, és akkor (ettől is akár) szólhat menet közben.
Kezdd a szolenoid takarításával. -
válasz
Integrale
üzenetére
Juj, elírtam. Szelepfedéltömítés csere volt, csak mobilon írtam, s kimaradt.

Nem a belső elektródás rész olajos, hanem a külső. Nem füstöl az autó.
Amúgy indításnál brutálisat kerreg kb 1-2 másodpercig, erről azt olvastam, hogy az okoskeréket állító szolenoid döglött / döglődik. Ez az ami viszi magával az okoskereket is, ha nincs cserélve?
-
Integrale
veterán
válasz
totyino77
üzenetére
A pontossága kérdéses, 3%-on belüli az eltérés, ami gyakorlatilag semmi. Vagy mind a 4 henger egyformán kopott, esetleg a vezérlés van elrakva kicsit, és nem zár teljesen.
De lehet gyenge önindító, akksi, rossz visszacsapó az órában, pontatlan óra.
Utóbbi kettővel kezdeném. -
Ha már csepegős szinten olajosak a gyertyák, az mit jelent? Ez a fent is említett, régóta olajhűtő bajos Z16XER motoros H Astra. Szelepfedélcsere viszonylag nemrég volt, pont emiatt. De ugye továbbra is csinálja, lehet mégis hengerfejes, vagy még nagyobb a baj?

-
totyino77
tag
Helló mindenki, ma mértünk kompressziót a gyertyáknáll, opel astra h kombi z16xer, üzemeleg motor, benzin befecskendező biztosíték kivéve és nyomástalanitva, gyertyák ki, padlógáz, kuplung benyomva, és indít,, így alakultak az értékek balról jobbra haladva,
7.5, 7.5, 7.3, 7.9 bár ez elég kevés a gyári 11 bárhoz képest szerintetek mitől? -
bul07
nagyúr
válasz
zolee-coul
üzenetére
Lehet hogy ammibe bedugod az van kikopva
Két lehetőség van, újjat venni, vagy bontóból lehetőleg nem nagyon törött autóból -
zolee-coul
csendes tag
Sziasztok ,
előre elnézést szeretnék kérni , ha már volt ilyen kérdés ( próbáltam vissza olvasgatni , rá is kerestem )
A gondom a következő lenne :
A napokba az OPEL Corsa D ( 2007) autóm a bekapcsolt öv mellett menet közben random csipogni kezd . Van úgy , hogy abba hagyja , de valamikor újra elkezdni a csipogást.
Egyenes , egyenletes úton is valamikor elkezdi. ( Valamikor csak kanyarokba)
Próbáltam csak kíváncsiság képen, ha az övet fordítva kötöm be ( kicsit így feszíti magát )
akkor legtöbbször nem csipog.
Ha megmozgatom az öv fejét , akkor kicsit elhallgat majd ismét csipog.... Valamint a a öv kioldó kapcsolót egy nagyon kicsit ( pár mm-t ) megnyomom akkor is elhallgat. Próbáltam kontakt tisztító spray-vel befújni , de nem lett változás.
Esetleg javaslat , mi lehet a hiba ?
vagy valahogy nem lehet kikapcsolni a csipogást ennél a típusnál ?várom a segítő válaszokat.
kösziZoli
-
bul07
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Na az öregemnek folytatódik a Merva A vesszőfutása, ugye volt most a kormány felújítás (hozzászólás amire válaszolok)
Tegnap jött haza a horgászatból háztól 100m-re hopp leáll a motor
Indítja nem indul, megint indít beindul ép hazagurul megint leáll.
Kimentem megnézni és azt csinálja hogy nem indul, majd beindul jár egy ideig és leáll, és ezt csináljaGondoltam hogy üzemanyag szűrő van eldugulva, mivel előre tervezünk mindennel volt itthon(ahogy minden szűrőből van) sőt kettő is
Ki lett cserélve
De a hiba nem szűnt megÍgy most megint a szerelőhöz került a kocsi
Ha tippelnem kellene előjött a széria hibája
Motor vezérlő hiba, ECU, bár ennél a motornál nem csak ECU van hanem EDU is, bármelyik lehet hibásSokfajta hiba lehet gázolajtól beázás, víztől beázás, de akár a rázkódástól letörhetnek a áthidaló "vezetékek" ahogy ebben a videóban látható[link]
Most emberre vár akinek van hibalovasólja
Ez egy jó videó az Opel vezérlőkről
[link] -
Sanki
addikt
Mivel a kovacsauto.hu itt is sokat van javasolva, ezért írnék 1 szösszenetet:
Részemről nem ajánlott bolt: 08.11-én 8:45-kor leadtam 1 rendelést - minden tétel volt készleten tehát fel tudták volna adni, ahogyan ígérik is a honlapon, 15:30-kor jött az e-mail, hogy beszállítói gondok miatt nem adták fel. OK. Írtam levelet, hogy ez mi, írták, hogy feladják hétfőn és elnézést. OK
08.14. 15:30, megint jön e-mail, hogy nem adták fel, ugyanúgy beszállítói késés miatt. Hívtam őket 3x nem vették fel, visszahívtak fél 5 körül és mondták, hogy igen látják a rendelést, 20 perce vette fel a futár, 08.15-én megkapom, mert 1 napos szállítással vannak szerződve.
08.15 11:41, jön e-mail GLS-től, hogy csomagot adtak fel nekem. Mint kiderült a csomagszámból, 08.14-én semmit se vettek fel és most adták fel a csomagot, amit majd max holnap kapok meg (ha tényleg 1 nap alatt megkapom).Ez volt az első és utolsó rendelés tőlük, minden készleten volt (ez látszik minden visszaigazoló e-mailben) és előre is fizettem, ennek ellenére 3 munkanap kellett nekik és akkor telefonban még kamuznak is.
-
albat
újonc
#106325) kutyman -nak írom
Szia! Köszönöm! Ezt megtaláltam, azonosítottam.Megírnád a másik 2 vezetékes csatlakozó helyét is? -
metrion
aktív tag
válasz
metrion
üzenetére
Sziasztok!
Valaki erre valamit?
Szerelők se tudják...Azóta megkapta a gyári vakoló készletet is, valamint bontott MAP szenzort és főtengely jeladót és új gyári kartelgáz csöveket is. Minden hidegindítás 2200-as fordulattal indul, de pl tegnap 26 fokban tökéletesen indult, de van amikor melegben is 2200 rpm, ha mondjuk 8 órát áll. -
albat
újonc
Üdvözletem. Opel Corsa B 1.2i (S93) 1993.08. C12NZ autóm műszere nem mutatja a hűtővíz hőmérsékletét. Aki ismeri a jeladók helyét, kérem ossza meg velem. Olvastam róla, hogy 2 jeladó is van, kétérintkezős, valamint egyérintkezős. Egyiket sem lelem. Az egyérintkezős adja a jelet a mérőműszernek?
-
-
Fkris
őstag
Simán lehet, visszaolvastam, és említették korábban, hogy lehet csak ennyi a baja ha a tágulásiban olaj van.
Kedden megy szerelőhöz, kiderül, csak lelkileg akartam felkészülni a legrosszabbra.
Új tágulásit mindenképpen kap, mert a szenzor elromlott benne, és allandóan sipítozik, hogy nincs elég folyadék benne. -
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
H Astra olajsapkán ott a kappuccsínó, tágulásiban pedig az olaj. Mennyibe szokott megállni mostanában egy hengerfejezés?
2010-es, Z14XEP ha minden igaz. (Első pillanattól kezdve nálunk van, szalonból érkezett, olajcserék, kötelező szervizek mindig minden időben elvégezve, nem is értem, hogy 135ezernél hogy fordulhat elő ilyesmi, másfél-kétszer ennyi van a GAstrában(az is XEP), és annak azóta sincs ilyen baja....Mondjuk a H az mostanában csak várost kap, pályát ritkán.
Köszi!
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Kolty
üzenetére
De melyik széria Meriva?
Meriva A 2003-tól 2010-ig gyártva
Vagy
Meriva B 2010-tól 2017-ig gyártvaMeriva A-ról úgy általánosságba tudok írni egy két dolgot mert az van édesapámnak
Meriva A 2005 (1.7 dízel 75lóerő Y17DT) osztrákból jöttRozsdásodásra figyelni kell, ahogy nemrég számoltam be akár a motor bölcsője is eltud rohadni
Kormánymű most lett cserélve 45e Ft lenti mechanikus része, jeladó kellet még az 47e FtGyújtáskapcsoló ment tönkre még ment vele az önindító is, beragad a kulcs és tekert az önindító amit édesapám nem vett észre és ment vele, gyújtáskapcsoló nem sokba került de az önindító az 15e körül, aztán berakni se volt egyszerű, mert e típusú motornál a tűzfalnál van, nem fért ki csak ha megvolt billentve a motor ahhoz minden motortartót meg kellet bontani
-
Kolty
aktív tag
-
mephi666
nagyúr
válasz
Kolty
üzenetére
elég relatív minden
legjobb lenne, ha valahol adott motorral kipróbálnál egy átlagos állapotú típust, amiből éreznéd, hogy neked megfelel-e... saját tapasztalat mond meg mindent...én is gondolkoztam B Zafira-nál (kb 1.5tonna az is üresen), hogy 1.6/1.8... pálya miatt kb mindenhol 1.8at javasoltak, de mióta (2.5év) nálunk van, most pályáztunk először és bírta...
igaz, hogy 130nál forgott 4ezret, de a fogyasztása meglepően kevés lett hozzá (6.5) ...így végképp nem bántam meg, hogy ez lett 
...én leginkább 60lovas F Astra-hoz tudom hasonlítani: kb 1.5x tömegben és lóerőben is a Zafira... gyorsulás kb hasonló, városban lehet vele azért dinamikusan közlekedni... fogyasztás meg talán +1liter (vagy annyi se) ...és van klíma

-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Meriva vásárlásán gondolkodom. Mindenki lebeszélne az 1.4.esről, mert gyenge ekkora kasznihoz.Van itt valaki aki vezetett már 90lóerőss Z14XE motorkódú C corsát is és 1.4.es merivát is? Előbbit ismerem.Mennyire szembetűnően gyengébb a meriva gyorsulásra?Esetleg fogyasztása is érdekelne, mert azt se épp dicsérik Köszönöm.
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ovika
üzenetére
Szerintem először a motor állapota a kérdés, így néznék hengerenkénti kompressziót (nyomást) (van-e különbség a hengerek között pl a 3mas hengernél) (de nem vagyok szerelő, nem értek hozzá). Ha jó, akkor utána egy rendes motorvezérlős szakember után néznék (én egyet tudok: Bánhegyi Gábor, de ő Bp-n van az m3-mas kivezetője felé).
Szerintem ez az autó magas/sok a szerelődnek (nem bántásképp, de nem hinném hogy az opelnek erre a korszakára specializálódott). -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Van a feleségemnek egy 2007-es H Astra-ja (Z16XER).
Valamelyik nap felvillant a check engine lámpa. Az alábbi kódokat lehetett kiolvasni a műszerfalról:
ECN 036504 és ECN 218217.Valakinek jött már elő hasonló hiba? Mi volt a megoldás?
A P0365 -re tegnap kiszedtem a képen jelzett szenzort és megtisztítottam, kábeleket átnéztem, de semmi.

A másik kódra ezt találtam neten, de még nem kezdtem neki.
Összefügghet a két hiba? -
ovika
tag
Sziasztok !
Köszönöm ,hogy csatlakozhatok! ;D
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 2001-es 1.6-os Zafiara A Comfort z16xe motorkódú autónk. Sajnos már lassan három hónapja nem boldogulnak vele! 🙁
Olyan probléma jött elő, hogy nem húz rendesen az autó, olyan mintha nem lenne benne erő! Első hibakódra a 3-as henger hibát írta ki, az nem megy!
Korábban a motorvezérlő javítva volt. Cseréltek rajta lamda szondát, gyertyákat, majd hidró tőkéket meg sok mindent mást! De nem lett jó az autó sajnos. Egy kisebb domb megakasztja nagyon nehezen megy fel szerencsétlen!
A végén arra jutottak, hogy a motorvezérlő lesz a ludas, azt kell javítani! A motorvezérlőt megnézték kettő helyen is és annak semmi baja! De hogy biztos legyen vettünk egy másikat, egy astra motorvezérlőt! Beszerelve azt kivillant a kis lámpa a műszerfalon, hogy nem jó valami! Ventilátorok nem működnek hiba és klíma ventilátor sincs!!
Viszont úgy nézett ki, hogy az erő visszajött az autóba tesztvezetés alatt dombon is felment! 😃Víz nem forrt fel!!
Másnap tesztelgetés után a lóerők megint elmentek, de a kis lámpa eltűnt a műszefalról!! 😮
Most ott tart a dolog, hogy mindenki csak huzogatja a vállát és nem tudnak semmit sem mondani!
Volt valakinek esetleg hasonló problémája, jelensége?
Valami tipp esetleg, hogy merre lehetne elindulni, lehet egy 5-10 ezer forintos dolog miatt szívunk!
Bármilyen ötletet, javaslatot meghallgatok legyen az akármilyen apró kis dolog! Bármire vevők vagyunk!
Megbízható Opel szervíz címet is szívesen vennék Somogy/Tolna/Baranya megyében akár!
Előre is köszönöm!
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Cáfolta a Microsoft, hogy más gyártók készítenék az új Xboxot
- Windows 10
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amihez nem kell a szélvédőre
Illetve még azon agyalunk, hogy anno mégsem volt komplett kuplungcsere, a tárcsa újra lett hasznosítva, mert hogy még jó.
(én is néztem, mint hal a szatyorban)
...ja és 4milliós 5-10éves kocsira is gyorsan rá tud menni az az alig 1milliós különbség, ha nem hibamentes

Hogy kell ezt megállapítani?