Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
A két sztori között akkora a diffi, hogy el se kezdem sorolni

Tomi ügye borzasztó, de rengetegszer ment már abba a bizonyos erdőbe és még csak most tanul belőle, hogy ne és ne. -
válasz
dellfanboy
üzenetére
Most olvasom a sztorit:
AZTÁN JÖN EGY GYÖKÉR ÉS ELRONT MINDENT
Mindig lesznek olyan emberek, akiknek fizikai fájdalmat okoz, ha a másik jól érzi magát. Ez történt most is, egy kedves fotelhuszár kommentelő időt és energiát nem kímélve feljelentette Tomit, a Vas Vármegyei Kormányhivatal - Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályán, illegális autóbontás és hulladéklerakás, hulladékkezelés miatt. Igen. Mert az internet nyilvánossága előtt szerelt autót. A saját autóit.Kemény

jah, a link akit érdekelne
-
-
ncc1701
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
1 autóért? Ugyan.
-
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Na ő pont tett ezért

-
Közben én is haladok a projekttel. 2 hétvégémbe került "felszerelvényezni" a motort és visszatenni a helyére, egyedül
Még be kell elektromosan kössem, (+ a vizet), a féltengelyeket kell befejeznem, kerékcsapágyakat kicserélni és már készis
-
válasz
espi38
üzenetére
Esetleg a rádióra valami ötlet miért akadozik?

Annyi, h elmegy a "térerő" és lehalkítja magnót, h ne a statikus zajt hallgasd. Próbálj erősebb jelű rádió adót keresni. Ha minden adás hasonlóan tesz akkor Te a hegyekben laksz vagy van vmi gond a magnóval és / vagy annak antennájával
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
espi38
üzenetére
P0171 ugye azt jelzi, hogy vagy túl sok levegő vagy túl kevés üzemanyag kerül a motorba.
1.4 T-nél 2 pcv van. Egyik a szelepfedélen amit írtál is és azt külön nem lehet cserélni, csak új szelepfedéllel együtt. A másik a szívósoron középen ami szintén csak szívósor cserével működik.
Itt egy remek videó róla:How To Fix Chevy 1.4L Turbo P0171 Problem With Simple Diagnosis
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Látom pörög ez a topic így van bőven baj a típussal. 🤐
Problémám van egy 1.4 t benzines opel zafiraval.
P0171 hibakód van folyamatosan, böngésztem már a a netet Opelesek.hu oldalt is ezzel kapcsolatban - de nem egyértelmű a nálam jelentkező hibajelenség.
Ugyanis annyi a hiba, hogy világít a check engine.
Hibátlan indulás hidegen-melegen alapjárat jó nincs hullámzás, dinamika gyorsulás jó, nem rángat szóval fizikailag nem tapasztalok semmit.
A benzintank szellőztető cserélve és működik.
Próbáltam a szelepfedélben lévő membránt megnézni-vettem is hozzá egyet de sajnos ebben a fajtában nem cserélhető-legalábbis én nem jöttem rá, lehet, hogy be van ragasztva és ha leszedi az ember akkor kuka a fedél?
viszont erre utaló jel nincsen, hogy ez szakadt lenne ugyanis az olaj sapkát viszonylag kis ellen nyomással letudom venni bár ekkor megváltozik az alapjárat is majd meg is áll a motor.
Esetleg ötlet, hogy mi lehet a gond?
A másik ami zavaró a rádió működés-ugyanis menetközben időnként és sűrűn elhallgat a rádió egy egy másodperce utána szól, szerintetek mi lehet a gond?
Segítő válaszokat előre is köszönöm
-
szávo
újonc
Üdv mindenki ! Opel Zafira B 1.9cdti 120 lovas verzió van nekem és úgy tűnik a féklámpa kapcsoló haldoklik benne. A középkonzolon kiírja , hogy Brake Light Switch és a villáskulcsos autó ikon világít a km órában. A féklámpa bizonytalanul világít , vagy nem vagy igen esetleg reszketve villogva miközben padlón fékezek. Valószínűleg a kapcsoló elfáradt . Valaki cserélt már ilxet ? Hogyan kell lebontani a műanyag panelt a kormány alatt , hogy hozzáférjek a kapcsolóhoz ?
-
Sanki
addikt
Z14XEP motor, főtengely jeladót, ha cserélem akkor kifolyik ott minden olaj?
-
Es egy talalos kerdes. Hova valo ez a "lemezke"?
A helyes megfejtonek kuldom a sort
-
válasz
Integrale
üzenetére
Fékfolyadék éppen van benne (le vannak szedve a nyergek de el vannak szorítva a csövek patentfogóval). Csak ügye röffenteném lassan a motort de a féltengelyek sehogy nem állnak még (kerékcsapágyakat cserélek, meg az csuklókat is de még nem tom, h melyiket / vagy mindet...)
-
Váltóolaj nélkül (mivel nincsennek még készen a féltengelyek) beindíthatom a motort? Azért kérdem mert olaj nélkül nincs kuplung. Vagy az a szervo olaj ami a kuplunghoz kell?
Az sincs benne, de azt feltöltöm
-
mephi666
nagyúr
na, kis infót hozok ablaktörlő javítására, ha valaki nem akar kidobni akár 8-10ezret hátsó ablaktörlő lapátra+karra (ha csak készletben kapni épp)
lényeg, hogy B Zafiránál az ablaktörlő karnak van alul-felül 4-4 karma, ami közrefogja a lapátot... plusz két végén ütközik, hogy ne csússzon ki... általában a gumi dobja el magát és pazarlásnak tartom a 20forintos gumi helyett kidobni minden mást, aminek nincs is baja... gondoltam veszek valami olcsó ablaktörlőt és abból áthúzom a gumit... neten nézegettem, milyen a gumi profilja és emlékezetből leakasztottam a praktikeres legolcsóbbat

...persze nem lett azonnal jó, mutatom is a képet... de megoldható
bal oldali a szétszedett praktikeres ablaktörlőből a gumi és a hozzá tartozó rugalmas műanyag sín, méretre vágva... jobb oldali meg a használt, amihez tartozik 2 fémpálca, ami tartást ad neki (ez a gumi legalsó vájatában fut végig kétoldalt) ...az egyik probléma az volt, hogy más a 2 gumi profilja és a pálca a praktikeres gumi alsó vájatában nem marad meg... a másik probléma meg az volt, hogy az a műanyag sín (vagy mi) kb 1mm-el szélesebb, mint kellene és nem tudtam egy mozdulattal az ablaktörlő karba helyezni... lecsiszoltam kb 3 perc alatt mindkét oldalát, hogy keskenyebb legyen és tökéletesen passzol, jól töröl, örülök
8000ft költség helyett lett kb 1000ft és 5perc kézimunka... ezt a pár bekezdést bepötyögni több volt... (és most már 100%-ra tudom, hogy legközelebb milyen profilú gumit keressek ide... a pálcákat megtartottam direkt) -
samu2062
senior tag
-
válasz
dualcore
üzenetére
Hát ha nem megy el a fékfolyadék a nyeregig akkor előtte lesz vmi (dugulás esetleg?). Az ABS kockáról le tudod kötni a megfelelő csövet és tesztelheted. Csak megjegyzem ha ott elkezdesz matatni fékfolyadékot cserélned kell, plusz gondok lehetnek a légtelenítésnél is (a kockában meg tud rekedni a levegő)
-
dualcore
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem! Adott egy Astra, 2006, 1,4 benzin. A jobb első fék nulla fékerőt produkál, a féktárcsa konkrétan rozsdásodik. Nincs egyáltalán rajta olajnyomás! Nemrég volt műszakin, ott a fékpadon tökéletes volt a fékerő. Most pár napja azt vettem észre, hogy fékezéskor enyhén balra húz. Megnyitottam a légtelenitőt, és a fékpedál lenyomására nem jön egyáltalán olaj. Van benne ABS, létezhet hogy ott beragadt valami szelep? Az ABS-ben hibakód nincs!.
Adjatok valami ötletet. -
-
-
peet137
tag
Srácok, ma reggel úgy döntött a H Astra, h nem szeretne sebességbe kerülni. Pöccre indult, de egyszerűen nem lehet sebességbe tenni. A kuplung mintha kicsivel "puhább" lenne, de ezt lehet, h csak beképzelem... Tegnap mindenféle gond nélkül üzemelt, leparkoltam, ma meg semmi... Valami ötlet?
Z16Xe1, 2007. -
Dr. Gonzο
senior tag
Astra K, Android Auto használata közben nem mutatja a külső hőmérsékletet már régóta. Azaz egy frissítés az okozója. Van rá megoldás? Tél idején szeretem látni a külső hőmérsékletet.
-
Sanki
addikt
Z14XEP klíma mágnestekercs: melyik márkát érdemes venni? Cserélni kell mert nem jó a tekercs.
-
Micsurin
nagyúr
Fenti, ezért agyalok mert a fekete 750-ért kecsegtető állapot de vauxhall.co.uk-en túl nem találok infót.
Haza FB klubból mindkettő meg mint a kék osztriga, csak vétel után képpel, hogy véletlen se olvashass utána.

Így még azt se tudom ha vennék OpComot konkrétan min milyen kell.

-
-
Szada85
aktív tag
válasz
Vincent V
üzenetére
Szerintem nehéz egyértelmüen kijelenteni, hogy a sima automata megbízhatóbb-e, mint a DSG, DSG-böl is van száraz/olajos, olajossal mentem most off márkában 3 év alatt több, mint 90 ezer km-t, megkapta a szokásos 60 ezres olajcserét, és 170 ezres futásnál is vajpuhán váltott. A száraz DSG az idövel cserélendö/javítandó, de ez ismert ténye, egy sima automatában is kellhet szeleptömb, wandler, akármit cserélni.
A láncos vezérlésnél lehet nézni láncnyúlást az idö elörehaladtával, amiböl megállapítható, hogy mikor illendö cserélni, de 200-220 ezer km-nél (már csak az okozható kár nagysága miatt is) megelözö jelleggel nem árthat annál sem.
-
t1
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Ugyanaz a motor van benne mint az Astrákban is szóval a típusra jellemző "bajok" ugyanazok vezérlésre figyelni kell mert nem örökélet. A tetőt elvileg ugyanaz a cég gyártotta mint aki a 206-ba is lehet hasonló alkatrészek is vannak benne. Amúgy az autó egy C Corsa nem hiszem , hogy sok különböző alkatrész lenne. Rohadás nem jellemző ha figyeltek rá . 206 sokkal rohadósabb .
-
Micsurin
nagyúr
De papírforma alapján nagyon alulmotorizált és ahogy nézem az alkatrész ellátása is neccesebb nem? Már ami nem blokk specifikus. Pl csere hidro motort a tetőhöz nem is igen találok utángyártva csak egy két kuli külföldi webshopból.
Néztünk tegnap egy TT-t végül és marha szimpi lenne de tényleg lomha. De banyek az eddig nézett 147, 206cc, TT triumvirátusból az utolsó volt eddig olyan érzés, hogy oké erre gondoltam érzésre. Pont az amit keresek egy vicces kis matchbox amivel könnyű parkolni, pici és mégis bulis.

Csak melóba ingázni (dunakeszi - infópark heti max 2x) kell meg párommal utazni néha néha ha vagy télen lenne kedv 1-2 éjszakához vagy ha nyáron nincs kedvünk a motort málházni. Azt néztem azt a kb 3 sporttáskát vígan el is nyeli ugyan úgy mint a CC.
Kvázi egy elsőautó kettőnknek amíg nem lesz gyerek a következő 6-8 évre.Ha valami nagyobb hangvételű út kell akkor meg kölcsönkérem a céges kopmbi i30-at úgyis családban marad.
Mire érdemes figyelni ezeknél az EcoTec-eknél? Mennyire rohadnak? Mivel ehhez még cseredarabot se találtam.
-
TZ1
csendes tag
Sziasztok!
Hidrotőke tisztító használ valamit? Úgy látszik a 250000Km azért kezd meglátszani a Z12XE-n. Köszönöm!
[link] -
-
Micsurin
nagyúr
Köszi, módosítok.
Mennyire meggondolós egy egy előzés országúton? Elég rövid hozzá a váltó? A CC kifejezetten tetszett mert egész pattogós volt az 1.6-ossal pedig az is csak 109le volt. Van már itthon egy Jazz (GD 1.2) és igen csak afele tendál papíron a dinamikája. (12,4 vs 13,1 0-100-on. Míg a pug ~10.)
Jobban tetszene formára plusz volt céges J Sport tourer-ünk és szép emlékként maradt meg az a 90k km 2-3 év alatt ezért húz a szívem a Tigra fele de a Pug valamiért élettel telibbnek hat blokkot tekintve.

-
-
Micsurin
nagyúr
Tigra TT mennyire alul motorizált az 1.4-essel? Voltam a napokban nézni egy 206CC-t de nem igen nyert meg állapotra, hahut tekerve jött képbe a Tigra és tetszene a forma, kérdés mire elég az a 90le?
1.8-as meg úgy látom eléggé ritka. -
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Helpet kérnék - preFL Corsa D.
Ma megtörtént az elektromos szervo motorjának cseréje. Teljesen megvadult az autó. Elfelejtette milyen motor hajtja, mi a felszereltség (nem tudott az AFL-ről, eső és fényszenzorról, stb).
Miután minden kézzel beállításra került, feltűnt hogy gyújtásra a napi számláló alatt felvillantja kétszer az "ESP on" feliratot.Az érdekel miért csinálja és hogy lehet ezt kikapcsolni?

-
Vincent V
csendes tag
Szia!
Nem ez a fő szempont, csak kíváncsi lettem volna hogy kb mire számíthatok - bőven nem merítem ki az utolsó tartalékaimat vásárláskor - alapvetően érdeklődtem volna, hogy aki cserélt, az mekkora összegbe futott bele.
Skoda Octavia, VW Golf 7-el versenyzik, ott tudom mire számítsak egy vezérléscserénél - és ott kalkulálnom is kell vele gyári előírás szerint 210km vagy 7 év után (bár alapvetően nem várnék ott sem 210k km-ig) , itt viszont nem volt annyira tiszta. -
válasz
Vincent V
üzenetére
Vezérléscsere ára: nézd meg a Kauffernél, Cromaxnál, bárhol.
Munkadíj meg nagyságrendekkel eltérő lehet 2 helyen. Meg az se mindegy hogy ők szerzik be vagy te, szóval ezt így hogy mennyi, nehéz megmondani.
De nyugtass meg hogy nem ez a fő szempont ami alapján autót választasz...
Mert ugye itt is igaz mint mindig, hogy 2 ugyanolyan km futású, korú és típusú autónál is óriási lehet az eltérés amit rá kell költeni, ha nem egyformán kezelték, szervizelték őket. -
Vincent V
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában tervezzük lecserélni a jelenlegi autónkat (2008 Kia ceed sw 1.4 benzin) és képbe kerültek az alábbi kombi autók :
1.4T J Astra - automata váltóval, valamint egy 1.4T K Astra szintén automata váltóval.3 kérdésem lenne:
-ezek a hagyományos automaták mennyire megbízhatóak? (annyi infót találtam, hogy egy DSG-nél megbízhatóbb)
- mind a kettő autó láncos vezérléssel rendelkezik, a csereperiódus itt is "ha majd csörög cserélje", vagy esetleg van egy javasolt km futás ami után jó lenne cserélni?
- egy teljes vezérléscsere ezeken az autókon mennyibe kerülne kb?A válaszokat előre is köszönöm!

-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Kibontottuk a lámpa körül, meg máshol is, poros - száraz mindenhol, mi is erre gondoltunk hogy papírtörlőt teszünk mindenhova, de indokolatlan lett volna mindenhol.
Olyasmi gyanús hogy valami szivacsos rész a lökhárítónál szívja fel a vizet ami lejön a kasznin belül pl. a tetősíntől és engedi tovább és ezért nem látni a folyást.
A következő terv a tetősín kiszedés, és vagy locsolás a lukakba vagy a lukak tömítése, és kiderül, ott beteg-e.
A másik terv hogy felhívni azt az Opel szervizt akik megmondták hogy az F-nél a szőnyeg alatt rohad el a beltér világítás kábelje
Mondjuk a kollégától érdekes lett volna egy visszajelzés, akinek ez ügyben válaszoltam, hogy ez volt-e a megoldás...

-
Korábban írtam, eső után áll némi víz a J Astrában a pótkeréknél.
Tudja valaki az okát, nem tipp szinten?
Hátul megnéztünk mindent, sehol nem találtuk a forrását, de az útját sem.
Érdekes, nyáron nem ázik be nagyobb esőnél se mint aminél hidegben beázik - valami tömítés lesz valahol, ami melegben tágabb mint hidegben.
Talán egy német oldalon volt egy halvány utalás rá hogy a tetősín bepattintójánál ázhat be.
Erre erősít hogy hátul lóg a tetőkárpit - még nem néztem eső után, de mintha leázott volna (a kárpitos témáról ugrott be hogy rákérdezek).
Még esetleg az antennánál is lehet beázás, az van még arrafele.
Szóval tud valaki biztos infót? -
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Az űtütő ragasztó után másra is fogsz. Tapasztalat.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Amugy erre gondoltam én is
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Jönni fog majd szépen utána az egész, úgyhogy lehet tervezni a leszedést
-
dellfanboy
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
injekcios tuvel kiszurod a tetokarpitot bejutattsz 1 kis ragasztoanyagot kitamasztod 1ejszakara.eskesz
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne felétek hogy egy kisebb részen a tető kárpitom le jöt a kocsin,ezt hogy lehetne vissza ragasztani vagy vissza csinálgatni szerintetek ? -
mephi666
nagyúr
ablaktörlő lapáthoz gumit merre érdemes keresni? vagyishogy B Zafira hátsó ablaktörlőjét néztem, hogy oda ha tudnék levágni hasonló típusú gumit, akkor kb 3 másodperc alatt ki lehetne cserélni...
felesleges lenne ezért a teljes lapátot cserélni, vagy még másik kart is venni hozzá

...úgy néztem, hogy a gumi rugalmas és alul-felül 4-4 köröm közé illeszkedik, az tartja, valamint mindkét végén ütközik... annyira rugalmas, hogy kis hajlítás után ki lehet akasztani és venni, de ha helyére van rakva, akkor "kirúgja magát" és nem esik ki
-
ncc1701
veterán
-
SafE84
tag
Sziasztok!
A képen látható fekete csapágy takaró, tömítő "kupakot" hol lehet beszerezni? Mi a becses neve?
Ez a váltóban van és csak rongálással lehetséges a kiszedése.
Valahonnan be kellene szereznem, vagy megoldani a sérült rész betömését.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
SPF
senior tag
Sziasztok, első lengéscsillapító cserénél miket ajánlott még cserélni? Astra J, 1.6 benzin, 2010-es, ha számít.
-
KisTücsök
addikt
Lealapozott első lökhárító fényezésével van tapasztalat? Nagyjából mennyit szoktak elkérni egy ilyenért?
-
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Holnap/csütörtökön meglátjuk, amikor szép idő lesz. Van otthon 4L castrol automata váltó olajam. Ebben az insigniában kb 3-4 éve volt felújítva a kormánymű, úgyhogy még relatív friss benne az olaj, ezért gondoltam, h most elég, ha 2-3x leszívom amit tudok, és feltöltöm. Ha bedugom az újjam bele mintáért, akkor még látszik, h piros az olaj.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Engem is érdekelne a mennyisége. Én levettem a szivattyút, elmostam szépen kívülről. Ezt az olajat vettem bele:
hidraulika olaj FEBI BILSTEIN 08971
piros olaj volt benne, ez is piros - és még dextron is - gondolom jó lesz
-
ncc1701
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ja, az a srác felesbe szokta tenni, ha jól rémlik.
-
Integrale
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Sok BMW modellbe az a gyári olaj manuális váltó esetén is.
-
ncc1701
veterán
Valaki tudja, h Insignia A kormányszervóban kb mennyi olaj lehet? Még tél elött lecserélnék belőle, amennyit lehet. Mondjuk amin meglepődtem, h automata váltó olaj megy bele.
-
KisTücsök
addikt
Mi a különbség az itt lévő "Első lökhárító alapozott" verziók között? [link] Képre ugyanaz. C Vectran kéne cserélnem első meg hátsó lökhárítót.
-
realpopek
tag
Sziasztok.
Esetleg tudna valaki segíteni, hogy A17dts 110LE motorral szerelt merivánál mennyinek kellene lenni az üzemanyagnyomásnak amit kiolvasok értéket a közös nyomócsőnél? Köszönöm.
-
ncc1701
veterán
válasz
metrion
üzenetére
Sim a foncsor, semmi extra, a legalapabb. Ködben pedig lehet, h szarabb, nem tudom, azt ugye hiába világítod meg nagyobb fénnyel, úgysem látsz jobban. Annyi, h a búra tökéletes állapotban van, se mattulás, se öregedés nincs rajta, így nem szórja a fényt.
A plusz kis kábel abban az esetben nem baj, ha van neki helye, olyan a lámpád kialakítása. A yaris lámpatestje olyan, h közvetlen a led segge látszik ki. Ahol még rámegy az egészre egy kupak, ott nem gond a plusz kanóc. -
metrion
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én azért néztem ezt a fajtát, mert kb ugyanakkora mint a sima halogén, nincs plusz kábel meg átalakítás sem szükséges. Eredetileg a Sirius LED-et néztem de az 38 ezer Ft, elvileg az erősebb és passzív hűtéses.
Anyud Yarisa foncsoros vagy projektoros? Esőben, ködben hogy lát? Volt aki erre panaszkodott, hogy a halogén ezért rakta vissza.
-
ncc1701
veterán
válasz
metrion
üzenetére
Anya yarisába ment 30eFt körüli H4 osram led pár. Vetítési képe ugyanaz, nem vakít, csak világít, mint a barom. Elvileg offroad, de ejnyebejnyével átment műszakin is, ahogy volt.
Anya nagyon elégedett vele, nagyon szép fehér fénye van, tényleg rendesen látni vele.
Insigniámba jövőre veszek új lámpatesteket előre, abba is osram led fog menni a tompított helyére. -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Valaki foncsoros lámpába próbált már OSRAM LEDriving HL Easy H7/H18 16W 12V (64210DWESY-HCB) izzókat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

viszont erre utaló jel nincsen, hogy ez szakadt lenne ugyanis az olaj sapkát viszonylag kis ellen nyomással letudom venni bár ekkor megváltozik az alapjárat is majd meg is áll a motor.