Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon köszi srácok!
Öröm látni ezt a segítőkészséget! -
ncc1701
veterán
válasz
MADcat
üzenetére
Ha olyan, mint az Insignia A, akkor úgy kezdődik, h lökös le, és a lökösön van az aljzat, de kívülről nem hozzáférhető. Kétemberes visszatenni. Ha gondolkodtak volna, nem a lökösre teszik, ahonnan kb mindenki leszakítja.
De keress valami robbantott ábrát, hátha rajzolja a szenzort. -
ncc1701
veterán
válasz
MADcat
üzenetére
Valoszinű kijött a helyéről, és hozzáér a hűtőhöz, amiért melegebbet mutat. Sztem sok bajod nem lesz, annyi, h a fűtést nem fogod tudni bekapcsolni, mert a kocsi azt hiszi, h kint q meleg van, de ez amúgy is igaz.

GOndolom hideg indításkor a valóságot mutatja, és ahogy melegszik a mocc, úgy megy felfele a hőfok. -
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Típus: Opel Astra H, kombi. Az a hőmérséklet jelző, ami a kinti hőmérsékletet mutatja megbolondult. Vagy a valóságot mutatja, vagy jóval melegebbet. A kérdés az lenne, utal e, vagy okozhat-e nagyobb hibát a jelenség? Egy szerelő sem ér rá közel sem távol és három nap múlva kellene megtennem vele 200 kilométert. Köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ebay OBD kütyü.

Ha csak az kell, ~9-10k egy kis OBD kijelző ami akkut meg hőfokot kijelez.
Nekem a REC-hez kellett a modul de szerintem előbb utóbb cserélek LWPM-re a regenerálás miatt csak oda kell majd a GID. Más nem kereslek majd azt tradelünk... 17DTJ - DTR édestestvérek csak az ECU MAP a különbség a 110 és a 125 ló között.
---
Nagyon ingok, hogy elvigyem-e beméretni a porlasztóimat. Legalább tudnám mi a szitu, úgyse csak az látszik majd, hogy OK/Nem OK vagy igen? Mert ha látni hol vannak az élettartamban legalább látnám, hogy az amott ajánlott csatacsippet elbírják-e.

-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
IPC nekem magára az óracsoportra maradt meg valamiért Somlyaitól.
Órát cserélnék sport számlaposra (plusz ezen van horog visszajelző
) csak nem tudtam, hogy OPCOM-ról átírható a futása. Kódja megvan azt adta vele a srác, de elvileg le is van tanítva, sajátomé meg a kesztyűtartóban. Ránézek majd
Képzeld azóta tök jól viselkedik... 0,4-0,5-re beállt az alapjárati fogyi a korábbi 0,5-0,7 helyett a hangja szebb mint valaha és el van mint a befőtt. Szerintem megijedt, hogy elhasználom melós autónak.

-
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
most nézem, mennyire voltam gyors: február végén szállítással 2ezerért jött meg a tömítés, ma kicseréltem kb 10 perc alatt úgy, hogy közben besétáltam gépen megnézni yt-n hogy kell széthúzni az antenna csatlakozóját
tényleg egyszerű volt, mint a videón... gumikédert kicsit félre kellett húzni, tetőkárpit egy elemét kipattintani (szerencsére nem műanyag bolhák tartották, amikből ilyenkor minimum fele széttörik), majd 17es kulccsal kitekerni 1 csavart... a csatlakozó szétszedésének volt egy trükkje, amihez videó kellett, de onnantól simán ment minden... (delman trade-től vettem a tömítést, ha valaki ilyet keresne és most kiderült, hogy sikerült elsőre jó méretet rendelnem
) -
Calogero
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Gondolom az alvázszámból kiderül, vagy gyártási számból, hogy mivel jött ki a gyárból.
Mert Pl a H Astra esetén az 1.4 és 1.6 jött ki dobfékkel és tárcsafékkel is egy időben, felszereltség függő volt.
2007-ben vásárolt 1.4 H Astrám Enjoy+ felszereltséggel dobfékes lett volna, de én kértem hozzá structue wheel-t (alufelninek látszó lemezfelni) így hátulra tárcsa fék került, mert dobfékes autókra 4 csavaros felni kellet akkor, a felni pedig 5 csavaros. és 16"Úgy emlékszem ha 15" volt a kerék méret, akkor dobfék, ha pedig 16" vagy 17" akkor pedig tárcsa ( de ebben már nem vagyok biztos)
-
ncc1701
veterán
válasz
Richard!
üzenetére
Szerintem a gyárban kiszámolták ezt, és én nem pöcsölnék vele.
Általában kicsi, könnyű, kissebb motoros autókra tesznek hátulra dobféket. A fékerő 90%-a elöl van.
Ez kb olyan kérdés, h érdemes-e alapmotors verdát tuningolni. Nem. Meg kell venni a gyárilag legerősebbet, és azzal foglalkozni. Ugyanez, a legkomolyabb motoros verzión tuti tárcsa van. -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Kb. mennyi km. után ajánlott a dobfékben betétet cserélni? Corsa C Z12XEP 13" kerékkel.
Köszi.
-
MaddeNNNN
addikt
-
gban
veterán
válasz
Szabi29
üzenetére
Ez mind hit kérdése, meg attól is függ hogy te hogy közelíted meg a kérdéskört - pl. a legolcsóbb olyat keresed ami másnál bevált, és jónak lett ítélve, vagy az elvileg legjobb minőséget vennéd.
Meg az sem mellékes hogy eddig milyen olaj volt benne, és annál mit tapasztaltál (hang, olajfogyás). -
Szabi29
csendes tag
Sziasztok,
Közeleg az olajcsere Opel Meriva 1.4 90le-s autómban. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek milyen olajat, szűrőket vegyek bele? Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Micsurin
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
De élőadaton meg marhára nem látni semmit.
Rail nyomás szép, nem ingadozik. Konkrétan a kívánt és az aktuális rail nyomás közt nincs ~5% difi, olyan mint a nagy könyvben.Most azona agyalok a régi gázolajszűrő szivathat-e mivel nem volt még érkezésem cserélni mert szűrőház kivétellel és mosással együtt akartam. De nem hiszem, hogy ez lenne az oka...
Porlasztót nem hinném mert hidegen melegen szépen elsőre indul, regerációs ciklus ~5-600km közt pályán vagy picit több is ha tényleg nem volt vegyes használat benne.
SCV szelep új... csak MaxMotiont kap. Kezdek arra gyanakodni, hogy nem szeret engem az autó...
-
gban
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Sokszor írtam, lehúztuk a légtömegmérőt mert rángatott az autó, mindjárt nem rángatott.
Csere, megint rángat.
Trafósor volt (mielőtt valaki elemezné és jelezné hogy nálad tuti nem trafósor, tudom, nem is ez a lényege a postnak).
Szóval ha nem kap meg egy jelet, átáll biztonsági üzemre, a hibát így nem tapasztalod, de nem az okozza a hibát amit kiiktattál (vagy nem feltétlenül). -
Micsurin
nagyúr
Na, alakulgatunk.

Került be azóta tempómat, sötétedő tükör, 7. hangszóró, meg bontott IDS sőt szereztem még egy sportkormányt és IPC-t is a kormány bőrözés után megy be, az IPC-re kell keressek embert aki ~281-ről átrakja nekem ~232-re amennyi a kocsiban van.

----
Z17DTJ:Viszont szívat a csodagépezet... SCV ugye új az fixen nem szórakozik. De melegen néha/ritkán leesik az alapjárati fogyi ~0,5/h-ról ~0,2-re és elég kopogós lesz a hangja. Lehúzta a légtömegmérőt kíváncsiságból, rögtön kiegyenesedett a hangja és helyreállt a fogyi igaz a fordulat rendesen megemelkedett.
Létezik, hogy hibakód még nincs rá de már gyengélkedik a MAF?
-
ncc1701
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mindkettőt próbáltam mindenhol.
A kütyün világít a piros, mikor bedugom az aljzatba, meg a másik szélső, mikor kommunikál vele a szoftver. Az meg most nem tudom, h rx, vagy tx. -
HoaryFox
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Oh, köszi az infót. Majd akkor azt nézem
Bár gondolom elektronikusan egy kutya, hisz 1 generáció -
Black_Raven
veterán
Sziasztok! Valaki nem tudna mondani Győrben vagy környékén, karosszéria lakatost aki megfizethető és nem aranyárban dolgozik? THX előre is a helpet.(Fontos lenne)
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Persze. Kis kínai bluetooth vackom is van, ha épp nem lenne nálam a notim. Azzal szépen megy telefonos appal.
-
rumos XIII
aktív tag
Uhh az komoly, koszi!
-
ntomka
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
Nekem duda nem szól, nem állítja a rádíót a megfelelő gomb, index működési problémák.
-
HoaryFox
őstag
válasz
rumos XIII
üzenetére
Sokféle hibát tud okozni, lehet pl. kulcsot nem fogadja el az immo, az összes kormánygomb ha megnyomod, dudál az autó, nem "kattog" az index (pici piezo hangszóró van itt már), stb.
-
ntomka
nagyúr
Régen jártam erre.
Engem is utólért H astránál a CIM modul probléma. Anno kérdeztem, de nem kaptam választ: vállal valaki Debrecen-Nyíregyháza tengelyen CIM javítást, vagy olyan helyet itt, ami vállal és nem ökör áron? 
Csak akkor fognék hozzá magam, ha nincs aki már tapasztalt benne.
-
kory24
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
drótos rögzítő nem csak a távolságinál van?
használati nekem ilyet ír tompítottra:
3. Az óramutató járásával ellenkezõ irányba forgatva távolítsa el a védõsapkát.
4. Nyomja lefelé az izzót a foglalatnál.
5. Vegye ki a fényszóróházból a foglalatot az izzóval együtt.(A távolságinálk van ilyen: 5. Nyomja meg a rugós rögzítõrugót elõrefelé, húzza jobbra, majd vegye ki. )
-
kory24
őstag
Sziasztok!
2008as FL utáni Vectra C
Ki akartam cserélni a tompított izzókat, de elakadtam

Jobb oldalit sehogy se tudom kiszedni, bármelyik irányba is próbálom elforditani nem jön ki, mind2 irányba picikét mozdul de ennyi...Van vmi trükk rá ?
(Kíváncsiságból megnéztem bal oldalit is, ahhoz szinte csak hozzá érek és kiugrik)
-
-
tlala
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Lumenetnél kapható pl. ellenállás, nem csak Osram.
-
ncc1701
veterán
válasz
peterattila
üzenetére
Persze. Nekem az OPL Monitor app mutatja az aktuális %-ot. Persze kell hozzá obd olvasó.
-
peterattila
aktív tag
J astra-ban tudok mérni dpf szűrő állapotot? Tehát látom hogy regenerál, de utána milyen állapotban lesz? Külföldre megyünk vele nyaralni, nem örülnék, ha ott hagyna cserben
. A17DTS a motorkódja. Köszi. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen emlékeztem rá, ezért is vártam nagyon hátha ez működik. De ezek szerint még J és J között is van különbség.
-
-
MaddeNNNN
addikt
Kicsit elmaradtam az Auxito DRL visszajelzésről. Szép fehér meg erős de sajnos hibát dob az Astrában. Egyelőre marad, de a hibamentes LED DRL keresés folyik tovább.
-
peet137
tag
Lecseréltem a H-ban a CD30MP3-at egy másik ugyanilyenre, de az AUX-os. Letanítottam a régit, bedobtam az újat, aktiváltam rajta a lopásvédelmet az új kódjával és most remekül műxik.
Van értelme letanítani és újraaktiválni az autóm (és a kijelző) saját kódjával? Nem kísérletezek, ha nem muszáj
-
peet137
tag
Ennek a kérdenek mi a becsületes neve? (ez a B oszlop)
Ill hogy van rögzítve? Nem mertem megfeszegetni, mert elég gyatra állapotban van. Még nem ázik be a verda, de ahogy nézem, lassan be fog... -
peet137
tag
válasz
mephi666
üzenetére
nem nagyon használom, mert nem szeretem a klímát (tudom, hogy ez nem annyira tesz jót neki), általában csak hosszú utazáskor, vagy tényleg durván melegben kapcsolom be, inkább ablakozom.
Amúgy ha mégis benyomom, én is megállás előtt ki szoktam kapcsolni, ha nem úgy esek be a célállomásra, ami azért megesik 
-
ncc1701
veterán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Miért nem veszel inkább bontóból egy jót?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
Alumínium? Hengerfej javítónál/gépműhelyben szokott lenni hozzá hegesztő felszerelés.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
Ha nem a szépség a cél akkor felesleges csiszolni.
Ha belül is tervezed ragasztani ott lehet finoman rácsiszolnék azért nehogy leváljon valami apró darab. -
Micsurin
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
Illene levenni a teknőt, megtisztítani rendesen és úgy beragasztani.
JB Cold Weld és társai tud baromi jó és erős lenni de tiszta felületre kell felvidd.
-
rumos XIII
aktív tag
Elakadtam, es elrepedt az olajteknom, de nem veszesen, melegen kicsit csopog.
vettem hidegheggeszto 2 kompunensu ragasztot, felvitel utan ezt lekell meg csiszolni?
vagy hogy kell elkepzelni, kezemmel felkenem simara? -
Richard!
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Richard!
üzenetére
Járatták az autót feltöltés után? Lehet elfelejtették légteleníteni és rátölteni, most meg a rendszerben lévő levegő a tartályba tolódott.
Egyébként rengeteg helyen szivároghat, amit egy normális szervízben meg is kellett volna nézniük. Termosztát, vízpumpa, csövek, elosztók. Mind olcsó gumi és műanyag ami idővel elporlad.
Új hozzászólás Aktív témák
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Öröm látni ezt a segítőkészséget!
) a lökös közepén lesz a szenzor. Ha ki van mozdulva / esve simán meglátod.