Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szada85

aktív tag

válasz body007 #100150 üzenetére

Én eddig se hittem túlzottan a "jogosítvány-elvétel", mint szankció hatásosságában, amit csak megerösítenek az utóbbi hónapok hírei, hogy hány balesetben, meneküléskor, egyébnél derül ki, hogy a soför eltiltás alatt vezetett, vagy épp jogsija sem volt soha, de mivel szinte nulla a lebukás esélye, így egyre többen ülnek volán mögé, úgyse lesz következménye...

Én már eleve egyrészt jogsihoz kötném az autóvásárlást is, hiszen eleve paradoxon, hogy miért vehet (lehet a nevén autó), ha nincs jogosítványa.

Másrészt több értelmét látnám, ha az elkövetés eszközét vennék el ilyen esetben, azaz magát az autót, az egyrészt "jobban fáj", másrészt talán nagyobb visszatartó ereje lenne.

A pénzbírság is lehetne két lépcsös, lenne egy alap bírság, valamint mellé egy, a gépjármü Eurotax értékéböl származtatott összeg, így meg már a Bentleys, Porschés, AMG-s örülteknek is jobban fájna, ha egy pármilliós csekk becsúszna egy-egy ilyen akció után.
    Talán Asvájcban van valami hasonló "rendszer", abszolút támogatom.

Végül mehetne finom összegért kiváltani az autót, ha X napig nem teszi, akkor el lehet árverezni, és ez még extra bevételt is generálna a szükös rendöri büdzsé kiegészítéseként, nem kéne ennyire görcsösen piknikezniük az út mellett.

Radikális, tudom, de sajnos szerintem mára eljutott oda az "egolúció", hogy enyhébb eszközökkel nem lesz eredmény. :(

Új hozzászólás Aktív témák