Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz zambozoli #9096 üzenetére
Én a teleltető ideiglenes fűtését most a TH16-ot Kínai gyári módján oldottam meg, lengő aljzattal, de oda teljesen megfelel....sőt a pálma ideiglenes kuckójában is TH10 van, szépen működik emailt küld ha bekapcsol és ha kikapcsol. Nem zavar, hogy a kis kínaiak is esetleg megtudják, hogy működik a TH10.
A 50W-os fűtőkábel meg alig fogyaszt, minek mérjem....De persze igényesen kivitelezve okosítható a leírás alapján a Blitzwolf- de azért nem olyan könnyen.
És köszönjük, hogy megosztottad, félre ne értsd amit írok....[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Megjött a debugger, de a fene se gondolta hogy ennek a végét nem tudom rácsatlakoztatni a cc2531 adapterre, mivel jóval nagyobb a csatlakozója... Jól ki lett ez találva, várhatok még 1 hónapot mire megjön a downloader cable hozzá. Már megint nem olvastam utána, csak rendeltem ész nélkül
-
enesbcs
tag
válasz zambozoli #9096 üzenetére
"DHT22 talán belefér még az SHP2-be is"
Ha beleférne se tenném bele. A tokozott hőmérőnek pont az a lényege, hogy a dobozon kívül lehet szerelni, hogy a dobozban a wifi chip és a relé által termelt hő ne befolyásolja a mérést, valamint kívülről is opcionálisan alá, mert a meleg levegő felfelé száll.
Az más kérdés, hogy lekerekített okoskonnektor gányolása helyett inkább készítettem volna egy saját dobozba, egyedi NodeMCU-val ilyet, de mindegy. -
enesbcs
tag
válasz zambozoli #9108 üzenetére
Attól függ mi a pontos célfeladat, és milyen fogyasztót kell vezérelni, ha kell...
Ha csak hőmérő kell, ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldást nem tudok:
https://bitekmindenhol.blog.hu/2018/05/29/wifi-s_homero_ex01
Ha vezérelni is kell, lecsupaszítva ennyi:
https://bitekmindenhol.blog.hu/2018/10/04/wifi-s_homeros_rele_eh06
Ugyanilyen relés vezérlés dobozolva:
https://bitekmindenhol.blog.hu/2018/06/01/wifi-s_kombinalt_homero_ec03_szerverhelyisegbe
Relés vezérlés DIN sínes dobozzal:
https://bitekmindenhol.blog.hu/2018/10/14/termosztat_esp866-al -
layerke
aktív tag
Egy kis segítség, ha migráltok egy szerverről másikra vagy csak újra szeretnétek telepíteni a szervert és megőriznétek az adott pillanatig összegyűlt adatot az influxdb-ből:
1. ssh abba a gépbe, amin az influxdb telepítve van jelenleg
2. parancssorba írd be ezt: influxd backup -portable -database adatbázisodneve elérési/út/ahova/mented
3. újratelepíted az influxdb-t vagy másik szerverre telepíted
4. ne hozd létre a mentett adatbázist az új telepítésben
5. ssh az új gépbe
6. parancssorba: influxd restore -portable -database adatbázisodneve elérési/út/ahova/mentettedEnnyi a lényeg, ezután az adatbázisod minden régi adata a helyére állt. Természetesen név és jelszó adható neki ezután is parancssorban, az influx parancs kiadása után.
-
spider23
aktív tag
Van egy ilyen lua script és valami hiba van vele, mert nem működik. Valaki belenézne hogy mi lehet a probléma? Log-ban hibát nem látok. Ha ezt:
time = os.date("*t")
és ezt:and time.hour >= 17 and time.hour < 08
kiveszem akkor működik de az lenne a lényeg hogy csak este 5 és reggel 8 között jelezzen.-- script_time_kapu.lua
t1 = os.time()
s = otherdevices_lastupdate['Kapu contact']
-- returns a date time like 2013-07-11 17:23:12
year = string.sub(s, 1, 4)
month = string.sub(s, 6, 7)
day = string.sub(s, 9, 10)
hour = string.sub(s, 12, 13)
minutes = string.sub(s, 15, 16)
seconds = string.sub(s, 18, 19)
commandArray = {}
t2 = os.time{year=year, month=month, day=day, hour=hour, min=minutes, sec=seconds}
time = os.date("*t")
difference = (os.difftime (t1, t2))
if (otherdevices['Kapu contact'] == 'Open' and time.hour >= 17 and time.hour < 08 and difference > 60 and difference < 280) then
commandArray['SendNotification']='Kapu riasztas#A kapu nyitva maradt több mint 3 perce!'
end
return commandArray -
spider23
aktív tag
válasz Degeczi #9112 üzenetére
Köszi szépen, alakul. Már csak annyi gond van vele hogy így most egyszerre ugyan abban a másodpercben elküldött egy csomó üzenetet.
2019-01-30 19:59:23.352 Status: EventSystem: Script event triggered: Kapu nyitva maradt
2019-01-30 19:59:23.364 Status: EventSystem: Script event triggered: Kapu nyitva maradt
2019-01-30 19:59:23.373 Status: Notification: Kapu riasztas
2019-01-30 19:59:23.374 Status: Notification: Kapu riasztas
2019-01-30 19:59:23.735 Status: EventSystem: Script event triggered: Kapu nyitva maradt
2019-01-30 19:59:23.736 Status: Notification: Kapu riasztas
2019-01-30 19:59:23.751 Status: EventSystem: Script event triggered: Kapu nyitva maradt
2019-01-30 19:59:23.777 Status: Notification: Kapu riasztasEzt miért csinálja?
-
yogee
tag
válasz spider23 #9113 üzenetére
Azért küld többször notificationt, mert ezt kérted...
A jobb felső sarokban tudod átállítani az eseményt, hogy a script mikor fusson.
valószínű neked a vagy All-ra vagy device-ra állítva, tehát amikor bármi eszközállapot megváltozik, lefut a scripted...
Ha átállítod Time-ra, akkor csak percenként fog lefutni... -
yogee
tag
válasz its_grandpa #9115 üzenetére
csak 300 FT-ot, mert neki, benne van egy microusb kábel is...
-
törölt tag
Sziasztok! Létezik ehhez hasonló cucc ami működik Xiaomi Home-mal? Vagy valamilyen custom FW-rel ez is megbarátkozik vele?
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom domoticz alatt ezzel a cc2531 zigbee dongle-vel (sikerült átflashelnem, ám nem volt egyszerű odaforrasztgatni a vezetékeket ), de valami nem jó...
Amikor feltelepítettem, akkor aznpm install
után nem írta ki hogynode-pre-gyp info ok
, hanem ilyen hibával állt le:make: Leaving directory '/opt/zigbee2mqtt/node_modules/serialport/build'
added 611 packages from 1045 contributors and audited 1606 packages in 86.971s
found 2 moderate severity vulnerabilities
run `npm audit fix` to fix them, or `npm audit` for detailsnpm start
-ra viszont elindul hiba nélkül. Domoticba beáll jtottam a zigbee2mqtt hardvert, zigbee pairing engedélyezve, valamint a a debugot verbose-ra állítottam hogy beszédesebb legyen a log. Hardver hozzáadása után ez van a logban. Aki használ ilyen cuccot, nézze már meg legyen kedves hogy ez a log "normális-e". Mivel aqara zigbees cuccaim vannak, próbálkoztam elem kivétellel, reset gomb nyomvatartásával 3 villanásig, de az istenért nem találja meg az eszközöket... Mi lehet a baj? -
zambozoli
aktív tag
Köszönöm Az összes ötletet!
De ezek közül egyik sem képes 2500W (11A) kapcsolására.
Tehát: Műhelyben, 2,5kW hősugárzót kellene hőfokra vezérelni. Hősugárzó dugvillával a végén (nem fogom levágni!). Villany a falon standard 1f aljzatban.
+ egy Ötlet:
1db BW-SHP2 jelenleg 3.130,- FT/db + 1db DHT22 kb 1.000,- Ft/db = 4.130Ft/db Dobozolva, dugvillával, aljzattal 16A-re.
Csak egy FW-kel amin engedélyezve vannak a GIPO állítási lehetőségek!
Mivel szabad bent a GIPO0 és a GIPO2 is, ezért be lehet tenni egy Si7021-et is.(A BW-SHP2 házát szépen ki lehet szellőztetni több 1mm-es lyukon okosan)
Javítsatok ki ha rosszul látom!
Üdv:ZZ
-
Chal
addikt
Az npm start után kéne látnod a konzolon logot, abban mi van? A dongle flashelés tuti jól sikerült?
Első körben szerintem hagyd a Domoticz-ot, ott hiába nézed, az csak egy sima mqtt kapcsolat, a "mágia" nem ott van. Ráérsz majd akkor foglalkozni ezzel, ha jól működik maga a Zigbee2Mqtt és a dongle.
Usb-n kéne látnod magát az eszközt (ez amúgy még nem jelent semmit, nekem a hibásan megflasheltet is mutatta, de azért kiindulási alapnak jó):
root@ubuntu:/opt/zigbee2mqtt# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 019: ID 0451:16a8 Texas Instruments, Inc.
Bus 002 Device 003: ID 0e0f:0002 VMware, Inc. Virtual USB Hub
Bus 002 Device 002: ID 0e0f:0003 VMware, Inc. Virtual Mouse
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hubMajd npm start után valami ilyesmit: link
Ha bármi baja van a donglevel akkor rögtön az elején írni fogja. Nálam néha még javaslatot is tesz, hogy nyomjam meg rajta a resetgombot, mert látja, de nem oké vele valami. Ez egyébként annak köszönhető, hogy tesztkörnyezet, és virtuális gép, néha sleepelem, ettől függetlenül teljesen stabil.
[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
válasz zambozoli #9121 üzenetére
Amikor megjelent a BW-SHP2 melegedés-ellenőrzés céljából beleépítettem egy DS18b20-at az eszközbe. Nem furkáltam ki stb. Csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire melegszik ill. "magára" merjem -e hagyni az eszközt beledugva egy 2,5KW-os hősugárzóval. A tesztet ősszel 18 - 25°C körül végeztem néhány napon keresztül. A külső hőmérséklet függvényében terhelés nélkül a belső hőmérséklet 3 - 5 fokkal volt melegebb. Amint kapcsolt a jelfogó és átfolyt a ~11A a dugvilla érintkezőin -- ami szintén melegedett, melegített !!! -- a belső hőmérséklet 6 - 9 fokkal lett melegebb, mint a környezeté. Akkor arra a következtetésre jutottam, hogy mivel nem lehet offset-elni az eltérést, mert a belső hőmérséklet eltérése még a konnektor érintkezőinek átmeneti ellenállásától is függhet nincs értelme hőmérőt tenni az eszközbe. Max. azért, hogy riasszon és lekapcsoljon túlmelegedés esetén.
-
zambozoli
aktív tag
Nálam mondjuk csak 5 - 7 fok lenne a környezeti, de 6-9 fokot nem lehet kiszellőztetni a belsejéből szépen megoldva. max. nagy jóindulattal, ha a bejövő levegő közvetlen a szenzorra megy.
Lesz egy TH16-os.Más. Sonoff Basic 14-es GIPO-t szeretném nyomógomb jel továbbításra használni. Mekkora fel vagy lehúzó ellenállással javasolt bekötni?
Üdv:ZZ
-
-
enesbcs
tag
válasz zambozoli #9121 üzenetére
A belinkelt DIN-es termosztátomban 230V 30A-es relé van, szerintem képes lehet rá, használt kábeltől és csatlakozóktól függően. Ki mondta, hogy le kell vágni a dugvillát? Egy hosszabbító kábelt kell kettévágni és megvan minden, ami kell.
Szellőztetni meg nagyon jól lehet, több lyukkal és ventilátorral.
-
enesbcs
tag
válasz its_grandpa #9115 üzenetére
Ez kreatív grandpa, nem rossz.
Bár az ESP-01 formának nem vagyok nagy barátja, a kevés elérhető láb miatt, amik ráadásul többfunkciósak.. a D5,D6,D7 lábak az ESP-12-n nagyon jól használhatóak, minimális zavarral. -
its_grandpa
tag
válasz enesbcs #9129 üzenetére
Nagyapa játszik
Bár most egy kicsit szenved is mert nem áll össze a 433mhz-es kommunikáció.
Van egy marék modulom (RFM-22B), próbálkozom olvasni az Oregon külső adókat de nem megy.
ESP-01-re vissza:
Ez az összeállítás alkalmas arra, hogy ha elmegy a Wifi , akkor is kapcsol a megfelelő rule-ok megírása után.
Vagy ha olyan helyen akarsz hőmérséklet függő ki-be kapcsolást, ahová felesleges RPI/Domoticz/stb. (sőt talán még wifi sincs).
A másik verzióm ebből a touch-al is kapcsolható modul. Mert ugyan ki a fene akar mindig tabletet/telefont használni ha 2 lépésre van a villanykapcsoló ?
Egyébként meg "felnőttem" már, van 5 ESP-01, elhasználom őket de a következő rendelésem már Wemos D1 és a hozzávalók. Pontos időt, hőmérsékletet és párát kijelző wifi/touch-os kapcsolók készülnek. -
kenand
veterán
A Xiomi gateway ZGigbeen az eszközökkel MQTT-n kommunikál?
Van egy Yeelight lámpám BLE gatewy-jel, hozzá kapcsolódik e gy Xiomia LCD termosztát, sajna nem látok olynt hogy a BLE gatewayt be elehtne itegrálni Domoticz/Homassistant programokba (Yeelight lámpa kapcsolását lehet, de BLE-re nem látok opciót)
De ha QTTT-n kommunikál nem lehet elcsípni az üzenetét? -
sparks
senior tag
Ilyenekkel van körberakva a családi fészek
De van belőlek jó pár más néven futó egyed is belőle.
Még banggood is árulja, de ott drágább. Volt náluk anno 20 USD-ért akcióban, pont kifogtam belőle 2 darabot is. Minden esetre ezek marha jók, jumperrel be lehet állítani, hogy milyen legyen az érzékenységük. Fals riasztásom kb. 2 volt velük, az is azért, mert az egyiket telibe sütötte a nap nyáron és ugye azt az ilyen cuccok nem nagyon szeretik. Kell neki egy kis napvédelem
Be is fogok szerezni belőlük még pár darabot, hogy legyen tartalék is mindenképp, mert csak kínai a cucc, ki tudja mikor halnak meg. Igaz, az első darabok már kb. 1 éve kint vannak, télen-nyáron jól teljesítettek. Ceruza elemmel mennek és ugye a lényeg: Z-wave hálózaton működnek.Persze nálam kamerák is kint vannak, így, ha ne adj isten valami bejelez, azonnal látom telefonon, mi történik a ház körül.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Igen, nekem van Domoticzba integrálva egy z-wave gateway. Nem olcsó, de véleményem szerint ez a legjobb z-wave stick. Gateway mindenképp kell hozzá, anélkül nem is integrálható. Magában a gateway sem elég... Domoticz, HA, valami kell hozzá. Nálam egy HP microszerver üzemel, azon mennek ezek a cuccok.
Egyébként most találtam Sonoff PIR2-t, ami 433-as, elég hozzá egy Sonoff bridge is (az is van nálam), így ezt is bepróbálom, ránézésre ugyan az lehet, mint a 868-as verzió, rendeltem is 2 db-ot próbára
Bár ezt csak benti használtra írják, de majd tesztelem kicsit zordabb helyeken is[ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
Nekem ilyen Sonoff Pir2 van és csak ajánlani tudom. Nekem kint van, igaz tető alatt de semmi baja. Pár hónapja van meg a mínuszokat is bírta. És jumperrel állítható hogy takarékoskodjon az elemmel, így mozgás esetén elküldi a jelet majd következőleg 3 perc múlva aktivizálja magát ismét. Tehát nem küldi folyamatosan ha mozgás van. Nekem ez nagyon bejött.
-
Chal
addikt
Akinek bármi gondja van Sonoff RF bridge - Tasmota - Portisch RF firmware vonalon, annak lehet hogy érdemes leporolni a projektet, mert Portisch a napokban aktivizálta magát. Ez pl. annyit jelentett esetemben, hogy az általa ma commitolt változtatással nyílik/csukódik végre a garázskapum, B1 módban sniffelt, és B0-ra konvertált kódokkal, bármiféle szívás nélkül.
Ráadásul a siker nem protokolltámogatás beemelésében nyilvánult meg, hanem a mai és tegnapi bugfixek oldották meg, szóval nem csak nekem lehet hasznos a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Szirénát tulajdonképp bármilyet rakhatsz fel, amit aztán egy sonoff relével kapcsoltathatsz. Az én külső köröm magától nem visít, csak nekem jelez, lámpákat kapcsol és szól nekem, hogy esemény van a kertben, kamerák rögzítenek és ha úgy találom, akkor gombnyomásra beindíthatom a kinti szirénákat is.
Fals riasztást nem szeretnék a szomszédok miatt. Bár a szomszédom profi rendszere szinte havonta produkál valami fals riasztást és ez nem jó dolog, mert a végén már a kutya sem figyel rá oda.
Én csak akkor akarom, hogy visítson, ha tényleg szükséges. De akkor nagyon -
kenand
veterán
Zigbee MQTT gateway-jel nem próbálkozott már valaki?
Jó sok eszközt be lelhet integrálni, és ha jól veszem ki, a coordinátor és router
Wireless Zigbee CC2531 Sniffer-ből készíthető, ami nem olyan drága. -
spider23
aktív tag
Nyilván mindenhol vannak olyanok akiknek nem jó nem felel meg vagy nem tudja beállítani vagy esetleg szimplán hibás. Nekem működik nagyon jól, én csak ennyit tudok róla mondani. Domoticz alatt azt csinálsz vele amit akarsz. Pl.: ha azt akarod hogy a lámpákat villogtassa éjszaka akkor azt, lehetőségek végtelenek.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Megjött a Wemos Mega, próbálom az RFLinket felflashelni, de a folyamat közben befagy az RFLink Loader. Tapasztalt már valaki ilyet? A transmitter/receiver nem érkezett még meg, de ez nem kéne, hogy problémát jelentsen a flashelés szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest