- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
válasz
AcCEsS #15032 üzenetére
cc253x téma: arduino uno/nano-val próbálta valaki flashelni? drágállom a debuggert, állítólag uno-val is megy, nekem sajna csak nano van itthon, de elvileg ugyanaz a chip, azzal is jónak kéne lennie...
+ asszem anno volt már linkelve, de kereső nem hozza. wifis/kábeles webcam-ra mi az ajánlott? kültér/beltér is érdekelne
-
ojb
tag
válasz
AcCEsS #15032 üzenetére
"Van pár darab (eredeti) HLK-PM03 tápom is, de használni még nem használtam ilyet. Megbízhatóak? Simán mehet rájuk a 220v közvetlenül?"
Sokat elhasználtam már. Igen megbízhatóak.
max 63 - 100mA üvegcsöves vagy hasonló értékű Resettable Fuse azért nem árt a 230V-os oldalra.
Nálam ekkora dobozba préselve stabilan melegedés nélkül üzemelnek [kép] -
Gondolom te sem kötötted össze belül az RF chipes pin-eket. Én is annyira régen csináltam, hogy totál elfelejtettem már, hogy hiába van Tasmota, RF fw upgrade esetén is szét kell szedni, RF chip tx/rx-et átkötni a pcb-n, majd 3.3v-ról kell megtáplálni
Szóval simán rápróbáltam e nélkül, és csak utána esett le, hogy nem ártana szerelni is hozzá
-
fo_di
őstag
amint kiderült, éjjel nyomott egy restartot, és azután kapcsolt vissza (áram vesztésre az van beállítva, hogy a mentett állásba térjen vissza, de elvileg időzítés szerint kikapcsolt állapotban kellett volna visszatérnie)
és rájöttem, hogy tévedtem, nem BW-SHP2, hanem Sonoff S20, tasmota 6.3.0-valvalaki tudja, hogy mitől lehet random restartom? (a többi eszközöm 60 napos uptime-mal van)
-
UberMutant
őstag
próbáld meg szóközök nélkül küldeni a B0 kódot (nem tudom van -e jelentősége).
esetleg próbálj másik üzzemmódban kódot fogni pl A6ban rfraw AAA655 . nekem ez vált be.
esetleg A4ben rfraw AAA455 ,ha bármelyikkel sikerül kódot fognod, akkor rfraw AAA8elfogott kóddal tudod visszaadni/kiküldeni.
[link] -
enesbcs
tag
Hm, no igen, a Domoticz-os srácok nem viszik túlzásba a paraméterek magyarázgatását.. rajtam kívül biztos minden python fejlesztő látta, hogy működik a username és password, mindenféle leírás nélkül.
Beillesztettem a két mezőt, ahogy más pluginokban látom, bár nem igazán értem, hogyan működhet így minden egyéb sallang nélkül, feltételezem név alapján emeli át a Domoticz... ha frissíted a plugin.py állományt és újraindítod a Domoticz-ot, akkor elméletileg akár működhet is. (Legalábbis remélem, mert a Connect() parancsnak nincs felhasználónév/jelszó paramétere külön, tehát arrafelé hiába nézelődtem)
-
Degeczi
nagyúr
A magyarázatot is írják (és azt, h nem bug, hanem feature
, h alapvetően megváltozott ahogy a Xiaomi Gatewayt kezeiik, a több-gatewayes üzemmód miatt, ami korábban hibás volt (megduplázott eszközöket). Viszont így sajnos újra kell regisztrálnod a Gatewayt és az eszközeit.
-
Yoshida
aktív tag
valószínűleg ki lehetne hagyni a domoticz-ot is belőle, de nekem így megy:
van egy selector switch:
Ezeket nyomkodva küldi a parancsokat a blackbeancontrol az rm-mininek.
Ezek után meg kell nézned a devices részben, hogy mi az idx-e a kapcsolónak.
Ezen kívül a képen látszik, hogy a ki/be kapcsolás, a level 10 érték.Böngészőben le kell tesztelni, hogy ha ezt elküldöd a domoticz-nak végrehajtja-e:
http://user:jelszo@kintrolelerheto.dns.nev:8080/json.htm?type=command¶m=switchlight&idx=56&switchcmd=Set%20Level&level=10
Nálam mint látszik az 56-os a kapcsoló idx-e, a level 10 pedig a ki/be kapcsolása.
Ezek után ha működik a parancs (csak tedd be a böngésző címsorba, és enter), akkor jön az ifttt, új applet kell, az if this legyen a google assistant (azon belül pl. az első, say a simple pharse),
What do you want to say? ide nekem pl. van hogy turn on the TV.
What's another way to say it? (optional) ide beírtam, hogy turn off the TV. Mivel ugye ugyanaz a parancs kapcsolja ki meg be, így bármelyiket mondom, ugyanazt a parancsot küldi az assistant. Ezzel ugye a turn off-al is akár be lehet kapcsolni, de ez mind1What do you want the Assistant to say in response? ide pl. azt írtam: ok switching the TV (így a ki meg bekapcsolást is jelentheti)
Itt jöhet a create trigger gomb.
Most jön a That szekciója az iftt-nek: itt a webhooks-ot kell kiválasztani:
És értelemszerűen a te parancsod ami működik böngészőben, kell beírni.
Elmented, és kb 10 sec múlva már mennie kell.
-
enesbcs
tag
Mivel az MQTT-ben nincs kifejezetten időbélyeg, a szerver teszi az időhöz az érték aktuális beérkezési idejét, erre nem látok semmilyen módot jelen pillanatban.
Hacsak nem írsz egy saját MQTT-re feliratkozott programot, ami beinjektálja a Domoticz sqlite adatbázisába a beérkezett értékeket, amiket megfejelsz a saját időbélyeges fejléceddel. -
Yoshida
aktív tag
Igen, kell egy google home kütyü, illetve a szegények mint én felrakják a google assistantot a pi-re (kell pluszba egy usb mikrofon, meg egy hangszóró), és zene lejátszáson meg egy két dolgon kívül lehet használni azt is hangvezérlésre.
Ez is pont hiányzik a pi-re telepített assistanból, hogy a google home applikáció nem ismeri fel mint eszköz. Így én se tudtam hozzáadni a broadlinket (RM minin van csak), maradt a másik megoldás, a broadlinket a raspberry kezeli parancssorból (blackbean control, 1. hsz.), ami parancsokat a domoticz is el tud indítani, az ifttt.com-on meg be lehet állítani a google assistantnak ezeket a parancsokat, és akkor megy a hangvezérlés.
-
AcCEsS
senior tag
Mégis működik! Össze kellett kötni a VCC és a CH_PD lábakat, valamint le kellett forrasztani a lapról az R2 ellenállást. Most már megy jól!
Az infókat és a megoldást ebben a videóban találtam meg.
-
-
enesbcs
tag
Honnan veszed, hogy az ESP nem bootol be? Ha nem tud a wifire csatlakozni tényleg nem történik semmi... ennyiben jobb az ESPEasy, az 30 másodperc után felajánl egy AP-t ilyen esetben, amihez Te tudsz csatlakozni. A Tasmota magától nem csinál ilyet. Vagy beállítod a Tasmotát, mielőtt visszadugod a lapra az ESP-t?
Semmilyen további átalakítást nem végeztem rajta, fordítottam egy saját Tasmota binárist, bekötöttem a soros programozót rá, GND és GPIO0-át összezártam feltöltés előtt, majd rátöltöttem, lehúztam a programozót, bedugtam a helyére, megkapta az 5V-ot és csatlakozott a WiFi hálózatomra, mivel beégettem a jelszavát a programba.. sokat kínlódtam eleinte, mert a négy rövid gombnyomást nem sikerült jól időzítenem, így én is azt hittem nem működik, azóta nem szórakozok vele, vagy beégetem a wifi kódot feltöltés előtt, vagy egy indebuurt1 nevű AP-t hozok létre, amire automatán tud csatlakozni az "üres" Tasmota.
Ha a probléma nem ilyen jellegű, akkor tápellátás gond lehet, a Letscontrolit fórumon is küzdött valaki ilyen lappal, ami folyton újraindulgatott neki, végül nem emlékszem hogy tápcsere, vagy feszültségstab csere segített neki. Ha a CH_PD nincs felhúzva VCC-re, akkor valóban nem indul el, erre rá tudsz mérni multiméterrel ez azt jelenti, hogy hibás a lap, és a videón látható javítás használhat.
-
tbs
addikt
Ha barmilyiket sikeresen(!) feltoltod gyakorlatilag barmilyen esp8266-ra, akkor ha tapot kap, meg kell talanod a halozatat/halozaton. Ez tok fuggetlen a "releboard"-tol. Tols ra egyszeru programot (arduido-ide, valamelyik peldaprogram), latni fogod, hogy maga a folyamat megy-e egyaltalan, es ha megy, akkor konnyebben tudod debuggolni utana az egesz rendszert. Erdemes kiismerni kicsit a folyamatot szvsz.
-
mekkGyver
aktív tag
Ezek a relék ígéretesen néznek ki (én is rendeltem), de sajnos nem sok mindenre használhatóak. Van rajtuk egy másik mikrokontroller, ami AT parancsokkal kommunikál, az ESP meg csak a WiFiért felelne. Javítsatok ki, ha tévedek, de sajnos meg kell "herélni" a panelt, ha Tasmotával (vagy más hasonló szofttal) akarod használni.
-
Yoshida
aktív tag
AcCesS!
Remélem, hogy te vagy az emberem
(vagy bárki, aki tudja a megoldást!
)
Most jutottam odáig, hogy kicsit foglalkoztam a broadlink rm3 mini-vel, feladtam a plugin-os domoticz-es verziót amitől megfeküdt a domoticz, inkább felraktam ezt a blackbeancontrol python scriptet. (rendszer: rasbian stretch, domoticz, broadlink rm3 mini)
Odáig jutottam, hogy command line-ból simán tudom rögzíteni a távirányító kódokat, és újra futtatva szépen végre is hajtja.
Viszont domoticz-ba hiába rakom bele a parancsot, nem történik semmi, és a logba ez az error kerül be:
Error: Error executing script command (/home/pi/domoticz/scripts/BlackBeanControl.py). returned: 256
(ha nem jó a path, akkor más hibát dob, amiből egyértelmű, hogy nem találta meg a scriptet, ha megtalálja, akkor dobja ezt a hibát.)így néz ki domoticzban a parancs:
script://BlackBeanControl.py -c SamsungVolUp
Semmi értelmeset nem találtam erre a hibára, csak annyit, hogy csináljak egy bash scriptet vagy mit (nem ismerem a linux elnevezéseket, bocsi), ami annyit csinál, hogy meghívja a python scriptet a megfelelő kapcsolóval, ami parancssorból futtatva szintén működik, domoticz alól pedig látszólag lefut, de nem történik semmi, hibát se ír a logba.
2018-05-26 21:19:18.305 User: admin initiated a switch command (53/vSwitch1/Off)
2018-05-26 21:19:18.307 (Dummy) Light/Switch (vSwitch1)
2018-05-26 21:19:18.536 Executing script: /home/pi/domoticz/scripts/SamsungVolUp.shParancssorból így néz ki az ami működik:
/home/pi/domoticz/scripts/BlackBeanControl.py -c SamsungVolUp
ez pedig a beágyazott script:/home/pi/domoticz/scripts/SamsungVolUp.sh
ez van a fileban:
#! /bin/sh
/usr/bin/python /home/pi/domoticz/scripts/BlackBeanControl.py -c SamsungVolUp > /dev/null 2>&1 &Van ötleted, bárkinek, hogy miért nem jó domoticz alatt a script?
annyi még talán, hogy nekem már össze vissza vannak a python2 python3 dolgok, az elején nem futott command lineból se a script, mert bad interpreter stb hibák voltak, de ezeket valahogy már sikerült orvosolni
és a BlackBeanControl.py file első sorát erre kellett módosítanom, hogy egyáltalán működjön commandlineból:
#! /usr/bin/python
eredetileg ez van benne:#!python2
viszont ezzel meg csak úgy futott a kód, hogy ha így hívtam meg:
python2 ./BlackBeanControl.py -c SamsungVolUp
köszi
-
cpt rodgi
tag
hu, ennek en orulok. ha jol ertem, akkor az en esetemben : adott egy tv, amit infraval kapcsolok ki/be. domo-rol, es tavirol is. a domo a sajat allapotot tudja, ha tavival belenyulok teved. mar ekeszult a pingeleses comtroll, de az csak egy plusz visszajelzo ikon. ezzel at tudom valtani a tv ikont anelkul h kapcsoljon rajta valojaban?
ha igen le tudnad irni ( hogy meg en is megertsem) hogy mit irook hova, hogy mukodjon?
koszi -
BullZeye
veterán
Tartok tőle, hogy Tasmotával elveszíti minden előnyét, és ugyanolyan lesz mint a sima, de talán pozitívum, hogy pontosabban mér, ha nem marketing bullshit.
Ha már Sonoff,
Másnak is hektikus a flashelés, vagy valamit nem jól csinálok/rossz az új flashelő eszköz.
A Basic eszközt tegnap 5x flasheltem, mire felment error nélkül, elmegy 5-10-76%ig, aztán eldobja magát.
Most egy másik Basic-et próbáltam flashelni, de nem jártam sikerrel. Úton van még egy USB Flashelő, számíthatok rá, hogy az is hasonlóan fog működni? -
layerke
aktív tag
Napelemes egységet építette már, egy cella li-ion akksival és egy 3.3-as arduino pro minivel, tehát semmiképpen se wemos vagy más wifis egységgel. Szerintem indokolatlanul ágyúval verébre és indokolatlanul sokat is fogyasztanak. Nyilván indokolt a sok fogyasztás a wifi miatt, de én ezt úgy gondolom, hogy amennyire lehetséges, minél inkább a célnak megfelelő minimális hardverrel oldjak meg feladatokat és ne használjak atomreaktort egy ledhez.
-
layerke
aktív tag
Szerintem külön nem lehet, csak úgy hogy csökkented az üzenetek fontosságát. Be van sorolva csoportokba minden naplóüzenet és beállíthatod, hogy csak a nagyon fontos vagy minden hiba vagy mi legyen a naplóban. Egyébként meg nem elfér? Ha nem olvasod éppen a naplót, akkor úgyis törlődik kb 100 sor után.
-
Karaya
tag
A legtávolabbi hőmérőm kb. 16 méterre, 3 tégla válaszfal mögött van. Innen már előfordult leszakadás a CC2531-el. A félúton lévő smart socket automatikusan működik repeaterként. Abból látom, hogy a távoli szenzor ilyenkor a socket link quality-vel jelenik meg a saját gyengébbje helyett. A saját xiaomi végpontokat stabilan repeater-ezi a socket, azzal nincs gond. Írták mások, hogy pl. az Orvibo zigbee szenzorokat is átjátssza, de az már nem megbízható. Meg lehet próbálni a CC2531 térerejét javítani külső antennával is, a RPi3 mintájára.
-
mekkGyver
aktív tag
Nekem a kütyük többségén tasmota van, több verzió is. De szerintem ez alapvetően nem szoftver probléma. A mikrokontroller egy számítógép, ami érzékeny az áramingadozásokra, elektromos impulzusokra. A POW egyébként is érzékenyebb, mivel a benne lévő sönt antennaként veszi az ilyen zavarokat, de az összes hasonló eszközt ki tudod akasztani azzal, ha pl. gyorsan kapcsolgatod, vagy egy égőt ki-be tekergetsz a közelében.
Rengeteget szívtam az ESP-vel még a Sonoff előtti időben, és már úgy voltam vele, hogy nem is lehet vele stabil eszközt építeni, de az első Sonoff óta már tudom, hogy nem normális az, hogy naponta (vagy óránként) megfagy. Már lassan 50 eszköznél járok, de mióta szünetmentes a modemtől az AP-kig minden és stabil a wifi, azóta csak extrém esetben hal be valamelyik kapcsoló. (Igazából az új AP-k óta nem is volt ilyen...)
Egyébként van az ESP-ben watchdog, de mivel az csak belső (szoftveres?), előfordulhat, hogy nem indul újra. Ezért szoktam (ipari környezetben) mellé tenni egy arduinot, ami újraindítja, ha nincs kommunikáció. -
itanczos
senior tag
Sajnos ilyen van!
A Tasmota is egy szoftver, ami lehet bug-os!
Nekem ESPEasy-vel is volt hasonló problémám, bár nagyon ritkán.
A stabel rilízek tényleg azokkal nem volt eddig egy problémám sem!
Viszont a SonoffDual-ban MEGA fut, ami ugye nem stabil. Ráadásul egyik ide is látogató társunk írta a dual-ra való plugin-t, amit itt is köszönök! Szóval az első verzió pár hét után megette a memóriát, a későbbi meg naponta többször lefagyott és újra indult. Szóval, ha találsz egy olyan verziót, amit tuti, akkor ne frissítsd, ha ilyen érzékeny a helyzet!Vajon miért nem indult újra a tasmota? Abban nincs watchdog?
-
cpt rodgi
tag
most veszem eszre.. nekem 2 soonoff van itthon, es mind2 dobott egy hätast.. pedig a router megy, net van, wifi okay, es hiaba...
soot, egy a meloban, ahol egesz nap volt net, es 7 kor kapcsolt iis automatikusan.. na most egyik se el, radasul az app azt mondja h nincs is eszkozom egy sem ( nem pedig h offline) -
enesbcs
tag
SR501-et javaslok, ha szűrni akarod a téves jelzéseket, akkor kombinálni érdemes egy radarossal én az RCWL-t használom:
PIR+RadarBár éppen a D1-el a radaros nem működik annyira jól együtt, inkább egy nagyobb NodeMCU lapka jobb a radaroshoz.
Radar D1-elA kisebb PIR-ek 2-3m közti hatótávolságúak, amiket eddig próbáltam, az SR501 messzebbre ellát.
Mini PIR ESP-n -
lplugo
csendes tag
Köszönöm AcCEsS!
Így, hogy átállítottam TIME-ra, már sokkal optimálisabbnak tűnik a lekérdezés.
Abban tudnátok még segíteni, hogy hogyan lehetne a leíráshoz képest plusz infókat lekérni?
Arra gondolok, hogy pl a Domoticz logjában megjelenik pl. a hőmérséklet és az előrejelzés is, de egyenlőre egyiket sem sikerül előcsalogatni.
CSináltam a Hardwer-ben egy Temperature érzékelőt, onnan felvettem egy Temperature eszközt, aminek a számát beírtam a scriptbe, amit kiegészítettem ezzel "local idxTemperature = 'x' -- Hőmérséklet ID" nem tudom ez-e a helyes út.
Minden esetre a hőmérséklet virtuális érzékelő logjában van lekérdezés, de mindig csak 0˘C-ot mutat.Szeretném megoldani, hogy legyen szél és csapadék is, de valahogy túl kellene jutnom a hőmérsékleten
és az alapján már gondolom megoldódna a többi is.
-
lplugo
csendes tag
Szinte biztos, hogy itt van a baj.
Alig kapcsoltam be a scriptet az események alatt, egyből kiírt a (jelenleg 2db beállított) virtuális érzékelő értékét.
Bejelntkeztem a DarkSky oldalán és ott 41 db lekérdezést mutatott, pedig összesen nem ment kb. 5 percet a szkript.Vártam egy kicsit. Az érzékelő logjában 5 perces lekérdezést látok annak ellenére, hogy a scriptben a korábban említett sort átírtam 20 percre. A DarkSky oldalán felugrott a lekérdezések száma 89-re.
Lehet még valamit állítgatni a scriptben a lekérdezési idővel kapcsolatban?
-
itanczos
senior tag
Ez nem a “lett volna” probléma!
Ez bizony valós!!!
Ugyanis, ha nem egy egység a kapcsoló és a relé, és szükséges valamilyen egyéb közeg a működéséhez, mint egy szoftver vagy szolgáltatás, akkor előfordulhat.
Pl, ha vezeték nélküli a kapcsoló, vagy nyomógomb, egy okos izzóval, stb... -
layerke
aktív tag
Ezek mennek magukban is a megfelelő kód beírásával. Mindegyik nem gyári fw tartalmaz custom kódnak helyet, oda be lehet írni, hogy áramszünet után mi történjen és hogy wifi nélkül mi történjen.
ui: egyébként erre (mint sok másra) nem szoktak a végfelhasználók gondolni és utána jön az, hogy mekkora hulladék az otthonautomatizálás meg hogy mi mindent "nem lehet" megoldani vele...
-
lplugo
csendes tag
Szia AcCEsS,
Te biztosan jobban átlátod a scriptet.
Elképzelhető, hogy a 76-77 sorban szereplő kódtime = os.date("*t")
csak a wundergrondra vonatkozik és a DarkSky-ra nem?
if ( (time.min % 10) == 0 ) then -- Run every 10 minutes. Check the wundergroud API limitation before changing this
Az a gyanúm, hogy azért nem jönnek az adatok, mert a DarkSky folyamatosan kéri az adatokat. Ez tényleg csak gyanú, de gondoltam megújítom az API key-emet és láttam a DarkSky oldalán bejelentkezve, hogy tegnap és ma is elértem az 1000db ingyenes lekérdezést. Pedig semmilyen adatot sem írt ki egyik virtuális érzékelő sem. Csak nullákat. -
jedie82
csendes tag
Nappaliba tettem, én úgy állítottam, hogy éjszakai jelzőfényként működjön a wifi led. Tehát ha lekapcsolom a villanyt, akkor világít. Amúgy lehet programozni akárhogy. Pl mozgásérzékelővel, meg lehet oldani, hogy este 22 és reggel 6 között csak mozgásra kapcsoljon a jelzőfény. Vagy bármi hasonló. A képzeletednek csak a domoticz szab határt 😀
Tesztelem pár hétig hogyan műxik. Ha beválik veszek az összes kapcsoló helyére. (17 db)
-
-
itanczos
senior tag
A touch-nak 2 ledje van. Az egyik a wifi-t mutatja elvileg (egy kis wifi ikonnal az üvegen).
Az alatta levő pedig egy nagyobb, kör alakú, az viszont akkor világít fix-en bedrótozva, ha fel van kapcsolva a fogyasztó.
A Wifi led-et lehet megfelelő firmware-rel (a gyárit nem néztem soha) programozni. -
lplugo
csendes tag
Akkor még szenvedek vele egy kicsit.
Az a furcsa, hogy ment rendesen kb. 3 órán keresztül, azután egyszer csak leállt az adatlekérés és elkezde írni ezt a hibakódot a log-ba folyamatsoan...pedig gyakorlatilag hozzá sem nyúltam.
Most ha kitörlöm za összes ekszközt és felveszem újra, akkor is ez az error van, semmi adatot nem olvas be. -
lplugo
csendes tag
Az események fül alatt létrehoztam DarkSky scriptet, amibe bemásoltam AcCEsS kódját.
Látom a sznzorok logjában (pl. UV), hogy 10 percenként van lekérdezés, de minden virtuális szenzor 0 , azaz nulla értéket mutat.
Esetleg lenne valakinek ötlete, hogy merre keresgéljek, mit állítsak?
-
lplugo
csendes tag
Igen, ezek az idx-ek elvileg jól vannak belőve.
Most azt csináltam, hogy kitöröltem az összes eszközt a vegyes fül alól és felvettem újra.
Úgy tűnik ez jobban tetszik neki, bár voltak pirosra váltó fejlécek is. Holnap megnézem nappal, hogy mutat-e értéket és frissít-e rendesen, mert eddig semmit sem mutatott, most már legalább látok lekérdezési időket.Az error egy huszár vágással oldottam meg. Arra a következtetésre jutottam, hogy azért nyarvog, mert valamaiért nem tudja (printelni), azaz megjeleníteni valamelyik koordináta adatot. A magasságra gyankszom, amit beírtam kézzel erről az oldalról: https://www.daftlogic.com/sandbox-google-maps-find-altitude.htm, a script-ben 51 sorában pedig a debug-ot nulla értékre állítottam.
Várom, hogy most is error-t ír-e. -
lplugo
csendes tag
Szia AcCEsS,
Lux = Nem működik Lux értékkel (ezt állítottam be elsőnek alapban)
Felhőkitakarás = Nem működik százalékkal (ezt állítottam be elsőnek alapban)
Azimut = "Custom Sensor" és a tengely felirat az Fok. Nálam a neve: Nap irányszöge (Azimut) Sajnos valamiért ez sem megy, szintén ezt állítottam be elsőnek alapban.
Nap magasság = "Custom Sensor" és a tengely felirat az Fok. Nálam a neve: Nap magassági szöge (Altitude) Ezt megrpóbálom
ÉS még továbrra is figyel a logban az error:
Error: EventSystem: in Nap adatok: [string "--..."]:94: attempt to index local 'jsonLocation' (a nil value)
-
lplugo
csendes tag
hmmm integer felhasználói változót nem is olvastam a leírásban.
Átugrottam volna valamit?A longitude beállítást módosítottam.
A vegyes fülön most minden fejléc szürkéből pirosra váltott, a logban ez változott:
2018-03-08 21:32:50.499 EventSystem: reset all events...
2018-03-08 21:43:04.520 EventSystem: reset all events...
2018-03-08 21:44:00.408 Error: EventSystem: in Nap adatok: [string "--..."]:48: syntax error near 'local'
2018-03-08 21:45:00.419 Error: EventSystem: in Nap adatok: [string "--..."]:48: syntax error near 'local' -
Vodike
tag
Koszonom, ki fogom probalni. Egyebkent odaig jutottam es adtam fel egyelore, hogy az eredeti layerke scripttel, annyi modositassal, hogy a @param reszt atvarialtam az altalad is emlitett modon, mukodik rendesen. Ami nem mukodik, hogy a lekert adatokat visszairja a Domoticzba. Az mindig errorra fut. Viszont, ha manualisan kimasolom es berakom a linket egy bongeszobe, akkor minden ok, jon az updated device felirat es frissiti az adatokat a Domoticzban. Mar csak azon toron magam, hogy ez automatan miert hasal el...
-
AcCEsS
senior tag
Nem igazán értem a dolgot, de ma teljesen jól működött az telefonomon meg a nej telefonján is a GeoFence. Rejtély, hogy mitől javult meg, de a lényeg, hogy most OK!.
Az elkövetkező napokban a stabilitását/megbízhatóságát fogom tesztelni, de biztos ami biztos JoHn123 bluetooth-os megoldásához is megrendeltem a kiegészítőket.
Úgy tűnik a layerke által közkinccsé tett "napállásésfelhőkitakarás" monitorozó szkriptre is találtam megoldást. Nálam a problémát az okozza, hogy nincs a közelemben - olyan, a szkript által használt - Ogimet időjárásállomás, ami felhősödési (Octa) információt is tud szolgáltatni. De találtam egy másik szkriptet, ami a DarkSky szolgáltató időjárás API-jára épül, és van Octa infó is. Persze akadt némi gond a két rendszer eltérő működési elve miatt, mert az Ogimet 1-8 közötti értékben adja meg a felhősödés mértékét, míg a DarkSky 0-1 közötti tizedesjegyű számmal, ami százzal szorozva a mindenkori % érték. Pl. 73% (emiatt talán a DarkSky jobb, mert pontosabb). Sikerült az eredeti szkript Ogimet infóit átcserélni a DarkSky szkript-forrásra, és az Ogimet-ből származó alapadatok számolási módszerét a DarkSky-ra alakítani. Jelenleg a két rendszer párhuzamosan fut, így ellenőrizni tudom, hogy a két érték mennyire hasonló/eltérő egymástól. A jelenlegi adatok alapján gyakorlatilag azonos számokat ad (pl. Lux) mindkét forrás, habár az Ogimet-től lekért Octa infók budapestiek, ami tőlem kb. 60km-re fekszik, míg a DarkSky hullaprecíz koordináták alapján szolgáltat adatokat. (Igaz, hogy ma, szinte 100%-ban borult, felhős idő volt, tehát még nincs túl sok tapasztalat az adatok változásáról, pontosságról.) Meglátjuk, egyelőre folyik a teszt, de ha valakinek hozzám hasonló "Octa adatforrás" problémái vannak, el tudom küldeni a DarkSky-ra átgyúrt szkriptet tesztelésre.
-
JoHn123
tag
Én vettem nut2 kucstartókat aliexpressről, és ezzel oldottam meg: https://www.domoticz.com/wiki/Presence_detection_(Bluetooth_4.0_Low_energy_Beacon)
Hiba nélkül ment.
Sajnos full lefoglalta a bluetooth eszközt a pi zero w-n, És a mi Flora adatokat nem tudtam kiolvastatni.
Telefon figyelése nem igazán jó, az én telefonomat pontosan látja mindig, a feleségemét csak akkor ha elkezdni nyomkodni, de ha hazajön és szokásosan a táskájában alszik, végig offline marad.
Most a kettő összebarátoztatásán gondolkodok. -
itanczos
senior tag
Nekem HomeAssistant végzi, itt kb 1 perc beállítani. Domo-t nem ismerem, abban nem tudok segíteni.
Sőt, nekem a telefonomon is fent van a HA saját app-ja, ami GPS alapon küldi be a helyzet változtatást a HA-nak.
Ami nagyon jó ebben, hogy ha otthon vagyok, akkor a BT jelenlét figyelést használja, amint megszűnik a BT kapcsolat, a GPS-t.Bár én nem használom ezt automatizálásra egyelőre.
A riasztó automatikus bekapcsolására és az eltávozáskor a felesleges fogyasztók lekapcsolására egy xiaomi ajtónyitás érzékelőt használok, amit a bejárati ajtó hevederzárjára tettem.
Azt csak akkor zárom be, ha nincs otthon senki. Így egyszerűen meg van oldva az otthonlét figyelés! -
layerke
aktív tag
A Domoticz app saját geofence nálam jól működik, kb percre pontosan adja az otthon/távol állapotot. Másik eszközön nincs fenn ilyen, erről nem tudok nyilatkozni. Mi van, ha a Domoticz saját pingelőjét állítod be a telefonok ip-jére? Az nem járható? Mindig más az ip cím?
Találtam most egyet, ami MAC cím alapján a routerből kéri le, hogy a teló elérhető-e vagy sem.
-
layerke
aktív tag
Most átnéztem kicsit jobban, azt gondolom, hogy az okta oszlop az "N t" nevű. Ott van 0-9-ig érték, 0 a teljesen felhőzlen, 8 a totál felhős és a 9-es a köd. De ilyen elég sok állomásnál nincs, sajnos a tiédnél is ezek közt van. Közvetetten kellene valahogy kiszámolni, gondolkozok rajta hogyan lehetne.
-
lplugo
csendes tag
-
AcCEsS
senior tag
Bocs, ha a tegnapi Broadlink kezeléssel kapcsolatos leírásom egy kicsit zavaros volt, de hulla fáradt voltam már este.
Nekem annyi kérdésem lenne azokhoz akiknek új Pro+ eszközük van és v52 firmware fut rajta, hogy azzal is működik a távirányítás? Azért kérdezem, mert az enyémen még a v51-es verzió van, és eddig nem mertem upgrade-elni.
A Broadlink-es távirányítással kapcsolatban egyénként remek dolog az is, hogy a betanítás során a gomb nyomva tartási idejét is megtanulja az eszköz, és a kód kiküldésénél is ugyanúgy csinálja.
Pl. az én Yamaha (házimozi) erősítőmön a hangerő -80dB-től folyamatosan emelhető, és +- 1dB-es lépésekben állítható. Az ilyen kis érték léptetése a valóságban alig érzékelhető, és mire a Domoticz felületén létrehozott gombokkal szép lassan felléptetném -35dB-re véget is érne a film. Ezért a betanításnál hosszabb ideig nyomva tartva a hangerő-szabályzó gombokat csináltam +- 5dB-es és +- 10dB-es lépéseket is, melyekhez szintén rendeltem kezelőgombokat a Domoticz felületén (és a Xiaomi Cube jobbra-balra csavarintásához is hozzárendeltem). Persze egy ideig próbálkoznom kellett a lenyomások idejével, mire sikerült elérnem a pontos és elvárt 5 és 10 dB értéket. Ezt csak azért írtam le, hátha valaki nem ismerte ezt a lehetőséget...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest