Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Milyen mosógépet vegyek?
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Hiányzik a gamer érzés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
koala69
tag
koszi a valaszt! -- marmint a lampa fw-t frisitetted ugye -ha jol ertem?!
-
amargo
addikt
válasz koala69 #26547 üzenetére
az olcsó dimmable lidl-s led-el nekem is volt vibrálás alacsonyabb fényerővel. Viszont amióta a Philips dimmable led-ek vannak, nincs ilyen gond. Annyi, hogy nálam 4-4 db -ot kell vezérelniük.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
cellpeti
nagyúr
SZiasztok!
Lehet hülye kérdés. Vegyestüzelésű kazánt írányít valaki okosház rendszerrel? Azt tudom, hogy a gázkazánt egyszerűbb
Tigris, tigris, csóvafény...
-
vampire17
addikt
válasz zsamiatt #26555 üzenetére
Most irt az elozo store [link] , hogy nem beszereheto a cucc, 1-2 honap(!!) mire lesz megint. Megrendeltem most Amazonrol.. (mondjuk nyilvan a te linkeden lenyegesen olcsobb... csak nem tudom, nekik van-e)
Szerk: visszamondtam (megint) az amazon rendelest, proba cseresznye Amugy kemeny h egy napos postazast vallal... kivancsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz Vodike #26548 üzenetére
Szinte biztos (nálam is ez van, csak még lusta voltam kiszedni), hogy a default bind group-ba is bindolva van a táv (nézd meg a Z2M UI-n) és ez kavar be. Amúgy miért nem használsz beszédes neveket? Megőrülnék, ha ezekkel a kódokkal kellene bármit csinálnom
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
gya/352
tag
Nem hülye kérdés... ne mondj ilyet ha még nem láttál ilyet, vagy nem hallottál róla. Lehet vezérelni egy vegyes kazánt is, létezik is ilyen rendszer, kis hazánkban is forgalmaznak ilyet. Kollégámnak van. Nyilván nem a fa pakolását fogja vezérelni a HA, meg nem is kazánt. Ezeket a kazánokat néhány naponta kell megrakni fával, meg salakolni, a többit intézi a vezérlés huzatszabályozással. És persze puffer kell hozzá. És ahogy [link] radio11 írta onnan már lehet okosotthonba integrálni.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz cellpeti #26554 üzenetére
Nekem vegyes van. Sokat gondolkodtam rajta, vannak ötleteim. Maradtam a computerm termosztatnál. Igazábol ami van automatizálás azt a laddomat vegzi sima termosztáttal, ez a leg megbizhatóbb. Ezt meg lehetne oldani máshogy is, de nem látom ertelmét. Elmegy a hálózat kis túlzassal felrobban a kazán
-
koala69
tag
abban meg segitenel, hogy elegendo a config.yaml-t modositani, vagy van meg vmi tennivalo?!
en CC2531-et hasznalok, de gondolom ez nem befolyasolna az upgrade-et.
hogy lehet ellenorizni, hogy valoban megtortent a frissites?
koszi! -
-
Vodike
tag
válasz LouiS22 #26560 üzenetére
Igen, bent van a default bind groupba. Az egyébként mi? Kiszedtem akkor.
Még nem jutottam oda, hogy beszédes neveket adjak, először is át akarok mindent pakolni a Sonoff Zigbee - ZHA-ról erre a ZZH! - z2m-re. Már ez is egy macera, mert elő kell kotornom a ház legkülönbözőbb pontjairól az eszközeimet (van olyan hőmérő ami nem is tudom, hogy hol van ) és át kell raknom őket z2m-re. Van vagy 50-60 eszközöm..lassan haladok vele, mert ezzel együtt az automatizálásokat is át kell írnom
Francért nem z2m-el indítottam anno ezt a storyt
exTiga
-
koala69
tag
válasz eastsider #26571 üzenetére
kozben megvolt az upgrade, de semmi sem valtozott sajnos, 20-60s utan kikapcsolt allapotbol bekapcsol, es de a HA-ban nem valtozik az allapota. Masra mar nem tudok gondolni, mint hogy vmiert a CC2531-el nem mukodik, sem az 1.2, sem a 3.0-as fw-el.....
koszonom a segitseget! -
Vodike
tag
válasz Jofi81 #26572 üzenetére
Vicces, de kb. egy dolog miatt: az IKEA cuccaim úgy, mint Shortcut button, Wireless dimmer ZHA-val nagyon zabálták az elemet. Van is erről nyitott jegy, de nem tudtam megoldani, nem született normális megoldás tudtommal SONOFF ZBBridge esetén:
https://community.home-assistant.io/t/ikea-tradfri-batteries-in-the-remote-controls-are-quickly-discharged/109185/103
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
AcCEsS
senior tag
Domoticz alá szeretnék beüzemelni egy Xiaomi Air Purifier 3H-t. Melyik python plugin javasolt ami tuti működik?
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
bogdanypeter
tag
Sziasztok!
Van egy okoslámpám amit jelenleg 2db alternatív kapcsolóval tudok kapcsolni. Hogyan tudom megoldani azt, hogy ne csak akkor tudjam wifiről vezérelni a lámpát, ha az a kapcsolóval fizikailag fel van kapcsolva? A cél az lenne, hogy kapcsolóval bármikor fel és le tudjam kapcsolni, illetve wifin keresztül is meg tudjam ezt tenni.
Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
-
nemethsza
tag
válasz bogdanypeter #26580 üzenetére
Vagy a kapcsolókat kell kicserélned okosra (típusválasztásnál fontos, hogy van-e nulla vezeték), vagy - ha elég mély a doboz - a mostani kapcsoló mögé beszerelsz okosítót.
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
bogdanypeter
tag
-
vkp
aktív tag
válasz bogdanypeter #26582 üzenetére
-
nemethsza
tag
válasz bogdanypeter #26582 üzenetére
A fenti ábrában szereplő egység Pl: [link]
de van több fajta, a fázis, ill. fázis+null kérdés még.[ Szerkesztve ]
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
gya/352
tag
válasz vampire17 #26590 üzenetére
Igen, ahogy írtad másik GPIO-ra tettem és müködik rendesen. Csak szívtam vele egy kicsit, mert bekötöttem, beállítottam a GPIO-t, látta ez eszköz, meg is találta a címét, mégsem működött....eltartott egy ideig míg rájöttem, hogy azért mert sima tasmota volt rajta és nem a sensor-verzió.
I2C-re nem tudom pontosan hogy lehet több eszközt tenni, 2 BME280-at biztos hogy lehet egy I2C busra csak a kis BME panelon át kell állítani az egyiknek a címét. Azt nem tudom hogyan lehet több más fajta eszközt egy busra, vagy hogy lehet e olyat, hogy több bust állítasz be, nem tudom azt le tudja-e kezelni az ESP. Ki fogom próbálni úgyis van itthon két BME280. -
ojb
tag
válasz gya/352 #26591 üzenetére
"I2C-re nem tudom pontosan hogy lehet több eszközt tenni, 2 BME280-at biztos hogy lehet egy I2C busra csak a kis BME panelon át kell állítani az egyiknek a címét."
Az I2C busz rendszer. Nem lehet két azonos című slave
Ill. Nem csak a címet, hanem több eszköz esetében a felhúzást is is illik átállítani, hogy lehetőleg ne minden slave és master adjon pull up ellenállást, mert a sok párhuzamos érték nagyon megnövelheti a GPIO áramokat .
Célszerű 1mA alatt tartani az az SDA - SCL max áramait..
-
adam3
aktív tag
válasz zsamiatt #26092 üzenetére
Megvettem, beépítettem, de nem működik. Valamiért folyamatosan feszültség van a SW ágon a Shelly1 miatt, az ide kötött teszt led izzó is halványan világít. Valaki tapasztalt már hasonlót? Így nem érzékeli a kapcsolást sem sajnos.
Így kötöttem be:
https://user-images.githubusercontent.com/1492137/62423231-36b66a80-b6ae-11e9-8835-5f176b61d650.jpg -
szat8
tag
Nem tudom számít-e, de a Shelly button type-ot átállítottad?
Egyébként nem értem hogy kötötted be, mert az SW ágon a Shelly feszültséget vár, nem pedig feszültséget ad le...
Valami szerintem a bekötés vagy a mozgásérzékelő körül nem stimmel. Az ábra amúgy jónak tűnik, amit linkeltél.Szerk.: Közben hozzáértőbb kolléga megválaszolta utánam, ma is tanultam valamit. :)
[ Szerkesztve ]
-
dieselgti
csendes tag
Nem a Shellyvel van a gond, hanem a mozgásérzékelővel. "kikapcsolt" állapotban is ad ki egy kis feszkót a kapcsoló szálon (ha tippelnem kell kB 4,2-4,5V, legalábbis én ennyit mértem az enyéimen), ami pont elég ahhoz, hogy a Shelly ezt érzékelje. Ezért marad bekapcsolva a lámpa akkor is, ha a PIR már kikapcsolt. Megoldás van rá több is.
1. cseréld le a mozgásérzékelőt (Bemko SES09-el működni fog)
2. tegyél egy mágneskapcsolót a kötődobozba (finder 13.31.8.230.4300),
3. tegyél egy mágneskapcsolót az elosztó szekrénybe (finder 40.51 + 95.05). Bekötéshez rajzot a shelly-support.eu oldalon találsz.
4. Bekötsz egy glimmlámpát a PIR kapcsolt fázisa és az Shelly sw portja közé.
5. Lecseréled a PIR-t olyan típusra, amit a riasztórendszereknél szokás használni (pl dsc LC-100), de ehhez kell 12V-os táp (amiről meg tudod hajtani a Shelly 1-et is...).
Az említett megoldásokat kipróbáltam mind, működnek.[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
válasz dieselgti #26596 üzenetére
Nagyon köszönöm, és elsőre én is erre gondoltam, de nem állt össze a kép. Nem értek mélyen hozzá, de:
1. Párhuzamosan kötve egy lámpát a mozgásérzékelő kapcsolószálra miközben az a Shelly SW ágán is van, a LED halványan világít.
2. Leválasztva a Shellyt elalszik.
3. Csak a Shelly SW ágára + nullára kötve egy lámpát, az halványan világít.
+1. Már van ilyen mozgásérzékelő a ház oldalán, és ott nem világítanak a LED-ekÉn továbbra is a Shellyre gyanakszom. A fentiek után jogosan?
-
koala69
tag
@) gya/352
megkerdezhetem, hogy mire hasznalod, hogy tasmota kerult ra?-mintha a nyomas lokalis lenne, nem tengerszintre szamitott, ez is jo, csak altalaban a masikat hasznaljak
[ Szerkesztve ]
-
radio11
tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a Moes radiátorszelep meg egy zigbee HUB, Tuya alatt össze is raktam, frankó. Próbáltam Tuya integrációval HA alatt de az ugyanúgy a Tuya felhőn keresztül megy, egyébként meg a szelep esetében egy kalap kaki, mert nem műxik rendesen.
A Tuya (Moes) Zigbee Hub nem tudom, hogy mókolható-e HA alá (eddig nem találtam rá utaló információt, így félek hogy nem) esetleg nem találkozott valaki ilyesmivel?Illetve ha nem lehet a hubot mókolni akkor egy USB-s Zigbee-t kell felraknom HA alá abból milyen fajtátt lehet/érdemes/célszerű venni? Csak ez a fajta szelep kerülne alá vagy 5 db, a többi szenzorom mind Xiaomi lesz, ahhoz meg van működő gateway-m
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Ukrajnai háború
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Azonnali játékos kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest