- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Hali! Most telepÍtem a HA-t. A telepÍtés során vettem fel addonokat, közben lefagyott. Refresht nyomtam a böngészőnek de nem fogadta el utána a jelszavam! Frissen kreált jelszó, nem hinném, hogy elrontottam, de ha mégis most mit csináljak?
-
tlala
addikt
válasz
cellpeti #26436 üzenetére
Home Assistant-ot ajánlok a magam részéről (szintén kezdőként, Supervised verzió Debianon), egy olcsó kis HP thin kliensen (nekem nagyon nem jött be a Pi).
Soha semmit nem kellett forrasztanom vagy flashelnem, mindent sikerült eddig integrálnom a régebbi wifi-s cuccaimból illetve leginkább egy minőségi usb-s zibgee koordinátorral minden új eszközt.
A régi Xiaomi bt órás/sima, hőmérőket, új zigbee-s hőmérőket, okos konnektor aljzatokat (amik alkonyatkor kapcsolgatják a hangulatvilágítást, ha otthon vagyok), mozgás érzékelőket, termosztátot, vízszivárgás/csőtörés érzékelőket, ablak nyitásérzékelőket, az LG tv-met, az androidos telefonomat (amire jönnek az értesítések, ha pl. vízszivárgás van), stb. -
LouiS22
veterán
válasz
tsilver #26426 üzenetére
Lesz még olyan fórum, topic, ahova nem másolod be ezt?
Zéró infót adsz meg, cserébe ne is várd, hogy bárki segítsen. Ismeretlen a környezet (csak tippelni tudom a 404-es hiba nevéből, hogy Home Assistant, azt meg a dockerből, hogy dockerrel szarakodsz és nem supervised környezet. De eleve a 404 hiba meg az üzenet azért sejteti, hogy mi a probléma).
-
cpt rodgi
tag
válasz
gya/352 #26433 üzenetére
domoticz alol nekem ment espeasy vel . kellet valami plusz "cucc" a domoticzba, hogy a mqtt müködjön . ( itt segitettek nekem ) csak akkor jött a domo/ HA csere, es kenny meghalt. en mit a video mutatta, a liquid szensor, es kb 3 talaj nedvesseg, [link] , meg feny, stb .. l
terv a "Kert " vezerles lett volna (2nm terasz) paradicsom paprika egyeb talaj, es egy hordo ami az ereszbol van toltve, es ha kell akkor a szivattyu bekapcsol es locsol .. szoval "kert board" lenne, lett volna, volt domoticz alatt ( telen 1 hetig)
nekem 2 van egyiken espeasy , masik atsmota. ma elöveszem megint, es kiprobalom a fissebb tasmotaval . -
gya/352
tag
válasz
zsamiatt #26438 üzenetére
Meg eldonteni hogy akarsz-e tudsz-e olyan szinten belesuppedni ebbe a temaba ahogy itt altalaban latod. (Kis programozas, forrasztas, sok-sok szabad ido, alap hw sw ismeretek) Mert ha nem akkor nyilvan csak gyari okoszisztemaban gondolkodhatsz. Akkor elegge leszukul a mozgastered. Nem is tudom igy hirtelen... de azt hiszem a Xiaomin kivul nem sok olyan rendszer van ahol gyakorlatilag mindent megkapsz keszen es csak egy appban kell integralni az eszkozoket. Kapcsolok, klf kapcsolo erzekelok, kornyezeti erzekelok stb.
-
zsamiatt
őstag
válasz
cellpeti #26439 üzenetére
Ezért mondtam, hogy előszór ezt tisztázd le. Megveszel most valamit, pénzt adsz érte, és utána lehet a következő elképzelésnél már zsákutca akkor megint vehetsz valami mást. Jó néhányan elkövettük ezt a hibát, hogy felesleges dolgokra költöttünk. Nálam is vannak ilyen dolgok amivel fogalmam sincs még mit fogok kezdeni.
Ötletnek:
Gugli -> smart homeRengeteg videó, ötlet, tipp van mi mindent lehet. Persze nagyrészt angol nyelven, de a lényeg jól látszik. Én is szoktam nézelődni és most is két újabb tipp jött szembe amire eddig nem is gondoltam. (Automata teraszajtó, kis állat ajtó)
-
cellpeti
nagyúr
egyelőre, kezdésnek egy szobába gondoltam világítás írányítást. Őszinte leszek még nem olvastam utána, hogy mit lehetne még igazából
-
jézusom
addikt
válasz
cellpeti #26436 üzenetére
Szia! Én is úgy kezdtem egy-két alexás cuccal, tuya appal. Alap dolgokra jó, de felhőből dolgozik, az nem mindig elérhető, az otthoni rpi sokkal gyorsabb. Nem rosszak a gyári megoldások egyszerű dolgokra, de nem tudsz mindent egy felületről vezérelni, mert veszel majd tuyás eszközt, aztán mi apposat, meg majd ewelinkeset.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok ebben a témában. Látom / olvasom, hogy milyen rendszereket építettek.
Mik a vélemények a nem "épített" rendszerekről? Xiaomi, Phillips? -
-
gya/352
tag
válasz
cpt rodgi #26429 üzenetére
Na kezelésbe vettem a cuccot. El is ment vele az egész estém. Elég időrabló játék ez az okosotthon. Annyit előljáróban, hogy nincs itthon szenzorom, meg nem kötöttem rá kapcsolót sem úgyhogy pusztán csak a board-dal játszóztam. Felraktam rá egy ESPEasy-t. Működött, de a domoticz nem tudta vezérelni a relét. A kapcsolásnál a "input switch state is deprecated input switch state" hibát írt a serial konzolon. Valami leírást találtam, hogy ez az újabb ESPEasy firmware-ekben valami módosítás miatt van így úgyhogy elengedtem. Rátoltam egy Tasmotát, meg a saját template-jét...működött minden rendben. Jövő héten majd rákötök egy DS18B20-at meg egy nyomógombot aztán tovább játszom.
Csak arról nem találtam infot, hogy ebben az ESP-12F modulban, melyik GPIO van fel- vagy lehúzva ellenállással. Lehet hogy egyik sem? -
cpt rodgi
tag
válasz
vampire17 #26430 üzenetére
nem emlekszel? meg a forumban is ment az agyalas, es videot is tettem ki. te is segitettel . azan jott valaki aki egy d1 et 1-1 igy csinalt mint en , priviben vegigtapsoltuk, de nem akarta az igazat .
gyakorlatilag en ra akartam tenni 4.6 szenzolt ( ho, nedvesseg, para, stb ) es a relet vezerelni. a baj, h barmelyik sznzor valtott, a rele huzott . az volt az egytlen megoldas, h szenzor egy es csinalni egy rele 1 , szensor 2, es csinal rele 2. ily gyakorlatilag fele valps portot tudok hasznalni. aztan rendeltem is egy d1 et en is, azzal bezzeg megy siman .. hat nem ertem .. ( most sem ) esp alol megy ugy ahogy kell. azt meg nem tom osszehozni a HA val ..( ott is segitettek egy darabig)
-
vampire17
addikt
válasz
cpt rodgi #26429 üzenetére
Mi volt pontosan a gond? alapvetoen ez a board sem kulonbozik egy D1 minitol , vagy egy NodeMCU-tol es azokhoz siman lehet tobb periferiat is kotni. Van olyan D1 Mini-nk, ami OT adapter, plusz switch, plusz homero
Gond nelkul tudjuk az adatait olvasni. (igaz nem HA-val, hanem Node-RED-el, de az sztm mind1)
Egy ideje szemezek vele, ezt hajtanam meg vele: [link]
-
cpt rodgi
tag
válasz
gya/352 #26410 üzenetére
ilyenem van 2. HA alatt ha tasmota van rajta nem kezel sok / tobb szenzort . azaz minden szenzor melle egy virtual rele kell. egy kolegaval elget szenvedtem vele. ezenkivil ha jol emlekszem az 5 ös ön van a rele gyarilag . espeasy t meg nem tudtam a HA ra rabeszelni. en ey halom szenzorrt tettem volna es egy rel ( az integralt) hat nem jott be ha van esetleg mas tapasztalat pls irj .
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Haverom vett egy yeelight Wifis csillart. Szeretnenk megtartani a "normal" kapcsolas lehetoseget is, ezert azt talaltuk ki, hogy egy ilyen xiaomi relet tennenk a normal kapcsolo moge (van Nulla) es bekotnenk a sima kapcsolot az egyik bemenetre. (a kimenetek uresek maradnanak)
A lampahoz egy wagoval folvinnenk a fix fazist, egy automatizalassal meg hozzarendelnenk a xiaomi rele on/off allasat a lampahoz.
A kerdeseim a kovetkezok:
1. Ezek a mennyezeti lampak mennek a mi home appal? (elv rajta van a "works with mijia" felirat)
2. EU vagy kinai regio kotelezo lesz? (A lampa Allirol van)
3. A fontebb linkelt Xiaomi rele mukodik az uj gateway-el?
-
zsamiatt
őstag
kis érdekesség, újabb okos otthon szabvány lesz
[link]Más: Használ valaki openHASP-t?
-
tsilver
aktív tag
ESPHOME-t installáltam Tinkerboard-ra
mit kellen csinálni?
404 Client Error for http+docker://localhost/v1.40/containers/create?name=addon_a0d7b954_esphome: Not Found ("No such image: esphome/esphome-hassio-armv7:1.17.2") -
nemethsza
tag
Sziasztok,
tuti, hogy nagyon láma kérdés, de 3db nagy T-betű van a homlokomon....
Raspberry PI 400-at használok, amiben elvileg van gyárilag BT. Feltettem rá netes okosodással egy HA-t, a kérdés, hogy a BT vajon most aktív? Hogy tudom megállapítani, és ha nem, beállítani? -
kdavid86
tag
válasz
Andras6800 #26420 üzenetére
Ketfele SHP 10 van, a sima es a meros. Nem lehet, hogy a harombol az egyik nem meros alapbol? (link)
"Check the barcode on the box: POA6204581 is the non-power monitoring version, while POA6204582 is the power monitoring version."
Nezd meg, hogy a dobozon melyik kod talalhato, ha POA6204581, akkor nem meros. Ha viszont POA6204582, akkor merosnek kellene lennie.
-
gya/352
tag
válasz
Andras6800 #26420 üzenetére
Hát akkor van egy nem mérős okoskonnektorod ingyen.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gya/352 #26417 üzenetére
Ha magasabb a hőmérséklet, akkor érthető az alacsonyabb páratartalom is, hiszen a kettő együtt jár.
Nekem csak három BME280-am van, még régen vásárolva, és azok szerencsére teljesen hasonló értéket mutatnak a Xiaomi Zigbee-s érzékelőkhöz (amik elég jók, nálam mind 1-2 tizeden belül vannak) -
gya/352
tag
válasz
Andras6800 #26415 üzenetére
Én felraknék rá egy Tasmotát ha lehet, és megnézném úgy mi a helyzet vele.
-
gya/352
tag
válasz
koala69 #26412 üzenetére
Nekem a BME280-as páratartalom mérése nem jött be, mert sokkal kevesebbet mér mint a valós páratartalom. Hőmérsékletben is kevesebbet mért, de az nem volt vészes, legfeljebb érdekes, mert azt írják róla mindenhol hogy magasabb hőmérsékletet mér a valóságosnál mivel az elektronika a panelen fűti az érzékelőt.
-
Andras6800
senior tag
Sziasztok,
vettem Banggood-ról egy 3as pakk Blitzwolf BW-SHP10 okokonnektort.
A háromból az egyik nem mér fogyasztást. Eleve már Fesz kijelzés sincs.Van valami ötlet, hogy miként lehet megjavítani?
Próbáltam leválasztani és visszapárosítani.
VOlt hard reset is. --> Nem segített.Banggood-nál megreklamáltam, így visszatéritették a vásárlási érték (szállítás nélküli ár) harmadát. Így Blitzwolf-nak nem tudom mennyire lehetne ugrálni javításért vagy cseréért.
A ki/ bekapcs működik, csak a loggolás nem. És pont emiatt vettem ilyet.
-
koala69
tag
en inkabb bme280-ast javasolnam, sokkal stabilabb!
-
radio11
tag
válasz
vampire17 #26404 üzenetére
Igen, megy, szerintem mindkettővel (nekem eu-s gateway van, itthon sem drága, a hőmérőt tényleg érdemes kintről, több darabost venni) és HA alá integrálható, utóbbi HA integrálásának (mármint a gateway integrálásának) néhány pikáns részletét kicsit fentebb tegnap és ma meg is osztottam
A hőmérőket elég a Mi Home alatt felismertetni a Gateway-el, a HA integráció után automatikusan megjelennek a HA-ban is.
Működik frankón, öröm bódotág -
vampire17
addikt
Tudjatok esetleg, hogy ez a BT homero megy-e a harmadik generacios Xiaomi gateway-el es ha igen, akkor az EU vagy a CN verzioval?
-
tsilver
aktív tag
HA alá van vkinek bevált időjárás állomása / hő-páratartalom mérője. Sonoff és aqara-t nem merem kirakni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Last Epoch
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Újszerű Tesla Smart Air Purifier Pro L légtisztító + ajándék szűrőbetét
- IKEA TRÁDfri LED izzó E27 806 lumen - Meleg fehér Zigbee okosizzó
- Mofém Mambo-5 Fali mosogató csaptelep felső kifolyócsővel 152-0034-00
- Okos konnektor WiFi-s, fogyasztásmérős, Tuya kompatibilis, 16A
- Tanksapka tartó Volvo S60/S80/V70/XC60/XC70/XC90 modellekhez
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest